W. Brémy – Wolfsburg 4:1 (kon.) | Mohuč – Hamburg 0:0 (kon.) | Norimberk – Hoffenheim 0:2 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Freiburg 4:0 (kon.) | Augsburg – Mönchengladbach 1:0 (kon.) | Hannover – Leverkusen 0:0 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
0:0 (0:0)
Hamburger SV
Sobota 10.12.2011, 15:30 • Coface Arena • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vítejte u Bundesligy! V dnešním utkání změří v Coface Areně své síly čtrnáctý Mainz s jedenáctým Hamburgem.
     
    1.FSV Mainz
    14. místo

    Domácí celek chytil v domácích utkáních po špatném úvodu solidní formu a po výhře nad Bayernem 3:2 a poslední remíze ve Wolfsburgu, kde ztrácel již dvě branky a urval bod se dostal na 14. příčku Bundesligy. Trenér domácích Thomas Tuchel ale dnes nemůže počítat s loňskou kometou Adamem Szalaiem, Noveskim, Rissem a stále ještě za karty pykajícím Polanskim.
     
    Hamburger SV
    11. místo

    I populární HSV zažívá postup tabulkou. Po příchodu nového kouče Thorstena Finka ještě celek z přístavního města neprohrál a po domácí výhře o dvě branky nad Norimberkem se vyšvihl na jedenáctou pozici. Hamburgeru se navíc do plného tréninkového režimu vracejí Petrić, Bruma a Iličević.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mainz 05 (4-3-1-2): Wetklo - Pospěch, Bungert, Svensson, Fathi - Caligiuri, Kirchhoff, Soto - Malli - Allagui, Ivanschitz.

    Trenér: Thomas Tuchel

    Hamburger SV (4-4-1-1): Drobný - Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo - Töre, Rincón, Tesche, Jansen - Iličević - Guerrero.

    Trenér: Thorsten Fink

    Rozhodčí: Hartmann - Schalk, Cortus.
     
    Náhradníci:

    1. FSV Mainz 05: H. Müller - Schönheim, Baumgartlinger, N. Müller, Gavranović, Choupo-Moting, Ujah.

    Hamburger SV: Neuhaus - Kačar, Jarolím, Skjelbred, Son, Lam, Petrić.
     
    Oba celky již přicházejí za doprovodu sudích na trávník, a tak již duel za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop měl domácí tým, ale dlouhý nákop Pospěcha na Allaguiho odehrál do bezpečí Heiko Westermann.
     
    2
    Po pár vteřinách už to bylo lepší. Akce se středem hřiště dostala na kopačku Marca Caligiuriho, který to ze dvaceti metrů zkusil na branku. Jeho pokusu však scházela přesnost, když končí vysoko nad.
     
    3
    HSV to zkoušelo dlouhým nákopem na Jansena, ale toho pohlídal a bezpečně hlavou uklidil na Wetkla český zadák Pospěch.
     
    4
    Na obou stranách došlo v zárodku útočných akcí došlo k menším chybám, a tak ohrožení branky nevidíme.
     
    5
    Dlouhý nákop Drobného sice Guerrera našel, jenže ten si se Svenssonem neporadil. Míč nakonec končí u Wetkla, který rychle rozjíždí přes Pospěcha útočnou akci.
     
    7
    Na pravé straně se na útočné polovině hostů dostával po výměně s Törem k balonu Iličević, jenže pozorná obrana Mainzu náznak útočné akce odkopává.
     
    9
    Váhajícího Kirchhoffa obral ve středu hřiště o míč Iličević a posunul na Jansena. Ten posléze hledal na pravé straně startujícího Guerrera, jenže toho k míči nepustil Bo Svensson.
     
    10
    Hosté se snaží kombinovat na útočné polovině, ale dobře napadající domácí je nutí přesunout své kroky na vlastní polovinu, kde Aogo musí hrát až na Drobného.
     
    11
    Iličević posunul na pravé křídlo na Diekmeira, který bez přípravy poslal do vápna ostrý centr. Ten odvrací Fathi a u míče je Mainz.
     
    12
    Skoro totožná situace o pár vteřin později. Tentokrát ale Töre našel pouze Svenssona, který byl u míče dřív, než Guerrero.
     
    13
    Zaútočit si zkusil i pravý bek HSV Dennis Diekmeier. V první fázi to nevypadalo zle, když prošel přes Caligiuriho, ale na Kirchhoffovi rohový kop nevybojoval. U míče je domácí tým.
     
    15
    Töre si dobře vyměnil míč s Iličevićem a při nahrávce na Guerrera je faulován Elkinem Sotem. Přímý kop pro Hamburg.
     
    16
    Ten se však nepovedl a do brejku šel Mainz. Přihrávku na pravou stranu však Allagui nezachytil, a tak bude hostující tým vhazovat.
     
