Nové Zámky – Zvolen 0:6 (kon.) | Miskolc – Poprad 3:2 (kon.) | MAC Budapešť – Banská Bystrica 2:5 (kon.)
Lipt. Mikuláš – Trenčín 4:2 (kon.) | Nitra – Detva 5:1 (kon.) | Košice – HC Slovan 2:1 (kon.)
konec
HK Nitra
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
HK Detva
sk Čtvrtek 26.12.2019, 18:00 • Nitra Aréna, Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:26:55)
     
    Nitrania zápas bez problémov doviedli k víťazstvu a získavajú zaslúžené tri body. Hostí dnes predčili vo všetkých herných činnostiach a do nebezpečných príležitostí pred svojou bránkou ich púšťali len veľmi výnimočne. Víťazstvo Nitry v tretej tretine podtrhol gólom Koyš a aj keď nasadenie domácich už následne poľavilo, tak hostia svoje príležitosti využiť nedokázali. Škvrnou na závere inak veľmi dobrého zápasu bol zákrok Jendroľa na Fominycha, po ktorom odišiel značne otrasený domáci útočník v sprievode lekára do šatne. Verme, že Fominych bude v poriadku.

    Nitra sa touto výhrou posunula na ôsme miesto o bod pred Michalovce, ktoré mali dnes voľno. Detva je na 11. mieste, o skóre za 10. Budapešťou a o dva body pred 12. Novými Zámkami.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 11:6 (41:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Značne otrasený Fominych odišiel do šatne po vlastných a dúfajme, že sa nejedná o nič vážne.
     
    59:58
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Dominik Jendroľ – 5 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + osobný trest do konca zápasu, napadnutie oblasti hlavy a krku). Trest odpyká Filip Čenka.
     
    59:58
    Priamo pred nitrianskou striedačkou zasiahol Jendroľ do hlavy zohnutého Fominycha a otrasený domáci útočník zostáva ležať na ľade. Hlavní rozhodcovia sa o treste za tento zákrok po oddelení hráčov oboch tímov ešte radia.
     
    59:40
    Lušňák prihrávkou spoza bránky našiel pred bránkoviskom Detvy úplne voľného Fominycha, ktorý zblízka znovu namieril len do brankára Petríka.
     
    58:56
    Domáci sa napokon za vlastnou bránkou k puku dostali a Fominych ho zaviezol do tretiny hostí.
     
    58:22
    Detva sa nasťahovala do tretiny Nitry, ani jedno nahodenie hostí od modrej ale neletelo na Hanuljakovo bránku.
     
    57:59
    Valent strieľanou prihrávkou z ľavej strany našiel pred bránkoviskom Nitry voľného Gašpara, ten však zblízka usmernil puk len do ľavého betónu domáceho gólmana.
     
    57:23
    Frederik Fekiač vystihol rozohrávku domácich a puk nahodil na bránku Hanuljaka. Pred ním nebol nikto v žltom, kto by puk tečoval, a domáci brankár tak bez problémov úspešne zasiahol.
     
    56:49
    Morrisonovu strelu od modrej zablokoval obranca Detvy a ten potom riskantnou krížnou prihrávkou nahral Valentovi. Ten sa však v strednom pásme ocitol v obkľúčení a puk vrátil domácim.
     
    56:09
    Kubkovo nahodenie na odrazilo od zadného mantinelu pred bránku Detvy a Petrík ho radšej prikryl svojou lapačkou.
     
    55:51
    Hostia sa konečne dostali k puku, Golian však úplne pokazil rozohrávku a vyhodil ho na zakázané uvoľnenie.
     
    55:24
    Buček sa dostal z pravého kruhu k strele, jeho pokus cez obrancu Detvy však vyrážačkou vyrazil zrejme najlepší hráč zápasu – brankár Detvy Petrík.
     
    54:53
    Nitrania okamžite ako odpoveď znovu zvýšili aktivitu a zatlačili hostí do ich tretiny. Nateraz sa ich útok zasekol v súbojoch pri mantineli.
     
