Přerov – Vsetín 4:2 (kon.) | PZ Kladno – Hvězda Praha 2:3 (1:2 po s.n.) | Č. Budějovice – Slavia 2:4 (kon.)
Vítkovice – Zlín 6:4 (kon.) | Sparta – Kladno 4:6 (kon.) | Třinec – Poruba 7:0 (kon.)
Jihlava – Havlíčkův Brod 3:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Technika Brno 9:3 (kon.) | Kometa Brno – HK MD Šumperk 11:1 (kon.)
Olomouc – Havířov 1:4 (kon.) | Pardubice – Liberec 6:4 (kon.) | Tábor – Mountfield HK 2:8 (kon.)
K. Vary – Plzeň 1:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:6 (2:3, 1:1, 1:2)
Rytíři Kladno
Čtvrtek 26.09.2019, 17:15 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    To jde ode mne pro dnešek vše. S konstatováním, že na ledě Malé haly probíhá kladenská děkovačka se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (19:30:09)
     
    V Holešovicích je dohráno! Kladenští hokejisté dnes potrestali všechny chyby domácích a z Malé haly si poměrně zaslouženě odváží tři body! Herní krize sparťanského dorostu se tak prohlubuje, Stránského svěřenci prohráli třetí z prvních pěti duelů sezóny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Krbeček si na své konto připsal další úspěšný zákrok, jeden z mnoha ve třetí třetině. Půl minuty před koncem se tak bude vhazovat před jeho brankou.
     
    59:05
    Do konce utkání zbývá jedna minuta, hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý. Častěji jsou u kotouče hokejisté z Kladna.
     
    58:18
    Horáček byl dotěrným protihráčem odzbrojen u modré čáry, kladenský borec následně vyšťouchl puk ven z pásma. Sparta se musí stáhnout do neutrální třetiny.
     
    57:13
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Dovolím si říct, že je rozhodnuto! Rytíři se na chvilku probojovali do útočného pásma a hned je z toho další gól, pod který se podepisuje ADAM SOJKA. Hostující útočník tak uzavírá svůj hattrick! Asistence: Matyáš Malý, Lukáš Sýkora.
     
    56:47
    Hra ve čtyřech na obou stranách zatím prospívá hlavně sparťanům, hraje se převážně před Gabriškovou klecí. Kladenští ale nepouští svého soka do větších šancí.
     
    55:39
    Poměr sil na ledě se vyrovná, kladenská přesilovka končí předčasně. Na dvě minuty si jede nuceně odpočinout Michal Koštoval (KLA), který byl vyloučen za podrážení.
     
    55:25
    Situace se pro svěřence Dareka Stránského ještě více komplikuje, Spartu čeká dvouminutové oslabení. Michal Vitouch (SPA) je vyloučen za hrubost.
     
    54:16
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou zničehonic znovu do vedení a sparťané to budou mít pořádně těžké! Pět a tři čtvrtě minuty před koncem základní hrací doby vzal věci do svých rukou kapitán Rytířů PETR ULLRYCH, který za Krbečka poslal pátý kotouč! Asistence: Matyáš Šapovaliv, Štěpán Vimmer.
     
    53:34
    U mantinelu za kladenskou klecí se nějakou dobu bojovalo o kotouč, tahanici nakonec ukončil jeden z rozhodčích. Hra je na chvilku přerušena.
     
    52:45
    Ludvíkův projektil z modré čáry tečoval jeden z hráčů před brankovištěm mimo tři tyče kladenské svatyně, pohotový Gabriška tak nakonec nemusel zasahovat.
     
    51:06
    Adam Hvězda (KLA) na dvě minuty oslabuje svůj celek, hostující bek je na dvě minuty vyloučen za podrážení. Sparta má šanci jít po dlouhé době do vedení.
     
    50:23
    Sebastian Redlich projel do pásma po pravém křídle a zajel před brankoviště, Krbeček jeho následné zakončení zneškodnil pohotovým zákrokem hokejkou.
     
    49:41
    Po dalším úspěšném zákroku holešovického gólmana se opět přerušuje, Jakub Krbeček teď neprožívá úplně bezstarostné chvíle. Kladno tlačí na jeho klec.
     
