Lyon – Dijon 0:0 (kon.) | Angers – Brest 0:1 (kon.) | Méty – Nantes 1:0 (kon.)
Nîmes – Amiens 1:1 (kon.) | Remeš – Montpellier 1:0 (kon.) | Toulouse – Lille 2:1 (kon.)
konec
FC Méty
1:0 (0:0)
FC Nantes
Sobota 19.10.2019, 20:00 • Stade Saint-Symphorien, Méty • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:05:32)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:13.
     
    Je dobojováno! Po zcela nezáživné první půli se obecenstvo na Stade Saint-Symphorien dočkalo mnohem zajímavější partie. K radosti většiny fanoušků to byli domácí, kteří byli nebezpečnější. Ambrose hlavičkoval těsně nad a N´Doram dokonce trefil tyč. Po hodině hry se tápající obrana Nantes dopustila jedné z mnoha chyb, kterou hasil Wagué zákrokem za červenou kartu. Méty si v závěrečných třiceti minutách moc šancí nevytvořily, ale díky sedmému gólu Habiba Dialla se přeci jen dočkaly vytouženého vítězství a posunu na čtrnácté místo Ligue 1. Hosté naopak potřetí v sezóně prohráli, ale i tak zůstávají na druhé příčce za odskočeným PSG.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Habib Maïga těsně vedle vlastního pokutového území podrazil Bambu. Na programu tak byla poslední standardní situace, ze které se vyklubal nacvičený signál, ovšem Blasova střela z hranice vápna byla kousek před brankovou čarou sražená.
     
    90+3
    Těsně bráněný Elie Youan byl zahnán ke koncové čáře, kde sice udržel míč ve hřišti, ale Nantes se posléze vrátilo až do středu hřiště.
     
    90+2
    Dlouho to ale neplatilo a díky dvěma autovým vhazováním Manuela Cabita se několik desítek vteřin odehrává v místech, kde by domácí rádi vydrželi co nejdéle.
     
    90+1
    Abídovi vůbec nesedla střela z dálky, kterou domácí publikum ocenilo posměškem. Po přetaženém nákopu na Dialla však znovu hrají hosté.
     
    90
    Od třetí výhry v sezóně a velkého posunu z posledního místa tabulky dělí Méty čtyři minuty nastaveného času.
     
    89
    Papírový favorit se pokusil rychle odpovědět ze standardní situaci za faul na Blase. To by však Mahdí Abíd nesměl pokazit centr, z něhož resultuje jen odkop od branky.
    87. Habib DIALLO - 1:0
     
    87
    Méty právě vstřelil branku!
    Domácí se pár minut před koncem zápasu dostávají do vedení! Není žádné překvapení, že se o to svým sedmým gólem v sezóně postaral HABIB DIALLO, který po centru Centonzeho levačkou uklidil míč do protipohybu brankáře Lafonta.
     
    86
    Alban Lafont vyběhl daleko z branky, aby odehrál nakopnutý míč před Diallem. Odkop se mu ale vůbec nepovedl a hosté měli kliku, že byl zajištěn jedním z obránců.
     
    85
    Hosté se i bez jednoho chybějícího hráče usadili na útočné polovině, jenže kvůli faulu na pravém křídle museli rychle zařadit zpátečku.
     
    84
    Dennis Appiah se vrhl pod nohy Cabita a s velkou porcí štěstí se postaral o to, že se bude jenom odkopávat od branky dvacetiletého gólmana Albana Lafonta.
     
    83
    Dva poslední domácí útoky zastavil nejprve ofsajd a podruhé nedovolený zákrok, kterého se dopustil kamerunský útočník Habib Diallo.
     
    82
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Marvin Gakpa, přichází Opa Nguette.
     
    81
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Kalifa Coulibaly, přichází Elie Youan.
    81. Farid Boulaya (MTZ)
     
    81
    O rozehrávku z šestadvaceti metrů se postaral nejnovější muž na hřišti Farid Boulaya, který chtěl překvapit Lafonta střelou na bližší tyč, nicméně branku o kousek minul.
     
    80
    Adama Traoré byl rozhozen soubojem s Tourém, po kterém ještě narazil do Appiaha. Těžko říct, kdo z těchto dvou vlastně fauloval, ale Méty každopádně mohou zahrozit z přímého kopu.
     
    79
    Mamadou Fofana zastavil ve druhé půli už několikátý hrozící brejk Nantes. Tentokrát si na něm vylámal zuby čerstvý Bamba.
     
