Znojmo – Ústí n/L 1:3 (kon.) | Chomutov – Jihlava 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Hr. Králové 4:2 (kon.)
Písek – Kadaň 3:1 (kon.) | Vrchlabí – Třebíč 4:2 (kon.) | Litoměřice – Benátky n/J 3:5 (kon.)
Chrudim – Tábor 2:1 (po s.n.) | Beroun – Olomouc 1:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Královští lvi Hradec Králové
Středa 26.01.2011, 17:301. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný středeční podvečer, ze zasněžené Vysočiny vás vítám u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové v rámci 40. kola 1. hokejové ligy. Podívejme se v krátkosti na počínání obou dnešních soupeřů v minulém kole. Rebelové se představili na ledě rivala z Jihlavy, jemuž v rámci prestižního derby Vysočiny podlehli 1:3. Nopak Hradec Králové slavil vítězství, když v domácím prostředí zdolal Beroun 1:0 po prodloužení. A jak dopadlo poslední vzájemné měření sil? Bojovníci z kotliny předvedli na kluzišti Hradce Králové famózní obrat a slavili triumf 5:4 po prodloužení. Jak další hokejová bitva skončí dnes? Utkání začíná v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Suchan (Slipčenko) - Šenkeřík, Morava "C", Sova, Krejčí, Vošmik, Pavlík, Kempný - Zábranský, Holec, Knotek "A", Stromko, Švaňhal, Vondráček "A", Zohorna, Endál, Fiedler, Szabo, Hadrava.

    HC VCES Hradec Králové:
    Luňák (Pavelka) - Popela, Pánek, Červený, Chmelíř, Čáp, Vágner, Křetínský "A", Karlík - Volráb, Půlpán, Čermák, Koudelka "C", Kadlec "A", Kubica, J. Hruška, O. Hruška, Budínský, Moskal, Horák, Valášek.

    Rozhodčí:
    Pavel Ondřej - Milan Dančišin, Tomáš Matějček.
     
    V sestavě Rebelů dnes figuruje Daniel Krejčí, obránce juniorky Slavie Praha, který vyztužil oslabené zadní řady. Hradec Králové sází na mládí, v jeho kádru dnes nalezneme 6 juniorů a 2 starší dorostence.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Knotek si vybruslil po vyhraném souboji z rohu pásma a před branku přiťukl kotouč úplně volnému Holcovi, jehož rána bez přípravy se nevešla mezi tři tyče Luňákovy svatyně a proletěla nad horní tyčkou hradecké brány!
     
    01:00
    Rebelové zachytili útočný výpad Východočechů, jenže po zisku kotouče si neporozuměli při přechodu do útočné fáze a vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    01:29
    Holec zpoza branky naservíroval přesný pas na hůl u bližší tyčky číhajícího Zábranského, který vpádu netrefil zblízka Luňákovu branku. hrát mohou hosté, kteří mají puk ve své moci.
     
    01:50
    Další šance Rebelů. V prostoru poblíž kruhů měl dostatek volného prostoru Endál, jehož tvrdá rána zápěstím mířila z mírného úhlu na pravé straně ke vzdálenější tyčce, ale vyrazil ji připravený Luňákův beton!
     
    02:30
    Hosté stále čelili havlíčkobrodskému tlaku a po zisku kotouče raději vyhodili přes všechny čáry na odpískané zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici gólmana Luňáka.
     
    03:20
    Hradec Králové si proklestil cestičku přes střední pásmo a usadil se na dostřel gólmana Suchana, jenže jeho postupnou kombinaci Rebelové vystihli a vyhodili na zakázané uvolnění, když dlouhý a nepřesný pas nedojel útočník Zohorna.
     
    04:00
    Zohorna zavezl puk do útočného pásma, kde po nahrávce od Stromka zpoza branky hledal překvapivou nahrávkou bekhendem své spoluhráče, jenže v předbrankovém prostoru zaúřadovali hradečtí beci.
     
    04:50
    Neúspěšný útok Hradce Králové Rebelové odrazili a z protiútoku pálil v prostoru pravého kruhu Holec, ovšem nastřelil u bližší tyčky jen hruď gólmana Luňáka.
     