    48:57
    Vimmer chtěl nabídnout kotouč volnému Nedvědovi, který jej ale nezvládl zachytit. Kladno tak v útočném pásmu přišlo o pryž, k niž se dostávají domácí.
     
    48:02
    Z mezikruží se ozval Petr Ullrych, na jehož střelu Krbeček zareagoval rychlým zákrokem vyrážečkou. Puk se nyní ohřívá v rukavici domácího brankáře.
     
    47:30
    Josef Broš se podruhé v zápase dostal do úniku, tentokrát jej ale v branku nepřetavil! Domácí borec zakončil těsně nad kladenskou svatyni.
     
    46:23
    Vojtěch Hurta nic neřešil a hned po přejetí modré čáry nahodil kotouč na Krbečka, který jej hrudníkem vyrazil před sebe. Vyrovnaný stav tak platí dál.
     
    45:51
    Gabriška musí být ve střehu, domácí se usadili před jeho svatyní a snaží se za jeho záda dostat další kotouč. Rytířům se nedaří z náporu vysvobodit.
     
    44:58
    Krbeček lapil slabší střelu z pravého kruhu a následně se rozhodl kotouč podržet, hra je tak opět na chvilku přerušena. Vhazovat se bude před domácí klecí.
     
    43:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    V Holešovicích je znovu vyrovnáno, sparťané se tři a půl minuty po startu závěrečného dějství prosazují počtvrté! Domácí rychle zneškodnili soupeřův výpad a následně se sami rozjeli dopředu, přičemž kotouč za Gabrišku usměrnil CHRISTIÁN MENZEL, 4:4! Asistence: Josef Broš.
     
    42:13
    Zatím jsme ve třetí třetině pořádnou gólovou šanci neviděli, oba brankáři mají relativně málo práce. O něco málo více ze hry mají Stránského svěřenci.
     
    40:33
    Třetí třetina budiž zahájena, Sparta do ní vstupuje v oslabení. V rohu u vlastní klece se nyní dostala ke kotouči a vyhodila jej přes všechny čáry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda je u konce, na led Malé sportovní haly vyjela rolba. V relativně vyrovnané prostřední dvacetiminutovce padlo po jedné brance na obou koncích kluziště, a na světelné tabuli nad jednou z klecí svítí stav 3:4. Zvládnou domácí ve třetí třetině vyrovnat, nebo si Rytíři svůj náskok pohlídají až do konce?
     
    Další třetina začne přibližně v 18:58.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Sparta bude třetinu dohrávat ve čtyřech. Na trestnou lavici za držení jede František David (SPA), který je dnes tak už pátým vykázaným domácím borcem.
     
    39:20
    Oto Theimer byl na kruhu odzbrojen dvěma protihráči, Středočeši následně rychle zamířili dopředu. Krbeček si o několik vteřin později na konto zapsal další zákrok.
     
    38:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Druhé selhání kladenské obrany se už ale bez náležitého potrestání neobešlo, JOSEF BROŠ v závěru druhé třetiny snižuje na rozdíl jediné branky! Domácí forvard z nájezdu poslal puk pod víko kladenské svatyně – 3:4! Bez asistence.
     
    37:35
    Michal Vitouch se dostal do úniku, z hranice brankoviště chtěl puk uklidit mezi Gabriškovy betony. Kladenský gólman ale zasáhl včas!
     
    36:53
    Do konce prostřední periody zbývá už jen něco málo přes tři minuty, na ledě mají momentálně mírnou převahu hráči Kladna. Na puku jsou častěji než soupeř.
     
    35:49
    Červenka se vypravil dopředu s Theimerem, přičemž druhý jmenovaný si na kruhu rychle zpracoval přihrávku a následným zakončením zasáhl Gabriškovu vyrážečku.
     
    34:39
    Kladenští kombinují před holešovickou klecí, obrana Sparty je ale drží u mantinelu a nechce je pustit blíže před svatyni Jakuba Krbečka.
     
    33:24
    Sparťané přežili nebezpečné dvojnásobné oslabení, nyní je tak čeká přesilovka. Hraje se ale nahoru dolu, domácím se nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    32:29
    S vyloučeními se roztrhl pytel, o jednoho hráče na ledě přijde zase Kladno. Na trestnou lavici se po vyloučení za hrubost odebírá David Kohlíček (KLA).
     
