Boston – Calgary 3:1 (kon.) | Carolina – Edmonton 7:2 (kon.) | New Jersey – Ottawa 4:3 (po pr.)
Columbus – Philadelphia 5:2 (kon.) | Buffalo – Vegas 4:7 (kon.) | Detroit – NY Rangers 2:8 (kon.)
NY Islanders – Arizona 0:2 (kon.) | St. Louis – San Jose 5:3 (kon.) | Colorado – Nashville 5:3 (kon.)
Los Angeles – Chicago 2:1 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
5:3 (1:1, 4:1, 0:1)
Nashville Predators
Pátek 11.11.2022, 03:00 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Colorado teď vyhrálo po sérii dvou porážek dvakrát za sebou a po dvou zápasech s Columbusem čeká úřadující šampióny Nashville. Oba soupeři se naposledy potkali v květnu v rámci prvního kola playoff a Avalanche svého soupeře porazili snadno 4:0 na zápasy, přičemž ve třech ze čtyř vzájemných zápasů vstřelili minimálně pět gólů.
     
    Colorado Avalanche

    Avalanche budou usilovat proti Nashvillu o třetí výhru v řadě a celkově pátou ve vzájemných zápasech poté, co úspěšně zvládli první kolo playoff a naposledy Predators podlehli v základní části loňského ročníku NHL. Nathan MacKinnon byl vyhlášen druhou hvězdou týdne, když ve dvou zápasech nasbíral sedm bodů za sedm asistencí.
     
    Nashville Predators

    Nashvillu se v letošní sezóně zatím příliš nedaří, stejně jako například Pittsburghu. Predators vyhráli pouze tři z posledních jedenácti zápasů a naposledy nestačili na Seattle. Jeho hráči byli sice střelecky aktivnější, jenže v první třetině si nechali nasázet čtyři góly a byl konec. Juuse Saros neodchytal ani sedmnáct minut a střídal.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Georgijev (Francouz) – Makar (A), D. Toews, E. Johnson, MacDermid, Manson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Lehkonen – Kaut, Rodrigues, Newhook – L. O'Connor, Compher, Cogliano – Hunt, Bowers, Ranta – MacDonald.
    Trenér: Jared Bednar

    Nashville Predators: Lankinen (Saros) – A. Carrier, Josi (C), Fabbro, Ekholm (A), Lauzon, McDonagh – Duchene, Granlund (A), F. Forsberg – Sissons, R. Johansen, Niederreiter – Jeannot, Jankowski, Trenin – Tolvanen, Glass, Co. Smith.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Corey Syvret, Jon McIsaac. Čároví: Bevan Mills, Trent Knor.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Nathan MacKinnon obkroužil rychle bránu Nashvillu a jeden z jeho spoluhráčů poté vypálil v blízkosti pravé tyče, Kevin Lankinen byl ale připraven a puk vyrazil.
     
    01:03
    Avalanche vstoupili do zápasu velice aktivně a následovala střela z levého kruhu pro vhazování, brankář Predators byl ale opět na místě a ukryl puk v lapačce.
     
    02:07
    Shane Bowers si najel na vzdálenější pravé tyči na nádhernou přihrávku z levého rohu útočného pásma a z blízkosti mohl skórovat do prázdné brány, jenže brankář Predators Kevin Lankinen předvedl spektakulární rozštěp a puk zastavil!
    02:07 Bowers byl hodně blízko prvního gólu v zámořské NHL
     
    03:27
    Filip Forsberg se dostal do zakončení v pravém kruhu pro vhazování a Alexandar Georgijev kotouč podržel. Ruský brankář předvedl v rychlém sledu tři zákroky.
     
    03:45
    Nashville právě vstřelil branku! EELI TOLVANEN si najel na vzdálenější pravé tyči na parádní přihrávku přes šířku brankoviště a po senzační kombinační akci Predators uklidil puk z ostrého úhlu do prázdné brány! Predators vedou rychle 1:0. Asistence: Ryan McDonagh a Cody Glass.
    03:45 Eeli TOLVANEN - 0:1
     
    05:20
    Roman Josi vypálil na pravém křídle od modré čáry a Alexandar Georgijev podržel puk v náručí poté, co těsně předtím skvěle zasáhl levým betonem a puk vyrazil.
     
