Havířov – Vsetín 2:3 (kon.) | Sparta – K. Vary 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 2:4 (kon.)
Motor ČB – Letňany 2:3 (kon.) | Ústí n/L – Litvínov 3:6 (kon.) | Písek – Hr. Králové 2:5 (kon.)
Chomutov – Plzeň 2:3 (po s.n.) | Havlíčkův Brod – Liberec 3:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 6:4 (kon.)
Slavia – Kladno 3:6 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 23.10.2010, 15:00Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Rebelové už své těsné vedení nepustili a Bílé Tygry z Liberce po tuhém boji udolali v poměru 3:2. Děkuji vám za pozornost, ze zimního stadionu v Kotlině se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (17:13:28)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Liberec sáhl ke hře bez brankáře, pokračuje s pěti bruslaři v poli!
     
    59:32
    Liberec si vyžádal oddechový čas.
     
    58:54
    Havlíčkův Brod se zatím v přesilové hře znatelně trápí, když se mu nedaří zaujmout přesilovkové pozice v blízkosti gólmana Blažka, který měl v dosavadním průběhu libereckého oslabení minimum práce.
     
    58:02
    Rebelové jsou vykázáni z libereckého pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Buly proběhne ve středu hřiště.
     
    57:45
    Liberci se nedaří udržet emoce na uzdě a nyní za to pyká dvouminutovým trestem za nesportovní chování, který odpyká Psota (LIB). Zbytečně se tak připravuje o šanci se současným nepříznivým stavem něco udělat.
     
    57:14
    Domácí mladíci několikrát dokonale vyšachovali oslabené liberecké zadní řady, jenže často nepochopitelně zklamali v koncovce z bezprostřední blízkosti.
     
    56:19
    Rebelové sevřeli svého severočeského soka pod narůstající tlak a zatím úspěšně kombinují v blízkosti gólmana Blažka, kterého ohrožují nepříjemnými projektily.
     
    55:34
    Za podražení vyfasoval dvouminutový trest Urban (LIB).
     
    55:31
    Na ledě zůstal v libereckém pásmu ležet Jelínek, rozhodčí však přerušili hru trestuhodně až s notným časovým odstupem. Po odpískání usedají na lavici hanby Klíma (LIB) a Křesťan (HBR).
     
    54:28
    Bílí Tygři mají v těchto chvílích jednoznačně navrch, když diktují tempo hry a daří se jim držet puk v blízkosti gólmana Fučíka, jehož se snaží zatím marně ohrozit nebezpečnější střelou.
     
    53:30
    Severočeši se po ubráněném havlíčkobrodském útoku dostali do slibného přečíslení 3 na 2, jenže Rebelové se velice pohotově vrátili do obranných pozic a nadějný liberecký kontr v pravý čas zastavili.
     
    52:06
    Hra má velice rychlý spád, hraje se plynule, bez častých přerušování. Oba soupeři se snaží o ofenzivní pojetí, což je na dění na ledové ploše jasně patrné. Zatím se jim to však úplně nedaří, protože se puk rychle stěhuje z havlíčkobrodských na liberecké hole a naopak.
     
    50:43
    Rychlý postup směrem k brankáři Blažkovi zastavil hvizd sudího, který odpískal signalizované postavení mimo hru havlíčkobrodského souboru.
     
    49:49
    Hra připomíná přesýpací hodiny, oba týmy se s pravidelností střídají v obléhání soupeřovy branky. Chvíli mají navrch Bílí Tygři, chvíli domácí Rebelové.
     
    48:44
    Chlubna se hbitým pohybem uvolnil a okamžitě vypálil z vrcholu kruhů, gólman Blažek jeho střelu dobře viděl a bez větších potíží ji schoval do své připravené náruče, čímž na chvilku přerušil hru. Vhazovat se bude před jeho bránou.
     
    47:58
    Úplně sám se před brankou objevil nikým neatakovaný útočník Jelínek, který si šikovně položil brankáře Blažka na led, ale následně trestuhodně zblízka přestřelil zcela odkrytou libereckou bránu!
     
