Chorvatsko – Anglie 3:3 (kon.) | Francie – Rumunsko 0:0 (kon.)
konec
Chorvatsko
3:3 (1:1)
Anglie
Pondělí 24.06.2019, 21:00 • San Marino Stadium (Serravalle) • Mistrovství Evropy U21 • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Chorvatsko

    Chorvati rovněž patří mezi evropskou špičku, a to i co se týče mládežnického fotbalu, také tým do 21 let je prošpikován spoustou talentů. Kvalifikační skupinu, ve které byli také Češi, zvládli Chorvati výborně a postoupili z prvního místa s pětadvaceti body a skóre 31:5. Stejný počet bodů mělo také Řecko, ale Chorvatsko s ním mělo lepší vzájemnou bilanci. Před ME odehrálo Chorvatsko šest přípravných utkání s bilancí dvou výher, dvou remíz a jedné porážky. Úvodní zápas mládežnického EURO pak Chorvati vůbec nezvládli a prohráli vysoko 1:4 s Rumunskem, jejich jediným střelcem se stal Vlašič, který snižoval na 1:2, ale drama se nekonalo, Rumuni ve druhém poločase přidali další dvě branky. Následně Chorvati prohráli 0:1 s Francií a je jasné, že skupiny neprostoupí.
     
    Anglie

    Ani fotbalisté Anglie už nemají šanci na postup do vyřazovacích bojů. Angličané totiž doposud nezískali ani jeden bod, navíc manko na postupové pozice činí už šest bodů. Anglie si celou situaci zkomplikovala hned prvním utkání, ve kterém proti Franici dlouho dobu vedla o jednu branku, avšak závěr vyšel lépe soupeři, který brankou z nastaveného času otočil výsledek ve svůj prospěch. Klíčový duel přišel v souboji proti Rumunsku, přičemž Anglie tři mnuty před koncem srovnala na 2:2, avšak soupeř dokázal ještě vstřelit další dvě branky, díky kterým se radoval ze zisku plného počtu bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Chorvatsko: Grbić – Uremović, Kalaica, Katić, Čabraja – Vlašić, Šunjić (C), Moro – Majer, Kulenović, Brekalo.
    Náhradníci: Posavec, Šemper – Benković, Borevković, Bašić, Bistrović, D. Bradarić, Halilović, Ivanušec, Murić, Sosa.

    Anglie: Henderson – Kenny, Clarke-Salter (C), Tomori, Kelly – Foden, Dowell, Maddison – D. Gray, T. Abraham, Nelson.
    Náhradníci: Gunn, Woodman – H. Barnes, Calvert-Lewin, Gibbs-White, Jay Dasilva, Konsa, Mount, Solanke, Wan-Bissaka.

    Rozhodčí: Grinfeld – Yarkoni, Hassan (všichni Izrael).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Anglie, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se na rohový kop dokázal vyhoupnout Kulenović, jehož hlavička směřovala pod břevno, kam se reflexivně dostal brankář Henderson.
    3. Anglický brankář Henderson se musel činit.
     
    4
    Následoval druhý rohový kop, tentokráte z pravé strany. Míč směřoval ke vzdálenější tyči, kam se do vzduchu dostával Katić, jenž hlavičkoval vysoko nad.
     
    5
    Angličané hned v úvodu utkání celkem dlouho kombinovali na vlastní polovině, přičemž se Kenny s míčem otočil, načež ho přihrál na kopačku Tomoriho.
     
    6
    Také Anglie si vyzkoušela vůbec první rohový kop. Maddison to zkoušel rozehrávkou nakrátko, načež Fodenova nabídka našla pouze obránce Čabraju.
     
    7
    Gray si nakonec nevěřil na průnik kolem protihráče, místo toho zvolil přihrávku do středu hrací plochy, kde se do operativní pozice dostal Dowell.
     
    8
    Angličané chvíli hráli v početní nevýhodě, avšak Clarke-Salter se ihned dostavil zpět na hrací plochu. Mezitím jeho celek rozjel kombinaci na útočné polovině.
     
