Cardiff – Liverpool 4:5 (po pen.)
po penal.
Cardiff City FC
4:5 (1:0)
Liverpool FC
Neděle 26.02.2012, 17:00 • Wembley • Anglický Ligový pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Britská metropole je na nohou. Krátce po 168. severolondýnském derby mezi Arsenalem a Tottenhamem vypukne ve Wembley vyvrcholení 52. ročníku anglického Ligového poháru, v němž na sebe narazí druholigový Cardiff City a Liverpool.

    Klub z Anfield Road dnes dostane šanci ukončit šestileté vyčerpávající martyrium. Nejúspěšnější tým v dějinách League Cupu změří v závěrečném souboji síly s celkem z města, kde se v roce 2006 radoval z posledního triumfu. Z velšské metropole si „Reds“ před šesti lety odváželi trofej pro vítěze FA Cupu, nejstarší pohárové soutěže na světě. Klub od řeky Mersey může po dnešní bitvě na život a na smrt zařadit do síně slávy sedmý Ligový pohár.

    Druholigový Cardiff City okusí příchuť finále Carling Cupu poprvé ve své 113leté historii. „Bluebirds“ se na únorovou vstupenku do devadesátitisícového divadla značně nadřeli. Jejich letošní pohárová jízda trvala 750 minut, hned čtyři zápasy totiž šly do prodloužení a dvě kola musel rozhodnout až penaltový rozstřel. I přesto se výhrami nad Oxfordem United, Huddersfieldem, Leicesterem, Burnley, Blackburnem a Crystalem Palace stali šestnáctým finalistou League Cupu, který nehraje nejvyšší anglickou soutěž. Posledním neligovým účastníkem závěrečného duelu byl v roce 2001 Birmingham City, jenž na Millennium Stadium v Cardiffu podlehl právě Liverpoolu.

    V Championship se velšskému výběru daří o něco méně. Svěřenci Malkyho Mackaye jsou s třiapadesáti body z dvaatřiceti kol na šesté pozici, na vedoucí Southampton ztrácejí devět bodů. V předchozích pěti druholigových kláních si „Bluebirds“ připsali pouhé čtyři body, když zdolali Peterborough, remizovali se zmiňovanými „Saints“ a podlehli Blackpoolu, Leicesteru a Ipswichi.

    Do Wembley však Cardiff přicestoval v téměř v plné síle, zdravotní problémy se objevily pouze u kapitána Marka Hudsona a Stephena McPhaila, kteří podstoupí testy.
     
    Favoritem ve finálovém boji je Liverpool, jehož cesta za jedenáctou účastí v posledním utkání Ligového poháru byla mnohem náročnější. Tým z Anfield Road musel vyřadit Exeter, Brighton & Hove Albion, Stoke City, Chelsea a oba manchesterské kluby. Ve finále League Cupu potřetí čelí soupeři z nižší soutěže – v letech 1981, 1995 a 2001 postupně válčil s West Hamem, Boltonem a již zmiňovaným Birminghamem.

    V Premier League jsou „Reds“ až na sedmém místě, v Carling Cupu však mají obrovskou příležitost na dosažení úspěchu. Ve Wembley nebudou moci počítat jenom se službami zraněného Lucase, nejistý je i start Daniela Aggera.

    Nejlepší střelci Liverpoolu v aktuálním ročníku Ligového poháru Luis Suárez a Craig Bellamy, který v Cardiffu strávil loňskou sezónu na hostování, jsou fit.
     
    V předchozích devětadvaceti kláních mezi Cardiffem a Liverpoolem padlo pětadevadesát gólů (v průměru 3,2 branek na zápas), přičemž ani jedno střetnutí neskončilo bezbrankovou remízou. V rámci Ligového poháru narazili „Reds“ na „Bluebirds“ pouze jednou, a to ve čtvrtém kole v říjnu roku 2007. Duel na Anfield Road skončil vítězstvím domácích 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Cardiff City FC: Heaton – McNaughton, Hudson (c), Turner, Taylor – Cowie, Gunnarsson, Whittingham, Gestede, Mason – Miller.

    Liverpool FC: Reina – Johnson, Škrtel, Agger, Enrique – Gerrard (c), Adam – Henderson, Suárez, Downing – Carroll.

    Rozhodčí: Clattenburg – Beck, McDonough.
     