    31:19
    Domácí půjdou do tří! Za podrážení je vyloučen gólman Jakub Krbeček, jehož dvouminutový trest odpyká Adam Mácha. Velká šance pro hosty!
     
    30:45
    Poprvé v prostřední periodě si nyní početní výhodu vyzkouší také Procházkovi svěřenci. S menším trestem za napadení na lavici hanby míří Filip Ducháč (SPA).
     
    29:38
    Dotyčným hráčem je pravděpodobně Zdeněk Nedvěd. Kladenský borec je sice otřesený, nakonec se ale po svých dopravil na střídačku. Snad bude v pořádku.
     
    29:38
    V Holešovicích se nehraje, jeden z hostujících borců leží u modré čáry. Na led vyráží zdravotník. Přiznám se, že jsem neviděl, co k situaci vedlo.
     
    29:26
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tohle je pro domácí hodně hořká branka, Kladno se jen pár sekund po konci oslabení dostává do dvoubrankového vedení! Z rychlého výpadu Krbečka překonal ADAM SOJKA, který si tak zadělal na hattrick – 2:4! Bez asistence.
     
    29:07
    Střelu z vysokého úhlu někdo v chumlu hráčů před brankovištěm tečoval nad klec, Kladenští následně rychle vyhodili. Jejich oslabení za chvilku skončí.
     
    28:27
    Na konci dlouhé domácí kombinace stál Josef Broš, jehož prudká rána z pravé strany zaduněla o beton připraveného Gabrišky. Hosté jsou pod tlakem.
     
    27:23
    Vojtěch Hurta (KLA) se podruhé v utkání přesouvá na trestnou lavici, i tentokrát jej sudí vyloučili za zásah do nohou. Spartu tak čeká další přesilovka.
     
    26:48
    U mantinelu před Krbečkem se dlouhou dobu bojovalo o pryž, kterou nakonec pro sebe ukořistil jeden z hostů. Rytíři se rozestavují před domácím brankovištěm.
     
    25:53
    Tažení hostů do útočného pásma přerušil hvizd čárového rozhodčího, který je nachytal v ofsajdu. Po krátké pauze se tak bude vhazovat u modré čáry.
     
    24:47
    David z posledních sil zachytil protihráčovu přihrávku, následně ale ztratil rovnováhu a po pádu na led o puk zase přišel. Kladno míří před Krbečkovu klec.
     
    23:23
    Prim na ledě hrají obrany obou klubů, útočné výpady Sparty i Kladna doprovází řada nepřesností. Ani jeden gólman už nějakou dobu nebyl nucen zasahovat.
     
    22:09
    Dvojice sparťanů se opět rychle přesunula před branku, kladenský gólman byl znovu nucen rychle kotouč schovat do výstroje. Domácí nápor stále trvá.
     
    21:16
    Hraje se před Gabriškou, hostům se nedaří protlačit ven z vlastního obranného pásma. Poprvé v zápase byl odpískán icing, kterého se dopustili právě Rytíři.
     
    20:39
    U pravé tyče nebezpečně operoval Mácha, Gabriška se pro jistotu rozhodl kotouč zakrýt svou vyrážečkou. Po krátké pauze tak uvidíme buly před kladenskou klecí.
     
    Na tabuli už svítí číslo dva v kolonce třetin, začínáme.
     
    Úvodní vhazování už proběhlo, jen krátce poté se ale hned přerušilo. V Malé sportovní hale jsou problémy s časomírou, start třetiny se tak zřejmě opozdí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Divoká první perioda je za námi, v Malé hale padlo celkem pět branek. Na začátku třetiny měli více ze hry domácí, kteří svou převahu už ve druhé minutě přetavili v gól, nicméně hosté s nimi poměrně rychle srovnali krok a do první přestávky nakonec odchází s těsným vedením oni. Uvidíme, co nabídne druhé dějství.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:05.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Třetina se už jen dohrává, ani jednomu celku se nedaří na delší dobu zkrotit neposedný kotouč. Ten tak často mění majitele, do konce zbývá dvacet sekund.
     
    19:00
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Druhá třetina je na branky bohatá, minutu před jejím koncem hosté opět odskakují do vedení! Třetí kotouč za bezmocného Krbečka dopravil VOJTĚCH HURTA, který si tak na své konto dnes připsal už druhý kanadský bod. Asistence: Lukáš Sýkora, Zdeněk Nedvěd.
     
