Tappara – Mannheim 2:1 (1:0 po s.n.) | Pardubice – Stavanger cz 5:1 (kon.) | Skellefteå – Rouen 0:1 (kon.)
Innsbruck – Belfast Giants 2:1 (kon.) | Ženeva – Bolzano 6:1 (kon.) | Rapperswil – Rauma 2:5 (kon.)
Salzburg – Ingolstadt 1:2 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
ERC Ingolstadt
Čtvrtek 07.09.2023, 20:20 • Eisarena, Salzburg • Hokejová Liga mistrů • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:20.
     
    Salzburg neprožil úplně vydařený start do nového ročníku Ligy mistrů. Hokejisté z Rakouska se vrátili z venkovního tripu s nepořízenou, když nejprve podlehli švédské Skelleftee na jejím ledě 0:4 a následně nezvládli utkání v Mannheimu 2:3. Menším pozitivem může být to, že rakouský celek dokázal smazat alespoň dvoubrankové manko, od čehož se může odrazit směrem k blížícímu se zápasu s Ingolstadtem.
     
    Ingolstadt může být s dosavadním průběhem Ligy mistrů spokojen. Německý klub v úvodním utkání otočil skóre ve francouzském Rouenu, když nakonec zvítězil 5:3. Další triumf přišel v následujícím duelu proti Färjestadu, kdy naši západní sousedé možná trochu překvapivě brali výhru 3:2. Ingolstadt má na kontě po dvou odehraných zápasech plný počet šesti bodů a v Rakousku bude hájit svou dosavadní neporazitelnost.
     
    Příjemný večer u sledování hokejové Ligy mistrů. Utkání třetího hracího kola jsou již v plném proudu a v akci budou mimo jiné i týmy Salzburgu a Ingolstadtu. Vzájemný souboj obou celků startuje přesně ve 20:20 hodin. Buďte u toho s námi!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Domácí hokejisté vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu, ale jako první se na krátkou chvíli podívali do útočného pásma hosté. K žádné střele však nedošlo.
     
    00:44
    Ryan Murphy operoval s kotoučem na pravé straně kluziště a vynutil si faul! Na trestnou lavici usedl Travis St. Denis (ING), který vyfasoval menší trest za podrážení.
     
    01:40
    Hosté se brání velmi úspěšně a nepouští domácí tým do útočného pásma. Salzburští hokejisté mají problémy vůbec zavést kotouč před brankáře Garteiga.
     
    02:30
    Peter Schneider pronikl do útočného pásma středem kluziště, ale domácí hokejisté se dlouho před Garteigem neohřáli. Hosté vyhazují a mohou v klidu střídat.
     
    02:52
    Rakouský celek svou první přesilovou hru v utkání nevyužil, hosté hrají v plném počtu. Mezitím oba celky mění své hráče na ledové ploše a mohou střídat.
     
    03:55
    Ingolstadt se usadil v útočném pásmu a domácí brankář Tolvanen musel zkrotit kotouč ve své výstroji. Domácí celou situaci zvládli a mohou založit novou akci.
     
    04:46
    Fabio Wagner poslal kotouč podél mantinelu do středního pásma, kde byli připraveni převážně domácí. Ti si vzali puk na své hokejky a už míří dopředu.
     
    05:32
    Daniel Schwaiger byl u kotouče v obranném pásmu jako první, což znamená jediné. Hra se po zakázaném uvolnění vrátí zpátky před brankáře Tolvanena.
     
    05:55
    Hosté byli příliš aktivní a v útočném pásmu si počínali nedovoleně. Jedná se o Enrica Henriqueze-Moralese (ING), který vyfasoval menší dvouminutový trest za držení.
     
    06:45
    Adam Payerl nepřesně hledal své spoluhráče v útočném pásmu a hosté krátce nato posílají puk až na druhou stranu kluziště k brankáři Tolvanenovi.
     
    07:28
    Garteig se znovu vyznamenal proti nebezpečné střele jednoho z domácích borců. Hostující brankář si našel dobrý výhled a ránu zneškodnil.
     
    08:30
    Paul Huber napadal hostující rozehrávku v hloubi útočného pásma a domácí zůstali usazeni před Garteigem. Ten nakonec nemusel zasahovat a hra pokračuje.
     
    09:19
    Casey Bailey vyrušil domácí souhru v útočném pásmu a hosté se vymanili ze sevření. Hra se přelévá ze strany na stranu, ale vyložených šancí jsme moc neviděli.
     
