Mladá Boleslav – Zürich 0:1 (kon.) | Jastrzębie – Frisk Asker 4:3 (kon.) | Skellefteå – Tappara 6:1 (kon.)
IFK Helsinky – Frölunda 2:3 (kon.) | TPS – Växjö 3:1 (kon.) | Leksands IF – Fribourg 2:5 (kon.)
Eisbären – Lugano 6:3 (kon.) | Mnichov – Zug 3:4 (kon.) | Salzburg – Bolzano 3:5 (kon.)
SønderjyskE – Rögle BK 2:3 (kon.)
konec
TPS Turku
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Växjö Lakers
Úterý 05.10.2021, 18:05 • Gatorade Center, Turku • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:05.
     
    Turku se v základní skupině A Ligy mistrů krčí na posledním čtvrtém místě se ziskem dvou bodů. Finský celek ze čtyř odehraných utkání v rámci CHL bral pouze jeden bod, když prohrál v domácím prostředí s pražskou Spartou v poměru 2:3 v nájezdech. Naději na postup ze skupiny ztratili finští hráči v Praze, když v odvetném utkání podlehli Spartě 2:3. Kromě toho Turku odehrálo dva duely s Bremerhavenem, se kterým Finové prohráli 1:2 a posléze 3:0.
     
    Växjö v prvních dvou duelech v rámci aktuálního ročníku Ligy mistrů vyhrálo nad Spartou 2:1 v řádné hrací době. V dalším duelu švédští hokejisté přivítali před svými fanoušky Bremerhaven. Švédský tým si na svého soupeře vyšlápl, jelikož zvítězil vysoko 5:0. Växjö si svou cestu za postupem zkomplikovalo v zápasech na kluzištích soupeřů. V odvetě na ledě Sparty Pražané zvítězili 2:1 v prodloužení a v Německu švédští hráči neuspěli 1:2 v základní hrací době.
     
    Hezký úterní podvečer u pokračování Ligy mistrů! Utkání v základních skupinách vrcholí a v akci budou mimo jiné i Turku, které v domácím prostředí přivítá švédské Växjö. Utkání startuje v 18.05 hodin, přeji všem příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    TPS Turku: Anttila (Kareev) – Viro, Rafkin, Suomi, Arell, Pulli, Eronen, Anttalainen, Kňažko – Nurmi, Rodewald, Pyyhtiä – Steenbergen, Hults, Väisänen – Haapanen, Intonen, Slafkovský – Liukas, Jasu, Vainionpäa.

    Växjö Lakers: Ahman (Kalnins) – Andersson, Persson, A. Lundberg, Koivisto, Häman Aktell, Claesson, Johnsson, H. Gustafsson – Nättinen, Rosén, Gynge – Lycksell, Holmberg, Calof – G. Gustafsson, Josefsson, M. Lundberg – Nilsson, Stjernborg, Forslund.

    Rozhodčí: Heikkinen, Kaukokari – Jusi, Pekkala.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásný úterní podvečer. Utkání mezi Turku a Växjö startuje již za necelou hodinu a vy si mezitím můžete níže prohlédnout sestavy obou celků.
     
    Hráči jsou připraveni na úvodní vhazování ve středovém kruhu, utkání může odstartovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Robet Rosén vyhrál úvodní vhazování a hosté se přesunuli do útočného pásma. Turku se v úvodu celého utkání musí bránit hostujícímu náporu.
     
    00:35
    První pokus na domácí branku. Julius Nättinen zkoušel nahodit kotouč od modré čáry, ale tečovaný puk nakonec skončil v rohu útočného pásma.
     
    01:48
    TPS právě vstřelilo branku!
    Uběhlo jen pár vteřin a domácí hokejisté při své první výraznější šanci odskakují do vedení. Obránce Eronen vystřelil od modré čáry a jeho projektil tečoval těsně před domácím brankářem útočník AARNE INTONEN! Asistence: Elmeri Eronen, Topias Haapanen.
    01:48 INTONEN - 1:0
     
    02:35
    Domácí hokejisté rozehrávají další útočnou akci od své branky. Markus Nurmi spěchal za kotoučem do útočného pásma, ale přihrávka byla příliš prudká.
     
