Sereď – Petržalka 3:0 (kon.) | Trenčín – Skalica 4:0 (kon.) | Poprad – B. Bystrica 3:0 (kon.)
Nitra – L. Mikuláš 3:2 (kon.) | Dunajská Streda – Trnava 0:0 (4:3 po pen.)
konec
FK Poprad
3:0 (0:0)
MFK Dukla Banská Bystrica
sk Středa 30.10.2019, 16:00 • NTC Poprad • Slovenský pohár - Slovnaft cup • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Prajem vám príjemné stredajšie popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu osemfinále Slovenského pohára. Slovnaft Cup má na programe niekoľko duelov, medzi nimi aj stretnutie druholigistov medzi FK Poprad a FK Dukla Banská Bystrica. Zápas sa v NTC Poprad začína o 16:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradčania vstúpili do nového ročníka Slovnaft Cup-u víťazstvom v Stropkove 0:2. Následne si dokázali poradiť aj s treťoligistom z Prešova, ktorý zdolali totožne 0:2. V šestnásťfinále cestovali do Spišského Podhradia, kde nad tamojším MŠK zvíťazili 0:3 a žreb im prisúdil Banskú Bystricu. V domácej súťaži sa Podtatrancom nie príliš darí. Z posledných piatich zápasov majú na konte dve výhry a naposledy podľahli na trávniku neprofesionálneho tímu Púchova 2:1. V tabuľke ich to radí na priebežnú 4. priečku so ziskom 30 bodov a skóre 24:13.

    Dnešný súper Popradu MFK Dukla Banská Bystrica je v o čosi lepšej forme. Banskobystričania sú momentálne lídrom tabuľky s 35 bodmi a skóre 38:16. Vedúcu pozíciu si však delia s Dubnicou. Naposledy Bystričania iba remízovali na trávniku Bardejova bezgólovo 0:0. Predtým zaznamenali dve víťazstvá, jednu remízu a jednu výhru. Čo sa týka Slovnaft Cup-u, Dukla v 1. kole porazila v regionálnom derby Brezno 1:3, potom deklasovala FK Strečno suverénne 1:10 a síce tesne no predsa si poradila aj s Medzilaborcami 1:2 a takto prekĺzla do osemfinále.

    V tejto sezóne už sme sledovali jedno vzájomné stretnutie medzi Popradom a Banskou Bystricou. Hralo sa 31. augusta 2019 a Dukla doma zdolala FK Poprad 2:0.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Maslo, Luberda, Horváth, Zekucia, Pajer, Junior, Arevalo, Zošák (C), Grešák, Andrić
    Náhradníci: Knurovský, Jančak, Gallovič, Jančo, Slebodník, Legnani, Maťaš

    MFK Dukla Banská Bystrica: Krejčí – Tóth, Gaško, Starší, Dolný, Polievka, Prikryl, Migaľa, Holub, Willwéber (C), Laksik
    Náhradníci: Nôta, Vaščak, Snitka, Savić

    Rozhodca: Dohál – Vitko, Žákech.
     
    Na trávnik už prichádzajú hráči oboch tímov. Banskobystričania sa na popradskom štadióne predstavia v červených dresoch, domáci v tmavomodrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali futbalisti Banskej Bystrice. Rýchlo však domáci získali loptu a mali k dispozícii dve autové vhadzovania.
     
    2
    O rozohrávku sa pokúsil Zekucia, výborne ho však napádal Dolný, ktorý prebral loptu, pokračoval po pravej strane a prihrával do vápna. Popradčania odrazili na rohový kop.
     
    3
    Prvý rohový kop Bystrice rozohrával Polievka. Jeho prudká lopta pred päťku skončila na hlavičke popradského futbalistu a domáci sa ubránili.
     
    4
    Lopta sa dostala k hosťujúcemu brankárovi Krejčímu, ktorý pred aktívnym Andrićom pre istotu odkopol za postrannú čiaru.
     
    5
    Zošákova hlavička prišla k Andrićovi, ktorému sa ešte ukazoval Arevalo. Všetko však vyriešil Krejčí, ktorý Andrićovu hlavičku zachytil do rúk.
     