    16
    Po autu hrubě chyboval domácí zadák Svensson, který napálil dotírajícího Jansena. Ten následně utíkal z levého křídla na Wetkla, vypálil, jenže pouze do rukavic připraveného brankáře Mainzu, který vyráží na roh!
     
    18
    Práci má i Drobný, který musí zasahovat proti přízemnímu pokusu Andrease Ivanschitze.
     
    19
    Soto nepřesně rozehrál na hranici velkého vápna a do útoku se hnal Iličević. Toho naštěstí pro domácí barvy odstavil od balonu Kirchhoff, který následně rozehrává o stopera Bungerta.
     
    21
    Centr Malika Fathiho z levého křídla musí Westermann hlavou odvrátit přes Allaguim na rohový kop.
     
    22
    Tesche trošku podcenil souboj s Mallim a může být, rád, že sudí Hartmann vidí faul na jeho osobu. Yunus Malli totiž už bleskovou nahrávkou hledal volného Allaguiho, který by mohl postupovat sám na Drobného.
     
    24
    Mainz teď delší časový interval kombinoval bez problémů na útočné polovině. To chtěl zastavit Gökhan Töre, jenže při napadání to přehnal, když fauluje Kirchhoffa.
     
    25
    Přímý kop se dostal na Allaguiho, jenže tomu střela nesedla a končí v zámezí bez zásahu Drobného.
     
    26
    Bo Svensson hledal pasem z vlastní poloviny Allaguiho, jenže ten se k míči díky dobré prácí Brumy nedostává, a navíc je chycen v ofsajdu.
     
    27
    Stažený Guerrero vysunul na pravé křídlo Diekmeiera, jenž hledal centrem Jansena. Marcell Jansen je ale přikryt, a tak obrana domácích v klidu odvrací.
     
    28
    Dlouhý pas z vlastní poloviny hostů na Gökhana Töreho je příliš dlouhý a míč si tak bere Wetklo, který následně po levé straně rozjíždí útok.
     
    30
    Znovu se k míči tlačil Töre, jenže ani tentokrát se k němu nedostal. Na levé straně totiž fauluje Pospěcha.
     
    31
    Chyba hostů málem vedla k první brance! Westermann napálil míč pouze do Malliho. Od něj s přes Allaguiho dostal na pravou stranu na kopačku Pospěcha, ale ten prudkou ranou branku Jaroslava Drobného netrefil.
     
    32
    Mainz měl ještě větší šanci po pár vteřinách! Bruma hrubě chyboval, když ve výskoku nohou netrefil balon a na branku HSV se hnal Marco Caligiuri. Záložník domácích však před Drobným neuspěl, když pravačkou zhruba o tři metry netrefuje branku!
     
    34
    Pospěch si vyměnil míč s Yunusem Mallim a byla tu další šance domácích! Český zadák vracel z pravého křídla přízemní přihrávku na Malliho, jenže ten pálí s pomocí Drobného nad!
     
    36
    Po chybě Kirchhoffa musel hasit útočnou akci HSV domácí zadák Pospěch, který za ostrý faul na Tescheho vidí žlutou kartu.
     
    37
    Hamburger v posledních minutách nepředvádí směrem do útoku vůbec nic, a to teď předvedl i Tesche, který dlouhým nákopem hledal Töreho. Míč však letí na Pospěcha, který pohodlně posílá hlavou na Wetkla.
     
    38
    Töreho zastavil Kirchhoff, který z druhého dotyku centroval na Allaguiho. Ten už se na hranici vápna hodlal zakončit, jenže ho zastavuje Jeffrey Bruma, který odvrací na rohový kop.
     
    39
    Kombinace hostů směřovala z pravého křídla zásluhou Diekmeiera do vápna, kde hledala Guerrera. U balonu však je Wetklo, který ve výskoku v klidu chytá.
     
    41
    Na levé straně dostal pod tlak Dennis Aogo, který však ukázal své kvality, když se stahovačkou zbavil soupeře a vrátil na Drobného.
     
    42
    Třetí velká šance Mainzu! Allagui poslal ze středu hřiště míč na levé křídlo, kde sprintoval Ivanschitz. Rakouský fotbalista poté vypálil, jenže jeho pokusu scházelo pár centrimetrů, a tak končí mimo!
     
    42
    Nebezpečí i na druhé straně! Guerrero pěkně narazil na levém křídle míč na Jansena, který se poté pokusil zaskočit Wetkla prudkou ranou pod horní tyč. Zkušený domácí brankář je však proti a vyráží na roh!
     
    44
    S dlouhým nákopem na vlastní polovinu si kapitán hostů Heiko Westermann nevěděl rady, a tak raději bez komplikací odpaluje do zámezí.
     
    První poločas skončil.
     