    05:18
    Obrovskou šanci měl J. hruška (HKR), jenž si vybruslil zpoza branky a u bližší tyčky nastřelil Suchanův beton. Následně je však trestnou lavici vykázán za podražení.
     
    06:09
    Hradec Králové se brzy zmocnil puku a dvakrát vyhodil do útočného pásma, po čemž aktivním napadáním brodské rozehrávky donutil domácí hráče k vyhození na zakázané uviolnění.
     
    06:32
    Havlíčkův Brod se v přesilové hře zatím značně trápí, když se mu stále nedaří najíž účinný recept na hradeckou obranu a probít se do útočného pásma na souvislejší časový úsek.
     
    06:43
    Útočník Holec nabral rychlost a přešel do soupeřova psáma, jenže na útočné modré čáře se dostal do odpískaného postavení mimo hru.
     
    07:00
    Na modré čáře napřáhl obránce Krejčí a tvrdou ranou prověřil pozornost gólmana Luňáka, který přes zakrytý výhled, když se před bránou snažil ještě tečovat puk Knotek, lapil puk do nastavené náruče a přerušil hru.
     
    07:45
    Havlíčkův Brod vehementně a trpělivě buší do hradeckého obranného valu, který zatím hodně bruslí a působí kompaktním dojmem. V rohu pásma chvíli zůstal ležet J. Hruška, ale už je na střídačce a měl by pokračovat v zápasu bez zdravotní újmy.
     
    08:12
    Havlíčkův Brod odrazil útok Východočechů a vyvezl puk do útočného pásma, jenže Votroci jsou zpět v Suchanově blízkosti a snaží se probít k zakončení.
     
    08:57
    Zatím sledujeme na obou stranách barikády velkou útočnou snahu, jenže obě obrany v dosavadním průběhu dominují a odrážejí všechny zárodky nebezpečných šancí.
     
    09:47
    Rebelové se dvakrát protilačili k zakončení z dobrých palebných pozic. Nejdříve v situaci 2 na 1 Holec nenahrál Endálovi a zvolil z levé strany individuální zakončení, ale mířil hodně nepřesně. Vzápětí střílel právě jeho parťák Endál, jehož střelu z mezikruží schoval gólman Luňák v náruči.
     
    10:23
    Havlíčkův Brod se při dobývání hradecké obrany provinil v útočném pásmu přihrávkou rukou. Hlavní rozhodčí nařizuje vhazování ve středním pásmu.
     
    10:38
    Volráb nabral v útočném pásmu rychlost a zkoušel brankáře Suchana překvapit střelou z ostrého úhlu na levé straně, jenže jeho zblokovaná rána skončila jen v ochranné síti.
     
    11:16
    A v akci se opět znovu útočník Volráb, když vysthl špatnou rozehrávku Rebelů a sám před gólmanem Suchanem o kousek minul jeho levou tyčku. Následně ještě hosté zasypali maskovaného muže domácích sprškou střel, ale brodský gólman si se všemi poradil a přerušil hru!
     
    11:50
    Karta se nám dokonale otočila na druhou stranu, tentokrát vyvíjejí na soupeře tlak domácí Rebelové, kteří se seskupili kolem hradecké branky a tlačí se k ohrožení gólmana Luňáka.
     
    12:01
    Holec obdržel nahrávku z rohu pásma a zblízka v tísni zakončoval, ovšem ztroskotal na připravených Luňákových betonech. Byl však faulován, 2 minuty si odnesl Čermák (HKR) za sekání.
     
    12:24
    Nepříjemná rána z mezikruží o kousek minula hradeckou bránu a hosté se okamžitě po zisku kotouče osvobodili prostřednictvím dlouhého vyhození.
     
    13:01
    Další rána od modré čáry nepropálila skrumáž těl v předbrankovém prostoru, odkud Votroci okamžitě posílají puk vysokým obloučkem na druhou stranu hřiště až do hájemství gólmana Suchana.
     
