Dortmund – Augsburg 4:3 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 2:3 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:3 (2:2)
FC Augsburg
Neděle 22.01.2023, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    FC Augsburg

    Hostující celek letos neprožil povedenou podzimní část Bundesligy. Po patnácti odehraných duelech má hostující celek na kontě jen patnáct bodů a zatím mu patří patnáctá pozice. Na sestupové pozice má Augsburg náskok pouze v podobě lepšího skóre. V rámci přípravy se mu navíc nedařilo. Prohrál s Unionem Berlín, Wolfsburgem nebo Ferencvárosem.
     
    Borussia Dortmund

    Domácí Borussia Dortmund také nemůže být spokojená. V rámci podzimní části odehrála patnáct zápasů a získala v nich dvacet pět bodů. S tímto ziskem patří Borussie sedmá pozice. V případě dnešního triumfu se může vyšvihnout před Wolfsburg. Během přípravy přehrál Dortmund Basilej, Rapid Bukurešť nebo Dusseldorf. Porážku si ale připsala s Fiorentinou.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Guerreiro – Bellingham, Özcan – Adeyemi, Brandt, Malen – Moukoko.
    Náhradníci: Meyer – Bynoe-Gittens, Haller, Dahoud, Modeste, Reyna, Süle, M. Wolf.

    FC Augsburg: Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai, M. Pedersen – Engels, Maier, Rexhbecaj, Vargas – Demirović, Beljo.
    Náhradníci: Koubek – Baumgartlinger, Bauer, Caligiuri, Dorsch, Jensen, Čolina, Cardona, Yeboah.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Dortmund bude hrát ve žlutém, zatímco Augsburg oblékne bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Augsburg obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hostující celek se ihned vydal vpřed, ale nákop za obranu Borussie skončil v moci domácích.
     
    2
    Robert Gumny vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka přiletěla až do pokutového území, ale obrana Borussie byla připravená.
     
    3
    Na pravé straně operoval Ryerson, který si chtěl obhodit obránce, nicméně ten mu šikovně vypíchl míč do autu. Dortmund bude vhazovat.
     
    4
    Julian Brandt napadal soupeřovu rozehrávku na jeho polovině. Od domácího hráče se míč odrazil do zámezí. Vhazovat bude Augsburg.
     
    5
    Dortmund zahrával úvodní rohový kop dnešního souboje. Centrovaný míč z kopačky Juliana Brandta přiletěl na malé vápno, ale Bellingham míč neusměrnil do sítě.
     
    6
    Hummels trefil soupeře faulem u postranní čáry, nicméně sudí jej žlutou kartou neodměnil.
     
    7
    Ruben Vargas si z předchozího souboje s Matsem Hummelsem odnesl bolestivý šrám na holeni. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    8
    Zraněný fotbalista hostujícího celku už je v péči zdravotníků za postranní čárou. Augsburg rozehrával standardní situaci, ale centr odvrátil první obránce.
     
    9
    Julian Brandt si skvěle pokryl míč na vlastní polovině a napadající soupeř jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Dortmund bude rozehrávat.
     
    10
    Chvíli to vypadalo, že zraněný Vargas bude muset střídat, ale nyní se hostující fotbalista vrátil na trávník.
     
    11
    Augsburg zahrával další rohový kop. Jeho exekuce se ujl Meier, který odcentroval na malé vápno, ale Gregor Kobel si pro míč s přehledem dokráčel.
     
    12
    Domácí jsou aktivní při napadání ve středu hrací plochy a často získávají odražené míče. Hosté se vpřed moc nedostávají.
     
    13
    Střídání v týmu FC Augsburg:
    ze hřiště odchází Ruben Vargas, přichází Irvin Cardona.
     
    14
    Hosté zahrávali další standardní situaci. Do zakončení se dostal Ermedin Demirović, jehož hlavička orazítkovala z horní strany břevno. Gregor Kobel situaci kontroloval.
     
    15
    Stopeři Dortmundu kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Fotbalisté ve žlutém číhají na skulinku v defenzivě soupeře.
     
