Ath. Bilbao – Cádiz 3:0 (kon.) | Valencia – Atlético 3:0 (kon.) | Celta Vigo – Mallorca 0:1 (kon.)
Barcelona – Real Betis 5:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
5:0 (2:0)
Real Betis
Sobota 16.09.2023, 21:00 • Estadio Olímpico (Barcelona) • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Šestý gól Barcelony mohl a měl dát německý středopolař İlkay Gündoğan po perfektním centru Alonsa, v tutovce ale míč usměrnil vedle levé tyče.
     
    86
    Zkušený stoper Iñigo Martínez pozdě vystoupil proti Abdesamadovi Ezalzúlímu, nevystihl jeho kličku, takže volil zatažení za záchrannou brzdu v podobě faulu oceněného žlutým trestem.
     
    84
    Příliš agresivně si při presinku počínal Guido Rodríguez, bolestivě stoupl na kotník Laminemu Yamalovi a za odměnu si vysloužil žlutou kartu.
     
    81
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Parádní představení Blaugranas pokračuje. Lewandowski přihrál k pravé lajně JOÃA CANCELA a portugalský bek naplno ukázal ofenzivní choutky, když si nejprve pohrál s Mirandou, potom si balón píchl do vápna a vypálil k zadní tyči. Střela neoplývala nikterak dobrou přesností, jenže skočila těsně před Vieitesem, brankář nestihl zareagovat a právě přes rukavice míč doputoval za jeho záda.
     
    76
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Andreas Christensen, přichází Iñigo Martínez.
     
    76
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Alejandro Balde, přichází Marcos Alonso.
     
    72
    Kartónek žluté barvy si pěkně zblízka prohlédl Marc Bartra, španělský stoper nekompromisně narazil do Lewandowského, přičemž snaha hrát míč byla nulová.
     
    66
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Marc Roca, přichází Guido Rodríguez.
     
    66
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Ayoze Pérez, přichází Juan Cruz.
     
    66
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Isco, přichází Rodrigo Sánchez.
     
    66
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Jak je to jednoduché. Přes Yamala a Lewandowského balón na půlkruhu za šestnáctkou získal čerstvý RAPHINHA a po rychlém zpracování mířil neomylně do levého dolního rohu, gólman neměl žádnou šanci na míč dosáhnout.
     
    64
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází João Félix, přichází Lamine Yamal.
     
    64
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Ferrán Torres, přichází Raphinha.
     
    64
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Oriol Romeu, přichází İlkay Gündoğan.
     
    62
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Exekuce standardky se chopil FERRÁN TORRES a poradil si znamenitě! Španěl zakroutil balón kolem zdi k levé tyčky, Vieites spatřil hrací předmět na poslední chvíli a už nemohl reagovat. Střelu brankář chytat nemohl, nicméně obstřel autora gólu vypadal až překvapivě snadně, možná si tedy mohl o trošku lépe postavit zeď.
     
    46
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Luiz Henrique, přichází Abdesamad Ezalzúlí.
     
    46
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Rui Silva, přichází Francisco Vieites.
     
    45+3
    Na druhý gól v zápase si dělal zálusk João Félix, který stál na konci rychlého protiútoku Blaugranas, zkoušel štěstí tvrdou střelou po zemi, Silva vystřihl skvělý zákrok pro změnu levou rukou.
     
    45+2
    Nyní už bylo všechno v pořádku a Willian José mohl vsítit gól do šatny! Brazilec obdržel parádní centr přesně mezi dva protihráče, načež střílel z voleje placírkou k pravé tyčce, Marc-André ter Stegen ukázal perfektní reflexy a výborným zákrokem rukou udržel čisté konto.
     
    32
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Okno v obraně Betisu se objevilo, Xaviho družina odskakuje do náskoku o dvě branky! Christensenův průnikový pas středem Félix skvěle pustil a tím dokonale zmátl Bartru. Míč převzal ROBERT LEWANDOWSKI a před sebou měl poslední překážku, tváří v tvář Silvovi zamířil polský kanonýr nechytatelně po zemi o pravou tyčku.
     
    25
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Velmi důležitý první gól střílí favorizovaní Katalánci! Romeu s hlavou nahoře centroval na JOÃA FÉLIXE, jenž se evidentně pokusil o ránu z voleje, ale ta mu nevyšla, čehož ve výsledku nemusel vůbec litovat, protože si míč šťastně píchl před sebe, v pokračujícím pohybu doprava se zbavil i gólmana a ve finále z nelehkého úhlu zvládl usměrnit hrací předmět do prázdné brány.
     
    15
    První vážnější příležitost měl možná poněkud překvapivě Betis! Isco proti přesile zvládl píchnout míč k Willianovi Josému, jenž počkal na správný moment k přenesení míče doprava na Luize Henriqueho, ten si zpracoval míč do vápna a tvrdou přízemní ránu nasměroval jen těsně vedle vzdálenější tyče.

    Milan Huppert

    Branky: 25. Félix (Romeu), 32. Lewandowski (Christensen), 62. F. Torres, 66. Raphinha (Lewandowski), 81. Cancelo (Lewandowski)

    Karty:   86. I. Martínez (BAR) – 72. Bartra (RBE), 84. G. Rodríguez (RBE)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:10.
    FC Barcelona: ter Stegen (C) – Cancelo, Koundé, Christensen (76. I. Martínez), Balde (76. Alonso) – de Jong, Romeu (64. Gündoğan), Gavi – F. Torres (64. Raphinha), Lewandowski, Félix (64. Yamal).
    Náhradníci: Astralaga, I. Peña – Casadó, Roberto, U. Hernández.

    Trenér: Xavi

    Real Betis: R. Silva (46. Vieites) – Bellerín, Bartra (C), Riad, Miranda – Altmira, M. Roca (66. G. Rodríguez) – Henrique (46. Ezalzúlí), Isco (66. Ro. Sánchez), A. Pérez (66. J. Cruz II) – José.
    Náhradníci: Fernandes – Vinícius, E. Fernández, B. Iglesias, Pezzella, Diao, Busto.

    Trenér: Manuel Pellegrini

    Rozhodčí: Sánchez – Cabañero, López

    Diváci: 45 055
    bahis siteleri