    13:46
    Havlíčkův Brod se znovu dostal do palebné pozice od modré čáry, jenže hosté hodně bruslí a okamžitě přistupují k havlíčkobrodským střelcům.
     
    14:01
    Hradec Králové je kompletní a sluší se podotknout, že oslabení sehrál na výbornou, když Rebely prakticky k ničemu nepustil a držel hru daleko od gólmana Luňáka.
     
    15:02
    Kotouč se chvíli stěhoval ve středním pásmu z havlíčkobrodských holí k hradeckým hráčům a naopak, po čemž hosté založili nakonec rychlý útok, jenže zastavilo je odpískané postavení mimo hru.
     
    15:26
    Hradec Králové si neporozuměl při přechodu do útočného pásma, když dlouhá nahrávka za obranu na rozjeté útočníky postrádala přesnost a skončila až na zakázaném uvolnění.
     
    15:50
    Bojovníci z Kotliny v útočném pásmu hned v zárodku napadají rozehrávku Východočechů, jenže ti zatím pod tlakem žádnou chybu nevyrobili a drží puk stále ve své moci.
     
    16:30
    Švaňhal přiťukl z přehuštěného prostoru mezi kruhy puk na rozjetého Endála, jemuž ale poblíž pravého kruhu rána vůbec nesedla a kotouč se pomalu došoural daleko vedle hradecké brány až do rohu pásma.
     
    17:03
    Hradec Králové v těchto chvílích diktuje tempo hry a tlačí se vehementně do zakončení z nebezpečných pozic. Nejdříve obdržel přesnou nahrávku z obranného pásma Čermák, ale nevystřelil zpoza brodského obránce v předbrankiového prostoru. Poté zkusil štěstí po obdržení nahrávky mezi kruhy Moskal, jenže zblízka ztroskotal na gólmanu Suchanovi, jenž puk vyrazil betony a následně ho schoval v lapačce!
     
    18:28
    Východočeský soubor stále dobývá havlíčkobrodské obranné pozice a střílí ze všech možných pozic, čímž přidělává gólmanovi Suchanovi spoustu těžké práce. Naposledy střílel z pravé strany kluziště Kubica, ale u bližší tyčky našel jen připravenou Suchanovu náruč.
     
    19:29
    Stromko vyvezl společně se Švaňhalem puk do útočného pásma, jenže zde u levého mantinelu proti přesile protihráčů neměl šanci na průnik do Luňákovy blízkosti. Urputný souboj o puk v tomto prostoru nakonec přerušil až hvizd hlavního sudího.
     
    19:50
    Opět prověřil Suchanovu pozornost svým projektilem z pravého kruhu Kubica, jenže znovu našel u bližší tyčky jen nastavenou náruč havlíčkobrodského gólmana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní dvacetimintuvoce jsme sledovali poměrně útočný hokej, když se oba soupeři snažili co nejčastěji zaměstnávat brankáře. Obrany však fungovaly po většinu času spolehlivě a do vyložené šance pouštěly útočníky sporadicky. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:19, platí v Kotlině bezbrankový stav.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:00
    Hradec Králové pokračuje ve svém tlaku ze závěru úvodního dějství. Po nahrávce Čermáka z levého kruhu střílel Čáp, jehož ránu gólman Suchan vyrazil svými betony do rohu pásma ke svým spoluhráčům.
     
    22:00
    Rebelové postupně utlumili hradecký nápor a sami získali postavení v útočném pásmu na dostřel gólmana Luňáka, jenže ke střele se zatím přes důslednou obranu hostů neprobili.
     
    22:50
    Oba týmy se snažily o přechod do soupeřova pásma a následné ohrožení gólmana nebo vytvoření souvislejšího tlaku, jenže bez úspěchu. Z pásma Rebelů naposledy vyletěl kotouč mimo ledovou plochu, vhazovat se bude v kruhu po levé ruce gólmana Suchana.
     
