Karlovy Vary – Vltavín 1:4 (kon.) | Jirny – Litoměřicko 0:0 (zruš.) | Štěchovice – Vyšehrad 0:2 (kon.)
Brozany – Živanice 0:3 (kon.)
konec
SK Sokol Brozany
0:3 (0:3)
TJ Sokol Živanice
Neděle 12.05.2019, 17:00 • Hřiště SK Sokol Brozany • Česká fotbalová liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se odsud pro dnešek s vámi loučím a přeji hezký zbytek nedělního dne. (18:49:03)
     
    Druhá půle už byla o něco vyrovnanější. Dalo by se i říci, že domácí měli o něco málo větší počet střeleckých pokusů. V zakončení však Brozany měly dnes smůlu, což udrželo živanické třígólové vedení z první půle. Tři body tak míří zaslouženě do Východních Čech.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    V posledních vteřinách hry se drží u míče Živanice, kteří jej už jen v poklidu drží.
     
    89
    Po rychlé kombinaci před brankou zakončil Ivan Šollar. Ovšem jeho křižná střela mířila dosti daleko od vzdálenější tyče.
     
    88
    Už si stavěl míč pro zakončení Chukwudi Chukwuma. Nevšiml si ovšem zdvižené ruky sudího, která signalizovala ofsajd. Po následném výkopu se Brozany dostaly ve středu pole k míči a do šance.
     
    86
    Dlouhý nákop do volného prostoru před brankou hlavičkou převzal Pavel Košťál, který ho navíc odrazil ke středu hřiště. Brozanští se ale rychle oklepali a dostali se opět do útoku.
     
    86
    Chukwudi Chukwuma měl před sebou přímý kop z celkem nadějné vzdálenosti. Do střely dal potřebnou razanci, ovšem trefil pouze zeď.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Michal Buriánek (TJ Sokol Živanice).
     
    84
    Nákop Lukáše Poláka do prostoru srazil Jiří Stehlík, který bezprostředně zahájil útočnou akci svého týmu.
     
    83
    Jiří Gašpar při svém průniku po levém křídle sváděl tvrdé souboje, nejprve s Dmytrem Petrykem, následně s Tahirem Maiginim. Druhý zmiňovaný si navíc proti němu počínal nedovoleně a Živanice se ještě více mohly přiblížit k brance.
     
    82
    Střídání v týmu TJ Sokol Živanice: ze hřiště odchází David Petrus, přichází Filip Pánek.
     
    81
    Rohový kop Brozan lapil Ondřej Volšík přesně do svých rukavic.
     
    81
    Dnešní utkání sleduje 112 diváků.
     
    79
    Damián Farkaš se pokusil o křižný průnik středem hřiště. Nutno říct, že se dostal velmi daleko, nakonec však skončil míč v outu a v rukou Živanic.
     
    77
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Patrik Berger, přichází Ibrahim Boubacar Diarra.
    Střídání v týmu TJ Sokol Živanice: ze hřiště odchází Martin Hundák, přichází Jiří Gašpar.
     
    74
    Ani nadvakrát neubránil Jiří Stehlík Davida Petruse. Přesto se nakonec živanický útočící hráč k zakončení nedostal a Brozany se pokusily o další kontr.
     
    73
    Živaničtí pozvolna kombinují od vlastní branky. Díky tomu se jim povedlo dostat do předbrankového prostoru, kam navíc nacentroval zleva míč přesně Matěj Ptáček.
     
    72
    Střídání v týmu TJ Sokol Živanice: ze hřiště odchází Pavel Štěpánek, přichází Petr Motyčka.
     
    71
    V signalizované výhodě se Živanice pustily do akce směrem před Lipše. Velmi brzy ovšem o míč přišly a domácí se pustili do brejku.
     
    70
    Další odkop Ondřeje Volšíka srazil Jiří Stehlík.
     
    68
    Celkem slibný průnik na branku měl rozehraný Dmytro Petryk. Nevyšla mu ovšem předfinální nahrávka na Chukwumu, jehož ani nenastřelil. Míč tak letěl do volného prostoru mezi dva obránce živanického týmu.
     
    67
    Největší šanci utkání měl na své hlavě Martin Studecký! Ten se pokusil odhlavičkovat do branky centr z levé strany, ovšem obloukem poslal míč pouze těsně vedle pravé tyče.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Damián Farkaš (Sokol Brozany).
     
