Novosibirsk – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | Ufa – Minsk 8:3 (kon.)
Jaroslavl – Čerepovec 2:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Jokerit 4:0 (kon.) | Petrohrad – CSKA Moskva 4:3 (3:1 po s.n.)
Spartak Moskva – Kazaň 0:3 (kon.)
konec
Spartak Moskva
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Ak Bars Kazaň
Úterý 22.12.2020, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:39
    Po zakázaném uvolnění si Ak Bars Kazaň bere oddechový čas. Což je poměrně logická volba.
     
    55:13
    Nikita Dyňak zahákoval Emila Djuseho, který vyvážel puk, a dává tak Spartaku ještě maličkou šanci.
    54:09 Nigel DAWES - 0:3
     
    54:09
    Kazaň vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. NIGEL DAWES dostal na pravém kruhu naprosto parádní přihrávku. Kanadský hráč, který dlouho hrál za Astanu, má tak kazašské občanství a reprezentoval Kazachstán i na mistrovství světa, si ještě poklekl, aby dal ráně větší razanci. Július Hudáček se přesouval marně, puk šel přesně k tyči kolem jeho vyrážečky. Troufám si říct, že je rozhodnuto. Asistence: Stéphane Da Costa.
     
    53:07
    Oleg Znarok už je v ráži, nicméně faktem je, že Jevgenij Kulik prostě puk vyhodil mimo kluziště bez dotknutí kohokoliv či čehokoliv jiného. Toto oslabení přichází pro Spartak v hodně nevhodnou dobu.
     
    49:37
    Nyní měl Biljalov v brance Kazaně zřejmě nejvýraznější problémy. Puk mu poskakoval v brankovišti, dotírali na něj dva hráči Spartaku. Ale i za pomocí svých spoluhráčů udržel nulu.
    41:25 Voronkov v dobré pozici přestřelil
     
    41:25
    Dmitrij Voronkov měl slibnou šanci po tom, co se k němu dostala Hudáčkem vyražená střela Wikstranda. Ačkoliv byl útočník Kazaně v obtížné pozici, stihl zamířit na branku, jenže poslal kotouč nad horní tyčku!
     
    38:30
    Hra je opět navázána. Po vyhraném buly ihned vystřelil Nigel Dawes a rozhodně nešlo o špatný pokus. Rychlá a umístěná střela, takže vyrážečka Júliuse Hudáčka musela být v permanenci.
     
    37:47
    Mezitím přišlo drobné zaváhání v rozehrávce Kazaně, když Ivan Jemec po pasu Pedana nepřebral ve středním pásmu kotouč. Horší to bylo vzápětí, kdy si přes Pedana najel Maxim Cyplakov kolem pravého kruhu až k brance. Zkusil na Biljalova vyzrát zakončením po rychlé kličce, ale ani one nebyl úspěšný.
     
    33:42
    Arťom Fjodorov zkusil střelu z levého kruhu, nicméně recept na Timura Biljalova, stejně jako jeho spoluhráči, hledá marně. Byl blízko, po ráně do horní části branky vyrazil gólman Kazaně kotouč ramenem a ten se lehce otřel o pravou tyčku.
     
    32:30
    Konstantin Olenin nyní znovu posílá hráče Kazaně na trestnou lavici a Mikael Wikstrand rozhodně jde spořádaněji za katr než Zaripov. Jeho vysoká hůl byla vidět až z Tatarstánu.
     
    29:11
    Radil si vzápětí sjel pro puk a ve středním pásmu hledal Emila Djuseho. Tomu ale puk uskočil od hokejky, což byla voda na mlýn pro Fisenka. Jeho rychlý výpad a střela z kruhů skončila na levém betonu Júliuse Hudáčka.
     
    28:57
    Konečně přišla nějaká vážnější situace. Lukáš Radil dostal kotouč na modrou a tvrdě se opřel do puku. Jeho ráně scházelo zhruba půl metru, aby se ujala. Takhle šla těsně vedle.
     
    27:41
    Danis Zaripov řekl směrem k rozhodčímu několik slůvek, co že si o svém hákování na Arťoma Fjodorova myslí. Hádám, že jeho proslov ke Konstantinu Oleninovi nebyl zcela přátelský. A po zásluze za svůj faul vidí dvě minuty.
    20:46 Trevor MURPHY - 0:2
     
    20:46
    Kazaň vstřelila branku!
    Hokej je kolikrát tak krásně jednoduchý. Vyhraná buly, přihrávka na beka, gól. Tak by se dala stručně popsat druhá branka Kazaně. Stéphane Da Costa přistrčil po vyhrané buly puk na modrou k TREVORU MURPHYMU. Obránce Kazaně se opřel do puku a přes několik hráčů prošel kotouč až kolem levé ruky Hudáčka, který nic neviděl, do sítě. Asistence: Stéphane Da Costa.
     
    09:02
    Přesilovky se dočkají také domácí. Dmitrij Judin jde ven za držení.
    06:35 Stanislav GALIJEV - 0:1
     
    06:35
    Kazaň vstřelila branku!
    První velkou šanci ještě Kazaň neproměnila, když Hudáček výborně zasáhl po střele z předbrankového prostoru proti Dawesovi. Ačkoliv se poté hosté dostali ven z pásma, další útok už využívají. STANISLAV GALIJEV převzal na levém kruhu křižnou přihrávku právě od Dawese, opřel se do kotouče a slovenský brankář v barvách Spartaku neutěsnil prostor u své pravé tyče. Asistence: Nigel Dawes, Stéphane Da Costa.
     
    05:25
    A neprosadil se díky tomu, že byl faulován. Dvě minuty za hru vysokou holí dostává Jevgenij Kulik a domácí se budou minutu bránit dvojnásobnému oslabení.
     
    04:28
    Anatolij Nikoncev určitě není spokojen s výrokem sudího, že za brankou Hudáčka hákoval, nicméně musí na trestnou lavici.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Galijev (Dawes, S. Da Costa), 21. T. Murphy (S. Da Costa), 55. Dawes (S. Da Costa)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Djuse, Kulik, Serikov, Rylov (A), Sokolov, Zubarev, Pivcakin, Jegorov – Radil, R. Hanzl, Fjodorov – Nikoncev (C), Zubov, Širokov (A) – M. Cyplakov, Kotljarevskij, P. Černov – Šablovskij, P. Medveděv, Juňkov.
    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Wikstrand, T. Murphy, Žuravljov, Jarullin (A), Pedan, Chenkel, Judin – Dawes, V. Tichonov, S. Da Costa – Galijev, Zaripov (C), A. Galimov – Voronkov, M. Gluchov (A), Dyňak – Fisenko, K. Petrov, Cormier – Jemec.

    Rozhodčí: Viktor Gašilov, Konstantin Olenin – Nikita Viljugin, Dmitrij Sivov
    bahis siteleri