    23:04
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Havlíčkův Brod jde do vedení. V přečíslení 2 na 1 na pravé straně chytře naznačil střelu Miroslav Holec, čímž zmátl gólmana Luňáka, a poslal přesný pas před branku na MARTINA ZÁBRANSKÉHO, který přes padajícího maskovaného muže hostů po ledě trefil odkrytý kout brány! Asistence: Miroslav Holec.
     
    23:45
    Rebelové jsou při chuti a pokračují ve svém útočném snažení. Tentokrát se rozbil jejich útok o hradeckou obranu jako mohutná vlna o ostrý útes, ale hosté po zisku puku vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    23:45
    Po odpískání dostal osobní trest na 10 minut Moskal (HKR), který se provinil nesportovním chováním.
     
    24:08
    První útok Rebelů dlouho kombinoval v útočném pásmu a trpělivě si hledal cestu přes pevnou obranu Východočechů prostor k zakončení. A dočkal se. Z předbrankového prostoru pálil po obdržení nahrávky těsně vedle Knotek.
     
    24:35
    Švaňhal pálil ihned po buly z vrcholu pravého kruhu, gólman Luňák měl ale nekrytý výhled a jeho ránu bez problémů ukryl ve své náruči, čímž přerušil hru.
     
    25:16
    Opět to byl Švaňhal, kdo se probil do zakončení. Měl k dispozici spoustu času a prostoru v levém kruhu, jenže zezadu ho rychle dojeli kvůli pomalejšímu zpracování hradečtí zadáci a brodský forvard pod tlakem netrefil ideálně puk.
     
    25:57
    Útočník Endál (HBR) pálil z prostoru mezi kruhy, kam si sjel od modré čáry, jenže jeho zblokovaná střela poatrádala potřebnou přesnost a skončila v rohu pásma. Po odpískání dostal brodský útočník 2 minuty za nedovolení bránění.
     
    26:33
    Tvrdá rána od levého mantinelu měla směřovat zřejmě ke vzdálenější tyčce, jenže na úkor razance jí chyběla přesnost a puk proletěl daleko od levé Suchanovy tyčky. Hosté následně museli po vyhození Rebelů zakládat nový útok, který skončil jejich icingem.
     
    27:04
    Východočeši se probili zpět do přesilovkových pozic, z nichž teď obléhají gólaman Sucahna a jeho obranu. Zatím se ale k přesnějšímu zakončení nedostali.
     
    27:50
    Dvakrát pálil hradecký forvard Kadlec. Nejdříve od modré čáry po ledě netrefil ostrou střelou Suchanovu svatyni a ve druhém případě neprostřelil po nabruslení mezi kruhy hradbu těl v předbrankovém prostoru.
     
    28:36
    Havlíčkův Brod oslabení ustál a již v plném počtu také pomýšlí na ofenzívu. Knotek využil trochu volného prostoru na levé straně k nepříjemné střele, která o kousek minula horní tyčku Luňákovy svatyně.
     
    29:23
    Děj hry se nám rychle přelévá ze strany na stranu. Chvíli tahají za delší konec provazu domácí Rebelové, jindy pro změnu hradecká družina. Obě obrany zatím v čele s gólmany pracují velmi spolehlivě.
     
    29:45
    Zohornův důraz poblíž hradecké branky málem sklidil kýžené ovoce, když se mladý forvard probil k zakončení z blízkosti levého kruhu a gólman Luňák letící puk schoval do nastavené náruče.
     
    30:00
    Se svou troškou do mlýna přispěchal na druhé straně kluziště také Kadlec, jehož ostrou ránu zápěstím z levé strany ukryl gólman Suchan u bližší tyčky do lapačky a přerušil hru.
     
    30:39
    Po siuboji v rohu pásma rozhodčí přerušili hru a s bolestivou grimasou v obličeji odjíždí na havlíčkobrodskou střídačku obránce Krejčí, přičemž se drží za zápěstí. Snad nepůjde o nic vážného a mladý bek bude pokračovat ve hře bez následků.
     
    31:00
    Holec se uvolňoval v předbrankovém prostoru a už se chystal střílet, jenže puk mu na poslední hvíli ustřelila z hole pohotová hradecká obrana, která se kolem brankáře Luňáka zkonsolidovala včas a uhasila začínající požár.
     
