Sassuolo – Bologna 1:1 (kon.) | Lecce – Turín 0:1 (kon.) | Juventus – Hellas Verona 1:0 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
1:1 (1:1)
Bologna FC
Sobota 28.10.2023, 15:00 • Mapei Stadium – Città del Tricolore, Reggio Emilia • Italská Serie A • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:57:41)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:10.
     
    Je konec! Druhý poločas nám nakonec žádnou branku nepřinesl. Viděli jsme sice ofenzivní podívanou, ale ta byla lepší v prvním poločase. Dnes byli asi o chloupek lepší domácí fotbalisté, jenže ti nakonec nemuseli brát ani bod. Hostům se totiž povedlo vstřelit gól, který ovšem nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu. Oba týmy si tak do tabulky připíšou po bodu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutá karta pro tým Bologna FC (Alexis Saelemaekers).
     
    90+4
    Sassuolu se dostalo pravděpodobně k jednomu z posledních útoků. Ten skončil rohovým kopem, ze kterého žádné nebezpečí v obraně hostí nehrozilo.
     
    90+3
    Victor Kristiansen si křikl o balón, k vidění bylo parádní přenesení hry přes celou šířku hřiště. Hostující záložník si ovšem tuto přihrávku nedokázal zpracovat!
     
    90+2
    Joshua Zirkzee si vzal na starosti přímý kop a vyslal ránu rovnou na bránu. Ta byla sice hodně dobrá, ale Andrea Consigli vyráží míč na rohový kop.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90
    Žlutá karta pro tým US Sassuolo Calcio (Domenico Berardi).
     
    89
    Hra se nyní odehrává kolem poloviny hřiště a opravdu to dnes nejspíše skončí remízou...
     
    88
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Pinamonti, přichází Grégoire Defrel.
     
    87
    Hostům to ale moc nevadilo a během chvilky se dostali na útočnou polovinu. Nakonec to zkusili takovým jemným lobem za obranu, ale poslední bek míč odvrátil.
     
    86
    Bologna drží míč opět na své obranné polovině a nikam nespěchá. To se nedá říct o domácích, kteří začali napadat rozehrávku hostí už u gólmana.
     
    85
    Usáma el-Azúzí si tedy dlouho nezahrál! Po patnácti minutách přišlo nucené střídání, nejspíše za tím bude svalový problém. Tak snad to bude jen natažené...
     
    84
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Usáma el-Azúzí, přichází Nikola Moro.
     
    83
    Na hřiště tentokrát museli zdravotníci hostujícího celku. Předtím ale přišla nebezpečná střela domácích, navíc tečovaná. Gólman hostí ale míč vyrazil!
    81. Neuznaná branka Orsoliniho
     
    81
    Bologna právě vstřelila branku! Povede, a to o několik sekund později! Ránu z pravé strany sice gólman vychytal, jenže před ním byl úplně osamocený RICCARDO ORSOLINI, jenž míč poslal do poloodkryté brány.

    Následně ale gólovou radost hostů zhatil VAR a ofsajd hráče, který si připsal první střelu.
     
    80
    A do konce základní hrací doby nám chybí posledních deset minut a zde to vypadá na dělbu bodů! Nebo ještě někdo překvapí a povede se mu rozhodnout?
     
    79
    Domácí fotbalisté se dostali s míčem až ke svému gólmanovi, odkud tedy musí rozjet novou akci. Jejich soupeři se navíc pustili do aktivního napadání.
     
    78
    Hráči v zelených dresech drží míč na útočné polovině a snaží se najít nějakou uličku k šanci.
     
    77
    Na druhé straně se snaží zahrozit také domácí, kteří získali rohový kop. Tentokrát se Bologna ubránila bez nejmenších potíží a poslal míč do bezpečí.
    75. Orsoliniho zastavil na brankové čáře Toljan!
     
    75
    Tohle už byla gólová možnost na hostující straně! Bologna se hnala do otevřené obrany po pravé straně. Riccardo Orsolini sice šikovně přehodil gólmana, ale Jeremy Toljan míč odpálil z brankové čáry!
     
    74
    Sassuolu vybojovalo alespoň rohový kop z levé strany. Viděli jsme dobrý centr do toho největšího ohně. Hlavička domácího hráče přišla, ale neletěla na bránu.
     