    06:29
    Kevin Lankinen v rychlém sledu dvakrát senzačně zasáhl betony a Ryan McDonagh byl poté vyloučen na dvě minuty za krosček. Vzápětí krátká komerční přestávka.
     
    07:08
    Nathan MacKinnon vypálil na levém křídle z ostrého úhlu, Kevin Lankinen byl ale na přední tyči připraven a puk za svá záda nepustil. Hra poté byla přerušena.
     
    07:37
    Colorado právě vstřelilo branku! Domácí Nathan MacKinnon napálil nádhernou střelou z levého kruhu zřejmě tyč, poté ale parádně přenesl hru doprava a MIKKO RANTANEN výstavní ránou bez přípravy z bodu pravého kruhu pro vhazování propálil roztaženého brankáře Nashvillu mezi levým betonem a lapačkou! Srovnáno. Asistence: Nathan MacKinnon a Artturi Lehkonen. (1:1)
    07:37 Mikko RANTANEN - 1:1
     
    08:49
    Evan Rodrigues vypálil na pravém křídle z ostrého úhlu a navíc od hrazení, takže Kevin Lankinen měl situaci usnadněnou a na přední tyči puk podržel v náručí.
     
    10:46
    Hra se nám přehoupla do druhé poloviny první třetiny a Sampo Ranta mohl skórovat před pár okamžiky u levé tyče, Kevin Lankinen ho ale vychytal! Brankář Preds puk vyrazil betony.
     
    11:50
    Poslední okamžiky přinesly hodně přerušení a po nahození Predators končícím v ochranné síti následuje krátká komerční přestávka. Skóre je nerozhodné.
     
    12:28
    Nathan MacKinnon se ocitl na levém křídle v těsném ofsajdu a o dvacet sekund později Avalanche vyhodili kotouč podél střídaček týmů na zakázané uvolnění.
     
    13:22
    Kurtis MacDermid vypálil na levém křídle od modré čáry a Kevin Lankinen dobře zasáhl vyrážečkou, kterou puk vyrazil do ochranné sítě. Hra byla tedy přerušena.
     
    14:59
    Nathan MacKinnon se nádherně protáhl kolem tří protihráčů před bránu, poté ale nedokázal puk usměrnit mezi betony brankáře Predators a trefil pouze jeho hruď! Avs mohli otočit skóre na 2:1.
    14:59 Pěkná individuální akce v podání Nathana MacKinnona
     
    15:36
    Kevin Lankinen vyrazil ránu Nathana MacKinnona z levého kruhu a na opačné straně zasáhl po delší době Alexandar Georgijev. Následuje komerční přestávka.
     
    17:55
    Matt Duchene se krásně protáhl z pravého křídla mezi dvěma protihráči do mezikruží a mířil k pravé tyči, Alexandar Georgijev ale fantasticky zasáhl pravým betonem! Preds málem vedli.
    17:55 Matt Duchene se krásně uvolnil a poté málem skóroval
     
    18:53
    Filip Forsberg byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Colorado si zahraje další přesilovou hru. První využilo.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:01
    Kevin Lankinen zasáhl proti střele z levého kruhu pravým betonem a z levého kruhu mohl skórovat do prázdné brány Evan Rodrigues, brankář hostí se ale dokázal včas přesunout a svým pravým ramenem puk senzačně vytáhl do ochranné sítě!
    19:01 Kevin Lankinen senzačně zasáhl svým pravým ramenem
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Eeli Tolvanen sice poslal Nashville po necelých čtyřech minutách do vedení a Predators prožili úplně opačný vstup do utkání než minule v Seattlu, jenže krátce na to v početní převaze vyrovnal Mikko Rantanen. Avs mohli zápas několikrát otočit, jenže Kevin Lankinen zatím chytá fantasticky. Skóre po první třetině v Ball Areně. Colorado Avalanche 1 Nashville Predators 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 4:14.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 21-14; Zablokované střely: 4-4; Vhazování: 48%-52%; Hity: 8-17; Přesilové hry: 1/2-0/0; Trestné minuty: 0-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Mikko Rantanen se pokusil skórovat podruhé v zápase, jeho střela z pravého kruhu pro vhazování ale skončila v lapačce připraveného brankáře Kevina Lankinena.
     
