Česko – Švýcarsko 6:0 (kon.)
konec
Česko
6:0 (3:0, 3:0, 0:0)
Švýcarsko
Pátek 11.11.2022, 17:00 • Zimní stadion, Příbram • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    Odsud z Příbrami je to pro dnešní večer ode mne. Už zítra ve dvanáct hodin je ovšem na programu odveta mezi oběma týmy. Taktéž zde ve středočeském městě. Já se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek dne. (19:04:47)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Česko: Dominik Pavlík
    Švýcarsko: Daniele Wagner
     
    Ceny pro nejlepší hráče předával metodik Českého hokeje Zdeněk Vojta.
     
    V Příbrami je dobojováno! Sice se ve třetí třetině Švýcaři dostávali více do šance, gólovou trefu z toho vytěžit nedokázali. Stejně tak ale neskórovali ani Češi, proto berou z druhého utkání zde v Příbrami výhru 6:0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Ještě v posledních vteřinách hry mohou Češi zahrozit z buly po Gerberově levé ruce.
     
    59:02
    Poletínova střela byla zblokována hned prvním obráncem Švýcarů. Češi se tak opět museli vrátit k vlastní brance, kde se k rozehrávce postavil Jakub Winkelhöfer.
     
    58:19
    Češi se vrátili za Tuláčkovu svatyni. Odsud se dopředu vydal Artur Matějovský, na dvojnásobnou švýcarskou přesilu u mantinelu ale byl krátký.
     
    57:26
    Kolem švýcarské branky obkroužil Adrien Bartovič. Nenašel ale žádného volného spoluhráče před ní. I tak se ovšem český tým drží na dostřel Gerberovy svatyně.
     
    56:31
    Po úspěšné kombinaci se vydal po křídle dopředu Vojtěch Čihař. Na úrovni kruhů se ale Švýcarům povedlo ho obrat o puk a sami se nyní snaží dostat ven ze třetiny.
     
    55:50
    Štěpán Černý dlouho kroužil s kotoučem ve vlastní třetině. Po vyjetí do středního pásma našel přesným pasem Michala Poletína. Ten se dostal až na hranici brankoviště, ovšem záda mu stíhal jeden ze švýcarských beků, čímž zakončit nedokázal.
     
    54:55
    Po vhazování před vlastní brankou se Česku povedlo vyhodit puk do středu pole. Navíc se Jon Andri Schmutz s pukem vrátil až k Gerberovi.
     
    54:15
    Jakub Winkelhöfer na modré nahodil puk dopředu. Zde ale stále jen hráči ve švýcarském dresu, kteří se ihned přesunuli zpět k brance Česka. Před Tuláčkem se ale tentokrát dlouho neohřáli.
     
    53:09
    Max Pšenička zastavil kotouč pro rozjetého Víta Záhejského. Tomu ho ovšem takřka okamžitě vypíchl Marko Mercier a Švýcaři se znovu vydali k Tuláčkovi.
     
    52:48
    Marko Mercier nevystihl přesný směr své další rozehrávky od modré čáry. Puk se tedy dostal na icing a hra ještě blíže k Gerberovi.
     
    52:07
    I po vyrovnání početních sil je švýcarský tým aktivnější. Stále ho ale česká obrana nepustí do vyložené příležitosti.
     
    52:00
    Domácí v plném počtu.
     
    52:00
    Na úplný závěr přesilovky se ještě ke střele z levé strany dostal Mike Aeschlimann. Tuláček ovšem přikryl kotouč na ledové ploše.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 5. Mrtka (Macek), 10. Rozsíval (Frolo, Švančara), 16. Poletín (Frolo, Rozsíval), 24. Pekař (Macek, Švančara), 32. Frolo (Záhejský), 38. Macek (Winkelhöfer)


    Česko: Tuláček (Bogač) – Černý, Holub (A), Winkelhöfer, Mrtka, Malínek, Pšenička, Šilhavý – Wardas, Záhejský (C), Lev, Bartovič, Pavlík (A), Matějovský, Poletín, Frolo, Rozsíval, Švančara, Pekař, Macek, Čihař.
    Trenér: Milan Razým

    Švýcarsko: Gerber (Birchler) – Pedrotti, Van Der Kaaij (A), Heyer, Nappiot, Schindler, Bichsel, Schmucki, Schmutz – Hasler (C), Schenk (A), Peter, Schmid, Blaha, Etter, Binder, Wagner, Kneubühler, Mercier, Lehmann, Aeschlimann.
    Trenér: Thomi Derungs

    Rozhodčí: Jaroš – Špůr, Maňák
    thejrc.org