Šumperk – Olomouc 4:2 (kon.) | Hr. Králové – Beroun 4:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Třebíč 6:1 (kon.)
Benátky n/J – Písek 2:1 (kon.) | Most – Jihlava 1:4 (kon.) | Ústí n/L – Kadaň 2:3 (kon.)
Chomutov – Litoměřice 4:1 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
6:1 (0:0, 2:0, 4:1)
SK Horácká Slavia Třebíč
Sobota 18.02.2012, 17:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prostřední část s sebou přinesla gólové hody, fanoušci viděli dohromady pět gólů. Rebelové nakonec zlomili odpor svého krajského rivala a po skvělé střelecké produktivitě, jež je v poslední době hodně trápila, slaví vysoké vítězství 6:1. Mnohem důležitější jsou však tři body do prvoligové tabulky, jež se budou v současném boji o elitní osmičku určitě hodit.

    Pokud bychom měli vybrat nejlepší hráče dnešního zápasu, na havlíčkobrodské straně by se jednalo o dvougólového střelce Ondřeje Švaňhala. Z řad hostů zaslouží pochvalu útočník Tomáš Kaut, který vstřelil čestnou branku svého týmu.

    To je pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. Zítra pro vás budeme komentovat utkání juniorky, jež vyzve v Kotlině Jindřichův Hradec. (19:29:08)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:58
    Morava si dlouho rovnal puk na holi v útočném pásmu, nakonec od modré čáry vyslal povedený projektil, který o kousek minul pravou Wolfovu tyčku. Vondráček následně nepřesně přihrával na modrou čáru svému spoluhráči a domácí přišli o pásmo.
     
    58:12
    Hosté odrazili havlíčkobrodský postup směrem k brankáři Wolfovi a z rohu svého pásma rychle odpálili puk do bezpečí až k brankáři Suchanovi.
     
    57:44
    Ostrčil se opřel do puku na modré čáře, ale neprostřelil hrabu těl v předbrankovém prostoru. Puk zřejmě zasáhl R. Kadelu, který zůstal ležet otřesený na ledě. Sám ale odjíždí na střídačku, snad nepůjde o nic vážnějšího.
     
    57:31
    Na výlet do útočného pásma se vydal třebíčský bek Rangl (TRE), ale přišel o puk a následně to přehnal s důrazem. Vyfasoval tak 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    56:45
    Rytnauer je v dnešním zápasu při chuti a nebojí se zkoušet i technické kousky. Tentokrát si zkoušel obhodit bránícího hráče Třebíče v levém kruhu neúspěšně.
     
    56:18
    Se svou troškou do mlýna přispěchal i od modré čáry zakončující zadák Ostrčil, jehož ránu zmařil připravený gólman Wolf svými betony. Na druhé straně střílel znovu Valenta, tentokrát z levého kruhu našel připravenou Suchanovu náruč.
     
    55:40
    Valenta po vyhraném vhazování střílel od modré čáry, ale trefil jen nohy před sebou stojícího protihráče, který byl u něj už hodně blízko. Hrát mohou domácí.
     
    55:23
    Švaňhal nedosáhl na nahozený puk na útočnou modrou čáru, hlavní sudí tak zadul do píšťalky a odpískal zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu.
     
    54:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tempo hry jako kdyby na chvíli opadlo, ale vypadá to, že se jednalo jen o ticho před bouří! Kotouč si zpracoval u levého mantinelu třebíčského pásma na svou hůl ONDŘEJ ŠVAŇHAL a nechytatelnou dělovkou ke vzdálenější tyčce nedal brankáři Wolfovi sebemenší šanci! Asistence: Petr Štěpánek, Marian Morava.
     
    53:30
    Oba celky mají na ledě pět bruslařů, kotouč mají nyní na svých holích obránci Horácké Slavie, kteří zakládají útok z hloubi obranného pole.
     
    52:48
    Dalekonosný projektil až z brodského pásma trochu vystrašil brankáře Wolfa, kterému kotouč vypadl z výstroje. Nablízku ale nebyl nikdo z havlíčkobrodských hráčů, aby mohl dorážet.
     