    31:26
    Na trestnou lavici usedá Kempný (HBR) na 2 minuty za faul loktem.
     
    31:41
    Horákova ostrá rána z vrcholu pravého kruhu prověřila pevnost Suchanových betonů, které číhaly u bliší tyčky včas. Hradec Králové však zůstává u puku v útočném pásmu.
     
    32:15
    Hosté teď hodně nepříjemně svírali brodskou obranu pod tlak a několikrát ji vyščachovali dokonalou kombinací v blízkosti brodské branky. Nakonec pálil u tyčky volný Koudelka, jehož ránu gólman Suchan ukryl v nastavené náruči a přerušil hru.
     
    33:00
    Rebelové dokonale utlumili hradecký tlak a teď třikrát za sebou vyhodili puk z obranného pásma dlouhým pasem až do Luňákovy blízkosti.
     
    33:35
    Červený zkusil štěstí v prostoru pravého kruhu a tvrdou ranou prověřil pozornost gólmana Suchana, který u bližší tyčky vyrazil do bezpečí puk svou hrudí.
     
    34:00
    Havlíčkův Brod je již v plném počtu a okamžitě zkouší zaměstnat gólnmana Luňáka. Na konci rychlé kombvinace se ocitl Vondráček, jenže v předbrankovém prostoru netrefil puk ideálně.
     
    34:26
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové navyšují svůj hubený náskok. Tvrdou ránu Miroslava Holce od modré čáry tečoval v předbrankovém prostoru Roman Vondráček a jemnou tečí usměrnil puk přesně mezi Luňákovy betony! Asistence: Miroslav Holec.
     
    34:43
    Další obrovská šance z dílny domácích Rebelů. Nejdříve si sjel mezi kruhy Fiedler a tvrdou ranou nastřelil hruď gólmana Luňáka, po čemž se dostal k dorážce volný Švaňhal, jenže zblízka nepřehodil ležícího strážce hradecké svatyně, kteý zabránil jisté pohromě!
     
    35:31
    Havlíčkův Brod je rázem na koni a nepolevuje ze své značné územní převahy, jíž teď Votroci ve svém pásmu čelí. Své spoluhráče nechal vydechnout až gólman Luňák, jenž odražený puk od zadního mantinelu ukryl u své levé tyčky pod lapačku.
     
    36:08
    Útočným faulem se prezentoval Vondráček (HBR), kterému sudí udělil 2 minuty za podražení.
     
    36:23
    Havlíčkův Brod přečetl v hloubi svého pásma záměr svého soupeře, který kombinoval v Suchanově blízkosti, a vyhodil puk okamžitě až k brankáři Luňákovi.
     
    37:03
    Východočeši si stále lámou hlavu s tím, jak překonat havlíčkobrodský obranný val na modré čáře, který je nepouští vůbec na dostřel gólmana Suchana.
     
    37:43
    V závěru své početní převahy se sice hosté nastěhovali do útočného pásma, jenže zde byl příliš důrazný při souboji v rohu pásma Čermák (HKR), který dostal 2 minuty hrubost.
     
    37:50
    rebelové vytvořili kolem gólmana Luňáka velký závar, ze kterého vytěžili faul a zahrají si přesilovku. Červený (HKR) se provinil sekáním.
     
    38:08
    Havlíčkův Brod je kompletní a začíná mu přesilovka pěti proti třem. Rebelové teď drží hru v útočném pásmu a pokoušejí se probít do zakončení
     
    38:22
    Endálovu střelu z rcholu kruhů gólman Luňák dobře viděl a ukryl ji ve své náruči. Následně se brodští útočníci vehemetně tlačili do zakončení, z čehož vznikla potyčka. V pěstním souboji si to rozdali Pavlík (HBR) s Vágner (HKR). Vvyhrál brodský bek, který povalil svého soka na led. Oba dostávají 2 minuty za hrubost.
     