    9
    Dalekonosné přenesení hry našlo nohu Kennyho, který ihned přeposílal na Nelsona, jenž pouze fauloval Čabraju. Chorvatsko se tak dostává zpět k míči.
     
    10
    I posléze si anglická reprezentace pomohla nedovoleným způsobem, na řadu tak přišla standardní situace. K ní se postavil Brekalo, jehož centr našel pouze Tomoriho.
     
    10
    Nelson upadl v pokutovém území, je tu penalta pro Anglii!
    10. Penaltový zákrok.
     
    11
    Anglie právě vstřelila branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! K exekuci pokutového kopu se postavil sám faulovaný, tedy REISS NELSON, který v poklidu zamířil na pravou stranu, zatímco se brankář Grbić vydal k opačné konstrukci.
    11. Reiss NELSON - 0:1
     
    12
    Chorvatsko tak nevstoupilo do tohoto zápasu vůbec dobře, nyní bude muset dotahovat jednobrankové manko, na což má ještě hodně času.
     
    13
    U postranní čáry si nakonec nedovoleným zákrokem pomohl Kenny, čehož si všiml také hlavní sudí. Soupeř se okamžitě rozhodl rozehrát nakrátko.
     
    14
    Kelly to udělal hodně zkušeně, tělem se totiž dostal před Uremoviće, jenž musel faulovat. Anglie bude rozehrávat z blízkosti vlastního pokutového území.
     
    15
    Do kombinace se nakonec zapojil také brankář Henderson, který roztáhl hru na levou stranu, kde Kellyho odkop dokázal zablokovat napadající Vlašić.
     
    16
    Hrací předmět se nyní dostal ke středovému kruhu, kde Anglie zkoušela kombinovat. To vedlo ke ztrátě míče, avšak Chorvatsko si počínalo nedovoleně.
     
    17
    Hra se nám hodně uklidnila, k míči se opět dostal brankář Henderson, který ani tentokráte nezkoušel dalekonosně odkopnout. Jako adresáta si vybral Kennyho.
     
    18
    Hodně prostoru měl kolem sebe Majer, který nadějnou příležitost k centru prováhal. Místo toho jeho celek přenášel hru na Brekala, který nic nevymyslel.
     
    19
    Nelson se dokázal vymanit ze sevření, načež úspěšně zamířil na kopačku Dowella, jenž mu ihned vracel. Blok před pokutovým územím odvracel balón.
     
    20
    O přihrávku si řekl obránce Kenny, který celkem dlouho váhal. Nakonec si vybral brankáře Hendersona, který pro změnu přeposílal balón na Kellyho.
     
    21
    Roztažení hry našlo na levém křídle Nelsona, kterému nevyšel první kontakt s míčem. Toho okamžitě využil Uremović, jenž sám vybojoval autové vhazování.
     
    25
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, na druhou branku stále čekáme. Hra je hodně nezáživná, oba celky se dopouštějí celé řady nepřesností.
     
    26
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí záložník Vlašić, který si navedl míč na pravou nohu a poté vypálil na branku. Henderson neměl sebemenší problém.
     
    27
    Poté to Mora zkoušel vzdušnou nabídkou na Kulenoviće, který na padající míč vůbec nedosáhl. Henderson konstruktivní rozehrávkou oslovil Tomoriho.
     
    28
    U postranní čáry to dobře zvládl Čabraja, který ještě spolupracoval s jedním ze spoluhráčů, jenž si nedošel pro faul. Angličané kombinují v bezpečné vzdálenosti.
     
    29
    Až nyní se otevřel prostor před Vlašićem, jehož druhé zakončení bylo o poznání méně povedené. Henderson pouze zkontroloval dráhu letu míče.
     
    30
    Za obranu se vydal celkem nenápadný Abraham, který se přeci jenom protáhl do zakončení z velkého úhlu, které skončilo na tyči. Pomezní sudí s velkou prodlevou zvedl praporek – ofsajd.
     
    31
    Na opačné straně sáhl k taktickému zákroku napadající Gray, který místo míče trefil nohu Majera. V tomto případě se klidně mohlo poprvé žlutit.
     