    51:56
    Kotouč se dlouho pohyboval ve středním pásmu, ale Rebelové se nakonec probili do blízkosti třebíčské svatyně a od modré čáry prověřil Wolfovy betony obránce Knesl.
     
    51:08
    Poměr sil na ledové ploše se na 64 sekund vyrovná, potom začne zkrácená třebíčská přesilovka. Za podražení dostal 2 minuty Musil (HBR).
     
    49:49
    Rebelové až teď zaujali útočné pásmo na delší dobu. Nejdříve pálil z ostrého úhlu na pravé straně Rytnauer do Wolfových betonů, potom tečoval A. Jelínek mezi kruhy střelu Polodny těsně vedle a nakonec Pavlík, který naznačil střelu v levém kruhu, neuspěl po kličce se svým bekhendovým pokusem proti ležícímu brankáři Wolfovi!
     
    49:05
    Rebelové se marně snaží zaujmout ofenzivní postavení na delší časový úsek. Slavisté se velmi zodpovědně brání a pravidelně vyhazují kotouče k brankáři Suchanovi.
     
    48:33
    R. Vondráček pálil od modré čáry, ale kotouč z jeho hole neproletěl skrumáží těl v prostoru mezi kruhy. Třebíč okamžitě vyhazuje puk do bezpečí.
     
    48:12
    Za hranicí pravidel byl v útočném pásmu zasažen útočník Štěpánek, po čemž při výhodě ještě zahrozil z mezikruží otáčející se Meidl, ale se svou střelou neuspěl. Heřman (TRE) dostal 2 plus 2 minuty za vysokou hůl.
     
    47:34
    Domácí pokračují v útočném snažení, jsou teď proti zaskočené Třebíči jednoznačně lepší. Horáci mají stále spoustu práce s tím, aby drželi rozjeté brodské střelce na uzdě.
     
    46:44
    Gólman Wolf se brzy dostal do akce, když nahozený puk schoval před dojíždějícími útočníky rebelů raději pod lapačkou. Utkání sleduje 1465 diváků.
     
    46:10
    Hosté si okamžitě po páté obdržené brance vzali oddechový čas. Zároveň došlo ke změně ve třebíčském brankovišti, kde Šimona Hrubce nahradil jeho kolega Adam Wolf.
     
    46:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové, kteří měli v poslední době problémy se střeleckou produktivitou, jsou dnes v této herní činnosti k nepoznání! Při obléhání gólmana Hrubce se dostal puk do levého kruhu k Milanu Kostourkovi, jenž zpětnou nahrávkou uvolnil mezi kruhy ONDŘEJE ŠVAŇHALA, který se opřel pohotově do puku a zavěsil pod horní tyčku! Asistence: Milan Kostourek.
     
    45:28
    Meidl přišel u levého mantinelu v útočném pásmu o puk, ale Třebíč rozehrála nepřesně a o puk ji připravil Švaňhal. Domácí začínají další útok ze středu pole.
     
    45:08
    Stejná situace se opakuje i teď. Rebelové učinili přítrž útočnému snažení Horáků, ale jejich sázka na jistotu končí na icingu. Buly po Suchnově pravici.
     
    44:41
    Rychlý útok Třebíče se rozbil o havlíčkobrodskou obranu jako vysoká vlna o ostrý útes, ale domácí vzápětí poslali kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    43:48
    Voj. Němec nejdříve z levého kruhu prověřil Hrubcovu pozornost, po čemž ještě zanedlouho přihrál do gólové pozice mezi kruhy Meidlovi, jehož ránu zmařil betony brankář Hrubec!
     
    43:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    V Kotlině se nám teď s góly doslova roztrhl pytel, havlíčkobrodská družina se znovu ujímá tříbrankového náskoku! Jan Semorád vyhrál v útočném pásmu vhazování na ROMANA VONDRÁČKA, jenž z mezikruží, kde byl zcela sám, poslal zápěstím puk k levé Hrubcově tyčce! Asistence: Jan Semorád.
     
