Salvador – Jamajka 0:0 (kon.) | Honduras – Curaçao 0:1 (kon.) | Guyana – Panama 2:4 (kon.)
konec
Salvador
0:0 (0:0)
Jamajka
Sobota 22.06.2019, 01:00 • BBVA Stadium (Houston, Texas) • CONCACAF Gold Cup • Skupina C
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den, všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes máme na programu Skupiny C a to konkrétně zápas mezi Salvadorem a Jamajkou. Oba týmy své první zápasy zvládli na jedničku, favoritem však v tomto utkání bude Jamajka. Stadion v Houstonu se již těší na tento zápas, výkop je stanoven na jednu hodinu ranní.
     
    Salvador bude v dnešním zápase outsider, páč proti slabšímu Curacau vyhráli jen 1:0. Utkání bylo poměrně nudné, obzvlášť v prvním poločasu. Druhý poločas již šance přinesl, ale více jak jeden gól ne. Poslední vzájemný zápas se odehrál tři měsíce zpět a Salvador ho úspěšně vyhrál 2:0, i přesto je Jamajka favoritem. I minulý ročník Gold Cupu poslal tyto dva týmy do stejné skupiny a oba celky z ní postoupili. Ve skupině utkání skončilo 1:1. Jak se Salvadoru povede, to se dozvíme již v jednu ráno.
     
    Jamajka bude žhavým favoritem. Jamajka zažívá obrovskou smůlu a to hlavně ve finále. Poslední dva ročníky totiž prohráli ve finále a to s Mexikem a USA. Tento rok jsou spolu hosté na turnaji a titul již chtějí obhájit. K tomu jim pomohla úvodní výhra 3:2, když porazili těžký Honduras. Na Salvador si hráči moc dobře pamatují, utkali se s ním totiž v březnu, a poté i na minulém Gold Cupu. Hráčem ke sledování bude jednoznačně střelec dvou gólů Dever Orgill bez něj by Jamajka smolně prohrála 2:1.
     
    Vzájemná utkání

    24.3.2019 – Salvador – Jamajka 2:0
    17.7.2017 – Jamajka – Salvador 1:1
    15.7.2015 – Jamajka – Salvador 1:0
    16.8.2012 – Salvador – Jamajka 0:2
    30.3.2011 – Salvador – Jamajka 2:3
     
    Skupina C ( po 1. kole)

    1. Jamajka 3 body (3:2)
    2. Salvador 3 body (1:0)
    3. Honduras 0 bodů (2:3)
    4. Curacao 0 bodů (0:1)

    Skupina je po prvních zápase podle plánů, na postup z druhého místa je však typován Honduras, uvidíme zda se jim ještě podaří postoupit, dnes je čeká důležité utkání s Curacaem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Salvador: Hernández (C) – Tamacas, Jiménez, Mancía, Domínguez – Ó. Céren, A. Flores, Portillo, D. Cerén, Orellana – Bonilla.
    Náhradníci: Carabantes, Pleitéz – García, Mendoza, Marroquín, Alas, Monterrosa, Ortíz, Mayen, Coca, Rugamas, Paz.

    Jamajka: Blake – M. Hector, Powell, Francis, Lowe, K. Lawrence – A. Lewis, Orgill, Bailey, Brown – Flemmings.
    Náhradníci: D. Miller, Knight – Topey, R. Morris, J.-V. Watson, Magee, Lambert, Williams, Foster, Mattocks, Nicholson, Vassell.

    Rozhodčí: J. Pitti – G. Lopez, H. Pupiro.
     
    Hráči již přicházejí na hřiště. Salvador nastupuje v bílých dresech, zatímco Jamajka v dresech zeleno-černých. Nyní jsou na řadě státní hymny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hráči Salvadoru, ti ihned poslali míč dozadu, odkud zakládají první útočnou akci.
     
    2
    Jamajčané atakovali obranu Salvadoru a možná i trochu tvrdě než chtěli. Iván Mancía musel čelit tvrdému faulu od Browna, kartu ale nedostává.
     
    3
    Vzápětí na to, je tu další faul ze strany Jamajky!! Alvas Powell nepohlídal pravou stranu a musel si pomoct faulem. Kartu též se štěstím nedostává.
     
    4
    Salvador měl výhodu přímého kopu, za který se postavil Nelson Bonilla, ten zkusil střelu přímo, jenže balón neletěl zrovna nejlépe na bránu, pomoct tomu tak musel hlavičkou Juan Carlos Portillo, míč však letěl vedle.
     
    5
    Pět minut za námi, Jamajka už třikrát faulovala, Salvador však ani jeden přímý či volný kop nijak nevyužila. Díky tomu mohou Jamajčané dopředu, nyní se drží na levé straně a u míče je Shaun Francis.
     
