Znojmo – Plzeň 6:0 (kon.) | Olomouc – Ústí n/L 2:5 (kon.) | Opava – Litvínov 5:2 (kon.)
Třinec – Motor ČB 2:3 (po s.n.) | Jihlava – Mladá Boleslav 1:0 (po s.n.) | Kometa Brno – K. Vary 1:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Liberec 0:5 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 4:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 06.11.2010, 12:30DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Dobrý den, ze zimního stadionu v Kotlině vás vítám u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - Bílí Tygři Liberec v rámci Noen extraligy juniorů. Domácí Rebelové včera zdolali v domácím prostředí Mladou Boleslav 3:2 a připsali si cenné tři body do extraligové tabulky. Liberec se představil v Jihlavě, kde po přestřelce triumfoval 5:4 po samostatných nájezdech. Utkání začíná v 12:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Pešek (Zvolánek) - Novotný "A", Šíma, Ambrož, Bancíř, Hájek, Musil, Šplíchal, Richter - Varga, J. MIlfait "C", O. Doležal, Honza, Zdražil, P. Blažek, Havel, Ondráček "A", M. Novák, J. Doležal, Hadrava.

    Bílí Tygři Liberec:
    Alexa (Jelínek) - Šimek, Lacek, Říha, Šefl, Karlík, Sobotka, Kraus, Jánošík, Kouřil, Bulíř, Kedršt "C", Miškovský, Skalický, Mulač, Jonák, Bittner, Maďar, Valášek, Pánek.

    Rozhodčí:
    Petr Úlehla - Jan Čízek, Jan Padevět.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:50
    Nejdříve pálil po Karlíkovu přiťuknutí z levého kruhu Kedršt, ale svůj projektil poslal těsně vedle vzdálenější tyčky. Vzápětí zavezl kotouč zpět do útočného pásma Kouřil a střelou k bližší tyčce nechal vyniknout připraveného gólmana Peška.
     
    1:59
    Liberec právě vstřelil branku!

    Nejdříve nastřelil z ostrého úhlu Hadrava u bližší tyčky číhajícího gólmana Alexu, od kterého se puk odrazil na hole Tygrů, kteří založili rychlý brejk, na jehož konci poslal přesnou Daniel Miškovský přesnou nahrávku na hůl Christiána Krause, jenž pohotovou střeloiu z blízka nedal brankáři Pškovi šanci! Asistence: Daniel Miškovský.
     
    2:42
    Ondráček si nabruslil do útočného pásma a z prostoru mezi kruhy nebezpečně zahrozil, když střelou zápěstím poslal puk kousek od levé tyčky Alexovy svatyně.
     
    3:49
    M. Novák si nezpracoval ve středním pásmu dlouhou a prudkou nahrávku, ale dostal kotouč do útočného pásma, kde aktivně napadá libereckou rozehrávku. Zatím neúspěšně.
     
    4:53
    Rebelové se pokoušejí co nejrychleji odpovědět na brzký úder Bílých Tygrů, když se tlačí do útoku a zatím dirigují tempo hry. Přes libereckou obranu se však k nebezpečnějšímu ohrožení brankáře Alexy neprobili.
     
    6:00
    Liberec založil rychlý útok až dosvé branky a postupnou kombinací si probil cestu do útočného pásma, kde ale zakročila havlíčkobrodská obrana a ujala se kotouče.
     
    6:34
    Severočeši se nastěhovali zpět do útočných pozic, odkud prověřili pozornost gólmana Peška, jenž musel zasahovat proti střele Lackově střele od modré čáry, jíž ještě zkoušel tečovat mezi kruhy najetý kouřil.
     
    8:02
    Nejdříve Musil vystihl libereckou rozehrávku a zmocnil se v blízkosti branky puku, následně ho poslal Havlovi, jenž rychle obkroužil bránu a zkoušel zasunout puk neúspěšně mezi Alexovy betony. Vzápětí neuspěl na protější straně hřiště Miškovský, jenž pálil nepřesně.
     
