Vítkovice – Plzeň 6:1 (kon.) | Zlín – Třinec 3:2 (po s.n.) | Litvínov – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
Motor ČB – Pardubice 3:2 (po s.n.) | Sparta – Kometa Brno 3:4 (po s.n.)
po s.n.
Banes Motor České Budějovice
3:2 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 01.10.2010, 17:40 • Budvar Aréna • Tipsport extraliga
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:40.
     
    6. kolo Tipsport extraligy proti sobě svede celky HC MOUNTFIELD a HC Eaton Pardubice. Jihočechům se vstup do sezóny povedl náramně a dnes budou chtít zabojovat o páté vítězství v řadě. Hokejisté z východu Čech naopak v posledním zápase prohráli doma se Zlínem a proti Českobudějovickým si touží spravit chuť.


    Souboj aktuálního lídra tabulky s obhájcem titulu, trenérů Výborného a Jandače, vynikajících mladých brankářů Kováře a Růžičky... A to stále není všechno, co dnešní duel přinese... Pokud máte chuť si přečíst něco více o tom, co nás v zápase čeká a nemine, navštivte klubové stránky dnešních soupeřů, hokejcb.cz či hcpce.cz

     
    Úvodní sestavy:

    HC Mountfield: Kovář (Hrubec) - Snopek, Vydarený, Ptáček, Melichar, Novák, Šulc, Tůma - Podlešák, Šimánek, Kuchejda - Gulaš, Mertl, Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Pšurný R., Červený, Pšurný M. - Ježek.

    HC Eaton Pardubice: Růžička (Svoboda) - Kaberle, Nakládal, Kočí, Kolář, Mezei, Jillson, Kudělka, Píša - Nahodil, Starý, Koukal, Rákos, Pivko, Zohorna, Bartek, Somík, Špirko, Buchtele, Cetkovský, Pineault.

    Rozhodčí: Mikula, Polák - Poruba, Vengřín.
     
    Jihočechům v zápase nepomůže centr Michal Mikeska, útočník, který dříve dlouho působil právě v Pardubicích. Do sestavy se tak posunul Michal Pšurný, který se poprvé v sezóně bude prohánět po extraligovém ledě, a hned v útoku se svým bratrem Romanem. Pardubice nastupují ve stejném složení jako v posledním zápase. Kovář a Růžička už jsou připraveni ve svým brankovištích, jdeme na to...
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:40
    Šimánek vybídl přihrávkou k úniku Kuchejdu, ale Kočí si dokázal poradit bez chybičky a domácího útočníka odzbrojil.
     
    1:10
    Květoň střílel z levého kruhu pro vhazování, Růžička musel poprvé zasahovat.
     
    2:11
    Cetkovský zachytil na modré nepovedenou rozehru Jihočechů a bez rozpaků vypálil, kotouč trefil ale jen Jan Nováka, Kovář si zákrok nepřipsal.
     
    3:13
    Ptáčkovo nahození radši pokryl před dojíždějícími forvardy Růžička, buly po levici gólmana.
     
    4:06
    Po rychlém výpadu zkoušel ostrou palbou štěstí Podlešák, kotouč zamířil nad břevno.
     
    4:20
    Útok Pardubických zastavil ofsajd, Martin Bartek jen zklamaně zvedl hlavu ke stropu haly.
     
    5:17
    Růžička ztlumil pokus Snopka, Jihočeši vyslali na gólmana již čtvrtý pokus, Kovář na první zásah stále čeká.
     
    5:57
    A Snopek se předvedl i v obranné práci, Daniel Rákos bojoval za bránou Kováře a slavil úspěch, rozhodčí přerušil hru a vhazovat se bude před Kovářem.
     
    6:38
    První reklamní přestávka dopřeje krátký oddech oběma celkům. Zatím sledujeme klasické úvodní oťukávání, týmy si zatím pořádně nepřihrály, na zajímavou situaci zatím čekáme.
     