    Sudí Hartmann nenastavil ani minutu, a tak tu máme konec první půle. V ní byl o něco aktivnější domácí celek Thomase Tuchela, který měl tři vyložené šance. Ty však tým hrající v červených dresech nevyužil, když ani v té největší Caligiuri v samostatném úniku branku HSV netrefil. Hosté hrozí především po levé straně, kde už se dvakrát důrazně ukázal Jansen. Wetklo v brance Mainzu ale jeho pokusy vždy úspěšně zneškodnil.
     
    Druhý poločas v Coface Areně začne asi v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    S míčem na kopačkách začíná kombinovat hostů celek kouče Finka, ale na nějaké zběsilé útočení to také nevypadá. Centr na Iličeviće z levé strany chytá Wetklo.
     
    48
    Iličević v těžké situaci, kdy byl napadán třemi hráči domácích vyřešil situaci ideálně, když se stahovačkou zbavil Sota a posunul na levé křídlo.
     
    49
    Rincón našel na hranici vápna Guerrera, který mu hodlal vrátit nabídku na zakončení. Jenže ta už se nepovedla, a tak du útoku žene Mainz.
     
    51
    Akci domácích na pravé straně posílal Caligiuri na Allaguiho, jenže ten ve vzduchu s Westermannem nemá nárok a k míči se nedostává.
     
    51
    Šance domácích! Sami Allagui poslal ze středu hřiště pěknou nahrávku na levé křídlo, kde již startoval Ivanschitz. Zkušený útočník domácích ale pálí pouze do středu branky, kde nejprve Jaroslav Drobný dělovku vyráží nad sebe a následně ji chytá do náruče.
     
    53
    Míč ztratil ve středu hřiště Tesche a Mainz šel do protiútoku tři na tři. Ten však na levé straně špatně vyřešil Malli, který z těžké pozice vzduchem centroval do vápna. Tam míč chytá Drobný, který rychle rozehrává.
     
    54
    První střídání domácích. Eric Maxim Choupo-Moting vystřídá zraněného Andrease Ivanschitze.
     
    56
    HSV kombinuje na vlastní polovině a spřádá plány na útočnou akci.
     
    56
    Tu následně posílal z pravé strany za obranu Töre, jenže Jansen na ní nedosáhl, a tak míč končí u Wetkla.
     
    57
    Choupo-Moting v prvním doteku s míčem neuspěl, když mu pod tlakem Diekmeiera utíká do zámezí.
     
    58
    Rychlá akce domácích se dostala na Allaguiho, který však místo nahrávky na volné spoluhráče zkoušel zakončit, jenže neuspěl. Bruma zaváhání obrany napravil, když odvrací.
     
    59
    Soto na levém křídle posunul na Choupo-Motinga, jenže toho o míč připravuje opět Jeffrey Bruma, jenž skluzem odkopává mimo hřiště.
     
    60
    Pospěch na pravé straně ztratil míč, ale Tesche ho o pár vteřin později díky své naivní kličce vrací na kopačky červených.
     
    61
    Diekmeier dobře vystartoval po pravé straně a posunul do středu hřiště na Iličeviće. Ten si míč zpracoval, jenže z hranice velkého vápna následně míří mimo.
     
    63
    Hodně nepřesností na obou stranách vyřešil faulem Kirchhoff. Ten na pravé straně zastavil faulem Tomase Rincóna.
     
    64
    Po další nepříliš důrazné hře hostí šel Mainz do brejku. Soto posunul na pravé křídlo na Allaguiho, který po zaseknutí pálil z hranice velkého vápna. Drobný jeho přízemní skákavý pokus chytá.
     
    65
    Dennis Diekmeier se po zisku míče pokusil z pravé strany najít Guerrera. Centrem oslovil Iličeviće, jenže tomu hlavička příliš nesedla, a tak ji Wetklo bez problémů chytá.
     
    67
    Aogo na levém křídle motal u rohového praporku Pospěcha a s trochou štěstí se mu povedlo odcentrovat. Našel Jansena, který vybojoval pro HSV rohový kop.
     
    68
    Hamburger SV střídá. Roberta Tescheho nejprve nahradí Gojko Kačar.
     
    68
    A ze hry odchází i Gökhan Töre, kterého vymění Mladen Petrić.
     
    69
    Útočná snaha hostů šla po pravé straně, kde Diekmeier dobře prošel a nahrál na Iličeviće. Ten už se bohužel pro hosty neprosadil a míč končí v zámezí.
     
    71
    Po levém křídle zkoušel přes Zdeňka Pospěcha projít Marcell Jansen, jenže k centru se nedostal. Bude pouze vhazovat, a to zhruba deset metrů za půlící čárou.
     
    72
    Hamburg teď bude mít výhodu přímého kopu z nadějné vzdálenosti. Petrić hledal Iličeviće, ale ten se už k míči díky faulu Bungerta nedostal.
     