    10:35
    Andrew Rowe našel svého spoluhráče, který ovšem tváří v tvář nebyl úspěšný. Oba celky zatím spíše hledají cestu, jak ohrozit soupeřova brankáře.
     
    11:15
    Hosté se dostali znovu do útočného pásma a operovali s kotoučem na hokejkách. Kevin Maginot kličkoval v rohu u mantinelu, ale kýžené ovoce to nepřineslo.
     
    11:50
    Ingolstadt si za chvíli zahraje klasickou početní výhodu. Na trestnou lavici usedl domácí útočník Florian Baltram (SLZ), který vyfasoval "dvojku" za hákování.
     
    12:21
    Leon Hüttl se ocitl v obrovské příležitosti, ale osamocen před domácím brankářem nebyl úspěšný. Tolvanen bez větších obtíží zasáhl.
     
    13:24
    Andrew Rowe udržel kotouč na hokejce v útočném pásmu, nicméně celá akce záhy skončila. Sudí přerušili hru a za malou chvíli bude následovat vhazování.
     
    14:20
    Wayne Simpson udržel kotouč proti napadajícímu protihráči u mantinelu a hosté zůstali usazeni před Tolvanenem. Ten musel být v pohotovosti, ale vše zvládl.
     
    15:11
    Murphy se dobře vrátil do obranného pásma a domácí hokejisté rozjeli novou útočnou akci. Střela z levého kruhu pro vhazování ovšem nebyla přesná.
     
    16:02
    Peter Hochkofler udržel kotouč na hokejce a dopřál čas svým spoluhráčům na vystřídání. To samé dělají také hosté, kteří obměňují své síly na ledové ploše.
     
    16:10
    Noah Dunham vyslal jemnou střelu z levé strany kluziště, která však domácího brankáře Tolvanena nikterak nepřekvapila. Hra pokračuje dál.
     
    17:15
    Dennis Robertson vyslal dlouhou přihrávkou do jízdy svého spoluhráče, kterého však hosté včas odzbrojili. Ingolstadt v posledních chvílích přebírá iniciativu.
     
    18:13
    Dunham znovu naháněl jednoho z protihráčů v útočném pásmu, ale domácí obránce si nakonec poradil bez větších problémů a posléze poslal puk do neutrální zóny.
     
    19:02
    Poslední minuta první třetiny. Ryan Murphy se nyní chtěl protáhnout přes posledního obránce, který však odvedl dobrou práci a nepustil před sebe domácího hráče.
     
    19:14
    Hosté budou mít krátce před koncem první třetiny ojedinělou možnost na to, aby mohli skórovat. Mezi časoměřiče tentokrát zamířil Adam Payerl (SLZ) za podrážení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je minulostí a oba celky se zatím vzájemně spíše oťukávají. Hosté měli možná více šancí, ale brankáři jsou bezchybní. Uvidíme, co přinese druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:05 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Hosté ještě dohrávají svou přesilovou hru z konce úvodního dějství. Brankář Tolvanen ovšem nemusel zasahovat a posléze kotouč letí až na opačnou stranu.
     
    21:09
    Salzburg právě vstřelil branku! Velká paráda domácího obránce Genowaye! CHAY GENOWAY přebruslil všechny obránce, objel branku a posléze jen zasunul kotouč do sítě za bezmocného Garteiga. Hosté se prosadili ve vlastním oslabení. Asistence: Mario Huber.
    21:09 GENOWAY - 1:0
     
    22:05
    Bude se znovu vylučovat a za nebezpečný zákrok si jde odpočinout na trestnou lavici Wojciech Stachowiak (ING), který vyfasoval trest za faul kolenem.
     
    22:40
    Střela od modré čáry v podání jednoho z domácích hráčů byla velmi slušná, ale zřejmě také nepřesná. Hosté se posléze dostávají alespoň do středního pásma.
     
    23:16
    Hostům prošel zákrok na hraně pravidel, ale vylučovat se nebude. Domácí hokejisté se nemohou na delší časový úsek usadit před brankářem Tolvanenem.
     
    23:46
    Na ledě je formace Petera Schneidera. Tlak vyústil ve střelu obránce Murphyho, která však neměla gólové parametry. Ingolstadt se v tomto oslabení ubrání.
     