    73
    Domácí hráč zůstal ležet ve vápně, když mu špičkou kopačky šlápnul na nohu jeden z hostí. Matías Viña zatím zpátky na nohy moc nechce, přesto se zvedá.
     
    72
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Armand Lauriente, přichází Emil Ceïde,
    ze hřiště odchází Bajrami, přichází Cristian Volpato.
     
    71
    Žlutá karta pro tým Bologna FC (Usáma el-Azúzí).
     
    70
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních dvacet minut! Stále máme k dispozici vyrovnaný stav, budou se dnes dělit body nebo někdo rozhodne?
     
    69
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Aebischer, přichází Usáma el-Azúzí.
     
    68
    Bologna se chce chvíli držet na míči, a tak kombinuje okolo poloviny hřiště. Dlouho tam ale nejspíše nevydrží, jelikož domácí aktivně napadají své soupeře.
     
    67
    Sassuolo se sice znovu hnalo dopředu, jenže Łukasz Skorupski znovu nemusel zasahovat. Navíc míč má právě gólman hostí, který bude rozehrávat.
     
    66
    Oba trenéři se už snaží sahat do sestav, chtějí nějak oživit hru. Nesledujeme tak zajímavou podívanou jako v první půli, což je rozhodně velká škoda.
     
    65
    Domácí hráči mohli jít do otevřené obrany, ale trestuhodně ji zahodili... Nakonec tak budou jen vhazovat.
     
    63
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Saelemaekers, přichází Dan Ndoye,
    ze hřiště odchází Lykogiannis, přichází Kristiansen.
     
    62
    Držení míče 56% – 44%!
     
    61
    Sassuolo získalo míč kousek od šestnáctky, z čehož nakonec rzultovama střela z hranice vápna, proti které Łukasz Skorupski byl na zemi včas.
     
    60
    Za námi už je hodinka hry a mnoho podstatných věcí se v druhém poločase tedy neudálo. Nadále máme stal vyrovnaný, nyní je navíc také zápas hodně vyrovnaný.
     
    59
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Thorstvedt, přichází Uroš Račić.
     
    58
    Žlutá karta pro tým Bologna FC (Babis Lykogiannis).
     
    58
    Na domácí straně se stahuje ke střídání, dolů půjde pravděpodobně Domenico Berardi! Ten je ale zpátky na hřišti a vykoledoval si další faul.
     
    57
    Z ničeho nic jsme se dočkali zajímavé šance! Martin Erlić se dostal ve vápně k odraženému míči, jenže jeho zakončení končí těsně nad břevem brány hostů!
     
    56
    Tak se také stalo a u domácího útočníka jsou už lékaři Sassuola. Berardiho noha evidentně bolí, tak uvidíme, jestli bude schopen pokračovat v duelu.
     
    55
    Babis Lykogiannis celkem jasně položil svého soupeře na zem. Domenico Berardi se navíc drží za kotník a nejspíše bude potřebovat ošetření na hřišti...
     
    54
    Fotbalisté v bílém to zkusili tentokrát po pravé straně, jenže hráč hostí si dal míč daleko od nohy, ten tak končí mimo hřiště a gólman domácích bude odkopávat.
     
    52
    Domácí hráč upadl na polovině hřiště, když na něj ještě nechtěně došlápl jeden ze soupeřů. Je ale v pořádku, dokonce nepotřebuje ani nějaké ošetření.
     
    51
    Bologna to zkusila po pravé straně, kde se jí otevřel prostor. Nakonec z toho byl centr na zadní tyč, kam si vyskočil Andrea Consigli, jenž má míč ve své moci.
     
    50
    Prvních pět minut uteklo jako voda a na hřišti se nestalo vůbec nic... Łukasz Skorupski má u sebe balón a trochu přemýšlí, kam ho rozehraje.
     
    49
    Hráči v bílém se však během několika okamžiků dostali na útočnou polovinu, kde se snaží najít nějakou pozici. Nakonec z toho bude jen odkop od brány.
     
    48
    U míče se drží Bologna, je s ním však zatím jen na obranné polovině. Domácí nyní zatím co nenapadají a nechávají hrát hosty daleko od brány.
     
    47
    A už nám odstartoval i druhý poločas! Hostující trenér se rozhodl pro jednu změnu, jinak se hraje stále v stejných sestavách. Dočkáme se i nějakých gólů?
     
