Třebíč – Hr. Králové 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Jihlava 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Benátky n/J 4:0 (kon.)
Havlíčkův Brod – Most 4:2 (kon.) | Olomouc – Kadaň 3:2 (kon.) | Písek – Šumperk 7:4 (kon.)
Beroun – Litoměřice 3:4 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
HC Most
Středa 19.09.2012, 17:30 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Havlíčkův Brod nakonec potvrdil ošemetnou roli papírového favorita, když po napínavé bitvě do posledních okamžiků zvítězil 4:2 a připsal si tři body do prvoligové tabulky. Největšími hrdiny večera jsou zřejmě útočník Milan Kostourek, který zaznamenal hattrick, a obránce Radek Novotný, jenž vstřelil vítězný gól. Opomenout nesmíme ani mladého gólmana Dolejše, který si odbyl domácí premiéru úspěšně. Most potvrdil roli houževnatého soupeře, ale na body dnes nedosáhl. To je pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost, loučím se s vámi a přeji vám hezký zbytek středečního večera. (19:59:24)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    S největší pravděpodobností je o vítězi dnešního utkání rozhodnuto! Mostu nevyšel risk se hrou bez brankáře a v šesti hráči v poli, když se po Marianu Moravovi dostal ke kotouči MILAN KOSTOUREK a střelou do opuštěné brány z prostoru kruhů završuje svůj hattrick! Asistence: Marian Morava.
     
    59:18
    Hraje se už poslední minuta a Most vrhl všechny síly do útoku. Hraje přitom bez brankáře.
     
    58:38
    Hraje se v mosteckém pásmu, kde se hostům nedaří rozehrát. Soupeř je totiž aktivně napadá. Fanoušci se u toho baví zpíváním různých chorálů.
     
    58:05
    Dlouho a nepřesnou nahrávku nestihl havlíčkobrodský útočník zachytit, i když k tomu mnoho nechybělo. Píská se tak zakázané uvolnění domácích.
     
    57:41
    Rebelové v těchto sekundách pořádně provětrali výstroj gólmana Volkeho, který se měl ve svém brankovišti co ohánět proti několika nebezpečným střelám z dobrých střeleckých pozic.
     
    57:08
    Nepřesná střela od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu jen na hůl útočníka Nevyhoštěného, který si najel do středního pásma a nahodil kotouč do útočného pásma, který ještě dojel a ušetřil cenné vteřinky.
     
    56:45
    Havlíčkův Brod teď na ledě jednoznačně dominuje. Hosté si navíc komplikují situaci faulem, když Tauš (MST) je vyloučen na 2 minuty za faul loktem.
     
    56:15
    Po přiťuknutí Polodny od levého mantinelu poslal mohutným nápřahem mezi kruhy osamocený Protivný kotouč směrem na bránu, ale jeho rána postrádala větší přesnost.
     
    55:35
    Ostrčil nabral rychlost, přejel útočnou modrou čáru a vyslal ze své hole rychlou střelu po ledě, jíž brankář Volke vyrazil betony, když k tomu měl nekrytý výhled.
     
    55:11
    Gólman Dolejš zachytil puk a nechtěl si v nebezpečném prostoru zbytečně komplikovat situaci. Před dojíždějícími útočníky soupeře tak raději přerušil hru.
     
    54:28
    Třetinova rána z prostoru mezi kruhy mířila obloučkem do branky, ale gólman Volke ji vytěsnil lapačkou. Akce pokračovala střelou zblízka, s níž si maskovaný muž Severočechů rovněž poradil. Po odpískání jsou současně vyloučeni Charousek (MST) za hrubost a Třetina (HBR) za sekání.
     
    53:50
    Havlíčkův Brod měl další velkou šanci, když se dostal do přečíslení 3 na 1, ale hráči situaci trochu překombinovali a po nepřesné přihrávce nedokázali zakončit!
     
    53:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové hru v početní převaze využívají ve svůj prospěch po krásné akci a znovu vedou! Ladislav Rytnauer poslal kotouč do prostoru u tyčky na Martina Ondráčka, který rychle posunul kus černé gumy na ještě lépe postaveného RADKA NOVOTNÉHO, jenž hbitou a polovysokou střelou bez přípravy nedal brankáři Volkemu nejmenší šanci! Asistence:Martin Ondráček,Ladislav Rytnauer.
     