    24:30
    Andrew Rowe zasekl hru v útočném pásmu a počkal na své spoluhráče. V osobním souboji u mantinelu byli už úspěšnější domácí, kteří dostávají hru do bezpečí.
     
    25:23
    Rowe nabil na levý kruh svému spoluhráči a jeho prudká rána nebyla úspěšná. Hra je na chvíli přerušena a za chvíli bude následovat další vhazování.
     
    26:15
    Ali Wukovits operoval s pukem v útočném pásmu, ale jeho spoluhráči nebyli včas připraveni v dobrých střeleckých pozicích. Hra se rychle otáčí ke Garteigovi.
     
    26:39
    Patrik Virta si sebral kotouč za soupeřovou brankou a Tolvanen musel řešit nepříjemnosti. Domácí brankář celou situaci zvládl a zasáhl.
     
    27:29
    Tim Luca Harnisch nemohl pokračovat v útočné akci, jelikož zřejmě obránce Robertson přejel přes modrou čáru ještě dříve. Sudí píská postavení mimo hru.
     
    28:05
    Hüttl odehrál kotouč před napadajícím protihráčem, ale daleko s kotoučem se hosté nedostali. Domácí dobře vystoupili a nepouští Ingolstadt z jeho pásma.
     
    28:20
    Casey Bailey nastřelil kotouč do útočného pásma, ale hra se znovu rychle přelila na opačný konec kluziště. Oba brankáři musí zůstat i nadále v pohotovosti.
     
    28:26
    Daniel Pietta našel svou jemnou přihrávkou Stachowiaka a druhý jmenovaný poté natlačil kotouč do brankoviště. Tolvanen si pohlídal kotouč svou rukavicí.
     
    29:25
    Troy Bourke nahodil kotouč do hloubi útočného pásma pro své spoluhráče a v následném souboji u mantinelu byli Salzburští úspěšnější. Garteiga ovšem neohrozili.
     
    29:48
    Patrik Virta si vyjel až na modrou čáru, odkud vyslal svižnou ránu zápěstím. Před brankou poté ještě clonil St. Denis, ale Tolvanen si našel dobrý výhled.
     
    30:30
    Domácí tým se usadil v útočném pásmu a Murphy kombinoval se svými spoluhráči. Hosté byli dlouho zamčeni v obranném pásmu a tlak i nadále trvá.
     
    31:25
    Adam Payerl vyslal střelu z otočky, ale Garteig byl připravený a nedovolil komplikace. Ingolstadt konečně dostává kotouč do bezpečí a může v klidu střídat.
     
    32:21
    Tolvanen vyjel ze svého pracoviště a uklidnil hru pro své spoluhráče. Ti nejprve vystřídali a nové síly mohou pokračovat na ledě. Sudí nechávají hru pokračovat.
     
    33:21
    Andrew Rowe se přetlačoval s protihráčem a hosté byli nakonec úspěšnější. Následně si však nerozuměli v rozehrávce a sudí píská zakázané uvolnění.
     
    33:55
    Daniel Schwaiger se zorientoval u mantinelu v obranném pásmu ze všech nejlépe a zpětnou přihrávkou uklidnil celou situaci. Domácí musí začít znovu.
     
    34:28
    Luca Auer udržel kotouč proti soupeři a domácí pokračovali ve svém tlaku v útočném pásmu. Ten však žádný větší rozruch nepřinesl a hra může pokračovat dál.
     
    35:30
    Domácí hokejisté si trochu zkomplikovali svou situaci v obranném pásmu, ale vše nakonec pro ně dobře dopadlo. Oba celky střídají a čas běží dál.
     
    36:16
    Ingolstadt právě vstřelil branku! Hosté se přeci jen dočkali a možná i zaslouženě vyrovnávají. ANDREW ROWE využil zmatků na modré čáře a v situaci tři na jednoho prostřelil bezmocného Tolvanena. Máme vyrovnáno a uvidíme, jak bude průběh utkání pokračovat dál. Bez asistence.
    36:16 ROWE - 1:1
     
    36:59
    Patrik Virta se hnal za kotoučem do útočného pásma a posléze musel Tolvanen řešit další vážnější situaci. Domácí brankář přikryl kotouč pod svou lapačku.
     
    37:30
    Casey Bailey si udělal místo na modré čáře a posléze vyslal velmi nepříjemnou ránu, která snad všechny zaskočila. Halou to jen zahučelo.
     
