Černá Hora – Chorvatsko 10:12 (kon.) | Řecko – Maďarsko 9:6 (kon.)
Itálie – USA 6:7 (kon.) | Srbsko – Španělsko 10:9 (kon.)
konec
Řecko – Maďarsko

9:6

(2:1, 1:1. 2:2, 4:2)

Pátek 06.08.2021, 08:30Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (09:38:01)
     
    Voní pólaři z Řecka slaví historický úspěch! Poprvé totiž získají zlaté medaile, které mohou mít klidně i zlatý odlesk. V semifinále si hlavně zásluhou skvěle zvládnuté defenzivní stránky poradili s Maďarskem výsledkem 9:6.

    Zápas nabídl velmi dramatickou podívanou. Po tři čtvrtiny se skóre drželo na rozdílu jediného gólu, ale vždy vedli Řekové, Maďaři pouze dotahovali. Klíčovou poslední osmiminutovku sice Maďaři odstartovali vyrovnáním, jenže pak soupeř odskočil znovu do vedení, a to dokonce o dvě branky. S takovým stavem si již frustrovaní maďarští hráči poradit nedokázali, naopak konečné manko ještě o jednu branku narostlo.

    Řecko se ve finále turnaje střetne s vítězem druhého semifinále, který vzejde ze zápasu Španělsko – Srbsko. Maďaři zabojují o bronz.
     
    32
    Konec zápasu.
     
    32
    Je to jasné. Pokud by Maďarsko snížilo, možná by ještě vyvinulo alespoň malý tlak na soupeře, ale Pasztor trefil jenom tyčku.
     
    32
    Řecký trenér už tuší, že semifinále dopadne dobře. Vzal s timeout a na jeho tváři lze pozorovat úsměv od ucha k uchu. Jeho nadšení paradoxně klidní jeden z hráčů.
     
    31
    Řekové hrají na jistotu. Útok nechali vypršet do poslední vteřiny a pak míč odhodili mimo dosah maďarských hráčů. Už se nesnaží skóre navyšovat.
     
    31
    Angelos Vlachopoulos slaví a spoluhráči s ním! Vodní pólo není en o gólech, ale i hře v obraně a tu teď Řek zvládl na výbornou, když zblokoval Vargu.
     
    31
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Vodní pólaři Řecka sahá po historické finálové účasti a sami si toho jsou vědomi! Po premiérovém zásahu DIMITRIOSE SKOUMPAKISE vedou necelé dvě minuty před koncem poslední osmiminutovky poprvé o tři góly – 9:6.
     
    30
    Maďarský trenér se chytá za hlavu. Jeho svěřenci totiž nesehráli akci vůbec dobře, Varga nahrál obsazenému Manherczovi.
     
    30
    Maďaři přišli o balón, ale totéž potkalo i Řeky z důvodu útočného faulu. Čas hraje ve prospěch Řecka, to je jasné.
     
    29
    Řecko právě vstřelilo branku!

    A děje se tak! KONSTANTINOS GKIOUVETSIS si troufl zakončit z velkého úhlu a dobře udělal, Nagymu míč propadl pod pravou rukou – 8:6.
     
    29
    Jansik se hodně divil rozhodnutí rozhodčího, který jej poslal na dvacetivteřinový odpočinek. Další velká šance pro Řecko, jak odskočit na dvě góly.
     
    28
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Přesilovku využili také Maďaři! Kapitán DENES VARGA jen tak lehce odhodil balón z pravý ruky, hrací předmět doplachtil nechytatelně do pravé šibenice – 7:6.
     
    28
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Balón je v síti, Řecko vede o dva góly! Lépe to ani ANGELOS VLACHOPOULOS vymyslet nemohl. Vystřelil o vodu, jež vystříkla Nagymu do vody, gólman tak neviděl vůbec nic – 7:5.
     
    27
    Sledujeme dramatickou podívanou. Přesilovou hru bude hrát Řecko, na což řecký trenér reagoval oddechovým časem. Je si vědom, že případné využití může jeho svěřence výrazně přiblížit postupu.
     
    27
    Přesilová hra Maďarska tentokráte gólem neskončila! Ze středu střílel Mezei, jenže Kapotsis balón dokázal zblokovat mimo tři tyče.
     
    26
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Odpověď kapitána! Nahrávku na krátkou vzdálenost dostal IOANNIS FOUNTOLIS a vedl si parádně, když vystřelil krátce po zpracování. Nagy se nestihl přesunout – 6:5.
     
    26
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Papanastasiou si šel odpočinout na dvacet vteřin, Maďaři hráli přesilovou hru. Střeleckou zodpovědnost na sebe vzal KRISZTIAN MANHERCZ, a ten skóroval střelou z levé strany k protější tyči – 5:5.

    Milan Huppert

    Sestavy

    Řecko: Zerdevas - Genidounias, Skoumpakis, Kapotsis, Fountoulis (C), Papanastasiou, Dervisis, Argyropoulos, Mourikis, Kolomvos, Gkiouvetsis, Vlachopoulos.

    Maďarsko: Nagy - Angyal, Manhercz, Zalanki, Vamos, Hosnyanszky, Pasztor, Jansik, Erdelyi, Varga (C), Mezei, Harai.

    Rozhodčí: Goldenberg (USA), Vojevodin (RUS).
    bahis siteleri