Španělsko – USA 1:2 (kon.) | Švédsko – Kanada 1:0 (kon.)
konec
Švédsko
1:0 (0:0)
Kanada
Pondělí 24.06.2019, 21:00 • Parc des Princes, Paris • Mistrovství světa - ženy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný pondělní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Ve Francii pokračuje mistrovství světa žen osmifinálovou fází a my se společně zamíříme na utkání Švédska, které vyzve favorizované hráčky Kanady.
     
    Švédsko

    Také Švédkám se vydařila příprava těsně před závěrečným turnajem. Proti Rakousku rozhodla švédská reprezentace až v samém závěru, v generálce proti Korejkám vstřelila jediný gól Janogyová. Do základní skupiny mistrovství světa vstoupilo Švédsko vydřeným vítězstvím proti Chile. Až v poslední desetiminutovce rozhodl evropský celek dvěma góly Asllaniové a Janogyové. Proti Thajsku si Švédsky s chutí zastřílely, již v prvním poločase rozhodly o postupu třemi góly, ve druhém poté pečelily jasné vítězství na 5:1. V duelu s USA sice Švédky dlouho držely s favoritem krok, ale po brankách Horenové a vlastní Anderssonové padly s aspirantem na zlato 0:2.
     
    Kanada

    Kanadská reprezentace v roce 2019 prohrála pouze jednou. V přípravě na mistrovství světa porazila Kanada výběry Anglie, Nigérie i Mexika, jen v generálce proti Španělsku branka nepadla. Do samotného šampionátu vstoupily Kanaďanky soubojem s týmem Kamerunu. Celek "Javorového listu" měl územní převahu i více střel, ale prosadit se dokázala pouze těsně před poločasem Kadeisha Buchananová, která ale zajistila Kanadě první tři důležité body. Také ve druhém duelu základní skupiny byly Kanaďanky o poznání aktivnější než Nový Zéland. Branky ale přišly až ve druhém poločase, když se nejprve prosadila Flemingová a jistotu postupu pojistila Princeová deset minut před koncem. Až proti Nizozemsku Kanada narazila. Na úvodní branku Dekkerové ještě dokázala odpovědět Sinclairová, ale gól střídající Beerensteynové už byl vítězný a tým z Evropy vyhrál 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Lindahlová – Glasová, Fischerová, Sembrantová, Erikssonová – Rubenssonová, Asllaniová, Segerová (C) – Jakobssonová, Blacksteniusová, Rolföová.
    Náhradníci: Falková, Mušovićová – Anderssonová, Janogyová, Hurtigová, Ilestedtová, Roddarová, Björnová, Zigiottiová Olmeová, Anvegårdová, Larssonová, Schoughová.

    Kanada: Labbéová – Lawrencová, Buchananová, Zadorskyová, Chapmanová – Princeová, Scottová, Schmidtová, Beckieová – Sinclairová (C), Flemingová.
    Náhradníci: Sheridanová, D'Angelová – Quinnová, Roseová, Grossová, Riviereová, Huitemaová, Carleová, Leonová, Woellerová, Agnewová, Hellstromová.

    Rozhodčí: Jacewiczová (AUS) – Nesbittová (USA), Mariscal (USA).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Osmifinálový duel mezi Švédskem a Kanadou může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupily rozehrávkou ze středového kruhu švédské reprezentantky. Rubenssonová přihrávala okamžitě k vápnu Kanady, ale Jakobssonová se neprosadila do střely.
     
    3
    Švédky nastoupily do zápasu s velkým nasazením. Asllaniová zkoušela zakončovat přes hlavu, ale míč si snadno sebrala ze vzduchu do rukavic Labbéová.
     
    4
    Schmidtová rychle vhodila míč do hry zpoza postranní lajny. Kanaďanky se poprvé dostaly s míčem až na útočnou polovinu. Souhra Beckieové s Flemingovou ale nebyla ideální.
     
    5
    Se Segerovou spolupracovala Gasová. Dále už se ale evropský celek s míčem nedostal. Kanada se stačila stáhnout a sebrat balon Blacksteniusové.
     
    6
    Sinclairová vybojovala na pravé straně autové vhazování. Kanada se tlačila s míčem až před vápno, kde ale zasáhla Fischerová.
     
    7
    Od Lindahlové putoval balon pouze ke stoperkám. Flemingová důrazně napadala rozehrávku soupeřek a získala pro svůj tým nebezpečné vhazování těsně u vápna.
     
    8
    Na pravé straně měla dostatek prostoru k centru Lawrencová. Balon ale přetáhla daleko do zámezí. Kanada však bude rozehrávat rohový kop po bloku Glasové.
     
