Mladá Boleslav – Ostrava 1:3 (kon.) | Karviná – Jablonec 2:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Příbram 2:1 (kon.)
Olomouc – Č. Budějovice 1:1 (kon.) | Plzeň – Teplice 7:0 (kon.)
konec
MFK Karviná
2:2 (0:1)
FK Jablonec
Úterý 15.12.2020, 14:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Říct před sezónou, že Karviná bude v prosinci ztrácet na Plzeň pouze bod, tak jste považováni za blázna, nebo za velkého pařmena fotbalové počítačové hry. Pohled na aktuální tabulku nabízí velké příběhy. Páté místo Pardubic, sedmé Karviné a mezi nimi Plzeň. V úterý na karvinský Městský stadion dorazí celek, který je na tom ještě lépe než výše jmenovaní. Třetí místo okupuje Jablonec vedený Petrem Radou. Čeká nás zajímavý souboj. Od klávesnice vám přeji příjemný zážitek.
     
    Jablonec rozehrál první polovinu ročníku velice dobře a v dosavadních 11 zápasech prožil pouze dva neočekávané výpadky. Prohrál v Mladé Boleslavi 2:0 a doma s Brnem 0:1. Svěřenci trenéra Rady také neuspěli na Spartě (2:1), ale ve zbylých osmi zápasech vždy bodovali, dokonce sedmkrát plným počtem.

    Velmi překvapivé a zajímavé bylo poslední domácí vítězství proti Plzni. Severočeši ještě v poločase prohrávali 0:2, ale po bouřce v kabině otočili zápas ve svůj prospěch a zvítězili 3:2.

    Nejlepším střelcem týmu je příchozí útočník z Budějovic Ivan Schranz se čtyřmi góly, o jednu trefu méně má obránce Jaroslav Zelený. Roli nejlepšího nahrávače plní útočník Martin Doležal se třemi asistencemi.
     
    V dobrém rozpoložení je také Karviná. Slezané jsou po jedenácti kolech na sedmém místě s 16 body za 4 vítězství, 4 remízy a 3 prohry. Družina trenéra Jarábka mohla být na tom i lépe, kdyby udržela nadějné vedení v posledním utkání v Budějovicích, ale nestalo se a z jihu Čech si odvezla pouze bod.

    Jediný gól Karviné v Budějovicích vstřelil Kristi Qose, albánský reprezentant, který se prosadil přesnou střelou z přímého kopu. Úspěšný exekutor pokutových kopů má na svém kontě již tři góly, stejný počet jako útočník Michal Papadopulos.

    Po pěti zápasech mladíčka Neumana se do karvinské brány vrátil v utkání s Plzní Petr Bolek a už tam zůstal. Oba brankáři mají na svém kontě dvě nuly.

    V karvinském celku je i nositel zlatého čísla. Pozicí nejlepšího nahrávače soutěže v listopadu se může pyšnit Lukáš Bartošák.
     
    Z klubových webů:

    Petr Rada (trenér Jablonce): „Řekl bych, že Karviná je v laufu, uhráli čtyři body venku u těžkých soupeřů. Ať je to v Plzni výhra nebo bod v Českých Budějovicích. V Karviné má stadion dobrou kulisu, ale bohužel to bude bez diváků. V kádru mají spoustu cizinců, kteří se v české lize prosazují, plus jim hodně pomohl příchod Papadopulose a po příchodu ze Zlína ožil také Bartošák, takže mají dobrý mančaft a zkušeného trenéra, který tam vytvořil dobrou atmosféru. Je to teď zápasově nabité, hraje se sobota – úterý, ale nejedeme si tam jen zahrát fotbal, chceme si nějaké body odvézt."
    (zdroj: www.fkjablonec.cz)

    Marek Bielan (asistent trenéra Karviné): „S Jabloncem jsou všechny zápasy opravdu obtížné, je to vynikající tým s výborným trenérem. Navíc po výhře nad Plzní, s kterou už prohrávali o dva góly, budou mít dost sebevědomí. Bude to ohromně těžký zápas, musíme si dát pozor na všechny hráče, nejen na Doležala nebo Schranze.“
    (zdroj: www.mfkkarvina.cz)
     
    Karviná se s Jabloncem potkala v nejvyšší soutěži už osmkrát, ale pouze ve dvou případech odešla jako vítěz. Stalo se tak v prvním utkání 2017/18 a v odvetě o sezónu později. Na karvinském stadionu domácí zvítězili shodně 2:1.

