Zvolen – Poprad 4:5 (kon.) | Nitra – Martin 3:2 (kon.) | Žilina – Trenčín 3:2 (po pr.)
HC Slovan – Banská Bystrica 3:1 (kon.) | Košice – Skalica 8:2 (kon.)
konec
HC Košice
8:2 (2:0, 2:1, 4:1)
HK Skalica
sk Neděle 12.12.2010, 17:30 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hudáček (Halász) - Homér, Tabaček (A), Grman, Šterbák, Šeda, Deyl, Slimák, Gmitter - Vorel, Kristek, Miklík - Bartoš (C), Jenčík, Dravecký - Andrašovský (A), Frolík, Haščák - Huba, Baláž a Chovan.

    Hlavný tréner: Rostislav Čada

    HK 36 Skalica: Lakosil (Tomek) - Školiak, Grundling, Gula, Kloz, Jankovič, Magušin, Grman - Zálešák, Školiak, Višňovský - Kutálek, Jarolín, Štepán - Lušňák, Mikušovič, Prokop - Jurík, Novák a Konečný.

    Hlavný tréner: Peter Oremus

    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Dnešné stretnutie sa začalo bez vážnejších problémov, na tribúnach košického zimného štadióna sedí odhadom tak 4500-5000 divákov. Domáci hokejisti nastúpili na úvodné buly v čierno-oranžových retro dresoch.
     
    0:49
    Vylúčenie pre hráčsku lavicu domáceho tímu, na trestnú lavicu si na dve minúty sadá Richard Jenčík.
     
    1:23
    Skalica na začiatku svojej presilovej hry mierne zatlačila oceliarov do vlastného obranného pásma kde však po pár sekundách získala gumový projektil na svoje hokejky dvojica Deyl-Dravecký a už sa hrá pred Lakosilom.
     
    1:54
    Domáci hokejisti zvládajú zatiaľ túto početnú nevýhodu na výbornú, Július Hudáček ešte prakticky nemusel zasahovať a oceliari puk držia ďaleko od jeho brány, naopak Lakosil už musel 2x zasahovať.
     
    2:35
    14 sekúnd pred návratom Jenčíka z trestnej lavice je puk naďalej veľmi veľmi ďaleko košickej brány, zverenci Rostislava Čadu hrajú zodpovedne v zadných radoch a Skalica sa zatiaľ nepresadila.
     
    3:12
    Košičania už hrajú v pätici, 1x v dnešnom stretnutí musel zasahovať po šanci Konečného, ten z tesnej blízkosti však neprerástol domáceho brankára, ktorý si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    3:54
    V Steel aréne zatiaľ chladnejšia atmosféra odzrkadlujúca teploty mimo štadióna, fanúšikov by však určite zohrial úvodný gól svojich miláčikov v čierno-oranžovom.
     
    4:34
    Veľký závar pred bránou Skalice, keď Haščák vybojoval puk za bránou, prešiel s ním až pred Lakosila kde ešte nabíjal na lepšie postaveného Frolíka, diváci už dvíhali ruky nad hlavu no nakoniec dvojica hráčov v bielo-zelenom stihla strelu košického útočníka zblokovať.
     
    4:54
    Krátko po tomto pokuse ďalší závar pred Lakosilom, ktorý opäť vo veľmi neprehľadnej situácii zasahoval, našťastie strela jedného z košičanov nebola najpresnejšia.
     
    6:15
    Domáci hokejisti prakticky od úvodu zápasu diktujú tempo na ľadovej ploche, narozdiel od Hudáčka musel brankár Skalice čeliť niekoľkým nebezpečným pokusom Čadovej družiny.
     
    6:43
    Skalica sa dostala do útočného pásma, zverenci trénera Oremusa sa však len ťažko dostávajú od mantinelu a zatiaľ vyslali smerom na Hudáčka len minimum striel.
     
    7:12
    Július Hudáček si musel dať teraz pozor na nenápadnú strelu Juríka zhruba z piatych metrov, košický brankár však jeho strelu reflexívne vytlačil nad seba.
     
    7:34
    Rýchly protiútok domáceho tímu, Lakosil musel čeliť prudkému pokusu Martina Frolíka, ani z tejto situácie však gólovo nezapršalo a tak aj v ôsmej minúte je v košickej Steel aréne stav 0:0.
     
    8:31
    Košice dali gól! Veľmi pekná kombinačná akcia domáceho tímu, keď po ľavej strane prenikol útočnou modrou čiarou Peter Bartoš, ten si počkal na vhodný čas a nahral priamo na hokejku svojho kolegu z útoku VLADIMÍRA DRAVECKÉHO, ktorý s prehľadom prekonal skalického brankára.
     
