Buffalo – Tampa 5:1 (kon.) | Ottawa – Washington 5:7 (kon.) | Florida – Arizona 5:3 (kon.)
NY Rangers – Calgary 1:5 (kon.) | Carolina – Toronto 4:1 (kon.) | Columbus – Dallas 4:1 (kon.)
St. Louis – Los Angeles 3:0 (kon.)
konec
New York Rangers
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Calgary Flames
Úterý 26.10.2021, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Igor Šesťorkin (NYR) 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%, odchytal 59:30
    Jacob Markström (CGY) 32 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,5%, odchytal 59:55

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Chytil (NYR) 0+0, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 11:48

    Tři hvězdy utkání

    1. Jacob Markström (CGY)
    2. Blake Coleman (CGY) 1+1
    3. Mikael Backlund (CGY) 1+1 (03:44:48)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 29-37; Zablokované střely: 18-16; Vhazování: 61%-39%; Hity: 27-20; Přesilové hry: 0/2-1/2; Trestné minuty: 6-6.
     
    Vítězná série New Yorku Rangers se zastavila na čísle 4 poté, co v úterním zápase proti Calgary nevyužil několik obrovských šancí a v Madison Square Garden prohrál rozdílem čtyř branek. Flames naopak vyhráli potřetí za sebou a Johnny Gaudreau bodoval ve čtvrtém utkání za sebou. Konec. New York Rangers 1 Calgary Flames 5.
     
    Konec zápasu.
    59:55 Andrew MANGIAPANE - 1:5
     
    59:55
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Rasmus Andersson sice vypálil od modré čáry na ose útočného pásma vedle pravé tyče, jenže odrazu od zadního mantinelu využil ANDREW MANGIAPANE a z pravého kruhu skóroval do prázdné brány! Gól v početní převaze. Skóre 1:5. Asistence: Rasmus Andersson a Dillon Dubé.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:24
    Filip Chytil byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a Flames dohrají zápas v přesilové hře, pokud neskórují.
     
    57:33
    Brett Ritchie si najížděl před bránu na pěknou přihrávku z levého křídla, jenže puk nedokázal tečovat směrem mezi tři tyče a Rangers mohli otočit hru. Stav je 1:4.
     
    55:16
    Alexis Lafreniere si rychle vybruslil z pravého rohu útočného pásma k přední tyči, kde se snažil puk procedit do sítě, jenže neuspěl. Poslední komerční přestávka. Jacob Markström zmrazil puk levou rukou.
    51:32 Mikael BACKLUND - 1:4
     
    51:32
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MIKAEL BACKLUND vstřelil první gól v letošní sezóně NHL a byl to gól nádherný, když na ose hřiště zavezl puk mezi dvojicí hráčů do útočného pásma, stáhl si ho na bekhend a poté úžasnou forhendovou střelou zápěstím vymetl vzdálenější levý horní roh brány! Calgary už vede nad NYR 4:1! Asistence: Blake Coleman a Noah Hanifin.
     
    50:12
    Filip Chytil zkusil vystřelit na pravém křídle od hrazení, jenže Jacob Markström střelu českého útočníka bez problému zachytil. Následuje další reklamní přestávka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    48:46
    Třetí třetina nabídla na rozdíl od dvou předchozích dva góly a je jisté, že bude gólově nejbohatší, i kdybychom už se žádného gólu nedočkali. Komerční přestávka.
    48:13 Blake COLEMAN - 1:3
     
    48:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Igor Šesťorkin teď sice dokázal vyrazit střelu z mezikruží a připsal si skvělý zákrok, jenže BLAKE COLEMAN si po předchozí střele znovu našel puk a bekhendem vymetl bližší pravý horní roh sítě – 1:3! Asistence: Mikael Backlund a Tyler Pitlick.
    45:25 Dryden HUNT - 1:2
     
    45:25
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jacob Markström neudržel střelu Jacoba Trouby od modré čáry a z dorážky ho pod vyrážečkou překonal DRYDEN HUNT! Rangers snížili. Stav je 1:2. Asistence: Jacob Trouba a K'Andre Miller.
    45:17 Alexis Lafreniere se málem postaral o senzační gól vpádu!
     
    45:17
    Alexis Lafreniere vystihl rozehrávku hostujícího brankáře a málem vpádu skóroval, když z vrcholu mezikruží mířil neortodoxní střelou k pravé tyči a Jacob Markström skvěle zasáhl levým betonem!
     