    21:19
    Matt Duchene odpověděl nebezpečnou střelou v blízkosti pravé tyče, Alexandar Georgijev ale vykopl puk levým betonem do rohu ledové plochy. Stále 1:1.
     
    21:49
    Alex Newhook nabral na pravém křídle velkou rychlost a na bodu kruhu práskl do puku, Kevin Lankinen ale chytá opravdu skvěle a opět kotouč vyrazil mimo.
     
    23:13
    Artturi Lehkonen číhal na vzdálenější levé tyči a málem skóroval, jenže těsně před ním skvěle zasáhl Mattias Ekholm. Kotouč skončil v rohu ledové plochy.
     
    24:28
    Martin Kaut vypálil před vrcholem pravého kruhu bez přípravy s příklepem a mířil mezi tři tyče, Kevin Lankinen šel ale rychle do kolen, aby puk sevřel v náručí.
     
    26:07
    Andrew Cogliano nabral rychlost a na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu. Puk letěl těsně nad ledem a brankář Predators ho na přední tyči vyrazil betony.
     
    26:34
    Colorado právě vstřelilo branku! Devon Toews vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a v mezikruží puk jemně tečoval LOGAN O'CONNOR, když ho usměrnil mezi betony Kevina Lankinena! Asistence: Devon Toews a J. T. Compher. (2:1)
    26:34 Logan O'CONNOR - 2:1
     
    27:30
    Avalanche se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a po přerušení hry následuje komerční přestávka.
     
    27:59
    Colorado právě vstřelilo branku! J.T. Compher předvedl na modré obranné čáře skvělý blok a LOGAN O'CONNOR se řítil do samostatného úniku, v jehož závěru bekhendem zamířil k levé tyči! Jeho druhý gól. Asistence: J. T. Compher.
    27:59 Logan O'CONNOR - 3:1
     
    28:16
    Před bránou Avalanche vznikl obrovský závar a Predators dotlačili puk do sítě, bohužel pro ně ale po odpískání, takže se o gól nejednalo!
     
    28:40
    Mikko Rantanen dostal dvě minuty krosček na Mattiase Ekholma a Nashville si zahraje svou první přesilovku.
     
    30:48
    Colorado právě vstřelilo branku! Domácí MIKKO RANTANEN se vrátil z trestné lavice zpět na led a po nádherné kolmé přihrávce se řítil sám na bránu, čehož využil, když nad lapačkou Kevina Lankinena vymetl pravý horní roh! Asistence: Nathan MacKinnon a Kurtis MacDermid. (4:1)
    30:48 Mikko RANTANEN - 4:1
     
    32:05
    Cale Makar vypálil na ose útočného pásma a jeho rána od modré čáry minula pravou tyč. Odražený puk poté pohlídal Kevin Lankinen a následuje reklamní přestávka.
     
    33:24
    Avalanche vypálili na levém křídle od modré čáry a puk zasvištěl vedle vzdálenější pravé tyče, zřejmě po drobné teči Logana O'Connora mezi kruhy pro buly.
     
    34:05
    Nathan MacKinnon fantasticky vypálil na pravém křídle v rychlosti a brankáře Predators tentokrát zachránila branková konstrukce! Málem už 5:1!
     
    34:32
    Jérémy Lauzon dostal dvě minuty za podrážení a po komerční přestávce budou hrát přesilovku domácí.
     