    53:05
    Svěřenci trenérského tandemu Karel Dvořák - Milan Chalupa sice získali útočné pásmo, jenže dlouhý a urputný souboj u hrazení, do kterého se zapojilo hodně hráčů, přerušuje hvizd sudího. Buly po Volkeho pravici.
     
    52:42
    Hosté vybojovali kotouč do své moci a rychle vyhodili. Domácí se musejí vracet pro puk až k brankáři Dolejšovi, odkud rozjedou další útok.
     
    52:31
    Hranáč (MST) zastavil svého protihráče za hranicí pravidel. Vyfasoval 2 minuty za podražení.
     
    52:25
    Pozadu nechtěl zůstat ani útočník Knotek, který nabral rychlost, sjel si před branku a zblízka nepřehodil u tyčky beton pozorného gólmana Volkeho.
     
    52:00
    Vypadalo to na jasný faul, kterého se hosté dopustili ve svém pásmu proti unikajícímu protihráči. Pokračovalo se ve hře a zblízka pálil nepřesně Rytnauer, který bez přípravy přestřelil horní tyčku. Dnešní utkání sleduje 762 diváků.
     
    51:36
    Bojovníci z Kotliny teď spíše hledají ideální útočnou notu, jež jim v předchozích fázích zápasu pravidelně přinášela velké šance. Nyní se dopustili ofsajdu.
     
    51:10
    Meidl si rovnal kotouč na hůl mezi kruhy až příliš dlouho. Jeden z protihráčů toho využil a kotouč mu vypíchl. Brodský soubor zůstává u puku v útočném pásmu.
     
    50:37
    Havlíčkův Brod rozehrává z hloubi svého obranného pásma a v plném počtu již může mnohem smělejším způsobem pomýšlet i na útočnou fázi.
     
    50:00
    Domácí jsou snad z nejhoršího venku, do návratu druhého potrestaného hráče už zbývá něco kolem půl minuty. Mostu se navíc nedaří zaujmout pásmo.
     
    49:29
    Severočeši se hnali k dorážkám z bezprostřední blízkosti, ale gólman Dolejš na brankové čáře roztáhl své betony a kotouč za svá záda nepustil.
     
    48:53
    Nepřesnou nahrávku Severočechů zachytil v pravém kruhu útočník Polodna a odrazem o hrazení vyhazuje až k brankáři Volkemu. Most se vrací rychle zpět.
     
    48:27
    Tak to je pro rebely hodně nepříjemné. Knotek (HBR) se provinil vysokou holí, Most bude hrát 26 sekund dvojnásobnou početní převahu.
     
    47:45
    Na druhé straně se hnal do úniku Ondráček, ale neměl potřebnou rychlost a byl pronásledovateli dohnán a vytlačen ze střelecké pozice dříve, než stihl zakončit!
     
    47:15
    Po křížné a přesné nahrávce od svého spoluhráče, jež proletěla prostorem mezi kruhy, pálil bez přípravy Bojer, ale těsně minul vzdálenější tyčku!
     
    46:53
    Na lavici hanby vykazuje hlavní rozhodčí Třetinu (HBR) za sekání. Další komplikace pro domácí tým v cestě za třemi body.
     
    46:30
    Havlíčkův Brod vůbec na nic nečeká a snaží se o co nejrychlejší odpověď, jež by mu znovu vynesla nejtěsnější vedení. z obléhání mostecké brány zatím jeho hráči nebezpečnější projektil nevyprodukovali.
     
    45:49
    Most právě vstřelil branku!

    Tak to je tvrdá rána pro Rebely, soupeř ze severu Čech dokázal i podruhé vyrovnat! Ze spolupráce dvojice Kamil Charousek- Marek Čurilla profitoval ZDENĚK TAUŠ, jenž se ocitl úplně sám před brankářem Dolejšem, kterého si rozhýbal kličkou a bekhendem poslal kotouč mezi jeho betony! Asistence: Marek Čurilla, Kamil Charousek.
     
