Girona – Las Palmas 1:0 (kon.) | Mallorca – Ath. Bilbao 0:0 (kon.) | Osasuna – Barcelona 1:2 (kon.)
konec
Girona FC
1:0 (0:0)
UD Las Palmas
Neděle 03.09.2023, 14:00 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španělská LaLiga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:10. (16:06:00)
     
    Girona na domácí půdě potvrdila roli favorita, Las Palmas pozdním gólem porazila hubeným výsledkem 1:0.

    Jediný gól střetnutí padl v 88. minutě, kdy přetažený centr Fernándeze vracel do ohně Couto a byl to navrátilec do Girony Portu, kdo hlavou z malého vápna poslal míč do volného středu brány a rozhodl o tříbodovém zisku domácího celku. Hosté vzdorovali statečně, ve druhé půli dokonce byli lepším týmem, ovšem jejich efektivita zůstala na nule, v největší příležitosti vychytal hlavičkujícího Arauja Gazzaniga pravou rukou.

    Svěřenci trenéra Míchela se díky vítězství posunuli v tabulce na skvělé druhé místo s mankem dvou bodů na vedoucí Real Madrid. Las Palmas zůstává se dvěma body těsně nad hranicí sestupu sedmnáctý.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Fotbalisté Girony kontrolují poslední vteřiny nastaveného času míč na vlastních kopačkách v blízkosti poloviny hřiště. Zdá se, že Las Palmas již nedostane možnost posledního útoku.
     
    90+5
    Obklíčený Benito Ramírez zvládl propasírovat míč za sebe na Miku Mármola, na vysoký centr neměl Sory Kaba žádnou šanci doskočit.
     
    90+4
    Ani dlouhé autové vhazování Las Palmas nezpůsobilo žádné nebezpečí pro domácí svatyni, vysoko letící míč propadl až k připravenému brankáři.
     
    90+3
    Rohový kop k vyrovnání nevedl. David López očekával centr na přední tyčku, zavěsil se vysoko do vzduchu a poslal ho ven z vápna.
     
    90+2
    Ostrou přihrávku Javiho Muñoze protečoval Máximo Perrone do pokutového území, bránící David López přetlačil Benita Ramíreze.
     
    90+1
    Artěm Dovbyk ještě nabral rychlost a vyvinul velký tlak na posledního obránce Álexe Suáreze, jehož viditelně vystrašil, zadák jenom odkopával do zámezí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    88
    Girona právě vstřelila branku!
    Domácí mužstvo dělá obrovský krok směrem k zisku tří bodů! Přetažený centr Fernándeze s našel Couto, s nímž trestuhodně vypustil souboj Ramírez. Brazilec hlavou sklepl míč na hranici malého vápna do prostoru, kde se nacházela staronová posila PORTU a ten hlavou zakončoval do volného středu brány. Asistence: Yan Couto.
     
    88
    V půlkruhu za velkým vápnem si míč pod nohy stáhl Artěm Dovbyk, načež vyslal prudkou střelu levačkou k levé tyči, Valles šel včas k zemi a zdárně zakročil.
     
    87
    Spoluhráčům pořádně zabrnkal na nervy Álvaro Valles, jenž si běžel pro balón, ale přeběhl ho, pravou rukou ho jenom vyrazil před sebe a měl obrovské štěstí, že Portu nezareagoval včas.
     
    86
    Střídání v týmu UD Las Palmas:
    ze hřiště odchází Jonathan Viera, přichází Javi Muñoz.
     
    85
    Střídání v týmu UD Las Palmas:
    ze hřiště odchází Enzo Loiodice, přichází Omenuke Mfulu.
     
    85
    Za ostřejší zákrok obdržel kartónek žluté barvy Yan Couto, nedovoleně si počínal u pravé lajny v blízkosti poloviny hřiště.
     
    84
    Volnějšího prostoru chtěl po levé lajně využít Máximo Perrone, jenže v okamžiku, kdy zabral, tak ho docvakl David López a tělem ho poslal na trávník.
     
    83
    Rychlonohý Yan Couto ještě udržel míč ve hře a za sebe nahrával Portuovi, nepovedený centr doputoval do rukavic připraveného brankáře.
     
    82
    Za obloučkem do pokutového území spěchal Marc Cardona, těsně bráněný Lópezem ale ztratil stabilitu, takže ze slibně vypadajícího momentu nebylo vůbec nic.

    Milan Huppert

    Branky: 88. Portu (Couto)

    Karty:   23. Sávio (GIR), 67. D. López (GIR), 85. Couto (GIR) – 26. S. Cardona (LPA), 35. Mármol (LPA), 48. K. Rodríguez (LPA)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:10.
    Girona FC: Gazzaniga – A. Martínez (61. Couto), D. López, Blind, Gutiérrez – A. García – Cygankov (75. Portu), Y. Herrera (62. Torre), I. Martín, Sávio (72. V. Fernández) – Stuani (C) (62. Dovbyk).
    Náhradníci: Carlos, Fuidias – Espinosa, E. García, Juanpe, Kebe, Solís.

    Trenér: Míchel

    UD Las Palmas: Valles – Araujo, Á. Suárez, Mármol, S. Cardona – K. Rodríguez (56. Perrone), Loiodice (85. Mfulu), Viera (C) (86. J. Muñoz) – al-Haddádí (76. M. Cardona), Kaba, Pejiño (57. B. Ramírez).
    Náhradníci: Escandell, Gorin – Coco, Curbelo, C. Herrera, Lemos, S. Ramírez.

    Trenér: Francisco Javier García Pimienta

    Rozhodčí: Busquets – García, Pérez de Mendiola
    bahis siteleri