    9:10
    V Steel aréne je po úvodnom góle hneď veselšie, táto akcia dvoch domácich hráčov musela potešiť každého hokejového fanúšika na štadióne..
     
    9:45
    Tlak domáceho tímu pokračuje, domáci hokejisti momentálne držia puk v útočnom pásme aj keď sa len ťažšie dostávajú k streľbe cez obetavých hráčov Skalice.
     
    10:14
    Na ľadovej ploche teraz leží jeden z otrasených hráčov Skalice, ktorý sa len ťažko dvíha z ľadu.
     
    Nevyzerá to veľmi dobre, nevidím presne na číslo dresu ale už po hráča v bielo-zelenom prišli nosidlá.
     
    10:15
    Hra môže po dlhšej prestávke pokračovať, bohužiaľ neviem koho práve odniesli na nosidlách no držíme palce nech to nieje nič vážne.
     
    11:02
    Prvé vylúčenie hostí v dnešnom stretnutí, keď si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Tibor Kutálek za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    11:23
    Domáci hokejisti to teraz zbytočne prekombinovali a za prihrávku rukou sa musia vysunúť s pukom do stredného pásma kde sa bude o pár sekúnd vhadzovať.
     
    11:50
    Košičania sa momentálne len veľmi ťažko dostávajú naspäť do útočného pásma, ich akcia skončí buď po nepresnej prihrávke v strednom pásme alebo hru ukončí ako práve v tomto momente hlavný rozhodca kvôli ofsajdu.
     
    12:34
    Stále je to na strane oceliarov veľmi statické a prehľadné, čo značne uľahčuje prácu zverencov Petra Oremusa.
     
    13:43
    Obraz hry je posledné sekundy veľmi podobný, označil by som to ako marné dobíjanie skalickej svätyne v tejto fáze je to zo strany oceliarov aj napriek početnej výhode slabšie.
     
    14:11
    Zakázané uvoľnenie domáceho tímu, hra sa vráti na vhadzovanie pred Hudáčka, ktorý si už dlhšiu dobu poriadne nesiahol na puk.
     
    15:21
    Obrovská šanca Košíc, keď Lakosil po prudkej strele od modrej neudržal puk vo svojej moci čo sa snažil potrestať následnou dorážkou Marek Vorel, ktorý si už už položil na zem skalického brankára ale vyšiel z ideálneho streleckého uhla a nakoniec z toho bola "trefa" len do bočnej siete.
     
    16:54
    Skalica pokračuje v nemästnej-neslanej hre, hostia sa presadzujú cez pozornú obranu oceliarov len veľmi ťažko a veľa radosti v útočnom pásme si dnes neužili.
     
    17:45
    Martin Frolík sa pekne dostal cez dvojicu hráčov v bielo-zelenom, košický útočník však nemal komu prihrať a domáci hokejisti sa tak opäť musia vysunúť až do stredného pásma.
     
    18:59
    Hlásateľ na zimnom štadióne Ladislava Trojáka ohlásil minútu do konca prvej tretiny, prakticky už pár minút sleduje to isté, domáci hokejisti sú pri puku no nedarí sa im na dlhšie usadiť pred Lakosilom.
     
    19:40
    Košice dali gól! Domáci hokejisti pridávajú druhý gól o ktorý sa opäť postarala druhá formácia oceliarov, najväčší diel úspechu na tomto góle mal jednoznačne Peter Bartoš, ktorý sa nádherne predral až pred bránu, jeho strela sa však odrazila od betónu späť pred bránu kde sa 1x netrafil Richard Jenčík no následná strela VLADIMÍRA DRAVECKÉHO už našla to čo hľadala a diváci v Steel aréne sa tak môžu tešiť z ďalšieho presného pokusu svojich miláčikov.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:32
    Domáci hokejisti sa od úvodného hvizdu druhej tretiny nevedeli dostať z vlastného obranného pásma, aktvita hostí bola po hákovaní Michela Miklíka odmenená aspoň presilovou hrou.
     
    21:13
    Skalica sa pekne dostávala pod kožu domácim hráčov, jedna nepodarená prihrávka však ukončila snahy zverencov trénera Petra Oremusa a hostia sa musia vrátiť po puk až pred vlastnú bránu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 5640 platiacich divákov.
     
    22:36
    Košičania bez väčších problémov prežili túto početnú nevýhodu, Skalica hrýzla len krátko po vylúčení Miklíka, väčšinu času sa hokej hral hlavne v strednom pásme.
     
    23:05
    Ivan Jankovič si odchádza sadnúť na trestnú lavicu kde ho za podrazenie posiela hlavný rozhodca.
     
    23:34
    Dlhšie sme nevideli strelu na bránu, hrá sa väčšinou v strednom pásme, ani jedno mužstvo si nevie vypracovať stálejšiu akciu.
     