    7:01
    A dostavila se. Jan Kolář (PCE) fauloval za brankou Kuchejdu a dvě minuty si odpočine v prostředí trestoměřičů.
     
    7:43
    Úprk Jana Starého zastavil František Ptáček a HC MOUNTFIELD rozjíždějí akci od vlastního brankáře...
     
    8:45
    První situace, která zaváněla gólem. Domácím se přesilovka nevedla, ale jedno z nahození nazdařbůh do třetiny se nečekaně odrazilo od mantinelu před Růžičku a u puku byl první Pavel Kašpařík. Skákající kotouč ale netrefil ideálně a Růžička zakončení zachytil do lapačky.
     
    9:01
    Hraje se pět na pět.
     
    11:00
    Hra se nekouskuje, ale že by nabídla něco zajímavého, to se říct nedá.
     
    11:22
    Pardubice v krátkém sledu dvakrát zahrozily a Jakub Kovář zaznamenal první zákrok. Somík pálil z úhlu do vyrážečky gólmana, následná střelba obránce hostů už zamířila vedle tyče.
     
    12:10
    Zakázané uvolnění přineslo druhou reklamní pauzu, válečná porada u obou střídaček, jak na to...
     
    13:24
    Druhá přesilovka pro domácí tým a možnost napravit dojem z první hry v početní výhodě. Petr Koukal je vyloučen na dvě minuty za podražení Milana Gulaše.
     
    14:10
    Gulaš přiťukl puk na střed Květoňovi, kterého ale včas zpacifikoval Jillson, puk se svezl domácímu útočníkovi po čepeli a zakutálel se do rohu hřiště.
     
    14:30
    Buly před Růžičkou..
     
    14:59
    Pletka kvedla za bránou, a kvedlal, a kvedlal... A náhle vyslal rychlou přihrávku před Růžičku, kde byl špatně obsazen Kašpařík. Růžička si ale místo u tyče pohlídal.
     
    15:24
    Východočeši se ubránili i druhé přesilovce domácích.
     
    15:30
    Přesně nezakončil z nadějné pozice ani Roman Pšurný.
     
    16:52
    Icing HC MOUNTFIELD po aktivitě a dobrém forčekingu pardubických útočníků.
     
    17:47
    Střela Květoně se svezla po výstroji Mezeie a skončila v ochranné síti, buly před Růžičkou.
     
    18:27
    V permanenci gólman Pardubic Martin Růžička, František Ptáček ho zásoboval nahozeními od modré čáry. Nejnebezpečnější byl pro Jandačův mančaft hned první pokus, kdy před golmanem ukázkově stínil Kašpařík, ale Růžička si poradil na jedničku.
     
    19:08
    Další buly před pardubickým mužem v masce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 17:3.

    Vhazování: 15:8.

    Vyloučení: 0:2.
     
    No zrovna festival krásných akcí jsme v Budvar Aréně v první třetině neviděli. Aktivnější byl v prvních dvaceti minutách domácí tým, který využil dvou přesilovek, když už ne ke vstřelení gólu, k nátlaku na pardubickou branku, který trval souvisle zhruba od desáté minuty. Vyloženou gólovku si ale svěřenci Františka Výborného nevytvořili. Pardubičtí pak směrem dopředu předvedli absolutní nic. Poměr střel po první třetině 17:3 mluví za vše, je ale třeba dodat, že Jihočeši se snaží střílet ze všech pozic, zatímco pardubičtí hokejisté, když už se dostali na delší dobu do pásma, což se mockrát nestalo, hledali spíše lépe postaveného spoluhráče. Uvidíme, jaký hokej nám přinese druhé dějství...
     
