Lyon – Méty 1:1 (kon.) | Nantes – Remeš 0:1 (kon.) | Štrasburk – Clermont Foot 0:0 (kon.)
Toulouse – Le Havre 1:2 (kon.) | Monaco – Brest 2:0 (kon.) | Nice – Rennes 2:0 (kon.)
konec
AS Monaco
2:0 (1:0)
Stade Brestois 29
Neděle 05.11.2023, 17:05 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:05.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu jedenáctého kola francouzské Ligue 1. Od sedmnácti hodin a pěti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Monakem a Brestem!
     
    Monako se na domácím hřišti pokusí napravit týden staré zaváhání z Lille. V regionu Hauts-de-France prohrálo 0:2 a v tabulce Ligue 1 kleslo za Nice na třetí místo, odkud ztrácí na vedoucí PSG čtyři body. Fotbalisté Monaka disponují druhým nejúdernějším útokem, kdežto v obraně mají nemalé rezervy. V deseti kolech Monako jen dvakrát udrželo čisté konto. Naposledy se tak stalo druhého září proti Lens. Nejlepšími střelci jsou pětigólový Ben Yedder a čtyřgólový Golovin. Na marodce jsou obránci Salisu, Vanderson a Henrique a v neposlední řadě rychlonohý útočník Embolo.
     
    Brest zažil nadstandardně podařený vstup do sezony. Po šesti kolech měl na kontě už čtyři výhry, jenomže v dalších čtyřech říjnových zápasech vybojoval už jen dva body za remízy s Nice a Toulouse. V posledních dvou kolech Brest nebodoval vůbec, byť porážky 0:1 s Lille a zejména 2:3 s PSG rozhodně nezavdaly k panice. V načatém 11. kole nalezneme mužstvo z Bretaně na šestém místě. S bilancí 3+3 je jeho nejproduktivnějším hráčem Romain Del Castillo. Na mardoce jsou jen dva členové širšího kádru – gólman Marillat a útočník Lebeau.
     
    Vzájemné zápasy 2022/23

    01.01.2023 Monako – Brest 1:0
    19.02.2023 Brest – Monako 1:2.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco: Köhn – Singo, Maripán, Magassa – Diatta, Yo. Fofana, Zakaria, Jakobs – Akliouche, Golovin – Balogun.
    Náhradníci: Majecki – Matsima, Mo. Camara, E. Diop, Matazo, Minamino, Ben Yedder, Boadu, Ouattara.
    Trenér: Adi Hütter

    Stade Brestois 29: Bizot – Lala, Chardonnet, Brassier, Locko – Mah. Camara, Lees-Melou, Magnetti – Del Castillo, Mounié, Le Douaron.
    Náhradníci: Coudert – Amavi, Bráhímí, Camblan, Darí, Doumbia, Le Cardinal, Lage, Satriano.
    Trenér: Éric Roy

    Rozhodčí: Wattellier – Evrard, Mugnier.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zahajovacího výkopu se zhostili hosté, kteří nastupují v černých dresech. Monako je v obvyklé červenobílé kombinaci.
     
    2
    Brendan Chardonnet musel odvracet první nebezpečí v podobě centru Jacobse. O balon měl v jeho blízkosti nemalý zájem Balogun.
     
    3
    Maghnes Akliouche kopal roh do malého vápna. Bizot ho neúplně jistě vyrážel, přičemž míč zůstal ve vápně, a nizozemský gólman byl ještě jednou v pohotovosti v souvislosti se zakončením Magassy.
     
    5
    Oběma týmům komplikuje práci s balonem nepřívětivé počasí. U Azurového pobřeží sice je zhruba osmnáct stupňů, ale jinak fouká silný vítr.
     
    6
    Singo u lajny odstavil od balonu Le Douarona. Fotbalisté Brestu se zatím těžko dostávají do palebné vzdálenosti od branky Köhna.
     
    7
    Lees-Melou neustál souboj s Akliouchem. Během obléhání šestnáctky se k míči dostal Denis Zakaria a z ostrého úhlu jej poslal nad bránu.
     
    8
    Maghnes Akliouche je na zemi potom, co mu Bradley Locko přišlápl nohu. Hlavní rozhodčí Wattellier poprvé vytahuje žlutou kartu.
     
    9
    Mahdi Camara se staral o rychlý přechod Brestu. Ještě ve středovém kruhu ho Zakaria zastavil taktickým faulem, jenž se obešel bez žlutého dovětku.
     