    Ve zbylých šesti zápasech se ze zisku tří bodů radovali Severočeši. Nejvyšší vítězství nabídli svým fanouškům v sezóně 2018/19, kdy porazili Karvinou 4:1. Největší gólové hody proběhly v prvním vzájemném duelu, kdy na jablonecké střelnici padlo osm gólů při výhře domácích 5:3.

    Velmi dobré vzpomínky má na Karvinou útočník Martin Doležal, který v osmi vzájemných duelech vstřelil šest gólů. O dvě branky méně má dnes již bývalý hráč Karviné i Jablonce Tomáš Wagner.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Bolek – Santos, Dramé, Šindelář, Ndefe – Mangabeira – Mikuš, Ostrák, Qose, Bartošák – Papadopulos.
    Náhradníci: Neuman – Haša, Čmelík, Herc, Janečka, Smrž, Vlachovský.

    FK Jablonec: Hanuš – Libor Holík, Martinec, Zelený, Podaný – Hübschman – Ladra, Považanec, V. Kubista, Pilař – Schranz.
    Náhradníci: V. Hrubý – R. Hrubý, Doležal, Krob, Chramosta, Pleštil, Jovović.

    Rozhodčí: Petřík – Nádvorník, Dobrovolný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Papadopulos zkusil vystřelit zpoza šestnáctky, ale jeden z jabloneckých hráčů odrazil míč mimo bránu.
     
    1
    Jablonečtí ubránili rohový kop.
     
    2
    Bartošák faulován Považancem, k přímému kopu se staví Qose.
     
    3
    Po centru Qoseho z levé strany zakončil mimo bránu Santos.
     
    5
    První zákrok si připsal Bolek, který lapil nepovedenou hlavičku Schranze.
     
    5
    Kubista hledal přízemním pasem z levé strany některého ze spoluhráčů před karvinskou brankou, ale pas vystihli domácí hráči.
    5. Schranzův pokus vyrazil Bolek
     
    8
    Po autu Bartošáka si naběhl na hranici vápna Ostrák, přízemní střelou k pravé tyči donutil k zásahu brankáře Hanuše, který míč vyrazil vedle sebe, ale dorážející Mikuš nedokázal míč vrátit do odkryté brány!
    8. Ostrákovu jedovku vytěsnil Hanuš, z dorážky neuspěl Mikuš
     
    9
    Následný rohový kop skončil v moci jabloneckých fotbalistů.
     
    13
    Schranz zkoušel obejít Dramého na levé straně, karvinský obránce proběhl kolem soupeře, ale následná přihrávka slovenského útočníka nenašla adresáta.
     
    14
    Ostrák viděl na pravé straně rozběhnutého Santose, přihrál mu do běhu, ale brazilský hráč před vápnem začal brzdit a nakonec balón ztratil.
     
    16
    Holík dlouhým pasem zkusil vypustit do brejku Schranze, jenže toho si pohlídal Dramé a útočník Jablonce musel zakončovat lobem. S tímto pokusem na gólmana Bolka nevyzrál, míč zamířil nad bránu.
     
    19
    Mikuš uvolnil před šestnáctkou Bartošáka, ten vystřelil do nohou obránce Zeleného, od kterého se míč odrazil na tribunu.
    19. Bartošák si prohodil Holíka, pozdější střelu mu odvrátil Zelený
     
    20
    Dva rohové kopy Karviné v krátké chvíli. První hosté odrazili, druhý skončil v rukavicích gólmana Hanuše.
     
    22
    Dlouhý nákop Martince od středové čáry mířil na Schranze, ale stopku mu vystavil obránce Ndefe.
     
    24
    Papadopulos rozehrál akci na pravou stranu na Qoseho, který zvedl hlacu, podíval se, ale následným centrem trefil pouze hlavu jabloneckého hráče.
     
    25
    Jablonec právě vstřelil branku!
    První gól je na světě! Považanec přihrál na levou stranu IVANU SCHRANZOVI, který vyběhl daleko od středu hřiště, přesto se rozhodl pro samostatnou akci a střelou po zemi k pravé tyči otevřel skóre – 0:1!
    25. Ivan SCHRANZ - 0:1
     
    28
    Domácí útočí do plných, Jablonečtí se velmi dobře brání.
     
    29
    Prudká přihrávka Šindeláře na Qoseho proletěla kolem albánského záložníka až mimo hrací plochu.
     
    30
    Papadopulos přihrávkou na Ostráka rozjel zajímavou akci, po které ale karvinský záložník ztratil mysl a přihrál míč na nohy jabloneckého hráče. Překvapený Santos se jen otočil a pelášil dozadu.
     