    78
    Přenesení hry doleva na Cabito vedlo k zisku rohového kopu. Traorého centr byl jedním z hráčů prodloužen, ale na zadní tyči míč nikdo neuklidil do sítě.
     
    77
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Thierry Ambrose, přichází Farid Boulaya.
     
    76
    Marvin Gakpa posunul míč na Dialla, který ale byl zády brance a vyběhl pryč z pokutového území, aby nakonec jenom přihrál do pokračující kombinace.
     
    75
    Pomalu se začíná projevovat početní výhoda Mét, které tráví více času na útočné polovině. Musí si však dávat velký pozor na hrozící rychlé protiútoky, na které se hosté viditelně zaměřili.
     
    73
    Domácí trochu překombinovali akci před pokutovým územím, jeden z hostů míč vystihl a bez váhání jej odpálil alespoň k půlící čáře.
     
    72
    Manuel Cabit se musel pořádně roztáhnout, aby na poslední chvíli vypíchl míč Bambovi. Abíd ho pak ještě dohrál a šel do menší strkanice s Maigou, za kterou byli potrestáni oba zúčastnění.
     
    71
    Marvin Gakpa poslal před branku strašlivě vysoký nákop, který přeletěl několik metrů nad jeho spoluhráči a skončil až v dlaních Albana Lafonta.
     
    70
    Adama Traoré se snažil odpoutat od Abída. To se mu sice nepovedlo, ale díky odpískanému faulu bude mít jeho tým výhodu standardní situace.
     
    69
    Po příšerné první půli se toho na hrací ploše rázem děje spoustu zajímavého. Gakpa nyní ve středu hřiště fauloval Tourého, ale hosté měli po ztrátě co dělat, aby zastavili rodící se brejk.
     
    68
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Abdoul-Kader Bamba.
     
    67
    Kalifa Coulibaly jako jediný číhal ve vápně na případný centr z levého křídla. Proti sobě měl hned čtyři hráče, kteří ho přesto pustili k hlavičce a ta letěla jen těsně vedle pravé tyče.
     
    66
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Cristian Benavente, přichází Thomas Basila.
     
    65
    Ze standardní situace Mét paradoxně vznikla zajímavá příležitost pro hosty, kteří se v hojném počtu vydali do rychlého protiútoku. Jen vynikající zásah obránce nepustil finální pas na kopačku Blase, který by jinak doklepával do prázdné branky.
     
    64
    Hosté měli trochu štěstí, že se místo penalty konal jenom přímý kop z hranice pokutového území, kterým Traoré trefil pouze dobře postavenou zeď.
    62. Červená karta pro hostujícího stopera
     
    62
    Přesilovka pro Méty! Diallo se dostal celým tělem před Waguého, který jej těsně před pokutovým územím zezadu kopl někam do oblasti hlavy a vyfasoval za to rovnou červenou kartu.
     
    61
    A zase rychle na druhou stranu, kde upaloval vpřed Kalifa Coulibaly. Jeden z vracejících se zadáků ho ale trochu vyrušil a střela z úhlu tak byla hodně nepřesná.
    61. Kévin N'Doram (MTZ)
     
    61
    Nakonec z toho byl roh, který zleva zrealizoval Adama Traoré. Vynikající centr přistál na hlavě N´Dorama, jehož zakončení se zastavilo až o Lafontovu levou tyč.
     
    60
    Další chyba v rozehrávce Nantes. Bezprostřední trest ale nepřišel, protože Ambrose na levém okraji velkého vápna ztratil kontrolu nad balónem.
     
    59
    Hra je na malou chvíli zastavena, neboť na trávníku zůstává klečet Habib Maïga: O nic závažného by se v případě domácího záložníka ale jednat nemělo.
     
    58
    Jeden z mnoha nákopu na Dialla. Stopeři ve žlutém byli na tuto variantu připravení a míč díky nim propadl k talentovanému brankáři Lafontovi.
     
    57
    Po faulu na půlící čáře mohli hosté nakopnout míč směrem dopředu, ale místo toho opět zbytečně drží míč na vlastní polovině, kde riskují nějakou ztrátu.
     
    55
    Fotbal je to po změně stran trochu záživnější. I tak ale dochází k velkému počtu nedorozumění, ztrát a technických nedokonalostí.
     
    54
    Po útočném faulu před Lafontem hosté rychle otočili hru, ale vracející se obrana Mét si ve spolupráci s Úkiddžou věděla rady.
     
