B. Bystrica – Ružomberok 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Prešov 2:0 (kon.) | Trenčín – Zlaté Moravce 3:1 (kon.)
Trnava – Nitra 1:2 (kon.) | Žilina – Dunajská Streda 2:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:0 (1:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Sobota 17.03.2012, 17:30 • Pod Dubňom • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    -10
    Dobrý podvečer vážení športoví priaznivci. Vítame Vás pri online prenose zo Žiliny, kde dnes vládne krásne slnečné počasie. Dnes pod Dubeň pricestovala posledná Dunajská Streda. O favoritovi tak niet najmenších pochýb, no presadiť sa proti obrane hostí nebudú mať žlto-zelení ľahké. Napriek tomu sa nič iné ako víťazstvo Žiliny neočakáva. DAC však bude chcieť prekvapiť a uhrať dobrý výsledok, ktorý by ich mohol nakopnúť v náročných bojoch o záchranu. Už o chvíľu Vám predstavíme úvodné zostavy.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes - Pečovský- Barčík (K), Bello, Pich - Majtán, Ceesay

    FK DAC Dunajská Streda: Kučera - Laštovka, Marcin (K), Huber, Urbánek - Hanták, Kaberle, Boya, Nikolič - Kordič, Delarge

    Rozhodca: Smolák - Bóllo, Jančura
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Už v prvých sekundách zápasu aktivita na domácich kopačkách. Strelou spoza šestnástky sa prezentoval Bello. Kučera na dvakrát loptu skrotil.
     
    3
    Delarge to skúšal cez dvojicu obrancov MŠK. Vybojoval rohový kop.
     
    6
    Na tribúnach nič nové. Domáci fanatici naďalej bojkotujú zápasy Žiliny, a tak sa o atmosféru stará asi desiatka fanúšikov DAC-u.
     
    6
    Práve sme videli krásny futbalový moment. Center Barčíka z pravej strany našiel Majtána, ktorý to skúšal efektne nožničkami. Bránu však prestrelil. Napriek tomu si vyslúžil potlesk od prítomných divákov.
     
    8
    "Šošoni" naďalej vo veľkej aktivite. Tentokrát Barčík adresoval prihrávku na Ceesaya, ten obišiel aj brankára, lenže z uhla nemal šancu rozvlniť sieť súpera.
     
    12
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách a naďalej sa snažia preniknúť do prehustenej obrany súpera. Zatiaľ to bolo bez výraznej gólovej príležitosti.
     
    12
    Prvá vážnejšia situácia aj pred bránou Krnáča. Urbánkova strela spoza šestnástky neletela zle, avšak chýbalo jej pár decimetrov, aby ho bezprostredne ohrozila.
     
    13
    Obrovské príležitostí na skórovanie mal Pich. Najskôr spoza šestnástky poriadne natiahol Kučeru. K lopte sa dostal Ceesay a spätnou prihrávkou našiel znova domácu sedemnástku. Pich z prvej napálil loptu tesne vedľa brány.
     
    19
    Momentálne sme svedkami hluchých minút. Rožky sa budú snažiť vystrčiť aj hostia z Dunajskej Stredy. Väčšina lôpt smeruje na Dzona Delargeho, ten sa však zatiaľ nepresadil. Skúšal to aj Ceesay, lenže strela bola trochu zbrklá a mierila veľmi nepresne.
     
    21
    Žilina dala gól!

    Domáci sa dočkali a aktivitu pretavili do úvodného gólu. Pich sa pred pár minútami len zastreľoval. Teraz znova napriahol spoza šestnástky, naznačil strelu a tým oklamal obrancov súpera. Následnou strelou tesne nad zemou nedal Kučerovi najmenšiu šancu.
     
    25
    Do šestnástky hostí teraz lieta jedna lopta za druhou. Šťastie pokúšal Bello, lenže lopta mu dobre nesadla a letela vedľa.
     
    27
    Na trávniku leží po jednom zo súbojov domáci Ceesay. V akcii sú lekári tímu a na ihrisku vidíme aj nosidlá. Uvidíme zrejme vynútenie striedanie.
     
