Montreal – Winnipeg 7:3 (kon.) | New Jersey – Boston 1:6 (kon.)
konec
New Jersey Devils
1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
Boston Bruins
Čtvrtek 05.01.2012, 01:30 • Prudential Center, New York (17625 diváků) • NHL
Partner:
     
    Novináři zvolili třetí hvězdou zápasu TIMA THOMASE. Jako druhý nejlepší hráč se médiím jevil Čech DAVID KREJČÍ. První hvězdou utkání je autor dvou gólů PATRICE BERGERON. Příjemnou dobrou noc vám přeje Tomáš Martínek. (03:57:07)
     
    Střely na branku: 31:27 (16:11, 7:8, 8:8).
    New Jersey začalo zápas aktivně, ale Boston je vyučil z produktivity. V dalším průběhu zápasu již Devils tahali za kratší konec provazu a Bruins přidávali další a další branky. Skóre se nakonec zastavilo na stavu 1:6 a je třeba říci, že po zásluze. Ještě si počkáme na vyhlášení tří hvězd zápasu...
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Puk u branky Brodeura, Chris Kelly ještě číhal na přihrávku Peverleyho.
     
    58:52
    Minuta do konce a puk je na holích New Jersey. Další pokus o kosmetickou úpravu skóre? Ani náhodou... Boston si zápas kontroluje.
     
    58:24
    Thomas musel zasahovat proti střele amerického obránce Marka Fayneho. Ránu od modré ale viděl, takže lapačka si cestu za pukem našla.
     
    57:33
    Daniel Paille hledal v mezikruží Campbella, ten byl ovšem dobře hlídán domácími zadáky.
     
    56:22
    Za bránou Thomase si v poklidu míchá s pukem Joe Corvo a Boston bude podnikat útok za sedmým gólem v síti Brodeura. Ten ani po šesti obdržených gólech nepustil do branky Hedberga.
     
    55:30
    V Newarku chybí přibližně dvě tisícovky k vyprodanému stadionu. Cestu do Prudential Center si dnes našla 15832 diváků. Většina ovšem bude zklamána z výkonu jejich miláčků.
     
    53:40
    Nyní vidíme velice dlouhý úsek bez přerušení. Z levé strany pálil takřka znulového úhlu Mattias Tedenby ale rána rodáka ze švédské Vetlandy nemohla Tima Thomase ani v nejmenším překvapit...
     
    54:23
    Bruins právě vstřelili branku!
    A tak padá gól na druhé straně. SHAWN THORNTON si připisuje třetí branku v sezoně a podtrhává vysoké vedení Bostonu v zápase. Asistence: Daniel Paille.
     
    52:19
    I New Jersey se tlačí před branku Thomase. Cam Janssen a Eric Boulton byli aktivní v napadání jenže na kontě vstřelených branek svítí na straně Devils pořád jen "jednička".
     
    51:08
    Tempo hry po dvou slepených gólech Bostonu trochu upadá. Po dlouhé době konečně střela, má ji na svědomí bostonský Rich Peverley.
     
    49:39
    Martin Brodeur dnes domácí celek také moc nepodržel. Aktuálně má na kontě ze čtyřiadvaceti střel pět inkasovaných branek. Boston víří vody po rozích obranného pásma týmu z hlavního města USA.
     
    48:12
    Boston je u puku a nehodlá jej domácím půjčit. Ze strany New Jersey už to je trochu křeč.
     
    47:34
    Zdeno Chára dostal puk na modrou čáru a vypálil. Martin Brodeur ale tentokrát neměl zakrytý výhled a skryl kotouč do své lapačky.
     
    46:32
    Mattias Tedenby pěkně vystřelil jenže Thomas chytá. "Ďáblové" se chvíli nato dopustili hraní vysokou holí za což půjdou z pásma Bostonu ven. Následuje komerční pauza...
     
    45:50
    Kdyby byla ta možnost tak by nejspíše trenér domácích Peter DeBoer hodil na led ručník. Utkání se bude asi již jen dohrávat a Boston si vpohodě pohlídá vybudovaný náskok.
     
    44:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Martin Brodeur dostává pátou branku a schyluje se k debaklu. Obránce Dennis Seidenberg poslal kotouč od modré mezi kruhy a tam byl úplně volný tečující DAVID KREJČÍ. Rozhodčí si ještě branku zkontrolovali na videu, ale zásah holí byl vpořádku. Asistence: Dennis Seidenberg.
     
    43:31
    New Jersey se ovšem stále snaží sympaticky útočit a nezklamat domácí fanoušky. Adam Larsson pálil od modré, ale Tim Thomas je kromě branky v přesilovce Devils bezchybný.
     