    43:14
    Obránce Pavlík zkusil štěstí od modré čáry a trefil připravené betony brankáře Hrubce. hosté následně poslali kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    43:00
    Na druhé straně se prezentoval slibnou střelou rychlonohý Kostourek, jehož projektil vyslaný z prostoru pravého kruhu minul vzdálenější tyčku.
     
    42:40
    Horácká Slavia se usadila v útočném pásmu a je teď na koni. Gólmana Suchana zasypává spoustou nebezpečných střel, ale maskovaná opora Rebelů zatím tlaku na svou osobu odolává.
     
    41:43
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!

    Horáci bleskově odpovídají a důležitou brankou se dostávají zpět do hry o cenné body! kotouč putoval po ose Tomáš Valenta - Vladimír Stejskal - TOMÁŠ KAUT, přičemž posledně jmenovaný v pravém kruhu využil dostatek času a prostoru k tomu, aby hezkou střelou poslal puk přesně ke vzdálenější tyčce! Asistence: Vladimír Stejskal, Tomáš Valenta.
     
    40:36
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je raketový nástup brodského souboru do závěrečného dějství, Rebelové vedou už o tři branky! Po vyhraném vhazování zavezli domácí puk do útočného pásma, Aleš Knesl přiťukl puk na modré čáře Marianu Moravovi, jehož dělovku od modré čáry ještě tečoval mezi kruhy pod horní tyčku JAN SEMORÁD! Asistence: Marian Morava, Aleš Knesl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část nabídla svižný hokej. Ten s sebou už přinesl i góly, přičemž oba padly do sítě za zády Šimona Hrubce. Nejdříve otevřel gólový účet zápasu Ladislav Rytnauer, jemuž v závěru třetiny sekundoval i Petr Štěpánek. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 18:46, vede Havlíčkův Brod nad Třebíčí 2:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Stejskal hledal nahrávkou z levého kruhu při přečíslení 3 na 2 svého spoluhráče Kauta, který tísněn brodskými obránci mezi kruhy v pádu tečoval puk, ale jen do Suchanových betonů.
     
    39:10
    Meidl nabral rychlost v útočném pásmu a z mírného úhlu na levé straně trefil u bližší tyčky číhajícího brankáře hrubce. Zanedlouho střílel od modré čáry Ostrčil, ale jeho rána byla zblokována mezi kruhy do rohu pásma hostů.
     
    38:40
    Domácí soubor sice drží puk na svých holích v obranném pásmu,. ale Třebíč se prezentuje aktivním napadáním jeho rozehrávky. Obráncům to zatím činí značné problémy.
     
    38:00
    Střelecké příležitosti před oběma brankami. Nejdříve ihned po vhazování vyprášil levý Suchanův beton Čech, poté střílel z levého kruhu do Hrubcovy náruče Polodna.
     
    37:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Obrana hostů zaspala a Rebelové navyšují své vedení! Po nepovedeném útoku Havlíčkova Brodu se puk dostal sice až do Suchanovy blízkosti, ale Petr Polodna odtud adresoval krásnou nahrávku na útočnou modrou čáru, kde se kotouče ujal PETR ŠTĚPÁNEK, sjel si nehlídaný až před branku a jeho ránu neudržel brankář Hrubec ve své výstroji! Asistence: Petr Polodna.
     
    36:31
    Třebíč ustála zbytek oslabení bez větších problémů, když nenechala Rebely dlouho operovat s pukem poblíž brankáře Hrubce. Nyní vyhodila na zakázané uvolnění. Hraje se již 5 na 5.
     
    35:05
    Obrovskou příležitost promarnili na druhé straně Horáci. tvrdou ránu R. Kadely od modré čáry vyrazil Jaroslav Suchan betony, následně však dorážel zblízka volný Kaut, ale přestřelil!
     
