Philadelphia – Vegas 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Florida 3:4 (kon.) | New Jersey – Colorado 5:3 (kon.)
Detroit – Arizona 2:9 (kon.) | St. Louis – Ottawa 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 2:1 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 5:2 (kon.) | Winnipeg – Tampa 7:4 (kon.) | Toronto – Seattle 6:4 (kon.)
Chicago – Anaheim 8:3 (kon.) | Calgary – Washington 4:5 (kon.)
po s.n. (2:0)
Mountfield HK
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0) Stav série: 1:0
HC Kometa Brno
Středa 09.03.2022, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Extraligy dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
    Nájezdy rozhodl JIŘÍ KLÍMA!
     
    4. série
    2:0
    Tomáš Hora si Kavana roztáhl a pak trochu se štěstím prostřelil, Hradec je blízko!
     
    2. série
    1:0
    Jiří Klíma po spektakulárním slalomu ukončuje Kavanovo kouzlo a otevírá skóre nájezdů!
     
    68:20
    Hra je přerušena až po obrovské šanci Adama Novotného! Brňané mu nechali volný průjezd zpoza brány, ale hradecký forvard pak zblízka nenašel místo v Kavanově postoji.
     
    66:13
    Filip Žaba teď ukázal, že na obránce to s pukem taky umí parádně! Vystřihl skvělý slalom, který pak z levého kruhu zakončil střelou těsně za vzdálenější tyčku.
     
    53:29
    Velká možnost Ondřeje Kose! Mladší kopie známějšího útočníka Jakuba vykroužila oblouk na své modré čáře a v úniku střílela z levé strany. Kasal musel perfektně zakročit ramenem a uchránit skóre 1:1.
     
    50:59
    Hostující kapitán Lukáš Eich (KOM) je vyloučen za hrubost.
     
    50:59
    Další střela Kavanovi vypadla přímo před něj a Dominik Pavlík chtěl kotouč dotlačit do branky i s gólmanem. To se mu nepovedlo, nicméně vybojoval pro Hradec přesilovku.
     
    46:54
    Už ale zase silně zahrozil Hradec! Novotný vybojoval puk pro beka Filipa Žabu, jenž si najel do gólové pozice. Jan Kavan mu však úhel vykryl výborně a zasáhl.
     
    45:16
    Po třech velkých oknech v brněnské defenzivě se už probudila i ofenziva, jmenovitě osvědčený Ondřej Kos. Kasal měl co dělat, aby se roztáhl a u druhé tyče zasáhl.
     
    44:22
    Adam Novotný už byl blízko k tomu, aby svůj povedený výkon korunoval gólem! Ujel všem soupeřům, Kavanovi nasadil bekhendovou kličku, ale tu zakončil jen do tyče! Od ní se puk odrazil Kavanovi mezi nohy, brankář si ho však za záda nesrazil.
     
    42:48
    Král, Vencl a Hora měli další možnost! Puk šťastně propadl k Tomáši Horovi, jemuž se v akci dva na nikoho nabízel Jan Vencl na doklepnutí do prázdné brány. Hora však nevylovil kotouč zpod bruslí!
     
    40:45
    Úvodní útok třetí části sice měli hosté, ale velkou šanci domácí. Vencl přesunul hru na Krále, který však kotouč netrefil dobře! Kavan tak stihl dojet ke druhé tyči a pomalou střelu zastavit.
     
    39:43
    Výborně pronikal po pravé straně Matěj Pavlík. Bek Pavič mu puk hokejkou nevypíchl, tak ho na úplně poslední chvíli poslal k ledu celého, jinak by už byl Pavlík před Kasalem úplně sám.
     
    39:22
    Na hranici brankoviště se po puku chvilku natahoval pod nohama Ondřej Kos. Bekhendovou dorážku roztažený Kasal pokryl!
     
    37:05
    Ještě víc ale potom zachybovali domácí a při návratu do obrany se Tadeáš Burda (HKM) provinil hákováním. Třetí přesilovka pro Kometu.
     
    33:43
    Brno hrálo v šesti, a to dost viditelně. Hradečtí tak po dvou vlastních faulech získávají první přesilovku. Trest odpyká Jakub Spanel (KOM).
     
    33:07
    Jakub Jón chytře vrátil puk před prázdnou svatyni a doufal v příznivý odraz. Ten nepřišel, i kvůli tomu, že Machovi zblokoval soupeř hokejku! Zblokovaný kotouč skončil jenom pár čísel vedle tyče.
     