    42:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    Brad Marchand si udělal okružní jízdu v pásmu Devils, objel si pěkně branku a našel volného PATRICE BERGERONA. Pro něj nebyla těžká práce poslat kotouč pod víko Brodeura. Asistence: Brad Marchand, Milan Lucic.
     
    42:06
    Boulton a Sesito si najeli na nahozený puk Taorminy, ale k puku se dostali hosté.
     
    40:41
    Devils zahájili poslední třetinu s kotoučem na svých holích, ale prozatím bez střelby, nedejbože kontaktního gólu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve druhé třetině: 7:8.
    Boston byl v této třetině lepší a zvýšil svůj náskok krásnou brankou Patrice Bergerona. New Jersey se nemoho dostat do tempa a pokud hráči lodivoda Petera DeBoera nezapnou na vyšší obrátky, dva body si odvezou domů hokejisté Bostonu. Poslední třetina bude zahájena zhruba ve 3:25.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Milan Lucic ještě ujel aby vyzkoušel pozornost Brodeura. Ten se překvapit nenechal a asi tady bude poslední buly druhé části.
     
    39:36
    Tim Thomas drží Boston. Eliáš i Sýkora si vylámali zuby na gólmanovi s třicítkou na zádech. Závěr druhé třetiny je ve znamení New Jersey, ale bez gólového efektu.
     
    38:26
    Na střely pořád vedou Devils jenže teď Boston byl blízko čtvrtému gólu! Pokusy Seguina a hlavně Marchanda volaly po brance. New Jersey uhání na druhou stranu, hraje se nahoru-dolů.
     
    37:41
    A je po přesilovce Bruins. Krátce po jejím skončení mohl do brejku Ilja Kovalčuk, ale to by si musel lépe zpracovat těžký kotouč.
     
    36:02
    Puk má v rohu Lucic ovšem Adam Henrique vyhazuje alespoň do středního pásma. Devils už ukrojili minutu z početní převahy Bostonu.
     
    35:22
    Hra má spád, ale nešťastné podražení Henrika Tallindera na Krejčího zastavuje naděje domácích na obrat. Teď se budou muset bránit.
     
    34:46
    Diváci v Prudential Center zatím musejí být zklamaní. Boston si hlídá dvoubrankové vedení a domácí nevypadají, že by hosty měli dostat do úzkých.
     
    33:59
    Matt Taormina si hledal místo ke střele. Devils teď pálí jednu střelu za druhou, ale Thomas zasahovat nemusí. Rány nemají přesnost a navíc je dobře blokují zadáci Bostonu.
     
    32:53
    Boston se sice usadil před Brodeurem, ale Devils zahrozili brejkem dva na jednoho. "Ďáblové" si ale nerozmněli a u puku je Andrew Ference.
     
    31:57
    Dobře si počíná litevský útočník Dainius Zubrus a nedá pokoj hráčům Bostonu. Ti se zatím v domácím obranném pásmu neusadili. Navíc je přerušena hra pro ofsajd.
     
    31:23
    Chárova střela od modré byla sražena a domácí se osvobozují vyhozením za branku Thomase.
     
    30:57
    Chybnou rozehrávku Tallindera málem využil Chris Kelly. Domácí obránce Adam Larsson si ale počínal nedovoleně a půjde si sednout na trestnou lavici. Je tady šance Bostonu navýšit skóre.
     
    29:36
    Scott Thornton si vyměnil puk s Gregory Campbellem a hosté tak zůstávají nastěhovaní před Brodeurem. Boston je ve druhé části jednoznačně lepším týmem.
     
    28:39
    Přesilovka Devils uplynula jako by ji ani domácí nehráli. Žádná střela, žádný tlak. Naopak puk má nyní na hokejkách držitel Stanley Cupu z loňského roku.
     
    27:35
    Boston pěvně brání obranné pásmo a New Jersey se nemůže dostat před Thomasovu branku. Snad nyní se to povede Carterovi.
     
    26:17
    Benoit Pouilot ale držel soupeři hokejku a vysloužil si kromě dvou minut také osobní desetiminutový trest za protesty.
     
    25:52
    Otěže zápasu přebírají svěřenci trenéra Claude Juliena. Do karet jim hraje skóre i nemohoucnost Devils. Benoit Pouilot teď vybojoval pro "medvědy" pásmo. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    24:55
    Zápas má zajímavý vývoj. New Jersey je v útoku jalové zato hráči Bostonu jsou vysoce produktivní. Ze čtrnácti střel skórovali již potřetí.
     
    24:02
    Bruins právě vstřelili branku!
    Po návratu Hortona z trestné lavice se ke kotouči dostal PATRICE BERGERON a ukázkovým blafákem "vykoupal" Brodeura a zasunul puk do prázdné branky. Asistence: bez asistence.
     