    32
    Brekalo měl na pravém křídle hodně prostoru, což mu naopak spíše uškodilo. Trefil totiž prvního protihráče, na druhé straně si Gray potáhl míč až do autu.
     
    33
    Čabraja přeci jenom dostihl míč na hrací ploše, avšak v souboji jeden na jednoho dokázal uspět dotírající Kenny, který nakonec netrefil míčem soupeře.
     
    34
    Anglie opět kombinovala ve středu hrací plochy, načež Abraham nedokázal projít přes Katiće. Následný rychlý kontr skončil na nepřesné přihrávce na Kulenoviće.
     
    35
    Po pravém křídle si to namířil Kelly, který se ještě pokoušel narazit s Fodenem, což neslavilo úspěch. Grbić tak bude moci odkopávat od své branky.
     
    36
    Moro si nedokázal pohlídat své postavení, což uviděl také pomezní sudí, který zamával s praporkem. O rozehrávku volného kopu se postaral Kelly.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Kieran Dowell (Anglie).
     
    39
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Zničehonic tady máme vyrovnávací branku! Chorvatsko roztáhlo hru na levou stranu, kde se nacházel JOSIP BREKALO. Tento levý křídelník se drzým způsobem protáhl do pokutového území, kde technickým zakončením zamířil přesně ke vzdálenější konstrukci. Nádherný fotbalový moment!
    39. Josip BREKALO - 1:1
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Po delší době se k míči dostal brankář Grbić, který u postranní čáry našel volného Uremoviće. Anglie dobrým napadáním zahnala smečku protihráčů.
     
    43
    Brekalo se za nepřesnou přihrávku omluvil, k míči se tak dostala reprezentace Anglie. Tomori vyvezl balón na druhou stranu, kde Nelson mířil kolem Grbiće, kterého zastoupil jeden ze spoluhráčů.
     
    45
    Své štěstí zkoušel Foden, který si dokázal zpracovat neposedný míč, načež nártem pořádně vylekal chorvatského brankáře Grbiće.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Míč se už ocitl za postranní čárou, což přineslo autové vhazování pro Chorvatsko. Poté Šunjić zkoušel najít Kulenoviće, který na míč nedosáhl.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně vyrovnanou podívanou. Většinu dobu jsme sledovali boj ve středu hrací plochy, nicméně do vedení se dostala Anglie, která si vybojovala pokutový kop, jenž následně dokázal proměnit talentovaný Nelson. Následovala hodně nezáživná pasáž, kterou okořenila výstavní trefa v podání Brekala, který tak srovnal krok. Doufejme, že druhý poločas bude o něco záživnější.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzalo na starost Chorvatsko, které bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Na levém křídle operoval s míčem Nelson, který okamžitě přeposílal hrací předmět ke středovému kruhu, kde se nacházel osamocený Maddison.
     
    48
    Anglie právě vstřelila branku!
    Reprezentace Anglie se dostává zpět do vedení! Nelson dokázal poslat do pokutového území vzdušnou nabídku, která sice doletěla na hlavu protihráče, avšak ten poslal míč pouze k JAMESI MADDISONOVI, který propálil brankáře Grbiće.
    48. James MADDISON - 1:2
     
    49
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Jake Clarke-Salter, přichází Ezri Konsa.
     
    50
    Chorvatsko tak bude muset opět dotahovat, v tuto chvíli prohrává o jednu branku. Na případné vyrovnání má ještě téměř celý druhý poločas.
     
    51
    Do volného prostoru si sbíhal Kenny, který v tísni posílal do šestnáctky další vzdušnou nabídku, jenž na jistotu odklízel Kalaica. Následovat bude rohový kop.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Jonjoe Kenny (Anglie).
     
    53
    O rozehrávku se postaral Maddison, který kroutil míč k hranici malého vápna. Ještě před dopadem bylo pískáno, faulem se totiž provinil Tomori.
     
