Ath. Bilbao – Cádiz 3:0 (kon.) | Valencia – Atlético 3:0 (kon.) | Celta Vigo – Mallorca 0:1 (kon.)
Barcelona – Real Betis 5:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
5:0 (2:0)
Real Betis
Sobota 16.09.2023, 21:00 • Estadio Olímpico (Barcelona) • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:10. (23:01:48)
     
    Barcelona potvrdila roli velkého favorita, v rámci 5. kola nejvyšší španělské soutěže rozstříleli Betis vysoko 5:0.

    Bezbrankový stav zlomil ve 25. minutě João Félix, na nějž o sedm minut později navázal Robert Lewandowski. Zbylé tři trefy si domácí celek schoval do druhé půle, střeleckou listinu rozšířili Ferrán Torres povedenou střelou z volného přímého kopu, žolík Raphinha a konečnou podobu dal výsledku po pěkné individuální akci bek João Cancelo.

    Svěřenci trenéra Xaviho zůstávají po pátém kole neporažení a se třinácti body se v neúplné tabulce vyšvihli do čela tabulky. Betis nadále figuruje na deváté příčce se sedmi body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V závěrečných vteřinách nastaveného času ještě domácí mužstvo kopalo rohový kop, po rozehrávce nakrátko centroval Lamine Yamal, ale našel jenom hlavu protihráče.
     
    90+1
    Šestý gól Barcelony mohl a měl dát německý středopolař İlkay Gündoğan po perfektním centru Alonsa, v tutovce ale míč usměrnil vedle levé tyče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    89
    Zajímavý projektil z ostrého úhlu k vidění na druhé polovině hřiště. Marc-André ter Stegen se nenechal zaskočit, vyšponoval se vysoko do vzduchu a úspěšný zákrok zaznamenal pravou horní končetinou.
     
    88
    A další práce pro hostujícího gólmana, jehož zaměstnal Robert Lewandowski střelou hlavou doprostřed brány, tu udržel v rukavicích.
     
    87
    Během vteřiny Raphinha zpracoval a vystřelil, tvrdou střelu směřující do levého dolního rohu Francisco Vieites vytěsnil rukama.
     
    86
    Zkušený stoper Iñigo Martínez pozdě vystoupil proti Abdesamadovi Ezalzúlímu, nevystihl jeho kličku, takže volil zatažení za záchrannou brzdu v podobě faulu oceněného žlutým trestem.
     
    85
    Centr od praporku k šesté trefě nevedl. Marcos Alonso šikovně sklepával pod sebe na Koundého, ještě před Francouzem se však nacházel Juan Miranda.
     
    84
    Willian José natáhl k prudké střele z dvacet metrů. Marc-André ter Stegen zůstal ledově klidný, od počátku bylo zřejmé, že míč míří mimo tři tyče.
     
    84
    Příliš agresivně si při presinku počínal Guido Rodríguez, bolestivě stoupl na kotník Laminemu Yamalovi a za odměnu si vysloužil žlutou kartu.
     
    81
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Parádní představení Blaugranas pokračuje. Lewandowski přihrál k pravé lajně JOÃA CANCELA a portugalský bek naplno ukázal ofenzivní choutky, když si nejprve pohrál s Mirandou, potom si balón píchl do vápna a vypálil k zadní tyči. Střela neoplývala nikterak dobrou přesností, jenže skočila těsně před Vieitesem, brankář nestihl zareagovat a právě přes rukavice míč doputoval za jeho záda.
     
    80
    Na opačnou polovinu se po levé lajně vydal Willian José, jenž rychlostně Baldeho nepředčil a neuspěl proti bekovi ani kličkou do středu.
     
    79
    Otevřeným prostorem se do pokutového území vrhl Marcos Alonso, avšak na střelu si netroufl a pas pod sebe na İlkaye Gündoğana zachytil Guido Rodríguez.
     
    78
    Netrvalo dlouho a Blaugranas přesunuli obrázek hry na útočnou polovinu, na závěr rychlé akce pomezní odmával ofsajd Raphinhovi.
     
    77
    Robert Lewandowski sympaticky zabojoval a na polovině hřiště šel do skluzu ve snaze zachytit nahrávku Mirandu, chyběl mu možná půlkrok.
     
    76
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Andreas Christensen, přichází Iñigo Martínez.

    Milan Huppert

    Branky: 25. Félix (Romeu), 32. Lewandowski (Christensen), 62. F. Torres, 66. Raphinha (Lewandowski), 81. Cancelo (Lewandowski)

    Karty:   86. I. Martínez (BAR) – 72. Bartra (RBE), 84. G. Rodríguez (RBE)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:10.
    FC Barcelona: ter Stegen (C) – Cancelo, Koundé, Christensen (76. I. Martínez), Balde (76. Alonso) – de Jong, Romeu (64. Gündoğan), Gavi – F. Torres (64. Raphinha), Lewandowski, Félix (64. Yamal).
    Náhradníci: Astralaga, I. Peña – Casadó, Roberto, U. Hernández.

    Trenér: Xavi

    Real Betis: R. Silva (46. Vieites) – Bellerín, Bartra (C), Riad, Miranda – Altmira, M. Roca (66. G. Rodríguez) – Henrique (46. Ezalzúlí), Isco (66. Ro. Sánchez), A. Pérez (66. J. Cruz II) – José.
    Náhradníci: Fernandes – Vinícius, E. Fernández, B. Iglesias, Pezzella, Diao, Busto.

    Trenér: Manuel Pellegrini

    Rozhodčí: Sánchez – Cabañero, López

    Diváci: 45 055
    bahis siteleri