Heracles – Eindhoven 1:1 (kon.)
konec
Heracles Almelo
1:1 (0:1)
PSV Eindhoven
Neděle 05.02.2012, 14:30 • Polman Stadion, Almelo • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu utkání 20. kola nizozemské Eredivise. Desátý celek tabulky přivítá na svém hřišti Eindhovenu a my Vám přineseme podrobný on-line přenost z tohoto klání. Utkání začíná na Polman Stadion ve 14:30.
     
    Mladý tým PSV Eindhoven vládne celé tabulce se ziskem 41 bodů. Dvanáct výher, pět remíz a dvě porážky. To je dosavadní bilance PSV a vedoucí celek bude mít další příležitost rozšířit svůj bodový náskok. V posledním utkání přivítal na svém hřišti Kalasův Arnhem. Po vítězství 3:1 udržel svou pozici v tabulce a bude bránit své vedení před Twente.
     
    Spokojený může být se svým působením také Heracles Almelo. Desáté místo se ziskem 23 bodů je slušným výsledkem Heraclesu, ovšem mohlo by to být lepší. Tým si drží slušné skóre 31:27, ale nezvládá klíčové situace. Osmkrát odešlo Almelo poraženo, pětkrát získalo bod a v šesti případech dokázalo zvítězit. Pro Heracles je to druhé domácí utkání v řadě. V tom předešlém smetli poslední Excelsior 3:0 a získali tři zasloužené body.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    V úvodní minutě se do útoku vtrhli domácí hráči. Jejich akce z pravé strany byla ovšem eliminována ještě před vápnem PSV. To mohlo jít do protiútoku, který skončil zakončením Manoleva.
     
    2
    PSV se podařilo prosadit na útočné polovině a pomalým dobýváním obrany Heraclesu se mu podařilo zakončit. Projektilu z kopačky Toivonena chyběly metry.
     
    3
    Hosté se snažili prosadit středem hřiště, ale zodpovědně postavený obranný blok domácích to nedovolil. PSV to zkoušelo podruhé, tentokrát po straně. Centr Mertense odhlavičkoval Rienstra.
     
    4
    Zajímavá šance PSV. Po kombinaci se k míči dostal na středu hřiště Lens. Po zpracování míče chytře vystrčil Matavže, který v obležení hostujícího obránce vystřelil na branku Pasveera. Ten byl ovšem pozorný.
     
    5
    Prosadit se zkoušel i Heracles. Bohužel, po individuální stránce jsou na tom pořád lépe hráči PSV, což se prokázalo i teď. Hosté se bez problému ubránili.
     
    6
    Dvě zajímavé šance pro PSV. Nejdříve využil Lensovy přihrávky Mertens, po levé straně prošel do vápna, ale jeho střela byla zblokována na první roh zápasu. Z toho se dostal do zakončení Matavž, jehož ránu ukryl Pasveer do svých rukavic.
     
    8
    Na hřišti je ošetřován Quensah, který ovšem již opouští hrací plochu.
     
    9
    PSV se snaží hrát kombinačně po zemi a zatím mu to vychází. Chybí tomu ovšem to nejdůležitější. Finální přihrávka. Heracles se zatím úspěšně brání. PSV je ovšem jednoznačně lepším týmem.
     
    10
    Po další kombinaci z dílny PSV se zpoza vápna dostal ke střele Matavž a s jeho dělovkou měl domácí brankář velké problémy! Stav se stále nemění.
     
    Úvodní sestavy:

    Heracles Almelo: Pasveer - Looms, Van der Linden, Rienstra, Vejinovič, Quensah - Overtoom, Everton, Douglas, Breukeurs, Antoine

    PSV Eindhoven: Isaksson - Willems, Marcelo, De Rijck, Manolev - Strootman - Toivonen, Lens, Labyad, Mertens - Matavž

    Rozhodčí: Pieters Verk.
     
    12
    PSV dobývá obrannou linii Heraclesu. Zatím se ovšem dostává do střel z velkých dálek, které nijak vážně neohrožují Pasveera v brance Almela. Tentokrát se pokoušel o překvapení Lens. Jeho rána ovšem mířila vysoko nad.
     
    13
    U míče se ocitl také Heracles. Armenteros stál na konci kombinace domácího týmu, ale jeho pas na Douglase byl nepřesný. U míče opět PSV.
     