    38:20
    Wayne Simpson kličkoval s kotoučem v rohu útočného pásma, ale posléze hledal nepřesně své spoluhráče. Hra se otočila na druhou stranu kluziště.
     
    38:38
    Ingolstadt právě vstřelil branku! To jsou věci! Hosté krátce před koncem druhé třetiny střílí druhou branku a vůbec poprvé v utkání jdou do vedení. ANDREW ROWE úplně sám na pravém kruhu pro vhazování trefil přesně na vzdálenější tyčku. Asistence: Travis St. Denis, Mathew Bodie.
    38:38 ROWE - 1:2
     
    39:02
    Běží poslední minuta druhé třetiny a salzburští hokejisté musí rázem dotahovat. Hosté předvedli velký obrat, ale uvidíme, zda jim vydrží ve třetí části.
     
    39:54
    Salzburg bude čelit další přesilové hře Ingolstadtu. Její podstatnou část si hosté zahrají ve třetí části. Na trestnou lavici usedl Benjamin Nissner (SLZ) za krosček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce. Domácí hokejisté se nejprve dostali do vedení zásluhou Chaye Genowaye, který se prosadil při vlastním oslabení. Dlouho to vypadalo, že si Salzburští odnesou do kabin cenný jednobrankový náskok, ale hosté dvěma údery otočili dosavadní vývoj utkání. Andrew Rowe dvakrát překonal Tolvanena a je zatím hrdinou tohoto utkání.
     
    Další třetina začne přibližně ve 22:05 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Hosté dohrávají svou klasickou početní výhodu z konce druhé třetiny. Zatím se ovšem nedokáží dostat do vyložené šance, domácí čtveřice brání pozorně.
     
    41:05
    Daniel Pietta se usadil se svou útočnou formací v obranném pásmu domácích a hosté chvíli kombinovali. Vypadalo to nadějně, ale Tolvanen nemusel zasahovat.
     
    41:42
    Brankář Garteig vyjel ze svého pracoviště, aby pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Přesilová hra hostí se pomalu chýlí ke svému konci a skóre se nemění.
     
    42:34
    Benjamin Nissner po návratu z trestné lavice se ihned zapojil do hry na ledové ploše. Rozhodčí má zdviženou pravici, to znamená jediné. Bude se vylučovat.
     
    42:55
    Přesilovou hru si nyní zahrají domácí. Obránce Fabio Wagner (ING) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za hákování a už sedí na trestné lavici.
     
    43:30
    Andrew Rowe nabral velkou rychlost ve středním pásmu a málem přebruslil také posledního domácího obránce. Pro Salzburg vše nakonec dobře dopadlo.
     
    43:59
    Na ledě se přiostřilo a jedním z aktérů byl také brankář Garteig. Sudí posílají na lavici hanby domácího Petera Hochkoflera (SLZ) a Mathewa Bodieho (ING).
     
    45:08
    Patrik Virta se řítil spolu se svým spoluhráčem do další velké šance, kterou však hosté nevyužili. Brankář Tolvanen celou situaci i s menšími obtížemi ustál.
     
    46:34
    Jan Nijenhuis se natahoval po kotouči svou hokejkou při napadání, ale domácí hokejisté přesto dostali kotouč až na druhou stranu kluziště. Hra pokračuje.
     
    47:39
    Andrew Rowe je v tomto utkání opravdu při chuti a nyní znovu bruslí po ledové ploše. To znamená jediné, domácí musí vyhlásit stav nejvyšší pohotovosti.
     
    48:15
    Hra rychle plyne dál, domácí hokejisté zvýšili v posledních vteřinách obrátky a okupují útočnou zónu. Garteig všechny pokusy zneškodnil a podržel svůj celek.
     
    48:50
    Po krátké pauze se hosté znovu dostali do útočného pásma, ale domácí obránci zapracovali a dostali kotouč až na druhou stranu kluziště ke Garteigovi.
     
    49:35
    Adam Payerl využil trocha volného prostoru a okamžitě vypálil. Pokus domácího útočníka bez větších problémů zkrotil připravený Garteig. Hrajeme dál.
     
    50:35
    Casey Bailey se ocitl v další velké šanci! Hostující útočník se rozhodl ve výhodné pozici střílet, ale Tolvanen se přitiskl ke své tyčce a zakročil.
     