    54:03
    Valent sa s Gašparom dostal do prečíslenia 2 proti 1. Valent prihrávkou z ľavej strany pripravil Gašparovi pozíciu na strelu, brankár Hanuljak sa ale stihol presunúť k ľavej žŕďke a puk vyrazil.
     
    53:40
    Ščurko sa po prienikovej prihrávke dral do samostatného úniku, v tom mu ale na poslednú chvíľu zabránil Mezei svojou dlhou hokejkou. Domáci potom puk vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    53:10
    Podešva tečoval nahodenie od modrej, puk ale usmernil priamo do brankára Hanuljaka.
     
    52:51
    Nitra vysokým presingom drží rozohrávajúcich hostí v ich tretine. Domáci napokon tečom prihrávky hostí do kocky nad ľadom prerušili hru a nasleduje reklamná prestávka.
     
    52:05
    Detva v plnom počte.
     
    51:59
    Kerbashian nádhernou krížnou prihrávkou od pravého mantinelu našiel na zadnej žŕďke Blackwatera, proti nemu sa ale stihol presunúť brankár Petrík a ďalším skvelým zákrokom zakončenie domáceho útočníka vyrazil.
     
    51:21
    Domáci majú veľký tlak a hostia už začínajú byť značne unavení. Nitrania si puk rýchlymi prihrávkami posúvajú okolo celej útočnej tretiny.
     
    50:40
    Domáci majú puk na svojich hokejkách v útočnej tretine. Buček pripravil pozíciu na strelu Kollárovi, ten ale ranou z prvej minul detviansku bránku.
     
    50:05
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Martin Chovan – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka).
     
    50:00
    Yellow Horn nádhernou strieľanou prihrávkou pred bránkovisko prihral Blackwaterovi, ktorý usmernil i kvôli teču zasahujúceho brankára Petríka puk len do pravej žŕďky.
     
    49:30
    Detva vyhodila puk za Hanuljakovu bránku, kde ho poľahky získali domáci obrancovia. Tí rýchlo rozohrali na opačnú stranu a brankár Detvy Petrík musel zasiahnuť proti strele Kerbashiana.
     
    48:48
    Nitrania sú vo veľkej pohode a kráčajú s istotou za tromi bodmi. Hvizdoš nahadzoval cez dvojicu cloniacich hráčov puk od modrej na Petríka, ktorý ho zastavil betónom.
     
    48:01
    Nitra dala gól!
    Domáci pokračujú vo zvyšovaní svojho náskoku! Korím cielene nastreľoval od modrej čiary puk pred bránkovisko Detvy, kde bola dvojica Fominych – Koyš a práve PATRIK KOYŠ napokon puk tečoval mimo dosah zasahujúceho brankára Petríka. Asistencie: Karol Korím, Daniil Fominych.
     
    47:32
    Detva sa dostala do tretiny Nitry, hostia sa ale sami nepresnou prihrávkou na útočnú modrú čiaru vyhnali z útočnej tretiny. Domáci okamžite vyrážajú za pukom.
     
    46:51
    Mezei pristavil na modrej puk pre Blackwatera, ktorý si ho potom vymenil na pravej strane s Kerbashianom. Tomu však pri náprahu odskočil a hostia ho z nebezpečného priestoru vyhodili.
     
    46:31
    Buček sa po krásnej prienikovej prihrávke obtočil z pravej strany s pukom okolo detvianskej bránky a pri pravej žŕďke ho chcel zasunúť za Petríkov betón, hrací predmet mu ale v rozhodujúcej chvíli odskočil.
     
    46:01
    Nitrania zatiaľ s prehľadom kontrolujú svoj trojgólový náskok a hosťom nedávajú absolútne žiadny priestor na nebezpečné zakončenie.
     