    46
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází De Silvestri, přichází Stefan Posch.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi velmi zajímavý první poločas, po kterém je nakonec strav vyrovnaný 1:1. Do vedení se celkem brzy dostal hostující celek, když Michel Aebischer vyslal dlouhou přihrávku na Joshuu Zirkzeeho, který udělal kličku i gólmanovi a bezpečně poslal míč do odkryté sítě. Sassuolo bylo následně jasně lepším týmem, ale dlouho to nemohlo dokázat. Domácí se však nakonec vyrovnání dočkali, a to v samotném závěr poločasu. Daniel Boloca dostal přihrávku na hranici vápna a křiknou ranou překonal gólmana hostí, který jinak chyt velmi dobře.

    Další poločas začne přibližně v 16:01.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    44. Daniel BOLOCA - 1:1
     
    44
    Sassuolo právě vstřelilo branku! Na konci prvního poločasu jsme se přece jen dočkali domácího vyrovnání, které je naprosto zasloužené! DANIEL BOLOCA dostal přihrávku na hranici vápna a trefuje se na zadní tyč parádní křiknou ranou po zemi. Łukasz Skorupski se sice po míči natahoval, ale marně.
     
    44
    Dnešní duel se jinak rozhodně nehraje v rukavičkách, k vidění je celkem hodně soubojů, někdy i hodně ostrých. Přesto jsme viděli jen jednu žlutou.
     
    43
    Babis Lykogiannis byl faulovaný ve vápně po vysokém centru. Sudí si toho všiml a faul také odpískal. Hostující gólman tak může v klidu rozehrávat.
     
    42
    Bologna se dostala pod tlak na své obranné polovině, když to musel Łukasz Skorupski vyřešit dalekým odkopem. Jinak už to hrozilo ztrátou míče.
     
    41
    Michel Aebischer chtěl jen jednoduše popostrčit míč na pravou stranu, jenže se mu to nepovedlo a míč získali domácí, kteří se samozřejmě ženou dopředu.
     
    40
    A máme zde posledních pět minut do konce prvního poločasu! Ten utekl opravdu hodně rychle. Hosté nadále vedou o gól, uvidíme ještě nějaký v první půli?
     
    39
    Calcio toho nedokázalo nijak využít a muselo naopak rychle spěchat na obrannou polovinu. To se mu povedlo, Bologna se však stále drží na balónu.
     
    38
    Armand Lauriente pelášil za dlouhým balónem, jenže se s ním dokázal vrátit také Lorenzo De Silvestri, který poslal míč alespoň do zámezí, aut pro domácí.
     
    37
    Sassuolu se nyní nedaří dostat se až na útočnou polovinu. Bologna se zvedla ve svém výkonu, už dokáže udržet míč na kopačkách i déle než několik sekund.
     
    36
    Bologna vybojovala snad svůj první rohový kop v zápase. K vidění byl parádní centr na hranici vápna, kde se do něj opřel hráč hostí z voleje, mířil ale přímo doprostřed brány!
     
    35
    Žlutá karta pro tým US Sassuolo Calcio (Domenico Berardi).
     
    34
    Armand Lauriente patří mezi nejaktivnější hráče domácího celku. Nyní to zkusil vzít na sebe, ale mezi dvěma hráči neprošel a ve vápně o balón přišel.
     
    33
    Hostující fotbalisté sportovně odevzdali míč soupeřům, kteří tak mohou rozjet novou akci od svého gólmana. Sam Beukema si ale v obraně dokázal poradit.
     
    32
    Držení míče: 60% – 40%!
     
    31
    Łukasz Skorupski ale zatím nemusí předvádět žádné zázračné zákroky, obrana mu zatím hodně pomáhá. Bologna navíc získala volný kop na své půlce.
     
    30
    Už je za námi třicet minut hry, tedy jedna třetina utkání! Hostující celek nadále vede o jednu branku, ale v posledních minutích je pod obrovským tlakem.
     
    29
    Ale z této akce nakonec žádné nebezpečí nevzniklo, jelikož obrana domácí se stihla včas vrátit. Bologna tak hodila zpátečku a poslal míč na polovinu hřiště.
     