    47:30
    Dalekonosný Kulhánkův projektil od levého mantinelu středního pásma mířil po ledě k tyčce, jenže gólman Blažek nastavil letícímu puku do cesty svou lapačku. Následně chtěl rychle rozehrát svým bekům, ale brodští forvardi mu to neumožnili.
     
    46:56
    Gólman Blažek se zapotil při likvidování několika nebezpečných dorážek z bezprostřední blízkosti, jimiž ho důrazní havlíčkobrodští útočníci zasypali.
     
    45:50
    Sledujeme především boj ve sředním pásmu, kde se kotouč nejčastěji nachází. Ani jednomu z týmů se nedaří přejít na delší časový úsek do soupeřova pásma.
     
    44:50
    Liberec sevřel Rebely pod značný tlak, jenže nevyprodukoval z něj žádné nebezpečnější zakončení, které by prověřilo pozornost havlíkobrodského gólmana Fučíka. Obrana domácích zatím pracuje spolehlivě a liberecké střelce drží na uzdě.
     
    43:58
    Slivka stále v pravém kruhu a schytal tvrdou ránu svého spoluhráče od modré čáry, po níž byl chvíli otřesený, ale zřejmě nepůjde o nic vážného a liberecký forvard bude bez následků pokračovat ve hře.
     
    42:22
    Odražený kotouč zpoza liberecké branky napálil na modré čáře z velkého nápřahu obránce Kulhánek, puk však neposlal mezi tři tyče, ale jen těsně vedle Blažkovy svatyně.
     
    41:23
    Havlíčkův Brod vyhodil vybojovaný kotouč ze středního pásma jen na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat v kruhu po levé ruce jeho brankáře Fučíka.
     
    40:20
    Z pravého kruhu pálil v tísni Mikyska, gólman Fučík se nenchal brzy zaskočit touto střelou, jíž zneškodnil svými betony a vyrazil ji do bezpečí v rohu brodského pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina skončila nerozhodně 1:1, když vedení Rebelů nejdříve navýšil skórující Martin Jelínek, hosté záhy odpověděli po trefě Adama Jandejska. Před závěrečným dějstvím, které začne přibližně v 16:41, vedou domácí nad Libercem 3:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:55
    Od modré čáry střílel po krátké a úspěšné kombinaci obránce Pavlas, jehož tvrdá rána skončila v náruči brankáře Blažka, jenž měl přes havlíčkobrodského útočníka v mezikruží zaktytý výhled. Po odpískání putuje za katr Jelínek (HBR), který se provinil sekáním.
     
    38:33
    Ve středu hřiště fauloval Jandejsek (LIB), kterému rozhodčí udělil 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    37:41
    Liberec je v plném počtu. Po většinu času se mu v oslabení dařilo zachytávat havlíčkobrodské útoky jako husté síti, Rebelové si proto žádnou výraznější šanci v blízkosti gólmana Blažka nevytvořili. Pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    37:25
    Hostům se podařilo několikrát vyhodit kotouč až do havlíčkobrodského pásma, nyní už jsou však znovu Rebelové rozmístěni v postavení velkého čtverce a v přesilovkovém postavení kombinují v Blažkově blízkosti.
     
    36:25
    Nejdříve pálil po obkroužení brány z pravého kruhu k bližší tyčce Kuchta, jenž prověřil jen pevnost betonů gólmana Blažka, poté zkoušel dorážet Chlubna, který bekhendem poslal ktoouč těsně vedle vzdálenější tyčky!
     
    35:41
    Rebelové si zahrají přesilovku, protože Jandejsek (LIB) vyfasoval dvouminutový trest za hru vysokou holí.
     