    24:45
    Závar pred bránou hostí, Lakosil dlhšie nevedel kde je puk no nakoniec sa o gumový projektil postarala jeho obrana a už ho posiela až k Hudáčkovi.
     
    25:34
    Lakosil sa musel teraz poriadne natiahnuť po strele Deyla od modrej čiary, ani tento pokus však nebol dostatočne silný a presný aby sa tretíkrát v dnešnom zápase pretlačil až za chrbát skalického brankára.
     
    26:18
    Hra sa presunula pred domáceho brankára, ktorý však nemusel čeliť priamej strele, obidva pokusy hostí totiž smerovali tesne vedľa jeho brány.
     
    27:21
    Hlavný rozhodca len minimálne prerušuje hru, zápas má rýchly spád no momentálne hluchá pasáž bez poriadnej strely veľmi nezabáva náročného košického diváka.
     
    28:02
    Juraj Prokop sa dostal k puku pred bránou, jeho nepresvedčivá strela z väčšieho uhla nemohla ohroziť košického brankára a Skalica si v dnešnom zápase naďalej neotvára gólovú listinu.
     
    28:54
    Košice dali gól! Obetavá hra v útočnom pásme priniesla na hokejky domáceho tímu tretí gólom, ktorého autorom bol MARCEL HAŠČÁK, jeho krkolomné zakončenie však slávilo úspech a puk skončil tesne pod hornou konštrukciou brány.
     
    30:15
    Domáci hokejisti bez vážnejších problémov kontrolujú priebeh dnešného stretnutia, svojmu dnešnému súperovi prakticky nič nedovolili a zaslúžene vedú 3:0.
     
    30:46
    Ďalšie vylúčenie hostí, keď si za držanie hokejky opäť odchádza sadnúť na trestnú lavicu Ivan Jankovič.
     
    31:30
    V druhej tretine je to s tempom na ľadovej ploche mierne slabšie, už nevidíme tak často smerovať na jednu či druhú bránu časté útočné výpady, hrá sa skôr v strednom pásme..
     
    32:47
    Skalica dala gól! Skalica sa z nenápadnej akcie dostáva k prvého gólu, keď poctivú prácu za bránou vykonal René Školiak, ktorý presnou strelou našiel pred Hudáčkom VIŠŇOVSKÉHO a po jeho strele sa hostia 1x v dnešnom stretnutí mohla tešiť z gólu, navyše v početnej nevýhode.
     
    34:32
    Domáci hokejisti, ktorí sa mám pocit mierne uspokojili s výsledkom 3:0 musia opäť o čosi viacej snažiť, inkasovať gól v početnej výhode nieje veľmi dobrá vizitka pre oceliarov.
     
    35:35
    Košičania v tejto fáze stretnutia len veľmi zle pristupujú k hráčov svojho súpera, ktorým mierne narástli krídla po úvodnom góle, hostia sa však aj napriek tomu len veľmi zriedka dostávajú do lepšej šance.
     
    37:03
    Obraz hry je posledné minúty veľmi podobný, oceliari sa hľadajú na ľadovej ploche, ich dnešný súper sa trápi už od začiatku a tak si v tejto hluchej fáze druhej tretiny môžu diváci vychutnávať aspoň pivo v bufete.
     
    37:59
    Michel Miklík mal na dosah štvrtý gól svojho tímu, košický útočník sa predral po pravej strane až pred bránu kde sa pokúsil strelou švihom prekvapiť skalického brankára, ktorý dobre zareagoval na tento Miklíkov pokus a skóre sa tak po tejto akcii v Steel aréne nemení.
     
    38:35
    Hlavný rozhodca teraz nariadil trestné strielanie po faule Petra Bartoša na unikajúceho hráča Skalice.
     
    38:35
    Patrik Lušňák zobral zodpovednosť na svoju hokejku, smelo sa rozbehol proti košickému brankárovi, ktorý však prečítal zámer svojho súpera a úspešne mu zmaril túto vynikajúcu príležitosť na návrat do stretnutia.
     
    39:30
    30 sekúnd pred koncom druhej tretiny sa čaká na vhadzovanie v útočnom pásme Košíc, na ktoré sa postavia Kristek a Školiak.
     
    39:59
    Košice dali gól! Domáci hokejisti dávajú štvrtý gól v dnešnom zápase, veľkým otáznikov je však či bude ten gól vlastne platiť nakoľko ho PETER BARTOŠ strelili tesne pred koncom druhej tretiny, podľa môjho názoru to oceliari ešte stihli.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:18
    Pomalší úvod do tretiny, mierne aktívnejší sú domáci hokejisti, ktorí prevažnú väčšinu času držia puk vo svojej moci.
     