    34:45
    Útok Havlíčkova Brodu měl doslova jepičí život. Protivný sice zavezl puk do útočného pásma, ale zde jeho spoluhráči byli odzbrojeni. Hrát mohou hosté.
     
    34:14
    Domácí jsou zřejmě z nejhoršího venku. Na lavici hanby sudí vykázal Dočekala (TRE), jenž se proti pravidlům provinil podražením. Pět sekund bude hrát Třebíč přesilovku 4 na 3.
     
    33:57
    Rangl stál hned dvakrát na konci třebíčské kombinace a pokaždé z toho bylo velké nebezpečí. Nejdříve z vrcholu kruhů trefil Suchanovy betony, ve druhém případě polovysoká rána letěla ke vzdálenější tyčce, ale gólman Suchan skvěle zasáhl lapačkou!
     
    33:24
    Hodně nepříjemná situace pro Havlíčkův Brod. Morava (HBR) na obranné modré čáře držel protihráče a dostává trestné 2 minuty.
     
    33:00
    Domácí zatím navazují na své velmi dobré počínání v oslabení během první dvacetiminutovky. Znovu se jim daří držet kotouč daleko od své branky.
     
    32:19
    Obrovské šance měly oba týmy. Nejdříve Semorád z mírného úhlu na pravé straně dělovkou vyprášil Hrubcovy betony, potom faulovaný Laš střílel zblízka a v pádu nad horní tyčku. Po odpískání Rytnauer (HBR) vyfasoval 2 minuty za držení protihráče.
     
    31:10
    Zábranský si našel prostor mezi kruhy a vypálil zápěstím do Hrubcovy připravené náruče. Vhazovat se bude za chviličku před třebíčskou brankou.
     
    30:48
    Třebíč v těchto chvílích diktuje tempo hry a probíjí se častěji do střeleckých pozic. Obrana Rebelů zatím pracuje dobře vydatně pomáhá svému brankáři Suchanovi.
     
    30:19
    Ostrčil minul ve středním pásmu nahozený puk a Třebíč toho využila k zisku pozice kolem gólmana Suchana. Bojovníci z Kotliny však získali puk a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    29:36
    Na pilu se nebojí přitlačit ani Horáci, kteří mají na svém kontě nejtěsnější možné manko. Rebelové vyřešili situaci sázkou na jistotu a vyhodili na icing.
     
    29:05
    Zahanbit se nechce nechat svým krajským rivalem ani Třebíč, jež se protlačila ke dvěma slibným střelám z levé strany. Zejména ta z hole Laše měla velmi dobré parametry, ale skončila jen na Suchanově vyrážečce.
     
    28:24
    Střelecká aktivita je v posledních minutách jednoznačně na havlíčkobrodské straně. Nejdříve byla Ostrčilova rána od modré čáry sražena do světel, která se naštěstí nerozbila, poté střílel z mezikruží do Hrubcových betonů Švaňhal.
     
    28:00
    A domácí soubor je při chuti. Další nápor na třebíčskou obranu končí vyhozením hostů přes všechny čáry. Píská se jejich zakázané uvolnění.
     
    27:36
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rychlá akce Rebelů končí prvním gólem utkání, domácí se dostávají do vedení! Petr Polodna našel svým pasem volného LADISLAVA RYTNAUERA, jenž měl kolem sebe mezi kruhy dost místa k tomu, aby si srovnal puk na hůl a razantní střelou zápěstím skóroval pod Hrubcovu lapačku! Asistence: Petr Polodna.
     
    27:00
    Mladý gólman Hrubec měl ve svém brankovišti spoustu práce, když jej Rebelové zasypali sprškou tvrdých střel. V náročné zkoušce obstál na výbornou.
     
    26:15
    Slibné příležitosti na obou stranách. Heřman se zjevil úplně sám před brankovištěm, ale na rychlou nahrávku naštěstí pro domácí nedosáhl. Na druhé straně pálil do Hrubcovy výstroje z mezikruží Zábranský.
     
