Olomouc – Poruba 2011 9:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 7:0 (kon.) | Warriors Brno – Třinec 3:2 (kon.)
Hr. Králové – Kometa Brno 2:3 (kon.) | HC Plzeň – Slavia 3:5 (kon.) | Havířov – Vsetín 3:0 (kon.)
konec
Královští lvi Hradec Králové
2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 16.09.2012, 12:00ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Královští lvi Hradec Králové: Červený (Chour) – Čech, Veselý, K. Hroudný, Mlčoch, Fanderlik, Bureš – Krejčík, Hronek, Zahradník "C", Martinec, Malík, Hejna, Hnik, Matějček, Hidveghy, Chalupa, Pavlík. Trenér: Tomáš Martinec.

    HC Kometa Brno: Slavíček (Krček) – Zukal, Jirůšek, Kališ, Furch, Šnajnar "C", Gotthard, Sedláček – Horký, Svoboda, Havlát, Heinrich, Hasoň, Kratochvíl, Čejka, Koblížek, D. Hroudný, Škvrně. Trenér: Jan Konečný.

    Rozhodčí: Lučan – Novák, Pechánek.
     
    Hezkou neděli z malé haly hradeckého stadionu. V on-line přenosu budeme sledovat souboj dvou týmů, které zatím v ELIOD extralize mladšího dorostu neklopýtly – jak domácí Hradec Králové, tak hostující Kometa Brno má na svém kontě šest bodů.
     
    Hradečtí přehráli nejprve Mladou Boleslav 3:0 a poté venku České Budějovice 5:3. Bilance Jihomoravanů však nahání strach o poznání víc! Havlíčkův Brod i Pardubice totiž ze zápasu s nimi odešly s krutým debaklem 1:8, respektive 0:9.
     
    Kometa bude v dnešním střetnutí favoritem, sluší se ale připomenout, že bilance vzájemných utkání z loňské sezóny je naprosto vyrovnaná. Každý celek dokázal zvítězit jednou doma a jednou venku. To znamenalo mnohem příznivější vysvědčení pro Hradečáky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Hradecký kapitán Tomáš Zahradník schytal při nahrávce před bránu pořádný bodyček, ale hned se zvedl a uháněl zpátky.
     
    00:55
    Kometa se vzápětí dostala do tlaku a sudí Ladislav Lučan poprvé vylučuje. Matěj Krejčík (HKR) zastavil protihráče jen za cenu podražení.
     
    01:34
    Hradečtí se v oslabení vydali ve dvou dopředu. Zahradník s Chalupou málem hostující obranu překvapili, po Slavíčkově zásahu scházel oběma malý kousek k dorážce!
     
    02:01
    Ovšem domácí znvou faulují a čeká je minuta ve dvojnásobném oslabení. David Chalupa - 2 minuty za podražení.
     
    02:46
    Patrik Červený musel zasahovat jen proti dělovce Davida Sedláčka od modré.
     
    03:05
    Hradec Králové je ve čtyřech.
     
    03:30
    Hned dvě bomby vyslal ze své hole Lukáš Gotthard. Červený však měl dobrý výhled a pokaždé si poradil.
     
    04:07
    Komeťácké kombinace byly i nadále neúčinné, přesilovka je minulostí.
     
    05:05
    Drobní Filip Hronek s Františkem Hnikem zaměstnali Slavíčka, který musel vyrážet teč i dorážku druhého jmenovaného.
     
    05:27
    Také domácí dostávají možnost početní výhody. Lukáš Gotthard (KOM) - 2 minuty za napadení.
     
    06:20
    Dobrý tlak Hradeckých zakončoval dorážkou David Chalupa. Slavíček toho moc neviděl a byl pořádně rád, že se mu puk zastavil mezi betony!
     
    06:58
    Hosté dostali puk ze svého pásma a soupeři zatím dobře brání v dalším založení útoku.
     
    07:32
    Gotthard je na ledě, Kometa oslabení kromě jednoho ožehavého okamžiku zvládla.
     