    6
    Banskobystričanom veľmi nevyšiel prechod do útoku. Po nepresných prihrávkach sa lopta ocitla u brankára Maleca.
     
    7
    Starší pokazil prvý aut na pravej strane ihriska a po Grešákovej hlavičke si rozohrávku autu zopakuje znova.
     
    8
    Grešákovi sa ukázal Arevalo, ktorý si loptu pýtal rukami. Dostal iba nepresnú prihrávku a tá došla k brankárovi Krejčímu.
     
    9
    Rozohrávka Bystrice smerovala po ľavej strane, hosťujúci hráči si však veľmi nerozumeli a všetko vyriešil brankár Malec.
     
    10
    Starší zvládol hlavičkový súboj s Grešákom a posunul loptu na ľavú stranu, kde bol Migaľa. Ten sa ďaleko s loptou nedostal, zastavili ho domáci.
     
    11
    Štefan Zošák rozohrával prvú štandardku Popradu. K hlavičkovej možnosti sa dostal Horváth, ale Krejčí bol presne postavený oproti lopte a bezpečne ju zachytil.
     
    12
    Grešák na ľavej strane ihriska napádal Dolného a dokázal ho zbaviť lopty. Domáci získali autové vhadzovanie.
     
    13
    Popradčania získali druhú štandardku. Grešákov center však bezpečne odhlavičkoval preč Ľubomír Willwéber.
     
    14
    Hostia pokračujú postupnou rozohrávkou, Gaško to pre istotu prihral na Krejčího, ktorý mal lepší prehľad o pohybe svojich hráčov.
     
    15
    Dolný si vymenil pred šestnástkou loptu s Polievkom a okamžite to chcel páliť. Malec zasahovať nemusel, strelu zastavil jeho spoluhráč.
     
    16
    Arevalo sa pretlačil po pravej strane a dokázal ešte kostrbato prihrať Andrićovi. Ten si loptu spracoval, zblízka pálil, ale iba do bočnej siete. Bola to prvá vážnejšia príležitosť v tomto zápase.
     
    17
    Pajer chcel loptu z priestoru pri stredovej čiare nakopávať dopredu, počas zásahu sa však dopustil faulu a loptu získala Dukla.
     
    18
    Polievka po ľavej strane ihriska neprešiel cez Masla, musel sa s loptou otočiť. Potom chcel prihrávať, no lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    19
    Grešákov center z ľavej strany došiel do malého vápna na Andrića, ktorý síce hlavičkoval, no trafil priamo do dvojice protihráčov pred ním.
     
    20
    Arevalo posunul pred pokutovým územím Andrićovi, ktorý pálil spoza vápna, ale nenašiel priestor bránky.
     
    21
    Veľmi dobre proti Arevalovi zasiahol hosťujúci Lukáš Migaľa, ktorý mu ukážkovým a čistým dovoleným spôsobom vzal loptu.
     
    22
    Proti Gabrielovi Holubovi nešetrne vystúpil Pajer, ktorý ho atakoval nedovoleným spôsobom. Hlavný rozhodca odpískal tento zákrok.
     
    23
    Grešák po ľavom krídle ťahal loptu, Starší však vystúpil proti nemu a nedovolil mu centrovať.
     
    25
    Odrazená lopta z kopačky Tótha smerovala za postrannú čiaru a vyletela na tribúnu. Divák ju hodil malému pomocníkovi späť.
     
    26
    Banskobystričania rozvíjali útok po pravej strane, prihrávku Dolného však zablokovali popradskí futbalisti.
     
    27
    Prudko musel vystúpiť Gaško, proti ktorému sa už rozbiehal Andrić. Brankár Krejčí bol ako prvá pomoc pre Gaška, zachytil jeho kostrbatú prihrávku.
     
    28
    Maslo z pravej strany prihrával loptu Arevalovi, veľmi im však spolupráca nevyšla. Banskobystričania prečítali ich úmysly.
     
    29
    Zaútočiť z ľavej strany chcel Migaľa, lopta mu však po prihrávke unikla za postrannú čiaru. Je z toho aut pre Poprad.
     