    25:57
    Po levém křídle si sjel do palebné pozice v kruhu rozjetý Vítek, ale zápěstím našel jen připravenou náruč gólmana Suchana, jenž utěsnil prostor u bližší tyčky.
     
    25:30
    Hodně nebezpečná rána od modré čáry, jež byla ještě mezi kruhy tečována, o kousek minula pravou Suchanovu tyčku. Následný protiútok Rebelů odrazila třebíčská obrana velmi brzy.
     
    25:04
    Na druhé straně zkusil štěstí se svým projektilem z levého kruhu útočník Polodna, ale našel jen připravenou Hrubcovu náruč u přední tyčky.
     
    24:58
    Havlíčkobrodská družina se dostala v útočném pásmu do slibného přečíslení, ale po zkažené nahrávce se dostal do samostatného úniku opomenutý Látal, který střelou zblízka trefil jen Suchanovu hruď!
     
    24:00
    T. Vondráček měl dostatek času a prostoru v mezikruží, odkud vyslal z nápřahu tvrdou a přesnou střelu, jež orazítkovala Suchanovu horní tyčku!
     
    23:35
    Rebelové chvíli podrželi puk v útočném pásmu, ale záhy byli odzbrojeni obranou soupeře. Nyní napadají třebíčskou rozehrávku u gólmana Hrubce.
     
    23:17
    Havlíčkův Brod získal kotouč v hloubi svého obranného pole, s rozehrávkou už to ale bylo o poznání horší. Nepřesné vyhození končí na zakázaném uvolnění.
     
    22:52
    Zatím sledujeme od úvodních vteřin prostřední části oboustranně vyrovnanou partii, jež s sebou přináší především střelecké pokusy ze stran ledové plochy.
     
    22:18
    Třebíč vedla útok po pravém křídle a střela zblízka v mírném úhlu na pravé straně nadělala brankáři Suchanovi značné problémy. A co víc, z našeho pohledu to dokonce vypadalo, že puk už skončil za brankovou čarou. Rozhodčí situaci ale neviděli, pokračuje se po vhazování v kruhu.
     
    21:30
    Kaut se na druhé straně hrací plochy ocitl chvíli úplně sám za brodskou obranou, ale zblízka ve velké rychlosti bekhendem jen přestřelil horní Suchanovu tyčku!
     
    21:21
    Rebelové vytrvávali v útočném snažení a odměnou jim bylo ohrožení gólmana Hrubce, který schoval ve své výstroji letící puk. Měl velmi dobrý výhled.
     
    20:45
    Vondráček se hnal do útočného pásma a z prostoru mezi kruhy a modrou čarou vypálil. Jeho střela však byla hodně nepřesná, jen orazítkovala zadní mantinel.
     
    20:17
    Nahozený puk se odrazil od mantinelu trochu více směrem k brance, než to na první pohled vypadalo. Povyjetý gólman Hrubec měl ale situaci pod kontrolou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka derby Vysočiny je v Kotlině za námi. Přinesla s sebou vyrovnaný hokej a několik slibných šancí na obou stranách ledové plochy. Oba gólmani jsou však zatím bezchybní. V závěrečných minutách měli i díky přesilové hře navrch Rebelové, ale svůj tlak nevyjádřili gólově. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 17:50, platí v Kotlině stále bezbrankový stav.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Rytnauer si najel do palebné pozice na pravém křídle a z velkého úhlu nevyslal vůbec špatnou střelu. Brankář Hrubec se však zaskočit nenechal, dobře si pohlídal přední tyčku.
     
    19:40
    Ani jejich útok však úspěchem neskončil, nepřinesl pro gólmana Hrubce ani nic nebezpečnějšího. Třebíčská defenzíva zapracovala spolehlivě.
     
    19:10
    Dočekal vedl útok svého týmu a zavezl puk na dostřel gólmana Suchana, ale byl následně odzbrojen přesilou havlíčkobrodských hráčů. Hrát mohou domácí.
     