    28
    Navíc si poradila i s dalším centrem, tentokrát z levé strany a vydala se vstříc otevřené obraně domácích.
     
    27
    Sassuolu se povedlo vybojovat rohový kop z pravé strany. Viděli jsme celkem krátký centr, se kterým si defenziva hostí poradila bez vážnějších problémů.
     
    26
    Nyní se na hřišti nic zajímavého neděje. Asi nikoho nepřekvapí, že domácí fotbalisté drží balón na svých kopačkách, jsou s ním ale daleko od brány.
     
    24
    Hráči v bílém drží míč na obranné polovině a snaží se trochu uklidnit hru. Přece jen jsou pod tlakem a hrají jinak bez míče... To si skoro říká o inkasování.
     
    23
    Gian Marco Ferrari ale svým centrem z pravé strany nikoho ve vápně nenašel a míč doskákal aý mimo hrací plochu. Łukasz Skorupski bude odkopávat.
     
    22
    Sassuolo se zase během chvilky dostalo k míči a vypadalo to na další zbrklé odevzdání. Nakonec tomu tak nebylo a byla zvolena raději zpětná přihrávka.
     
    21
    Ne, hráči v bílém zatím s míčem skoro nehrají, přesto vedou o jednu branku... Domácí hráči si ale nerozuměli a vlastní chybou se o balón připravili.
     
    20
    Což se potvrdilo nyní. Celá šance hráčů v zeleném byla ukončena ranou z voleje z hranice vápna, ale tato rána šla vysoko nad hostující horní tyč.
     
    19
    Hosté nejsou schopni se v posledních minutách udržet na míči a vlastně se jenom brání.
    18. Pinamonti poslal svou technickou střelu těsně vedle
     
    18
    Sassuolo proniklu útok do otevřené obrany! Andrea Pinamonti mohl být zakončovatelném celé akce, ovšem jeho technický pokus těsně minul zadní tyč! Pěkná střela, chyběl kousek.
     
    17
    Łukasz Skorupski je zatím snad nejvytěžovanějším hráčem na straně hostujícího celku. A pravděpodobně tomu tak bude až do samotného konce duelu.
     
    15
    Bologna se po delší době dostala k balónu, ale bude mít problémy dostat se alespoň z obranné poloviny. Sassuolo se pustilo do vysokého napadání.
     
    14
    Armand Lauriente o chvilku později natáhl z hodně podobné pozice. Mířil na přední tyč, ovšem jeho pokus šel těsně vedle a Skorupski celou dobu míč hlídal.
     
    13
    Łukasz Skorupski tentokrát musel hodně rychle na zem! To byla povedená střelka k tyči po zemi z nějakých dvaceti metrů, ale gólman hostí tuto ránu vyráží.
     
    12
    Na útočnou polovinu se nakonec dostali bez větších možností. Po nepovedeném pasu přišel ale nedovolený zákrok, který hlavní sudí odpískal.
     
    11
    Hostující fotbalisté se nyní drží na míči a nikam nespěchají. Domácí se je ale snaží napadat, a tak budou muset hráči v bílém také směrem dopředu.
     
    10
    Je za námi úvodních deset minut, ve kterých jsme se tedy zrovna nenudili. Bologna se dostala do vedení už ve třetí minutě a rento stav nadále trvá.
     
    9
    Držení míče: 61% – 39%!
     
    8
    Gian Marco Ferrari zkoušel centrovat z pravé strany, jenže se mu to úplně nepovedlo... Míč končí mimo hřiště a Łukasz Skorupski bude odkopávat.
     
    7
    Riccardo Orsolini se dostal mezi dva soupeře a byl na něj spáchaný nedovolený zákrok. Po chvilce se navíc hráč hostí zvedá a nepotřebuje ani ošetření.
     
    6
    Pokusili se ihned o nějakou akci, jenže ta nakonec nebyla dotáhnuta do střeleckého konce. Jinak ale Calcio ještě soupeři balón moc nepůjčilo.
     
    5
    Tak to je hodně zajímavý start! Bologna se dostala velmi rychle do vedení a domácí už musí dotahovat.
    3. Joshua ZIRKZEE - 0:1
     
    3
    Bologna právě vstřelila branku! Tak jsme se dočkali hodně rychlé branky, hosté jdou po necelých čtyřech minutách do vedení! JOSHUA ZIRKZEE dostal parádní dlouhou nahrávku za obranu na pravou stranu. Následně i položil brankáře a a bezpečně poslal míč do odkryté sítě.
     