    32
    Po rohovém kopu Podaného se v pokutovém území dostal k hlavičce Martinec, ale balón namířil do středu brány, kde byl připravený gólman Bolek.
    32. Po rohu nebezpečně hlavičkoval Martinec
     
    33
    Na trávníku zůstal ležet jablonecký Kubista.
     
    35
    Kubista je na hřišti, přesto se na hřiště chystá Doležal.
     
    37
    Zraněný Vojtěch Kubista končí v zápase. Jeho místo zaujal útočník Martin Doležal.
     
    39
    Podaný vybídl do akce Pilaře, jablonecký záložník dostal trochu prostoru pro centr, jenže vzápětí mu pokus kvalitní obrannou prací domácí hráči zablokovali.
     
    40
    Na trávníku leží Qose, který inkasoval ránu balónem z Ladrovy kopačky. Na trávník zamířili domácí zdravotníci.
     
    42
    Qose je zpět na hřišti a zkusil vyniknout přihrávkou z otočky, ale balón proskákal kolem Ostráka až k brankáři Hanušovi.
     
    44
    Qose vybojoval míč ve středu hřiště, přihrávkou dal prostor Ostrákovi, který zakmital nohama a předložil míč Mangabeirovi, který vypálil ze střední vzdálenosti nad jabloneckou bránu.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí přidává k první půli ještě dvě minuty.
     
    45+2
    Ostrák zazdil standardní situaci nepřesnou přihrávkou, Ladra vysunul Pilaře, který proběhl s míčem až na hranici šestnáctky, následnou přihrávku na Doležala ještě domácí obrana odvrátila, ale Pilař vnikl do vápna a tvrdou střelou jen těsne minul břevno karvinské brány!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Jablonec byl v prvním poločase o něco lepším celkem, a také přesnějším, proto zaslouženě vedou 1:0 po gólu Schranze. Karvinští často chybují, nedaří se klíčovému hráči Ostrákovi, podobně je na tom také Santos. Pokud chce Karviná s výsledkem něco udělat, musí ze své hry vymazat nepřesnosti a tlačit se do zakončení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    O přestávce zůstali v šatně Dramé s Mangabeirou, místo nich naskočili Herc s Čmelíkem.
     
    47
    Spolupráci Ladry se Schranzem v levé části hřiště přerušil Ndefe.
     
    49
    Jablonečtí v úvodu druhé části kontrolují hru.
     
    52
    Qose poslal k zemi Považance, pár chvil na to byl faulován Santos.
     
    54
    Podaný fauloval u postranní čáry Čmelíka, který vnikal do pokutového území, rozhodčí nařídil přímý kop.
     
    55
    Domácí sehráli signál tak nešťastně, že Bartošák přízemní přihrávkou po zemi odstartoval brejk, který až na vlastní polovině uhasil Ndefe. Skluzem sebral míč Považancovi.
     
    58
    Santos přeběhl s míčem nějakých padesát metrů, až se sám divil, že mu nikdo nesebral balón.
     
    59
    Poprvé se nám v Karviné žlutilo. Podmínku obdržel domácí Lukáš Bartošák.
     
    61
    Ladra se pokoušel o střelu z hranice šestnáctky, Santos jeho pokus hlavou přizvedl nad bránu.
     
    64
    Pilař viděl volného Schranze, přihrávkou ho nechal rozběhnout, ale Santos se včas vrátil a donutil sudí odmávat ofsajd.
     
    65
    Po centru Bartošáka z levé strany hlavičkoval z oblasti penaltového puntíku Papadopulos, ale hlavou minul pravou tyč jablonecké branky.
    65. Po Bartošákově centru hlavičkoval Papadopulos nepřesně
     
    67
    Karvinští přitlačili soupeře na jeho polovině, jenže Qose centroval do vápna, kde byl pouze Papadopulos. Karvinský útočník v souboji s protihráčem fauloval a uviděl z rukou Petříka žlutou kartu.
     
    69
    Pomezní rozhodčí odmával Ndefemu faul na Podaného. To se nelíbilo domácímu obránci a výraznými gesty protestoval proti výroku rozhodčího. Následoval sprint hlavního rozhodčího Petříka a žlutou kartu.
     
    72
    Další faul karvinských hráčů před vápnem.
     
    73
    Jablonečtí zahráli přímý kop nešťastně, domácí se dostali do rychlého protiútoku, který zakončil střelou do boční sítě Papadopulos.
    73. Hanuš vyškrábl střelu Papadopulose na roh
     
    73
    Domácí znovu střídají. Haša nahradil Ndefeho.
     
    74
    Po rohovém kopu se ocitl v dobré pozici Šindelář, ale hlavou poslal balón nad bránu!
    74. Šindelář po rohu hlavičkoval vedle
     
    76
    Bartošákův přímý kop ze středového kruhu odvrátili jablonečtí hráči.
     
    77
    Do jablonecké šestnáctky létá jeden centr za druhým, ale Jablonečtí dokáží skákavé balóny odvracet.
     
    78
    K dvojitému střídání sáhl trenér Rada. Ze hřiště odešli Pilař s Hübschmanem, na jejich místa naskočili Jovovič s Hrubým.
     