    18:10
    Nápor Havlíčkova Brodu na gólmana Hrubce ještě sílí a volá po gólu. Brankář Hrubec předvádí skvělé zákroky a drží stále čisté konto. Dvakrát si na něm teď vylámal zuby Vondráček, jenž nejdříve zády k brance trefil jeho betony a vzápětí neuspěl ani od modré čáry.
     
    17:42
    Tlak Rebelů pokračuje. Po zisku kotouče sice přesunul na chvíli hru na území domácích Laš, který prověřil z kruhu Suchanovu náruč, ale následně se Havlíčkův Brod opět prezentoval nebezpečně. Rytnauer se ocitl při dorážce úplně sám před brankou, ale neprocedil puk přes Hrubcův beton!
     
    17:00
    Domácí semkli svého soupeře pod velký tlak a hned několikrát prověřili pozornost gólmana Hrubce, který měl spoustu práce a musel si chvíli připadat jako na střelnici.
     
    16:10
    Havlíčkův Brod sice zvládl dobře buly před gólmanem Hrubcem, ale střela Ostrčila od modré čáry byla zblokována a ani následný zmatek kolem třebíčské brány úspěch nepřinesl. Hosté vyhazují.
     
    15:46
    Hosté se provinili nedovoleným zákrokem ve středu pole. Rebelové měli k dispozici ještě výhodu, ale zakončit v útočném pásmu nedokázali. Na trestnou lavici míří ke dvěma minutám Sláma (TRE) za faul kolenem.
     
    15:05
    Třebíčská přesilovka se už chýlí rychle ke svému konci a Horáci se stále nedostali k nějaké slibnější příležitosti. Domácí pravidelně kouskují jejich útočnou snahu častými vyhozeními.
     
    14:33
    Havlíčkův Brod vyhrál další důležité vhazování a osvobodil se dalším vyhozením. Oslabení mu zatím jde velmi dobře, hosté se horko těžko prosazují.
     
    14:09
    Domácím se ještě dvakrát podařilo vyhodit puk ze svého území, ale Třebíč se nakonec protlačila do útočného pásma a prověřila Suchanovu pozornost. Brodský gólman schoval v náruči střelu Rangla od modré čáry.
     
    13:27
    Domácí družina zvládla o něco lépe důležité vhazování v obranném pásmu a bez dlouhého otálení poslala puk nejkratší cestou až k brankáři Hrubcovi.
     
    13:20
    Horácká Slavia se usadila v útočném pásmu a zbytečným faulem za brankou se provinil kapitán Morava (HBR), jenž obdržel 2 minuty za krosček.
     
    12:43
    Brodský soubor se sice probil k puku, jenže při rozehrávce byl příliš zbrklý a vyhodil jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly po levé ruce gólmana Suchana.
     
    12:17
    Laš se objevil v příznivé palebné pozici mezi kruhy, ale střela mu příliš nesedla. Kotouč nakonec skončil v náruči Jaroslava Suchana, jenž byl připravený uprostřed svého brankoviště.
     
    11:47
    Třebíč drží puk ve své moci a ze středu pole se snaží probít do Suchanovy blízkosti. Rebelové však účinně a zodpovědně brání svou modrou čáru.
     
    11:00
    Obránce Pavlík zaváhal v obranném pásmu při rozehrávce a kotouče se zmocnil Heřman, od modré čáry však vyslal nepovedenou střelu jen do náruče připraveného brankáře Suchana.
     
    10:05
    Kaut se ocitl v zajímavé pozici před brankou, kde byl sice tísněn brodskými beky, ale i přesto si zpracoval puk a prověřil Suchanovy betony!
     
    09:25
    Třebíč v plném počtu okamžitě podnikla útočný výpad do pásma Rebelů a dostala se k nebezpečnému zakončení. Gólman Suchan si však se štiplavou ranou z pravé strany poradil.
     
    08:45
    Havlíčkův Brod se zatím v přesilovce trápí, vůbec se mu nedaří ohrozit gólmana Hrubce. Až teď pálil Meidl, jehož ránu z mezikruží vyrazil třebíčský muž s maskou betony.
     