    Náhradníci:

    Cardiff City FC: Marshall, Kiss, Gerrard, Earnshaw, Conway, Naylor, Blake.

    Liverpool FC: Doni, Kelly, Carragher, Spearing, Maxi, Kuyt, Bellamy.
     
    Modro-červené Wembley si užívá slunečného počasí. Trofej pro vítěze 52. ročníku Ligového poháru již stojí poblíž hrací plochy. Velké finále Carling Cupu mezi Cardiffem City a Liverpoolem za několik minut začne.
     
    Manažeři Malky Mackay a Kenny Dalglish přivádějí své ovečky na trávník posvátného Wembley, které je zaplněné do posledního místa.
     
    Dnešní šlágr obsahuje i slovenskou stopu. V základní sestavě „Reds“ nechybí na pozici stopera Martin Škrtel, záložník Filip Kiss, který je v Cardiffu na hostování ze Slovanu Bratislava, usedl na lavičku náhradníků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    „Bluebirds“ zahájili svou první finálovou účast ve finále League Cupu.
     
    2
    Pas Andrewa Taylora z levé strany nenašel ve vápně žádného z hráčů Cardiffu. Liverpool se žene do protiútoku.
     
    2
    Dalglishův tým z kontru okamžitě zahrozil. Glen Johnson technickou střelou zpoza šestnáctky orazítkoval břevno!
     
    3
    Kolmice z kopačky Marka Hudsona zaměstnala Pepeho Reinu, jenž byl rychlejší než Rudy Gestede.
     
    5
    Jordan Henderson zprava adresoval balon na Andyho Carrolla, který v hlavičkovém souboji uvnitř vápna fauloval Marka Hudsona.
     
    6
    „Reds“ vybojovali první rohový kop, o který se postaral Stewart Downing. Pas anglického křídelníka do vápna srazil Mark Hudson.
     
    7
    Liverpool následně získal další roh. Charlie Adam jím na zadní tyči našel Martina Škrtela, jehož hlavička nenadělala Tomu Heatonovi příliš problémů.
     
    8
    Velšský celek se jen zřídkakdy dostane na delší dobu k míči. Zkušení hráči Kennyho Dalglishe převzali od první minuty iniciativu a Cardiff k balonu téměř nepouštějí.
     
    10
    „Bluebirds“ se dostali k úvodnímu střeleckému pokusu. Postupný tlak ukončila nepřesná rána Kennyho Millera z nitra pokutového území.
     
    11
    Na opačné straně se zastřeloval Luis Suárez, který z pozice za vápnem opřel míč do Marka Hudsona. Charlie Adam se posléze provinil nedovoleným zákrokem na Arona Gunnarssona.
     
    12
    Liverpool díky hlavičce Kevina McNaughtona získal třetí rohový kop.
     
    13
    Andy Carroll ale ve vzdušném souboji fauloval Bena Turnera, Cardiff bude rozehrávat.
     
    15
    Suárezova narážečka s Gerrardem Liverpoolu nevyšla. K balonu se nakonec dostal Charlie Adam, který ve vápně našel nepřesně hlavičkujícího Andyho Carrolla.
     
    16
    Hra se po úvodní čtvrthodině poměrně uklidnila. Největší šanci měl v prozatímním průběhu Glen Johnson, který ve druhé minutě trefil břevno.
     
    17
    Cardiff je v ofenzivě prozatím bezzubý a lehko ztrácí míče. Nyní „Bluebirds“ odzbrojil Martin Škrtel.
     
    18
    Dlouhán Andy Carroll se znovu dostal k hlavičce. Tom Heaton si s jeho nedůrazným pokusem poradil.
     
    19
    Cardiff právě vstřelil branku!
    Velšané se překvapivě dostávají do vedení! JOE MASON si po kolmici od Kennyho Millera připisuje jeden z nejdůležitějších gólů ve svém životě. Z těsné blízkosti poslal míč mezi Reinovy nohy.
     
    21
    Liverpool nedokázal okamžitě zareagovat na nepříznivý stav. Luis Suárez se naivně pouštěl mezi stopery Cardiffu, kteří jej zbavili míče.
     