    10
    Steve Mounié v přehuštěném prostoru vypustil velmi slaboučkou střelu, která ve finále ani nestála za řeč. Köhn rychle vrací balon do hry.
     
    11
    Tým z Bretaně se ujímá vedení! Pierre Lees-Melou roztáhl hru ke Camarovi. Na jeho přihrávku do malého vápna Mounié nedosáhl, avšak na zadní tyči vše zavíral JÉRÉMY LE DOUARON, jenž měl před sebou úplně prázdnou bránu.
    11. Neplatný zásah Le Douarona
     
    12
    Videorozhodčí přizvali hlavního arbitra k monitoru. Gólu totiž předcházel podezřelý zákrok Leese-Meloua, který ještě může gól Le Douarona stornovat.
     
    13
    Eric Wattellier se přiklonil na stranu Monaka a po přezkoumání videozáznamu gól Brestu kvůli faulu Leese-Meloua zrušil.
     
    15
    Brendan Chardonnet vypíchl balon Fofanovi a postupný útok domácích fotbalistů se vrací až k půlící čáře.
     
    16
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Tak to je krutá rána pro Brest, jenž pár minut po neuznaném gólu inkasuje! V reakci na Magnettiho skluz pustil Golovin míč na roh, což se ukázalo být velmi dobré rozhodnutí! Rusův centr Bizot nedostal pod kontrolu a důraznější DENIS ZAKARIA přesnou hlavičkou rozveselil pár tisíc fanoušků na stadionu.
    16. Denis ZAKARIA - 1:0
     
    18
    Jacobs se provinil proti pravidlům v souboji s Del Castillem a hosté mohou odpovědět na inkasovaný gól ze standardní situace.
     
    19
    Po propadlém nákopu Laly dostal Brendan Chardonnet od Leese-Meloua nabito na volej, jenž před brankou pohltila skupinka bránících hráčů Monaka.
     
    20
    Golovin měl před sebou otevřený střed a rozhodl se přihrát na Jacobse. Zakaria se k jeho centru neprobojoval. V reakci na vypadený míč ještě Akliouche zkoušel akrobatické zakončení, ale ani toho se Bizot obávat nemusel.
     
    22
    Brendan Chardonnet zůstal ležet v bolestech kvůli srážce s Fofanou a hlavní rozhodčí mu poskytl čas na ošetření.
     
    23
    Pod přísným dohledem knížete Alberta II. byl Chardonnet přemístěn za pomezní čáru, odkud se co nevidět vrátí zpět do hry.
     
    25
    Akliouche sklepl Golovinovu přihrávku na Baloguna. Ten vybíhajícího Bizota zkušeně obstřelil, jenže radost z gólu na 2:0 mu záhy vzal signalizovaný ofsajd.
    25. Balogun dosáhl gólu v ofsajdu
     
    27
    Z Lalovy perfektní standardní situace hlavou skóroval Lilian Brassier, avšak ani tento zásah kvůli těsnému ofsajdu neplatí. Za necelou půlhodinu je to už třetí neuznaný gól a druhý na straně Brestu!
    27. Brassier rovněž skóroval díky ofsajdu
     
    29
    Balogun zpracoval Golovinovu přihrávku před Akliouche. Jednadvacetiletý ofenzivní fotbalista se zjevil moc blízko u Bizota a zvednutou nohou jej nedokázal přehodit.
     
    30
    Držení míče: 59 % – 41 %.
     
    31
    Diatta šel zezadu velmi riskantně do souboje s Le Douaronem. Ten během přebírání Lalova pasu z pravého křídla spadl, ale penalta to k nespokojenosti Érica Roye není.
     
    33
    A další smůlovatý moment pro Brest. Jérémy Le Douaron zůstává po předešlé akci v nefotbalové pozici a bude potřebovat zásah realizačního týmu.
     
    35
    Kvůli několika konzultacím s videem a dalším prodlevám je hra hodně rozkouskovaná. Patrně se v první půli můžeme těšit na bohatou porci nastaveného času.
     
    36
    Fofana udělal útočný faul, takže Maghnes Akliouche nemohl pokračovat v akci na volnější levé straně.
     
    37
    Jérémy Le Douaron je po ošetření nohy zpět v akci a z uctivé vzdálenosti nyní přihlíží, jak míč cirkuluje mezi jeho kolegy z obrany.
     
    39
    Golovin si šel pro faul. Na pád vedle vápna Wattelliera nereagoval a to samé platilo potom, co v podobných místech ztratil míč Akliouche.
     