    53
    Hostující obrana teď působí hodně nejistým dojmem. Další nebezpečnou přihrávku ze strany eliminovali jen za cenu rohového kopu.
    51. Thierry Ambrose (MTZ)
     
    51
    Thierry Ambrose vyhrál důležitý vzdušný souboj, nicméně po centru Fabiena Centonzeho hlavičkoval několik decimetrů nad břevno Lafontovy branky.
     
    50
    Znovu Nantes zbytečně vymýšlelo komplikovanou rozehrávku a míč ztratilo, nicméně N´Doram při pokusu o dalekonosnou ránu trefil jenom dobře postavený blok.
     
    49
    Manuel Cabit zezadu fauloval Abída a stal se vůbec prvním hráčem, který bude dohrávat se žlutou kartou na kontě.
     
    49
    Hosté zbytečně přišli o míč během poklidné rozehrávky a do akce kvůli tomu poprvé musel Lafot, který zastavil Gakpovu neúplně nebezpečnou střelu z rohu vápna.
     
    48
    Cristian Benavente zprava dobře odcentroval, ale Coulibaly nedokázal dát do své hlavičky tolik razance, aby s ní měl Úkiddžá nějaké problémy.
     
    47
    Po levém kraji postupující Moses Simon vybojoval pro hosty roh, jenže jeden z obránců odkopl míč ještě předtím, než se dostal na úroveň přední tyče.
     
    46
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází John Boye, přichází Stoppila Sunzu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní rozhodčí už se nemohl dívat na pokračující holomajznu a raději poslal oba týmy do šaten. Kvalita hry je zatím na prachmizerné úrovni, žádný z týmů ještě nepředvedl pořádnou akci a diváci jsou nuceni sledovat obrovský počet ztrát ve středu hřiště. O něco nebezpečnější přesto bylo Nantes, hned zkraje zápasu těsně vedle pálil Abíd a Blas pak ještě donutil Úkíddžu předvést jediný rutinní zákrok po střele z delší vzdálenosti.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    Kvůli jedné srážce hlav a nutném ošetřování se nad rámec první půle přidávají dvě minuty.
     
    44
    Samuel Moutoussamy roztáhl hru doleva na Coulibalyho, jehož přízemní centr byl odvrácen na roh a k tomu bylo pískáno v neprospěch Mét.
     
    43
    Habib Diallo si nabíhal na průnikovou přihrávku z obranné poloviny. Ta ale přišla o chloupek později a kamerunský snajpr se dostal do těsného ofsajdu.
     
    42
    Kýžený efekt nemají ani dlouhé nákopy, ke kterým se domácí občas uchylují. Pas Habiba Maïgy nedokázal před vápnem převzít nikdo v červeném.
     
    41
    Úplně se nezdá, že by se v závěru první půle mělo na bezbrankovém skóre něco měnit. Hosté chvíli kontrolovali balón, ale ve finále o něj přišli, aniž by nějak potrápili obranu soupeře.
     
    40
    Centonze ještě vhazoval, ale jeden z jeho spoluhráčů hned vzápětí fauloval. Fanoušci Mét si budou muset na první domácí šanci ještě počkat.
     
    39
    Fabien Centonze trochu promáhal ideální moment na centr. Ten od něj sice přišel, ale to už se hostující zadní řady dokázaly zformovat.
     
    38
    Moses Simon byl odzbrojen skluzem Kévina N'Dorama. Podle rozhodčích to ale nebyl čistý obranný zákrok a Nantes bude pokračovat v útočné akci.
    37. Ludovic Blas (NAT)
     
    37
    Hosté nakonec rozjeli na pravé straně sérii narážeček, po kterých se otevel prostor před Blasem, ovšem střela z pětadvaceti metrů letěla přesně do místa, kde stál Úkíddžá.
     
    36
    Znovu se urodila zbytečná chybička v kombinaci a teď to jsou zase hostující fotbalisté, kteří zdlouhavě něco vymýšlí daleko od obou pokutových území.
     
    35
    Méty se teď zabydlely na útočné polovině a dostaly muže ve žlutém pod výrazný tlak, ze kterého ale zatím neresultuje žádné ohrožení Lafontovy branky.
     
    34
    Znovu v akci Habib Diallo, který v nouzi napřahoval z delší vzdálenosti, ale míč se ještě před vápnem zastavil o nohy připraveného soupeře.
     