    22
    Danielu Aggerovi se pod nohy obětavě vrhl Mark Hudson, jenž dělovku dánského obránce fantasticky zblokoval.
     
    23
    Luis Suárez pronikl z levé strany do šestnáctky „Bluebirds“, kde jej čistě odstavil Kevin McNaughton.
     
    24
    Andy Carroll se tentokrát zastřeloval zpoza pokutového území. Jeho projektil mířil vysoko nad.
     
    25
    Akci Liverpoolu zmařila nepřesná přihrávka Glena Johnsona, jenž se pokusil nalézt Andyho Carrolla. Anglický bek následně fauloval. Tom Heaton tak rozehrává z hranice vlastního vápna.
     
    27
    Cardiff z protiútoku nevytěžil ani roh. Dalekonosnou ránu Petera Whittinghama srazil Martin Škrtel do autu.
     
    28
    Daniel Agger byl v souboji s Rudym Gestedem úspěšnější, francouzský útočník „Bluebirds“ jej na polovině hřiště fauloval.
     
    29
    Stewart Downing vyslal do vápna z levého křídelního prostoru ostrou přízemní přihrávku, k níž se ovšem nedostal Andy Carroll.
     
    30
    Liverpool se hnal po zastavení akce Cardiffu Andym Carrollem do protiútoku. José Enrique nenapodobil z totožného místa Glena Johnsona, jeho střela šla mimo.
     
    32
    Dalglishův tým má i po půlhodině hry drobnou zemní převahu, ačkoliv od devatenácté minuty zásluhou Joa Masona prohrává.
     
    33
    Další střelecký pokus si připsal Charlie Adam, který balon nasměroval vedle levé tyče Heatonovy svatyně.
     
    34
    Aron Gunnarsson připravil Liverpoolu čtvrtý rohový kop, za nímž míři i vysocí stopeři Martin Škrtel a Daniel Agger.
     
    35
    „Reds“ se nadvakrát nedokázali prosadit, když Tom Heaton odvrátil centr Stevena Gerrarda. Martin Škrtel si posléze na hranici pokutového území počínal nedovoleně.
     
    37
    Steven Gerrard křižným pasem na levé křídlo hledal Luise Suáreze, který však nedokázal balon zastihnout na hrací ploše.
     
    38
    Mark Hudson pokračuje ve výborném výkonu. Cardiff teď zachránil důležitým zákrokem, kterým uvnitř pokutového území odřízl Andyho Carrolla od míče.
     
    39
    Stewart Downing zamotal hlavu Kevinu McNaughtonovi, poté adresoval balon do vápna, kde osamocený Jordan Henderson pálil hodně mimo.
     
    40
    Peter Whittingham točil míč do šestnáctky po nedovoleném zákroku Josého Enriqueho na Kennyho Millera. Nejúspěšnější byl ve vápně Liverpoolu gólman Pepe Reina.
     
    41
    Rudy Gestede nedovoleně zastavil Martina Škrtela, který rozehrává.
     
    42
    Tom Heaton si připsal úspěšný zákrok proti střele Luise Suáreze.
     
    43
    Charlie Adam se před pokutovým územím Cardiffu střetl s Aronem Gunnarssonem. Po Gerrardově exekuci se dostal k hlavičce Daniel Agger. Asistent jej ovšem přistihl v ofsajdovém postavení.
     
    45
    Dravý Steven Gerrard bojoval uvnitř vápna s přesilou, nakonec vyprodukoval i střelu, která byla nepřesná. Míč končí na tribuně.
     
    První poločas skončil.
     
    Cardiff navzdory územní převaze „Reds“ vede ve svém prvním finále Ligového poháru 1:0. Svěřenci Kennyho Dalglishe si vypracovali více šancí, Glen Johnson, Andy Carroll a další jsou prozatím neúspěšní.
     
    Poločasové statistiky:

    Střely (z toho na bránu): 3 (2)-10 (4)
    Rohové kopy: 0-3
    Fauly: 2-4
     
    Mark Clattenburg, jeho asistenti i hráči obou celků vcházejí na hrací plochu. Druhý poločas za malý okamžik odstartuje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy nastoupily do druhé poloviny dějství ve stejném složení. Liverpool je od úvodní minuty opět u míče.
     
    47
    Kenny Miller fauloval Josého Enriqueho, který se snažil uniknout po levém křídle.
     
    47
    Po Gerrardově rozehrávce do vápna se dostal ke střele Jordan Henderson, který nemohl Toma Heatona z hranice šestnáctky ohrozit.
     
