Mönchengladbach – Freiburg 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 3:2 (kon.) | Mohuč – Norimberk 2:1 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Hertha 1:0 (kon.) | Bayern – Hoffenheim 7:1 (kon.) | Augsburg – Dortmund 0:0 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
1:0 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 10.03.2012, 15:30 • Rhein Energie Stadion, Kolín nad Rýnem (50000 diváků) • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Hertha Berlín se dnešní prohrou opět přibližuje sestupu do druhé Bundesligy, naopak Kolín nad Rýnem se jednobrankovým vítězstvím posunuje do bodově klidného středu tabulky. Utkání dnes bylo plné pěkných fotbalových momentů, ale také množstvím žlutých karet a dokonce tří červených! Příjemné odpoledne vám přeje Tomáš Martínek. (17:28:12)
     
    Rodák z norského Kongsvingeru, trenér Ståle Solbakken, po konečném hvizdu sprintuje před domácí kotel a neskutečně se raduje z výhry 1:0 nad Herthou. Pro jeho celek to znamená důležité tři body v boji o záchranu!
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Riether vyváží míč po levé straně hřiště a to asi bude konec nadějí Herthy. Sascha Riether ovšem po ztrátě míče balon zakopává a vidí žlutou kartu.
     
    90+4
    Ramos fauloval stopera Jeromela a ten padá na trávník. Je pískán faul hostujícího hráče a brazilskému stoperovi se logicky z trávníku moc nechce.
     
    90+2
    Rukavycja si sběhl na pravou stranu, jenže jeho centr skončil na hlavě stoperů domácích. Clemens nyní vyvezl míč daleko od brány 1.FC Köln ale Kraft posílá Jankera ihned s míčem do útoku.
     
    90+1
    Sudí nastaví ještě čtyři minuty, viděli jsme delší prodlevu při vyloučení Podolskiho s Kobiašvilim.
     
    90
    Centrovaný míč Kolumbijce Ramose pokrýval Rensing do zámezí, jenže míč se odrazil od pravé tyče zpět do hřiště. Na poslední chvíli jej sebral brankář Kolína těsně před nohou Niemeyera!
     
    89
    Vyrovnání měl na noze Tunisan Änis Ben-Hatira, který si odmítl Brečka a stál sám na úrovni penalty před Rensingem. Jeho placírka se však otírá pouze o boční síťku domácí brány.
     
    89
    Trenér Solbakken nervózně pochoduje před střídačkou, domácí brání hubený jednobrankový náskok zuby nehty.
     
    87
    Dělovka Raffaela z hranice šestnáctky letěla nádherně k levé tyči, Rensing ovšem reflexivním zákrokem vyráží míč na roh!
     
    86
    Před Hubníkem zakopává do autu Eichner a Hertha může pokračovat v útočení. Jejich snaha ale končí přibližně pětadvacet metrů před brankou Michaela Rensinga, defenziva domácích pracuje na jedničku.
     
    84
    Hertha Berlín kombinuje na polovině soupeře a domácí se nyní brání. Pískot diváků opět sílí, ale domácí si počínají dobře. Roman Hubník skluzem ze zadu odebírá míč Roshimu, ale sudí mu uděluje žlutou kartu a píská faul.
     
    82
    Chvíli nato končí zápas pro Sławomira Peszka. Místo něj přichází za potlesku diváků Albánec Odise Roshi.
     
    81
    Poslední střídání trenéra Rehhagela. Ten stahuje ze hřiště obránce Christiana Lella a Peterem Niemeyerem posiluje ofenzivu. Poslední pokus Herthy o zisk bodů.
     
    79
    Na hřišti se pohybuje míč ve středu hrací plochy a předchozí rozporuplné situace se pomalu uklidňují. Domácí hrají v devíti, hosté v desíti.
     
    76
    Na hřišti začal sudí opravdový karetní mariáš! Po poradě s asistentem rozhodčího dává hlavní rozhodčí druhou žlutou kartu Kobiašvilimu, který chytil za krk Podolskiho a tím pro něj dnes utkání končí. Překvapivě ale dostává také stopku v dnešním utkání Lukas Podolski, který prakticky nic neudělal a Kobiašvili jej napadl rukou.
     
    76
    Kobiašvili fauluje Peszka a na hrací ploše se trhává hon za gruzínským fotbalistou který dostává za nedovolený zákrok žlutou kartu.
     
    74
    Žlutá karta po taktickém faulu obránce hostí Christiana Lella. Ten byl už v předchozím průběhu zápasu několikrát napomínán slovně, nyní již kartonek žluté barvy.

    Tomáš Martínek

    Branky: 36. Clemens

    Karty:   17. Peszko (KLN), 90+4. Riether (KLN) - 12. Torun (HER), 74. Lell (HER), 76. Kobiašvili (HER), 84. Hubník (HER)   65. Jajalo (KLN), 76. Podolski (KLN) - 76. Kobiašvili (HER)


    1. FC Kolín nad Rýnem: Rensing - Eichner, Geromel, Sereno, Brečko - Peszko (82. Roshi), Riether, Lanig (57. Jajalo), Clemens - Podolski, Novakovič (68. McKenna). Trenér: Ståle Solbakken.
    Hertha BSC: Kraft - Bastians, Janker, Hubník, Lell (81. Niemeyer) - Kobiašvili, Perdedaj - Torun (46. Ben-Hatira), Raffael, Rukavycja - Lasogga (46. Ramos). Trenér: Otto Rehhagel.

    Rozhodčí: Guido Winkmann
    bahis siteleri