Ústí n/O – Ml. Boleslav B 2:1 (kon.) | Velvary – Jablonec B 1:1 (3:4 po pen.)
konec
TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
2:1 (1:0)
FK Mladá Boleslav B
Sobota 24.08.2019, 17:00 • Ústí nad Orlicí • Česká fotbalová liga (B) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne u třetího kola České fotbalové ligy skupiny B. V jeho rámci se střetnou týmy TJ Jiskra Ústí nad Orlicí a FK Mladá Boleslav B. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme právě na tento duel.
     
    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí

    Domácí fotbalisté jsou zatím po dvou odehraných duelech na dvanáctém místě se ziskem tří bodů. Jednou dokázali zvítězit a jednou prohráli. Nejprve doma porazili 3:2 Teplice B, pak přišla prohra na hřišti záložního týmu Jablonce B, který doma vyhrál 4:1. Dnes by rádi hráči Ústí nad Orlicí brali další body před svými diváky, nic lehkého je však nečeká.
     
    FK Mladá Boleslav B

    Hosté z Mladé Boleslavi jsou na prvním místě s pěti body. Dvakrát vyhráli, jednou po penaltách, takže ztratili jeden bod. V prvním kole brali dva body na hřišti Hradce Králové B, kde právě po pokutových kopech vyhráli 1:0. Doma poté deklasovali Chlumec nad Cidlinou 7:0. A i dnes budou chtít urvat body na hřišti svého soupeře.
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Jeřábek – Falta, Habrman, Chleboun J., Chleboun P., Langer, Skalický, Souček (C), Špatenka, Nágl, Mayer
    Náhradníci: Hubálek – Pazdera, Grepl, Kopecký, Pinkava, Abrahams

    FK Mladá Boleslav B: Mikulec – Král, Tatajev, Komma, Dib, Komárek (C), Wágner, Hašek, Hampl, Ewerton, Provazník
    Náhradníci: Vrána – Majer, Moravčík, Dohnalík, Jerchov, Zmij

    Rozhodčí: Ladislav Benedikt – Jiří Dujsík, Václav Němec.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Domácí se dostali hned v úvodu do šance, kterou však nevyužili. Vybojovali ale aspoň rohový kop.
     
    6
    Z levé strany střílel Jan Král, hostující hráč však svou střelu poslal jen do připravené domácí obrany.
     
    7
    Dlouhý nákop směrem k domácí brance vyslal jeden z hostů, avšak u postranní čáry došlo k faulu. Takže následuje volný kop pro domácí celek.
     
    8
    Z levé strany pak přilétl centr do pokutového území, nikdo z hráčů Ústí nad Orlicí ho však neusměrnil mezi tři tyče. Hostující brankář tak bude odkopávat od své branky.
     
    9
    Po levé straně táhl akci jeden z hostů, avšak následná přihrávka na Dominika Haška byla nepřesná.
     
    10
    David Komárek neobešel domácího hráče, ten zabránil úniku hostujícího celku, když si připsal dobrý obranný zákrok.
     
    11
    A další pokus hostů. Ten nyní končí jen u brankáře Matěje Jeřábka a ten hned balon odkopl daleko od svého zařízení.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Alexej Tatajev (FK Mladá Boleslav B).
     
    13
    Tatajev se ve snaze dostat se do úniku před branku domácích dopustil faulu, když z otočky podkopl soupeře. Sudí tak neváhal a tasil první kartu zápasu.
     
    14
    U zadní čáry vybojoval balon jeden z hostujících obránců a dostal ho pod kontrolu před napadajícími domácími útočníky.
     
    15
    Dlouhý nákop Falty směrem k hranici velkého vápna se neujal. Míč tak bere opět obrana Mladé Boleslavi a spěchá s ním na polovinu domácího celku.
     
    16
    Domácí hráči po dalším faulu soupeře budou zahrávat volný kop. Ovšem z jejich vlastní poloviny. Takže k bezprostřednímu ohrožení Mikulcovy branky by dojít nemělo.
     
    17
    Z levé strany vyslal střelu Ondřej Komma, ta ale zamířila jen do brankáře Matěje Jeřábka. Ten se získáním balonu neměl sebemenší problém.
     