    48
    Ani Pepe Reina neměl větší starosti. Kenny Miller pálil po patičce Dona Cowieho zpoza pokutového území nepřesně.
     
    50
    Mark Hudson váhavou rozehrávkou daroval míč uvnitř vlastního vápna Luisi Suárezovi. Útočník Liverpool byl ovšem v úhlu, Tom Heaton si s jeho pokusem poradil.
     
    52
    Bomba Charlieho Adama se otřela o Bena Turnera, jenž zblokoval balon na roh.
     
    52
    Jordan Henderson je prvním potrestaným hráčem dnešního zápasu. Záložník „Reds“ obdržel žlutou kartu po zákroku na Joa Masona.
     
    54
    Ben Turner se provinil v hlavičkovém souboji s Andym Carrollem, jehož fauloval na polovině hřiště.
     
    55
    Mela před Pepem Reinou končí úspěšným zásahem španělského gólmana, který se i přes skrumáž dokázal dostat k míči.
     
    57
    Skvělý zákrok Kevina McNaughtona zachránil Toma Heatona od velkého nebezpečí. Krajní obránce Cardiffu sebral Luisi Suárezovi míč ve vlastním vápně povedeným skluzem.
     
    58
    Na trávník vstupuje bývalý hráč Cardiffu a jeho velký fanoušek Craig Bellamy, který v sestavě Liverpoolu nahrazuje Jordana Hendersona.
     
    59
    K centru Petera Whittinghama se nedostal Rudy Gestede, balon zamířil do zámezí. „Reds“ budou vhazovat od svého rohového praporku.
     
    60
    Liverpool právě vstřelil branku!
    MARTIN ŠKRTEL vyrovnává po rohovém kopu Stewarta Downinga! Luis Suárez nejprve trefil hlavou tyč, od níž se míč odrazil ke slovenskému reprezentantovi, který rozvlnil síť.
     
    62
    V táboře „Reds“ je okamžitě veseleji. Cardiff je ve druhém poločase velmi nevýrazný, podobně tomu ale bylo v úvodní polovině, v které se podařilo Velšanům vstřelil vedoucí gól.
     
    64
    Charlie Adam nenašel v pokutovém území Luise Suáreze, který čeká na svůj čtvrtý zásah v aktuálním ročníku Carling Cupu.
     
    65
    Joe Mason se na hranici vápna Liverpoolu dostal ke střele, kterou však do svých rukavic ukryl Pepe Reina.
     
    66
    Nebezpečí před Tomem Heatonem se stupňuje. Luis Suárez vracel balon z levé strany do „ohně“, žádný z hráčů Kennyho Dalglishe se k němu ovšem nedostal.
     
    67
    Stewart Downing již poněkolikáté v dnešním duelu poslal ostrý míč z křídelního prostoru. Andy Carroll se ale prozatím hledá, chybí v pravý čas na pravém místě.
     
    69
    Liverpool nerozehrál rohový kop podle představ. Stewart Downing zaběhl s balonem do zámezí, Tom Heaton tedy bude vykopávat.
     
    70
    Luis Suárez nedokázal na hranici vápna vrátit míč nabíhajícímu Stevenu Gerrardovi. Mark Hudson jej čistě odzbrojil.
     
    71
    Aron Gunnarsson dostal při náběhu Stevena Gerrarda loktem. Hra je pozastavena.
     
    72
    Hráči Cardiffu sportovně vrátili balon, který se okamžitě vrací na polovinu velšského výběru.
     
    73
    Ben Turner odvrátil centr Glena Johnsona na rohový kop.
     
    74
    Martin Škrtel mohl podruhé slavit úspěch. Po rozehrání rohu pálil z nitra šestnáctky do náruče Toma Heatona.
     
    75
    Stav zůstává vyrovnaný i po hlavičce Andyho Carrolla, jehož uvnitř pokutového území našel Craig Bellamy.
     
    76
    Útočný výpad Cardiffu skončil v bezpečné vzdálenosti od Pepeho Reiny.
     
    77
    Mark Hudson zůstává ležet uvnitř vlastního vápna. Kapitána Cardiffu trápí křeč.
     
    78
    Stewart Downing prudkou střelou zpoza šestnáctky zaměstnal Toma Heatona, který měl s vyražením pokusu bývalého křídelníka Aston Villy problémy.
     
    79
    Cardiff se po delší odmlce dostal na dostřel svatyně Pepeho Reiny. Po nedovoleném Downingově zákroku na Kennyho Millera čeká Velšany přímý kop z nadějné vzdálenosti.
     