    39:41
    Havlíčkův Brod svého soka sevřel piod enormní tlak a ostřeluje gólmana Luňáka ze všech možných pozic, jenže zatím chybí jeho střelbě větší přesnost. Hostům se podařilo vyhodit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část vyzněla příznivěji pro domácí Rebely, kteří se dostali zásluhou Martina Zábranského a Romana Vondráčka do dvoubrankového vedení. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 19:14, vede Havlíčkův Brod nad Hradcem Králové 2:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Volrábovo zdánlivě neškodné nahození z levého kruhu tečoval před brankou Budínský a gólman Suchan musel padnout do velkého rozkleku, ze kterého vytěsnil betonem puk od vzdálenější tyčky do bezpečí.
     
    41:42
    Zakončení na obou stranách kluziště. Nejdříve minul z prostoru levého kruhu Suchanovu svatyni Moskal a poté střílel z mírného úhlu na pravé straně Stromko, jehož střelu lapil gólman Luňák do lapačky.
     
    42:19
    Při obrovském závaru před brankou Havlíčkova Brodu, kam se odrazil puk, musel zatáhnout za záchrannou brzdu Zábranský (HBR) a dostal 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    42:44
    Dnenší utkání sleduje 1020 diváků.
     
    42:55
    Rebelové zachytili dvakrát v krátkém časovém sledu hradecké útoky jaho hustá síť a podařilo se jim dvakrát vyhodit puk až do hájemství gólmana Luňáka.
     
    43:42
    Knotek poslal z vrcholu kruhů krásnou nahrávku na hůl Holce, který se ocitl sám před brankou, ale se svým blafákem do bekhendu ztroskotal na vystrčeném Luňákovu betonu. Následně ještě střílel z pravé kruhu kousek od vzdáleněšjí tyčky!
     
    44:31
    Rebelové si dvakrát probili cestu do blízkosti brankáře Luňáka a hosté vyhodili ve druhém případě puk přes všechny čáry jen na zakázané uvolnění.
     
    44:50
    Ihned po vhazování vyletěla z mlýnice v levém kruhu ostrá rána a donutila gólnana Luňáka k zákroku, když zasahovat musely jeho betony.
     
    45:30
    Hradec právě vstřelil branku!

    Hradec Králové se rázem dostává na dostřel, jeho manko již činí jen jeden gól. Marek Červený vysunul nádherným pasem do úniku VÍTA BUDÍNSKÉHO, který si sám před brankou položil gólmana Suchana a obloučkem, možná i za přispění teče domácího brankáře, dopravil puk k pravé tyčce! Asistence Marek Červený.
     
    46:48
    Hosté jsou rázem při chuti a neustále dorážejí na gólmana Suchana, který má teď společně se svou obranou plné ruce práce udržet hradecké střelce na uzdě.
     
    47:00
    Kubica nabral rychlost a z předbrankiového prostoru nebezpečně vypálil, gólman Suchan však jeho projektil vyrazil do ochranné sítě. Buly proběhne v brodském pásmu.
     
    47:40
    Opět se Východočeši hnali do předbrankového prostoru a jejich akce zaváněla velkým nebezpečím. Rebelové nakonec vyhnali hru za Suchanovu branku, kde dlouhý a urputný souboj přerušil až hvizd sudího.
     
    48:18
    Zohorna se protlačil k zakončení z těžké palebné pozice, když tísněn protihráčem popostrčil jemně holí puk k bližší tyčce, kde číhal připravený brankář Luňák a ukryl puk pod lapačkou.
     
    49:14
    Domácí odrazili soupeřův útok a v pravém kruhu svého pásma se zmocnili puku. Následně vyvezl puk do útočných pozic Kempný, který předal puk Endálovi, jehož pas z pravého kruhu málem využil ke skórování Holec, jenž úplně sám z bezprostřední blízkosti přestřelil bránu. Poté pálil ještě od modré čáry již zmiňovaný Kempný, jenže branka hostů byla již posunuta ze své předepsané polohy!
     
    50:15
    Obrovskou hrubku Vágnera, který při rozehrávce nahodil puk z rohu hradeckého pásma jen mezi kruhy, nevyužil Knotek, který si rukavicí sklepl puk na led a zblízka v tísni nedokázal zvednout puk nad Luňákův připravený beton!
     