    51:15
    Chybná rozehrávka a dopředu spěchali znovu hosté. Patrik Virta po přejezdu útočné modré čáry okamžitě hledal svého spoluhráče, leč neúspěšně.
     
    51:45
    Kotouč končí zřejmě až v ochranné síti a hra je znovu přerušena. Vhazovat se bude za malou chvíli po pravici hostujícího brankáře Garteiga. Udrží hosté vedení?
     
    52:30
    Domácí hokejisté vysunuli své napadání hluboko v útočném pásmu, ale Rowe pomohl svým obráncům a hosté alespoň na chvíli dostali hru do bezpečí.
     
    53:05
    Fabio Wagner rychle rozehrál na své spoluhráče a hosté zaútočili. Salzburští hráči jsou připraveni ve středním pásmu a okamžitě otáčí hru na druhou stranu.
     
    53:31
    Ali Wukovits střílel téměř z nulového úhlu, ale i přesto nebyl v úplně špatné pozici. Garteig se včas zorientoval a vytasil ze svého repertoáru pohotový zákrok.
     
    54:30
    Red Bull se usadil v útočném pásmu, ale do souhry se posléze vložil Virta. Domácí hokejisté zapracovali a posléze ještě udrželi hru na útočné modré čáře.
     
    55:00
    Posledních pět minut třetí třetiny. Domácí i nadále tlačí do plných, ale hosté jsou včas připraveni a nepouští svého soupeře do šancí. Sudí nechávají hru plynout dál.
     
    55:50
    Garteig zpracoval kotouč svou hokejkou pro obránce a hosté našetřili další cenné vteřinky daleko od své branky. Ingolstadt se soustředí spíše na obrannou činnost.
     
    56:45
    Mario Huber poslal kotouč podél mantinelu, kde však byli připraveni pouze hosté. Ti znovu velmi rychle otáčí hru na druhou stranu kluziště a čas utíká dál. Dočkáme se vyrovnání?
     
    57:45
    Do konce řádné hrací doby zbývá něco málo přes dvě minuty a hosté z Německa i nadále drží hubený náskok. Salzburští se nedokáží usadit v útočném pásmu.
     
    58:12
    Tolvanen už pokukuje po střídačce, až dostane pokyn od trenérů definitivně zamířit ven ze své branky. Nyní tu máme oddechový čas domácích.
     
    58:12
    A je to tady. Atte Tolvanen už definitivně opustil své pracoviště, domácí hokejisté to v závěru základní hrací doby zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:01
    Poslední minuta třetí třetiny. Domácí zamkli svého soka v jeho obranném pásmu a Schneider operoval s pukem na hokejce. Garteig veškerému tlaku odolal.
     
    59:50
    Tohle už domácí hokejisté nestihnou. Huberova rána nebyla přesná. Ingolstadt se výtečně brání a z rakouského Salzburgu si odveze všechny body.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno! Ingolstadt ve třetí části už komplikace nepřipustil a z Rakouska si odváží velmi cenné tři body za výhru 2:1. Salzburští hokejisté bojovali až do konce, ale tentokrát to nestačilo. Hosté tedy za mohutné podpory svých příznivců zapisují důležitý triumf v základní části letošního ročníku Ligy mistrů.
     
    Z mé strany je to pro dnešní odpoledne a následně i večer definitivně vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se bude zase těšit někdy příště, na počtenou! (22:35:49)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 22. Genoway (M. Huber) – 37. Rowe, 39. Rowe (St. Denis, Bodie)


    EC Red Bull Salzburg: Tolvanen (Kickert) – Robertson, Murphy, Stapelfeldt, Genoway, Wimmer, Lewington, Sinn, Harnisch – T. Raffl, Nissner, Schneider – Wukovits, Bourke, M. Huber – Hochkofler, Baltram, Payerl – P. Huber, Auer, Thaler.
    Trenér: Oliver David

    ERC Ingolstadt: Garteig (Williams) – Wagner, Zitterbart, Bodie, Hüttl, Schwaiger, Edwards, Jobke, Maginot – St. Denis, Virta, Höfflin – Dunham, Stachowiak, Bailey – Henriquez-Morales, Pietta, Nijenhuis – Krauß, Rowe, Simpson.
    Trenér: Mark French

    Rozhodčí: Nikolić, Smetana – Bärnthaler, Riecken

    Diváci: 2 153
    bahis siteleri