    30
    Žilina má stále o jedného hráča menej. Nosický zatiaľ prekvapujúco nestriedal.
     
    31
    Avizovaná zmena sa napokon stala skutočnosťou. Ceesay bezvládne leží na nosidlách a usporiadatelia ho odviedli do útrob štadióna. Na jeho miesto prichádza Gergel.
     
    33
    MŠK mal výhodu priameho kopu. Barčík spoza šestnástky pekne zakrútil loptu, tá však minula cieľ.
     
    33
    Gergel sa mohol stať žolíkom trénera. Po rohovom kope sa k lopte dostal Akakpo. Netrafil ju však dobre a tá sa so šťastím dostala až pred Gergela. Ten však možno z piatich metrov nemieril presne.
     
    36
    Nádherným projektilom sa predstavil hosťujúci Boya. Jeho strela spoza veľkého vápna končí na brvne!
     
    36
    V tej istej minúte šanca aj na strane favorita. Barčíkov center našiel Majtána. Ten hlavičkoval a Kučera s problémami loptu chytil. Znovu musel mať na to až dva pokusy. Následné zmätky v obrane pominuli, a tak ostáva stav nezmenený.
     
    40
    Do hry sa zapojil aj rozhodca Smolák. Snažil sa vyhnúť lopte, no divákom ponúkol akurát tak zaujímavý odzemok.
     
    42
    Ďalší pokus žlto-zelených. Pečovský zarotoval loptu, tá letela len tesne vedľa svojho cieľa.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas zatiaľ veľmi zaujímavého stretnutia. Diváci sa majú na čo pozerať. Najmä domáci futbalisti predvádzajú pekné ofenzívne predstavenie. Dunajská Streda sa väčšinou bráni, no pokojne mohla streliť gól. Po ňom volala hlavne strela Boyu, ktorá skončila na brvne. Najdôležitejšou udalosťou úvodného dejstva bol predovšetkým krásny gól Róberta Picha. Vďaka nemu vyhráva favorit najtesnejším rozdielom.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    49
    Úvodné sekundy druhého dejstva sú charakteristické množstvom nepresností. Hádam sa hra rozbehne.
     
    52
    Väčšia aktivita je teraz prekvapujúco na kopačkách futbalistov zo Žitného ostrova. Pred chvíľou sme videli priamy kop Urbánka a teraz aj nebezpečnú hlavičku vedľa po rohu.
     
    53
    Pich hýri aktivitou. Zas a znova to skúšal z väčšej vzdialenosti. Kučera jeho strelu len s námahou vyrazil. K odrazenej lopte sa dostal Gergel. Jeho strela však bola viac než nepresná.
     
    54
    Hostia mohli z ničoho nič vyrovnať. Rýchly Delarge unikol domácemu Akakpovi, ten ho trošku pridržal za dres, napriek tomu dokázal zakončiť a snažil sa prehodiť vybiehajúceho Krnáča. Ten si však dal pozor a svoj tím zachránil.
     
    56
    Ak sme volali po rozbehnutí hry, dočkali sme sa. Dnes vynikajúco hrajúci Pich to skúšal z vnútra veľkého vápna. Kučera bol na svojom mieste a pokus autora jediného gólu bravúrne vyrazil.
     
    59
    Barčík dnes rozdáva jeden center za druhým. Aj teraz, hoci trošku pretiahnutý, našiel hlavu Majtána. Ten v záklone a prakticky z nemožného uhla hlavičkuje. Kučera sa poriadne natiahol a odvracia na roh.
     
    60
    Pochvalu si zaslúžia hráči oboch mužstiev. Dnes sme ešte nevideli žiadne kartové napomínanie.
     
    61
    Zmena v tábore hostí. Prichádza legionár Joel Tchami, odišiel Hanták.
     
    64
    Dnešné stretnutie sleduje 2211 divákov.
     
    67
    Tak je tu aj prvá žltá karta. Vidí ju Laštovka za faul na unikajúceho Picha.
     
    70
    Nedá mi, aby som nevyzdvihol hosťujúceho Delargeho. Technicky vynikajúco vybavený hráč dnes dokazuje, prečo sa o neho zaujímali aj iné tímy. Je najnebezpečnejším hráčom DAC a hádam sa nikto neurazí keď poviem, že medzi niektorými svojimi spoluhráčmi vyniká možno i o triedu.
     