    14
    Ihned po získání míče fauloval Matavž a PSV o míč přišlo. Krátce poté ho sice získalo zpět, ale pohotový Pasveer stáhl pas mířící na Matavže. Z domácího protiútoku ovšem nezapršelo.
     
    15
    Pár nakopávaných míčů na obou stranách přerušila až kombinace PSV, kterou zakončil z hranice vápna Labyad. Jeho dělovka skrze vápna pouze proletěla vedle pravé tyče.
     
    16
    Další střela z pravé strany, tentokráte z kopačky Manoleva. Bulharský bek poslal svou ránu do rukavic Pasveera. PSV ovšem stále u míče...
     
    17
    Heracles si vybojoval faul na útočné polovině a mohle zakombinovat okolo vápna PSV. Tuto možnost nedokázal dlouho využít, což dokázali hráči PSV proměnit v protiútok. Ten zakončil střelou z dálky Lens, ale jeho pokus letěl těsně nad!
     
    18
    Poslední minuta se odehrála spíše ve středu hřiště. PSV je lepším týmem, má více šancí a střel. Hraje s klidem po zemi a čeká na okénka v obraně Heraclesu. Ten nedokáže projít přes útočnou polovinu.
     
    19
    PSV právě vstřelilo branku!
    Máme tu první branku a nutno říci, že zaslouženou. Protiútok PSV došel až k vápnu, kde dostal míč ZAKARIA LABYAD, posunul si míč na pravou nohu a podél obránce prostřelil Pasveera.
     
    21
    Heracles se dostal k vápnu soupeře. Domácím se podařilo dostat až k rohovému praporku, kde fauloval Marcelo a domácí mohli zahrávat přímý kop. Vysoký centr ovšem odvrátila hostující obrana bez jakkýchkoliv problémů.
     
    22
    Hra má klidný průběh. PSV se pomalu dostává na útočnou polovinu. Heracles se zatím brání a úspěšně.
     
    23
    Pěkná akce PSV. Manolev zatáhl míč, našel na levé straně Mertense, který dostal kulatý nesmysl do vápna. Do zakončení se ovšem nedostal a musel najít na penaltě Lens. Ten v hloučku hráčů udělal tři otočky s míčem, ale do zakončení se nedostal. Pěkná individuální práce Lense ovoce nepřinesla. Roh PSV.
     
    24
    Pobídky Toivonena nikdo nedokázal využít. Míč byl odvrácen, ale pouze k Manolevovi. Obránce PSV byl tvrdě zfaulován a PSV mělo příležitost přímého kopu. Vše se obešlo bez karty.
     
    25
    Z přímého kopu vzešel útočný faul PSV a domácí mohli zaútočit. Jejich akce po pravé straně sice skončila u Douglase, ale ten nedokázal ohrozit branku hostí.
     
    27
    Několik faulů ve středu hřiště na obou stranách rozkouskovalo hru. Tento trend se hráčů drží a aktuálně je slyšet hlavně pískot sudího.
     
    28
    Po pravé straně se prosadil Overtoom. Pokusil se obejít Marcela a odcentrovat, ale hostující obránce si situaci pohlídal. Následně se Heracles dostal až do vápna, což způsobilo pískot tribun, které si mají za to, že Toivonen zahrál rukou. Já si to ovšem nemyslím, vypadalo to spíše na hrudník hostujícího kapitána.
     
    29
    Další příležitost pro PSV k přidání dvanácté střely v tomto utkání. Po faulu na Toivonena na levé straně bude zahrávat PSV přímý kop.
     
    30
    Výborně zahraná ofsajdová past v podání domácích obránců. Tři hráči PSV se ocitli v minimálně metrovém ofsajdu. Matavž se sice dostal k míči a překonal přehozením Pasveera, ale čárový sudí byl nekompromisní. Ofsajd PSV!
     
    31
    Míč na kopačkách hráčů PSV, kteří se snaží prosadit na útočné polovině. Heraclesu se ovšem daří držet svého soka v úctivé vzdálenosti od branky.
     
    32
    Útočný faul PSV a u míče jsou domácí. Jejich individuální kvalita bohužel zaostává za kvalitou hráčů PSV, což se projevuje na kombinaci obou týmů. Heraclesu prostě chybí nápad, nějaký překvapivý pas, kombinace.
     
    33
    Kombinačně to nejde, což pochopil také Overtoom a zkusil projít útočnou polovinu individuálně. Přes dva hráče prošel, ale u třetího skončil.
     