    18
    Nyní budou zahrávat volný přímý kop domácí a už z dobré vzdálenosti.
     
    18
    Ústí nad Orlicí právě vstřelilo branku!
    Tuto standardní situaci zahrál Patrik Langer, jenž nacentroval balon do pokutového území. Tam se neujala střela, kterou vyboxoval Mikulec. Avšak na dorážku JAKUBA CHLEBOUNA z levé strany už byl krátký a musí lovit míč ze své sítě – 1:0.
    18. Jakub CHLEBOUN - 1:0
     
    19
    Hosté tak musejí od osmnácté minuty dohánět své manko. Nyní jsou u míče a míří okamžitě před soupeřovu branku.
     
    20
    Domácí opět obléhali branku soupeře, ale tentokráte se jejich pokus neujal. Po střele Jana Součka domácí publikum zatleskalo. Výkon Ústí nad Orlicí je zatím velmi dobrý.
     
    22
    Paixao Da Silva Ewerton proskočil mezi dvěma obránci a poté pravačkou vyslal prudkou střelu, která však končí pouze v moci domácího brankáře.
     
    23
    Autové vhazování mají k dispozici domácí hráči. Hosté dostali míč za postranní čáru a připravili se tak o útok. Ten nyní budou hráči Jiskry odvracet na opačnou stranu.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Tomáš Wágner (FK Mladá Boleslav B).
     
    23
    Dalšího faulu se dopustili hosté, konkrétně Tomáš Vágner za faul na domácího hráče. A žlutí se také na lavičce Mladé Boleslavi. Provinil se trenér Pechanec.
     
    26
    Do akce se vydali opět hráči hostů, ale narazili na pevný obranný val z řad domácích hráčů. Ti tak stále drží těsný náskok.
     
    27
    Z pravé strany se neujal centr hostujícího hráče a k míči, který se blížil brance Jiskry se dostal velmi rychle gólman Matěj Jeřábek.
     
    29
    Vhazování pro Mladou Boleslav, ta se tak může pokusit projít do blízkosti domácí branky.
     
    31
    Nakonec se tak nestalo a hru na opačnou stranu otočili hráči Jiskry a hned z toho byla další střela, která ale zamířila jen vedle hostující branky.
     
    33
    Ewerton dostal míč na pravou stranu pro svého spoluhráče, který poslal do šestnáctky. Poté došlo ke střele prvně jmenovaného a míč díky obraně Jiskry končí za zadní čárou. Rohový kop pro rezervu Mladé Boleslavi.
     
    34
    V ofsajdové situaci se ocitli hosté a tato situace čárovému sudímu neunikla a zdvihl svůj praporek. Odkop bude mít brankář domácího celku.
     
    35
    Po autovém vhazování Jiskry následoval útok, který však domácí hráči nedotáhli do zdárného konce. Nyní tak balon od své branky odkopne brankář Mladé Boleslavi Petr Mikulec.
     
    36
    Skrze obranu domácích se hosté neprodrali a ztratili znovu míč. S ním už na druhou stranu míří zase fotbalisté ústeckoorlické Jiskry.
     
    37
    Volný kop z pravé strany zahráli hosté a poté vznikla mela před Jeřábkem. Ten naštěstí pro Jiskru skákavý míč dokázal zkrotit a hned ho dostal do svých rukavic.
     
    38
    Volný přímý kop zahrávali opět hráči Jiskry. V pokutovém území však centr nedokázal nikdo zkrotit a míč končí v moci mladoboleslavské obrany.
     
    40
    Jdeme do poslední pětiminutovky prvního poločasu. Domácí stále vedou rozdílem jedné branky. Hosté se zatím marně pokoušejí o vyrovnání.
     
    41
    Po střele domácích skončil míč pouze na brankáři hostů a ten hned tento odkopl od svého zařízení. Posílá tak svůj tým do další útočné akce na konci první části hry.
     
    42
    Obrana Ústí nad Orlicí zneškodnila další akci soupeře. Míč pak opět do své moci získal Matěj Jeřábek a následuje tak pouze odkop od jeho brány.
     
    43
    Hosté byli v další dobré šanci, když vyzkoušeli pozornost obrany Jiskry. Ta ukázala svůj um a další pokus zneškodnila a výrazně tak pomohla svému brankáři.
     