    33
    Nákop na hrot hledal Dialla, který se snažil dostat míč hlavou na zem, ale jeden z obránců Nantes mu ho okamžitě sebral.
     
    32
    Výkon obou týmů stále sráží hodně nepřesností ve středu hřiště. I ve dvaatřicáté minutě tak jsou oba gólmani bez jediného zákroku.
     
    30
    Manuel Cabit se snažil probít k míči přes Blase, kterého ale fauloval, takže se bude kopat proti brance, kterou stráží Alžířan Úkíddžá.
     
    29
    Habib Maïga už poněkolikáté dostal pod tlak Moutoussamyho. Konžský levý bek situaci ale ustál a sám bude moci vhazovat.
     
    28
    Nantes se konečně usadilo na útočné polovině. Coulibaly přenesl hru přes osu hřiště doleva, avšak technická střela Mosese Simona letěla hodně vedle levé tyče.
     
    27
    Gakpův nákop ze standardní situace letěl na zadní tyč, kde si pro míč došel Alban Lafont. Míč mu sice vypadl, ale to už byl pískán útočný faul Boyeho.
     
    26
    Thierry Ambrose to vzal na sebe, ale Appiah ho skluzem zezadu nemilosrdně zastavil. Obešlo se to ale bez žluté karty, což se nelíbí domácím příznivcům.
     
    25
    Centr z levého křídla sice letěl před hostující branku, ale u ní nebyl vůbec nikdo, kdo by mohl pomýšlet na zakončení.
     
    24
    Samuel Moutoussamy vhazoval míč na Coulibalyho, ale ten byl pozorně ustrážen hned dvěma obránci ve vínově červených dresech.
     
    23
    Hodně statická kombinace Mét ztroskotala na nepřesnosti Maïgy. Hosté však chybovali v rozehrávce a musí zůstat zataženi v obranném bloku.
     
    22
    A další odevzdání míče ze strany hostujícího mužstva, které se teď snaží alespoň lehce napadat rozehrávku Boyeho a Fofany.
     
    21
    Adama Traoré odpadl ze souboje ve středu hřiště. Rozhodčí k nemilému překvapení Mét nepískali faul a nechali běžet útok Nantes, které se však samo připravilo o slibnou šanci nepřesnou přihrávkou.
     
    20
    Kromě nenápadné, ale o to nebezpečnější střely Abída, sledujeme poklidný úvod zápasu. Domácí teď vyřešili přechodovou fázi nákopem, který skončil až u Lafonta.
     
    19
    Dennis Appiah se snažil podpořit útočné šíky Nantes. Byl mu ale odpískán faul a domácí budou opět rozehrávat z obrany.
     
    18
    Poslední tým tabulky nic nebezpečného nevymyslel a kvůli ofsajdovému postavení Johna Boyeho dokonce musel míč odevzdat.
     
    17
    N´Doram byl ze strany atakovaný Abídem. Souboj neustál a donutil tak rozhodčího nařídit pro Méty standardní situaci.
     
    16
    Hosté jsou chvíli v deseti, ale Méty nevypadají, že by toho chtěly nějak využít. Divákům se kombinace na vlastní polovině pochopitelně nelíbí.
     
    15
    Po dvou minutách se stále nehraje. Hůře po předchozím kontaktu hlava na hlavu dopadl Benavente, který bude muset dostat slušivý obvaz.
     
    13
    John Boye podstoupil vzdušný souboj ve vlastním vápně. On i jeden z hostů přitom utrpěl zranění hlavy, takže se bude muset ošetřovat.
     
    12
    Po víceméně náhodném okopu se za hostující obranu dral Habib Diallo, ale Appiah ho ve spolupráci s dalšími obránci čistým způsobem zastavil.
     
    11
    Centonzeho centr z pravé strany hledal Dialla, ovšem nejlepší střelec domácího výběru na balón o pár čísel nedosáhl.
     
    10
    Moses Simon si obhodil míč kolem Centonzeho, kterého atakoval nepříjemným šlapákem. O faul se ale nejednalo a vhazovat bude Moutoussamy.
     
    9
    Adama Traoré rozehrál na krátko, ale na překvapení hostující defenzivy to nestačilo. Míč se záhy vrátil do klidného středu hřiště.
     
    8
    Dennis Appiah na autové čáře fauloval Ambroseho a nabídl Métám standardní situaci z levého kraje hřiště.
     
    7
    Kalifa Coulibaly si na levé straně pomohl faulem na Boyeho. Úkiddžá nakopl míč směrem na polovinu Nantes, ale tam se jeden z domácích rovněž provinil proti fotbalovým regulím.
     