    8:13
    Dvouminutový trest za zdržování hry vyfasoval Havel (HBR).
     
    9:00
    Mladí Rebelové se zatím aktivně a účinně brání, když po většinu času odpalují puky z Peškovy blízkosti a drží hru v uctivé vzdálenosti od jeho branky.
     
    9:37
    Hosté zpod Ještědu se zabydleli v přesilovkových pozicích, jenže aktivní mladíci Havlíčkova Brodu je odsud po získání puku rychle vykázali.
     
    10:00
    Do prostoru mezik kruhy obdržel přesnou nahrávku Jánošík, zpracoval si kotouč a záhy nebezepčně vypálil těsně vedle levé tyčky peškovy svatyně.
     
    11:50
    Richter zkusil štěstí střelou od modré čáry, jíž zkoušeli havlíčkobrodští útočníci mezi kruhy ještě tečovat, ale neúspěšně. Gólman Alexa tak neměl větší problémy s chycením letícího kotouče do nastavené náruče.
     
    12:01
    Rebelové se v útočném pásmu hodně důrazně tlačili brankáře Alexy, jenž měl plné ruce práce, ale zblízka u prostoru levé tyčky neprotlačili puk za brankovou čáru.
     
    12:17
    Kedršt nabral rychlost, hbitým pohybem se zbavil bránících Rebelů a z dobré palebné pozice v levém kruhu ostře vypálil. Gólman Pešek stál na správném místě a kotouč chytil do lapačky, jíž vymrštil vzhůru.
     
    13:30
    Domcáí hráši sevřeli svého soka do pevného objetí a ze své útočné snahy vytěžili dvě nebezpečné střely. Nejdříve prověřil pevnost Alexových betonů střelou z vrcholu pravého kruhu obránce Šíma, brzy poté neuspěl ani jeho spoluhráč projektilem z mezikruží.
     
    14:47
    Kedrštovu nahrávku vystihl na vrcholu kruhů v libereckém pásmu Honza a tělem postrčil puk na hůl O. Doležala, jenž nezkrotil v bezprostřední blízkosti gólmana Alexy neposedný puk.
     
    15:22
    Liberec právě vstřelil branku!

    Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Vít Jonák - Michal Bulíř - DANIEL SKALICKÝ, přičemž Tygři dokonale rozebrali touto kombinací brodskou obranu, a posledně jmenovaný z levého kruhu nikým neatakován poslal puk k bližší tyčce, když se gólman pešek nestihl včas přesunout! Asistence: Michal Bulíř, Vít Jonák.
     
    17:22
    Rebelové se opět tlačí do koncovky, ale nedaří se jim vyzrát na zformovanou obranu Severočechů, jež se úspěšně brání v hloubi svého obranného pásma.
     
    17:37
    Šíma vypálil z vrcholu kruhů a jeho zblokovaná rána trefila kryt jednoho ze světel, který ze zřítil na ledovou plochu a rozbil se o ní na malé kousky. Zápas je proto přerušen a bude se pokračovat až po úpravě ledu.
     
    17:37
    Po problémech s rozbitým krytem osvětlení se může po pauze opět pokračovat ve hře.
     
    18:32
    Rozjetý P. Blažek nejdříve přetlačil v souboj tělo na tělo libereckého protihráče a tvrdě vypálil z vrcholu kruhů těsně vedle pravé tyčky, vzápětí ukryl nahozený kotouč pod svým tělem gólman Pešek, jenž si povyjel ze svého brankoviště a přerušil hru.
     
    19:19
    Havlíčkobrodským mladíkům nevyšel přechod do útočného pásma, když při něm byli na útočné modré čáře přichyceni v odpískaném postavení mimo hru.
     