    9
    Beckieová centrovala do vápna od rohového praporku. Ve vápně se sice neprosadila k hlavičce Sinclairová ani Flemingová, ale bude se rozehrávat ještě jeden roh.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nepřinesla. Kanaďanky jsou sice více u balonu, ale do vyložené pozice se nemohou dostat. Obrana švédského týmu je zatím pevná.
     
    11
    Po vhazování Lawrencové se dostala k míči Schmidtová. Kanaďanky mířily do rychlého protiútoku, ale Beckieová si nepřišla kličkou na bránící Erikssonovou.
     
    12
    Od Labbéové dopadl míč na hrudník Flemingové. Kanada se usadila u balonu, ale švédská obrana je zatažena těsně před pokutovým územím.
     
    13
    Kolmicí oslovovala Segerová Blacksteniusovou, ale ta míč nezpracovala přesně a nemohla tak zakončovat. Velmi rychle se navíc zorientovala ve vápně Buchananová.
     
    15
    Zadoskyová si několikrát vyměnila míč s Buchananovou. Kanada se i nadále drží v kombinaci, průnik Beckieová však zastavila za cenu rohu Glasová.
     
    16
    Jessie Flemingová odcentrovala od rohového praporku k přední tyči, ale Sinclairová se k hlavičce opět neprodrala. Schmidtová následně alespoň vytloukla u postranní čáry Fischerovou.
     
    17
    Rohy kanadského týmu přibývají. Opět to byla Flemingová, kdo rozehrával centrem do šestnáctky. Prudký centr si ale pohlídala na zadní tyči Erikssonová.
     
    18
    Fridolina Rolföová předvedla sprint podél postranní čáry. Proti ale byla Lawrencová, která soupeřku stačila vytlačit a navíc jí také obrala o balon.
     
    19
    Asllaniová se uvolnila na pravém kraji, bránící Champanová padla na zem, ale Asllaniová neodcentrovala přesně. Následně odvrátila míč Zadorskyová.
     
    20
    Ani dvacet minut slibnější situaci nenabídlo. Jakobssonová si sice navedla míč více k ose trávníku, ale střela jí poté nesedla na kopačku a míč skončil mimo branku.
     
    22
    Buchananová dlouhým pasem hledala Sinclairovou, ale kapitánka Kanady nenašla pochopení v prodloužení balonu na Beckieovou. Ta už míč nestihla odcentrovat na hrací ploše.
     
    23
    Schmidtová poslala míč směrem na Beckieovou. Dále se zapojila do kombinace i Scottová, ale další postup zastavila na levém kraji Segerová.
     
    24
    Flemingvá našla Sinclairovou, poté si obě útočnice ještě jednou vyměnily míč, ale právě druhá jmenovaná se nacházela v ofsajdovém postavení.
     
    25
    Švédské hráčky napadaly hodně vysoko, ale k balonu se nedokázaly dostat. Scottová dokázala odpravit balon do bezpečí od vlastního vápna.
     
    26
    Sinclairová rozběhla na pravém kraji Lawrencovou, ale ta neměla pořádnou rychlost a balon jí ujel až za koncovou čáru. O rozehrávku se tak mohla postarat Lindahlová.
     
    27
    Janine Beckieová sice dokázala doběhnout balon u koncové čáry, poté si chtěla kličkou poradit s Glasovou, ale sama bez cizího zavinění skončila v autu.
     
    28
    Lawrencová kouzlila s balonem na pravém kraji. Erikssonová neměla příliš šancí na zastavení centru, ale ve vápně se dostal míč pouze k bránící Sembrantové.
     
    29
    Lindahlová byla ve vápně pozorná. Proti nahrávce na Princeovou stačila rychle vyběhnout a zastavit balon v rukavicích.
     
    30
    Ani půlhodina hry gól nepřinesla. Kanada sice drží balonu větší část zápasu pod kontrolou, ale Sinclairová ani Flemingová se nemohou prosadit k jedinému přesnému zakončení.
     
    32
    Zápas pokračuje bez většího tempa. Princeová si nabíhala na pravé straně, poté přihrávala do vápna, kde ale nenašla jedinou spoluhráčku. Chapmanová následně faulovala.
     
    33
    Se Zadorskyovou si narazila na pravém kraji Chapmanová. Dále se ale Kanada nedostala, balon odvrátila za postranní lajnu Hanna Glasová.
     
    34
    Erikssonová neodkopla míč ideálně a ten se poté odrazil k Princeové. Kanaďanky však u pokutového území panikaří, další mizerný centr skončil u Sembrantové.
     