    03:12
    Hosté mohli vzápětí vyrovnat! Nättinen hledal v prostoru před brankou Gyngeho, který však svou hokejkou nenasměroval kotouč do sítě.
     
    04:01
    Hosté se dostali do další dobré akce v útočném pásmu a následně se Turku osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění. Hra se vrací zpět před Anttilu.
     
    04:24
    Eemil Viro v nouzi za svou brankou vyhodil kotouč z obranného pásma do neutrální zóny. Oba týmy mezitím posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    05:10
    Topis Haapanen chtěl přihrát svému spoluhráči na pravou stranu, ale kotouč se k jeho spoluhráčům už nedostal. Växjö uklidňuje hru za svou brankou.
     
    06:00
    Martin Lundberg zkoušel projít s kotoučem na hokejce do útočného pásma po pravé straně, ale stopku mu vystavil vracející se obránce Kňažko.
     
    06:13
    Hosté si za malou chvíli zahrají svou první přesilovou hru v tomto utkání. Na trestnou lavici putuje obránce Aleksi Anttalainen (TPS) za držení hole.
     
    06:34
    Velká možnost pro Växjö! Richard Gynge byl osamocen v prostoru před brankou, ale švédský útočník nedokázal v rychlosti poslat puk do branky.
     
    07:25
    Pozor také na druhé straně! Jack Rodewald ve vlastním oslabení pronikl po pravé straně kluziště do dobré šance, ale jeho následná střela orazítkovala tyčku.
     
    08:18
    Obránce Anttalainen je zpátky na ledové ploše, hosté svoji první přesilovou hru nevyužili. Mezitím se Växjö dostalo do dalšího tlaku v útočném pásmu.
     
    08:44
    Mitch Hults pomohl svým obráncům u mantinelu a domácí hráči se alespoň na malou chvíli dostali do středního pásma. Hosté si však berou puk na své hokejky.
     
    09:16
    Växjö svoji první přesilovou hru nevyužilo, za malý okamžik bude hrát další početní výhodu. Na trestnou lavici usedne Mitch Hults (TPS) za držení.
     
    10:34
    Hosté se usadili v útočném pásmu a odstřelují domácí branku! Prudká rána Perssona od modré čáry byla hodně razantní, ale Anttila si s ní poradil.
     
    11:10
    Další sympatický pokus z hostující strany. Richard Gynge přihrával do prostoru před brankou, kde však nikdo z jeho spoluhráčů neoperoval.
     
    12:20
    Domácí hokejisté své oslabení přečkali bez úhony a už hrají znovu v plném počtu. Växjö se stále nemůže na další okamžik usadit ve svém útočném pásmu.
     
    12:42
    Martin Lundberg chtěl pokračovat v útočné akci, ale hra je vzápětí přerušena. Následuje krátká komerční přestávka, po které proběhne buly u Anttily.
     
    13:20
    Pontus Holmberg udělal po přejezdu útočné modré čáry pohotovou výhybku na střed kluziště, odkud vypálil pouze do náruče domácího brankáře.
     
    13:43
    Richard Gynge ještě zapracoval v útočném pásmu za brankou soupeře, ale švédského útočníka vzápětí přetlačil v souboji u mantinelu obránce Eronen.
     
    14:33
    Joel Persson nahodil kotouč od modré čáry na branku soupeře a brankář Anttila raději přerušil hru. Následuje vhazování po levici domácího gólmana.
     
    14:51
    Juraj Slafkovský zpracovával neposedný kotouč ve středním pásmu, ale obránce hostí byl nakonec úspěšnější a Växjö si bere kotouč na své hokejky.
     
    15:41
    Další dobrá rána ze strany hostí! Mikka Koivisto vypálil od modré čáry, ale jeho rána nebyla příliš prudká a Anttila odrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    15:52
    Hosté budou hrát již třetí početní výhodu v tomto utkání! Na trestnou lavici tentokrát odjíždí útočník Markus Nurmi (TPS), který dostal menší trest za držení.
     
