Ajaccio – Lyon 1:1 (kon.) | Bordeaux – Lorient 1:0 (kon.) | Brest – Valenciennes 1:0 (kon.)
Caen – Sochaux 1:3 (kon.) | Dijon – Toulouse 1:1 (kon.) | Marseille – Auxerre 3:0 (kon.)
Montpellier – Lille 1:0 (kon.) | Nancy – Saint-Étienne 3:2 (kon.) | Nice – Évian TG 1:1 (kon.)
PSG – Rennes 3:0 (kon.)
konec
AC Ajaccio
1:1 (0:0)
Olympique Lyon
Neděle 13.05.2012, 21:00 • Stade François Coty, Ajaccio. • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    Já se pro dnešek loučím, děkuji za pozornost, přeji krásnou dobrou noc a úspěšný start do nového týdne. Napočtenou. (23:05:46)
     
    Ajaccio si tak zkomlikovalo záchranu, ale nic není ztraceno. Jistým sestupujícím je po dnešku Auxerre, ovšem zbylá mužstva ještě můžou s pořadím zamíchat. Dnešní protivník Olympiquu ztrátou dvou bodů spadl na osmnáctou pozici, první sestupovou, avšak do druhé francouzské ligy může posunout klidně i třináctý Nice, na kterého ztrácí jen dva body. Poslední fotbalové kolo ve Francii tak slibuje napínavou podívanou, na onlajnech.cz najdete všechna střetnutí v podrobné reportáži.
     
    Ve druhé půli se už diváci gólů dočkali, po jednom v každé brance. Hosté se nejprve ujali vedení, když se zčista-jasna prosadil hlavou Gomis. Za domácí vyrovnal o pět minut později z pokutového kopu Eduardo. Lyon následně přišel o vyloučeného Gourcuffa a zažil opravdu perné chvíle, Ajaccio se hnalo za výhrou, tolik potřebnou a důležitou k cestě za udržením se v elitní francouzské fotbalové soutěži, ovšem i přes velké šance se už skóre nezměnilo. Také domácí ke konci utkání dohrávali po zbytečném vyloučení Lippiniho v deseti hráčích.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Cavalli sice prostřelil zeď, ale pálil jen doprostřed branky, kde stál Lloris a míč schoval v náručí. Následně hlavní rozhodčí končí tento zápas.
     
    90+4
    Poslední možnost domácího mužstva, které má k dispozici přímý kop z cca. 20 metrů. Tak co, dočkáme se ještě jednoho gólu?
     
    90+3
    Ajaccio v posledních minutách tlačí, nyní hosté odvrátili se štěstím na rohový kop.
     
    90+2
    Lippini nyní neudržel nervy na uzdě a zbytečně tak oslabuje svůj tým. Od sudího Lannoye vidí červenou kartu. Takže i na červené karty a vyloučení to je remíza.
     
    90+2
    Lacazette vidí za faul žlutou kartu.
     
    90+1
    Kinkela nastřelil ruku jednoho z protihráčů v pokutovém území a ihned se dožadoval pokutového kopu, ale rozhodčí nechává pokračovat dál ve hře.
     
    90+1
    Tři minuty se budou nastavovat.
     
    90
    Cris nyní zachránil svůj tým od druhé inkasované branky, když zmařil přihrávku Kinkely nabíhajícímu spoluhráči, který by následně zakončoval do prázdné brány. To se dějí věci na závěr zápasu.
     
    88
    Následně to zkoušel Lopez, ale ani on branku trefit nedokázal.
     
    87
    Lacazette měl na své kopačce rozhodnutí, krásnou individuální akcí se dostal až před branku, ovšem z bezprostřední blízkosti těsně minul pravou šibenici. Možná měl zkusil střelu spíš po zemi. Každopádně, Lyon teď může hodně litovat.
     
    86
    Kinkela krásně prošel skrz dva protihráče a poté se v pokutovém území skácel k zemi. Hodně se vzteká na hlavního rozhodčího, jenž tentokrát pokutový kop nepíská. Nutno říct, že tohle se pískat zřejmě dalo.
     
    84
    Na přetažený centr Andre nedosáhl, balón tak končí u Llorise, který s jeho rozehráním vůbec nespěchá.
     
    84
    Držení míče je 46% - 54%.
     
    83
    Centrovaný míč na vzdálenější tyč v klidu chytá do rukavic Ochoa a ihned rozehrává. Ví, že jeho spoluhráči už mnoho času nemají a určitě chtějí vítězství.
     
    82
    Právě Grenier nyní pozdržel hru, když po faulu zůstal ležet na hrací ploše. Hosté budou následně rozehrávat.

    Petr Frömel

    Branky: 59. Eduardo (pen.) - 54. Gomis

    Karty:   20. Tiberi (AJC), 61. Pierazzi (AJC), 79. Cavalli (AJC) - 42. Fofana (LYO), 90+2. Lacazette (LYO)   90+2. Lippini (AJC) - 50. Gourcuff (LYO)


    AC Ajaccio: Ochoa - Diawara, Lippini, Poulard, Bouhours - Mostefa, Pierazzi - Andre, Cavalli, Tiberi - Eduardo.
    Olympique Lyon: Lloris - Cissokho, Koné, Cris, Dabo - Fofana, Gonalons - Pied, Gourcuff, Briand - Gomis.

    Rozhodčí: Stephane Lannoy.
    bahis siteleri