    45:15
    Török strieľal z pravej strany, z ostrého uhla ale trafil len domáceho brankára Hanuljaka. Ten puk potom zastavil za vlastnou bránkou pre Pupáka.
     
    44:50
    Fominych svojim napádaním dostal dvojicu rozohrávajúcich obrancov Detvy pod veľký tlak a napokon ich donútil k mizernej prihrávke na Mitcha Versteega. Domáci obranca však puk vyhodil na zakázané uvoľnenie.
     
    44:14
    Blackwater prihrávkou na modrú čiaru našiel voľného Mezeia, ktorý však nedokázal prihrať presne spoluhráčovi. Domáci puk strácajú a odchádzajú rýchlo striedať.
     
    43:30
    Andersons sa dostal po pravej strane do nitrianskej tretiny, prihrávkou pred bránkovisko domácich ale nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov. Nitrania okamžite otáčajú hru.
     
    42:52
    Detva vyhodila puk zo svojej tretiny, k prekvapeniu všetkých sa ale nepískalo zakázané uvoľnenie. Domáci sa ani teraz so založením útoku veľmi neponáhľajú.
     
    42:15
    Nitrania dvakrát za sebou zastavili útok Detvy v strednom pásme, i ich útok sa však skončil nepresnou prihrávkou na krídlo a po strate puku pri mantineli.
     
    41:52
    Petrík zasahoval proti tvrdej strele Versteega od modrej a hostia sa následne zmocnili puku. Valent tečoval prihrávku od obrancu do nitrianskeho pásma, puk ale dokorčuľovať nedokázal.
     
    41:30
    Nitrania, vedomí si svojho náskoku, sa so založením útoku príliš neponáhľajú a Mezei ešte navyše zacúval za vlastnú bránku.
     
    40:54
    Scheidl prehral puk v súboji s Golianom za bránkou Detvy, Sýkorovi sa ale potom rozohrávka vôbec nevydarila a puk v podstate prihral domácim.
     
    40:10
    Detva vyhrala prvé vhadzovanie v tretej tretine, jej útok ale okamžite ukončila prihrávka rukou.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:43.
     
    Nitrania zatiaľ kráčajú pevným krokom za ziskom troch bodov a svoj náskok z prvej tretiny potvrdili ďalšími tromi v druhom dejstve. Jedinou komplikáciou pre domácich bol gól Krála na 1:2, inak však mali Nitrania, podobne ako v prvom dejstve, dianie na ľade pevne pod kontrolou a mali jasnú prevahu. Detva zatiaľ zaostáva za domácimi vo všetkých herných ohľadoch a hostia budú musieť v tretej tretine poriadne zabrať, ak chcú mať šancu dotiahnuť sa na suverénne hrajúcich domácich.

    Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 15:5 (30:9)
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:37
    Zuzin sa s pukom napokon do nitrianskej tretiny dostal, pri svojej strele z pravého kruhu však bol čistým spôsobom zablokovaný. Domáci puk potom bez váhania vyhodili za Petríkovu bránku.
     
    38:55
    Pupákovu strelu od modrej čiary zablokoval znovu Gachulinec, ktorý sa pokúsil puk zaviezť do tretiny Nitry. Pupák sa však s útočiacim obrancom Detvy vrátil a puk mu vypichol.
     
    38:15
    Hostia v závere tretiny trochu ožili a snažia sa zrýchliť svoje útočné akcie. Teraz sa im to ale nepodarilo a puk poslali na zakázané uvoľnenie.
     
    37:47
    Sám Gachulinec bol na konci útočnej akcie hostí a jeho strelu od modrej vyrazil brankár Nitry Hanuljak len pred seba. Tam však boli len hráči v modrom, ktorí puk získali.
     
    37:19
    Koyšovo nahodenie od modrej zastavil Gachulinec a ten puk vyhodil do stredného pásma. Detvania otáčajú hru.
     
