Mladá Boleslav – Zürich 0:1 (kon.) | Jastrzębie – Frisk Asker 4:3 (kon.) | Skellefteå – Tappara 6:1 (kon.)
IFK Helsinky – Frölunda 2:3 (kon.) | TPS – Växjö 3:1 (kon.) | Leksands IF – Fribourg 2:5 (kon.)
Eisbären – Lugano 6:3 (kon.) | Mnichov – Zug 3:4 (kon.) | Salzburg – Bolzano 3:5 (kon.)
SønderjyskE – Rögle BK 2:3 (kon.)
konec
TPS Turku
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Växjö Lakers
Úterý 05.10.2021, 18:05 • Gatorade Center, Turku • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    V posledních dvou vteřinách třetí třetiny chtěl ještě zakončit na brankovišti Stjernborg, před ním ovšem včas schoval puk do lapačky brankář Anttila.
    58:57 LIUKAS - 3:1
     
    58:57
    TPS právě vstřelilo branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Haapanen přihrál ze strany na střed kluziště, kde byl připravený EETU LIUKAS. Domácí útočník si počkal na vhodný okamžik a bez problémů zakončil do opuštěné branky. Asistence: Topias Haapanen.
     
    58:02
    Växjö už zkouší hru bez brankáře! Niklas Arell chtěl vyhodit puk vysokým obloukem ven z obranného pásma, což se mu ale nepodařilo.
     
    56:34
    Växjö tlačí soupeře v útočném pásmu a vynutilo si faul! Na trestnou lavici putuje útočník Eetu Liukas (TPS) za podrážení. Zřejmě poslední šanci pro hosty.
     
    55:37
    Teď byli hosté blízko vyrovnání! Martin Lundberg byl úplně sám před brankářem Anttilou, ale švédský forvard nedokázal skórovat.
     
    52:11
    Eetu Liukas byl chvíli osamocen před brankou soupeře, ale v tísni už nedokázal zakončit podle představ. Växjö stále prohrává o jednu branku.
     
    49:02
    Velká příležitost pro domácí! Väisänen poslal kotouč před branku, kde už číhal připravený Nurmi, ale druhý jmenovaný kotouč nezpracoval.
     
    48:37
    Hra je nyní znovu přerušena, následuje další komerční přestávka. Po ní si TPS vyzkouší další přesilovou hru, jelikož Erik Josefsson (VAX) se provinil podrážením.
     
    47:34
    Koivisto založil další útok zpoza branky a Växjö se na malou chvíli usadilo v útočném pásmu! Anttila musel zasahovat proti střele od modré čáry.
     
    40:57
    Velká šance domácích! Juraj Slafkovský vystřelil svižně z nebezpečného prostoru, ale střela domácího útočníka neskončila gólovým úspěchem.
     
    39:52
    V posledních vteřinách hry ještě nebezpečně střílel Hults a jeho rána zřejmě orazítkovala tyčku hostující branky! Druhá třetina pomalu končí.
     
    39:44
    Velká šance domácího týmu v závěru druhé třetiny! Jack Rodewald střílel z dobré pozice, ale Ahman udržel kotouč ve své moci a podržel svůj tým.
     
    39:25
    Turku bude hrát za malou chvíli přesilou hru. Na trestnou lavici putuje útočník Olle Lycksell (VAX), který dostává menší trest za hákování na Kňažka.
     
    37:17
    Jasu byl osamocen u branky soupeře, ale Ahman si pohlídal bližší tyčku a nedovolil domácímu útočníkovi skórovat. Stav zůstává neměnný.
     
    33:25
    Další nebezpečná rána z hostující strany! Anttila byl ovšem znovu pozorný a nedovolil soupeři vyrovnání. O šance v tomto utkání rozhodně není nouze.
    25:16 INTONEN - 2:1
     
    25:16
    TPS právě vstřelilo branku!
    Tohle byla parádní individuální akce v podání AARNEHO INTONENA! Finský útočník si najel do útočného pásma a na milimetr přesnou střelou vymetl horní část hostující branky! Asistence: Elmeri Eronen, Valtteri Pulli.
     