    30
    Po pravej strane ihriska smeroval dopredu Róbert Polievka, ktorému sa podarilo ohroziť popradskú bránku. Jeho zakončenie tesne spoza šestnástky letelo do Malecových rúk.
     
    31
    Migaľov center z ľavej strany dokázali domáci odvrátiť, no k lopte sa dostal Dolný spolu so Starším. Po ich kombinácii prišiel center do vápna, ktorý zlikvidovali Podtatranci.
     
    32
    Spoza pokutového územia sa rozhodol vypáliť Lukáš Migaľa. Jeho zakončenie tesne spoza šestnástky smerovalo ponad bránu.
     
    33
    Zekuciov aut spoza postrannej čiary smeroval na protihráča, potom domáci získali roh.
     
    34
    Rohový kop zahrával Zošák. Domáci to skúsili nakrátko, následne prišiel center k Juniorovi, ktorý prudko vyskočil, ale loptu nedokázal zasiahnuť.
     
    35
    Domáca lekárka už prichádza na pomoc Draganovi Andrićovi, ktorý ostal po jednom zo súbojov ležať na trávniku a zrejme budú potrebné aj nosidlá.
     
    36
    Zranený Dragan Andrić odchádza z ihriska na nosidlách. Je to pre domáceho trénera povinnosť vynúteného striedanie. Na Andrićove miesto prichádza Tibor Slebodník.
     
    38
    Nepríjemne to vyzerá aj s hosťujúcim Jozefom Dolným. Ten je po páde mierne otrasený, vstal však na vlastné nohy a pokračuje v hre.
     
    39
    Poprad smeroval dopredu, Grešák sa pokúsil vypáliť spoza vápna. Jeho strelecké zakončenie však bolo nepresné a smerovalo vysoko ponad bránu.
     
    40
    Grešák napádal v osobnom súboji Staršieho, ktorý však dokázal odolať v tejto blízkej konfrontácii a získal pre svoj tím autové vhadzovanie.
     
    41
    Po ľavej strane Polievka nasmeroval center do pokutového územia, Popradčania to odvrátili a je z toho rohový kop pre hostí.
     
    42
    Malec okamžite vystúpil proti smerovanej lopte a bezpečne ju odstránil z nebezpečného priestoru pred bránkou.
     
    43
    Migaľa nasmeroval center po ľavej strane ihriska na Polievku, ktorý následne poriadne prifilmoval zákrok na svoju osobu.
     
    44
    Protihráči postupovali smerom k šestnástke, no nedokázali vytvoriť cieľavedomú akciu, z ktorej by nasledovalo strelecké zakončenie.
     
    45
    Matej Grešák sa spoza pokutového územia rozhodol tvrdo vypáliť. Jeho tvrdá delovka smerovala vysoko ponad bránku. Išlo rozhodne o premárnenú šancu.
     
    45
    Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
     
    45+1
    Tibor Slebodník videl ako prvý v tomto zápase žltú kartu, keď tvrdo zasiahol voči jednému z protihráčov v stredovom kruhu, ktorý ihneď potrebuje aj ošetrenie.
     
    45+2
    Juniora za ruku potiahol banskobystrický hráč, bol to však iba jemnučký zákrok, po ktorom sa žltá karta rozhodne nedáva.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou úvodný polčas osemfinálového stretnutia Slovnaft Cup-u. V prvom polčase sme nevideli veľa zaujímavých šancí, tímy hrali takmer po celý čas zo zabezpečenej defenzívy a priestor sa hľadal naozaj ťažko.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sme nezaregistrovali ani jednu zmenu v zostavách oboch tímov. Jediným striedaním do týchto chvíľ je zámena Slebodníka za Andrića.
     
    47
    Zošák nasmeroval loptu po pravej strane, po ktorej sa prudko rozbehol Arevalo. Chcel ju získať sklzom, nesiahol však na ňu.
     
    48
    Po ľavej strane ihriska vybehol Polievka. Križovali ho však Maslo spoločne s Luberdom a nedovolili mu pokračovať v akcii.
     
    49
    Hostia zahrávali aut z ľavej strany. Nasledujúci center nenašiel nikoho, pokojne mohol zachytiť a rozohrať brankár Malec.
     