    36:56
    Nitrania následne útok Detvy ukončili a sami rýchlo zaútočili. Nahodenie Yellow Horna z pravého krídla zastavil Petrík a domáci získavajú vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    36:30
    Detvania po dlhej dobe zaútočili. Viktor Fekiač si nakorčuľoval na nahodenie do útočnej tretiny a vystrelil od pravého mantinelu, avšak len priamo na pripraveného Hanuljaka.
     
    35:11
    Nitra dala gól!
    Domáci využívajú presilovku a navyšujú svoj náskok už na rozdiel troch gólov! KENNEY MORRISON sa dostal k puku po prihrávke z pravého krídla a tvrdou strelou príklepom ho poslal nechytateľne k pravej žŕďke Petríkovej bránky. Asistencie: Colton Yellow Horn, Lane Scheidl.
     
    34:33
    Detvania napokon túto kombináciu prerušili a vyhodili puk za Hanuljakovu bránku. Blackwater okamžite rozohral na Kerbashiana do útočnej tretiny.
     
    33:52
    Nitra vyhrala úvodné presilovkové vhadzovanie a na rozdiel od predošlých početných výhod sa usadila okamžite v útočnej tretine k svojej presilovkovej kombinácii.
     
    33:29
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Matej Ľupták – 2 min., podrazenie).
     
    33:29
    Po prihrávke spoza bránky Detvy strieľal spred bránkoviska úplne voľný Korím, ktorý z prvej zblízka trafil brankára Petríka do hrude.
     
    33:04
    Nitrania puk vybojovali za Petríkovou bránkou a znovu obliehajú obranu hostí.
     
    32:42
    Narozdiel od úvodu tejto tretiny sa v posledných minútach hra poriadne kúskuje. Posledné prerušenie bolo spôsobené zakázaným uvoľnením Detvy.
     
    32:02
    Nitra dala gól!
    Nitrania znovu odskakujú do dvojgólového náskoku! Yellow Horn si zasekol obrancu Detvy a krátkou prihrávkou posunul puk do pravého kruhu ku KALEOVI KERBASHIANOVI, ktorý ho poslal nechytateľne do ľavého horného rohu Petríkovej bránky. Asistencie: Colton Yellow Horn, Branislav Kubka.
     
    31:45
    Po Koyšovej prihrávke z ľavého krídla pálil presne spomedzi kruhov Lušňák, Petrík však špičkou betónu dokázal jeho strelu vyraziť mimo svojej bránky.
     
    31:25
    Napokon sa však po úspešnom vhadzovaní dostali do pásma Detvy, kde sa však zasekli v súbojoch pri mantineli.
     
    31:00
    Domácich rýchla odpoveď Detvy trochu zaskočila a teraz sa im vôbec nedarí založiť solídny útok.
     
    30:07
    Detva dala gól!
    Hostia rýchlo odpovedajú a znižujú! Ščurko s pukom obkorčuľoval takmer celú tretinu Nitry a presnou prihrávkou z pravej strany našiel medzi kruhmi voľného ZDEŇKA KRÁLA. Ten puk bez váhania poslal k ľavej žŕďke Hanuljakovej bránky. Asistencie: Ladislav Ščurko, Martin Podešva.
     
    29:08
    Nitra dala gól!
    Domáci hneď po konci presilovky navyšujú svoj náskok! Versteegovo nahodenie od modrej tečoval pred brankárom Petríkom SAMUEL BUČEK a puk po ľade cez dvoch cloniacich hráčov prešiel za chrbát brankára Detvy. Asistencie: Mitch Versteeg, Daniil Fominych.
     
    28:54
    Detva v plnom počte.
     
    28:30
    Až teraz sa domáci dostali k tradičnej presilovkovej kombinácii, ani jedna strela Nitranov však neletela na bránku Detvy.
     
    27:44
    Domáci sa do útočnej tretiny vrátili, ich presilovková kombinácia bola ale veľmi kostrbatá a po tom, čo Blackwater prišiel v rohu tretiny Detvy o puk, ho hostia odpálili znovu za Hanuljakovu bránku.
     