    16
    Kobel vyrazil na polovinu hrací plochy, jenže jeho rozehrávka skončila u soupeře.
     
    17
    Adeyemi dohnal míč na pravé straně a odcentroval do vápna. K míči se poté dostal Ryerson, ale Rexhbecaj mu míč špičkou kopačky odkopl.
     
    18
    Nico Schlotterbeck se skvěle vrátil s rozběhnutým soupeřem, před nějž se dostal tělem a pohlídal cestu míče do autu. Dortmund bude rozehrávat od branky.
     
    19
    První obrovská šance Dortmundu! Po rychlé akci zakončoval Malen, jehož ránu hostující brankář vyrazil. Následná dorážka Guerreira už byla z ofsajdu.
     
    20
    Hostující brankář dorážku Guerreira schytal přímo do obličeje. Nyní zůstáv otřesený na trávníku a bude potřebovat ošetření.
     
    21
    Rafał Gikiewicz už je zpátky na nohou a může pokračovat ve hře. Hostující kouč má jako náhradu na střídačce k dispozici Tomáše Koubka.
     
    22
    Bellingham si v blízkosti velkého vápna navedl míč na levačku. Jeho tečovanou ránu ale hostující brankář s přehledem lapil.
     
    23
    Skvělou práci odvedl na levé straně Julian Brandt, který ve skluzu zastavil rozehrávku soupeře a srazil míč do zámezí.
     
    24
    Malen si chtěl zpracovat míč do běhu, ale Robert Gumny si jeho úmysl skvěle pohlídal a následně odkopl míč na levou stranu hrací plochy.
     
    24
    V obrovské šanci se pro Brandtově přihrávce zjevil Moukoko, který zakončoval vnějším nártem, ale netrefil branku!
     
    25
    Hummels zapojil do rozehrávky Dortmundu brankáře Kobela. Domácí celek v posledních minutách převzal aktivitu a nepouští Augsburg k míči.
     
    26
    Mats Hummels se jako stoper vysunul na polovinu Augsburgu, kde žene své spoluhráče do ofenzivy. Augsburg brání v kompaktním bloku kolem šestnáctky.
     
    27
    Julian Ryerson chtěl odcentrovat z pravé strany, jenže jeho pobídku pozorný obránce v bílém dresu srazil na rohový kop.
     
    28
    Po pravé straně se rozběhl Adeyemi, který dokonce přihrával na malé vápno, ale Moukoko se přes svého strážce do zakončení nedostal.
     
    29
    V Dortmundu tradičně panuje fantastická atmosféra. Domácí fanoušci byli během dlouhé zimní přestávky na fotbal pořádně natěšení.
     
    30
    Dortmund právě vstřelil branku! Domácí Dortmund se po půlhodině hry dostává do vedení! Přihrávku na hranici velkého vápna dostal JUDE BELLINGHAM, který si na malém prostoru připravil míč k zakončení a prudkou ránou otevřel skóre!
     
    32
    Dortmund je i po vstřelení úvodní branky nadále při chuti! Malen si zaběhl za obranu, ale placírkou trefil jen blokujícího obránce. Bude z toho roh.
     
    33
    Domácí zahrávali rohový kop. Centr přiletěl na malé vápno, kde bez problémů zasáhla defenziva Augsburgu. Irvin Cardona má ale nějaké zdravotní problémy.
     
    34
    Cardona opustil hrací plochu a je v péči zdravotníků. Lékařský tým Augsburgu má v první půli plno práce.
     
    35
    Dortmund pokračuje v kombinaci na polovině soupeře. Akce domácího celku nyní neměla dlouhého trvání a skončila nepřesnou přihrávkou na levou stranu.
     
    36
    Nico Schlotterbeck se levačkou opřel do míče z velké vzdálenosti. Rána domácího stopera se ale vznesla vysoko nad břevno.
     
    37
    Jude Bellingham obešel dva soupeře a Jeffrey Gouweleeuw jej raději nedovoleným zákrokem poslal k zemi. I tento zákrok se obejde bez karty.
     
    38
    Po následném přímém kopu si na centr do pokutového území naběhl Mats Hummels, jehož hlavička skončila nad břevnem!
     
    39
    Dortmund zahrával další rohový kop. Centr se snesl na malé vápno, kde zasáhl Jeffrey Gouweleeuw. Dortmund ale rychle získal míč zpět.
     