    71
    Momentálne sa na znova skvele pripravenom trávniku v Žiline neodohráva nič zaujímavé. Dunajská Streda má ešte niečo cez 20 minút na vyrovnanie. Zatiaľ sa však do šancí príliš nedostáva.
     
    74
    Spomínaný Delarge mohol teraz vyrovnať. Poľahky zobral loptu Nunesovi a krížnou strelou len o pár centimetrov minul Krnáčovu bránu. Bola to najväčšia šanca DAC po zmene strán.
     
    74
    Hneď po príležitosti hostí Neméth strieda. Prichádza Matuš, odišiel Kordič.
     
    74
    Striedajú aj domáci. Dole Bello, na pľac Deza.
     
    77
    Šanca, ktorá teraz prišla, môže stáť outsidera dnešného zápasu veľa. Strelu Matuša Krnáč s námahou vyrazil. K odrazenej lopte sa dostal úplne voľný Delarge, mal pred sebou opustenú bránu, ale nepochopiteľne bránu netrafil. Bola to príležitosť, ktorá sa azda ani nedala nepremeniť.
     
    78
    Legionár Boya nedovolene zastavil Majtána a vidí žltú kartu.
     
    82
    DAC a ďalšia zmena. Odchádza Urbánek, prichádza Csolle.
     
    83
    Hostia sú čoraz aktívnejší. Každá šanca zaváňa gólom a z tribún sa ozýva piskot.
     
    85
    Žilinským fanúšikom sa predstaví nová posila. Ján Novák vybieha na trávnik za potlesku tribún. Čo predvedie za tých pár minút do konca zápasu? Uvidíme.
     
    88
    Domáci mohli definitívne rozhodnúť. Novák vybojoval loptu a našiel úplne voľného Dezu. Ten urobil kľučku na brankára, lenže už bol z uhla a netrafil bránu.
     
    89
    Novák od úvodných sekúnd na trávniku ukazuje, že môže byť dobrou posilou. Teraz sa z pravej strany rútil sám na bránu, ale netrafil ju.
     
    90
    Trošku nervózny záver. Slovná potýčka hráčov z oboch tímov. Odniesol si to Kaberle, ktorý vidí žltú kartu.
     
    91
    Žilina dala gól!


    Je rozhodnuté. V nadstavenom čase sa pekne predral Deza. Prihrávkou našiel Picha, ktorý ju nezištne poslal Barčíkovi. Ten zoči-voči Kučerovi uspel a definitívne rozhoduje o majiteľovi troch bodov.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dobojované. Žilina potvrdila úlohu favorita a víťazi rozdielom dvoch gólov. Nebolo to však jednoduché. Dunajská Streda hrýzla a pri troche šťastia mohla pod Dubňom niečo uhrať. Domáci však boli lepším tímom a zaslúžene sa tešia z víťazstva. Na záver ďakovačka futbalistov zo Žitného ostrova divákom, ktorí ich prišli povzbudiť. My Vám ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na ďalšie prenosy spod Dubňa. Pekný večer! (19:17:56)

    Milan Gončár

    Branky: 21. Pich , 91. Barčík

    Karty:   67. Laštovka (DUN), 78. Boya (DUN), 90. Kaberle (DUN)


    MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes - Pečovský- Barčík (K), Bello (74. Deza), Pich - Majtán (85. Novák) Ceesay (31. Gergel)
    DAC 1904 Dunajská Streda: Kučera - Laštovka, Marcin (K), Huber, Urbánek (82. Csolle) - Hanták (61. Tchami), Kaberle, Boya, Nikolič - Kordič (74. Matuš), Delarge

    Rozhodčí: Smolák - Bóllo, Jančura
    bahis siteleri