    15:58
    Växjö právě vstřelilo branku!
    Teď už se Švédové nemýlili a vyrovnávají! Olle Lycksell poslal přesnou přihrávku před branku, kde byl připravený útočník PONTUS HOMLBERG. Druhému jmenovanému stačilo pouze nastavit čepel a nasměrovat puk do odkryté branky. Asistence: Olle Lycksell, Andrew Calof.
    15:58 HOMLBERG - 1:1
     
    16:39
    Domácí hokejisté mohli vzápětí odskočit zpět do těsného vedení. Mitch Hults střílel prudce od modré čáry, ale jeho rána neměla gólové parametry.
     
    16:51
    Juhani Jasu sprintoval za kotoučem do útočného pásma, ale poslední obránce Växjö byl u puku o chvilku dříve a zabránil hostům ujet do přečíslení.
     
    17:50
    Další velká nepříjemnost pro domácí Turku. Samuli Vaniopää (TPS) vyfasoval od rozhodčích pětiminutový trest za zásah do oblasti hlavy nebo krku.
     
    18:33
    Hosté se usadili v útočném pásmu, ale Turku se zatím dobře brání a nepouští svého soupeře do nebezpečných šancí před svým brankářem.
     
    19:31
    Robet Rosén obdržel těžkou přihrávku na brusle a musel se pro kotouč vracet zpět do obranného pásma. Växjö rozjíždí další atak z neutrální zóny.
     
    19:54
    V posledních vteřinách první třetiny byl ještě na chvíli před brankou nehlídaný útočník Gynge, který se ovšem k zakončení už nedostal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je úspěšně za námi. Viděli jsme v ní několik zajímavých momentů a oba týmy se prosadily zatím jednou. Za domácí tým nejprve skóroval Aarne Intonen, skóre však vyrovnal v přesilové hře pohotový Pontus Holmberg.
     
    Další třetina začne přibližně v 18.55 hodin.
     
    Hráči obou týmů se již vrátili zpět ze svých kabin na ledovou plochu, vše je připraveno na druhou třetinu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Jack Rodewald byl úspěšný na vhazování a získal kotouč pro svůj tým. Domácí hokejisté se však do akce v útočném pásmu neprobojovali.
     
    20:20
    První zákrok domácího brankáře Anttily. Julius Nättinen po přejezdu útočné modré čáry vypálil zápěstím, domácí brankář bez větších obtíží zasáhl a přerušil hru.
     
    21:03
    Formace kolem Joela Perssona se znovu podívala do útočného pásma před brankáře Anttilu, který přerušuje hru. Za malou chvíli bude následovat buly po jeho levici.
     
    21:35
    Växjö ještě dohrává svoji početní výhodu z konce prvního dějství. Koivisto chtěl vystřelit od modré čáry, ale jeho rána byla zablokovaná clonícím protihráčem.
     
    22:41
    Turku se dobře brání a nepouští svého soupeře natrvalo do svého obranného pásma. Na ledě je nyní formace Richarda Gyngeho.
     
    23:08
    A právě švédský forvard Richard Gynge vystřelil z pravé strany velmi prudce, ale Anttila si na jeho střelu počkal a vyrazil ji svými betony.
     
    24:15
    Emil Forslund bojoval se svým spoluhráčem v rohu kluziště a hosté se dostali do další zajímavé šance! Rána Arella od modré čáry neskočila úspěchem.
     
    25:16
    TPS právě vstřelilo branku!
    Tohle byla parádní individuální akce v podání AARNEHO INTONENA! Finský útočník si najel do útočného pásma a na milimetr přesnou střelou vymetl horní část hostující branky! Asistence: Elmeri Eronen, Valtteri Pulli.
    25:16 INTONEN - 2:1
     
    25:33
    Hosté ovšem i nadále útočí a snaží se vyrovnat! Andrew Calof spěchal za kotoučem do rohu kluziště v útočném pásmu, ale domácí beci byli v obraně pozorní.
     