    18:49
    Adam Sojka si chtěl na svou pažbu připsat další zářez, z mezikruží ale minul. Kladenští poprvé v přesilovce pronikli před Krbečka a tlačí na jeho branku.
     
    17:03
    Domácí se v oslabení brání bez větších obtíží, Středočechům se nedaří usadit před Krbečkovou klecí. Zatím na něj neletěla snad ani jediná střela.
     
    16:57
    Jakub Zembol (SPA) usedá na trestnou lavici, dvě minuty ho na ledové ploše neuvidíme. Sudí jej totiž vykázali za hákování, Kladno čeká přesilovka.
     
    16:40
    Lukáš Sýkora se snažil setřást dotěrného protihráče, na poslední chvíli se pak rozhodl kotouče zbavit. Další kladenský borec zachytil nahrávku a zamířil vpřed.
     
    15:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po kladenských hráčích svou početní výhodu využívají také domácí, a v Malé sportovní hale je tak opět vyrovnáno! Tentokrát Gabriška nestačil na zakončení DAVIDA STRAKY, pět minut před koncem periody začínáme zase od začátku – 2:2! Asistence: Oto Theimer.
     
    14:38
    Tomov zachytil přihrávku a balancuje s kotoučem na holi u modré čáry. Sparťané jsou rozestavení kolem Gabriškovy klece a kombinují.
     
    13:22
    Sparta bude hrát přesilovku. Menší trest za zásah do nohou dostává Vojtěch Hurta (KLA), domácí hráči tak mají příležitost srovnat stav zápasu.
     
    12:58
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, hokejisté Kladna si na ledě stále udržují mírnou převahu. Za chvilku se bude vhazovat u modré čáry.
     
    12:00
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Svěřenci Libora Procházky využívají početní výhodu a ve třinácté minutě otáčí stav utkání! Poprvé v zápase poslal Rytíře do vedení MATYÁŠ MALÝ, jenž se prosadil z bezprostřední blízkosti brankoviště – 1:2! Asistence: Vojtěch Hurta.
     
    11:44
    Vojtěch Hurta zkusil štěstí z modré čáry, jeho zakončení ale jeden z bránících protihráčů v mezikruží tečoval nad domácí branku. Kladno zůstává v útoku.
     
    10:27
    Opět se vylučuje, tentokrát na trestnou lavici míří jeden z domácích. Petr Horáček (SPA) svým napadením soupeři naservíroval dvouminutovou přesilovku.
     
    09:58
    Sparťané svého soupeře zamkli do jeho obranného pásma a kombinují, dosud ale Gabriškovu klec pořádně neohrozili. Přesilovka skončí za pár sekund.
     
    08:03
    Bizarní situace se ještě více zamotala. Střelec vyrovnávací branky Adam Sojka (KLA) dostává ve stejném čase menší trest za sekání...
     
    08:03
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, branka je nakonec po přerušení dodatečně uznána! Za jejího střelce je označen ADAM SOJKA. Tohle jsem ještě nikdy neviděl... Bez asistence.
     
    07:54
    Střídačka Rytířů už byla v euforii, jeden z jejich hráčů ale trefil jen tyč! Sudí rozpažil, hosté se hodně zlobí – podle nich byl puk v kleci.
     
    07:37
    Jakub Krbeček začíná mít čím dál tím více práce, sparťané po dobrém vstupu do utkání se svým soupeřem ztrácí krok. Kladenští mají více ze hry.
     
    06:50
    Redlich poslal krátkou přihrávkou na kruh Nedvěda, který se pokusil jednoduchou střelou překvapit domácího brankáře. Neúspěšně, Sparta stále vede.
     
    05:38
    Hosté si hlídají své útočné pásmo jako buldoci, soupeře nechtějí ani na sekundu pustit za modrou čáru. Sparťanům se teď vůbec nedaří vrátit dopředu.
     
    05:04
    Ve vlastním oslabení se před sparťanské brankoviště dostal jeden z Kladenských, který kotouč poslal do výstroje připraveného Jakuba Krbečka.
     
    04:35
    Sparta se rychle vrátila do útoku a dostala se do zakončení, které Gabriška chytil. Hostující gólman se následně pro jistotu rozhodl kotouč podržet.
     