    08:03
    Bezvadně vyhrnuté dresy Jihomoravanů mi bohužel nedovolí určit, kdo z nich z pravého kruhu donutil Červeného k pohotovému zásahu levým betonem.
     
    09:05
    Matěj Krejčík vystihl chybu v rozehrávce hostí. Pak se ale už dostal z dobré střelecké pozice, nicméně i tak Slavíčka slušně vylekal.
     
    09:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hokejisté Komety otevírají gólový účet zápasu. Luboš Horký dostal kotouč zpoza klece do brankoviště, kde ho na místo určení dopravil MAREK ŠKVRNĚ - 0:1. Asistence: Luboš Horký, Aleš Heinrich.
     
    10:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    A vzápětí další rána pro Hradečáky. Znovu šlo o nepřehlednou situaci před Patrikem Červeným, který následně neviděl na tečovaný padáček z hole JAKUBA ČEJKY - 0:2. Asistence: Daniel Hroudný.
     
    10:53
    Po dohrávce souboje posílá rozhodčí na lavici hanby Nicolase Bureše (HKR) s menším trestem za hrubost.
     
    12:14
    Hradečtí se zatím brání dobře, už třikrát dokázali kotouč vyhodit. Soupeř se ale vždy okamžitě dostane zase do přesilovkového sevření.
     
    13:00
    Domácí v plném počtu. Radovan Pavlík si udělal útočný výlet a obkroužil celé pásmo Komety, načež vyzval na modré právě se vracejícího Bureše. Jeho rána šla nejspíš trochu mimo, i tak ji Slavíček vytěsnil.
     
    13:44
    Velká šance pro Hradec! Na pravé straně se ke kotouči dostal Štěpán Matějček a v tandemu přihrál úplně volnému Františku Hnikovi. Ten tváří v tvář Slavíčkovi míjí!
     
    14:50
    Bývalý hokejista a dnes sudí Ladislav Lučan má s narůstajícími emocemi na obou stranách celkem problémy. Už poněkolikáté si k sobě zve dvojici hříšníků, aby jim domluvil.
     
    15:05
    Další možnost na straně domácích. Tentokrát mohl skórovat Matěj Krejčík, ale pak se mu pod nohy vrhnul hostující obránce a Krejčík už musel zakončovat bekhendem. To si Slavíček pohlídal.
     
    15:05
    Lukáš Zukal následně jednoho z Hradečáků dohrál, což vede trochu překvapivě k trestu pro obě strany. Zukal a Pavlík dvě minuty za hrubost. 4 na 4
     
    15:50
    Víc prostoru na ledě očividně svědčí Kometě.
     
    16:31
    Hosté jdou ale do tří. David Sedláček zahákoval rozjetého hráče domácích a už sedí u časoměřičů.
     
    17:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Už když hráli Východočeši klasickou přesilovku, stahují ztrátu na nejtěsnější rozdíl! EMIL VESELÝ na modré čáře chvíli váhal, ale pak viděl, že Slavíčkovi přejíždí přes výhled David Chalupa. Hradecký bek tak vyslal na bránu ne až tak tvrdou, ale rozhodně přesnou střelu, která zamířila k tyčce - 1:2. Asistence: Tomáš Zahradník.
     
    17:54
    Už mohl být vyrovnáno! Až do brankoviště si proklestil cestu David Chalupa, jenže na přesné zakončení mu scházel prostor! Slavíček kotouč zadržel pod svými betony.
     
    18:12
    Rozhodčí Lučan zastavil další hradeckou gólovku, která vznikla dle jeho názoru díky napadení Martina Hejny. Možnost udeřit tak mají hosté.
     
    18:48
    Červenému přibyl na konto zásah proti dělovce Davida Sedláčka, chvíli poté se Hradečtí osvobozují.
     
    19:36
    A znovu je kotouč až u Zdeňka Slavíčka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Kometa tu má k dispozici silnější tým, o tom není pochyb. Mladí Hradečáci na první pohled nepůsobí nebezpečně, ale svým perfektním pohybem v útočném pásmu občas dostávají soupeře do velkých problémů. Brno vyrábí v obraně řadu okének a za své vedení může být rádo. Druhá třetina začne přibližně ve 12:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Dohrávané hradecké oslabení je minulostí. Ofsajd Komety.
     