    51:00
    Vondráček zavezl puk do pásma, kde po zasekávačce v pravém kruhu posunul puk na Holce, který se zbavil obránce a adresoval z rohu pásma puk na hůl právě již zmiňovaného Vondráčka, jehož ránu z mezikruží gólman Luňák vyrazil betonem do bezpečí.
     
    51:59
    Ryhlý protiútok Rebelům nevyšel, když se hradecká obrana rychle vrátila do ideálního postavení a zachytila puk. Následně však Votroci neprošli s pukem přes střední pásmo.
     
    52:59
    Rebelové ustavičně dobývali hradeckou branku, když měli na své straně značnou územní převahu a nepouštěli Východočechy ke kotouči. Po chvíli si Endál z tísně v rohu pásma vybruslil do prostoru před branku a z mírného úhlu posouval puk na svého spoluhráče, jenže ten byl před bránou dobře obsazený.
     
    53:40
    Zohorna zavezl puk do útočného pásma a z přehuštěného prostoru mezi kruhy ho posunul na modrou čáru, odkud nahazoval kotouč do ohně před brankou Morava, jenže zde nikdo z Rebelů netrefil letící puk.
     
    54:26
    Hradec Králové si usilovně a s pořádnou dávkou trpělivosti hledal v útočném pásmu prostor k Suchanovu ohrožení, jenže brodská obrana ho vytlačila až do středního pásma, po čemž se hosté provinili při svém návratu postavením mimo hru.
     
    54:49
    Hradec právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno. Po zaváhání havlíčkobrodské obrany se snadno dostal k puku mezi kruhy JAN HRUŠKA, sjel si až před gólmana Suchana a po vydařeném blafáku bekhendem skóroval podél levého boku havlíčkobrodského muže s maskou! Bez asistence.
     
    55:30
    Vondráček se snažil obelstít hradeckého obránce v pravém kruhu, jenže ten ho odstavil tělem a získal pro své barvy kotouč. Hosté zakládají útok zpoza gólmana Luňáka.
     
    56:20
    Švaňhal měl k dispozici dostatek času a prostoru mezi kruhy, po čemž ho sice dojel zezadu hradecký obránce, ale brodský forvard z dobré palebné pozice vůbec netrefil branku!
     
    57:44
    Po nahrávve O. Hrušky v situaci 2 na 1 střílel z volného prostoru mezi kruhy bez přípravy Budínský, ale svou neuvěřitelnou dělovkou o kousek minul levou Suchanovu tyčku!
     
    57:44
    Vyloučen je Horák (HKR) a Hradec Králové je potrestán dvouminutovým trestem za nesportovní chování a dalším pětiminutovým trestem za zdržování hry. Rebelové budou hrát 2 minuty přesilovku 5 na 3.
     
    58:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Havlíčkův Brod nedisciplinovanost hostů trestá. Po tvrdé ráně Lukáše Endála, jíž gólman Luňák vyrazil betony jen vedle své pravé tyčky, se dostal puk na hůl ROMANA VONDRÁČKA, jenž zblízka nemohl minout poloprázdnou bránu! Asistence: Lukáš Endál.
     
    58:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové ještě navyšují své vedení. Hodně kuriózní trefou se prosadil JAN KNOTEK, když zřejmě gólman Luňák vyhazoval puk od branky a trefil jednoho z beků Hradce Králové, od kterého se puk odrazil za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    59:08
    Urkání se už jen dohrává. Zlomený Hradec králové sice drží puk na svých holích, ale nikam se nehrne a u své branky vyloženě čeká na závěrečnou sirénu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Havlíčkův Brod nakonec po hektickém závěru utkání nakonec vítězí nad Hradcem Králové 4:2. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek večera. (19:56:20)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 24. Zábranský (Holec), 35. Vondráček (Holec), 59. Vondráček (Endál), 59. Knotek - 46. Budínský (Červený), 55. J. Hruška


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Královští lvi Hradec Králové:
    bahis siteleri