    43:41
    Rangers se dostali v rychlém sledu k třem střelám, z nichž první skončila na výstroji brankáře Calgary a zbylé dvě poté byly zablokovány. Dvakrát střílel Adam Fox.
     
    43:20
    Oliver Kylington si pomohl v levém rohu obranného pásma hákováním a daroval Rangers přesilovou hru.
     
    42:22
    Ryan Lindgren vystřelil z pravého kruhu pro vhazování, jeho střela zápěstím ale byla příliš slabá na to, aby dnes fantasticky chytajícího Jacoba Markströma překonala.
     
    41:56
    New York Rangers prohrával stejným rozdílem na začátku třetí třetiny i v Ottawě, nakonec ale předvedl senzační obrat a vyhrál těsně 3:2. Předvede obrat i dnes?
     
    40:35
    Barclay Goodrow přenesl hru doprava, kde na vrcholu pravého kruhu vypálil bez přípravy K'Andre Miller a jeho ostrá rána s příklepem minula přední horní roh brány.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 18-25; Zablokované střely: 16-13; Vhazování: 64%-36%; Hity: 24-14; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 4-4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:00.
     
    Rangers krátce po přestávce nevyužili jednu z mnoha obrovských šancí a hned vzápětí přišel trest z hokejky Andrewa Mangiapanea, který zdvojnásobil vedení Calgary. Na hubeném stavu má obrovský podíl Jacob Markström, který podává neuvěřitelný výkon a i po 40 minutách drží čisté konto. Skóre po druhé třetině v Madison Square. New York Rangers 0 Calgary Flames 2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    37:53 Jacob Trouba ani nadvakrát v obrovské šanci neuspěl!
     
    37:53
    Jacob Trouba zahodil obrovskou šanci, když z blízkosti pálil jen do levého betonu Jacoba Markströma, který vzápětí zlikvidoval i jeho dorážku, která přišla u levé tyče z ostrého úhlu!
     
    36:35
    Calgary na levém křídle nemohlo pokračovat v útočném snažení, protože se nyní ocitlo v postavení mimo hru. Vhazování v neutrální zóně před modrou čárou Rangers.
     
    35:27
    Filip Chytil vypálil na levém křídle od hrazení, na přední tyči byl ale dobře postavený Juuso Välimäki, od něhož se kotouč odrazil do ochranné sítě. Reklamní přestávka.
    33:22 Mika Zibanejad mohl skórovat během vlastního oslabení
     
    33:22
    Mika Zibanejad nyní vyrazil na levém křídle do přečíslení dva na jednoho během oslabení, jenže na chvíli ztratil kontrolu nad pukem a jeho střela z vrcholu pravého kruhu pro vhazování poté skončila na pravém betonu Jacoba Markströma!
     
    32:09
    Tyler Pitlick na pravém křídle vyvážel puk z obranného pásma a Chris Kreider mu dlouho držel hůl. Vyloučení.
     
    31:35
    Rangers dnes usilují o pátou výhru v řadě, zatímco Calgary třetí. Skóre v současné chvíli hovoří pro hosty. Jedno je jisté, jedna skvělá série dnes určitě skončí.
     
    30:56
    Hraje se v obrovském tempu a Rangers se snaží se zápasem něco udělat, jenže Jacob Markström chytá v bráně Calgary skvěle a drží stále nulu. Komerční brejk.
     
    28:33
    Artěmij Panarin vystřelil na bodu levého kruhu a jeho střela zápěstím mířila do předního levého horního rohu brány, Jacob Markström ale pravým ramenem vytáhl puk na horní tyč, od které se odrazil do ochranné sítě! Reklamní přestávka.
    Druhému gólu předcházel spektakulární zákrok Markströma!
     
    26:19
    Hra je někdy tak velmi rychlá, že se k důležitým událostem musíme vracet. Sammy Blais si najel před bránu na přihrávku z pravé strany a z ohromné blízkosti mohl skórovat po pouhých 57 sekundách druhé třetiny, Jacob Markström ho ale senzačně vychytal pravým betonem a hned po jeho spektakulárním zákroku přišel druhý gól!
     
    25:29
    Dillon Dubé mohl skórovat během oslabení, když na vrcholu levého kruhu vypálil tvrdě s příklepem, Igor Šesťorkin byl ale připraven a jeho ránu na přední tyči vyrazil.
     
    25:07
    Vypadalo to, že se bude vylučovat kvůli příliš mnoho hráčům na ledě, jenže rozhodčí přerušili hru zbytečně a nakonec se nevylučovalo. Vhazování v neutrální zóně.
     