    40
    Malen na levé straně zbrzdil akci Dortmundu a počkal si na své spoluhráče. Malen chtěl poté projít do vápna, ale narazil hned u prvního soupeře.
     
    40
    Augsburg právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Z pravé strany se se štěstím do pokutového území dostal ARNE MAIER, který zakončil vnějším nártem a jeho přízemní rána zapadla do sítě! Čisté svědomí nemá Nico Schlotterbeck, který v úvodu akce přišel o míč.
     
    42
    Moukoko bojoval o míč ve středovém kruhu, jenže důrazný Maier jej čistým způsobem obral o míč. Hostující celek je po vyrovnání na koni.
     
    43
    Dortmund právě vstřelil branku! Dortmund se bleskově vrací zpět do vedení! Domácí měli k dispozici přímý kop v blízkosti velkého vápna. Brandtův centr si našel NICO SCHLOTTERBECK a hlavou překonal brankáře!
     
    44
    VAR ještě zkoumal možný ofsajd, ale sudí dostal pokyn, že Schlotterbeckovo postavení bylo v pořádku. Dortmund tak krátce před odchodem do kabin znovu vede.
     
    45
    Domácí v závěru poločasu zahrávali další přímý kop. Tentokrát hlavičkoval Mats Hummels, jehož zakončení skvěle zneškodnil Rafał Gikiewicz!
     
    45
    Žlutá karta pro tým FC Augsburg (Mads Pedersen).
     
    45+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    45+2
    Hosté se po delší době dostali do útoku, ale jejich ofenzivní snažení zhatila příliš prudká pobídka směřující do autu.
     
    45+2
    Augsburg právě vstřelil branku! Fantastický první poločas pokračuje! Hostující celek totiž opět vyrovnává! Ermedin Demirović si naběhl na přihrávku za obranu a dloubl míč přes Kobela. Míč mohl ještě odvrátit Ryerson, ale nešťastně si jej srazil do sítě! Gól byl nakonec připsán jako vlastní JULIANU RYERSONOVI!
     
    45+3
    I nyní zkoumal VAR možný ofsajd, nicméně i Demirović si své postavení dokázal pohlídat.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali parádní fotbal! O úvodní branku se střelou z hranice velkého vápna postaral Jude Bellingham. Na jeho zásah odpověděl Arne Maier. Domácí však vedení rychle vrátil hlavou Nico Schlotterbeck. V nastavení si le nešťastný vlastní gól vstřelil Julian Ryerson.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí Borussia obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Domácí celek v něm potřebuje výrazně zlepšit výkon směrem dozadu.
     
    47
    Na úvod druhé půle se vpřed vydali hosté, ale centr Engelse z pravé strany propadl do zámezí. Domácí brankář Kobel bude rozehrávat.
     
    48
    Z levé strany se pokusil odcentrovat do vápna aktivní Pedersen, ale Nico Schlotterbeck jeho pobídku srazil do rukavic brankáře Kobela.
     
    49
    Hosté měli k dispozici přímý kop. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, ale Demirovič ze záklonu poslal míč vysoko nad domácí svatyni.
     
    50
    Mats Hummels poslal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, ale Ryerson se k jeho pobídce nedostal. Dortmund ale získal míč zpět.
     
    51
    Adeyemi se na pravé straně sice zbavil obránce, ale zároveň si míč předkopl až do zámezí. Augsburg bude rozehrávat od své branky.
     
    52
    Moukoko napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Defenziva Augsburgu si ale dokázala poradit a odehrála míč do bezpečí.
     
    53
    Gregor Kobel se musel zapojit do rozehrávky Dortmundu. Domácí celek nyní hraje hodně pomalu, což se nelíbí náročným fanouškům.
     
    54
    Hosté zahrávali rohový kop. Prudký centr propadl na zadní tyč, kde byl Pedersen, ale jeho pobídka před branku nikoho v bílém nenašla.
     
    55
    Žlutá karta pro tým FC Augsburg (Irvin Cardona).
     
    56
    Dortmund zahrával další přímý kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde zasáhl Jeffrey Gouweleeuw. Domácí ale opět získali míč.
     