    08:10
    Ani tentokrát se Havlíčkův Brod nezabydlel v blízkosti brankáře Hrubce na delší dobu. Horáci se opět zmocnili kotouče a vyhodili až do Suchanova hájemství.
     
    07:52
    Třebíč se nejdříve osvobodila vyhozením. Potom odrazila další útok Rebelů, po němž vyvážela puk do útočného pásma. Ve středu pole si však pomohla přihrávkou rukou.
     
    07:28
    Domácí si několikrát v útočném pásmu vyměnili kotouč a k zakončení se na konci kombinace dostal od modré čáry Protivný, jenže trefil jen náruč dobře postaveného Šimona Hrubce.
     
    07:01
    Rychlý protiútok brodské družiny nejdříve zastavilo postavení mimo hru, ale hned poté s pukem míchal na holi v útočném pásmu Štěpánek a byl faulován. V ponechané výhodě pálil v pádu z mezikruží Musil, ale trefil jen protihráče. Za držení protihráče je vyloučen Stejskal (TRE).
     
    06:10
    Třebíč hned dvakrát zahrozila. Nejdříve pálil po buly nepřesně od modré čáry Dietz, po čemž prověřil Suchanovy betony z pravé strany kluziště střelou zápěstím Sedláček.
     
    05:52
    Nepřesnost na straně bojovníků z Kotliny, kteří nedokázali přesně rozehrát a vyhodili puk jen na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude v kruhu poblíž gólmana Suchana.
     
    05:25
    Havlíčkův Brod se usadil v soupeřovu pásmu a postupnou kombinací teď krouží kolem branky, jíž stráží gólman Hrubec. Třebíč zatím dobře brání předbrankový prostor a soupeři nedává dostatek místa k zakončení.
     
    05:11
    Hra teď byla chvíli značně neurovnaná, puk se rychle stěhoval po ledové ploše od jedné branky ke druhé, ale ani jeden z týmů nedokázal zakončit. Hosté nakonec vyhodili z Hrubcovy blízkosti na zakázané uvolnění.
     
    04:27
    Horácká Slavia dobyla útočné pásmo, ale kotouč nemá zdaleka pod svou kontrolou. Nedaří se jí proniknout do palebné pozice, spíše bojuje o kus černé gumy o hrazení.
     
    04:02
    Střelecké příležitosti se urodily na obou stranách ledové plochy. Nejdříve střílel z levé strany do Suchanových betonů, jež číhaly u bližší tyčky, útočník Dočekal, hned z protiútoku šli Rebelové 2 na 1, ale Polodna nepřihrál přes obránce na dobře postaveného Voj. Němce. Puk skončil jen v Hrubcově lapačce.
     
    03:30
    Zahanbit se nechtějí nechat ani hosté, kteří se pokusili o Suchnovo ohrožení. Střela Dolníčka z mezikruží však byla sražena brodskými hráči vysoko nad horní tyčku a puk skončil v ochranné síti.
     
    02:53
    Útočné snažení domácího souboru je u konce. Gólman Hrubec mohl zůstat ve svém brankovišti ledově klidný, soupeř se k jeho ohrožení neprobil.
     
    02:09
    Horáci vyhnali Rebely i s pukem pryč z Hrubcovy blízkosti. Svěřenci kouče Dvořáka se sice pokusili o bleskový návrat do útočného pásma, ale neobešlo se to bez offsidu.
     
    01:49
    Třebíči to zaskřípalo při přechodu do útočné fáze. Její hráči jen nahodili puk přes všechny čáry, což skončilo zakázaným uvolněním. Buly po Hrubcově levici.
     
    01:41
    Havlíčkův Brod sice odrazil útok svého soupeře z Vysočiny, jenže po zisku kotouče si počínal nepřesně a přišel o něj. Hrát může obrana horácké Slavie.
     