    Ve střetnutí mezi HC MOUNTFIELD a Eatonem se nečekaly žádné brankové hody, vzhledem k prozatímním výsledkům obou klubů, kdy se oba celky soustředí především na precizní obranu a naopak se hodně nadřou na vstřelení branky. První třetina tomuto odhadu naprosto dostála, Jihočeši nedostali branku již čtyři třetiny, Martin Růžička si pak vylepšuje statistiky, které měl už před tímto zápasem nejlepší ze všech gólmanů v extralize.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    A hned zkraje druhého dějství připravili domácí Horké chvilky pro Růžičku. Podlešák předal kotouč Kuchejdovi, který se prosmýkl až před brankoviště, ale bekhendovou přízemní střelou si na brankáře nepřišel.
     
    21:07
    Cetkovský prozkoušel pozornost Kováře, ale ani svým druhým pokusem v zápase neuspěl.
     
    21:47
    Týmy nastoupily do třetiny s odhodláním předvést, že ani útočná fáze jim není cizí. Kovář lapil střelu beka Koláře, na druhé straně byla zblokována rána Snopka.
     
    22:27
    Martin Tůma (CEB) - 2 min - hákování. První přesilovka pro Pardubice v zápase. Východočeši se zatím neprosadili v sezóně v početní výhodě ani jednou...
     
    23:11
    Po pokusu Starého se hra přerušila a následuje buly před Kovářem.
     
    23:45
    A málem Pardubice ukončily čekání na přesilovkový gól. Důraz před brankou se vyplatil a před kovářem se ocitl osamocený Martin Bartek. Kovář ale pokryl jak jeho zakončení, tak dorážku Pineaulta.
     
    24:30
    Domácí v plném počtu.
     
    24:31
    Po čtyřech minutách hry zaměstnali Pardubičtí domácího brankáře hned osmkrát, jaký rozdíl vzhledem k první třetině.
     
    25:08
    A zajímavá situace na druhé straně! vydarený pálil do houštiny těl před Růžičkou, ale puk propadl mimo tyče a na první gól stále čekáme.
     
    26:09
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A dlouho jsme nečekali! TOMÁŠ ZOHORNA vpadl do třetiny, nic nerozmýšlel a přes bránícího Ptáčka vypálil. Domácí gólman toho kromě pozadí svého beka mnoho neviděl a poprvé v zápase se musel ohlédnout za pukem za svá záda. Asistence: Daniel Rákos.
     
    26:35
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Studená sprcha pro Jihočechy. Po 26 sekundách od první branky Zohorna našel z rohu hřiště na mezikruží trestuhodně neobsazeného MARTINA BARTEKA a ten už zamířil přesně. Asistence: Tomáš Zohorna, Libor Pivko
     
    27:35
    Gulaš se propletl mezi obránci až k zakončení a Růžička měl i trochu štěstí, snížit domácímu týmu ale nedovolil. Buly po jeho levici.
     
    28:41
    Pardubice pokračují v tlaku, Rákos se vyhnul Kovářovi a už měl před sebou jen prázdnou bránu! Dle mého názoru orazítkoval tyč, ale rozhodčí ukazuje, že se bude volat příteli na telefonu, počkejme si na přerušení hry...
     
    30:30
    Stále se hraje bez písknutí rozhodčího, Růžička musel rychle k ledu po pokusu Vydareného.
     
    30:54
    Už to vypadalo, že se snad třetina dohraje a pak teprve bude prostor pro prohlédnutí videa. Pardubičtí ale zašlápli puk ve svém pásmu a rozhodčí už se jede poradit, zda Rákos prokázal přesnou mušku...
     
    30:54
    Tak k očnímu zatím nemusím, opravdu to byla jen tyčka a rozdíl mezi mančafty zůstává dvougólový.
     
    31:40
    Pardubice jsou nyní lepší a Kovář se má co ohánět, puky vyrážel po ránách Koláře a Nahodila.
     
    32:05
    Jan Kolář (PCE) - 2 minuty - podražení. Svým vyloučením dává bek Východočechů domácím šanci se oklepat ze dvou rychlých úderů, využije toho HC MOUNTFIELD?
     