    26:15
    Calof byl hodně aktivní v prostoru před brankou, ale domácí brankář pohotově ukryl kotouč pod lapačku. Následuje další komerční přestávka.
     
    27:02
    Häman Aktell přihrával do středního pásma a vzápětí bojoval o kotouč Stjerborg. Urputný souboj u mantinelu nakonec nenašel svého vítěze, sudí hru přerušuje.
     
    28:11
    Andrew Calof střílel z dobré pozice na pravé straně, ale hostující útočník se svou ranou nebyl úspěšný. Hra se stěhuje na druhý konec kluziště.
     
    28:45
    Slafkovský bojoval o kotouč v rohu kluziště v útočném pásmu, ale proti přesile protihráčů neměl šanci na úspěch. Kotouč končí na hokejkách Växjö.
     
    29:40
    Ludvig Claesson chtěl vydolovat kotouč u mantinelu, ale hra je vzápětí znovu přerušena. Oba celky posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    30:22
    Josefsson si sebral kotouč po přihrávce Anderssona, ale hosté se nedostali ven z obranného pásma. Dobré napadání domácích ovšem nevedlo k další střele na branku Ahmana.
     
    31:21
    Pontus Holmberg vyhrál vhazování v útočném pásmu pro Koivista, ale finský obránce ve službách Växjö nemohl střílet přes clonícího protihráče.
     
    31:57
    Olle Lycksell se snažil probojovat do útočného pásma po levé straně kluziště, ale domácí obránci se včas vrátili a odebrali švédskému útočníkovi kotouč.
     
    32:14
    Na opačné straně se chtěl prosadit Markus Nurmi, kterého však přišpendlil na mantinel jeden z hostujících hráčů. Hra vzápětí končí ve středním pásmu.
     
    32:41
    Ruben Rafkin nahodil kotouč do útočného pásma, ale Turku se neusadilo před brankářem Ahmanem. V následném souboji u mantinelu byli úspěšní hosté.
     
    33:25
    Další nebezpečná rána z hostující strany! Anttila byl ovšem znovu pozorný a nedovolil soupeři vyrovnání. O šance v tomto utkání rozhodně není nouze.
     
    34:07
    Forslund ještě zapracoval za brankou soupeře, ale hosté se už nedostali k dalšímu ohrožení domácí branky. Kotouč si na své hokejky berou hráči TPS.
     
    34:34
    Aarne Intonen projel do útočného pásma a následnou střelou prověřil pozornost hostujícího brankáře. Ahman bez větších potíží odrazil puk do rohu kluziště.
     
    35:28
    Valtteri Pulli posouval kotouč svému spoluhráči do středního pásma, ale domácí hokejisté se nedostali přes obrannou hráz hostujících hráčů.
     
    36:15
    Koivisto se málem srazil se svým spoluhráčem Calofem a domácí toho na chvíli využili! Växjö i se štěstím uklidnilo hru a nedovolilo domácím zahrozit.
     
    36:58
    Mikka Koivisto si najížděl s kotoučem na hokejce do dobré střelecké pozice na pravé straně, ale finský bek nebyl úspěšný. Anttila mohl zůstat v klidu.
     
    37:17
    Jasu byl osamocen u branky soupeře, ale Ahman si pohlídal bližší tyčku a nedovolil domácímu útočníkovi skórovat. Stav zůstává neměnný.
     
    39:04
    Slafkovský bojoval se svými spoluhráči v útočném pásmu o puk a hosté vzápětí vyhodili kotouč pouze na zakázané uvolnění. Hra se vrací zpět před Ahmana.
     
    39:25
    Turku bude hrát za malou chvíli přesilou hru. Na trestnou lavici putuje útočník Olle Lycksell (VAX), který dostává menší trest za hákování na Kňažka.
     
    39:44
    Velká šance domácího týmu v závěru druhé třetiny! Jack Rodewald střílel z dobré pozice, ale Ahman udržel kotouč ve své moci a podržel svůj tým.
     