    35
    Sofia Jakobssonová se zbavila na pravé straně své strážkyně, už se dostala do vápna, ale Chapmanová se stačila vrátit do souboje a ještě míč srazila na rohový kop.
     
    36
    Magdalena Erikssonová kroutila míč od rohového praporku. Ve vápně sice hlavičkovala Jakonssonová, ale svůj pokus namířila jen daleko mimo branku.
     
    37
    Jakonssonová se začíná na pravé straně probouzet. Po kličce Chapmanové mohla znovu centrovat do vápna, kde ale ve skluzu odrazila balon na další roh Buchananová.
     
    39
    Se Segerovou si nahrála na levém kraji Erikssonová, dále pokračovala v akci Rolföová, ale její přihrávka do vápna skončila pouze v náručí Labbéové.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Beckieová napadala rozehrávající Erikssonovou, ale míč nezískala. Švédský tým mohla pokračovat v akci autem.
     
    41
    Zadorskyová poslala ve středu pole k zemi Asllaniovou. Ta se z trávníku zvedala jen s velmi bolestivou grimasou, ale bude pokračovat ve hře.
     
    42
    Dlouhý pas téměř z poloviny trávníku si sebrala míč do rukavic Stephanie Labbéová. Kanaďanky pádily po rychlé rozehrávce do útoku, ale u středové čáry přišla o balon Princeová.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal balon k Segerové. Švédská kapitánka zkoušela rozběhnout přihrávkou za obranu Blacksteniusovou, ale balon doskákal jen k Labbéové.
     
    45
    Už už to vypadalo na slibnější přechod do útoku. Princeová chtěla najít Sinclairovou, ale zkušené útočnici chybělo několik decimetrů, aby balon zpracovala.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu. Ještě v samém závěru dostává žlutou kartu Fridolina Rolföová.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. Hráčky odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

    První poločas příliš krásy nepřinesl. Hráčky obou reprezentací se zaměřily především na pevnou obranu. Sinclairová s Flemingovou sice několikrát zařídily rohový kop, ale ze standardních situací se Kanada neprosadila. Na druhé straně Švédky nedokázaly delší dobu být na útočné polovině s míčem pod kontrolou.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupily rozehrávkou ze středového kruhu kanadské reprezentantky. Beckieová zkoušela prostrčit míč na levé straně na Flemingovou, dále už se k balonu dostala jen Segerová.
     
    48
    Princeová zkoušela najít ve vápně Lawrencovou, ale míč neprošel až ke krajní obránkyni kanadského výběru. Po odkopu Fischerové se ale Kanada dostala zpět k míči.
     
    49
    I po změně stran pokračují oba týmy v nastaveném trendu. Pasivní rozehrávku zkoušely Švédky napadat, ale k balonu se nedostaly.
     
    50
    Spousta nepřesností na obou stranách po přestávce. Erikssonová uspěchala rozehrávku a jen darovala míč soupeřkám.
     
    51
    Rolföová získala míč po mizerné rozehrávce Zadorskyové. Následně mohla jít do otevřené obrany, ale raději ještě počkala na spoluhráčky a to už se stačily vrátit i Kanaďanky.
     
    52
    Beckieová nedokázala včas odkopnout před Jakobssonovou. Švédsko je přece jen ve druhém poločase o něco aktivnějším týmem.
     
    53
    Erikssonová odcentrovala do vápna od rohového praporku, ale míč stačila vyboxovat z pokutového území Stephanie Labbéová.
     
    54
    Buchananová si pokryla míč na levé straně, dokázala obejít kličkou Segerovou a poté vybojovala faul. O rozehrávku z vlastní poloviny se postarala Labbéová.
     
    55
    Při střele byla faulována Janine Beckieová. Míč sice krajní záložnice poslala zcela mimo branku, ale poté byla tvrdě dohrána a Kanada bude rozehrávat volný přímý kop.
     
    56
    Sophie Schmidtová přenechala rozehrávku Sinclairové, která ale přímým bodem branku minula o pořádný kus. Lindahlová ani nyní nemusela zasahovat.
    56. Rána Sinclairové nebyla přesná
     
    57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    První vážnější šance v celém zápase a Švédky jdou do vedení! Ve středu trávníku získala míč Asllaniová, ta poté počkala až se STINA BLACKSTENIUSOVÁ vrátí z ofsajdové pozice, následně přidala skvělou nahrávku a třiadvacetiletá útočnice přehodila ležící Labbéovou.
    57. Stina BLACKSTENIUSOVÁ - 1:0
     
    59
    Kanada usiluje o okamžité vyrovnání. Švédky jsou ale při chuti a velmi aktivně napadají. Segerová skluzem poslala k zemi Schmidtovou, ale rozhodčí nechala hru pokračovat.
     