    32:58
    Předávky puků před Růžičkou skončily střelou Gulaše po asistenci Nováka, Růžička pochoval puk s chutí ve své náruči a přerušil hru.
     
    34:01
    Čtyři vteřiny do konce trestu a buly daleko od brankáře hostů, z tohohle přesilovkového mráčku domácím branka už nazaprší...
     
    34:05
    Hosté v plném počtu.
     
    34:22
    Buly před Kovářem.
     
    34:56
    František Ptáček (CEB) se provinil hákováním a už míří na trestnou lavici.
     
    35:34
    Nakládal za tuhle přihrávku Starému nepoděkuje, Starý vyhnal své spoluhráče z pásma.
     
    36:26
    A Starý opět v nezáviděníhodné pozici. Píša nejprve trefil blokujícího Šimánka, ale další palba už mířila do sítě a bůh ví, zda by tam neskončila. Do cesty se ale puku postavil právě Starý a s bolestivou grimasou odjíždí na střídačku.
     
    37:22
    Jiří Cetkovský si vyšlápl u mantinelu na René Vydareného a po zásluze si zchladí hlavu na trestné lavici.
     
    38:12
    Pletkovi střela nesedla a Pardubice vyhazují puk ke Kovářovi.
     
    39:22
    Hosté jsou kompletní a drží náskok, HC MOUNTFIELD se přesilovkou protrápil.
     
    39:57
    Ještě poslední buly před sirénou...
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 24:18.

    Vhazování: 32:17.

    Vyloučení: 1:4.
     
    Druhá třetina se od své předchůdkyně podstatně lišila. A nejen proto, že s sebou přinesla branky. O ty se zasloužili hosté, kteří v druhém dějství vypálili o dvanáct střel více, než v prvním. Úrodná 27. minuta přinesla Pardubicím dvoubrankový náskok. Kováře pokořili v rozmezí 26 vteřin Zohorna a Bartek. A i nadále byli Východočeši aktivnější, střelu Rákose zastavila tyč. Jihočeši se v přesilovkách snížení nedočkali a tak mají o přestávce o čem přemýšlet...
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Trenér Výborný přeskupil do třetí třetiny útočné formace, uvidíme, zda domácím tato změna přinese úspěch.
     
    40:41
    Tomáš Zohorna si opřel hokejku o nos Františka Ptáčka a bez reptání si jede odpykat dvouminutový trest.
     
    41:32
    Mountfield právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ KVĚTOŇ využívá přesilovou hru! Puk putoval bleskurychle po ose Metrl - Gulaš, který z rohu bez přípravy adresoval puk před bránu na Květoně. Růžička se sice stačil přesunout, ale kotouč mu propadl do sítě. Asistence: Milan Gulaš, Tomáš Mertl.
     
    42:02
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Tak a v Budějovicích máme srovnáno! Jihočeši zabojovali v pásmu Pardubic, Snopek předal puk do rány RENÉHO VYDARENÉHO a Růžička se zhruba přes pětici stínujících hráčů mohl jen modlit, aby ho puk trefil. Hokejový bůh ho ale nevyslyšel, kotouč rozvlnil síť. Asistence: Jan Snopek, Pavel Kašpařík.
     
    43:00
    Domácí jsou pochopitelně na koni a krouží s pukem před Růžičkou...
     
    44:31
    Na druhé straně Nahodil šikovně hledal spoluhráče křižnou přihrávkou, ale Ptáček si odvedl své obranné úkoly bezchybně.
     
    45:40
    Květoň je při chuti a z takřka nulového úhlu vyslal puk na bránu. A Růžička musel proti překvapivému pokusu zasahovat...
     
    46:35
    Zohornova dalekonosná rána byla pro Kováře chuťovkou, ale dojíždějící útočníci hostů nedovolili brankáři rozehrát a vhazovat se tak bude v obranném pásmu domácích.
     