    22:57
    Eliáš s Kovalčukem pořádají útočné manévry, ale Thomas drží. Na druhou stranu ujížděl takřka sám Paille, ale Brodeur si počínal jistě a nepustil puk za svá záda.
     
    21:56
    Nathan Horton si jde odpočinout na dvě minuty za držení a New Jersey má možnost srovnat skóre.
     
    21:23
    Brodeur teď zaváhal za svou brankou a jen pádem na puk zabránil opět Patrici Bergeronovi objet branku a zasunout kotouč do branky. Ze zpomaleného záběru je navíc vidět, že Pouilot chvíli předtím orazítkoval tyče New Jersey.
     
    20:33
    Boston se vrhnul do prostřední části po hlavě a vyslal na Brodeura štiplavou střelu z hole Bergerona.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V Newarku brzy začne druhá třetina, která nám snad přinese pohledný hokej stejně jako v první části zápasu.
     
    Střely na branku v první třetině: 16:11.
    Domácí jsou asi mírně aktivnější, ale Boston je produktivnější. Hlavně na začátku první třetiny měli navrch Devils ovšem v průběhu zápasu Bruins vyrovnali hru a dokonce otočili skóre. Druhá třetina začně asi ve 2:35.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Marchandova dalekonosná rána byla spíše jen jako test pozornosti Martina Brodeura a zakončení první třetiny.
     
    19:38
    Před koncem to zkoušel z pravé strany Zach Parise, ale Thomas by rád udržel vedení Bostonu do první přestávky.
     
    18:47
    Boston se drží v pásmu Devils jenže zadáci domácího celku získává puk. Začít mohou postupným útokem, který ovšem končí ve středním pásmu.
     
    17:55
    Švédský forvard Mattias Tedenby v kleče nadvakrát dorážel před Thomasem, ale chvíli předtím si na druhé straně nebezpečně počínal i Paille. Skóre zůstává stejné.
     
    16:58
    Devils honí puky po rozích, ale před Thomase se jim nedaří jej dostat. Tallinderovu pobídku nevyužil Eric Boulton, který si najížděl na teč před gólmana hostí.
     
    16:12
    Nathan Horton chtěl přidat druhý gól v zápase, ale Brodeur byl proti. Bruins teď dobře drží kotouč a vyrážejí na rychlé zteče.
     
    15:25
    Dlouho se hraje bez přerušení. Kovalchuk zase víří vody v obranném pásmu Bostonu, ale nic z toho není. Kotouč si tedy bere David Krejčí a prověřuje Brodeura. Ten chytá a vhazovat se bude u branky New Jersey.
     
    14:25
    Carter s Clarksonem ze třetí lajny Devils teď zatopili pod kotlem před Thomasem. Ten schovává kotouč ve své výstroji a hra je přerušena.
     
    13:26
    Boston je vysoce efektivní a New Jersey musí opět přidat. Oba týmy dokázaly využít svou jedinou přesilovku v zápase a ve vedení jsou nyní Bruins.
     
    13:17
    Bruins právě vstřelili branku!
    Nakonec se NATHAN HORTON může radovat z branky. David Krejčí jej našel u levé tyče a ranou, která se otřela o tyč otáčí skóre! Asistence: David Krajčí, Milan Lucic.
     
    12:55
    Boston si v první své přesilovce počíná výborně. Střely Lucice a Hortona volaly po brance.
     
    12:36
    Po špatné rozherávce Brodeura se k puku dostal Henrik Tallinder a rodák ze Stockholmu vyhodil kotouč přes plexisklo. Dvě minuty za zdržování hry.
     
    11:38
    Ve statistice zásahů gólmanů je na tom lépe Thomas v poměru 10:3. Brodeur zatím prakticky neměl práci.
     
    11:35
    Ilja Kovalčuk vystřelil zápěstím z levého křídla a Thomas raději přikrývá kotouč. Po komerční přestávce se bude vzazovat po pravici Tima Thomase.
     
    11:22
    Také Daniel Paille se na druhé straně chtěl ukázat, ale kotouč si dobře nezpracoval mezi kruhy a tak pro něj musel až do rohu kluziště. Pak už žádného spoluhráče v mezikruží nenašel.
     
    10:18
    Hra se trochu zklidnila, ale v tlaku jsou zase Devils. Tedenby a Clarkson nebezpečně doráželi před Thomasem, ale ten drží svůj celek nad vodou.
     
    09:08
    Zach Parise se tlačil do brankoviště, kotouč ale rychle odpálili obránci Bruins a tak je stav opět nerozhodný. Na druhou stranu okamžitě uháněl Tyler Seguin, ale ani on nemířil mezi tři tyče.
     
    08:22
    Trochu náhodná akce Bostonu a se štěstím je vyrovnáno, i takový bývá hokej. Domácí se tak obět budou po komerčním brejku snažit dobývat svatyni Tima Thomase.
     