    34
    Další roh PSV. Postarala se o to dvojice Matavž - Toivonen. První jmenovaný dostal přihrávku od svého švédského kolegy a chytrou patičkou mu jí do vápna vrátil. Toivonen byl blokován, takže jeho střele chyběla přesnost.
     
    35
    Svého rohového kopu PSV nedokázalo využít. Almelo může zaútočit.
     
    36
    Manolev fauloval a Heracles se mohl prosadit na útočné polovině. Overtoom zakombinoval s Quensahem, který se prodral do vápna, ale jeho zakončení bylo zblokované.
     
    37
    Heracles sice drží míč, ale stále platí to, co platilo před chvílí. Přesnost a nápad. Dvě věci, které aktuálně trápí Almelo směrem dopředu. Většina akcí končí hloupými fauly.
     
    39
    Marcelo tvrdě zastavil útok Heraclesu po pravé straně. Následně se vydal do protiútoku Mertens, který se pravděpodobně srazil kolenem s Breukersem a po dvou uběhnutých metrech se sám složil k zemi.
     
    40
    Nakonec je to posouzeno jako faul Almela a PSV bude zahrávat přímý kop.
     
    41
    PSV se dostalo pouze k pozemní kombinaci, která skončila u Mertense, ale ten se nechal vytáhnout až za brankovou čáru. U míče jsou tedy domácí a mohou vymyslet další způsob, jak se prosadit na útočné polovině.
     
    42
    Nepřesnou rozehrávku Almela zachytil na útočné polovině Toivonen a vydal se dopředu. Před vápnem ťukl míč doleva na obsazeného Lense, který dokázal obejít svého soka a zakončit. Jeho rána proletěla kolem levé tyče Pasveerovy branky.
     
    43
    Heracles se pokusil zahrát také po zemi a celkem se mu to podařilo. Celá akce skončila na hranici vápna u Armenterose, který ovšem neproměnil tuto přihrávku ve střelu.
     
    44
    PSV se vydalo do protiútoku, ze kterého nezapršelo. Almelo získalo míč a dlouhým nákopem hledal Vejinovič Armenterose, který stál v ofsajdu.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    45+1
    Everton zachytil rozehrávku PSV a Heracles se mohl vydat do protiútoku. Dlouhým pasem našel Armenterose, který ovšem nedokázal najít nikoho jiného ze svého týmu. PSV se opět zmocnilo míče.
     
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou konec první poloviny. PSV zaslouženě vede a dnes je lepším týmem. Almelo se snaží, ale na PSV to bohužel nestačí. Hosté vedou po brance Labyada 1:0. Druhý poločas začne přibližně v 15:38.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Krátce po rozehrání přišel obranný faul na polovině hřiště ze strany PSV. Heracles mohl zahrávat přímý kop a prosadit se na útočné polovině. Toho ovšem nedokázal na delší dobu využít a po faulu Armenterose je u míče opět Eindhoven.
     
    47
    Individuálně to zkoušelo duo Labyad - Matavž. Celá jejich práce skončila na kopačce druhého jmenovaného, který byl ovšem zblokován domácí obranou.
     
    48
    Útočné fauly na obou stranách a ani jeden z týmů nedokázal využít držení míče. Po dobývání ve středu hřiště přišel tvrdý zákrok Toivonena na polovině hřiště a záložník PSV viděl žlutý kartonek.
     
    50
    Aktuálně se hra odehrává ve středu hřiště a je kouskovaná. Několik faulů na obou stranách přerušuje její průběh.
     
    51
    Almelo se pokoušelo prodrat po levé straně, dostalo se až k vápnu, ale míč nakonec skončil v autu a v moci PSV. To může zaútočit.
     
    52
    PSV se prosadilo na útočné polovině a sevřelo domácí v kleštích. Hosté kombinovali po zemi, sem tam to zkusili, ale domácí obrana úspěšně odolávala. Nakonec vše skončilo přetaženým pasem Lense a rozehrává Pasveer.
     
    53
    Domácí tým výborně napadá a presinkem zaskočil hostující hráče. Ti se nemohou s míčem dostat ze své poloviny a o kulatý nesmysl přicházejí. Armenteros našel Vejinoviče, který svou dělovkou zařídil zahučení tribun.
     