    39:52
    V posledních vteřinách hry ještě nebezpečně střílel Hults a jeho rána zřejmě orazítkovala tyčku hostující branky! Druhá třetina pomalu končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství je úspěšně za námi a viděli jsme v něm pouze jednu branku. Domácí tým poslal znovu do vedení útočník Aarne Intonen, který svou povedenou střelou skóroval už podruhé v tomto utkání. Dotáhnou domácí hokejisté utkání do vítězného konce?
     
    Další třetina začne přibližně v 19.44 hodin.
     
    Oba týmy jsou zpátky na ledové ploše, třetí třetina může odstartovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Domácí hokejisté vyhráli vhazování ve středovém kruhu, ale Växjö nepustilo svého soupeře do obranného pásma. TPS musí začít od své branky.
     
    40:24
    Rodewaldova formace zkusila proniknout do útočného pásma středem kluziště, ale hostující hokejisté nadvakrát vyhodili puk do obranného pásma.
     
    40:57
    Velká šance domácích! Juraj Slafkovský vystřelil svižně z nebezpečného prostoru, ale střela domácího útočníka neskončila gólovým úspěchem.
     
    41:34
    Pozor na druhé straně! Emil Forslund ujel Rafkinovi a švédský útočník ve vlastním oslabení svou střelou bekhendem jen těsně přestřelil. Škoda pro hosty.
     
    42:39
    Claesson předal kotouč svému spoluhráči u mantinelu, ale hosté se k dalšímu ohrožení domácí branky již nedostali. Kotouč mají na hokejkách hráči TPS.
     
    43:34
    Martin Lundberg si chtěl zpracovat kotouč ve vzduchu, ale domácí hráči byli úspěšnější a dostali puk alespoň do středního pásma. Hra plyne dál.
     
    44:30
    Markus Nurmi napadal hostující rozehrávku, což se domácím vyplatilo. TPS si bere kotouč zpět na své hokejky a rozjíždí další útočnou akci zpoza branky.
     
    45:14
    Växjö ovšem zapracovalo ve středním pásmu a rychle přesunulo hru na druhou stranu. Koivisto předal kotouč Arvidu Lundbergovi, který nebyl úspěšný.
     
    46:07
    Hosté se snaží o vyrovnání, ale domácí obrana je zatím pozorná. Persson poslal kotouč od modré čáry zpět do hloubi útočného pásma pro své spoluhráče.
     
    47:13
    Niklas Arell uklidnil hru ze svou brankou a domácí hráči se na chvíli podívali do útočného pásma. Vzápětí se hosté provinili dalším zakázaným uvolněním.
     
    47:34
    Koivisto založil další útok zpoza branky a Växjö se na malou chvíli usadilo v útočném pásmu! Anttila musel zasahovat proti střele od modré čáry.
     
    48:37
    Hra je nyní znovu přerušena, následuje další komerční přestávka. Po ní si TPS vyzkouší další přesilovou hru, jelikož Erik Josefsson (VAX) se provinil podrážením.
     
    48:42
    Markus Nurmi bojoval o kotouč v rohu kluziště, ale hosté se dostali na puk a okamžitě ho vyhazují až k brankáři Anttilovi. Domácí musí začít z obranného pásma.
     
    49:02
    Velká příležitost pro domácí! Väisänen poslal kotouč před branku, kde už číhal připravený Nurmi, ale druhý jmenovaný kotouč nezpracoval.
     
    49:48
    Další dobrý pokus z domácí strany! Aarne Intonen útočil na hattrick, když svou střelou z pravého kruhu našel pouze náruč brankáře Ahmana.
     
    50:43
    Hosté se ubránili a už hrají v plném počtu. Mezitím Josefsson zaměstnával domácí obranu a Växjö ještě na chvíli udrželo kotouč na svých hokejkách.
     
    51:33
    Jimi Suomi udržel kotouč na své hokejce a do útočného pásma spěchal Haapanen. Druhý jmenovaný se ovšem u mantinelu ke kotouči už nedostal.
     
    52:11
    Eetu Liukas byl chvíli osamocen před brankou soupeře, ale v tísni už nedokázal zakončit podle představ. Växjö stále prohrává o jednu branku.
     