    27:16
    Domáci vyhrali vhadzovanie v tretine Detvy, hostia im ale potom puk vyhodili a rezolútne ho odpálili až za Hanuljakovu bránku.
     
    26:54
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (tímový trest – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Zdeněk Král.
     
    26:35
    Zuzin sa natlačil individuálne okolo bránky pred Hanuljaka, zblízka ale zakončil len do domáceho gólmana. Domáci následne zaviezli puk naspäť do tretiny Detvy.
     
    26:02
    Ščurko si vymenil puk so Zuzinom a z pravej strany ho hľadal pred bránkoviskom, puk ale vypichol hokejkou brankár Nitry Hanuljak.
     
    25:29
    Lušňák sa uvoľnil na pravom krídle a dostal sa priamo pred Petríka. Ten vyrazil pravým betónom jeho zakončenie.
     
    25:10
    Hostia zase pokazili rozohrávku a Korímovo následné nahodenie na zadný mantinel v tretine Detvy bez väčších problémov získali domáci.
     
    24:41
    Na opačnej strane prenikol sólovou akciou do tretiny Nitry Gašpar, i on však zblízka len tesne minul súperovu bránku.
     
    24:01
    Blackwater získal za bránkou Detvy puk pre Yellow Horna, ktorý spred bránkoviska zakončil tesne mimo Petríkovej bránky.
     
    23:33
    Hrá sa zatiaľ veľmi rýchlo bez výraznejších prerušení. Domáci sa po nahodení na zadný mantinel znovu vracajú do tretiny Detvy.
     
    23:05
    Sýkora sa vrátil po puk do vlastnej tretiny a potom po ľavom krídle prenikol do tretiny Nitry. Nepresnou prihrávkou ho poslal len za bránku domácich.
     
    22:25
    Fominych prihrávkou z ľavého krídla pripravil pozíciu na strelu Korímovi, jeho tvrdú strelu ale zablokoval obranca Detvy. Hosťom sa následne rozohrávka nevydarila a domáci sa vrátili do ich pásma.
     
    21:42
    Koyš tečoval nahodenie od modrej pred brankárom Detvy a ten zareagoval na poslednú chvíľu reflexívnym zákrokom. Brankár hostí potom zlikvidoval i nie príliš prudkú dorážku Fominycha.
     
    21:06
    Blackwater nabil na strelu z ľavého kruhu Kerbashianovi, strieľajúci útočník Nitry ale spoza obrancu namieril priamo na pripraveného brankára Petríka.
     
    20:44
    Nitrania dvakrát za sebou vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    20:31
    Zuzin popri ľavom mantineli prešiel až do pásma Nitry, kde posunul puk na osamoteného Žilku. Ten spred bránkoviska namieril do brankára Hanuljaka. To bola prvá veľká príležitosť Detvy v zápase!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:49.
     
    Nitra bola jednoznačným pánom diania v prvej tretine a jej jednogólový náskok je pre hostí ešte veľmi milosrdný. Tí boli väčšinu času pod veľkým tlakom, domáci gólmana Petríka ale prekonal jedinýkrát zásluhou Morrisona. Hostia domáceho brankára Hanuljaka vôbec neohrozili a v ďalšom priebehu zápasu budú musieť výrazne pridať, ak chcú mať šancu na zisk bodov z tohto zápasu.

    Strely na bránku v 1. tretine: 15:4
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:49
    Nitra ešte raz zaútočila. Kollár obkrúžil s pukom celú útočnú tretinu, nikomu ale neprihral a o puk napokon prišiel.
     
    19:12
    Rácz strieľal hneď po vyhranom vhadzovaní Nitry v útočnom pásme, Petríkovu bránku ale minul. Gašpar potom puk zaviezol na opačnú stranu do tretiny domácich.
     