    35:12
    Colorado právě vstřelilo branku! Aktivní EVAN RODRIGUES vypálil na bodu pravého kruhu po zpětné přihrávce Mikka Rantanena a jeho rána zamířila pod lapačkou brankáře Preds k přední tyči! Asistence: Mikko Rantanen a Cale Makar.
    35:12 Evan RODRIGUES - 5:1
     
    36:26
    Nathan MacKinnon mohl skórovat na levém křídle z ostrého úhlu do odkryté brány, Kevin Lankinen ale předvedl bleskový přesun, po kterém puk senzačně vyrazil svou maskou!
    36:26 Další senzační zákrok brankáře Preds, tentokrát maskou!
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:05
    Artturi Lehkonen zbytečně fauloval v útočném pásmu a dostal dvě minuty za držení. Přesilová hra pro Preds.
     
    39:32
    Nashville právě vstřelil branku! RYAN JOHANSEN zaparkoval u levé tyče a nádhernou žabku Mikaela Granlunda od modré čáry ve vzduchu usměrnil pod teploměr Alexandara Georgijeva! Asistence: Mikael Granlund a Filip Forsberg.
    39:32 Ryan JOHANSEN - 5:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Logan O'Connor po přestávce vstřelil rychle dva góly v rozpětí minuty a 25 sekund a nasměroval Avalanche za další hladkou výhrou. Colorado vede o tři góly a má vývoj utkání pěvně ve své moci. Skóre po druhé třetině střetnutí. Colorado Avalanche 5 Nashville Predators 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 5:11.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 32-26; Zablokované střely: 12-7; Vhazování: 42%-58%; Hity: 17-25; Přesilové hry: 2/3-1/2; Trestné minuty: 4-6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Colorado se dostalo v úvodu třetí třetiny pod tlak a volilo jistotu, když podél trestných lavic vyhodilo puk na zakázané uvolnění. Buly po pravici ruského brankáře.
     
    41:28
    Jérémy Lauzon zkusil vystřelit na ose útočného pásma od modré čáry, spíše se ale jednalo o nahození, které navíc bylo mezi kruhy pro vhazování zablokováno.
     
    42:59
    Nashville právě vstřelil branku! ROMAN JOSI vypálil na pravém křídle u hrazení bez přípravy a jeho rána vymetla přední pravý horní roh brány, který si Alexandar Georgijev nedokázal pohlídat – 5:3! Asistence: Dante Fabbro a Jakov Trenin.
    42:59 Roman JOSI - 5:3
     
    44:13
    Hokejisté Colorada odpověděli střelou z pravého kruhu, která skončila v lapačce Kevina Lankinena. Přerušení.
     
    45:33
    Nashville prohrával už o čtyři góly, jenže poté skóroval dvakrát v řadě a nyní je jeho hokejistů plný led. Střela z levého kruhu skončila na výstroji ruského brankáře.
     
    47:00
    Avalanche vypálili na levém křídle z ostrého úhlu a Kevin Lankinen vyrazil puk před sebe, Andrew Cogliano se ale nakonec k dorážce nedostal. Skóre je 5:3.
     
    47:55
    Hosté odpověděli střelou od modré čáry, která přišla na levém křídle a zasvištěla nad bránu Avalanche. Alexandar Georgijev tentokrát zasahovat nemusel.
     
    48:38
    Cale Makar bleskově zareagoval na pohyb protihráče a vyhrál závod o puk. Predators nepřesně rozehráli podél střídaček a pískalo se tedy zakázané uvolnění.
     
    49:00
    Tanner Jeannot si sjel z pravého křídla na osu útočného pásma a střelou zápěstím mířil do pravého horního rohu brány, Alexandar Georgijev měl ale čistý výhled a ukryl puk ve své lapačce. Následuje komerční přestávka.
     
    51:06
    Jakov Trenin číhal před bránou a mířilo na něj nahození z pravého rohu útočného pásma, hostující útočník se ale k ohrožení domácí brány nakonec nedostal.
     
    51:34
    Roman Josi rychle míchal s pukem v blízkosti pravé tyče a pokusil se z ostrého úhlu zakončit bekhendem, Alexandar Georgijev byl ale pozorný a neinkasoval.
     
    54:24
    Nathan MacKinnon vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování, jeho střela ale postrádala přesnost a minula vzdálenější levý horní roh hostující brány Preds.
     