    23:08
    A právě švédský forvard Richard Gynge vystřelil z pravé strany velmi prudce, ale Anttila si na jeho střelu počkal a vyrazil ji svými betony.
     
    19:54
    V posledních vteřinách první třetiny byl ještě na chvíli před brankou nehlídaný útočník Gynge, který se ovšem k zakončení už nedostal.
     
    17:50
    Další velká nepříjemnost pro domácí Turku. Samuli Vaniopää (TPS) vyfasoval od rozhodčích pětiminutový trest za zásah do oblasti hlavy nebo krku.
    15:58 HOMLBERG - 1:1
     
    15:58
    Växjö právě vstřelilo branku!
    Teď už se Švédové nemýlili a vyrovnávají! Olle Lycksell poslal přesnou přihrávku před branku, kde byl připravený útočník PONTUS HOMLBERG. Druhému jmenovanému stačilo pouze nastavit čepel a nasměrovat puk do odkryté branky. Asistence: Olle Lycksell, Andrew Calof.
     
    15:52
    Hosté budou hrát již třetí početní výhodu v tomto utkání! Na trestnou lavici tentokrát odjíždí útočník Markus Nurmi (TPS), který dostal menší trest za držení.
     
    15:41
    Další dobrá rána ze strany hostí! Mikka Koivisto vypálil od modré čáry, ale jeho rána nebyla příliš prudká a Anttila odrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    13:20
    Pontus Holmberg udělal po přejezdu útočné modré čáry pohotovou výhybku na střed kluziště, odkud vypálil pouze do náruče domácího brankáře.
     
    11:10
    Další sympatický pokus z hostující strany. Richard Gynge přihrával do prostoru před brankou, kde však nikdo z jeho spoluhráčů neoperoval.
     
    10:34
    Hosté se usadili v útočném pásmu a odstřelují domácí branku! Prudká rána Perssona od modré čáry byla hodně razantní, ale Anttila si s ní poradil.
     
    09:16
    Växjö svoji první přesilovou hru nevyužilo, za malý okamžik bude hrát další početní výhodu. Na trestnou lavici usedne Mitch Hults (TPS) za držení.
     
    06:34
    Velká možnost pro Växjö! Richard Gynge byl osamocen v prostoru před brankou, ale švédský útočník nedokázal v rychlosti poslat puk do branky.
     
    06:13
    Hosté si za malou chvíli zahrají svou první přesilovou hru v tomto utkání. Na trestnou lavici putuje obránce Aleksi Anttalainen (TPS) za držení hole.
     
    03:12
    Hosté mohli vzápětí vyrovnat! Nättinen hledal v prostoru před brankou Gyngeho, který však svou hokejkou nenasměroval kotouč do sítě.
    01:48 INTONEN - 1:0
     
    01:48
    TPS právě vstřelilo branku!
    Uběhlo jen pár vteřin a domácí hokejisté při své první výraznější šanci odskakují do vedení. Obránce Eronen vystřelil od modré čáry a jeho projektil tečoval těsně před domácím brankářem útočník AARNE INTONEN! Asistence: Elmeri Eronen, Topias Haapanen.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 2. Intonen (Eronen, Haapanen), 26. Intonen (Eronen, Pulli), 59. Liukas (Haapanen) – 16. Homlberg (Lycksell, Calof)


    TPS Turku: Anttila (Kareev) – Viro, Rafkin, Suomi, Arell, Pulli, Eronen, Anttalainen, Kňažko – Nurmi, Rodewald, Pyyhtiä – Steenbergen, Hults, Väisänen – Haapanen, Intonen, Slafkovský – Liukas, Jasu, Vainionpäa.
    Växjö Lakers: Ahman (Kalnins) – Andersson, Persson, A. Lundberg, Koivisto, Häman Aktell, Claesson, Johnsson, H. Gustafsson – Nättinen, Rosén, Gynge – Lycksell, Holmberg, Calof – G. Gustafsson, Josefsson, M. Lundberg – Nilsson, Stjernborg, Forslund.

    Rozhodčí: Heikkinen, Kaukokari – Jusi, Pekkala
    bahis siteleri