    18:41
    Hosťom sa nedarí v tejto tretine takmer nič a už sa zrejme tešia na prestávku. Teraz dvakrát za sebou vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    18:24
    Yellow Horn našiel prihrávkou z ľavej strany medzi kruhmi Blackwatera, ktorý z prvej trafil ľavý betón výborne chytajúceho brankára Detvy Petríka.
     
    17:55
    Žilkovi sa nevydaril pokus o sólový prienik a Fominych puk hneď zaviezol do tretiny Detvy. Tam založil ďalší útok Nitry.
     
    17:01
    Detvania sa snažili trochu upokojiť hru, veľmi sa im to ale nepodarilo. Gachulinec sa ocitol pod tlakom napádajúcich domácich hráčov a napokon puk nahodil len do útočnej tretiny.
     
    16:11
    Buček na seba naviazal hneď štvoricu protihráčov a prihrávkou do pravého kruhu posunul puk k voľnému Kollárovi. Ten svojou strelou tesne minul pravú žŕďku Petríkovej bránky.
     
    15:41
    Nitrania znovu prerušili rozohrávku hostí. Tým sa založenie útoku podarilo až na druhý pokus, sami sa ale nepresnou prihrávkou vytlačili do rohu útočnej tretiny.
     
    15:03
    Hostia konečne získali puk, ani tentokrát sa ale ďaleko nedostali. Yellow Horn puk vybojoval pri mantineli pre Morrisona, ktorý ho nahodil na zadný mantinel.
     
    14:19
    Domáci si posúvajú puk popri mantineli v útočnej tretine. Od mantinelu ho napokon zobral Mezei, ktorého nahodenie brankár Detvy Petrík vyrazil do rohu.
     
    13:42
    Mitch Versteeg sa individuálne prekľučkoval z vlastného pásma po pravej strane až pred Petríka, do zakončenia sa ale cez obrancu hostí nedostal. Detva potom puk znovu vyhodila na zakázané uvoľnenie.
     
    12:55
    Hvizdoš z otočky z pravého krídla prihrával pred bránkovisko Detvy, tam ale nezasiahol puk nikto v modrom a hostia ho vyhodili do tretiny domácich.
     
    12:35
    Rozbehnutí Nitrania skvele napádajú rozohrávku súpera a znovu donútili hostí k zlému založeniu útoku.
     
    12:02
    Kuklev nahodil puk za Hanuljakovu bránku, kde oň bojoval Török. Akcia Detvy ale bola ukončená rozhodcom, ktorý odpískal postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    11:32
    Blackwater nespracoval puk pri rozohrávke domácich a hostia po dlhšej dobe zaútočili. Detva sa usadzuje v nitrianskom pásme.
     
    10:56
    Kubka od modrej čiary minul Petríkovu bránku. Vyhodenie hráčov Detvy zachytil na modrej Kollár a tlak Nitry pokračuje.
     
    10:22
    Buček peknou zadovkou spoza bránky našiel pred bránkoviskom Detvy Lušňáka, tomu ale na poslednú chvíľu zabránil čisto telom v zakončení Kuklev.
     
    09:51
    Versteeg krásnou prienikovou prihrávkou na pravé krídlo hľadal Fominycha, ten ale jeho pas nespracoval a puk končí na zakázanom uvoľnení.
     
    09:30
    Zuzin ho konečne získal na hokejky hostí a založil útok, ktorý však nemal dlhé trvanie. Ščurko prihral v útočnej tretine puk priamo na hokejku Koríma.
     
    08:50
    Útok Nitry pokračuje ďalej. Blackwaterovo nahodenie od modrej na Mitcha Versteega nebolo presne, domáci ale majú naďalej puk pod svojou kontrolou.
     
    08:15
    Nitra stihla v útočnom pásme i prestriedať a pokračuje v tlaku. Hostia majú veľký problém získať puk a podržať ho na svojich hokejkách.
     
    07:42
    Buček sa tlačil z ľavého krídla pred Petríka, obranca Detvy ho ale vytlačil za svoju bránku. V tejto chvíli sa hrá len na jednu bránku.
     