    34:30
    Rebelové předvedli v útočném pásmu rychlou a pohlednou kombinaci, díky níž i za přispění určité dávky štěstí dokonale vyšachovali rozhozenou libereckou obranu. Chyběl však zakončující hráč, jenž by puk ležící v mezikruží uklidil do liberecké sítě. Na druhé straně se tlačil do šance neúspěšně Kouba, jenž byl odstaven brodskými beky, a neuspěl ani Beránek, zakončující nepřesně od modré čáry.
     
    33:21
    Stejně si počínali také Bílí Tygři, kteří si neporozuměli při přechodu do útočného pásma a jejich nepřesná nahrávka končí odpískaným zakázaným uvolněním.
     
    32:56
    Havlíčkův Brod se osvobodil z libereckého sevření jen za cenu vyhození na zakázané uvolnění, po němž rozhodčí vhodí puk zpět do hry před gólmanem Fučíkem.
     
    32:24
    V těchto chvílích se hraje nahoru - dolů, hra má rychlý spád a kotouč se stěhuje bleskově po hřišti. K vidění je však celá řada nepřesností, které se hokejistům obou táborů utěšeně lepí na hokejky.
     
    30:50
    Před branku se natlačil obráncem tísněný Chlubna, jenže zblízka vyprášil jen Blažkovy nastavené betony. Liberecký gólman následně ukryl puk pod lapačkou.
     
    30:23
    Obránce Pecen mohl dlouhou nahrávkou vysunout úplně volného Hynka, jenž číhal za zády libereckých beků ve středním pásmu, jenže nepřesnou přihrávku nezachytil a puk skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    29:44
    Oba týmy jsou v plném počtu.
     
    28:35
    Liberec právě vstřelil branku!

    Kotouč puroval po ose Adam Dlouhý - Josef Mikyska - ADAM JANDEJSEK, přičemž psoledně jmenovaný napřáhl na modré čáře a dělovka z jeho hole propálila vše, co jí stálo v cestě, a zastavila se až v síti za Fučíkovými zády! Asistence: Josef Mikyska, Adam Dlouhý.
     
    27:44
    Gólman Fučík musel prokázat svou kvalitu, když z mezikruží vpádu tvrdě zakončoval liberecký kapitán Urban, kterého brodský muž s maskou vychytal betony. Po odpískání je vyloučen Hynek (HBR) za hákování.
     
    27:07
    Hosté rychlým pohybem pořádně zaměstnali havlíčkborodskou obranu. Po odpískání na trestnou lavici zamířili na dvě minuty Žemlička (HBR) a Slivka (LIB).
     
    26:06
    Langhammer zkusil štěstí od modré čáry, když jeho razantní střelecký pokus nadvakrát chytil gólman Fučík, jenž si nejdříve ztlumil puk betony a následně ho zalehl, čímž přerušil hru.
     
    25:18
    Kuchta se nádherně obtočil kolem libereckého beka a zblízka nastřelil jen betony gólmana Blažka, který byl ve svém brankovišti na správném místě.
     
    24:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Obrovskou minelu v liberecké rozehrávce potrestala dvojice Vít Křesťan - MARTIN JELÍNEK, když druhý jmenovaný po přiťuknutí svého parťáka zblízka bez přípravy překonal bezmocného gólmana Blažka! Asistence: Vít Křesťan.
     
    23:30
    Hosté obléhali havlíčkobrodskou branku, jenže brzy se sami vyhnali z útočných pozic nepřesnou zpětnou přihrávkou na modrou čáru a následně museli vyklidit pásmo Rebelů, protože se dostali do postavení mimo hru.
     
    22:51
    Nejdříve pálil zpoza libereckého bránívího hráče hodně nepřesně z pravého kruhu Jelínek, poté na druhé straně zastavili Rebelové útočnou snahu Severočechů jen za cenu svého zakázaného uvolnění.
     
    21:35
    Hosté vstoupili do druhé třetiny o poznání lépe než domácí Rebelové, začínají si vynucovat značnou územní převahu a gólman Fučík má v těchto chvílích spoustu práce.
     
