Michalovce – Banská Bystrica 6:4 (kon.) | Spišská N. Ves – Nitra 2:4 (kon.) | Nové Zámky – Humenné 2:1 (3:2 po s.n.)
Lipt. Mikuláš – Poprad 1:4 (kon.) | HC Slovan – Košice 1:4 (kon.) | Zvolen – Trenčín 1:2 (kon.)
konec
HK Spišská Nová Ves
2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
HK Nitra
sk Pátek 12.01.2024, 17:30 • Spiš Aréna Spišská Nová Ves • Tipos Extraliga (SR) • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Márne boli posledné snahy Spišiakov ešte niečo spraviť s rezultátom. Domácich hokejistov však bude mrzieť len prerušenie famóznej domácej 16-zápasovej víťaznej série. Prvé miesto je ale naďalej realitou so slušným 10-bodovým náskokom. HK Nitra je teda prvý premožiteľ Rysov v Spiš Aréne. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:45:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:11
    Spišská tlačí Nitru, ale aj musela v jednom prípade dávať pozor na zadné vrátka, o čo sa postaral Burgess.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:59
    Nitra oddychový čas!
     
    57:59
    Kašík sa musí mať na pozore, pretože Spišiaci budú určite búšiť. Presvedčil sa o tom teraz, keď Björkungov puk poslal na ochrannú sieť.
     
    57:13
    Spišská Nová Ves hrá power-play!
     
    56:05
    Tomáš Pobežal chytil ponúknutú šancu poriadne za pačesy. Je veľmi citeľný po boku Jacksona s Newellom. Novej nitrianskej posile poskytol možnosť na koncovku. Puk preletel okolo pravej tyčky Melicherčíka.
     
    55:08
    Spišiakom to mohlo padnúť! Igor Merežko sa rozhodol výraznou mierou podporiť ofenzívu! Prenikol pred Kašíka, ktorý zasahoval! Kerbashian si pripísal neúspešnú dorážku!
     
    54:05
    Nitra dala gól! Dnes je pravdepodobne ten deň, kedy bude po skvelej sérii Spišskej Novej Vsi na domácom ľade v prebiehajúcej sezóne. JAKUB LACKA dorazil puk za Melicherčíka, ktorý ho už mal sčasti pod kontrolou, ale bolo to málo na to, aby Nitra neskórovala. Asistencia: Tomáš Pobežal.
     
    52:13
    Hrnka si poradil s Rapáčom na útočnej modrej čiare. Zakončenie však nebolo stopercentné, pretože mu tam vsunul hokejku Drábek.
     
    51:43
    Kašík z pravej žŕdky vytiahol puk, ktorý na neho poslal Dávid Romaňák.
     
    50:25
    Nitra dala gól! Melicherčík ešte skrotil strelecký pokus Gilla, ale SAMUEL BUČEK stál v správnom čase na správnom mieste. Nitriansky strelec zasiahol otvorenú časť domácej svätyne. Asistencie: Sahir Gill a Matej Bača.
     
    48:49
    Corgoni sa vyznačujú veľmi dobrou hrou v obrane a slušným počtom zblokovaných striel. Stacha toto tvrdenie podčiarkol proti Mykluchovi.
     
    48:03
    Bakoš v komplikovanom postavení predsa len poslal dopredu Burgessa. Akcia skončila rovnako, ako už niekoľkokrát, a to na Kašíkových betónoch.
     
    Reklamná prestávka.
     
    46:06
    Džugan šiel za druhým gólovým zápisom! Kľučka na pravý Kašíkov betón ale nebola dotiahnutá do zdarného konca!
     
    45:16
    Tomáš Hrnka spred Grocha poslal krížnu nahrávku na ľavé krídlo. Nováčik v drese Nitry Newell nemal šancu vymyslieť niečo cez Merežka.
     
    44:15
    Na malom priestore vznikla kombinácia Burgessa a Bakoša! Spišskonovoveská "83" zakončila po ľade, ale Kašík použil betóny!
     
    43:11
    Juraj Valach sa ukázal Archambaultovi na pravom kruhu. Slovenský obor chcel svoju strelu premeniť na vedúci gól, ale Matej Bača to zrazil hokejkou.
     
    42:45
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    42:28
    Publikum tlieska a povzbudzuje hráčov lídra. Róbert Džugan vyhnal Nitranov strelou cez celé klzisko.
     
    41:41
    Todd Burgess z bezprostrednej blízkosti nevyzrel na Kašíka! Nitriansky brankár dnes chytá výborne!
     
    41:31
    Nitra hrá s piatimi hráčmi.
     
    40:45
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Nellis – 2 min., sekanie.
     
    40:45
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi. Nitra hrá so štyrmi hráčmi.
     