    54:45
    Blíží se konec utkání a kotouč byl sražen mezi střídačky. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    54:54
    Roman Josi vystihl parádně rozehrávku Avs a málem se řítil sám na bránu, domácí hokejisté ale měli štěstí, protože mu bylo rychle odpískáno postavení mimo hru.
     
    55:10
    Kapitán Nashvillu vzápětí vypálil na pravém křídle a Alexandar Georgijev vyrazil puk pouze před sebe, čehož mohl využít Matt Duchene, jenže byl pod tlakem.
     
    55:38
    Avalanche rychle zareagovali a během pár sekund se dostali ke dvěma střelám, první z vrcholu pravého kruhu minula levý horní roh, zatímco druhé přední levou tyč.
     
    56:30
    Alexandar Georgijev se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Predators od trestných lavic a rozehrál. Avalanche už hrají hodně jednoduše.
     
    57:03
    Predators se usadili v útočném pásmu a Kevin Lankinen naskočil na střídačku! Bez brankáře.
     
    57:41
    Nashvillu se nepodařilo rozehrát podél střídaček a bylo mu odpískáno zakázané uvolnění. Kevin Lankinen se během krátká komerční přestávky vrátí do brány.
     
    58:15
    Cale Makar zkusil vypálit na ose útočného pásma téměř od modré čáry, do jeho pokusu ale vložil hůl jeden z protihráčů a přizvedl ho vysoko do ochranné sítě.
     
    58:39
    Kevin Lankinen znovu naskočil na střídačku a Filip Forsberg pálil na levém křídle z ostrého úhlu, jeho pokus byl ovšem přizvednut a skončil v ochranné síti. Oddechový čas pro Nashville.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:08
    Před bránou ruského brankáře bylo pořádné horko a Matt Duchene se dostal k odraženému puku, jeho střela z vrcholu pravého kruhu ale skončila v ochranné síti.
     
    Konec zápasu.
     
    Mikko Rantanen a Logan O'Connor se výraznou měrou podepsali pod hladké vítězství Colorada nad Nashvillem, který má obrovské problémy v obraně. Oba hráči vstřelili shodně dva góly, přičemž finský útočník k nim přidal ještě jednu asistenci. Avalanche vyhráli potřetí za sebou. Hosté sice vedli, ale padli. Konečný výsledek. Colorado Avalanche 5 Nashville Predators 3.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 35 – 35 | Přesilová hra: 2/3 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Alexandar Georgijev (COL) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4 %, odchytal 60:00
    Kevin Lankinen (NSH) – 30 zákroků, 5 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 57:35

    Česká a slovenská stopa
    Martin Kaut (COL) – 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:58

    Tři hvězdy utkání
    1. Mikko Rantanen (COL) – 2+1
    2. Logan O'Connor (COL) – 2+0
    3. Nathan MacKinnon (COL) – 0+2 (05:53:02)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 8. Rantanen (MacKinnon, Lehkonen), 27. L. O'Connor (D. Toews, Compher), 28. L. O'Connor (Compher), 31. Rantanen (MacKinnon, MacDermid), 36. Rodrigues (Rantanen, Makar) – 4. Tolvanen (McDonagh, Glass), 40. R. Johansen (Granlund, F. Forsberg), 43. Josi (Fabbro, Trenin)


    Colorado Avalanche: Georgijev (Francouz) – Makar (A), D. Toews, E. Johnson, MacDermid, Manson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Lehkonen – Kaut, Rodrigues, Newhook – L. O'Connor, Compher, Cogliano – Hunt, Bowers, Ranta – MacDonald.
    Trenér: Jared Bednar

    Nashville Predators: Lankinen (Saros) – A. Carrier, Josi (C), Fabbro, Ekholm (A), Lauzon, McDonagh – Duchene, Granlund (A), F. Forsberg – Sissons, R. Johansen, Niederreiter – Jeannot, Jankowski, Trenin – Tolvanen, Glass, Co. Smith.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Syvret, McIsaac – Mills, Knor

    Diváci: 18 134
    bahis siteleri