    07:12
    Gašpar vo vlastnom pásme vypichol prihrávku na voľného Kerbashiana, puk ale vyhodil len k Mezeiovi, ktorý ho vrátil do tretiny hostí.
     
    06:48
    Buček dostal výbornú prienikovú prihrávku na útočnú modrú a sám sa ocitol pred brankárom Petríkom. Bekhendový blafák do ľavej strany však gólman Detvy skvelým zákrokom pravým betónom vychytal.
     
    05:48
    Nitra dala gól!
    Nitra presne v moment vypršania Chovanovho trestu otvára skóre! Kerbashian puk posunul na pravej strane k bránkovej čiare k Yellow Hornovi, ktorý ho krížnou prihrávkou poslal na opačnú stranu ku KENNEYMU MORRISONOVI a ten ho z prvej napálil za chrbát presúvajúceho sa brankára Petríka. Asistencie: Colton Yellow Horn, Kale Kerbashian.
     
    05:11
    Ani tretí pokus domácich o získanie pásma súpera nevyšiel a Blackwaterovi vypichol puk Frederik Fekiač.
     
    04:49
    Fominych sa pokúsil prejsť do pásma Detvy po ľavom krídle, o puk ale prišiel a hostia ho znovu vyhodili do tretiny Nitry.
     
    04:16
    Domáci vyhrali vhadzovanie v útočnej tretine, Mitchovi Versteegovi na modrej ale puk pri náprahu odskočil. Detvania ho okamžite vyhodili za Hanuljakovu bránku.
     
    03:48
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Martin Chovan – 2 min., podrazenie).
     
    03:41
    Zuzin sa prekľučkoval individuálne cez dvojicu protihráčov a až v pásme Nitry ho na poslednú chvíľu zastavil Mezei. Puk potom odpálil k Chovanovi, ktorý rozohral zle a puk poslal na zakázané uvoľnenie.
     
    03:02
    Vhadzovanie vo vlastnom pásme Nitra vyhrala a domáci sa vracajú do tretiny Detvy.
     
    02:35
    Detva sa následne po chybe pri striedaní domácich dostala k ďalšej strele, keď prečíslenie 3 proti 2 zakončil strelou mimo Török. Nitrania puk vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    02:19
    Za obranou domácich zostal zabudnutý Török, ktorý strieľal z pravého krídla. Hanuljak prvýkrát úspešne zasiahol.
     
    01:47
    Nitra vstúpila do zápasu veľmi aktívne a znovu sa usadila v útočnej tretine. Yellow Horn tvrdou strelou od modrej minul Petríkovu bránku.
     
    01:03
    Nitrania sa rýchlo dostali naspäť k puku. Bučekovo nahodenie z pravej strany vyrazil brankár Petrík do rohu, kde oň v súboji s Andersonsom prišiel Scheidl.
     
    00:26
    Úvodné vhadzovanie vyhrali domáci, ktorí okamžite nahodili puk na zadný mantinel. Nitrania za Petríkovou bránkou o puk prišli a Detva otáča hru.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Nitra bude hrať v modrých dresoch, Detva v žltých.
     
    Oba tímy už sú na ľade, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – Morrison, Mezei, M. Versteeg, Pupák, Kubka, Rácz, Korím, Sloboda – Yellow Horn, Kerbashian, Blackwater – Scheidl, Kollár, Buček – Koyš, Lušňák, Fominych – Hrušík, Hvizdoš, Tábi

    HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík (Bátory) – Andersons, Chovan, Kuklev, Golian, Jendroľ, F. Fekiač, Čacho, Gachulinec – Sýkora, Zuzin, Žilka – Král, Podešva, Ščurko – Török, Valent, Gašpar – Ľupták, V. Fekiač, Čenka

    Rozhodca: Müllner, Nagy – Jedlička, Kis-Király.
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa proti sebe v Tipsport Lige postavili doteraz 13-krát a vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Nitry, ktorá vyhrala proti Detve 11 zápasov. Z posledných piatich zápasov vyhrali až štyrikrát hostia a podobne dopadli i oba zápasy v tejto sezóne. Detva vyhrala v Nitre 5:3 a Nitra potom vyhrala v Detve 3:1.