    20:23
    Nejdříve pálil od modré čáry k bližščí tyčce Pyrochta a gólman Fučík zasahoval svými betony, vzápětí zakončoval z pravého kruhu Kouba, ale našel jen připravenou lapačku strážce havlíčkobrodské svatyně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali vyrovnaný a útočný hokej, jenž s sebou přinesl tři vstřelené branky. Na straně Rebelů se prosadili Martin Jelínek a Petr Kuchta, za Tygry se trefil Patrik Urban. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 15:55, vede Havlíčkův brod nad Libercem 2:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Brankář Fučík musel ve svém brankovišti předvést několik povedených zákroků, k nimž ho Tygři donutili nepříjemnými projektily, které na něj posílali především od modré čáry a z prostoru obou kruhů.
     
    19:08
    Domácí hokejisté nakonec rychlým vyhozením vyhnali Severočechy z útočného pásma a ti se při pokusu o návrat do přesilovkových pozic provinili postavením mimo hru.
     
    18:32
    Rebelové čelí mohutnému náporu svého severočeského soupeře a nedaří se jim ho vystrnadit ze svého obranného pásma. Gólman Fučík ale zatím žádnou vážnější situaci řešil nemusel.
     
    17:50
    Bílí Tygři se usadili v útočném pásmu a za svou aktivitu v ofenzivní fázi byli odměněni přesilovou hrou. Na trestnou lavici hlavní sudí vykázal Pecena (HBR) za nedovolené bránění.
     
    16:40
    Havlíčkův Brod je kompletní, ubránit se mu nedalo ani moc práce, protože hosté si počínali při hře v početní převaze hodně rozpačitě a paradoxně to byli spíše oni, kdo se bránil soupeřovým útočným choutkám.
     
    16:00
    Libirec stále nesevřel svého soupeře v hloubi jeho obranného pásma, marně buší do zkonsolidovaného obranného valu Rebelů, kteří navíc sami podnikají nebezpečné útočné výpady a prověřují brankáře Blažka.
     
    15:13
    Bojovníkům z Kotliny sedaří držet hru v uctvivé vzdálenosti od svého gólmana Fučíka, který se tím pádem stal ve svém brankovišti spíše nezúčastněným divákem.
     
    14:40
    Havlíčkův Brod se dostal pod chvilkový tlak Tygrů a provinil se proti hokejovým pravidlům. Na lavici hanby usedl Turek (HBR) za hákování.
     
    14:00
    Pyrochota zkusil štěstí střelou z prostoru levého kruhu, neseštoval si však dobře mířidla a pálil těsně vedle levé tyčky gólmana Fučíka, který tak zasahovat tentokrát nemusel.
     
    13:19
    Rebelům nevyšel přechod do útočného pásma, pod tlakem libereckých hráčů, kteří vydatně napadali jejich rozehrávku, vyhodili puk přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    11:55
    V samostatném úniku se objevil Turek, tváří v tvář gólmanu Blažkovi ale neuspěl, když liberecký muž s maskou padl do mohutného rozkleku a svými betony naprosto uzavřel pozemní prostor svého brankoviště!
     
    10:58
    Liberec je v plném počtu, když se dokázal v oslabení ubánit bez úhony. Domácí si vytvořili značnou územní převahu, ale ve vstřelenou branku ji nepřetavili. Pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    10:45
    Rebelové sevřeli svého soupeře do pevného objetí a gólman Blažek měl plnou výstroj práce, protože ho mladí brodští hokejisté zasypali pořádnou sprškou střel ze všech možných střeleckých pozic útočného pásma.
     
    9:50
    Domácí mladíci si neporozuměli při kombinaci v útočnénm pásmu a o kotouč přišli, hosté z Liberce ho vyhodili rychle až k brankáři Fučíkovi.
     
    9:14
    Po několika přesných nahrávkách v přesilovkovém rozestavení pálil ze středu levého kruhu útočník Kuchta, brankář Blažek však číhal u své bližší tyčky a puk chytil do nastavené náruče.
     