    43:05
    Obraz hry je naďalej veľmi podobný, domáci hokejisti kontrolujú priebeh stretnutia, Hudáček v tejto časti zápasu ešte prakticky nezasahoval.
     
    44:39
    Košice prakticky od začiatku tejto tretiny nepustili svojho súpera k puku, oceliari sa nikde neponáhľajú len poctivou prácou čakajú na svoju príležitosť do otvorenej skalickej obrany, ktorá musí otvoriť hru aby mala šancu niečo s výsledkom dnes ešte spraviť.
     
    46:43
    Vylúčenie domáceho tímu, na trestnú lavicu si sadá Martin Frolík - príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    47:51
    Skalica sa drží v početnej výhode v útočnom pásme, nedarí sa jej však odlepiť od mantinelu a streľba na Hudáčka = minimum.
     
    49:21
    Domáci hokejsiti za súčasného potlesku divákov na štadióne "ovládajú" ľadovú plochu a dnes si už zrejme oceliari nepripustia drámu a budú takto hrať do konečného hvizdu.
     
    50:21
    Košice dali gól! Pekná individuálna akcia MICHELA MIKLÍKA, ktorý cítil, že má pred sebou až veľa priestoru, natlačil sa pred bránu kde šikovnou strelou pod hornú tyč zvyšuje na 5:1, asistencia : Vorel.
     
    50:55
    Vylúčenie Skalice na trestnú lavicu si odchádza sadnúť za podrazenie René Školiak.
     
    51:29
    Skalica dala gól! Druhý gól Skalice v početnej nevýhode, keď po zaváhaní oceliarov v strednom pásme prebral puk rozbehnutý TIBOR VIŠŃOVSKÝ, ktorý sa zoči-voči pred hudáčkom nepomýlil.
     
    51:55
    Peter Gula si odchádza sadnúť na trestnú lavicu za pád pod nohy, Košice tak budú hrať viac ako minútu 5 proti 3.
     
    52:34
    Košice varili varili až skoro uvarili svojho súpera vo vlastnej šťave, Peter Bartoš v megašanci však zaváhal a už nestihol doklepnúť puk od odkrytej skalickej brány, domáci však pokračujú v útočnom pásme.
     
    53:34
    Košice dali gól! Využitá presilová hra, keď sa nakoniec predsa pred bránou aj keď na 2x presadil ako správny kapitán PETER BARTOŠ, jeho gól tak mierne napravil chybu, keď oceliari inkasovali v početnej výhode.
     
    55:05
    Hlavný rozhodca práve nariadil druhé trestné strielanie v dnešnom stretnutí, tentoraz sa bude o šťastie pokúšať Jurík.
     
    55:05
    Steel arénou sa teraz neozýva nič iné len --- júúúúúúúúúlo hudáááááááček, nakoľko aj toto trestné strieľanie dokázal košický brankár zneškodniť.
     
    56:57
    Košice dali gól! Nádherná individuálna akcia JAROSLAVA KRISTEKA, ktorý prebral po chybe jedného z hráčov Skalice puk v strednom pásme, krásne sa predral až pred bránu kde ešte krajšou kľučkou prekonáva bezradného skalického brankára, krása.
     
    58:40
    Vylúčenie domáceho tímu minútu a dvadsať sekúnd pred koncom riadneho hracieho času, na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Ján Homér za hákovanie.
     
    59:17
    Košice dali gól! Nikto iný si to dnes nezaslúžil viac ako PETER BARTOŠ, ktorý po presnej strele strieľa hetrik a zvyšuje na celkovo 8:2.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:41:34)

    Rastislav Supik

    Branky a nahrávky: 9. Dravecký (Bartoš), 20. Dravecký (Bartoš, Jenčík), 29. Haščák, 40. Bartoš (Jenčík), 51. Miklík (Vorel), 54. Bartoš, 57. Kristek, 60. Bartoš - 33. Višňovský (Školiak René), 52. Višňovský


    HC Košice: Hudáček (Halász) - Homér, Tabaček (A), Grman, Šterbák, Šeda, Deyl, Slimák, Gmitter - Vorel, Kristek, Miklík - Bartoš (C), Jenčík, Dravecký - Andrašovský (A), Frolík, Haščák - Huba, Baláž a Chovan.
    HK Skalica: Lakosil (Tomek) - Školiak, Grundling, Gula, Kloz, Jankovič, Magušin, Grman - Zálešák (A), Školiak (A), Višňovský (C) - Kutálek, Jarolín, Štepán - Lušňák, Mikušovič, Prokop - Jurík, Novák a Konečný.

    Rozhodčí: Kubuš - Rovenský a Tornay

    Diváci: 5640
    bahis siteleri