    23:45
    Mikael Backlund byl teď vyloučen na dvě minuty za podrážení a Rangers si zahrají první přesilovou hru.
    22:09 Andrew MANGIAPANE - 0:2
     
    22:09
    Calgary právě vstřelilo branku!
    ANDREW MANGIAPANE na pravém křídle vystihl rozehrávku Rangers zpoza brány a poté rychlou střelou zápěstím z bodu pravého kruhu pro buly zamířil nad pravým betonem Igora Šesťorkina ke vzdálenější levé tyči! Je to 0:2! Bez asistence.
     
    20:57
    Oliver Kylington na levém křídle vypálil od modré čáry a jeho rána s příklepem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Igor Šesťorkin ale vytáhl pěkný semafor.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 7-15; Zablokované střely: 12-5; Vhazování: 57%-43%; Hity: 11-7; Přesilové hry: 0/0-0/0; Trestné minuty: 2-2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:04.
     
    Hráči Calgary byli během úvodní části zápasu mnohem aktivnější a svou velkou převahu dokázali 70 sekund před přestávkou vyjádřit i gólově, když se po rychlém protiútoku prosadil obránce Christopher Tanev. Skóre mohlo být mnohem vyšší, Rangers ovšem drží v zápase skvělými zákroky Igor Šesťorkin. Skóre po první třetině skvělého klání. New York Rangers 0 Calgary Flames 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:40 Šesťorkin se skvěle vrhl pod nohy Brettovi Ritchiemu!
     
    19:40
    Brett Ritchie se málem řítil z pravého kruhu po skvělé kolmé přihrávce sám na bránu, jenže Igor Šesťorkin rychle vystartoval z brány, aby se mu vrhl dvacet sekund před přestávkou pod nohy!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    18:50 Christopher TANEV - 0:1
     
    18:50
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Johnny Gaudreau teď přenesl hru přihrávkou z levého křídla na pravou stranu a CHRISTOPHER TANEV zamířil rychlou střelou mezi lapačkou a levým betonem Igora Šesťorkina k přední tyči! Johnny Gaudreau si připsal první asistenci a bodoval ve čtvrtém utkání po sobě. Stav 0:1. Asistence: Johnny Gaudreau a Elias Lindholm.
     
    17:23
    Jacob Trouba vyvolal krosčekem po odpískání velkou potyčku a společně s Brettem Ritchiem byl vyloučen.
     
    16:46
    Před bránou NY Rangers bylo pořádné horko, domácí brankář ale ani nyní neinkasoval! Sean Monahan se ocitl před bránou úplně sám, jenže ani nadvakrát Igora Šesťorkina nepropálil!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    16:10
    Dryden Hunt si vybruslil zpoza brány k pravé tyči a rychlou střelou zápěstím chtěl vymést bližší horní roh, kotouč ale skončil na boční síti. Tlak Rangers gól nepřinesl a po zakázaném uvolnění Flames následuje komerční přestávka.
    13:41 Český útočník Filip Chytil měl na svědomí další šanci NYR!
     
    13:41
    Filip Chytil na pravém křídle unikl podél střídaček a z úhlu dobře vypálil směrem do horní části brány, Jacob Markström ale jeho pokus vyrazil levým ramenem do ochranné sítě! Stále 0:0.
     
    11:17
    Po několika sekundách a obratu Rangers se na pravém křídle dostal ke střele znovu Jacob Trouba, tentokrát ovšem minul vzdálenější levou tyč brány Flames.
     
    10:03
    Jacob Trouba vypálil na pravém křídle ihned po vhazování a Jacob Markström našel puk v lapačce. Po posledním zákroku brankáře hostí probíhá komerční přestávka.
    08:57 Andrew Mangiapane se ocitl ve skvělé střelecké pozici!
     
    08:57
    Andrew Mangiapane se ocitl u levé tyče ve velmi slibné šanci a rychlou střelou mířil do pravého horního rohu brány, Igor Šesťorkin ale vytáhl skvělý semafor, na kterém se rozsvítila červená!
    07:41 Artěmij Panarin se řítil po krásné přihrávce sám na bránu!
     
    07:41
    Artěmij Panarin na pravém křídle šlápl do pedálů a z pravé strany se řítil sám na bránu, Jacob Markström ho ale vychytal vyrážečkou a podržel Flames! Obrovská šance! Komerční přestávka.
     
    06:39
    Hokejisté Calgary skvěle bruslí a Rangers jsou po většinu času hrací doby pod tlakem, jenže většina střel hostů končí mimo nebo je zablokována. Zatím bez gólu.
     