    40
    Magnettiho přetažený centr nevyústil v žádnou nebezpečnou situaci. Golovin byl při otáčení hry podkopnut a to už rozhodčí pískl ve prospěch Monaka.
     
    41
    Hraniční souboje se ekipa sudích rozhodla ve větší míře pouštět. Každou chvíli tak můžeme sledovat vyčítavé pohledy padajících hráčů směrem k Ericu Wattellierovi.
     
    42
    Balogun si na hrotu nepřevzal dlouhý pas od Baloguna. Lala jej učebnicově zakřižoval a balon si mohl vzít Bizot.
     
    43
    Jérémy Le Douaron není ve stavu, aby mohl v zápase pokračovat. Ještě před koncem první půle ho na hřišti nahrazuje Axel Camblan.
     
    44
    Bradley Locko zůstal natěsno u Diatty a zoufalý pokus o centr zablokoval na roh. Domácí rozehrávka na krátko moc nevyšla, Golovinovi utekl míč do autu.
     
    45
    Nastavují se 4 minuty.
     
    45+1
    Golovin se často snaží hrát přímočaře. Adresátem nákopu měl být Akliouche, jenže se dostal do zákrytu stopera Chardonneta.
     
    45+2
    Jakobs nezkoušel dlouhý aut. Narazil si s Golovinem a potom poslal centr do území, kde zrovna vládl nizozemský gólman Brestu.
     
    45+3
    Del Castillovi projel míč pod nohou do autu. Nevynucená chyba ve středním pásmu umožňuje Monaku v poklidu kombinovat daleko od obou branek.
     
    45+4
    Golovin úspěšně zabojoval o ztracený míč. Nic světoborného pro Monako z toho nevykvetlo, Akliouche nenašel společnou řeč s Balogunem.
     
    45+5
    Rozhodčí dali Brestu čas na poslední akci. Del Castillo centroval z levé strany, přičemž před Köhnem nejvýše vyrostl Maripán.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Z pohledu Brestu končí velmi nešťastný první poločas. Le Douaronův vedoucí gól jim mu zneplatněn kvůli zpětně posouzenému faulu Leese-Meloua, aby na druhé straně kvůli chybce Bizota vstřelil gól z rohového kopu Diatta. Ve 25. a 27. minutě byly k vidění další dvě neuznané trefy. Nejprve byl v ofsajdu Balogun a po standardní situaci Laly neplatila ani hlavička Brassiera. Aby toho pro hosty nebylo málo, tak se jim při hraničním zákroku Diatty uvnitř pokutového území zranil Le Douaron.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Singo velmi snadno přišel o míč na vlastní polovině a připravil prekérní situaci pro Maripána, jenž si nemohl dovolit zaváhat po akci Mahdiho Camary. Chilan svůj part zvládl a zahrál na roh.
     
    48
    Z rohu resultovala trma vrma před Köhnem! Švýcarský gólman nakonec práci neměl, pokus Mouniého zablokoval Maripán a k brance nedoletěla ani dorážka Chardonneta.
     
    49
    Štěstí se neusmálo ani na Leese-Meloua. Po nápřahu před pokutovým územím byl zasažen první hráč osminásobného francouzského mistra.
     
    50
    Díky Diattovi vystrčil útočná tykadla i tým Monaka, nicméně autor dosud jediné platné branky nasměroval centr z pravé strany do Bizotovy náruče.
     
    51
    Camblan spěchal za Lockovou přihrávkou do běhu. Singo po něm ve vápně sahal rukama, ale ochotný pád na zisk pokutového kopu nestačil.
     
    52
    Maripán odmítl centr Laly. Míč odletěl a pomezní čáru a hosté z Bretaně vhodili aut směrem k půlící čáře.
     
    53
    Magassa ubránil Leese-Meloua za cenu rohového kopu. Právě Lees-Melou po něm sklepával míč do ohně a marně reklamoval zásah soupeřovy ruky.
     
    54
    Jakobs se štěstím nepropadl v situaci, kdy ho nikdo další nejistil. Monako je zkraje druhé půle hodně pasivní a dost si zahrává s osudem.
     
    55
    Domácím pomohl neadresný nákop, o který se Camblan ani nesnažil zabojovat.
     
    56
    Balogun u Brassiera neudržel míč na domácích kopačkách a z tradičně prořídlého monackého hlediště se už začíná ozývat nespokojený pískot.
     
    57
    Del Castillo si užíval volnosti na pravé straně. Přihrávku na Mouniého Köhn dobře přečetl a nepustil ji k beninskému útočníkovi.
     
