Galatasaray – Manchester Utd. 3:3 (kon.) | Sevilla – Eindhoven 2:3 (kon.) | Arsenal – Lens 6:0 (kon.)
Bayern – Kodaň 0:0 (kon.) | Benfica – Inter 3:3 (kon.) | Braga – Union Berlín 1:1 (kon.)
Real Madrid – Neapol 4:2 (kon.) | Real Sociedad – Salzburg 0:0 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
3:3 (3:0)
Inter Milán
Středa 29.11.2023, 21:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že ani hattrick Joäo Silvy a vedení 3:0 po poločase nestačilo Benfice k první výhře v základní skupině Ligy mistrů 2023/24, naopak Inter ve druhém poločasu vyrovnal na konečných 3:3 a to ještě trefil v nastavení spojnici břevna a tyče, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (23:09:19)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:9.
     
    Zápas mezi Realem Sociedad San Sebastian a Salzburgem skončil 0:0. Na prvním místě je tak Real Sociedad s Interem, oba dva celky mají 11 bodů a Milánští budou moct v derniéře skupiny doma urvat první místo pro sebe.

    Salzburg je na třetím místě se čtyřmi body a v posledním kole hostí Benfiku doma. Portugalský tým má jeden bod a navíc doma prohrál s rakouským celkem 0:2. Aby šel alespoň do Evropské ligy, bude muset na placu Red Bullu vyhrát právě 2:0 nebo více.
     
    Zápas je u konce. Po prvním poločasu vedla Benfica Lisabon jasně 3:0 po hattricku Joäo Maria, který tak svému bývalému týmu vstřelil tři góly. Naopak když v Interu působil, dal v necelých sedmdesáti zápasech čtyři branky.

    Ale druhý poločas přinesl opačný průběh. Ve 53. minutě snížil po dobrém zákroku Trubina u branky připravený Marko Arnautović a VAR potvrdil, že se o ofsajd nejednalo. Za dalších pět minut byl náskok Benfiky už jen jednobrankový, když Acerbiho centr usměrnil z první levačkou k tyči Davide Frattesi. O vedení přišli domácí penaltou po zákroku Otamendiho na Sáncheze a sám faulovaný Alexis Sánchez pokutový kop proměnil.

    To ale nemuselo být vše. V 83. minutě vytáhl Audero klíčový zákrok proti střele Di Maríy a Benfica tak do vedení nešla. Navíc po této střele se sudí vrátil k faulu Antonia Silvy na Barellu, který viděl po intervenci VAR červenou kartu. Inter v samotném devítiminutovém nastavení mohl i vyhrát, ovšem radost Barelly překazila spojnice břevna a tyče – 3:3.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    90+9
    Střídání v týmu Benfica Lisabon:
    ze hřiště odchází Rafa Silva, přichází Tiago Gouveia,
    ze hřiště odchází João Mário, přichází Chiquinho.
     
    90+9
    Zřejmě poslední střela na branku. Asllani se opřel do míče, ale Anatolije Trubina nedonutil k zákroku, mířil totiž hodně vedle.
     
    90+7
    Inter je nadále v tlaku, bude se v závěrečných minutách ještě snažit rozhodnout.
     
    90+6
    Benfica se opravdu brání celými zbytky sil, tohle domácí fanoušci po prvním poločasu opravdu nečekali.
    90+5. Barella rozezvučil spojnici břevna a tyče
     
    90+5
    Inter skutečně mohl jít do vedení a Benfica mohla mít naopak letos v pohárech hotovo. Nicoló Barella totiž napálil utěšenou střelou spojnici břevna a tyče! Další střela Dimarca už nebyla tak nebezpečná.
     
    San Sebastian doma remizoval 0:0 proti Salzburgu a tenhle výsledek dává dvě jistoty – Inter bude mít před posledním utkáním situaci opravdu ve svých rukou a bude moct útočit na první místo, pokud se na něj v závěrečných minutách vítězným gólem nedostane. Salzburg má naopak oproti Benfice tři body k dobru a zatím i lepší vzájemný zápas, takže doma mu bude stačit neprohrát o více jak dvě branky.
     
    90+3
    Centrovaný míč si ve vápně našel Lautaro Martínez, ovšem nedokázal ho usměrnit mezi tři tyče.
     
    90+1
    V první nastavené minutě nebyl roh Interu nebezpečný, Dimarco nedal do provozu před brankou dobrý centr.
     
    90
    Ve druhém poločasu se bude hrát o devět minut navíc, což asi odpovídá.
     
    90
    Během velkého deště vyslal Petar Musa do útoku Rafa Silvu. Jeho střela se do branky nevešla a byla lehce tečována Bisseckem, ale o roh se nejedná. Lotyšští asistenti dnes nepodávají přesvědčivý výkon úrovně Ligy mistrů.
     
    89
    Angel Di María mohl před chvílí rozhodnout zápas, ovšem otázka, zda by gól přes intervenci VAR platil. Argentinec jde z placu a na poslední minuty ho nahradí Tomás Araújo.
     
    88
    Inter tak má ještě jedinečnou šanci otočit stav z 0:3 na 4:3, hraje proti deseti hráčům Benfiky.

    Tomáš Lysý

    Branky: 6. João Mário (Tengstedt), 13. João Mário (Tengstedt), 34. João Mário (Tengstedt) – 53. Arnautović (Bisseck), 58. Frattesi (Acerbi), 72. A. Sánchez (pen.)

    Karty:   72. João Mário (BNF), 78. Morato (BNF) – 76. Cuadrado (INM)   86. Ant. Silva (BNF)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:9.
    Benfica Lisabon: Trubin – Aursnes, Ant. Silva, Otamendi (C), Morato – Florentino (79. Kökçü), R. Silva (90+9. Gouveia), Neves – Di María (89. T. Araújo), Tengstedt (79. Musa), João Mário (90+9. Chiquinho).
    Náhradníci: S. Soares, Kokubo – Cabral, Jurásek, João Victor.

    Trenér: Roger Schmidt

    Inter Milán: Audero – Bisseck, de Vrij (C) (77. Mchitarjan), Acerbi – Darmian (67. Cuadrado), Frattesi, Asllani, Klaassen (68. Barella), Augusto – Arnautović (68. Thuram), A. Sánchez (79. La. Martínez).
    Náhradníci: Sommer, Di Gennaro – Çalhanoğlu, Dimarco, Stabile, Kamate, Stanković.

    Trenér: Simone Inzaghi

    Rozhodčí: Andris Treimanis – Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasennikovs
    bahis siteleri