    60
    Po hodině hry se tempo o něco zvedá. Princeová získala po zblokované střele rohový kop. Beckieová rozehrávala do šestnáctky, ale jako první se balonu zmocnila Lindahlová.
     
    61
    Blacksteniusová se sice hnala opět za nakopnutým balonem, ale nyní ještě chtěla přihrávat, míč už ale nedokázala lépe předat Jakobssonové.
     
    62
    Chapmanová chtěl rychle vhodit míč do hry, ale nenašla pochopení u Beckieové. Kanaďanky se u balonu příliš dlouho neudržely a musely zabrat do obrany.
     
    64
    Asllaniová dokázala vymotat dvě soupeřky, poté přidala ale pouze mizernou přihrávku k Rolföové. Kanada je stále zaskočena inkasovanou brankou.
     
    65
    Ve čtyřech mířily ofenzivní fotbalistky do přečíslení proti třem soupeřkám. Frodolina Rolföová to ale vzala na sebe, nevyužila početní výhody a vypálila z velké dálky mimo.
     
    66
    Souboj Asllaniové se Scottovou musela uklidňovat až hlavní rozhodčí. Nakonec byl pískán faul švédské záložnice. Kanada má ale potíže přejít na útočnou polovinu.
     
    67
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Nichelle Princeová, přichází Adriana Leonová.
     
    68
    Beckieová přetáhla centr z rohu za vzdálenější tyč, následně hlavičkovala ještě Schmidtová, ale míč skončil pouze mimo branku.
     
    68
    Tak pozor! Při střele Scottové zahrála rukou Fischerová a bude se zkoumat video.
    68. Penaltový zákrok
     
    69
    A je to pokutový kop. Kanada bude mít možnost srovnat krok z pokutového kopu.
     
    70
    Kanada nedává ani pokutový kop! Beckieová zvolila střelu k levé tyči, ale Hedvig Lindahlová vytáhla parádní zákrok a drží svůj tým ve vedení.
    70. Neproměněná penalta
     
    72
    Segerová vybojovala míč na levé straně, poté se protáhla až do pokutového území, ale z úhlu napálila balon pouze do boční sítě. Švédky jsou v laufu.
     
    73
    Sinclairová si přišla pro míč až do středu pole, následně si zpracovala přihrávku do pohybu Flemingová, ale Kanaďankám se nedaří finální fáze.
     
    74
    Střídající Leonová byla předskočena Fischerovou, následně se chtěla dostat k míči, ale pomohla si jen faulem a rozehrávat budou Švédky.
     
    75
    Rubenssonová si naběhla na pravém kraji na pas Glasové, poté z druhého doteku zkoušela ve vápně najít Blacksteniusovou, ale ta byla ubráněna.
     
    76
    Lindahlová s přehledem sebrala vysoký centr do náruče. Po rychlé rozehrávce posunula míč ještě za sebe Asllaniová, ale také se provinila hrou rukou.
     
    78
    Švédky začínají šetřit čas. Erikssonové trvalo rozehrát zpoza postranní lajny o poznání déle. U balonu se poté zjevila Beckieová, ale centrem do vápna nebyla přesná.
     
    79
    Kanaďanky už zkouší všechno možné. Adriana Leonová získala míč na levé straně, ale poté pálila z hodně nepřipravené pozice vysoko nad branku.
     
    80
    Od Lindahlové skončil míč až u Blacksteniusové. Švédky udržely balon na útočné polovině. Segerová si narazila s Asllaniovou, ale to už byla obrana zámořského celku na svém místě.
     
    81
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Elin Rubenssonová, přichází Nathalie Björnová.
     
    82
    Asllaniová byla faulována Lawrencovou těsně u pokutového území Kanady. O rozehrávku volného přímého kopu se postarala právě Asllaniová, ale Labbéová dokázala skvěle zasáhnout.
     
    83
    Pokutový kop pro Švédsko! Evropský tým přitlačil soupeřky v pokutovém území. Asllaniová nezakončila, ale poté byla faulována Rolföová.
    83. Sporný zákrok v pokutovém území
     
    83
    Tak nakonec to penalta není! Na pravé straně byla totiž v milimetrovém ofsajdu přichycena Jakobssonová.
     
    84
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Allysha Chapmanová, přichází Jayde Riviereová.
     
    85
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Janine Beckieová, přichází Rebecca Quinnová.
     