    80
    „Bluebirds“ nabídnutou standardní situaci nevyužili. Peter Whittingham trefil zeď.
     
    81
    Don Cowie zasáhl svou paží Daniela Aggera do obličeje. Liverpool rozehrává z vlastní poloviny.
     
    82
    Průnik Luise Suáreze vyvrcholil rohovým kopem, po němž Dalglishovi svěřenci zůstávají u balonu.
     
    82
    Glen Johnson zmátl svým pohybem dva protihráče, následný projektil zpoza pokutového území ovšem nedokázal vměstnat mezi tři tyče.
     
    83
    Ben Turner vyrostl uvnitř šestnáctky „Reds“ nejvýš, svou hlavičku ale poslal z velké blízkosti mimo Reinovu bránu.
     
    85
    Výborný zákrok Toma Heatona zlikvidoval pokus Stevena Gerrarda, jenž levou nohou střílel z hranice velkého vápna.
     
    86
    Kenny Dalglish podruhé střídá. Jamie Carragher naskočí na místo Daniela Aggera.
     
    88
    Obrovská příležitost Kennyho Millera! Skotský forvard z nitra pokutového území zvedl diváky ze sedaček, jeho projektil však letěl nad bránu.
     
    89
    I Liverpool se snaží o zvrácení stavu. Luis Suárez je ale v souboji s Benem Turnerem ve vápně Cardiffu neúspěšný.
     
    90
    Dělovka Stevena Gerrarda z velké dálky mohla ohrozit Toma Heatona, ještě předtím ji ovšem srazil Mark Hudson.
     
    90+1
    Mark Clattenburg nastavuje čtyři minuty.
     
    90+1
    Luis Suárez byl tváří v tvář Tomu Heatonovi. Míč si ale nedokázal ideálně zpracovat a dostal se do úhlu, následnou střelu vnitřním nártem poslal mimo.
     
    90+2
    Stuart Downing, centrující z pravého křídla, získal pro „Reds“ rohový kop.
     
    90+2
    Steven Gerrard nedokázal usměrnit svůj pokus mezi tři tyče, z hranice šestnáctky pálil vysoko nad.
     
    90+4
    Nastavený čas téměř vypršel, finále Carling Cupu zamíří do prodloužení.
     
    Konec základní hrací doby.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Slovenský záložník Filip Kiss se dostává do hry, před prodloužením nahrazuje Joa Masona.
     
    92
    Andrew Taylor ubránil Cardiff před brzkým inkasováním. Po rohovém kopu vykopával míč z brankové čáry.
     
    93
    Několikátá rána Stevena Gerrarda z dálky letí nad Heatonovu svatyni.
     
    94
    Luis Suárez byl na polovině Cardiffu sestřelen Kevinem McNaughtonem. Steven Gerrard se staví k míči.
     
    95
    Přímý kop Liverpoolu mířil na Luise Suáreze, jenž byl přichycen v ofsajdovém postavení.
     
    96
    Dnešní finálový souboj sleduje ve Wembley 89 041 diváků.
     
    97
    Enriqueho centr zleva našel pouze rukavice Toma Heatona.
     
    98
    Filip Kiss si udělal prostor ke střeleckému pokusu, jeho nevýrazná střela však nemohla Pepeho Reinu vystrašit.
     
    99
    Marka Hudsona, kapitána Cardiffu, zastoupí na hrací ploše liverpoolský rodák a bratranec Stevena Gerrarda Anthony.
     
    99
    Filip Kiss byl dodatečně potrestán za souboj s Craigem Bellamym.
     
    102
    Steven Gerrard nedokázal balon propasovat přes Andrewa Taylora, jenž zahrál na roh.
     
    103
    Carrollova hlavička zamířila po rohovém kopu těsně vedle pravé šibenice Toma Heatona.
     
    103
    Kenny Dalglish posílá na bojiště Dirka Kuyta, jenž naskočil do hry za Andyho Carrolla.
     
    104
    Craig Bellamy se uvolnil na hranici vápna, odkud poté vyslal jedovatou ránu nad Heatonovu svatyni.
     
    105
    Mark Clattenburg nastavuje první část prodloužení o jednu minutu.
     
    105+1
    Glen Johnson se opět nedokázal střelecky prosadit. Jeho přízemní projektil zpoza vápna proletěl kolem levé tyče brány Cardiffu.
     