    21:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Podle hry v poslední minutě přichází absolutně zasloužené vyrovnání domácích! Velkou gólovku měl už Chalupa, jehož dorážku vyškrábl z prázdné brány obránce. O pár sekund později ale našel zpoza brány David Malík TOMÁŠE ZAHRADNÍKA a ten už k obrovské radosti domácí střídačky nekompromisně rozvlnil síť - 2:2! Asistence: David Malík.
     
    22:48
    Kometa už mohla mít svůj náskok zpět! Nejdřív zneškondil Horkého dorážku roztažený Červený, poté minula Hroudného střela tyčku tak o pět čísel!
     
    23:27
    A znovu skvělý zásah domácího brankáře. Robert Havlát se ho už ptal, kam to chce, ale Patrik Červený byl všude!
     
    23:48
    Hosté se po inkasované brance neskutečně zvedli a soupeři zle zatápějí.
     
    24:10
    Navíc si ještě Tomáš Zahradník přiháknul svého protivníka a Hradec jde do čtyř. Následné protesty Nicolase Bureše byly zbytečné a vedly jen k osobnímu trestu na deset minut.
     
    24:47
    Nebezpečný přejezd hostů do pásma zastavuje znovu píšťalka Ladislava Lučana, který pomohl svým čárovým kolegům, viděl totiž ofsajd.
     
    25:15
    Nahození ze střední třetiny si Patrik Červený pohlídal, Kometa je ale za útočné buly ráda.
     
    25:49
    Že by si ale hlavní sudí všiml hráče Komety v brankovišti, který ještě navíc odstrčil Patrika Červeného, to ne. Domácí však vyhazují.
     
    26:26
    Hradec v plném počtu. Červený schytal ránu pukem do masky, ale ani nebyl důvod přerušit hru.
     
    27:17
    Petr Kratochvíl se snažil dorazit kotouč po zákroku Červeného. Buď ho brankář neměl ve své moci, nebo to měly být dvě minuty pro hostujícího forvarda.
     
    27:45
    Útok střídá útok, na každé straně je co chvíli vzrušení. Icing Komety.
     
    28:10
    Přečíslení dva na jednoho pro Jihomoravany! Koblížek v něm posunul puk Janu Hasoňovi, který trestuhodně míjí!
     
    28:10
    Hosté hráli v šesti, což nemůže znamenat nic jiného než přesilovku pro Hradec.
     
    28:55
    Puk se po nedotaženém hradeckém útoku dostal na modrou čáru k Emilovi Veselému. Rychlé nahození na branku bylo nejlepší variantou, domácí zůstanou v pásmu.
     
    29:32
    Malík s Pavlíkem zmátli brněnskou obranu, druhý jmenovaný však musel po zpracování puku střílet bekhendem. Slavíček zasahuje.
     
    30:17
    Hradec byl snad celé dvě minuty usazen u svého soupeře, byť to na žádnou gólovou šanci nestačilo. Hosté jsou kompletní.
     
    30:35
    Až Matěj Krejčík mohl strhnout vedení na stranu domácích. Byl už ale v hodně velkém úhlu a Slavíček se výtečně přesunul.
     
    31:42
    Hra se trochu uklidnila, ale především Hradečtí teď ve středním pásmu působí nepřesvědčivě a soupeř měl několik náznaků rychlých brejků. Zatím nedotažených.
     
    32:29
    Na druhé straně se v mezikruží zjevil Tomáš Zahradník. Slavíček musel jeho bekhend zkrotit napoprvé, jinak by totiž dovolil dorážku druhému Hradečákovi.
     
    33:33
    Jakub Čejka před prázdnou bránou neuvěřitelně trefil jen tyčku! Kometu to ale nemusí mrzet, po zalehnutí kotouče v brankovišti totiž dostává možnost trestného střílení!
     
    33:33
    Robert Havlát nenašel mezi Červeného betony ani kousek místečka, stav se nemění!
     