    6
    Mahdí Abíd centroval na přední tyč, ale domácí obránci balón odvrátili. Nantes pokračuje v akci až okolo půlící čáry.
     
    5
    Nantes je v úvodu zápasu o něco aktivnější. Z menšího zámku na levém křídle pro sebe vybojovalo alespoň výhodu rohového kopu.
    4. Mahdí Abíd (NAT)
     
    4
    Moses Simon poslal centr do nejbližšího protivníka, od kterého se balón odrazil do autu. Moutoussamy vhazoval, načež se ke střele z pětadvaceti metrů hezky uvolnil Abíd a jen těsně minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    3
    Maïga aktivně napadal Moutoussamyho, proti kterému vybojoval autové vhazování, ale domácí z darovaného útoku vytěžili jen centr letící do Lafontovy náruče.
     
    2
    Moutoussamyho nákop prodloužil Coulibaly za sebe, ale tam se nacházel už jenom domácí brankář Alexandr Úkíddžá.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují ve vínově červených, zatímco hosté v kompletně žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Boye, Fofana, Cabit – Maïga, N'Doram, Gakpa – Adama Traoré II, Diallo, Ambrose.
    Náhradníci: Dietsch – Boulaya, Cohade, Ndiaye, Nguette, Udol, Sunzu.

    FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Girotto, Wagué, Moutoussamy – A. Touré, Abíd – Blas, Benavente, Simon – K. Coulibaly.
    Náhradníci: Olliero – Bamba, Basila, Kayembe, Pereira De Sa, Moustache, Youan.

    Rozhodčí: Pignard – Danizan, Pignatelli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    FC Nantes

    Hosté přijeli do Mét v roli velkého tabulkového favorita. Sezónu odstartovali ziskem jediného bodu ze dvou zápasů, nicméně ze sedmi dalších nestačili jenom na Štrasburk a po třech výhrách 1:0 nad Rennes, Lyonem a Nice se před reprezentační přestávkou vyšvihli až na druhé místo nejvyšší francouzské soutěže, z něhož ztráceli před desátým kolem dva body na vedoucí PSG a naopak si vybudovali tříbodový náskok na překvapivě třetí Angers. Nantes se může pochlubit druhou nejlepší obranou v soutěži, která inkasovala pouze pět branek. V průměru naopak dává přesně jeden gól na zápas, nejlepším střelcem je se třemi zásahy malijský útočník Kalifa Coulibaly.
     
    FC Méty

    Domácí se nachází přesně tam, kde byli dvěma lety, když před svým pádem do druhé ligy byli v Ligue 1 beznadějně poslední. Aktuální ročník pro ně přitom nezačal vůbec zle, když po remíze ve Štrasburku porazili 3:0 Monako. Pak ale přišla série pěti proher, kterou Méty zastavily nečekanou výhru v St. Étienne. Na tu navázaly remízou 2:2 s Toulouse, ovšem před reprezentační přestávkou prohrály 0:2 v Brestu. Situace Mét každopádně není nijak kritická, z posledního místa ztrácí v nesmírně vyrovnané tabulce pouhé tři body na jedenácté Amiens. Klíčovým hráčem mužstva je bezesporu útočník Habibou Diallo, který dal šest z celkových osmi branek.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu desátého kola francouzské Ligue 1. Od dvaceti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy FC Méty a FC Nantes!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 87. Diallo (Centonze)

    Karty:   49. Cabit (MTZ), 72. Maïga (MTZ) – 72. Abíd (NAT)   62. Wagué (NAT)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:13.
    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Boye (46. Sunzu), Fofana, Cabit – Maïga, N'Doram, Gakpa (82. Nguette) – Adama Traoré II, Diallo (C), Ambrose (77. Boulaya).
    Náhradníci: Dietsch – Boulaya, Cohade, Ndiaye, Nguette, Udol, Sunzu.

    FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Girotto, Wagué, Moutoussamy – A. Touré (C), Abíd – Blas, Benavente (66. Basila), Simon (68. Bamba) – K. Coulibaly (81. Youan).
    Náhradníci: Olliero – Bamba, Basila, Kayembe, Pereira De Sa, Youan, Moustache.

    Rozhodčí: Pignard – Danizan, Pignatelli
    thejrc.org