    80
    Po hádce trenérů uviděl žlutou kartu jablonecký trenér Rada.
     
    81
    Podaný hledal z přímého kopu u pravé tyče Hrubého, ten byl povalen Bartošákem, ale píšťalka rozhodčího zvuk nevydala.
     
    82
    Mikuš z pravé strany odcentroval na zadní tyč, odkud balón vrátil před bránu Haša a Papadopulos hlavou napálil míč do středu brány, kde si fantastický zákrok připsal gólman Hanuš!
     
    84
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Podaný překvapil u rohového praporku bránící karvinské hráče, přihrál Hrubému, ten našel v pokutovém území MARTIN DOLEŽAL, který poslal Šindeláře na párek a střelou po zemi k levé tyči vstřelil svůj sedmý gól ve vzájemných duelech – 0:2!
    84. Martin DOLEŽAL - 0:2
     
    86
    Považanec zastavil brejk Karviné faulem na Hašu a viděl žlutou kartu.
     
    87
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do hry! Bartošák vypálil zpoza šestnáctky, míč se odrazil od břevna přímo před ROMANA HAŠU, který hlavou vrátil balón do prázdné brány – 1:2!
    87. Roman HAŠA - 1:2
     
    88
    Mikuš dostal přihrávku na pravou stranu, akci zkoušel vyšperkovat centrem na druhou tyč, odkud tísněný Qose hlavou minul branku.
     
    89
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Tomáš Ostrák, přichází Vojtěch Smrž.
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Rajmund Mikuš, přichází Marek Janečka.
     
    90
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí zatlačili soupeře a vyrovnali! Santosovu střelu odrazil Martinec k Bartošákovi, jeho pokus odrazil Podaný pouze k Hašovi, který tvrdou střelou po zemi k pravé tyči srovnal na 2:2!
    90. Roman HAŠA - 2:2
     
    90+1
    Ještě tady je šance pro Jablonec. Po faulu před šestnáctkou na Doležala rozhodčí odpískal zajímavou standardku.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Tomáš Ladra, přichází Dominik Pleštil.
     
    90+3
    Podaný z přímého kopu trefil ve zdi Papadopulose.
     
    90+3
    Střela Považance z pětadvaceti metrů nenadělala brankáři Bolkovi problémy. Ten lapil skákavý míč do rukou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zajímavý zápas končí zaslouženou remízou. Karviná dokázala téměř nemožné. Když už to vypadalo, že utkání skončí jasným vítězstvím Jablonce, přišel hektický závěr domácího celku a dva góly z dílny bývalého útočníka Slovácka. Roman Haša nejprve hlavou a poté nohou vyrovnal na konečných 2:2.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:16.
     
    Karviná se po remíze propadla se sedmnácti body na osmé místo, neboť Baník vyhrál v Mladé Boleslavi. Jablonec zůstává s třiadvaceti body třetí.
     
    Z mrazivé Karviné je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (16:05:42)

    Igor Mainka


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 87. Haša, 90. Haša – 25. Schranz (Považanec), 84. Doležal (V. Hrubý)

    Karty:   59. Bartošák (KAR), 67. Papadopulos (KAR), 69. Ndefe (KAR) – 80. Rada (trenér) (JAB), 86. Považanec (JAB)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:16.
    MFK Karviná: Bolek – Santos, Dramé (46. Herc), Šindelář (C), Ndefe (73. Haša) – Mangabeira (46. Čmelík) – Mikuš (89. Janečka), Ostrák (89. Smrž), Qose, Bartošák – Papadopulos.
    Náhradníci: Neuman – Haša, Čmelík, Herc, Janečka, Smrž, Vlachovský.

    FK Jablonec: Hanuš – Libor Holík, Martinec, Zelený, Podaný – Hübschman (C) (78. V. Hrubý) – Ladra (90+2. Pleštil), Považanec, V. Kubista (37. Doležal), Pilař (78. Jovović) – Schranz.
    Náhradníci: V. Hrubý – R. Hrubý, Doležal, Krob, Chramosta, Pleštil, Jovović.

    Rozhodčí: Petřík – Nádvorník, Dobrovolný.
    bahis siteleri