    31:19
    Hradecký bek osudově zaváhal, Rakus mu sebral puk a v situaci dva na nikoho vybídl Ondřeje Kose. Tomu však kotouč z první nesedl na čepel dobře, takže Kos v tutovce minul branku bezmocného Kasala!
     
    30:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    A že vymysleli – vyrovnávací branku! Už jsem chtěl psát, že pokus JIŘÍHO KLÍMY od mantinelu měl ryze propagační charakter a jeho úmyslem bylo asi zase jen vhazování. Jenže Jan Kavan zaspal, nepohlídal si bližší tyčku a puk mu propadl za záda. Jedeme od nuly – 1:1! Asistence: Adam Novotný.
     
    27:22
    Rakus dorážel z levé strany a Kasal se proti němu fantasticky přesunul! Nevím ale, zda mu nepomohla ještě tyčka, protože dorážka šla už téměř z nulového úhlu.
     
    25:59
    Nádherně to v první fázi udělal Tomáš Hora, jenž se zbavil brněnského obránce. Před Kavanem už byl naprosto sám, ale lehké zakončení do protipohybu poslal až příliš vedle bližší tyčky!
     
    23:02
    Brňané se dál drží v pásmu, Šantora to hezky vymyslel pro Škodíka, který pálil z první z pravého kruhu. Protější tyčku těsně minul.
     
    21:54
    Tohle střídání už bylo v podání domácích mnohem nebezpečnější! První gólovou šanci měl Marek Mach, jenž dostal puk do mezikruží, ale na Kavana si nepřišel. Potom Mach vyzval křižným pasem beka Adama Bezpalce, jenže ani on neuspěl!
     
    19:40
    Dobrý pokus Matěje Pavlíka! Brněnský útočník to zkoušel z pravého kruhu do protipohybu, Kasal musel použít svou vyrážečku. A zvládl to dokonale.
     
    16:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno jde chvíli po konci početní výhody přece jen do vedení. Z modré čáry přišlo nahození od Jakuba Spanela a těsně před Kasalem teč MICHALA NEKVAPILA. Hradecký maskovaný muž neměl šanci zareagovat, a tak tahá první puk ze své sítě. Asistence: Jakub Spanel, Matěj Pavlík.
     
    14:19
    A byl z toho závar před Kasalem a následná strkanice. V ní byl nejaktivnější David Pavič a za hrubost míří mezi trestoměřiče.
     
    12:36
    Adam Novotný ve dvou šancích! Hradecký starší žák si nejprve sjel na osu hřiště a vystřelil doprostřed brány, chvíli poté zkoušel dorážet z otočky. Ani v jednom případě neuspěl.
     
    08:45
    A hned měl doposud největší šanci zápasu! Obrana Komety ho nechala za sebou, hradecký zadák dostal přihrávku a ze strany jel sám na Kavana. Zkusil střelu zápěstím, té však chyběla přesnost.
     
    06:38
    Kometa si za svou dosavadní aktivitu vysloužila první přesilovou hru, a to po podrážení Filipa Samka.

    Martin Voltr

    Jan Vavřina

    Branky a nahrávky: 31. Klíma (Novotný), rozh. náj. Klíma – 17. Nekvapil (Spanel, M. Pavlík)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Král (HKM)
    0:0   Rakus (KOM)
    2. série:
    1:0   Klíma (HKM)
    1:0   Kos (KOM)
    3. série:
    1:0   Vencl (HKM)
    1:0   Škodík (KOM)
    4. série:
    2:0   Hora (HKM)
    2:0   Nekvapil (KOM)


    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – D. Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Král, Novotný.
    Trenér: Václav Pánek

    HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Antony, Zubíček, Máša (A), Spanel, Eich (C), Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, M. Pavlík, Halačka, Zduba, Červenka, Škodík, Nekvapil, Šantora.
    Trenér: Radek Běloholav

    Rozhodčí: Mejzlík – Bohuněk, Hájková
    Mountfield HK 2 1 Kometa Brno
    #1 Středa 09.03.2022 • 17:30
    Mountfield HK - Kometa Brno 2:1 po s.n. (2:0)
    #2 Pátek 11.03.2022 • 16:00
    Kometa Brno - Mountfield HK 5:1
    #3 Neděle 13.03.2022 • 12:45
    Mountfield HK - Kometa Brno 4:2
    bahis siteleri