    58
    Na druhé straně ukázal soupeřům záda Balogun. Brassier se s ním stíhal vracet a špičkovým skluzem upálil americkému hráči balon na roh, při kterém úřadoval Lees-Melou.
     
    59
    Diatta si připsal dva důležité defenzivní zákroky v křídelní destinaci. Akliouche v zárodku protiakce poslal míč do ruky Leese-Meloua.
     
    60
    Del-Castillo rýsoval zajímavou přihrávku na hrot. Steve Mounié si dal špatný první dotek a prodloužil míč ke Köhnovi.
     
    61
    Lockův centr zneškodnil Guillermo Maripán. Reprezentant Chile dnes drží jinak nejistou obranu Monaka nad vodou.
     
    62
    Lala přenesl hru na Locka. Jeho centr byl moc dlouhý a přes všechny hráče přeletěl do autu. Před výkopem Köhna sílí pískot domácích fans.
     
    62
    Lilian Brassier jen napomínán žlutou kartou za držení Baloguna. Hned vzápětí Wattellier stejným způsobem potrestal Golovina.
     
    63
    Pierre Lees-Melou na vlastní pěst doběhl do pokutového území. Tam byl vypoklonkován Singem a nakonec ještě přepadl přes reklamní panel za hřištěm.
     
    65
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Maghnes Akliouche, přichází Wissam Ben Yedder.
     
    66
    Steve Mounié se zase neprosadil ve snaze získat centr Laly. O další bezchybný obranný zákrok se zasloužil Wilfried Singo.
     
    67
    Pierre Lees-Melou šel pozdě do skluzu. Místo balonu kontaktoval Diattu a od 67. minuty bude pokračovat se žlutou kartou.
     
    68
    Krépinu Diattovi se moc nechce zpátky na nohy. Delší zdržení teď přichází Monaku vhod. Od začátku druhé půle se totiž nachází pod souvislým tlakem.
     
    69
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Folarin Balogun obětoval vlastní zdraví, aby v otočce posunul míč k Fofanovi. Tomu se podařilo zprava přihrát do druhé vlny k ALEXANDRU GOLOVINOVI a Marco Bizot se marně natahoval ke své levé tyči za nesmírně přesně umístěnou střelou ze čtrnácti metrů.
    69. Alexandr GOLOVIN - 2:0
     
    71
    Monako málem přišlo o polovinu náskoku! Brendan Chardonnet poslal hlavičku z rohového kopu do levé tyče! Pierre Lees-Melou dorážel hodně nepřesně.
     
    73
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Steve Mounié, přichází Martin Satriano.
     
    73
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Mahdi Camara, přichází Kamory Doumbia.
     
    75
    Lees-Melou měl díky práci Doumbii prostor před pokutovým územím. Nadějně vypadající projektil však zastavil jeden ze stoperů.
     
    76
    Ani druhý gól v síti Marca Bizota obraz hry nezměnil. Brest nepolevuje v aktivitě a velmi sympatickým výkonem usiluje o gól, který by si za svůj výkon nepochybně zasloužil.
     
    77
    Jestli se hostům něco nedaří, tak jsou to centry ze stran. Před odchodem ze hřiště míče nepřijímal Mounié a teď se to ve společnosti Singa, Maripána a Magassy nepovedlo ani střídajícímu Doumbiovi.
     
    78
    Pierre Lees-Melou se opřel do vypadeného míče z hranice vápna. Philipp Köhn reflexivně vystrčil ruku a přizvedl letící granát do břevna!
    78. Lees-Melou neprotrhl střeleckou smůlu
     
    79
    Wissam Ben Yedder byl krátký na kolmici Fofany. Blíže to k ní měl z protějšího směru startující Bizot.
     
    80
    Martin Satriano z velké dálky Köhna nevylekal. Z celkových čtrnácti střel Brestu se podle oficiálních statistik vešla mezi tyče jen jedna.
     
    81
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Ismail Jakobs, přichází Kassoum Ouattara.
     
    81
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Folarin Balogun, přichází Takumi Minamino.
     
    82
    Golovinem realizovaný rohový kop vyřešil u malého vápna Lilian Brassier rezolutním odkopem do bezpečí.
     
    83
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Romain Del Castillo, přichází Bilál Bráhímí.
     
    83
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Hugo Magnetti, přichází Mathias Lage.
     