    19:42
    Opět zabrzdil slibně rozjetou havlíčkobrodskou akci hvizd sudího, jenž odpískal signalizované postavení mimo hru svým čárovým asistentem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po úvodní dvacetiminutovce se ujali Bílí Tygři vedení 2:0, když se trefili Christián Kraus a Daniel Skalický. Hned se bude pokračovat bez přestávky v zápase.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    40:38
    Hadrava si to neohroženě namířil mezi přesilu hráčů v libereckém dresu, v jejichž blízkosti nechal vyniknout své šikovné ruce, ale za záda severočeských beků se nakonec neprobil.
     
    41:00
    Gólman Pešek musel zasahovat proti razantní střele z levého kruhu, u bližší tyčky stál včas a připravený k zásahu, když puk ukryl ve své nastavené náruči a přerušil hru.
     
    22:51
    Liberec právě vstřelil branku!

    V útočném pásmu se zmocnil puku DANIEL SKALICKÝ, jenž neváhal a z pravého kruhu vyslal nepříjemný projektil po ledě na ólmana Peška, jenž na poslední chvilku zavřel mezeru mezi svými betony, ale následně se rychle pohnul a nechtěně si kotouč srazil za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    22:51
    V havlíčkobrodském brankovišti došlo ke změne, když gólmana Peška nahradil jeho kolega Jiří Zvolánek.
     
    24:30
    Liberecký útočník se chopil po zaváhání havlíčkobrodských beků puku na obranné modré čáře a otevřela se před ním spousta volného prostoru, za záchrannou brzdu ale včas zatáhl mezik ruhy obránce Musil, jenž skočil hostujícímu forvardovi pod nohy a čistě mu vypíchl kotouč.
     
    26:01
    Rebelové se tlačili do rychlého brejku, který však byl předčasně zastaven hvizdem hlavního sudího. V blízkosti liberecké střídačky totiž zůstal ležet na ledě otřesený Michal Bulíř, který už je na nohou a měl by pokračovat v zápase.
     
    26:24
    P. Blažek nabral rychlost a přechátzel přes útočnou modrou čáru, když ho nedovoleně zastavil Jánošík (LIB), jenž si odnesl dvouminutový trest za podražení.
     
    27:05
    Do Musilovy rány od modré čáry obětavě padla hned dvojice libereckých hráčů, od nichž se kotouč odrazil do prostoru mezi kruhy na hůl Hadravy, který z otočky nastřelil uprostřed brankoviště stohjícího gólmana Alexu, jenž ukryl puk v náruči a přerušil hru.
     
    28:15
    Havlíčkův Brod stále vydatně tloukl do libereckého obranného valu, jenž několikrát vyhodil ktoouč z obranného pásma, a vysloužil si další vyloučení Tygrů. Na trestnou lavici usedl Šimek (LIB) za podražení.
     
    28:59
    Po dlouhém obléhání branky Severočechů napřáhl na modré čáře obránce Novotný, jehož projektil skončil v nastavené náruči gólmana Alexy, který po chycení puku přerušil na chvilku hru.
     
    29:45
    Hostům se dvakrát v krátkém časovém sledu podařilo vyhodit kotouč z obranného pásma až do blízkosti havlíčkobrodského gólmana Zvolánka.
     
    30:15
    Bílí Tygři jsou kompletní, když se ubránili bez úhony a po většinu času oslabení vyhazovali kotouče od svého brankáře Alexy do bezpečí. Pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    31:21
    Dalším vyloučeným hráčem se stal J. Doležal (HBR), který vyfasoval od hlavního sudího 2 minuty za podražení.
     
    31:53
    Brankář Zvolánek vyrazil střelu od modré čáry do ochranné sítě a po vhazování v brodském pásmu vyhodili Rebelové kotouč až do hájemství gólmana Alexy.
     
    32:41
    Domácí mladíci opět vyhnali hru ze Zvolánkovy blízkosti a na souvislý časový úsek udrželi puk u liberecké branky, což jim vzhledem k oslabení hraje výrazně do karet.
     
    33:21
    Havlíčkův Brod je už v plném počtu hráčů na ledové ploše a stejně jako Severočechům zpod Ještědu se jim podařilo sehrát oslabení velmi dobře. Pokračuje se ve hře 5 proti 5.
     