    08:15
    Bruins právě vstřelili branku!
    Kotouč po ose Paille, Kelly dostal na modrou k Andrew Ferencovi a ten svou ranou našel brusli GREGORY CAMPBELLA. Od té se puk odrazil přesně za záda bezmocného Brodeura. Asistence: Andrew Ference, Chris Kelly.
     
    07:58
    Po ráně Tallindera od modré dorážel opět David Clarkson a domácí byli kousek od druhé brankového úspěchu.
     
    07:00
    Velký nápřah Kovalchuka a jeho následná dělovka k brance nevedly. Na druhé straně se konečně kotouč dostal i před Brodeura, nebylo to ale nic vážného.
     
    06:26
    Adam Larsson vyslal další pozdrav na Thomase ovšem brankář obhájců Stanley Cupu se překvapit nenechal.
     
    05:39
    Boston je rychlou brankou zaskočen a New Jesey pokračuje v útočných výpadech. Střely na branku jsou aktuálně 4:0 pro Devils.
     
    04:25
    Devils právě vstřelili branku!
    Zach Parise vybojoval kotouč u levého mantinelu, v jízdě jej pěkně posunul na volného DAVIDA CLARKSONA a ten vymetl pravou šibenici Thomase. První využitá přesilovka zápasu. Asistence: Zach Parise.
     
    03:25
    Zubrus a především Patrik Eliáš si počínají v přesilové hře velice dobře. Thomas ale všechny šance prozatím chytá. Hlavně rána Eliáše z mezikruží ale měla skončit brankou.
     
    02:38
    Aktivita je stále na hokejkách "Ďáblů" a faulem si pomáhá Boston. Na trestnou lavici usedá Johnny Boychuk a domácí zahajují první přesilovku zápasu.
     
    02:07
    Cam Janssen z domácího týmu a bostonský Scott Thornton se utkávají v pěstním souboji. Přetahují se spíše jako malé děti a ani jeden borec není schopen poslat toho druhého k zemi... Oba dostávají pět minut osobní trest a hraje se dále.
     
    01:52
    Devatenáctiletý zadák Devils Adam Larsson pěkně zatáhl puk po pravé straně hřiště, ale kotouč hokejku Eliáše nanašel.
     
    00:33
    V domácí kleci stojí zkušený Martin Brodeur, branku Bostonu hájí Tim Thomas. Zápas se odehrává zatím ve středním pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Brodeur (Hedberg) - Taormina, Foster - Salvador, Larsson - Tallinder, Fayne - Parise, Henrique, Kovalchuk - Sýkora, Eliáš, Zubrus - Tedenby, Carter, Clarkson - Boulton, Sesito, Janssen.

    Boston Bruins: Thomas (Rask) - Chára, Boychuk - Seidenberg, Corvo - Ference, McQuaid - Lucic, Krejčí, Horton - Marchand, Bergeron, Seguin - Pouliot, Kelly, Peverley - Paille, Campbell, Thornton.

    Rozhodčí: Auger, O'Halloran - Gibbs, Wheler.
     
    Domácí tým New Jersey Devils je v tabulce Východní konference aktuálně na osmém místě a na svého dnešního soupeře ztrácí pět bodů i když mají "ďáblové" odehráno o tři zápasy navíc. V posledním utkání podlehl celek z New Jersey v prodloužení Ottawě. Domácím budou dnes scházet Zajac, Volchenkov a Greene.

    Hosté z Bostonu Bruins mají fazonu, což potvrdili sedmizápasovou šňůrou vyhraných utkání v řadě. Tuto úctyhodnou bilanci jim přerušil až na Nový rok Dallas (2:4). Přesto se "medvědi" zabydleli na druhém místě konference za vedoucím New York Rangers.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 5. Clarkson (Parise) - 9. Campbell (Ference, Kelly), 14. Horton (Krejčí, Lucic), 25. Bergeron, 43. Bergeron (Marchand, Lucic), 45. Krejčí (Seidenberg), 55. Thornton (Paille)


    New Jersey Devils: Brodeur (Hedberg) - Taormina, Foster - Salvador, Larsson - Tallinder, Fayne - Parise, Henrique, Kovalchuk - Sýkora, Eliáš, Zubrus - Tedenby, Carter, Clarkson - Boulton, Sesito, Janssen.
    Boston Bruins: Thomas (Rask) - Chára, Boychuk - Seidenberg, Corvo - Ference, McQuaid - Lucic, Krejčí, Horton - Marchand, Bergeron, Seguin - Pouliot, Kelly, Peverley - Paille, Campbell, Thornton.

    Rozhodčí: Auger, O'Halloran - Gibbs, Wheler
    bahis siteleri