    86
    Blacksteniusová si podržela míč na pravé straně, nedala šanci Buchananové, která musela soupeřku zastavit jen za cenu faulu za žlutou kartu.
     
    87
    Magdalena Erikssonová dlouho otálela s rozehrávkou standardní situace. Následně zakroutila míč přesně na Asllaniovou, ale parádní zakončení vykopla Zadorskyová u tyče.
     
    89
    Švédky nepůjčují soupeřkám balon. Segerová si několikrát nahrála s Björnovou, následně ale už přišla nepřesnost Jakobssonová. Na druhé straně pálila vysoko nad Leonová.
     
    90
    Jayde Riviereová skluzem poslala míč za postranní lajnu. Švédky kombinovaly ve středu pole, poté šla agresivně za nakopnutým balonem Jakobssonová, ale pomohla si faulem.
     
    90+1
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Fridolina Rolföová, přichází Lina Hurtigová.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase sedm minut.
     
    90+3
    Lawrencová sice neměla ideální pozici ke střele, ale přece jen zkusila zakončit. Její rána ale skončila daleko mimo švédskou branku.
     
    90+4
    Sinclairová nebyla v zápase téměř vůbec vidět, nyní ale přihrávala do nadějné pozice Schmidtové, která však pálila z prvního doteku opět mimo.
     
    90+5
    Švédky už se uchylují pouze k obranným odkopům. Erikssonová nyní ale získala míč ve středu pole a alespoň na chvíli ulevila švédské obraně.
     
    90+6
    Jakobssonová přihrávala do vápna Asllaniové. Už to vypadalo, že bude střední záložnice Švédska zakončovat, ale na poslední chvíli zasáhla skluzem Zadorskyová.
     
    90+6
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Stina Blacksteniusová, přichází Anna Anvegårdová.
     
    90+7
    Sinclairová uspěla ve hlavičkovém souboji před vápnem, následně se ale balon odrazil jen k Fischerové, která dokázala rychle odkopnout daleko od šestnáctky.
     
    90+8
    Kanada měla k dispozici ještě jednu šanci z volného přímého kopu. Na zadní tyči se prosadila k hlavičce Flemingová, ale netrefila branku.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Hned devět minut přidala hlavní rozhodčí ve druhém poločase, ty jsou ale minulostí a osmifinále končí. Švédky jediným gólem překonaly Kanadu a postupují mezi nejlepší osmičku.

    První poločas příliš krásy nepřinesl. Hráčky obou reprezentací se zaměřily především na pevnou obranu. Sinclairová s Flemingovou sice několikrát zařídily rohový kop, ale ze standardních situací se Kanada neprosadila. Na druhé straně Švédky nedokázaly delší dobu být na útočné polovině s míčem pod kontrolou.

    Ve druhém poločase se už tempo o něco zvýšilo. V sedmapadesáté minutě šly Švédky do brejku, Asllaniová našla rozběhnutou Stinu Blacksteniusovou a ta zakončila přes padající brankářku. Kanada mohla srovnat z penalty, ale tu neproměnila Beckieová, když jí skvěle vychytala Hedvig Lindahlová. V závěru se Kanada sice dostala do náporu, ale k vyrovnání nedošlo.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:5. (23:02:42)

    Vít Schück

    Branky: 57. Blacksteniusová

    Karty:   45+1. Rolföová (SWE), 68. Asllaniová (SWE) – 86. Buchananová (CAN)

    Neproměněná penalta: 70. Beckieová (CAN), brankář Lindahlová zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:5.
    Švédsko: Lindahlová – Glasová, Fischerová, Sembrantová, Erikssonová – Rubenssonová (81. Björnová), Asllaniová, Segerová (C) – Jakobssonová, Blacksteniusová (90+6. Anvegårdová), Rolföová (90+1. Hurtigová).
    Náhradníci: Falková, Mušovićová – Anderssonová, Janogyová, Hurtigová, Ilestedtová, Roddarová, Björnová, Zigiottiová Olmeová, Anvegårdová, Larssonová, Schoughová.

    Kanada: Labbéová – Lawrencová, Buchananová, Zadorskyová, Chapmanová (84. Riviereová) – Princeová (67. Leonová), Scottová, Schmidtová, Beckieová (85. Quinnová) – Sinclairová (C), Flemingová.
    Náhradníci: Sheridanová, D'Angelová – Quinnová, Roseová, Grossová, Riviereová, Huitemaová, Carleová, Leonová, Woellerová, Agnewová, Hellstromová.

    Rozhodčí: Jacewiczová (AUS) – Nesbittová (USA), Mariscal (USA)
    bahis siteleri