    34:02
    Královští lvi v posledních minutách hodně propadají v obranném pásmu. Předchozí tlak soupeře mohl být několikrát přerušen, kdyby domácí dostali puk za modrou čáru.
     
    34:35
    Po nahození hostů si hráči před Červeného bránou vyměňovali názory, vylučovat ale nebylo třeba. Sudí vykazuje hru do středního pásma.
     
    35:05
    Váhavou kombinaci Komety chtěl potrestat aktivní Tomáš Zahradník, který mířil do růžku klece. Slavíček zasáhl lapačkou trochu nepřesvědčivě, puk mu vypadl.
     
    35:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Dalo by se říci třetí smolný gól pro domácí tým. JAKUB ČEJKA z rohu pásma pravděpodobně hledal spoluhráče před bránou. Ti tam sice byli, ale do hry ani nezasáhli, neboť si Patrik Červený srazil puk sám za svá záda - 2:3. Bez asistence.
     
    37:02
    Tvrdý zákrok Martina Hejny nezůstal bez povšimnutí. Hradecký útočník dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    37:39
    Hasoň si přiťukl s Radkem Koblížkem a už to vypadalo na dvoubrankové vedení Komety. Koblížkovi se ale do cesty skvěle natáhl Patrik Červený a změnu stavu nedovolil!
     
    38:55
    Následně se domácí vymanili z tlaku a přejeli do protiútoku. Po souboji v rohu pásma zůstal na ledě otřesen jeden z domácích hráčů, pravděpodobně Radovan Pavlík, a zbytek druhé třetiny už určitě stráví na sřídačce. Poté snad bude v pořádku.
     
    39:31
    Karta se co chvíli obrací, teď přerušil sudí hru zase kvůli ležícímu Komeťákovi. To už jsou domácí kompletní.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Nedělní partie se stala ve druhé třetině ještě zajímavější. Hradečtí totiž záhy vyrovnali a nadále nebyli bez šancí, v útoku si nevedli až tak špatně. Víc gólových šancí si ale vypracovali hosté. Neproměnili trestné střílení, stejně ale převzali zpět ztracené vedení. Třetí část startuje přibližně ve 13:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Třetinu zahájil výpad Davida Chalupy, jenž pak chytře přenechal za sebe Tomáši Zahradníkovi. Práce pro pravý beton Zdeňka Slavíčka.
     
    40:52
    Zakázané uvolnění na straně domácích a okamžitě poté i hostů.
     
    41:03
    A další icing Komety. Ta si ho ale nemusí příliš vyčítat, dlouhá rozehrávka byla snahou najít úplně volného hráče, který ve středním pásmu startoval.
     
    41:26
    David Sedláček (KOM) odchází na katr s trestem za držení hole. Přesilovka pro Hradec.
     
    42:08
    Burešova rána byla ztečována mimo. Hradeckým hráčům chybí v útočném pásmu pohyb.
     
    42:58
    Domácí z trmy-vrmy před brankou nedokázali dorazit puk. Hradec zůstává v pásmu, Slavíček totiž musel v hrdi podržet střelu Tomáše Zahradníka. Ten má dnes na kontě možná nejvíc pokusů ze všech hráčů.
     
    43:50
    Celé dvě minuty se hrálo v třetině Komety, leč pro domácí bez úspěchu. Sedláček je zpět ve hře.
     
    44:47
    Hradec se marně snaří proniknout středním pásmem. Taktovku hry teď drží hosté.
     
    45:18
    Forčeking Královských lvů poblíž Slavíčkovy svatyně to mohl změnit, ale nakonec si Brňané poradili.
     
    46:21
    Hra trochu postrádá tempo, i tak se ale hraje dlouho bez přerušení.
     
    46:52
    Zničehonic mohl Hejnovu práci dokončit zase Tomáš Zahradník. Zdeněk Slavíček ale v nepřehledné situaci zasáhl výborně lapačkou, i když ji spíš našel kotouč sám.
     