    První poločas prodloužení skončil.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    V úvodu druhého prodloužení dochází k závěrečné změně v týmu Cardiffu. Za Kevina McNaughtona naskakuje Darcy Blake.
     
    107
    Luis Suárez neuspěl uprostřed pokutového území „Bluebirds“, když střílel pouze do hradby těl.
     
    108
    Liverpool právě vstřelil branku!
    DIRK KUYT vzdaluje penaltovou loterii! Holanďan nejprve nepřesně nahrával na Luise Suáreze, před nímž včas zakročili obránci Cardiffu. Míč se ovšem vrátil ke Kuytovi, na jehož následný volej Tom Heaton nedosáhl.
     
    111
    Luise Suáreze zastavil praporek pomezního rozhodčího, který signalizuje ofsajd.
     
    112
    Na Gunnarssonův dlouhý aut nedoskočil žádný z jeho spoluhráčů. Pepe Reina zůstává neohrožen.
     
    113
    „Bluebirds“ se snaží nadechnout k závěrečnému náporu, oproti hráčům Kennyho Dalglishe jsou ale fyzicky vyčerpaní.
     
    114
    Rudy Gestede leží před pokutovým územím „Reds“, hra je přerušena.
     
    116
    Ben Turner ještě vybojoval pro svůj tým roh, když svým centrem z levé strany trefil Glena Johnsona.
     
    117
    Cardiff rozehraje po Škrtelově zásahu hlavou další rohový kop.
     
    118
    Cardiff právě vstřelil branku!
    Naděje „Bluebirds“ žije! Série nebezpečných rohů končí gólem BENA TURNERA, jenž ze snadné pozice, metr od brankové čáry, propálil Pepeho Reinu.
     
    119
    Nebezpečí se rodilo i přes Tomem Heatonem. Suárezův centr musel gólman Cardiffu vyrážet.
     
    120
    Závěr prodloužení přinesl Liverpoolu několik rohů. Ani jeden však „Reds“ nevyužili.
     
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Oba manažeři zvažují, které hráče vyšlou na pokutové kopy. I poslední finále Carling Cupu dotáhl Liverpool až k penaltám, v nichž byl v roce 2001 úspěšnější než druholigový Birmingham.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Kapitán Liverpoolu se postavil k první penaltě, kterou bravurním zákrokem vytáhl Tom Heaton!
     
    Ani Kenny Miller nedává gól! Skotský útočník napálil levou tyč Reinovy brány, ačkoliv španělský brankář skákal doprava.
     
    Charliemu Adamovi se rovněž nedaří prolomit penaltovou smůlu. Bývalý středopolař Blackpoolu mířil hodně nad.
     
    Cardiff právě vstřelil branku!
    DON COWIE je prvním úspěšným exekutorem.
     
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Vzápětí se trefuje i DIRK KUYT.
     
    Rudy Gestede navázal na neúspěšný start Cardiffu a posílá balon do tyče!
     
    Liverpool právě vstřelil branku!
    STEWART DOWNING poslal míč k osamocené pravé tyči Heatonovy svatyně.
     
    Cardiff právě vstřelil branku!
    PETER WHITTINGHAM okamžitě vyrovnává. Pepe Reina neměl šanci.
     
    Liverpool právě vstřelil branku!
    GLEN JOHNSON je rovněž úspěšný. Míč poslal přesně pod břevno.
     
    Anthony Gerrard neproměňuje, Liverpool získává první trofej po šesti letech!
     
    Konec zápasu. (19:45:07)

    Radek Šamša

    Branky: 19. Mason, 118. Turner, ?. Cowie (pen.), ?. Whittingham - 60. Škrtel, 108. Kuyt, ?. Kuyt, ?. Downing, ?. Johnson

    Karty:   99. Kiss (CDF) - 52. Henderson (LIV)


    Cardiff City FC: Heaton – McNaughton (106. Blake), Hudson (c) (99. Gerrard), Turner, Taylor – Cowie, Gunnarsson, Whittingham, Gestede, Mason (91. Kiss) – Miller.
    Liverpool FC: Reina – Johnson, Škrtel, Agger (86. Carragher), Enrique – Gerrard (c), Adam – Henderson (58. Bellamy), Suárez, Downing – Carroll (103. Kuyt).

    Rozhodčí: Clattenburg – Beck, McDonough

    Diváci: 89 041
    bahis siteleri