    54
    Čabraja sklepl těžkou přihrávku pod sebe, kam si jako první seběhl Brekalo. Přenesení hry přineslo hodně tvrdý centr, který skončil pouze na Kellymu.
     
    55
    Brankář Henderson se postaral o odkop od své branky, který velice přesně poslal do míst, kde se nacházel Kelly. Druhý jmenovaný ihned vracel pod sebe.
     
    56
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Kieran Dowell, přichází Mason Mount.
     
    57
    Chorvatsko se snažilo prokombinovat ven z přehuštěného prostoru, což se nakonec nepovedlo. Posléze Abraham přihrával pouze na nohu protihráče.
     
    58
    Hodně důrazně si počínal napadající křídelník Gray, který u postranní čáry dohrál rozehrávajícího Uremoviće. Jednoznačný faul, Chorvatsko bude zahrávat volný kop.
     
    59
    Nelson to nyní zkoušel vzít sám na sebe, jenomže narazil pouze do dobře stojícího Katiće, který to udělal natolik dobře, že vybojoval odkop od branky.
     
    60
    Po jednom ze soubojů na zemi skončil Katić, který se ihned postavil na nohy. O nedovolený zákrok se nejednalo, i tak sudí raději přerušil hru.
     
    61
    Čabraja si zkoušel naběhnout k postranní lajně, jenomže Brekalo mu nedokázal věnovat přesnou přihrávku. Bude z toho autové vhazování pro Anglii.
     
    62
    Následovalo další autové vhazování, ke kterému se i tentokráte postavil obránce Kenny, po jehož přihrávce, se Tomori rozhodl k přenesení hry.
     
    62
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    I tentokráte se Chorvatsku podařilo vyrovnat! Velice nudná pasáž nakonec přinesla špatnou rozehrávku, kterou dokázal zachytit hráč Chorvatska. Ihned poté přišla na řadu přihrávka na Kulenoviće, jenž ještě celou akci vyšperkoval nabídkou na NIKOLU VLAŠIĆE, který přesným zakončením prostřelil Hendersona.
    62. Nikola VLAŠIĆ - 2:2
     
    63
    Právě střelec vyrovnávací branky se ihned po zakončení svalil na hrací plochu, zřejmě si přivodil zranění. Na hrací plochu přiběhl také lékařský personál.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. V tuto chvíli nesledujeme zrovna atraktivní podívanou, navíc se do hry dostává celá řada nepřesností.
     
    66
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Nikola Vlašić, přichází Luka Ivanušec.
     
    69
    Kenny si opět vyzkoušel provedení autového vhazování, po kterém to tentýž hráč zkoušel přes pravé křídlo, kde ho čistě zastavil záložník Moro.
     
    70
    Anglie právě vstřelila branku!
    Angličané se i potřetí dostávají do vedení! Maddison si totiž vzal na starost provedení rohového kopu, po kterém se za pokutovým územím dostal k míči JONJOE KENNY, jehož pohotová rána pravou nohou byla natolik přesná, že na ni Grbić nedosáhl.
    70. Jonjoe KENNY - 2:3
     
    71
    Chorvatsko se opět nachází v hodně složité situaci, opět musí dotahovat. Stále zbývá ještě hodně času, výsledek se klidně může otočit na stranu Chorvatska.
     
    72
    Kalaica to zkoušel hodně nečekaným dalekonosným pasem, který se snesl pouze na hlavu osamoceného Kennyho, jenž ihned sklepl na kolegu Tomoriho.
     
    73
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází James Maddison, přichází Morgan Gibbs-White.
     
    74
    Navíc se o zakončení zpoza pokutového území postaral Nelson, jehož rána vystoupala skutečně vysoko nad branku. Grbić se pouze prolétl vzduchem.
     
    75
    Kalaica dlouho váhal, nakonec zvolil přihrávku na Uremoviće, který měl kolem sebe přesilu protihráčů. Chorvatský obránce navíc sám fauloval.
     
    76
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Marijan Čabraja, přichází Domagoj Bradarić.
     
    77
    Nelson zkoušel mezi obránci najít kolegu Fodena, což se nakonec nepovedlo. Naopak Katić odkopával míč, který skončil až u reklamních bannerů.
     