    53:10
    Na druhé straně zkoušel střelecké štěstí útočník Gynge, ale hostující forvard nevystřelil dle svých představ. Jeden z domácích hráčů odvedl dobrou práci.
     
    54:10
    Hostům se čas na vyrovnání krátí. Do útočného pásma zkoušela proniknout formace Hämana Aktella, leč neúspěšně. Následuje komerční přestávka.
     
    54:22
    Intonen byl úspěšnější na vhazování a za kotoučem do útočného pásma spěchal obránce Viro. Domácí šetří cenné vteřinky a nedovolují soupeři zahrozit.
     
    54:56
    Slafkovský udržel kotouč na své hokejce a vzápětí ho přihrál obránci Anttalainenovi. Druhý jmenovaný vycouval ven z útočného pásma a šetří čas.
     
    55:37
    Teď byli hosté blízko vyrovnání! Martin Lundberg byl úplně sám před brankářem Anttilou, ale švédský forvard nedokázal skórovat.
     
    56:34
    Växjö tlačí soupeře v útočném pásmu a vynutilo si faul! Na trestnou lavici putuje útočník Eetu Liukas (TPS) za podrážení. Zřejmě poslední šanci pro hosty.
     
    56:53
    Persson zpracoval kotouč na modré čáře a vzápětí ho předal Nättinenovi. Druhý jmenovaný se opřel do střely z kruhu, ale svou střelou nebyl úspěšný.
     
    57:32
    Gynge převzal kotouč na modré čáře a nahodil ho do hloubi pásma. Jeden z hostujících hráčů si chtěl puk zpracovat bruslí, ale kotouč se odrazil k lapačce Anttily.
     
    58:02
    Växjö už zkouší hru bez brankáře! Niklas Arell chtěl vyhodit puk vysokým obloukem ven z obranného pásma, což se mu ale nepodařilo.
     
    58:46
    Hokejisté TPS hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše a čelí velkému tlaku z hostující strany. Domácí pětice se ale statečně brání a nedovoluje soupeři zakončit.
     
    58:57
    TPS právě vstřelilo branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Haapanen přihrál ze strany na střed kluziště, kde byl připravený EETU LIUKAS. Domácí útočník si počkal na vhodný okamžik a bez problémů zakončil do opuštěné branky. Asistence: Topias Haapanen.
    58:57 LIUKAS - 3:1
     
    59:58
    V posledních dvou vteřinách třetí třetiny chtěl ještě zakončit na brankovišti Stjernborg, před ním ovšem včas schoval puk do lapačky brankář Anttila.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je úspěšně za námi! Domácí hokejisté TPS si ve třetí části pojistili své vedení, když skóroval do opuštěné branky hostí útočník Eetu Liukas. Domácí forvard svou trefou pojistil vítězství svého týmu. Turku bere z tohoto utkání tři body, Växjö si neodváží bodový zisk.
     
    To je z mé strany pro toto utkání vše, děkuji všem za pozornost a budu se těšit u dalších online přenosů na počtenou. Hezký večer. (20:16:24)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 2. Intonen (Eronen, Haapanen), 26. Intonen (Eronen, Pulli), 59. Liukas (Haapanen) – 16. Homlberg (Lycksell, Calof)


    TPS Turku: Anttila (Kareev) – Viro, Rafkin, Suomi, Arell, Pulli, Eronen, Anttalainen, Kňažko – Nurmi, Rodewald, Pyyhtiä – Steenbergen, Hults, Väisänen – Haapanen, Intonen, Slafkovský – Liukas, Jasu, Vainionpäa.
    Växjö Lakers: Ahman (Kalnins) – Andersson, Persson, A. Lundberg, Koivisto, Häman Aktell, Claesson, Johnsson, H. Gustafsson – Nättinen, Rosén, Gynge – Lycksell, Holmberg, Calof – G. Gustafsson, Josefsson, M. Lundberg – Nilsson, Stjernborg, Forslund.

    Rozhodčí: Heikkinen, Kaukokari – Jusi, Pekkala
    bahis siteleri