    50
    Z ľavej strany chcel dávať prihrávku Polievka, no cez popradských obrancov to neprešlo.
     
    51
    Do rýchleho protiútoku sa vysunuli Arevalo so Zošákom. Vo finálnej fáze pred šestnástkou si však nerozumeli, a tak akcia stroskotala.
     
    52
    Veľká šanca domáceho tímu. Zošák nasmeroval z pravej strany výborný center na hlavičku Juniora, ktorý zakončoval hlavičkou zblízka, no skvelý zákrok predviedol Krejčí, ktorý sa vrhol po lopte.
     
    53
    Adam Pajer mierne vybuchol po zákroku na Willwébera a hodil loptu do hlavného rozhodcu. Okamžite dostal žltú kartu.
     
    54
    Polievka na ľavej strane nedokázal zachytiť center. Maslo pred ním zasiahol a odvrátil loptu hlavičkou.
     
    55
    Tibor Slebodník vymanévroval z ťažkej situácie spred šestnástky a dokázal ešte vystreliť. Jeho strelecké zakončenie Krejčí bezpečne zastavil.
     
    56
    Poprad dal gól!
    Popradčania otvárajú skóre tohto duelu. Arevalo z pravej strany posunul loptu pred šestnástku na Slebodníka, ktorý vystrelil. Jeho zakončenie si do bránky tečoval Starší a dal si nečakaného vlastenca.
     
    57
    Žltou kartou je potrestaný Viktor Tóth, ktorý ako stopér nedovolene zasiahol voči Horváthovi.
     
    58
    Horváth je po predchádzajúcom zákroku mierne otrasený, ale po rýchlej pomoci od ošetrovateľa by mal bez problémov pokračovať v hre.
     
    60
    Poprad dal gól!
    Popradčania už vedú dvojgólovým rozdielom. TIBOR SLEBODNÍK si prebral loptu za pokutovým územím a tvrdou krásnou delovkou lopta zaplachtila k protiľahlej žrdi bez nároku od brankára Krejčího.
     
    61
    Slebodník sa už chcel dostať do tretej gólovej situácie v tomto zápase. Arevalo mu prihrával pred šestnástkou, nebola z toho napokon presná prihrávka.
     
    63
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Peter Maslo, prichádza Vadym Jančak.
     
    64
    Malec rozohrával akciu Popradu z obrannej polovice, nepodarilo sa mu však naštartovať novú futbalovú akciu.
     
    65
    Dvojica hráčov sa zrazila v strede poľa. Ide o hosťujúceho Laksika a momentálne neviem identifikovať domáceho futbalistu.
     
    66
    S popradským futbalistom to nevyzerá veľmi dobre. Trvá to veľmi dlho.
     
    67
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Viktor Tóth, prichádza Blažej Vaščak.
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Gabriel Holub, prichádza Gabriel Snitka.
     
    68
    Martin Luberda je veľmi otrasený a utrpel asi zranenie v tvári. Z ihriska okamžite odchádza a zrejme nebude pokračovať ďalej v priebehu dnešného duelu.
     
    69
    Tvrdo bol faulovaný Enzo Arevalo, ktorého zasiahol Lukáš Migaľa. Medzitým sledujeme ďalšie striedanie na domácej strane. Zraneného Martina Luberdu strieda Dávid Gallovič.
     
    70
    Sledujeme ďalšie zranenie na hosťujúcej strane. Nevyzerá to dobre s Róbertom Polievkom. Napokon odchádza za čiaru a zapojí sa čoskoro späť do hry.
     
    71
    Veľmi sa s loptou na ľavej strane posúva Migaľa, ktorého na to upozornil aj štvrtý rozhodca, ktorý stál blízko pri ňom. Migaľa sa predsa len musel o pár metrov vrátiť.
     
    73
    Enzo Arevalo vysvetľoval čosi hlavnému rozhodcovi a následne sa pridal aj hosťujúci Lukáš Migaľa. Rozhodca si ich zavolal na pohovor.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 382 divákov.
     