    85
    Brest se pokoušel o konstruktivní rozehrávku. Postupně šel do velkého risku a z toho kromě ztráty míče resultovala tvrdá rána Minamina. Bizot její směr relativně kontroloval a rukavicemi ji přizvedl nad břevno.
    85. Bizot pokryl pumelici Minamina
     
    86
    V nejvyšší soutěži debutující Soungoutou Magassa ukázal světu centr z levého křídla. Situaci v předbrankovém prostoru dostal pod kontrolu Lilian Brassier.
     
    87
    Minamino nedostal ve středu hřiště žádný volný prostor. Balon si před dotěrným soupeřem ale pokryl a nakonec si situaci zjednodušil malou domů na Köhna.
     
    88
    Youssouf Fofana stihl před svým střídáním dostat žlutou kartu, když zezadu přibrzdil v rozletu neúnavného Leese-Meloua.
     
    89
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Youssouf Fofana, přichází Mohamed Camara.
     
    89
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Alexandr Golovin, přichází Myron Boadu.
     
    90
    Hostující standardka z hloubi pole proletěla skrz množství těl až za koncovou čáru. Vypadá to, že Monaku tři body z dnešního zápasu už nic nevezme.
     
    90+1
    Nastavuje se 5 minut.
     
    90+2
    Chardonnet zakřižoval Minamina, kterého vysouval Ben Yedder. Kapitán Brestu odehrál míč směrem na Ouattaru, kterému ambiciózní pokus z dálky Bizot ve vysokém postavení lapil.
     
    90+3
    Tým z Bretaně si vypíjí kalich hořkosti až do úplného dna. Lilian Brassier na křídle nehodlal pustit Boadua. Vzal do kleští jeho nohu a těsně před koncem zápasu byl po druhé žluté kartě vyloučen.
    90+3. Červená karta po 2. žluté pro Brassiera
     
    90+4
    Minamino nevyužil šance nacentrovat ze standardní situace a raději odběhl šetřit čas k rohovému praporku. Z pohledu Monaka se to moc nevyplatilo, míč byl velmi rychle ztracen.
     
    90+4
    Kamory Doumbia se nedostal dostatečně vysoko do vzduchu, aby mohl lépe umístit míč z centru Bráhímího. Před námi je poslední odkop od branky Philippa Köhna, jenž udrží první čisté konto od druhého září!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Po jednogólových porážkách s Lille a PSG zakončil Brest těžký trojboj dalším sympatickým výkonem. Fotbalová štěstěna dnes svěřencům Érica Roye ale nepřála. Góly Le Douarona a Brassiera nebyly uznány, zatímco Monako při rohovém kopu potrestalo zaváhání brankáře Bizota gólovou hlavičkou Diatty. Ještě před pauzou hostům nebyla přidělena penalta za podezřelý souboj mezi Diattou a Del Castillem, jenž se v inkriminované situaci navíc zranil a ze zápasu musel předčasně odstoupit. Po změně stran Monako jenom bránilo těsný náskok a teprve v 69. minutě se uklidnilo trefou Golovina. Brest to nezabalil ani za stavu 0:2, jenže v největších šancích jeho hráči trefovali brankovou konstrukci. Zmar bretaňského mužstva v nastavení korunovalo vyloučení Brassiera.
     
    Monako se před večerní dohrávkou mezi Nice a Rennes posunulo na druhé místo jeden bod za PSG. Špatně na tom není ani Brest, jenž navzdory pátému zápasu bez výhry v řadě uhájil šestý flek.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:10. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:11.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:16:45)

    Michal Břuchanský

    Branky: 16. Zakaria (Golovin), 69. Golovin (Yo. Fofana)

    Karty:   62. Golovin (ASM), 88. Yo. Fofana (ASM) – 8. Locko (BST), 62. Brassier (BST), 67. Lees-Melou (BST)   90+3. Brassier (BST)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:10. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:11.
    AS Monaco: Köhn – Singo, Maripán, Magassa – Diatta, Yo. Fofana (89. Mo. Camara), Zakaria, Jakobs (81. Ouattara) – Akliouche (65. Ben Yedder), Golovin (89. Boadu) – Balogun (81. Minamino).
    Náhradníci: Majecki – Matsima, E. Diop, Matazo.

    Trenér: Adi Hütter

    Stade Brestois 29: Bizot – Lala, Chardonnet, Brassier, Locko – Mah. Camara (73. Doumbia), Lees-Melou, Magnetti (83. Lage) – Del Castillo (83. Bráhímí), Mounié (73. Satriano), Le Douaron (43. Camblan).
    Náhradníci: Coudert – Amavi, Darí, Le Cardinal.

    Trenér: Éric Roy

    Rozhodčí: Wattellier – Evrard, Mugnier
    bahis siteleri