Španělsko – USA 1:2 (kon.) | Švédsko – Kanada 1:0 (kon.)
konec
Švédsko
1:0 (0:0)
Kanada
Pondělí 24.06.2019, 21:00 • Parc des Princes, Paris • Mistrovství světa - ženy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:5. (23:02:42)
     
    Hned devět minut přidala hlavní rozhodčí ve druhém poločase, ty jsou ale minulostí a osmifinále končí. Švédky jediným gólem překonaly Kanadu a postupují mezi nejlepší osmičku.

    První poločas příliš krásy nepřinesl. Hráčky obou reprezentací se zaměřily především na pevnou obranu. Sinclairová s Flemingovou sice několikrát zařídily rohový kop, ale ze standardních situací se Kanada neprosadila. Na druhé straně Švédky nedokázaly delší dobu být na útočné polovině s míčem pod kontrolou.

    Ve druhém poločase se už tempo o něco zvýšilo. V sedmapadesáté minutě šly Švédky do brejku, Asllaniová našla rozběhnutou Stinu Blacksteniusovou a ta zakončila přes padající brankářku. Kanada mohla srovnat z penalty, ale tu neproměnila Beckieová, když jí skvěle vychytala Hedvig Lindahlová. V závěru se Kanada sice dostala do náporu, ale k vyrovnání nedošlo.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Kanada měla k dispozici ještě jednu šanci z volného přímého kopu. Na zadní tyči se prosadila k hlavičce Flemingová, ale netrefila branku.
     
    90+7
    Sinclairová uspěla ve hlavičkovém souboji před vápnem, následně se ale balon odrazil jen k Fischerové, která dokázala rychle odkopnout daleko od šestnáctky.
     
    90+6
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Stina Blacksteniusová, přichází Anna Anvegårdová.
     
    90+6
    Jakobssonová přihrávala do vápna Asllaniové. Už to vypadalo, že bude střední záložnice Švédska zakončovat, ale na poslední chvíli zasáhla skluzem Zadorskyová.
     
    90+5
    Švédky už se uchylují pouze k obranným odkopům. Erikssonová nyní ale získala míč ve středu pole a alespoň na chvíli ulevila švédské obraně.
     
    90+4
    Sinclairová nebyla v zápase téměř vůbec vidět, nyní ale přihrávala do nadějné pozice Schmidtové, která však pálila z prvního doteku opět mimo.
     
    90+3
    Lawrencová sice neměla ideální pozici ke střele, ale přece jen zkusila zakončit. Její rána ale skončila daleko mimo švédskou branku.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase sedm minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Fridolina Rolföová, přichází Lina Hurtigová.
     
    90
    Jayde Riviereová skluzem poslala míč za postranní lajnu. Švédky kombinovaly ve středu pole, poté šla agresivně za nakopnutým balonem Jakobssonová, ale pomohla si faulem.
     
    89
    Švédky nepůjčují soupeřkám balon. Segerová si několikrát nahrála s Björnovou, následně ale už přišla nepřesnost Jakobssonová. Na druhé straně pálila vysoko nad Leonová.
     
    87
    Magdalena Erikssonová dlouho otálela s rozehrávkou standardní situace. Následně zakroutila míč přesně na Asllaniovou, ale parádní zakončení vykopla Zadorskyová u tyče.
     
    86
    Blacksteniusová si podržela míč na pravé straně, nedala šanci Buchananové, která musela soupeřku zastavit jen za cenu faulu za žlutou kartu.
     
    85
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Janine Beckieová, přichází Rebecca Quinnová.
     
    84
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Allysha Chapmanová, přichází Jayde Riviereová.
     
    83
    Tak nakonec to penalta není! Na pravé straně byla totiž v milimetrovém ofsajdu přichycena Jakobssonová.

    Vít Schück

    Branky: 57. Blacksteniusová

    Karty:   45+1. Rolföová (SWE), 68. Asllaniová (SWE) – 86. Buchananová (CAN)

    Neproměněná penalta: 70. Beckieová (CAN), brankář Lindahlová zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:5.
    Švédsko: Lindahlová – Glasová, Fischerová, Sembrantová, Erikssonová – Rubenssonová (81. Björnová), Asllaniová, Segerová (C) – Jakobssonová, Blacksteniusová (90+6. Anvegårdová), Rolföová (90+1. Hurtigová).
    Náhradníci: Falková, Mušovićová – Anderssonová, Janogyová, Hurtigová, Ilestedtová, Roddarová, Björnová, Zigiottiová Olmeová, Anvegårdová, Larssonová, Schoughová.

    Kanada: Labbéová – Lawrencová, Buchananová, Zadorskyová, Chapmanová (84. Riviereová) – Princeová (67. Leonová), Scottová, Schmidtová, Beckieová (85. Quinnová) – Sinclairová (C), Flemingová.
    Náhradníci: Sheridanová, D'Angelová – Quinnová, Roseová, Grossová, Riviereová, Huitemaová, Carleová, Leonová, Woellerová, Agnewová, Hellstromová.

    Rozhodčí: Jacewiczová (AUS) – Nesbittová (USA), Mariscal (USA)
    bahis siteleri