    47:30
    Pardubičtí už se vzpamatovali ze dvou obdržených branek v rozmezí třiceti vteřin a Píša za bránou vymýšlí, jakým směrem pošle puk.
     
    48:05
    Buly před Růžičkou vyhrál Kašpařík pod hokejku Ptáčka, ten se opřel do puku a střela prosvištěla těsně nad břevnem.
     
    49:15
    Jakub Šulc poslal puk od modré na hostujícího brankáře, Růžičkovi ale nikdo nebránil ve výhladu a gólman si zákrok lapačkou patřičně užil.
     
    49:48
    Scéna první: Šimánek našel Pletku, Růžička zasahuje. Scéna druhá o pár vteřinek později: pardubický Starý šikovně vypálil a Kovář měl hodně práce, aby nepustil Východočechy do vedení.
     
    50:20
    Martynek dostal perfektní přihrávku za beky a byl faulován v úniku Jillsonem, trestné střílení!
     
    50:20
    Růžičku si Rostislav Martynek připravil ukázkově, ale proti puku se postavila po bekhendovém blafáku tyč brány!
     
    51:21
    Ofsajd zastavil rozjetého Pivka a oba týmy střídají.
     
    52:00
    Starý opřel svůj pokus jen do nohy bránícího Melichara.
     
    52:20
    Na druhé straně nadělal starosti bekům agilní Květoň, jeho nabídku před bránu ale žádný ze spoluhráčů nezužitkoval a Pardubičtí míří s pukem dopředu.
     
    53:13
    Buly před Kovářem, sedm minut nám zbývá do vypršení doby určené pro třetí třetinu.
     
    53:24
    Tetokrát se předvede buly divákům v útočném pásmu Budějovic.
     
    53:52
    Květoň se znovu dostal ke střele a Růžička zasahoval.To vše před 4966 diváky.
     
    54:48
    Další buly před Růžičkou, už to ale není hokej nahoru dolů jako zhruba před pěti minutami, žádný z týmů samozřejmě nechce chybovat...
     
    55:19
    Pět minut před sirénou znamenající konec závěrečné třetiny velká příležitost pro domácí, František Kaberle hákoval a když to pro Pardubické dobře dopadne, tak se do hry vrátí v čase 57:19.
     
    56:17
    Milan Gulaš teď svou šanci prohospodařil, kotouč propadl k útočníkovi po sérii nepovedených přihrávek, ale najednou tu byla gólovka pro domácí. Gulaš ale místo technické střely do poloodkryté brány volil ránu golfákem a mířil nepřesně!
     
    57:01
    Růžička včas vyrazil proti Kašpaříkovi a zachránil svůj tým.
     
    57:19
    Kaberle na ledě...
     
    57:35
    Koukal pálil z pravé strany, Kovář vyrazil puk před sebe.
     
    58:48
    A šance i pro Pardubické! Jiří Šimánek drobným háčkem odzbrojil střílejícího Barteka a rozhodčí ho posílá na trestnou lavici.
     
    59:02
    Domácí vyhazují...
     
    59:45
    Pardubicím se nedaří usídlit v pásmu...
     
    60:00
    Konec třetí třetiny.
     
    Body si dnes týmy rozdělí, ale jakým způsobem, na to si ještě počkejme. 49 vteřin budou hrát Pardubičtí v přesile jednoho muže v prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Hraje se čtyři na tři...
     
    60:35
    Tak teď bude domácím a hlavně Kovářovi pořádné horko. Květoň vyhodil puk za mantinel - 13 vteřin tak budeme sledovat hru pěti hostujících proti třem domácím hráčům.
     
    60:44
    Hosté na buly neuspěli a putují z pásma...
     
    61:12
    Koberleho ránu Kovář zpacifikoval, pokračovat se bude 4 na 3.
     