    6
    Leon Bailey přenechal balón Orgillovi, ten se následně pokusil o centr, ovšem na přední tyči byl připravený jeden z obránců, který ho odvrátil do bezpečí.
     
    7
    Stadion v Houstonu je zaplněný fanoušky Salvadoru. Pokaždé když má Jamajka míč, můžeme slyšet hlasitý pískot, uvidíme zda právě díky fanouškům Salvador vyhraje.
     
    8
    A další centr. Z levé strany znovu centroval Dever Orgill, tentokrát místo přední tyče zvolil tyč zadní, ovšem do centru dal příliš velkou ránu a žádný z jeho spoluhráčů se míče nezmocnil.
     
    9
    Salvadorci chtěli penaltu! Darwin Cerén poslal dobrou přihrávkou do běhu Bonillu, ten se následně dostal až do brankoviště, při zakončování byl ale stažen k zemi jedním z obránců, penalta se ale nepískala!
     
    10
    Fanoušci i hráči Salvadoru jsou značně rozbouření!! Po předchozím faulu ve vápně nebyla nařízená penalta, nyní však na opačné straně fauloval Roberto Domínguez a rovnou dostal žlutou kartu. Dle mě to faul na kartu nebyl!
     
    12
    Další nepokoje! Leon Bailey se probojoval až do brankoviště, kde ho však ihned začali atakovat dva obránci Salvadoru, jeden z nich ho však začal tahat za dres, tak mu to Leon vrátil. Rozhodčí ale viděl pouze zákrok Leona.
     
    14
    Utkání se pořádně rozjelo a to se také před úvodním hvizdem čekalo. Oba celky své první zápasy vyhráli, favorité jsou dnes ale Jamajčané, uvidíme zda se jim podaří vstřelit první branku.
     
    15
    Henry Hernández měl namále! Roberto Domínguez vrátil míč na brankáře Hernándeze, ten si před odkopem míč zastavil a čekal, poté se na něj ale rozeběhl Junior Flemmings, kterého i následně trefil, může být rád, že balón neskončil v síti!
     
    16
    Po snažení Jamajky, se dopředu táhli Salvadorci! Nelson Bonilla dlouhou a přesnou přihrávkou našel Portilla, ten se vzápětí objevil na hranici malého vápna, jeho pokus z úhlu však skončil těsně vedle!
     
    18
    Utkání je opravdu nahoru a dolu. Leon Bailey zkoušel poslat za obranu Orgilla, jenže obránci jako by to čekali, páč nechali Orgilla zaběhnout až do ofsajdové pasti.
     
    20
    Po předchozích šancí se hra nyní uklidila a oba celky spíše kombinují, myslím si však že právě klidná hra by nebyla na škodu.
     
    22
    Orgill bojoval o míč, místo toho však zfauloval a to docela tvrdě Bryana Tamacase, z opakovaných záběru však bylo vidět, že Orgill trefil dříve balón, než hráče. Fanoušci byli opět nespokojeni.
     
    24
    Fanoušci Salvadoru, kteří tribuny zaplnili do zcela modré barvy momentálně zkoušejí mexickou vlnu a jde jim to na jedničku. Fanoušci zřejmě věří, že dokáží porazit dvojnásobného vícemistra.
     
    26
    Salvadoru dnes chybí hlavičkáři! Z levé strany nadešel výtečný centr z kopačky Ivána Mancíi, jeho kop směřoval na hlavičku Florese, ten ale zazmatkoval a před míče sklonil hlavu. Kdyby tak neučinil, mohl klidně slavit gól!
     
    28
    Nelson Bonilla v souboji s Devere Orgillem fauluje a to v souboji o míč. Ještě před nadějným přímým kopem, je tu přestávka na občerstvení.
     
    30
    Za přímý kop se postavil zkušený Leon Bailey, hráč Leverkusenu. Přímý kop z cca 24 metrů zkusil zahrát přímo na bránu, jeho pokus nakonec k bráně dolétl, ale brankáře nijak neohrozil.
     
    32
    Andre Lewis teď zažil tvrdý hit, skoro jako v hokeji. Narciso Orellana tvrdě ale opravdu tvrdě srazil Lewise, Narciso se přitom ani nijak nepohnul či nespadl, toto byla čirá síla těla. Rozhodčí to však ignoroval.
     
    33
    Kemar Lawrence se pokusil o přihrávku za obranu, na kterou mu dal viditelný signál Junior Flemmings, k míči by se nakonec dostal, ale přihrávka letěla příliš rychle.
     
    36
    Po téměř třech minutách se něco dělo. Po kombinacích Salvadoru na polovině Jamajky, přišla konečně přihrávka po pravé straně, Juan Carlos Portillo ji zřejmě nečekal a míč se dostal jen do zámezí.
     