    57
    Dortmund vhazoval v blízkosti velkého vápna. Akce domácího celku tentokrát v centr před branku Augsburgu nevyústila.
     
    58
    Obrana hostů získala míč na vlastní polovině a jednoduše jej odkopla do bezpečí. Augsburg se během druhého poločasu nedostává do ofenzivy.
     
    59
    Borussia zahrávala rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Julian Brandt, jehož centr odhlavičkoval první obránce.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Augsburg stále drží na půdě Dortmundu nerozhodný výsledek. Borussia se navíc po změně stran nedostává do šancí.
     
    61
    Adeyemi neustál souboj na pravé straně, ale podle rozhodčího nebyl faulován. Augsburg bude rozehrávat od branky.
     
    62
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Youssoufa Moukoko, přichází Sébastien Haller.
     
    63
    Domácí celek napadá soupeřovu rozehrávku vysoko na jeho polovině. Zatím se ale Dortmund nedostává do zakončení.
     
    64
    Haller se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do dění na trávníku. Ryerson po jeho pobídce odcentroval do blokujícího soupeře.
     
    65
    Střídání v týmu FC Augsburg:
    ze hřiště odchází Irvin Cardona, přichází Fredrik Jensen.
     
    66
    Kobel se musel zapojit do rozehrávky Dortmundu. Domácí fotbalisté se opět derou na polovinu Augsburgu.
     
    67
    Nico Schlotterbeck zariskoval malou domů. Za míčem spěchali hned dva hráči v bílém, ale Kobel míč stačil odkopnout.
     
    68
    Adeyemi neudržel míč na polovině hřiště a důrazný soupeř jej dokázal odstavit. Domácím se vůbec nedaří přechod vpřed.
     
    69
    Žlutá karta pro tým FC Augsburg (Fredrik Jensen).
     
    70
    Dortmund zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal Guerreiro, ale obrana opět zasáhla.
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Donyell Malen, přichází Giovanni Reyna,
    ze hřiště odchází Karim Adeyemi, přichází Jamie Bynoe-Gittens.
     
    72
    Mats Hummels žene své spoluhráče dopředu. Fotbalisté ve žlutých dresech po změně stran stále čekají na první velkou šanci.
     
    73
    V pokutovém území se otočil Gumny, který ihned odcentroval na malé vápno, ale Gregor Kobel si bez problémů dokráčel pro míč.
     
    74
    Julian Brandt si skvěle přehodil míč na levačku, jenže jeho pobídka prolétla vápnem bez jakékoliv teče.
     
    75
    Jude Bellingham u rohového praporku ve skluzu bojoval o míč, ale posunul jej pouze do zámezí. Vhazovat budou fotbalisté Augsburgu.
     
    76
    Dortmund právě vstřelil branku! Dortmund se vrací do vedení! Domácímu trenérovi vyšlo střídání! JAMIE BYNOE-GITTENS rozjel celou akci z levé strany, navedl si míč na pravou nohou a technickým obstřelem uklidil míč k zadní tyči!
     
    77
    Střídání v týmu FC Augsburg:
    ze hřiště odchází Arne Maier, přichází Julian Baumgartlinger,
    ze hřiště odchází Elvis Rexhbecaj, přichází David Čolina,
    ze hřiště odchází Dion Drena Beljo, přichází Kelvin Yeboah.
     
    77
    Augsburg právě vstřelil branku! Neskutečné! Augsburg i na třetí pokus v dnešním souboji vyrovnává! První zakončení ještě skončilo na tyči, ale k dorážce se dostal DAVID ČOLINA, který pohotově doklepl míč do sítě!
     
    78
    Dortmund právě vstřelil branku! Neskutečná pasáž utkání! Dortmund odpovídá nejlepším možným způsobem! Do propadnutého míče se z hranice velkého vápna položil GIOVANNI REYNA, jehož nádherná rána rozjásala zaplněný stadion!
     
    80
    Dortmund drží míč na kopačkách a snaží se tlačit vpřed. Domácí celek si nemůže dovolit, aby Augsburg i na čtvrtý pokus vyrovnal.
     
    81
    Hosté jsou aktivní na polovině soupeře. Do zakončení se tlačil Jensen, ale blok domácích obránců mu vystavil stopku.
     