    01:00
    Kupředu míří také hosté, kteří už se nastěhovali do útočného pásma, kde rozvíjejí svou kombinaci. Obrana Rebelů je zatím pozorná, gólman Suchan zasahovat zatím nemusí.
     
    00:15
    Obránce Knesl vypálil ihned po vyhraném vhazování svého spoluhráče od modré čáry, ale jeho rána postrádala potřebnou přesnost. Proletěla daleko od Hrubcovy brány a skončila jen v rohu pásma.
     
    00:06
    Třebíč byla úspěšnější na úvodním vhazování a pokusila se o bleskový přechod do útočného pásma. Ten sice hostům vyšel, ale jen za cenu odpískaného zakázaného uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už naskakují na ledovou plochu. Zápas za pár okamžiků začne.
     
    U vchodu na zimní stadion už se tvoří fronty. Už teď je v sektoru hostů početná skupina fanoušků Třebíče, kteří se už venku zahřívali hlasitými pokřiky. Dá se očekávat dobrá atmosféra, jež je pro derby Vysočiny typická.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Suchan (Opršal) - Knesl, Morava (C), Pavlík, A. Jelínek, Protivný, Ostrčil, M. Blažek - R. Vondráček, Semorád, Zohorna - Polodna, Voj. Němec, Rytnauer - P. Musil, Štěpánek, Meidl - Švaňhal, Zábranský, Wasserbauer - Kostourek.

    SK Horácká Slavia Třebíč:
    Hrubec (Wolf) - R. Kadela, Valenta, Sláma (A), Brož, Sobotka, Kania, Rangl, Dietz - T. Vondráček, Dočekal, Čech (A), Sedláček, Dolníček (C), Laš, Stejskal, Kaut, Látal, Přibyl, Heřman, Vítek.

    Rozhodčí:
    Jaromír Vampola - Jiří Flegl, Michal Zíka.
     
    Příjemný sobotní podvečer, ze zimního stadionu v Kotlině vás vítám u dalšího derby Vysočiny. Dnes společně budeme sledovat utkání HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč v rámci 50. kola.

    Pojďme se rychle podívat na výchozí pozici obou dnešních soupeřů. Rebelové v minulém kole neuspěli na ledě Litoměřic, jimž podlehli fotbalovým výsledkem 0:1. Třebíč měla v domácím prostředí hostit Benátky nad Jizerou, které však kvůli sněhové kalamitě na zimní stadion nedorazily. Zápas tak byl přeložen na náhradní termín.

    Co se týče postavení v tabulce, Havlíčkovu Brodu patří se ziskem 67 bodů 7. příčka. Horáci na něj z 10. pozice ztrácejí 4 body. Pokud se zaměříme na vzájemná střetnutí obou celků v dosavadním průběhu soutěže, o trošku lépe je na tom Horácká Slavia, která vytěžila ze soubojů s krajským soupeřem o jeden bod více. Kdo se bude radovat v důležité bitvě o první osmičku dnes?

    Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 28. Rytnauer (Polodna), 38. Štěpánek (Polodna), 41. Semorád (Morava, Knesl), 44. Vondráček (Semorád), 47. Švaňhal (Kostourek), 55. Švaňhal (Štěpánek, Morava) - 42. Kaut (Stejskal, Valenta)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Opršal) - Knesl, Morava (C), Pavlík, A. Jelínek, Protivný, Ostrčil, M. Blažek - R. Vondráček, Semorád, Zohorna - Polodna, Voj. Němec, Rytnauer - P. Musil, Štěpánek, Meidl - Švaňhal, Zábranský, Wasserbauer - Kostourek.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec (Wolf) - R. Kadela, Valenta, Sláma (A), Brož, Sobotka, Kania, Rangl, Dietz - T. Vondráček, Dočekal, Čech (A), Sedláček, Dolníček (C), Laš, Stejskal, Kaut, Látal, Přibyl, Heřman, Vítek.

    Rozhodčí: Jaromír Vampola - Jiří Flegl, Michal Zíka

    Diváci: 1465
    bahis siteleri