    45:36
    Na druhé straně ledové plochy ukázal své gólmanské schopnosti i Daniel Dolejš,který si doslova smlsl na dalekonosném střeleckém pokusu.
     
    44:54
    Třetina si najel do levého kruhu a vyslal tvrdou jíž gólman Volke ztlumil výstrojí jen těsně vedle sebe, kde však nebyl nikdo z útočníků,který by mohldorážet do opuštěné klece!
     
    44:20
    Havlíčkův Brod neudržel útočné pásmo, ale hosté neměli na protiútok dostatek prostoru ani hráčů. Hrát mohou i nadále domácí Rebelové, kteří drží puk na holích.
     
    43:54
    Obrovský tlak havlíčkobrodské družiny trvá. Naposledy se o ohrožení brány postaral obránce Pavlík, jehož střelu od modré čáry Martin Volke dobře viděl a schoval puk do náruče.
     
    43:10
    Domácí vytrvale obléhají bránu svého soupeře, kterému se nedaří útočnou snahu Rebelů přerušit ziskem kotouče a vyhozením. Gólman Volke se musí mít na pozoru.
     
    42:28
    V obrovské šanci se ocitl při rychlém útoku Endál, kterému přihrál Knotek do předbrankového prostoru. Tvrdá střela bez přípravy skončila jen ve Volkeho moci. Slavíček (MST) si proti střelci pomohl hákováním.
     
    41:31
    Přesilovka Severočechů pokračuje, ale na střelbu z holí mosteckých střelců stále musíme čekat. Gólman Dolejš nemusel vůbec zasahovat.
     
    40:57
    Most se snaží získat útočné pásmo, ale proti velmi dobře pracující defenzívě soupeře se mu to zatím nevede. Gólman Dolejš může zůstat zatím v klidu.
     
    40:19
    Knotek (HBR) se probil přes obránce do dobré palebné pozice mezi kruhy, odkud tvrdě vypálil vedle. Po levé ruce se mu ještě nabízel Vondráček- Neúspěšný střelec dostal 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také prostřední část nabídla hned několik slibných příležitostí na obou stranách ledového kolbiště, ale branky se fanoušci nedočkali. Most zatím potvrzuje pověst houževnatého soupeře, kterému se proti Rebelům daří. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 19:18, v Kotlině prohrává těsně 1:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Jasné zakázané uvolnění teď čárový sudí odpustil Mostu, který toho k nelibosti domácího publika využívá k útočnému snažení. Obrana Rebelů pracuje zatím spolehlivě, Severočechy do koncovky nepustila.
     
    38:40
    Od mantinelu dostal skvělou nahrávku do předbrankového prostoru osamocený útočník Kostourek, který si položil kličkou gólmana a bekhendem mířil nahoru, jenže kotouč mu sklouzl z hole a skončil v moci gólmana Volkeho!
     
    37:56
    Hosté neúnavně napadali rozehrávku svého soupeře z Vysočiny, jehož hráčům to činilo značné potíže. S tlakem se ale nakonec dokázali vyrovnat a chyby se nedopustili.
     
    37:08
    Charousek se prezentoval svižnou střelou zápěstím z velkého úhlu na pravé straně, ale brankář Dolejš, který si odbývá svou domácí premiéru, ukryl puk v lapačce.
     
    36:42
    Za mohutného povzbuzování kotle havlíčkobrodských příznivců zkusil štěstí od modré čáry obránce Pavlík, ale jeho projektil doplachtil jen do Volkeho náruče.
     
    36:38
    Dlouhou a vyrovnanou přetlačovanou spolu svedli hráči obou týmů před brankovištěm gólmana Volkeho. Vítězně z ní vychází strážce mostecké svatyně, jenž nepustil puk za svá záda a přerušil hru.
     
    36:17
    Píská se postavení mimo hru Severočechů, kteří se hnali do útočného pásma. Sudí s odpískáním chvíli čekal a Rebelové se chystali už založit útok.
     