    34:40
    Hra je v těchto chvílích velmi vyrovnaná,. Puk se rychle stěhuje po ledové ploše a střídá svého majitele s rychlostí blesku, když ho chvíli mají v moci domácí, chvíli pro změnu Bílí Tygři.
     
    35:46
    Bojovníci z Kotliny v posledních minutách udávají tempo hry a hosté se pokoušejí držet puk co nejdéle daleko od svého brankáře Alexy. Tentokrát se jim to povedlo jen za cenu zakázaného uvolnění, po němž se bude vhazovat v jejich pásmu.
     
    37:03
    Kouřil se zmocnil odraženého puku a od modré čáry ostře vystřelil, gólman Zvolánek měl ale dobrý výhled a u bližší tyčky vyrazil letící projektil betony do bezpečí.
     
    37:56
    Varga se prosmýkl kolem libereckých zadáků až do Alexovy blízkosti a strážce hostující svatyně dvakrát pořádně vystrašil. V obou případech ztroskotal na betonech libereckého muže s maskou.
     
    39:27
    Ze souboje blízko havlíčkobrodské modré čáry vyšel úspěšné liberecký forvard Bulíř, jenž pohotově střílel z pravého kruhu do vzdálenějšího horního rohu, ale ztroskotal na Zvolánkově připravené vyrážečce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také v prostřední části byli úspěšnější hosté zpod Ještědu, kteří se ujali už tříbrankového náskoku po zásahu Daniela Skalického. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba ve 14:16, vede Liberec v Havlíčkově Brodě 3:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Obránce Novotný se blýskl u brodské brány hezkým obranným zákrokem, když zneškodnil nahrávku Jonáka a vybojoval pro své barvy puk.
     
    41:02
    Na vrcholu kruhů libereckého pásma zůstal ležet otřesený kapitán Kedršt a těžce se zvedal z ledu. Nakonec ale sám odjel na libereckou střídačku a snad bude bez zdravotních následků pokračovat v dnešním zápase.
     
    42:43
    Rebelové drží puk ve své moci a je na nich vidět odhodlání s nepříznivým stavem něco udělat. Zatím ale narážejí na zkonsolidovanou libereckou obranu, jež je nepouští k Alexovu ohrožení.
     
    43:00
    V útočném pásmu si hledal skulinku v libereckém obranném bloku Varga, jenže z vrcholu kruhů neprostřelil hradbu těl mezi kruhy, od níž se puk odrazil do rohu pásma.
     
    44:20
    Nahozený kotouč ukryl pod lapačkou před dojíždějícím útočníkem Ondráčkem gólman Alexa a když už se zdálo, že hru přeruší, nezištně a rychle rozehrál puk svým obráncům.
     
    45:03
    Havlíčkobrodská útočná snaha vyústila ve vyloučení z řad Bílých Tygrů. Na trestnou lavici odjel Maďar (LIB), jenž se proti hokejovým pravidlům provinil krosčekem.
     
    45:30
    Po přesné nahrávce pálil z bezprostřední blízkosti osamocený Hadrava, jehož střelecký pokus bez přípravy zamířil přesně do míst, kde v tu chvíli pobýval gólman Alexa, a odrazil se do bezpečí.
     
    47:00
    Rebelové vydatně a vytrvale ostřelovali liberecké obranné pozice vedené gólmanem Alexou, jenž se k zásahu dostal jen v jednom případě, protože zbytek projektilů odklidili do bezpečí hostující zadáci.
     
    47:03
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    48:23
    Musil se nerozpakoval a puk na holi od modré čáry okamžitě nastřelil směrem k liberecké brance, v jejímž brankovišti nadvakrát zasáhl brankář Alexa a před dojíždějícím forvardem Havlem přikryl puk pod lapačkou, čímž přerušil hru.
     
    48:32
    Vyloučen je Kraus (LIB) na 2 minuty za hákování.
     