    40:45
    Dávid Okoličány bol v dobrej šanci! Zakončenie už nevyzeralo podľa predstáv, keďže ho súper fauloval! Trestné strieľanie však z toho nebude!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:15.
     
    Nitra v druhej tretine vyrovnala na 2:2. Rysy premrhali presilovku o dvoch hráčov a následne inkasovali. Libor Kašík bol však výraznou postavou hostí, keď predviedol dva skvelé zákroky.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:31
    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Stacha – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:36
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Drábek – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Cotton – 2 min., hrubosť.
     
    38:36
    Diváci aj hráči už dvíhali ruky nad hlavu! Libor Kašík však opäť čaroval! Michael Drábek dorážal po prerušení hry a ihneď na neho naskákali súperi! Bude sa vylučovať!
     
    38:15
    Džugan teraz lietal zo strany na stranu za bránou Nitry. Následne si pri mantineli vyčíhal Mezeia a zasadil mu pomerne dobrý hit.
     
    37:01
    Kašík vyrazil presnú strelu Spišiakov. Bakoš nebol ďaleko od jeho vzdialenejšej tyčky, ale bola to pozícia, z ktorej sa nedalo presadiť.
     
    35:58
    Romaňák autorom parádnej strely, smerujúcej do ľavého vinkla! Tam vystrelila lapačka Kašíka a zrodil sa semafor!
     
    Reklamná prestávka.
     
    35:40
    Spišská bola opätovne v útočnom pásme. Burgess si pripísal strelu, ale tú upratal hokejkou na ochrannú sieť Mezei.
     
    34:44
    Dvaja proti jednému! Toto prečíslenie Spišskej prišlo ako blesk z čistého neba! Džugan sa však ulakomil a vystrelil! Vandas ešte išiel do bránky, no puk už tam nebol!
     
    Reklamná prestávka.
     
    34:13
    Sahir Gill vyprodukoval zakončenie. Zrejme jeho terčom boli Melicherčíkove nohy. Skúsený extraligový brankár zatvoril betóny a ešte sa pre istotu pozrel za seba, či má skutočne puk vo vnútri. Bolo to tak.
     
    32:59
    Veľká šanca pre Corgoňov! Melicherčík odolal útočnej práci v podaní Pobežala s Jacksonom! Hostia nezasiahli odkrytú časť bránky!
     
    32:10
    Libor Kašík! Nitrania mu budú nohy – ruky bozkávať! Bakoš založil útok, ktorý mal takmer gólový koniec! Brankár Nitry lapačkou zastavil puk pred čiarou!
     
    31:57
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    31:30
    Robby Jackson operoval v pravom kruhu. Nechcel si vylepšovať pozíciu. Rovno sa do toho oprel po krížnej prihrávke. Spišiakom pomohol blok Ališauskasa.
     
    30:38
    Buček vyčkával s natiahnutou hokejkou na príklep. Alex Cotton to chcel zobrať na seba a prvý raz poslať Nitru do vedenia. Melicherčík s úspešným zákrokom.
     
    29:57
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Bakoš – 2 min., sekanie.
     
    29:13
    Martin Bakoš sa prestrčil medzi nitrianskych obrancov, ale v tomto stiesnenom priestore sa nedalo predviesť strelecký pokus.
     
    28:20
    Juraj Valach sa rozhodol ukázať svoje útočné schopnosti, aj keď je dirigentom obrany. Strela z jeho hokejky lizla Kašíkovu lapačku.
     
    27:51
    Džugan minul sily pri bránení, respektíve dobiehaní puku, aby sa hostia náhodou nedostali do príležitosti. Corgoni pred ním cúvali, keď vstupoval do tretiny, ale pri mantineli nechal puk po nevydarenej zadovke.
     
    26:52
    Nitra dala gól! Corgoni vyrovnávajú na priebežných 2:2. Ako som spomínal, zvládnuté dvojnásobné oslabenie zakaždým môže pomôcť tímu. MILOŠ BUBELA rozvlnil spišskonovoveskú sieť. Asistencie: Alex Cotton a Sahir Gill.
     
    26:18
    Bubela spracoval puk v strednom pásme. Dopredu vyštartoval rozbehnutý Samuel Buček, ktorý si potreboval poradiť s Melicherčíkom. Tento súboj nedovolil pohotový Merežko.
     
    25:01
    Marcel Melicherčík výborne vykryl pravú žŕdku. Pochvala pre Tomáša Pobežala, ktorý fantasticky otvoril ľavý krídelný priestor Jacksonovi.
     
    24:30
    Ubránené oslabenie o dvoch mužov môže svojím spôsobom povzbudiť hokejistov Nitry, pretože aj toto je jeden z dôležitých okamihov v zápase.
     