    82
    Jude Bellingham chtěl procedit přihrávku za obranu Augsburgu, kam sprintoval Reyna, ale trefil stopera v bílém dresu Augsburgu.
     
    83
    Ryerson se z pravé strany dostal k odcentrování, nicméně jeho pobídku srazil Mads Pedersen do zámezí. Borussia bude vhazovat.
     
    84
    Mats Hummels si pohlídal náběh hostujícího útočníka, kterého skvěle odstavil tělem a nechal míč propadnout do rukavic Kobela.
     
    85
    Reyna si chtěl v pokutovém území obhodit vyběhnutého brankáře, ale Rafał Gikiewicz se mu famózně hodil pod nohy a připsal si cenný zákrok!
     
    85
    Žlutá karta pro tým Borussia Dortmund (Jude Bellingham).
     
    86
    Přetažený míč si v pokutovém území našel Demirović, ale zády k brance jej neudržel ve hře. Kobel s rozehrávkou spěchat určitě nebude.
     
    87
    Na opačné straně si hostující brankář dal pozor na padající nákop a bleskově rozehrál. Augsburg musí vrhnout všechny síly do útoku.
     
    88
    Reyna se z hranice velkého vápna opřel do volného míče, ale Jeffrey Gouweleeuw jeho ránu obětavě přizvedl na rohový kop.
     
    89
    Ermedin Demirović dostal fantastickou přihrávku na hranici velkého vápna, kde měl i dostatek prostoru, ale nepřipravenou střelou zakončil vysoko nad břevno!
     
    90
    Na pravé straně bojoval o míč Giovanni Reyna, ale získal pro domácí celek jen autové vhazování. Dortmund už spěchat rozhodně nebude.
     
    90+1
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Niklas Süle.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Po dalším centru se do zakončení hlavou v pokutovém území dostal Mats Hummels, ale jeho pokus se snesl nad horní tyč.
     
    90+2
    Žlutá karta pro tým FC Augsburg (Jeffrey Gouweleeuw).
     
    90+3
    Hummels riskoval skluzem na vlastní polovině, ale skvěle trefil míč a nepustil hráče Augsburgu do zajímavého útoku.
     
    90+4
    Až v závěru nastavení se hosté dostali na polovinu Dortmundu, ale přihrávkou pod sebe odevzdal míč fotbalistům Dortmundu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Borussia zvládla přestřelku s Augsburgem a vítězí 4:3. O úvodní branku se střelou z hranice velkého vápna postaral Jude Bellingham. Na jeho zásah odpověděl Arne Maier. Domácí však vedení rychle vrátil hlavou Nico Schlotterbeck. V nastavení si le nešťastný vlastní gól vstřelil Julian Ryerson. Po změně stran se dlouho čekalo na šance. Až v 76. minutě vrátil domácí do vedení střídající Jamie Bynoe-Gittens. Na jeho zásah ale okamžitě odpověděl David Čolina. Dortmund však nesložil zbraně a o další minutu později definitivně rozhodl Giovanni Reyna.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 17:10. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:9. (17:32:16)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 30. Bellingham (Adeyemi), 43. N. Schlotterbeck (Brandt), 76. Bynoe-Gittens, 78. Reyna (Bellingham) – 40. Maier (Beljo), 45+2. Ryerson (vla.), 77. Čolina

    Karty:   85. Bellingham (DOR) – 45. M. Pedersen (AUG), 55. Cardona (AUG), 69. Jensen (AUG), 90+2. Gouweleeuw (AUG)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 17:10. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:9.
    Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Guerreiro – Bellingham, Özcan – Adeyemi (71. Bynoe-Gittens), Brandt (90+1. Süle), Malen (71. Reyna) – Moukoko (62. Haller).
    Náhradníci: Meyer – Dahoud, Modeste, M. Wolf.

    FC Augsburg: Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai, M. Pedersen – Engels, Maier (77. Baumgartlinger), Rexhbecaj (77. Čolina), Vargas (13. Cardona, 65. Jensen) – Demirović, Beljo (77. Yeboah).
    Náhradníci: Koubek – Bauer, Caligiuri, Dorsch.
    bahis siteleri