    48:09
    Filip Hronek se dostal k puku u boční konstrukce a zkoušel ho prohodit kolem tyčky. Neměl však nárok, dojíždějící soupeři ho už zmasírovali.
     
    49:02
    Ve třetí třetině je sympatické, že emoce na obou stranách už opadly a hraje se naprosto čistě, i když to je možná na úkor divácké atraktivity. Útočí Kometa.
     
    49:57
    Zakázané uvolnění Hradce Králové, který je teď trochu pod dekou.
     
    50:31
    Další vyhození přes všechny čáry, které měl na svědomí jeden z beků domácích, už se řadí do kolonky úplně zbytečných.
     
    51:09
    Najedou ale přichází další možnost pro Hradec. Tomáš Zahradník už se chystal nasadit poslednímu bekovi smrtící kličku, na poslední chvíli se mu však do cesty postavila jeho natažená hokejka. Jinak by už celá práce byla jen na Slavíčkovi.
     
    52:21
    David Malík pálil od modré čáry. Spoléhal se na zakrytý výhled hostujícího gólmana, leč těsně minul.
     
    53:00
    Marek Škvrně hledal napříč hradeckým pásmem volného Aleše Heinricha. Ten ale nedostal puk dobře, bekhendovou stranou se po něm natahoval marně.
     
    54:12
    Hra je opravdu klidná, bez jakýchkoli střel s nadějí na úspěch. Na obou stranách.
     
    54:50
    Ze strany domácích to trochu vypadá, že se vždy čeká, až na led přijde formace kapitána Tomáše Zahradníka... Ta nyní jako jediná dokáže dostat soupeře do úzkých.
     
    55:52
    Jako bych to neříkal, už se elitnímu domácímu útoku rýsovala možnost přečíslení. Přihrávka do strany na Davida Chalupu ale dala dost času soupeři, aby se zformoval zpět.
     
    56:59
    Trojice Zahradník - Hejna - Chalupa už je zase na ledě, tentokrát se však Hradečtí brání.
     
    57:48
    Hradecká aktivita se s přibližujícím se koncem zvětšila jen nepatrně. Východočeši to budou mít hodně těžké.
     
    58:06
    Slavíček musel podržet kotouč a útočné buly znamená šanci pro domácí něco vymyslet.
     
    58:19
    Hradečtí trenéři však s oddechovým časem ještě vyčkají. Protiútok Komety teď zastavil tvrdý, ale čistý hit, postižený hráč je naštěstí v pořádku.
     
    58:52
    Domácí se v kritické chvíli nemohou ani dostat k puku.
     
    59:22
    Přejezd obránce Emila Veselého dopředu úspěch neslavil. Vteřiny tikají Hradci neúprosně.
     
    59:50
    Zakázané uvolnění Komety deset sekund před koncem a hradecká střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    59:50
    Patrik Červený zůstává na střídačce, Hradec v šesti. Všechno, nebo nic.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí části se hrálo s poměrně velkým klidem a branka už ani na jedné straně nepadla. Kometa si tak dokráčela pro těsné, leč přece jen zasloužené tříbodové vítězství. Příjemný zbytek víkendu! (14:12:16)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 18. Veselý (Zahradník), 22. Zahradník (Malík) - 10. Škvrně (Horký, Heinrich), 11. Čejka (D. Hroudný), 36. Čejka


    Královští lvi Hradec Králové: Červený (Chour) – Čech, Veselý, K. Hroudný, Mlčoch, Fanderlik, Bureš – Krejčík, Hronek, Zahradník "C", Martinec, Malík, Hejna, Hnik, Matějček, Hidveghy, Chalupa, Pavlík. Trenér: Tomáš Martinec.
    HC Kometa Brno: Slavíček (Krček) – Zukal, Jirůšek, Kališ, Furch, Šnajnar "C", Gotthard, Sedláček – Horký, Svoboda, Havlát, Heinrich, Hasoň, Kratochvíl, Čejka, Koblížek, D. Hroudný, Škvrně. Trenér: Jan Konečný.

    Rozhodčí: Lučan – Novák, Pechánek.
    bahis siteleri