    73
    Velmi dobře se do balonu opřel čerstvý Mladen Petrić, který levačkou překonal zeď, ale na letícího Wetkla nevyzrál. Ten předpisově vyráží mimo svoji klec!
     
    74
    Hosté znovu v útočné akci. Po troše štěstí, kdy se míč odrazil na Petriće se celek z přístavního města hnal v pěti mužích na tři domácí, ale nahrávka Jansena z levé strany nebyla přesná, a tak ji Fathi naštěstí pro domácí stačil odvrátit.
     
    75
    Westermann na pravé straně netrefil jednoduchý míč a na světě byla největší šance dnešního klání. Tu měl jako na zlatém podnose připravenou po nahrávce od Caligiuriho střídající Eric Maxim Choupo-Moting, jenže osamocený bývalý hráč HSV z hranice velkého vápna přestřeluje!
     
    77
    Ohrožení branky i na straně druhé! Petrićův centr se po teči dostal na Iličeviće, který však z pokutového území ''koníčkem'' těsně branku Wetkla netrefuje!
     
    77
    Thomas Tuchel podruhé střídá, a tak Mainz mění Malliho za Nicolaie Müllera.
     
    79
    Guerrero na levém křídle chytře točil domácí obránce, ale následný centr už se mu nepovedl, když jím našel pouze hlavu Bo Svenssona.
     
    81
    HSV teď dobrých pár desítek vteřin kombinoval na útočné polovině, ale házenkářský blok hostům šanci nepřinesl. Neustálé přenášení míče zastavil domácí Kirchhoff.
     
    82
    Centr z pravé strany našel Guerrera, který prodloužil na Mladena Petriće. Ten se z těžké pozice pokusil o nůžky, které sice zrealizoval, jenže je poslal pouze do rukavic připraveného Wetkla.
     
    83
    Poslední střídání Mainzu. Mario Gavranović nahradí Samiho Allaguiho.
     
    84
    Naposledy vystřídá i hostující tým. Thorsten Fink stahuje ze hry Iva Iličeviće a nahradí ho Zhi Gin Lamem.
     
    84
    Pas na levé straně na Kačara se ukázal, jako ofsajdový, a tak bude mít míč Mainz.
     
    85
    Na druhé straně Choupo-Moting našel ve vápně Gavranoviće, jenže akce se ruší pro ofsajd. Nový muž v domácím dresu stejně zakončoval mimo.
     
    87
    Rychlou akci domácích po pravé straně nahrál pod sebe Nicolai Müller, jenže našel pouze Aoga, který odkopává daleko od své branky.
     
    88
    Mohlo být rozhodnuto! Soto poslal na Caligiuriho, který naběhl na hranici velkého vápna a posunul do levého křídla. Tam se zjevil Choupo-Moting, který však své zakončení poslal do středu branky, kde Drobný stačil bez větších problémů vyrazit.
     
    89
    Hosté se teď snaží na útočné polovině rozhodnout duel, ale kombinace se jim příliš nedaří. Od Aoga se míč dostal na Drobného, který dlouhým nákopem založí akci.
     
    90
    Nadějněji to však vypadalo s domácím Mainzem. Z levého křídla centroval do vápna Choupo-Moting, jenže Bruma vyrazil.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+1
    A znovu v šanci Choupo-Moting, který využil odraženého míče a z těžkého úhlu z levé strany zkoušel překonat brankáře hostů. Ten jeho přízemní pokus ale opět chytá. Hodně se zlobil kapitán domácích Soto, který stál v lepší pozici, ale nahrávky se nedočkal.
     
    90+2
    V závěru má více ze hry domácí Mainz, který ještě bude kopat přímý kop.
     
    90+2
    Ten se dostal na Sota, jenže jeho pokus blokuje obrana HSV do zámezí.
     
    Konec zápasu.
     
    O něco lepší Mainz se tedy rozchází s Hamburgerem SV po jednom bodu. Druhou půli sice začal lépe celek kouče Finka, jenže v závěru se málem radoval tým z Coface Areny. Choupo-Moting však své šance neproměnil, a tak dnešní utkání končí 0:0. (17:21:27)

    Martin Mišovec

    Branky:

    Karty:   36. Pospěch (MAI)


    1. FSV Mohuč 05: Wetklo - Pospěch, Bungert, Svensson, Fathi - Caligiuri, Kirchhoff, Soto - Malli (77. N. Müller) - Allagui (83. Gavranović), Ivanschitz (54. Choupo-Moting).

    Trenér: Thomas Tuchel

    Hamburger SV: Drobný - Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo - Töre (68. Petrić), Rincón, Tesche (68. Kačar), Jansen - Iličević (84. Lam) - Guerrero.

    Trenér: Thorsten Fink

    Rozhodčí: Hartmann - Schalk, Cortus
    bahis siteleri