    04:00
    Situace se pro Rytíře ještě více komplikuje. Za hákování na trestnou lavici míří Vojtěch Hurta (KLA), a Pražané tak dostávají příležitost rozšířit svůj náskok.
     
    03:19
    Z modré čáry zahrozil Nino Tomov, jehož ránu Gabriška vyrazil do rohu kluziště. Ke kotouči se následně dostali domácí, kteří tak jsou stále v útočném pásmu.
     
    02:26
    Sparťané se stále drží před kladenskou svatyní, hosté dosud na Krbečka neposlali snad ani jedinou střelu. Oproti tomu Gabriška musí být konstantně ve střehu.
     
    01:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo hodně rychlé! Domácí mají v úvodních sekundách utkání na ledě jasnou převahu, kterou už minutu po startu přetavili v první gól! Z bezprostřední blízkosti brankoviště se prosadil SEBASTIAN HÖLL, jenž poslal pryž mezi betony – 1:0! Asistence: Jan Krupička.
     
    00:26
    Sparťané se silou vůle protlačili do útočného pásma, rozjetého Vitoucha ale u brankoviště rychle odzbrojil jeden z protihráčů. Dopředu nyní míří Kladno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky se seřadily na modrých čarách a následně se sjely ke svým brankám na poslední motivační proslovy. Za malou chvíli půjdeme na věc.
     
    Ještě jednou vám přeji krásný čtvrteční večer, tentokrát už přímo z mrazivé haly. Na jejím ledě bylo nyní zahájeno rozbruslení, začínáme zhruba za čtvrt hodiny.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov (A), Ludvík, Ducháč, Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš (A), Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.

    Rytíři Kladno: Gabriška (Suk) – Danda, Malý, Hvězda, Havel, Koštoval, Kohlíček (A), Sýkora – Vimmer, Redlich, Hurta, Ullrych (C), Nedvěd, Sojka, Adam, Šapovaliv (A).

    Rozhodčí: Domský – Dědek, Raška.
     
    Příjemný podvečer z Prahy! V bubenečské Malé hale je dnes na programu střetnutí pátého kola dorostenecké nejvyšší soutěže mezi Spartou a Kladnem.

    Domácí do sezóny nevstoupili nejlépe. Na svém kontě sice mají dvě výhry z pražských derby proti Hvězdě a Kobře, duely s Plzní a Chomutovem pro ně ale skončily porážkou. Celkem tak dosud nasbírali šest bodů.

    12/09: Plzeň – Sparta 6:2
    14/09: Hvězda – Sparta 1:2
    19/09: Sparta – Chomutov 2:5
    21/09: Kobra – Sparta 0:4

    Podobně je na tom i jejich dnešní soupeř. Rytíři dosud v základní hrací době zvítězili jen jednou, a to na půdě Třemošné. Duel s městským rivalem pak urvali až v prodloužení, zatímco ze zápasů s Litvínovem a indiány vyšli bodově naprázdno.

    12/09: Litvínov – Kladno 5:3
    14/09: Kladno – PZ Kladno 4:3pp.
    20/09: Třemošná – Kladno 3:7
    21/09: Kladno – Plzeň 2:6

    Co se kanadského bodování týče, tomu kladenskému se sedmi body (2+5) kraluje Matyáš Šapovaliv. Na Spartě bychom pak jasného tahouna hledali těžko, o první příčku se tam dělí hned tři borci – Michal Vitouch (3+0), Oto Theimer (2+1) a Jakub Červenka (2+1).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 2. Höll (Krupička), 16. Straka (Theimer), 39. Broš, 44. Menzel (Broš) – 9. Sojka, 12. Malý (Hurta), 19. Hurta (Sýkora, Nedvěd), 30. Sojka, 55. Ullrych (Šapovaliv, Vimmer), 58. Sojka (Malý, Sýkora)


    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov (A), Ludvík, Ducháč, Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš (A), Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.
    Rytíři Kladno: Gabriška (Suk) – Danda, Malý, Hvězda, Havel, Koštoval, Kohlíček (A), Sýkora – Vimmer, Redlich, Hurta, Ullrych (C), Nedvěd, Sojka, Adam, Šapovaliv (A).

    Rozhodčí: Domský – Dědek, Raška.
    bahis siteleri