    Posledných 5 vzájomných zápasov:
    21.12.2018: Detva – Nitra 3:4
    27.1.2019: Nitra – Detva 8:2
    26.2.2019: Detva – Nitra 1:3
    27.9.2019: Nitra – Detva 3:5
    1.11.2019: Detva – Nitra 1:3
     


    HC 07 WPC Koliba Detva

    Detvania sa kvôli mizernej forme v posledných kolách prepadávajú tabuľkou nižšie a nižšie. V tabuľke sú na 11. mieste a Nové Zámky na 12. mieste už na nich strácajú len dva body. Detva si v šiestich decembrových zápasoch pripísala jedinú výhru, keď zdolala doma Budapešť 4:3. I hostia však, podobne ako domáca Nitra, majú problém so strieľaním gólov a i vrátane výhry nad Budapešťou strelili v decembri len osem gólov. Menej gólov ako Detva (70 strelených gólov) strelil len posledný Liptovský Mikuláš. Detva je v zápasoch vonku ôsmym najlepším tímom Tipsport Ligy, na cudzích klziskách ale prehrala posledných 5 zápasov za sebou.

    Posledných 5 zápasov:
    Detva – Slovan Bratislava 1:2 po nájazdoch
    Poprad – Detva 3:0
    Košice – Detva 3:2
    Detva – MAC Budapešť 4:3
    Nové Zámky – Detva 2:0
     


    HK Nitra

    Nitrania sa v posledných týždňoch výrazne priblížili prvej šestke tabuľky, súčasne ale ich forma vykazuje stále pomerne veľké výkyvy. Z deviateho miesta strácajú na šiesty Miškovec sedem bodov, pred desiatou Budapešťou ale majú už desaťbodový náskok. Nitra v posledných piatich zápasoch získala osem bodov, hlavne ale len v jednom prípade strelila viac ako dva góly. Útočná produktivita je hlavným problémom domácich, ktorí sú so 73 strelenými gólmi tretím najhorším tímom súťaže v tejto bilancii. Doma je Nitra siedmym najlepším mužstvom ligy a v 15 domácich zápasoch získala 29 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Nitra – Nové Zámky 2:1
    Trenčín – Nitra 2:0
    Nitra – Liptovský Mikuláš 2:1
    Zvolen – Nitra 2:3 po predĺžení
    Banská Bystrica – Nitra 2:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu HK Nitra – HC 07 WPC Koliba Detva. Stretnutie 34. kola hokejovej Tipsport Ligy sa začne o 18:00.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 6. Morrison (Yellow Horn, Kerbashian), 30. Buček (M. Versteeg, Fominych), 33. Kerbashian (Yellow Horn, Kubka), 36. Morrison (Yellow Horn, Scheidl), 49. Koyš (Korím, Fominych) – 31. Král (Ščurko, Podešva)


    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – Morrison, Mezei, M. Versteeg, Pupák, Kubka, Rácz, Korím, Sloboda – Yellow Horn, Kerbashian, Blackwater – Scheidl, Kollár, Buček – Koyš, Lušňák, Fominych – Hrušík, Hvizdoš, Tábi
    HK Detva: Petrík (Bátory) – Andersons, Chovan, Kuklev, Golian, Jendroľ, F. Fekiač, Čacho, Gachulinec – Sýkora, Zuzin, Žilka – Král, Podešva, Ščurko – Török, Valent, Gašpar – Ľupták, V. Fekiač, Čenka

    Rozhodčí: Müllner, Nagy – Jedlička, Kis-Király

    Diváci: 3 188
    bahis siteleri