    38
    Blíží se konec prvního poločasu, stav utkání se nám od začátku stále nezměnil, ani zatím brankáři neměli tu čest, se s míčem v rukavicích setkat, nezbývá nám nic jiného než čekat.
     
    40
    Bryan Tamacas je dnes terčem Devera Orgilla, páč dnes již potřetí s ním měl souboj a pokaždé z toho byl faul, hlavní sudí však stále kartu nedává. Hráči jsou z toho již výrazně neklidní.
     
    43
    Toto utkání je velmi zajímavé. Vždy se několik minut po sobě děje moc věcí, poté ale přijdou odchylky, ve kterých se nic neděje a to například teď!
     
    45
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    45+1
    Jamajčané ještě zkoušejí vstřelit branku před odchodem do kabin, ovšem všechny jejich akce má obrana Salvadoru, tudíž branku asi neuvidíme.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Ano je to tak. První poločas je u konce, branka bohužel nepadla. Utkání nepřineslo moc šancí na bránu, jediné zakončení totiž měl hráč Jamajky Dever Orgill, jeho pokus však brankář chytil. Na druhé straně se Salvadorci též snažili, ale branku ani střelu nedokázali vystřelit. Snad bude druhá část o dost lepší.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 2:05.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 43%-57%
    Střely: 0-1 ( na bránu 0-1)
    Fauly: 10-7
    Rohy: 1-0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Střídání v týmu Salvador: ze hřiště odchází Andrés Flores, přichází Gerson Mayen.
     
    48
    Z pravé strany přišla dobrá přihrávka z kopačky Baileyho, nabíhajícím hráčem byl nejlepší střelec týmu Dever Orgill, jenže na poslední chvíli ho do zakončení nepustil Darwin Cerén.
     
    49
    A až po čtvrtém faulu v dnešním utkání, Dever Orgill dostává žlutou kartu. Celý stadion za to tleskal.
     
    50
    Teď se do útoku, po levé straně tlačili Salvadorci, ovšem Gerson Mayen si míč příliš předkopl a obránci mu ho již zpět nevrátili.
     
    52
    Tak toto ? Brian Brown pronikl až do brankoviště Salvadoru, tam se pochopitelně snažil o gól, jenže zezadu ho zfauloval Iván Mancía, penalta to ale nebyla! Z opakovaných záběru byl vidět faul, rozhodčí to posoudil jako hra na balón.
     
    54
    Nenařízená penalta Jamajku řádně rozhodila a hráči Salvadoru tak začínají mít velký tlak, Alvas Powell a Michael Hector však ve formě jsou a žádného hráče pustit nechtějí.
     
    56
    Fanoušci si již přejí gól a to stejně i sázkaři, páč zde se očekávalo hodně gólů, realita je však jiná. Ještě aby to neskončilo 0:0, to by se nelíbilo nikomu.
     
    57
    Óscar Céren chtěl projít po levé straně hladce, díky jeho rychlým nohám, ovšem on narazil na ještě rychlejšího Shauna Francise, který ho ukázkově obral o míč.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Junior Flemmings (Jamajka).
     
    60
    Po rohovém kopu Salvadoru nastal velký zmatek, ani jeden z třech hlavičkujících hráčů netrefil bránu, až nakonec musel Juan Carlos Portillo faulovat.
     
    62
    Salvadorci mají v posledních minutách obrovský nátlak a to fanoušky zvedlo ze sedaček, nyní můžeme slyšet silné chorály fanoušků. Uvidíme zda se již konečně dočkáme gólu.
     
    65
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Dever Orgill, přichází Darren Mattocks.
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Brian Brown, přichází Shamar Nicholson.
     
    66
    Střídání v týmu Salvador: ze hřiště odchází Juan Carlos Portillo, přichází Jaime Alas.
     
    67
    Oba celky posílají do hry čerstvé hráče, tak snad už ta branka padne. Stále jsme se dočkali pouze dvou střel v celém utkání, což není vůbec mnoho!
     
    68
    Junior Flemmings v souboji o míč udeřil dle mě schválně Óscara Cérena, ten si žádal přímý kop a kartu pro jamajského střelce, rozhodčí však jen rozmáchl rukami.
     
    70
    A znovu Junior Flemmings! Junior Flemmings získal balón na polovině hřiště, poté ale ukázal jak to s míče umí a dostal se skoro až od brankoviště, kličkovaná mezi dvěma obránci byla ale osudná a nedostal se tak do úniku 1 na 1!
     