    44
    V závěru této části hry se hosté neustále snaží srovnat nepříznivý stav.
     
    45
    Hostující hráč byl zraněn a je třeba jeho ošetření. Následuje tak jeho ošetření přímo na hrací ploše.
     
    45+1
    Stále je hráč Mladé Boleslavi v péči lékaře.
     
    45+1
    Po ošetření hostujícího hráče sudí okamžitě zapískal do píšťalky a první poločas ukončil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. V něm se v osmnácté minutě ujali vedení domácí hráči, když se mezi tři tyče trefil Jakub Chleboun. Hosté se snažili o vyrovnání, avšak neúspěšně. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 18:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav B: ze hřiště odchází Alexej Tatajev, přichází Vladyslav Jerchov.
     
    47
    Hosté sáhli hned v úvodu druhého poločasu ke střídání, na hřišti tak mají čerstvou posilu.
     
    48
    Hosté ve slibné akci zakončovali před brankou domácích, ale ti srazili míč za zadní čáru. Následuje tak roh pro Mladou Boleslav.
     
    50
    Tým Ml. Boleslav B právě vstřelil branku!
    A z této standardní situace se prosadili hosté a je srovnáno. JAN KRÁL po rohovém kopu na levé straně umístil hlavou míč za záda domácího brankáře – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku.
    50. Jan KRÁL - 1:1
     
    51
    Hosté po vyrovnání ožili a opět se natlačili před branku domácích, avšak jejich následná střela skončila mimo tři tyče.
     
    52
    Nyní zahrozili domácí, po tvrdé ráně Nágla odvrátili hosté míč na rohový kop.
     
    53
    Další rohový kop pro domácí celek, jenž se snaží vrátit si své vedení zase zpátky. Zatím však bez úspěchu.
     
    54
    Po něm pak míč získal brankář hostů a odkopl ho od své branky. Do útoku tak velmi rychle směřují hostující hráči.
     
    55
    Po levé straně zamířili do akce hráči Mladé Boleslavi, kteří poté mohli zakončit, ale domácí obránce ze vzduchu zachytil míč a poslal ho do bezpečí.
     
    56
    Další střela Jiskry mířila na branku soupeře, ale jen přímo do brankáře Petra Mikulce, který v pádu zachytil míč do rukavic.
     
    Dnešní utkání sleduje 490 diváků.
     
    58
    Po odkopu od hostující branky zamířili do akce hosté, kteří si před domácí brankou zase počínali nebezpečně, avšak další pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Adam Provazník (FK Mladá Boleslav B).
     
    60
    Další žlutá karta pro hosty. Tvrdým zákrokem se provinil Provazník a hlavní sudí si ho hned zavolal a ukázal mu kartónek této barvy.
     
    60
    Následuje volný kop pro domácí celek. Ale z velké dálky. Dá se tak očekávat, že ho Jiskra zahraje nakrátko a půjde do postupného útoku.
     
    61
    Tak se také stalo, ale před brankou hostů domácí nic nevymysleli.
     
    62
    Další zákrok hostů, tentokráte si nešetrně počínal Dominik Haše a asi může být rád, že mu rozhodčí neudělil také žlutou kartu.
     
    63
    Domácí brankář si srovnal míč a ač u něho číhal jeden z hráčů hostů, odkopl ho vysokým nákopem daleko od svého zařízení.
     
    64
    Dopředu se tak vydala zase Jiskra, která ale do těsné blízkosti Mikulcovy branky neprošla.
     
    64
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Petr Falta, přichází Vojtěch Pazdera.
     
    65
    Také domácí se poprvé odhodlali vystřídat a oživili hru novým hráčem na hřišti. Pazdera se hned dostal do zakončení, které však končí jen vedle levé tyče z pohledu hostujícího brankáře.
     
    68
    Ústí nad Orlicí právě vstřelilo branku!
    Domácí si berou své vedení zase zpátky. Po dalším faulu hostů zahrávala Jiskra volný kop a poté se uvnitř pokutového území podruhé v utkání prosadil JAKUB CHLEBOUN – 2:1.
    68. Jakub CHLEBOUN - 2:1
     
    70
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Denis Mayer, přichází Filip Grepl.
     
    71
    Hosté opět faulovali a domácí mohou trestat z dalšího volného kopu.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Paixao Da Silva Ewerton (FK Mladá Boleslav B).
     