    24:10
    Nitra hrá s piatimi hráčmi.
     
    23:16
    Kale Kerbashian už hrá s novou hokejkou, ktorú mu hodili spoluhráči zo striedačky. Chcel si s ňou pripísať gól, no privysokú strelu zrazil telom Kašík.
     
    23:01
    Nitra hrá so štyrmi hráčmi.
     
    22:41
    Zlomená hokejka v nevhodnej chvíli. Strelecký pokus sa nepodaril Kerbashianovi, keď chcel vypáliť delovku po nahrávke Bakoša.
     
    22:10
    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Stacha – 2 min., hákovanie.
     
    22:10
    Akcia Spišskej Novej Vsi! Nellis sa ocitol v menšom prečíslení s Bakošom! Od jeho hokejky putoval puk vedľa brány, ale malo to svoje opodstatnenie, pretože bol faulovaný!
     
    21:01
    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Gajdoš – 2 min., podrazenie.
     
    20:41
    V defenzíve zaváhal Myklucha. Puk sa dostal ku Gillovi, ale proti Melicherčíkovi zlyhal, ked netrafil priestor jeho brány.
     
    20:05
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:24.
     
    Pred sirénou najčastejšie kombinoval Buček s Cottonom, ale nič to pre Nitru neznamenalo. Spišská je pohyblivejšia, rýchlejšia a hoci stratila skóre 1:0, v oslabení jej prinavrátil vedenie Róbert Džugan, ktorý bol pri obidvoch góloch Rysov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:05
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Romaňák – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
     
    Reklamná prestávka.
     
    17:23
    Nitra hrá s piatimi hráčmi.
     
    17:08
    Majdan ustál dobiedzanie robustného Hrnku. Corgoňom to bolo málo platné, keďže Spišská pokračuje v dobýjaní pásma a chce Cottona skôr poslať preč z trestnej lavice.
     
    16:31
    Hostia sa objavili vpredu, kam ich zatiahol Miloš Bubela. Aj si vylepšil pozíciu, ale strelecký pokus skončil na domácej obrane.
     
    15:23
    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Cotton – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    Reklamná prestávka.
     
    14:03
    Archambault opäť pohybom zmiatol súperových hráčov, ako to robí skoro každý zápas a vytvoril si pekný priestor v tretine. Možno si to žiadalo priamy pokus na bránku, no zvolil prihrávku na Majdana, ktorý mu ju ale nedokázal vrátiť.
     
    13:04
    Nitranom akosi unikajú puky z útočného pásma na druhú stranu ľadovej plochy. Majdan však potreboval prekonať väčšiu diaľku, aby zopakoval nájazd Džugana. V tomto prípade pre istotu nespal ani Kašík. Načas vybehol z brány a puk bezpečne odohral.
     
    11:52
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    11:41
    Džugan hrá vo veľkej pohode a nechýba mu chuť, ktorú si ešte viac zvýraznil pri góle v oslabení. Teraz takisto chcel nabrať rýchlosť, ale blokoval ho Cotton.
     
    11:03
    Pozorné bránenie momentálne zdobí hráčov zo Spiša. Romaňák kontroloval Jacksona pri mantineli a následne sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    10:26
    Spišská Nová Ves dala gól! Spišská Nová Ves udrela vo vlastnom oslabení. Nitranov zradil jeden odraz puku v útočnom pásme. Ten sa šmýkal do strednej tretiny a RÓBERT DŽUGAN z úniku pekným bekhendovým blafákom vykúpal Libora Kašíka. Asistencia: Igor Merežko.
     
    09:52
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    hráčska lavica Spišská Nová Ves – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    09:21
    František Gajdoš párkrát premiešal za modrou čiarou. Následný strelecký pokus bol nepresný.
     
    Reklamná prestávka.
     
    07:55
    Nitra dala gól! Veľmi smolný presný zásah pre Spišskú, pre hostí neuveriteľné šťastie. Z pravého rohu nahadzoval do predbránkového priestoru MARTIN VITÁLOŠ a puk prekonal Melicherčíka od Merežkovej korčule. Bez asistencie.
     
    07:02
    Mladučký Tomáš Pobežal trielil dopredu s poriadnou dávkou sebavedomia. Podarilo sa mu pokoriť dvojicu Spišiakov a zamestnať domáceho brankára, ktorý nezaváhal.
     
    06:26
    Bakoš neotočil hru, keď zachytil súperovu rozohrávku. Nitra sa pretlačila naspäť zásluhou kanoniera Samuela Bučeka. Melicherčík zneškodnil koncovku.
     