    72
    Rozhodčí opět nařizuje hráčům občerstvovací přestávku!
     
    73
    Tribuny plné Salvadorských fanoušků, si již přejí gól, proto fandí ještě hlasitěji a více.
     
    74
    Není to gól! Junior Flemmings zkoušel prostřelit obranu, míč ale skončil pouze na obránci, do následné dorážky se tlačil střídající Shamar Nicholson, ale ani on obranu neprostřelil!!
     
    75
    Pro Jamajku tu byl rohový kop, který putoval na přední tyč, ani jeden z hráčů v zeleném se však do rány nedostal, Vzápětí na to zpoza vápna napřahoval Shaun Francis, jeho dalekonosnou ránu ale výtečně vyrazil brankář.
     
    76
    Druhý rohový kop, byl o něco lepší. Tentokrát směřoval na zadní tyč, ale balón byl o něco málo přetaženější, až se do zakončení žádný hráč nedostal.
     
    79
    Dnešní utkání sleduje 12 483 diváků.
     
    80
    Óscar Céren běžel po levé straně až dopředu, před míč ho poté ale přeskočil obránce Alvas Powell, který se poté nechal faulovat a udělal to skvěle.
     
    82
    Salvadorský hráč Narciso Orellana je odnášen po střetu s jedním hráčem Jamajky na nosítkách, do utkání již na 100% nenastoupí, přichází tak střídání.
     
    83
    Střídání v týmu Salvador: ze hřiště odchází Narciso Orellana, přichází Marvin Monterrosa.
     
    84
    Henry Hernández!! Z pravé strany přišla vynikající přihrávka do středu vápna, kterou si následně přebral Junior Flemmings. Jeho pokus zpoza malého vápna směřoval do středu brány a s tím si brankář lehce poradil!
    84. Hernández v akci.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Damion Lowe (Jamajka).
     
    86
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Junior Flemmings, přichází Ricardo Morris.
     
    87
    Do konce utkání již zbývají poslední tři minuty základní hrací doby a skóre je stále nerozhodné 0:0. Nyní ale přichází faul v blízkosti vápna Jamajky, pro Salvador je tu šance na gól.
     
    88
    Za přímý kop se postavil Nelson Bonilla a zkusil rázem střelu přímo. Míč letěl k levé tyči, tam byl ale rychleji brankář Andre Blake a drží Jamajku ještě v šanci na výhru.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jonathan Jiménez (Salvador).
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty do konce utkání!
     
    90+1
    Jamajka ještě měla k dispozici přímý kop, ten však ale letěl pouze na přední tyč, kde se žádný z hráčů v zeleném o teč či hlavičku nepokusil.
    90+1. Přímý kop.
     
    90+3
    To je smůla!! Po pěkné kombinaci Jamajky, přišel centr z kopačky Damiona Lowa, na hlavičku si ve vápně nabíhal Shamar Nicholson, ale branku o centimetry minul!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Oba celky jsou i po tomto zápase neporaženi a Jamajka zůstává v čele, zatímco Salvador je druhý. O konečném vítězi skupiny se rozhodne až v posledních zápasech. Jamajka vyzve Curacao, zatímco Salvador těžký Honduras. Toto utkání nám moc nenabídlo, převážně se hráči tlačili na středu, ale brankáře moc nezaměstnali. Hráčem utkání byl zvolen Dever Orgill.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 1:2. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:14.
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a přeji ničím nerušené ráno. Ještě bych si vás dovolil pozvat na druhý zápas Skupiny C a to mezi Hondurasem a Curacaem, kde oběma týmům půjde o všechno, zápas komentuje kolega Aleš Pur. (03:03:46)

    Gerard Filip

    Branky:

    Karty:   10. Domínguez (SLV), 89. Jiménez (SLV) – 49. Orgill (JAM), 59. Flemmings (JAM), 85. Lowe (JAM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 1:2. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:14.
    Salvador: Hernández (C) – Tamacas, Jiménez, Mancía, Domínguez – Ó. Céren, A. Flores (47. Mayen), Portillo (66. Alas), D. Cerén, Orellana (83. Monterrosa) – Bonilla.
    Náhradníci: Carabantes, Pleitéz – García, Mendoza, Marroquín, Alas, Monterrosa, Ortíz, Mayen, Coca, Rugamas, Paz.

    Jamajka: Blake – M. Hector, Powell, Francis, Lowe, K. Lawrence – A. Lewis, Orgill (65. Mattocks), Bailey, Brown (65. Nicholson) – Flemmings (86. R. Morris).
    Náhradníci: D. Miller, Knight – Topey, R. Morris, J.-V. Watson, Magee, Lambert, Williams, Foster, Mattocks, Nicholson, Vassell.

    Rozhodčí: J. Pitti – G. Lopez, H. Pupiro

    Diváci: 12483
    bahis siteleri