    55
    Zaplněný stadion v Almelu se dostal do varu. Fanoušci cítí, že domácí hráči chytili druhý dech a jde to znát i na hřišti. Domácí se snaží něco vymyslet s míčem na kopačkách. PSV možná trochu zbytečně čeká na svou smrt.
     
    57
    Lens dokázal využít okénka v otevřené obraně Almela a vydal se vstříc domácí brance. Nakonec byl ovšem zblokován domácími obránci těsně před vápnem.
     
    58
    Domácí jsou v posledních minutách jednoznačně lepší. PSV se alibisticky zatáhlo na svou polovinu a čeká na to, co domácí vymyslí. To je od vedoucího celku tabulky celkem smutné.
     
    59
    Máma tu první střídání. V dresu Almela ze hřiště odchází Vejinovič a jeho místo zaujal Bruns.
     
    60
    Nádherná práce Evertona! Záložník Almela se dostal k míči, povytáhl si ho do středu hřiště okolo tří hráčů a z hranice vápna vyslal dělovku na branku PSV. Letící dělovka orazítkovala pouze horní tyč Isakssonovy branky!
     
    61
    Tentokrát se dopředu dostalo také PSV, ale vybojovalo pouze autové vhazování na levé straně. Pasveer může být klidný.
     
    62
    Lens se prodral po pravé straně k přízemnímu centru, pro který si šel Matavž. Domácí brankář byl u míče sice první, ale Matavž ho ještě stihl trefit. Míč pouze poskočil vedle brankáře a domácí Rienstra ho odvrátil daleko od branky.
     
    63
    Almelo se houževnatě brání. PSV kombinuje na útočné polovině hřiště, ale horkotěžko hledá mezery v obranném valu Almela.
     
    65
    PSV zatlačilo domácí na jejich polovině. Mertens na levé straně vyslal Willemse, ale ten nedokázal odcentrovat. Ze strany PSV je to spíše dobývání pozic, než nějaké ohrožení branky Almela.
     
    66
    Almelo nedokázalo využít svou šanci a PSV mohlo jít do protiútoku. Brejk PSV vedl Toivonen, který postrčil míč na pravou stranu, kde byl připravený Matavž a ten vyslal přízemní centr do vápna. Míč proletěl až k Mertensovi, u kterého byl včas Quensah a nedovolil mu zakončit. Z následujícího rohu PSV nezapršelo.
     
    68
    Lens vyslal přízemní centr z pravé strany a na míč si nabíhal Matavž. Balón ovšem poskočil a přeletěl útočník PSV, což celkem překvapilo Toivonena, který dobíhal a nečekal, že by míč mohl proletět až k němu. Míč sice trefil, ale nepodařilo se mu ho dostat do branky!
     
    70
    Tlak Almela se zničehonic poděl. U míče jsou opět hosté a drží soupeře v kleštích. Každopádně od vedoucího týmu tabulky bych čekal více. Druhý poločas moc nádherného fotbalu nepřináší.
     
    71
    Almelo se dostalo k míči, ale nedokázalo tuto situaci proměnit ve v přímé ohrožení Isakssona. Na druhé straně neuspělo ani PSV.
     
    72
    Po levé straně se prodíral Bruns a dostal se až do vápna, kde byl tvrdě sražen Labyadem. Penalta se ovšem nepískala, což se fanouškům příliš nelíbilo.
     
    73
    Už, už to vypadalo, že se Almelu podaří překvapit svého soupeře. Armenteros pobídl Douglase, který již zpracoval míč a chtěl se vydat sám na Isakssona. Tuto situaci ovšem přerušil zdvižený praporek.
     
    74
    Heracles opět u míče na útočné polovině. Opět to zkoušel Douglas, ale neuspěl proti hostujícím obráncům. Heracles ovšem stále u míče.
     
    75
    Ještě to bude trhák. Heracles se prosadil po pravé straně. Douglas nabil Overtoomovi, který ještě našel Quensaha a jeho ránu musel zlikvidovat Isaksson!
     
    76
    Heracles právě vstřelil branku!
    Krásná práce Heraclesu končí zaslouženou brankou. PSV čekalo na svou smrt a ta právě přišla. Centr Breukerse na zadní tyč zpracoval Quensah a v pádu vystřelil. Tuto ránu ještě Isaksson vyrazil nad sebe, ale tam stál nehlídaný EVERTON, pro kterého již nebyl problém doklepnout míč do sítě - 1:1!
     