    48:42
    Hosté se brzy ujali puku a nabídla se jim spousta volného prostoru, čehož využila dvojice Kedršt - Kouřil, když druhý jmenovaný pálil po nahrávce od pravého mantinelu z první jen do Zvolánkových betonů.
     
    49:44
    Rebelové opět zatlačili svého soka do obranného bloku, který vytloukli tvrdými střelami. Liberec se následně osvobodil dlouhými vyhozeními.
     
    50:32
    Liberec hraje v plném počtu. V závěru přesilovky ještě ostře střílel od modré čáry bek Šíma, jenže netrefil branku. Pokračuje se ve hře pěti proti pěti.
     
    50:56
    Rozhodčí vykázal na trestnou lavici J. Doležala (HBR), který vyfasoval dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    51:31
    Po sérii libereckých nahrávek v útočném pásmu napřáhl na modré čáře Říha a tvrdou ranou nechal vyniknout lapačku gólmana Zvolánka, jenž ji vyšvihl nad svůj levý beton.
     
    52:00
    Liberec právě vstřelil branku!

    Liberec nabídnutou přesilovku s chutí využil. Po přituknutí Michala Bulíře napřáhl v prostoru pravého kruhu VÍT JONÁK a přesnou ranou ke vzdálenější tyčce navýšil liberecké vedení! Asistence: Michal Bulíř.
     
    52:53
    Severočeši jsou při chuti a svými útočnými choutkami přidělávají havlíčkobrodské obraně vedené gólmanem Zvolánkem vydatné penzum těžké práce.
     
    54:00
    J. Milfait ustál tvrdý souboj v rohu pásma, vymanil ze z libereckého obležení a z vrcholu levého kruhu tvrdě vypálil, přičemž Hadrava ještě jeho střelu mezik ruhy tečoval do protipohybu gólmana Alexy, který pohotově zareagoval a kotouč vyrazil do bezpečí.
     
    54:30
    Na druhé straně se blýskl ve skvělém světle gólman Zvolánek, jenž vychytal dvojici libereckých útočníků, která ho důkladně prověřila z bezprostřední blízkosti. Zabránil tak jisté pohromě!
     
    55:33
    Liberec právě vstřelil branku!

    Kotouč projel po hráčkých destinacích Tomáš Kouřil - Filip Jánošík - JAROSLAV KEDRŠT, přičemž posledně jmenovaný pálil z pravého kruhu a odrazem o vzdálenější tyčku rozechvěl síťku za zády gólmana Zvolánka, jenž se za pukem jen bezmocně ohlédl! Asistence: Filip Jánošík, Tomáš Kouřil.
     
    56:50
    Severočeši si utkání vyloženě užívají a opět vyvinuli na gólmana Zvolánka enormní tlak, jemuž tenktokrát brodský muž s maskou odolal, když zneškodnil celou řadu dorážek zblízka.
     
    58:14
    Rebelové také uchopili svého soka do pevného sevření. při němž pálil z ostrého úhlu do Alexových betonů Hadrava, puk se odrazil před brankoviště, kde do něj vpádu doslova plácl J. Milfait, ale poslal ho těsně vedle pravé tyčky.
     
    58:49
    Útočným faulem se provinil Ambrož (HBR) a odnesl si dvouminutový trest za napadení.
     
    59:02
    Za nahozeným pukem se hnal rozjetý Zdražil, ale gólman Alexa k němu měl o poznání blíže a ukryl ho ve své lapačce, čímž záhy přerušil hru.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Bíl Tygři z Liberce si vezou pod Ještěd tříbodový úlovek, když Rebely zdolali v poměru 5:0. Děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek dne. V 17 hodin pro vás budu komentovat utkání A-mužstva, které vyzve Benátky nad Jizerou. (14:29:34)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 2. Kraus (Miškovský), 16. Skalický (Bulíř, Jonák), 23. Skalický, 52. Jonák (Bulíř), 56. Kedršt (Jánošík, Kouřil)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Bílí Tygři Liberec:
    bahis siteleri