    61:30
    Kovářova lapačka vylétla vříc puku vystřeleného Pineaultem a domácí brankář drží svůj tým.
     
    61:35
    Na Kašpaříkovi si vylámal zuby na buly i Zohorna a Jihočeši se osvobozují.
     
    62:15
    A znovu, dvacet vteřin zbývá z trestu Květoně..
     
    62:38
    Domácí v plném počtu. Pivkova rána ukončení zápasu neznamenala.
     
    63:00
    HC MOUNTFIELD přežil krizové chvíle a uvidíme, v jakém duchu se ponesou poslední dvě minuty prodloužení, zda se jen bude čekat na nájezdy...
     
    63:37
    Ofsajd českobudějovického celku.
     
    64:00
    Už zbývá jen jediná minuta, puk je na hokejkách hostů.
     
    64:49
    Trma vrma před Růžičkou, signalizováno bylo potrestání Kudělky, ale domácí puk neodevzdali, Ptáček však mířil mimo. 11 vteřin přesilovky pro domácí.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Střetnutí mezi HC MOUNTFIELD a HC Eaton Pardubice dospělo až do nájezdů. Kovář versus Růžička, kdo z brankářů zazáří?
     
    Krásný moment v Budvar Aréně. Domácí fanoušci sympaticky vyvolali jméno Josefa Jandače, trenéra spjatého s úspěchy budějovického hokeje a s postupem do extraligy. Vyvolán byl i Výborný.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Tomáš ZOhorna si na KOváře nepřišel!
     
    Václav Pletka (CEB) volil střelu pod víko a skóruje - 1:0.
     
    Jan Buchtele si rozhýbal Kováře a umístil puk mezi betony - 1:1
     
    Milan Gulaš předvedl zajímavou kličku, na kterou byl Růžička krátký - 2:1 a Bartek musí dát!
     
    Bartkovu střelu Kovář vyrazil, je rozhodnuto!
     
    sn
    Mountfield právě vstřelil branku!
    MILAN GULAŠ si připisuje na své konto vítěznou branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni René Vydarený (CEB) a Tomáš Zohorna (PCE). Po nezajímavé první třetině se nakonec rozpoutal na jihu zajímavý hokejový příběh. Pardubice se dostaly během 26 vteřin druhé třetiny do vedení, ale domácí ze začátku třetí dvacetiminutovky během třiceti vteřin stav srovnali. Rozuzlení nakonec přinesly až samostatné nájezdy, kdy Růžička kapituloval dvakrát, Kovář jen jednou a bonusový bod tak zůstane na ledě Budvar Arény. Zajímavá je i paralela s přípravným soubojem Mountfieldu a Eatonu před sezónou, kdy Pardubice také vedly před třetí třetinou o dvě branky, ale nakonec padly v prodloužení. Z Českých Budějovic je to pro dnešek vše, příjemný zbytek večera přeje Michal Špírek. (20:29:19)
    Marken.cz

    Michal Špírek

    Branky a nahrávky: 42. Květoň (Gulaš, Mertl), 43. Vydarený (Snopek, Kašpařík), 0. Gulaš - 27. Zohorna (Rákos), 27. Bartek (Zohorna, Pivko)


    Banes Motor České Budějovice: Kovář (Hrubec) - Snopek, Vydarený, Ptáček, Melichar, Novák, Šulc, Tůma - Podlešák, Šimánek, Kuchejda - Gulaš, Mertl, Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Pšurný R., Červený, Pšurný M. - Ježek.
    HC Dynamo Pardubice: Růžička (Svoboda) - Kaberle, Nakládal, Kočí, Kolář, Mezei, Jillson, Kudělka, Píša - Nahodil, Starý, Koukal, Rákos, Pivko, Zohorna, Bartek, Somík, Špirko, Buchtele, Cetkovský, Pineault.

    Rozhodčí: Mikula, Polák - Poruba, Vengřín.

    Diváci: 4966
    bahis siteleri