    74
    Matej Grešák bežal po ľavej strane a dostal sa až do streleckej príležitosti. Veľmi mu to však nevyšlo, vysoko prestrelil bránu.
     
    75
    Jančak získal aut pre svoj tím a Poprad rozohráva z pravej strany.
     
    76
    Zekucia tvrdo vystúpil voči Jozefovi Dolnému a nedovolil mu ďalej pokračovať v rozbehnutom banskobystrickom útoku.
     
    77
    V pokutovom území teatrálne a s výraznou dávkou divadelných schopností spadol Róbert Polievka a za svoje počínanie dostal jednoznačnú žltú kartu.
     
    79
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Jozef Dolný, prichádza Saša Savić.
     
    80
    Po pravej strane smeroval dopredu Matej Starší, k lopte pristúpil domáci futbalista, odkopol ju však na rohový kop a hostia majú príležitosť.
     
    81
    Willwéber rozohrával zo stredu ihriska a čakal najmä na pohyby svojich spoluhráčov, ktorí neboli veľmi aktívni a nerozbiehali sa mu na útočnej polovici.
     
    82
    Peknú kombináciu predviedli Polievka spoločne s Vaščakom, Vadym Jančak však za ruku potiahol Vaščaka a bol to faul. Je z toho pokutový kop pre hostí.
     
    83
    Blažej Vaščak nasmeroval svoju strelu priamo do ľavej žrdi, Malec nevystihol smer, ale gól z toho napokon nie je!
     
    85
    Hostia sa však rozhodne nevzdávajú a neskláňajú hlavy dole. Teraz sa dopredu postupne prerýval Savić, ďaleko sa však z ľavej strany nedostal.
     
    86
    Faulovaným hráčom v strede poľa bol Štefan Zošák, Popradčania získavajú rozohrávku na útočnej polovici.
     
    87
    Pred šestnástkou sa snažil nejakú príležitosť vytvoriť Matej Starší, cez protihráčov sa však ďaleko nedostal.
     
    88
    Arevalo po ľavej strane chcel zastaviť Savića, veľmi sa mu to nepodarilo, ale Poprad aj tak získal loptu po Savićovej chybe.
     
    89
    Poprad dal gól!
    Podtatranci zrejme pečatia svoje víťazstvo v tomto zápase. Z ľavej strany prišla do šestnástky ideálna lopta na kopačku ENZA AREVALA, ktorý skóroval z prvej a trafil voľné miesto v bránke.
     
    90
    Rozhodcovia v tomto zápase nadstavujú tri minúty.
     
    90+1
    Tibor Slebodník hodnú chvíľu zápasil o loptu spoločne s Prikrylom, ale napokon ju získať nedokázal.
     
    90+2
    Zošák si chcel urýchlene prebrať aut od Arevala, dostal sa však do ofsajdového postavenia.
     
    90+3
    Matej Grešák sa dostal do stopercentnej šance, veľmi mu to však strelecky nevyšlo. Zblízka nepochopiteľne vysoko prestrelil bránu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas jednoznačne ovládli domáci futbalisti. V 56. minúte najprv vlastencom otvoril skóre Starší, v 60. minúte sa pridal Slebodník a výhru Popradu zaknihoval v 89. minúte Arevalo. (17:53:39)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 56. Starší (vla.), 60. Slebodník, 89. Arevalo

    Karty:   45+1. Slebodník (PPD), 53. Pajer (PPD), 82. Jančak (PPD) – 57. Tóth (BBY), 77. Polievka (BBY)

    Neproměněná penalta: 83. Vaščak (BBY), mimo


    FK Poprad: Malec – Maslo, Luberda, Horváth, Zekucia, Pajer, Junior, Arevalo, Zošák (C), Grešák, Andrić
    Náhradníci: Knurovský, Jančak, Gallovič, Jančo, Slebodník, Legnani, Maťaš

    MFK Dukla Banská Bystrica: Krejčí – Tóth, Gaško, Starší, Dolný, Polievka, Prikryl, Migaľa, Holub, Willwéber (C), Laksik
    Náhradníci: Nôta, Vaščak, Snitka, Savić

    Rozhodčí: Dohál – Vitko, Žákech

    Diváci: 382
    bahis siteleri