    65
    Vysoký centr nad sebe zastavil ve výskoku Přemysl Lipš. Jeho výkop posléze nasměroval Brozany před branku.
     
    64
    Další Volšíkův výkop skončil mimo hřiště. Domácí Brozany ho po výhozu rychle poslali opět do outu, z čehož se vyrojil útok živanického týmu.
     
    62
    Střídání v týmu TJ Sokol Živanice: ze hřiště odchází Jan Nikodem, přichází David Pánek.
     
    61
    Středem pole zahájil brozanskou rozehrávku Patrik Berger. Svou příležitost dokázal dotáhnout až do útočného prostoru, i zakončení. Ondřej Volšík si posléze postavil míč k odkopu.
     
    60
    Z rohového kopu Živanic vyběhl s míčem na kopačkách Damián Farkaš. Ještě o něco rychleji ho ovšem stíhal Jan Nikodem, který si také míč převzal a obrátil hru zpět před Lipše.
     
    58
    Damián Farkaš svým odkopem míče mimo hřiště zachránil na malou chvíli míč před Janem Nikodemem, který už si balon stavěl do vyložené šance.
     
    57
    Ve skluzu se pokusil z malého vápna poslat míč do branky Martin Staněk. V poslední chvíli mu ovšem cestu překřížil Tahir Maigini, díky čemuž nakonec skončil míč těsně vedle levé tyče. Následný Lipšův odkop vyslal Brozanské do protiútoku.
     
    55
    Míč se posléze dostal do sevření Brozan. Domácí ovšem ani tentokrát nic nevytěžili, naopak Matěj Ptáček ve velké rychlosti převzal míč Chukwudimu Chukwumovi.
     
    54
    Živanice se přibližují k Lipšově brance. Velkou šanci na posun dopředu měl Radek Gorol, který schytal šlapáka od Chukwumy. Místo kopu před sebe ale nakonec bývalý hráč Hradce Králové zvolil kolmici doprava.
     
    53
    Brozanské zakončení lapil Volšík. Ten zahájil další rozehrávku svého týmu se stopery.
     
    52
    Odkop Přemysla Lipše takřka přes celé hřiště srazil do outu Pavel Košťál. Domácí tým se díky tomu udržel v útočném prostoru a stále se snaží o přiblížení se přímo k brance.
     
    50
    Po vhazování Tahira Maiginiho se k míči dostal Dmytro Petryk. Nováček na hřišti se pokusil o drze prosmýknutí v trojúhelníku živanických obránců. Jednoho ovšem při své cestě fauloval a k rozehrávce se postavil Ondřej Volšík.
     
    48
    Muamer Mešič se snažil Studeckého nahrávku nacentrovat směrem do vápna. Před ním však stál Martin Hundák, který místo toho srazil míč mimo hřiště. Následné vhazování vyneslo do útočné příležitosti živanické fotbalisty.
     
    47
    Patrik Berger si nedokázal přivlastnit míč po Chukwumově přihrávce v souboji s Pavlem Štěpánkem. Na malou chvíli se Živanice dostaly do šance, ovšem domácí se rychle dostaly do protiútoku.
     
    46
    Po úvodním brozanském výkopu se k míči velmi rychle dostaly Živanice. Následně díky ofsajdu Volšík odkopával a posunul těžiště hry na opačný konec hřiště.
     
    46
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Petr Eliáš, přichází Dmytro Petryk.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle dnešního utkání se zdála být dosti jednoznačná. Živanice daleko více držely míč na svých kopačkách a častěji se také dostávaly do šancí. Tři z nich také dokázaly proměnit, díky čemuž zaslouženě vedou 3:0. Brozany se nadechly až v závěru půle, do žádné vyložené šance se ovšem nedostaly.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Damián Farkaš při zpracování míče mírně zaškobrtl a dotkl se jej rukou. Z následné rozehrávky se Živanice dostaly do další akce.
     
    44
    Živaničtí se dostali opět k osvědčenému trojúhelníku stoper – gólman – stoper.
     
    42
    Chukwudi Chukwuma pustil k míči Pavla Košťála při přebírání Maiginiho rozehrávky. Z této akce ovšem nic zásadního proti brozanské brance nevzešlo, naopak po faulu poslal Tahir Nasiru Maigini míč dosti dopředu.
     
    41
    Nikodemův centr srazil mimo hřiště Tahir Maigini, čímž se Živanice dostaly k dalšímu rohu.
     
    40
    Své vysoké postavy ale při obraně rohu využil Jiří Stehlík, od něhož následně vzešel rychlý brejk domácího týmu.
     
    40
    Z další útočné situace vytěžily Živanice rohový kop.
     
    38
    Chukwuma nakopl míč vysoko nad sebe a posunul jej do středu pole. Prvním při zpracování však byl pouze Martin Staněk, čímž stejně hra zůstala blíže k Lipšově brance.
     