    2
    Oba celky už nám předvedly první náznaky akcí, ale gólmani se zatím nemuseli nijak činit. Domácí to zkusili ze střední vzdálenosti, ale pálil vedle brány.
     
    1
    A dnešní utkání nám před několika okamžiky odstartovalo! Domácí fotbalisté nastupují v zelených dresech a obstarali výkop. Hosté hrají v bílých svršcích.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Toljan, Erlić, Ferrari, Viña – Boloca, Thorstvedt – D. Berardi, Bajrami, Lauriente – Pinamonti.
    Náhradníci: Pegolo, Cragno – Missori, Pedersen, Ruan, Castillejo, Volpato, Mulattieri, Ceïde, Defrel.
    Trenér: A. Dionisi.

    Bologna FC: Skorupski – De Silvestri, Beukema, Calafiori, Lykogiannis – Aebischer, Freuler – Orsolini, Ferguson, Saelemaekers – Zirkzee.
    Náhradníci: Ravaglia, Gasperini – Bonifazi, Kristiansen, Corazza, Moro, el-Azúzí, Fabbian, Urbanski, Karlsson, Ndoye, van Hooijdonk.
    Trenér: T. Motta

    Rozhodčí: Giuia – Vecchi, Ceolin.
     
    Bologna FC

    Bologna je na tom o něco lépe než její dnešní soupeř a půjde do zápasu v roli mírného favorita. Dosud získal v devíti odehraných duelech čtrnáct bodů a patří jí osmá pozice. Jak jsme si ale už řekli, tabulka je hodně nabitá a každý bod je důležitý. Dobou vizitkou pro hostující celek je pozitivní gólový rozdíl, konkrétně tři. Deset branek vstřelil, sedm jich inkasoval. Z posledních tří utkání navíc Bologna získala velmi slušných sedm bodů. Porazila Empoli a Frosinone, mezi tato dvě vítězství se vklínila remíza s Interem.
     
    US Sassuolo Calcio

    Sassuolo se zatím drží ve středu tabulky, ale nebudeme si nic nalhávat. Tabulka je hodně vyrovnaná a zisk nebo ztráta mohou tým poslat o pár míst nahoru, jenže tak dost dolu. V devíti zápasech vybojoval domácí celek rovných deset bodů, za tři výhry a jednu remízu. Rovnou pětkrát ovšem ze hřiště odešel jako poražené. Calcio má zatím obrovské problémy s defenzívou, vždyť inkasovalo už šestnáct branek! Samo jich sice dalo slušných dvanáct, ale... V posledních třech duelech vybojoval domácí tým jen bod za remízu s Lecce, jinak nestačil na Monza a Lazio.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního duelu desátého kola italské Série A! Spolu se podíváme na duel mezi domácím Sassuolem a hostující Bolognou. Úvodní výkop je naplánovaný na 15:00 a my u toho nebudeme chybět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Denisa Józsová

    Branky: 44. Boloca (Toljan) – 3. Zirkzee (Aebischer)

    Karty:   35. D. Berardi (SAS), 90. D. Berardi (SAS) – 58. Lykogiannis (BLG), 71. el-Azúzí (BLG), 90+5. Saelemaekers (BLG)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:10.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Toljan, Erlić, Ferrari, Viña (88. Pedersen) – Boloca, Thorstvedt (C) (59. Račić) – D. Berardi, Bajrami (72. Volpato), Lauriente (72. Ceïde) – Pinamonti (88. Defrel).
    Náhradníci: Pegolo, Cragno – Missori, Ruan, Castillejo, Mulattieri.

    Trenér: A. Dionisi.

    Bologna FC: Skorupski – De Silvestri (46. Posch), Beukema, Calafiori, Lykogiannis (63. Kristiansen) – Aebischer (C) (69. el-Azúzí, 84. Moro), Freuler – Orsolini, Ferguson, Saelemaekers (63. Ndoye) – Zirkzee.
    Náhradníci: Ravaglia, Gasperini – Bonifazi, Corazza, Fabbian, Urbanski, Karlsson, van Hooijdonk.

    Trenér: T. Motta

    Rozhodčí: Giuia – Vecchi, Ceolin
    bahis siteleri