    78
    Almelo se dostává do trháku. Střelec vyrovnávací branky se snažil prosadit po pravé straně, ale padající míč chtěl zasáhnout také Bouma, který kopl soupeře do tváře.
     
    77
    Ihned po brance přišlo střídání PSV. Hřiště opustil Willems a nahradil ho Bouma.
     
    79
    Everton vyslal přízemní střelu na branku PSV, a tu tečoval někdo z hostujících hráčů na branku. Isaksson zachránil celou situaci, když vyboxoval míč padající do branky. PSV může děkovat svému brankáři.
     
    80
    Z následujícího rohu nezapršelo. Hosté se ovšem nedokázali vymanit z tlaku. Z toho plynou i obranné fauly a jednoho se dopustil také Toivonen. Přímý kop pro Almelo.
     
    81
    Hra byla přerušena. Míč zrovna držel Bruns, vzal si ho do ruky a zjevně ho nechtěl dát. Hereckým výkonem nabral pár vteřinek a následně se mu zažlutilo před očima.
     
    82
    Strootman zachytil rozehrávku soupeře a vydal se dopředu. O míč ovšem vzápětí přichází, což se stalo ihned poté také domácím hráčům. PSV opět u míče.
     
    83
    Slibně rozjetá kombinace Almela skončila individuální chybou Overtooma u brankové čáry, kde o míče zbytečně přišel. Velká škoda pro domácí.
     
    84
    Podobnou situaci si vyzkoušelo také PSV. Labyaf střílel nadvakrát, ale vždy trefil pouze domácího hráče. Následná dělovka Mertense byla ztečována na roh.
     
    85
    Hřiště opouští možná trochu nelogicky Matavž a nahrazuje ho Vennegoor of Hesselink.
     
    86
    Obranný faul na polovině PSV byl potrestán žlutou kartou Manoleva.
     
    86
    Almelo této příležitosti nevyužilo a na druhé straně vystrčilo drápky PSV. Jejich útočná snaha byla ovšem eliminována.
     
    87
    Lens svou individuální prací okolo vápna Almela vybojoval roh, který skončil bez využití a Almelo mohlo jít do protiútoku.
     
    88
    Do zakončení se na levé straně dostal Everton. Postaral se o bránícího Manoleva a vystřelil. Jeho rána ovšem letěla nad branku. Krátce poté to zkoušel zleva také Overtoom a vybojoval alespoň roh.
     
    89
    Útočný faul udělal z rohového kopu zbytečnou záležitost. U míče opět PSV a kombinuje s ním na polovině Almela.
     
    90
    Ze hřiště odchází za hromového potlesku Everton a příliš nespěchá. Jeho místo zaujme Gouriye.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    90+2
    Už nám běží druhá minuta nastavení a míč je v moci Almela v okolí hostujícího vápna. Domácí zatím šetří čas u postranní čáry. Uvidíme, zda se ještě dostanou do zakončení.
     
    90+2
    Hosté dlouhým nákopem dostávají míč až k Pasveerovi.
     
    90+2
    Po levé straně to ještě zkusil Overtoom, po souboji s Manolevem šel k zemi, ale rozhodčí již faul nepískal.
     
    Konec zápasu.
     
    Lídr Eredivise ztrácí body na hřišti desátého Almela. První poločas patřil PSV, ale v tom druhém PSV ohromně zklamalo. Když člověk pomine první půli a vezme v potaz pouze dění ve druhém poločase, tak je i fanouškovi PSV jasné, že hosté mohou být rádi za bod. Po brance Evertona přišla neskutečná pasivita PSV, kterou již Almelo nedokázalo potrestat. (16:26:31)

    Daniel Ryl

    Branky: 76. Everton - 19. Labyad

    Karty:   81. Bruns (HRC) - 48. Toivonen (PSV), 86. Manolev (PSV)


    Heracles Almelo: Pasveer - Looms, Van der Linden, Rienstra, Vejinovič (59. Bruns), Quensah - Breukers, Everton, Overtoom, Antoine - Douglas, Armenteros
    PSV Eindhoven: Isaksson - Willems (77. Bouma), Marcelo, Derijck, Manolev - Strootman - Toivonen, Lens, Labyad, Mertens - Matavž

    Rozhodčí: Pieters Verk

    Diváci: 8 500
    bahis siteleri