    36:05
    Ostrčil tvrdě vypálil od modré čáry a jeho střelu ještě těsně před brankou tečoval projíždějící Knotek. Gólman Volke si s tou nepříjemností poradil a kotouč zachytil ve své moci.
     
    35:40
    Rebelům se podařilo vstřelit gól, ale ten neplatí, protože byl podle rozhodčího dosažen vysokou holí! Desetiminutový osobní trest za nesportovní chování potom obdržel protestující Ondráček (HBR).
     
    35:20
    Havlíčkův Brod při zkrácené přesilovce kombinoval v útočném pásmu, kde se však dopustil zbytečné ztráty kotouče a málem za to krutě pykal, když na konci mosteckého protiútoku tvrdě pálil z levého kruhu Nevyhoštěný, jehož jedovku vyrazil pozorný gólman Dolejš!
     
    34:50
    Pavlík obkroužil mosteckou bránu a předložil kotouč tísněnému Třetinovi, který o kotouč brzy přišel. Vzápětí však se svými spoluhráči získal puk zpět, ale píská se postavení mimo hru.
     
    34:29
    Za katr putuje Tauš (MST), jenž se proti hokejovým řádům provinil hrubostí.
     
    33:58
    Obránce Pavlů vyslal od modré čáry štiplavou jedovku, kterou brankář Dolejš kvůli špatnému výhledu zpozoroval až na poslední chvíli. Stihl však i přesto pohotově zasáhnout betonem a zamezit pohromě!
     
    33:25
    Domácí hokejisté se teď dvakrát v krátkém časovém sledu zmocnili kotouč a odpálili jej přes všechny čáry do bezpečného prostoru v území Mostu.
     
    33:01
    Ve vynikající střelecké pozici se ocitl osamocený útočník Slavíček, který mohl z mírného úhlu na levé straně skórovat. Gólman Dolejš ale ztlumil střelu k bližší tyčce výstrojí a přikryl puk pod rukavici!
     
    32:30
    Ve vlastním oslabení zakončovali Endál s Knotkem. Prvně jmenovaný z mírného úhlu na pravé straně minul bránu, druhý trefil z mezikruží gólmana Volkeho. Vyloučen na 2 minuty je po přerušení hry Vondráček (HBR) za vysokou hůl.
     
    31:20
    Do zakončení se protlačil na levé straně Gengel, jenže neuspěl, protože minul vzdálenější tyčku gólmana Dolejše. Nyní útočí domácí soubor.
     
    30:54
    Obrovský kus práce teď odvedl Vondráček, který dojel nahozený kotouč v útočném pásmu, zaseknutím se zbavil protihráče a nahrál do dobré pozice Endálovi, který se uvolnil a z kruhů pálil těsně vedle. Soldán (HBR) se brzy dopustil nedovoleného bránění a dostal 2 minuty.
     
    30:10
    Další dvouminutový trest na obou stranách. Za hrubost jsou současně na 2 minuty vyloučeni Hranáč (MST) a Meidl (HBR).
     
    29:48
    Most se zatím úspěšně brání, vyloženou příležitost ke vstřelení branky zatím Rebelům nepovolil. Nyní vyhodil až do blízkosti mladého brankáře Dolejše.
     
    29:10
    Brodský bek Protivný ihned po vhazování v soupeřově pásmu nic složitého nevymýšlel a puk vší silou napálil na bránu. Byla z toho tvrdá rána, jež zasáhla hruď brankáře Volkeho.
     
    29:04
    Kus černé gumy putoval do rohu mosteckého pásma, kde došlo po tuhém boji o kotouč k drobné potyčce. Rozhodčí vše rychle rozehnali a vylučovat nebudou.
     
    28:38
    Po vhazování se dostal kotouč na modrou čáru k obránci Moravovi, který nahodil kotouč směrem na bránu. Gólman Volke však letící kotouč dobře viděl a ukryl jej ve své lapačce.
     
    28:23
    Domácí soubor se protlačil brzy k zakončení, ale nepovedenou střelu z mezikruží bez větších problémů zkrotil ve své výstroji pozorný gólman Volke.
     
    28:11
    Severočechy brzdí vlastní nedisciplinovanost. T. Rohan (MST) si v útočném pásmu pomohl vysokou holí, za což si posedí 2 minuty na lavici hříšníků.
     