    04:40
    Tyler Pitlick se ocitl v mezikruží ve slibné šanci a rychlou střelou zápěstím mířil k pravé tyči, Igor Šesťorkin ovšem skvěle zasáhl levým betonem!
     
    03:25
    Ryan Reaves na pravém křídle zavezl puk do útočného pásma podél střídaček, rychle ho ale na hrazení přišpendlil Mikael Backlund a o kotouč čistě připravil.
     
    02:38
    Flames si vytvořili poměrně slušný tlak a bránu Rangers zasypali několika střelami, jenže většina z nich byla nepřesná a poslední útok hostí zastavilo postavení mimo hru.
     
    00:31
    Barclay Goodrow rozhodl o výhře New Yorku Rangers v Ottawě a nyní vystřelil z mezikruží bekhendem, Jacob Markström se ale mezi betony překonat nenechal.
     
    00:09
    Utkání bylo zahájeno a v sestavě domácích Rangers dnes nastoupil Ryan Strome, který vynechal poslední čtyři zápasy kvůli COVID protokolu. V bráně hostí Jacob Markström.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: Šesťorkin (A. Georgijev) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba (A), K'A. Miller, Lundkvist, Nemeth – Kreider, Zibanejad (A), Lafreniere – Goodrow, R. Strome (A), Panarin – J. Gauthier, Chytil, Blais – Reaves, K. Rooney, Dryden Hunt. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Ch. Tanev, Kylington, R. Andersson, Hanifin, Gudbranson, Välimäki – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – T. Pitlick, Backlund (A), Coleman – B. Ritchie, D. Dubé, Mangiapane – T. Lewis, Monahan (A), Lucic. Hlavní trenér: Darryl Sutter.

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Ghislain Hebert. Čároví: Trent Knorr, Matt MacPherson.
     
    Calgary Flames

    Calgary prožilo stejný vstup do nové sezóny NHL jako jeho nadcházející soupeř z New Yorku, když sérii dvou úvodních porážek vystřídala série dvou výher. Flames se zatím daří během tripu výborně, když vyhráli oba dva venkovní zápasy, nejprve v Detroitu a ve Washingtonu, kde Capitals porazili 4:3 po prodloužení. Z posledního zápasu si musí vzít Calgary ponaučení, protože ztráta tříbrankového vedení nemusí vždy dopadnout dobře. Elias Lindholm je s šesti góly nejlepším střelcem týmu.
     
    New York Rangers

    New York Rangers sice na úvod sezóny prohrál dvakrát za sebou, jenže poté šla jeho forma výrazně nahoru a po senzačním obratu na ledě Ottawy bude usilovat o pátou výhru za sebou. Rangers se po dvou domácích prohrách vydali na trip a po návratu zpátky domů jsou stoprocentní, když postupně porazili Montreal, Toronto, Nashville a naposledy zmiňovanou Ottawu, proti které na začátku třetí třetiny prohrávali 2:0 a třemi góly v řadě zápas otočili ještě v průběhu normální hrací doby.
     
    Domácí New York Rangers předvedl v posledním zápase senzační obrat a v úterý v noci bude usilovat o pátou výhru v řadě. Do Madison Square Garden nyní zavítá Calgary, kterému se během tripu daří, když vyhrálo oba dva venkovní zápasy, a bude chtít vyhrát potřetí v řadě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 46. Dryden Hunt (Trouba, K'A. Miller) – 19. Ch. Tanev (J. Gaudreau, E. Lindholm), 23. Mangiapane, 49. Coleman (Backlund, T. Pitlick), 52. Backlund (Coleman, Hanifin), 60. Mangiapane (R. Andersson, D. Dubé)


    New York Rangers: Šesťorkin (A. Georgijev) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba (A), K'A. Miller, Lundkvist, Nemeth – Kreider, Zibanejad (A), Lafreniere – Goodrow, R. Strome (A), Panarin – J. Gauthier, Chytil, Blais – Reaves, K. Rooney, Dryden Hunt. Hlavní trenér: Gerard Gallant.
    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Ch. Tanev, Kylington, R. Andersson, Hanifin, Gudbranson, Välimäki – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – T. Pitlick, Backlund (A), Coleman – B. Ritchie, D. Dubé, Mangiapane – T. Lewis, Monahan (A), Lucic. Hlavní trenér: Darryl Sutter.

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Ghislain Hebert. Čároví: Trent Knorr, Matt MacPherson

    Diváci: 13590
    bahis siteleri