    78
    Dalekonosné přenesení hry nakonec skončilo přesně na noze Kennyho, jehož přihrávka přinesla ztrátu míče. Brekalo si ale standardku nevymodlil.
     
    79
    Tentýž hráč několik vteřin ležel v bolestech na trávníku, avšak na zelený pažit spadl zcela sám. Hlavní sudí i přesto raději zkontroloval jeho zdravotní stav.
     
    82
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Navíc i potřetí máme srovnáno! Anglie nyní naprosto propadla při bránění útočné akce soupeře. Ivanušec dokázal načasovat přihrávku na JOSIPA BREKALA, který z menšího úhlu dokázal prostřelil brankáře Hendersona, jenž inkasoval jesličky.
    82. Josip BREKALO - 3:3
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Koncovka tohoto utkání by mohla být ještě zajímavá, oba celky by jistě chtěly zvítězit.
     
    85
    Roztažení hry směřovalo na Bradariće, který ihned posílal do pokutového území prudký centr, jenž odvracel Tomori. Chorvatsko je najednou aktivnější.
     
    86
    Až nyní došlo k uklidnění hry, přičemž brankář Henderson po zemi vyhodil na Mounta. Angličané pozvolným způsobem pronikají na druhou polovinu.
     
    87
    Prudká přihrávka měla najít Abrahama, který tento záměr moc nepochopil. To zas tak vadit nemusí, neboť pozorný Kalaica odvracel pouze do zámezí.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Stav je i nadále nerozhodný, určitě se ale bude něco málo nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+2
    Abraham sklepával pod sebe na Fodena, který si příliš neporozuměl s hracím předmětem. I tak ho Anglie ještě dokázala zastihnout před autovou čárou.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Domagoj Bradarić (Chorvatsko).
     
    90+3
    O jednu z posledních akcí se pokusilo také Chorvatsko, nicméně přenesení hry dokázal zachytit pozorný Tomori. Na druhé straně zasahoval Katić.
     
    90+4
    Vypadá to, že žádnou další branku už neuvidíme. Do konce zápasu totiž nezbývá moc času, míč se navíc nachází ve středu hrací plochy.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec přineslo hned šest branek, přičemž se oba celky postaraly o rovnou polovinu. Ani druhý poločas nebyl z hlediska atraktivity zrovna záživný, nicméně Anglie se v úvodu dostala zpět do vedení, což moc dlouho nevydrželo. Anglická reprezentace se následně i potřetí radovala z vedoucí branky, nicméně soupeř opět srovnal krok, což vydrželo až do poslední vteřiny. Oba celky se tak s tímto turnajem loučí se ziskem jediného bodu.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:13. (22:53:50)

    David Suchý

    Branky: 39. Brekalo (Moro), 62. Vlašić (Kulenović), 82. Brekalo (Ivanušec) – 11. Nelson (pen.), 48. Maddison, 70. Kenny

    Karty:   90+2. D. Bradarić (CRO) – 38. Dowell (ENG), 52. Kenny (ENG)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:13.
    Chorvatsko: Grbić – Uremović, Kalaica, Katić, Čabraja (76. D. Bradarić) – Vlašić (66. Ivanušec), Šunjić (C), Moro – Majer, Kulenović, Brekalo.
    Náhradníci: Posavec, Šemper – Benković, Borevković, Bašić, Bistrović, D. Bradarić, Halilović, Ivanušec, Murić, Sosa.

    Anglie: Henderson – Kenny, Clarke-Salter (C) (49. Konsa), Tomori, Kelly – Foden, Dowell (56. Mount), Maddison (73. Gibbs-White) – D. Gray, T. Abraham, Nelson.
    Náhradníci: Gunn, Woodman – H. Barnes, Calvert-Lewin, Gibbs-White, Jay Dasilva, Konsa, Mount, Solanke, Wan-Bissaka.

    Rozhodčí: Grinfeld – Yarkoni, Hassan (všichni Izrael)
    bahis siteleri