    72
    Nyní se ale nedokázali dostat k ohrožení hostující branky a Petr Mikulec tak bude mít další odkop od své branky.
     
    73
    Autové vhazování pro domácí hráče, kteří se tak mohou s míčem dostat opět do ohrožení hostující branky. Obrana Mladé Boleslavi se tak musí mít na pozoru.
     
    74
    Vše pro hosty dopadlo dobře a sami se záhy dostali na polovinu Jiskry. Po jejich střele ale skončil balon jen za zadní čárou. Následuje tak pouze odkop od branky Ústí nad Orlicí.
     
    74
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav B: ze hřiště odchází Nicholas Jordan Dib, přichází Nicolas Moravčík.
     
    75
    Další odkop od domácí branky. Ústí nad Orlicí bude moci zamířit znovu do akce na polovině svého soupeře z Mladé Boleslavi.
     
    76
    Vysoký nákop domácího hráče sebral z výskoku do rukavic Petr Mikulec a následuje tak pouze odkop od jeho branky.
     
    77
    Nyní faulovali zase hráči Jiskry a volný kop odehrají hosté.
     
    78
    Avšak z této standardní situace nezapršelo a skóre se nemění. Domácí tak drží těsný a nadějný výsledek v průběhu tohoto utkání.
     
    79
    Další dlouhý odkop provedl Matěj Jeřábek a poslal domácí tým do akce. V ní se však nepovedla žádná střela a hru na opačnou stranu tak otáčí Mladá Boleslav.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. U míče jsou domácí a snaží se o další útočnou akci.
     
    81
    Špičkou kopačky vyslal dobrou přihrávku do běhu svému spoluhráči Vojtěch Habrman, avšak nakonec jeho střela byla sražena mimo tři tyče.
     
    81
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav B: ze hřiště odchází Adam Provazník, přichází Tomáš Majer.
     
    83
    Hosté po dalším obléhání domácí branky vybojovali rohový kop.
     
    84
    Ale jejich následný pokus nekončí vyrovnáním. Místo toho získal balon Matěj Jeřábek a odkopne ho od své branky.
     
    85
    Po chybě hostů ve středu hřiště mohli jít hráči Jiskry do přečíslení, nakonec se obrana hostů stihla vrátit a střelu jednoho z fotbalistů Jiskry odvrátila pryč.
     
    87
    Útok domácího celku byl znovu nebezpečný, ale hosté se dokázali ubránit. A nyní otáčejí hru před branku Jiskry.
     
    87
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Vojtěch Habrman, přichází Matouš Kopecký.
     
    89
    Hosté se urputně snaží o vyrovnání, aby si vynutili alespoň penaltový rozstřel. Ovšem obrana Ústí nad Orlicí je proti.
     
    89
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Adam Nágl, přichází Jared Jason Abrahams.
     
    90+1
    Hosté se dostali do zakončení, ale to nekončí znovu za zády domácího brankáře. Následuje odkop od domácí brány a po něm už hlavní sudí asi zápas ukončí.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je to tak, je dobojováno. Hosté sice dokázali ve druhém poločase vyrovnat, avšak poslední slovo měl domácí celek, který do vedení poslal opět Jakub Chleboun, jenž tak byl jediným střelcem na straně domácí Jiskry. Hosté se snažili o vyrovnání, které se ale nekonalo a penalt se tak nedočkali.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (18:56:00)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 18. Chleboun, 68. Chleboun – 50. Král

    Karty:   13. Tatajev (MBB), 23. Wágner (MBB), 23. Pechanec (trenér) (MBB), 60. Provazník (MBB), 72. Ewerton (MBB)


    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Jeřábek – Falta (64. Pazdera), Habrman (87. Kopecký), Chleboun J., Chleboun P., Langer, Skalický, Souček (C), Špatenka, Nágl (89. Abrahams), Mayer (70. Grepl)
    Náhradníci: Hubálek – Pazdera, Grepl, Kopecký, Pinkava, Abrahams

    FK Mladá Boleslav B: Mikulec – Král, Tatajev (46. Jerchov), Komma, Dib (74. Moravčík), Komárek (C), Wágner, Hašek, Hampl, Ewerton, Provazník (81. Majer)
    Náhradníci: Vrána – Majer, Moravčík, Dohnalík, Jerchov, Zmij

    Rozhodčí: Ladislav Benedikt – Jiří Dujsík, Václav Němec

    Diváci: 490
    bahis siteleri