    05:52
    Spišská Nová Ves dala gól! Ofenzívny tlak od prvej sekundy jednoducho musel priniesť logické vyústenie. Kašík vykukoval spoza hráčov, ale nevidel na strelu MICHAELA VANDASA, ktorý to poslal okolo betónov k pravej žŕdke. Asistencia: Oleksii Myklucha a Róbert Džugan.
     
    04:47
    Úplne identický scenár, v ktorom tentoraz účinkoval iný Kanaďan – Anthony Nellis! Urobil presne to isté, čo jeho krajan a Kašík rovnakým spôsobom udržal nulu na konte!
     
    04:27
    Archambault bol pánom útočného pásma! Skvelo sa zbavil protihráčov na ľavom kruhu! Natiahol Kašíka, ktorý si nedal streliť prvý gól!
     
    04:07
    Melicherčík v tejto chvíli bol úspešný pri teči Jacksona. Američan, ktorý tento týždeň podpísal novú dvojročnú zmluvu, sa nedokázal zorientovať, a to isté platilo i pri snaživom mladíkovi Pobežalovi.
     
    03:12
    Náročná situácia pre domáceho brankára Melicherčíka! Najskôr naslepo a so šťastím vytesnil puk hokejkou a vzápätí uviazol na ňom nitriansky pokus!
     
    02:55
    Necelé tri minúty z prvej tretiny sú v réžii Spišskej Novej Vsi, ktorá by rada zaknihovala aj sedemnáste domáce víťazstvo po sebe.
     
    02:33
    Róbert Džugan sa uvoľnil za nitrianskou bránkou. Spoza ľavej tyčky našiel na kruhu Vandasa, ktorý vystrelil priamo na hosťujúceho gólmana.
     
    01:29
    Spoluprácu medzi Majdanom a Archambaultom prerušil výborným obranným zákrokom Vitáloš, ktorý pomohol brankárovi Kašíkovi.
     
    00:26
    Valach bol v dobrom postavení a vďaka svojej výške stiahol puk zo vzduchu medzi kruhmi, no zakončenie nebolo vôbec ideálne.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Ališauskas, Merežko, Romaňák, Valach, Groch, Björkung, Žiak – Burgess, Kerbashian, Bakoš – Archambault, Nellis, Majdan – Džugan, Myklucha, Vandas – Drábek, Zöld, Rapáč – Frankovič.

    Tréner: Vlastimil Wojnar.

    HK Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Gajdoš, Bača, Stacha, Vitáloš, P. Valent – Buček, Gill, Bubela – Jackson, T. Pobežal, Newell – Okoličány, Ćederle, Lacka – Bajtek, T. Chrenko ml., Hrnka – A. Nemec.

    Tréner: Antonín Stavjaňa.

    Rozhodca: Žák, Snášel – Bogdaň, Gegáň.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 35. kola Tipos extraligy medzi Spišskou Novou Vsou a Nitrou.

    HK Spišská Nová Ves


    Spišiaci majú na čele už pohodlný trinásťbodový náskok pred Popradom. Rysy sú vo forme, hoci sa dvakrát trápili s okliešteným Humenným, ale výsledný efekt stál za to. Mužstvu sa darí aj napriek viacerým výpadkom v zostave kvôli zdravotným problémom hráčov.

    HK Nitra

    Nitra je úplne niekde inde, ako keď v októbri minulého roka hrala na Spiši. Dnes je v polovici tabuľky a pre fanúšikov mala dve správy. Prvou dobrou je predĺženie zmluvy s Robbym Jacksonom o dva roky, no nitriansky dres vyzliekla jeho dvojička Stephen Harper, ktorý prestúpil do českej extraligy. Corgoni sa pokúsia ako prvý tím tejto sezóny pripraviť úvodnú domácu prehru Spišiakom, ktorí majú na konte 16 výhier po sebe.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 6. Vandas (Myklucha, Džugan), 11. Džugan (Merežko) – 8. Vitáloš, 27. Bubela (Cotton, Gill), 51. Buček (Gill, Bača), 55. Lacka (T. Pobežal)


    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Ališauskas, Merežko, Romaňák, Valach, Groch, Björkung, Žiak – Burgess, Kerbashian, Bakoš – Archambault, Nellis, Majdan – Džugan, Myklucha, Vandas – Drábek, Zöld, Rapáč – Frankovič.
    Trenér: Vlastimil Wojnar.

    HK Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Gajdoš, Bača, Stacha, Vitáloš, P. Valent – Buček, Gill, Bubela – Jackson, T. Pobežal, Newell – Okoličány, Ćederle, Lacka – Bajtek, T. Chrenko ml., Hrnka – A. Nemec.
    Trenér: Antonín Stavjaňa.

    Rozhodčí: Žák, Snášel – Bogdaň, Gegáň.
    bahis siteleri