Tampa – Montreal 5:4 (po pr.) | Los Angeles – Vegas 3:6 (kon.) | San Jose – Arizona 8:7 (2:0 po s.n.)
po prodl.
Tampa Bay Lightning
5:4 (2:1, 1:1, 1:2 - 1:0)
Montreal Canadiens
Středa 29.12.2021, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:36 Ondřej PALÁT - 5:4
     
    60:36
    Tampa právě vstřelila branku!
    Přestřelka je dokonáno, dvacet sekund před koncem třetí třetiny Tampa ještě prohrávala, nakonec ale vítězí! Postaral se o to ONDŘEJ PALÁT, který výborným napadání dostal protihráče pod tlak a po přihrávce Victora Hedmana zakončil přesně nad beton Samuela Montembeaulta. Asistence: Victor Hedman.
    59:40 Corey PERRY - 4:4
     
    59:40
    Tampa právě vstřelila branku!
    Canadiens se cenného vítězství zatím nedočkají, protože Lightning srovnává na poslední chvíli! Parádní práci opět odvedl Brayden Point, který se svým zakončením sice nebyl úspěšný, ale poté o brusle Alexe Killorna poslal puk zpátky před branku, kde už úspěšně zakončoval COREY PERRY. Asistence: Brayden Point, Steven Stamkos.
    53:09 David SAVARD - 3:4
     
    53:09
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens se podruhé v zápase dostávají do vedení, navíc necelých sedm minut před koncem! Výbornou práci odvedl DAVID SAVARD, který zachytil rozehrávku soupeře na modré čáře, následně se dostal až mezi kruhy, odkud mířil neomylně do pravé šibenice branky Bolts. Bez asistence.
    46:11 Kale CLAGUE - 3:3
     
    46:11
    Montreal právě vstřelil branku!
    Vyrovnání přichází opravdu brzo, necelých patnáct minut před koncem základní hrací doby tedy začínáme od nuly! Ryan Poehling výborně vyvezl kotouč do útoku, tam ho předal Colemu Caufieldovi, jenž následně uvolnil v levém kruhu KALEA CLAGUEHO, který tvrdou ránou ke vzdálenější tyči zaznamenal svůj první gól v NHL. Asistence: Cole Caufield, Ryan Poehling.
    28:11 Ross COLTON - 3:2
     
    28:11
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesk sice přesilovou hru nevyužil, ale stejně se dostává zpátky do vedení! Steven Stamkos prudkým přenesením hry našel na druhé straně ROSSE COLTONA, který střelou z první zaskočil Samuela Montembeaulta, který nestihl včas změnit pozici. Asistence: Steven Stamkos, Corey Perry.
    22:05 Rafaël HARVEY-PINARD - 2:2
     
    22:05
    Montreal právě vstřelil branku!
    Dnes to rozhodně bude vyrovnaná přestřelka, což Canadiens opět potvrzují! Hosté výborně zapracovali před bránou soupeře, kde nakonec dostal přihrávku do střelecké pozice RAFAËL HARVEY-PINARD, který ji neprodleně využil zakončením pod horní tyč. Asistence: Sami Niku, Corey Schueneman.
    14:10 Brayden POINT - 2:1
     
    14:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    V Tampě sledujeme totální one-man show! Blesk výborně zvládl souboj v pásmu protivníka, kde se nakonec chopil kotouče Alex Killorn, jenž ještě uvolnil v lepší pozici BRAYDENA POINTA, který rychlou střelou nedal sebemenší šanci Samuelu Montembeaulta k dostatečně rychlému přesunu. Pro tohoto borce je to druhý gól během necelých třech minut! Asistence: Alex Killorn.
    11:38 Brayden POINT - 1:1
     
    11:38
    Tampa právě vstřelila branku!
    Montreal pořád slavil úvodní branku, avšak Tampa se mezitím dočkala bleskového vyrovnání! O něj se parádní sólovou akcí postaral BRAYDEN POINT, který přečíslení dva na jednoho vzal na sebe. Dostal se přes posledního beka před sebou, následně si zabrzdil a nemilosrdně zakončil pod horní tyč. To je návrat po zranění, jak má být! Asistence: Mathieu Joseph, Victor Hedman.
    10:46 Lukas VEJDEMO - 0:1
     
    10:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens sice zaznamenali dost tragickou přesilovku, ale krátce po jejím konci se dostávají do vedení! Hlavní zásluhu na tom má Michael Pezzetta, kterým při svém průniku sice nepřekonal Maxima Lagacého, ale i v těžké pozici procpal kotouč před odkrytou bránu, kde už to měl LUKAS VEJDEMO dost jednoduché. Asistence: Michael Pezzetta, Cédric Paquette.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 12. B. Point (M. Joseph, Hedman), 15. B. Point (Killorn), 29. Colton (Stamkos, Perry), 60. Perry (B. Point, Stamkos), 61. Palát (Hedman) – 11. Vejdemo (Pezzetta, C. Paquette), 23. Harvey-Pinard (Niku, Schueneman), 47. Clague (Caufield, Poehling), 54. D. Savard


    Tampa Bay Lightning: Lagacé (Alnefelt) – Hedman (A), Rutta, McDonagh, Bogosian, C. Foote, Day – Palát, Stamkos (C), Raddysh – Killorn (A), B. Point, M. Joseph – Maroon, Colton, Perry – Katchouk, Riley Nash, Fortier.
    Trenér: Jon Cooper

    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – A. Romanov, D. Savard (A), Kulak, Clague, Schueneman, Niku – Drouin, Suzuki (A), B. Gallagher (A) – Harvey-Pinard, Poehling, Caufield – Belzile, Evans, J. Ylönen – C. Paquette, Pezzetta, Vejdemo.
    Trenér: Dominique Ducharme

    Rozhodčí: O'Rourke, Morton – MacPherson, Brisebois
    bahis siteleri