    8:58
    Vyloučen je Psota (LIB), který se proti hokejovým pravidlům provinil hákováním a odsedí si za něj dvouminutový trest.
     
    8:21
    Dalekonosný Pecenův projektil ze středního pásma lapil gólman Blažek bez větších problémů do lapačky a bleskově ho rozehrál na hole svých spoluhráčů, kteří se v té chvíli pohybovali v jeho blízkosti.
     
    7:07
    Tvrdá Hynkova rána z prostoru pravého kruhu gólmana Blažka u jeho bližší tyčky nepřekvapila, strážce liberecké svatyně byl totiž včas na místě a připravený k zákroku svými betony.
     
    6:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové nejdříve předvedli krásnou kaci, jíž PETR KUCHTA neproměnil z dobré palebné pozice, jenže tentýž hrá dostal druhou šanci a po nahrávce Jana Wasserbauera z rohu pásma zblízka usměrnil kotouč ke vzdálenější tyčce! Asistence: Jan Wasserbauer.
     
    5:31
    Na lavici hanby odjel Mikyska (LIB), jenž se snažil marně probít přes zformovanou havlíčkobrodskou obranu. Navíc se provinil faulem, pro který po odpískání obdržel 2 minuty za držení protihráče.
     
    4:51
    Nahozený kotouč přikryl pod svým tělem liberecký brankář Blažek, jenž nenechal dorážet dojíždějící havlíčkobrodské hráče a přerušil raději hru.
     
    3:50
    Liberec právě vstřelil branku!

    A je vytovnáno, vedení Rebelů trvalo opravdu malou chvíli. Matěj Psota zajel s kotoučem na své holi za branku, odkud adresoval přesnou přihrávku PATRIKU URBANOVI, který si sjel před brankoviště a pohotovou ranou bez přípravy zblízka překonal gólmana Fučíka! Asistence: Matěj Psota.
     
    3:30
    Gólman Fučík před dojíždějícími libereckými hráči raději přikryl nahozený puk pod svou lapačkou, čímž přerušil hru. Vhazovat se bude v kruhu po jeho pravici.
     
    2:39
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Kryštof Kulhánek našel hezkou přihrávkou MARTINA JELÍNKA, jenž se ujal v útočném pásmu puku, najel si s ním do předbrankového prostoru a podél pravého boku gólmana Blažka poslal kotouč do sítě! Asistence: Kryštof Kulhánek.
     
    1:20
    Liberecký kapitán Urban se řítil do obrovské šance, jenže gólman Fučík proti němu v pravý čas vyjel ze svého brankoviště a kotouč svou holí odpálil do bezpečí.
     
    0:58
    Hosté si neporozuměli při přechodu do útočné fáze, když vyhodili kotouč přes všechny čáry jen na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat v jejich obranném pásmu.
     
    0:28
    Kuchta se prosmýkl středem liberecké obrany a nabruslil si do prostoru mezi kruhy, odkud pálil do horní poloviny branky. Gólman Blažek vymrštil vzhůru svou lapačku a letící kotouč v ní ukryl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Fučík (Dolejš) - Pecen, Meloun, Pavlíček, Dundáček, Kulhánek, Novotný, Pavlas, Chlubna, Wasserbauer, Špringl, Žemlička, Kuchta, Jelínek, Křesťan, Turek, Hynek.

    Bílí Tygři Liberec:
    Blažek (Krejčí) - Mrázek, Klíma, Jandejsek, Knap, Zedek, Mikyska, Dlouhý, Beránek, Psota, Shpakov, Kouba, Slivka, Langhammer, Žďárský, Urban "C", Pokorný, Procházka, Pyrochta, Pálek.

    Rozhodčí:
    S. Mertl - M. Kreuzer, D. Polonyi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 3. Jelínek (Kulhánek), 7. Kuchta (Wassrbauer), 25. Jelínek (Křesťan) - 4. Urban (Psota), 29. Jandejsek (Mikyska, Dlouhý)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Bílí Tygři Liberec:
    bahis siteleri