    37
    Vývoj další živanické akce ukončili sudí odmáváním ofsajdu. Následného přímého kopu se zhostil Tomáš Bubeníček, jehož přízemní centr dopředu našel pouze nohy Radka Gorola.
     
    35
    Martin Studecký obral o míč Davida Petruse a přikopl ho přízemně k Lipšovi. Gólman Brozan svým odkopem zahájil další průnik svého týmu proti opačné brance.
     
    34
    Společná práce Maiginiho a Farkaše ukončila útok Živanic po křídle a naopak zahájila protiútok Brozan. Ovšem ani ten se nedočkal žádného pěkného zakončení.
     
    33
    První větší šance Brozan přišla z přímého kopu. Nákop Ivana Šollara prodloužil Farkaš přímo na branku a pro míč si musel Volšík skočit k pravé tyči, kde ho také u země lapil.
     
    32
    Již podruhé v krátkém čase ukořistil Patrik Berger míč pro sebe. Přestože se snaží o útočné kolmice, stále nemůže posunout svůj tým blíže k Volšíkově brance.
     
    30
    Přímý kop Pavla Košťála srazil mimo hřiště Muamer Mešič. Přesto se míč udržel na brozanské polovině a Živanice započaly další útočnou situaci.
     
    29
    Jan Nikodem si ve velké rychlosti obehrál Tahira Maiginiho, který dělal maximum pro to, aby jej dostihl. Nakonec zvolil Nikodem dlouhý centr na opačný konec hřiště, kde stál Michal Buriánek, ten následně vrátil míč za sebe.
    27. ŠTĚPÁNEK - 0:3
     
    27
    Živanice právě vstřelily branku!
    A z následného brejku tu máme již třetí živanický gól! Z velkého vápna zcela přesně našel volný prostor Lipšovy branky PAVEL ŠTĚPÁNEK, který svou střelou rozvlnil síť brozanské svatyně již podruhé.
     
    26
    Myšlenky Muamera Mešiče při dlouhém křižném nákopu se jistě honily nad souhrou s Chukwudim Chukwumou. Nigerijský útočník Brozan ale nebyl téměř v pohybu a tak míč sebrali obránci Živanic.
     
    24
    Brozany zkouší rozehrávku od vlastní branky. Postupný přechod ale nakonec ve prospěch hostujícího celku ukončil Martin Staněk a jeho odkop míče až na balkon v prvním patře zdejších kabin.
     
    23
    Těsně před Nikodemem odkopl Lipš míč vysoko nad sebe.
    22. ŠTĚPÁNEK - 0:2
     
    22
    Živanice právě vstřelily branku!
    Tak to byla povedená souhra z živanické strany! Centr z pravé strany od Petruse poslal na branku Radek Gorol. Ten ve vápně našel svým míčem PAVLA ŠTĚPÁNKA, jemuž se povedlo z malého vápna poslat míč přesně mezi nohy Lipše.
     
    20
    Trochu překvapivě zvolil Ondřej Volšík místo pomalé rozehrávky dlouhý nákop od své branky. A tato situace se mu vymstila, neboť míč brzy připadl Brozanským. Domácí tým totiž neváhal ani moment a pokusil se o vlastní průnik.
     
    19
    Do nadějného brejku po křídle se dostal Jan Nikodem. V ideální chvíli i nacentroval, ovšem neposlal míč do vápna v ideální letové hladině, čímž k němu řídící věž vyslala stíhačku v podobě Jiřího Stehlíka, která sestřelila míč k zemi.
     
    17
    Další živanická přechodovka vzala krátce za polovinou hřiště za své díky brozanskému odkopu. Nastala tak další situace rozehrávky hostí postupně od gólmana.
     
    15
    Ivan Šollar si nejdříve pěkně vynesl míč do prostoru před sebou, leč za malý moment ho za zády stíhal živanický obránce. Šollar tak poslal míč doprava na Chukwumu, který po chvilce sžívání se s míčem jej napálil na branku, trefil však pouze Pavla Štěpánka.
     
    14
    Kolmici do prostoru před sebe vyslal MIchal Buriánek. Díky tomu se dostal do šance Jan Nikodem, ovšem jeho zastavil Muamer Mešič, který ve skluzu poslal míč mimo hřiště. Živanice tak mají rohový kop.
     
    13
    Průnik Živanic odkopnutím míče přerušil Tomáš Bubeníček. Východočeši díky tomu ztratili nit a začali se držet na jedné lajně, krátce za čarou dělící.
     
    12
    Důležitý obranný zákrok Maiginiho. Těsně před dobíhajícími hráči odkopl míč vysokým obloukem skoro až do středu pole. Živanice se tak musely opět zformovat a vydat se k dalšímu útoku.
     
    11
    Živanice pokračují ve hře, která jim dnes celkem svědčí. Opět vystavěly rozehrávku mezi stopery, v rámci té tak čekají na volnou cestu do útoku.
    10. PETRUS - 0:1
     
    10
    Živanice právě vstřelily branku!
    Hosté se ujímají vedení! Po chybě brozanské obrany se zcela sám před Lipšem objevil DAVID PETRUS, který si kolmo naběhl do malého vápna a následně překonal brozanského gólmana, jenž mu bezprostředně předtím padl pod nohy.
     
    9
    Chukwudi Chukwuma nedokázal zcela přesně obloučkem posunout míč na Ivana Šollara, blížícího s střemhlav do vápna. Míč tak opět připadl na kopačky hráčů Živanic, kteří zkouší další průnik.
     
    8
    Lipšův výkop dostal míč do živanických spár. Východočeský celek tím pádem zahájil další kombinaci na úrovni obrany a další postupný přechod na útočnou polovinu.
     
    7
    Míč záhy skončil u Přemysla Lipše, který si jej postavil k odkopu od své branky.
     
    7
    Další rozehrávka od živanické obrany a postupný přechod ke středu pole.
     
    5
    Po nákopu Ondřeje Volšíka od vlastní branky se rozhořel tuhý boj o míč ve středu pole. Blíže k brance se dostali domácí, ovšem Pavel Štěpánek si záhy převzal míč pro sebe a drze se jím snažil proplouvat křižmo na opačnou polovinu.
     
    4
    Domácí to zkoušejí po pravé straně. Akce ovšem vzala za své po Maiginiho outovém vhazování, kterým brozanský bek našel pouze Martina Staňka.
     
    3
    Tahir Maigini ubránil rychle pronikajícího Jana Nikodema. Míč posléze srazil na Jiřího Stehlíka. Brozany následně sice přešly s míčem na opačný konec hrací plochy, tam ale odevzdaly míč soupeři.
     
    1
    Z té se záhy vydali do protiútoku. Krátce za středovou čarou se ale jeden z pronikajících hráčů dostal do sevření Chukwudiho a Bergera, díky čemuž o míč přišel a naopak svou šanci zahájili Brozanští.
     
    1
    Úvodního výkopu se zhostili fotbalisté Živanic, kteří se vrátili k vlastní brance a mezi obránci zahájili úvodní rozehrávku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sokol Brozany: Lipš – Stehlík (C), Mešič, Maigini, Eliáš, Studecký, Farkaš, Šollar, Bubeníček, Chukwuma, Berger
    Náhradníci: Vávra – Petryk, Boubacar, Cibulka, Marič

    TJ Sokol Živanice: Volšík – Staněk, Gorol (C), Ptáček, Buriánek, Hundák, Petrus, Štěpánek, Polák, Nikodem, Košťál
    Náhradníci: Hrnčíř – Pánek F., Ferčák, Gašpar, Pánek D., Motyčka

    Rozhodčí: Ulrich – Severýn, Cichra.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Trubička

    Branky: 10. Petrus, 22. Štěpánek, 27. Štěpánek

    Karty:   66. Farkaš (BRO) – 85. Buriánek (ZIV)


    SK Sokol Brozany: Lipš – Stehlík (C), Mešič, Maigini, Eliáš (46. Petryk), Studecký, Farkaš, Šollar, Bubeníček, Chukwuma, Berger (77. Diarra)
    Náhradníci: Vávra – Petryk, Diarra, Cibulka, Marič

    TJ Sokol Živanice: Volšík – Staněk, Gorol (C), Ptáček, Buriánek, Hundák (77. Gašpar), Petrus (82. Pánek F.), Štěpánek (72. Motyčka), Polák, Nikodem (62. Pánek D.), Košťál
    Náhradníci: Hrnčíř – Pánek F., Ferčák, Gašpar, Pánek D., Motyčka

    Rozhodčí: Ulrich – Severýn, Cichra

    Diváci: 112
    bahis siteleri