    28:00
    Havlíčkův Brod se musí bránit, soupeř má k dispozici zkrácenou přesilovku 5 na 4. Dosud se mu nepovedlo proklouznout do útočného pásma a podržet zde kus černé gumy.
     
    27:25
    Po hrubce v soupeřově obraně mohl zvýšit brodské vedení jeden z Havlíčkobrodských, zřejmě to byl Jan Knotek, který se dostal ke kotouči a zblízka v tísni obránce prověřil pozornost gólmana Volkeho!
     
    26:50
    Havlíčkův Brod nenechal svého soupeře dlouho kombinovat v nebezpečném prostoru kolem svého gólmana Dolejše a po zisku kotouče vyhodil.
     
    26:30
    Morava hledal utěšenou nahrávkou za obranu rozjetého Kostourka, ale ten prudký kotouč nedokázal ztlumit na svou hůl. Na trestnou lavici po útočném faulu navíc usedá Rytnauer (HBR) za držení hole.
     
    25:49
    Brankář Dolejš teď vydatně pomohl svým obráncům, když se vydal na výlet ze svého brankoviště a až u mantinelu schoval kotouč před útočníkem Slavíčkem.
     
    25:05
    Nejdříve zkusil kotouč k bližší tyčce prostrčit rozjetý útočník třetina, ale narazil jen na Volkeho beton. Poté střílel po nahrávce před bránu z první Polodna, ale nesešteloval si dobře mířidla!
     
    24:37
    V závěru přesilovky svého týmu musel předvést svou kvalitu i Daniel Dolejš, jenž si poradil se střelou z levé strany ledového kolbiště, jíž ukryl v náruči.
     
    23:55
    Rebelové získali kotouč v útočném pásmu při soupeřově rozehrávce a mohli vést už od dvě branky. O kotouč si mezi kruhy řekl osamocený útočník Rytnauer, ale jeho dělovka bez přípravy trefila přesně prostor, kam se přesunul gólman Volke!
     
    23:20
    Most nechal odpočinout svoji obranu, když vyvezl kotouč až do útočného pásma, kde chvíli zdržel hru a dokonce i zakončil. Střela od modré čáry ale neměla gólové parametry.
     
    22:30
    Havlíčkův Brod pokračuje v přesilové hře, ale soupeř se zatím velmi dobře brání. i přesto se teď ve velké šanci zjevil Polodna, ale ve velké rychlosti nedokázal usměrnit kotouč do odkryté brány!
     
    21:13
    Hodně rušno teď bylo kolem mostecké branky, ale dva nebezpečné a rychlé projektily z holí Rebelů postrádaly o trochu větší větší přesnost.
     
    20:55
    Kotouč teď rychle mění svého majitele a hra je neurovnaná. To, že si rozumí s holí, teď musel ukázat gólman Dolejš, který odpálil kotouč před mosteckými útočníky.
     
    20:15
    Na ledě se při hře 4 na 4 objevilo více volného prostoru, který se dá využít pro kombinaci či střelbu. Uvidíme, zda toho někdo ze soupeřů dokáže využít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Rebelové budou hrát ještě 5 sekund přesilovku 4 na 3.
     
    Hráči už se nám vracejí na hrací plochu, vše je připraveno na začátek 2. třetiny.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Ve svém úvodu nabídla svižný a útočný hokej, který s sebou kromě dvou slibných šancí přinesl i tři vstřelené branky. Rebely poslal do vedení Milan Kostourek, na což hosté odpověděli zásluhou Ladislava Gengela. Vedení však svému týmu znovu vrátil útočník Kostourek. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:22, vedou Rebelové nad Mostem 2:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Vondráček zkusil štěstí se svou střelou z mírného úhlu na levé straně, ale gólman Volke kotouč u přední tyčky chytil. Po odpískání vyloučen Knotek (HBR) za sekání. Zbytečný faul v útočném pásmu.
     
    19:31
    A pomohl vybojovat dvojnásobnou početní převahu, jež bude trvat 34 sekund. Trest na 5 minut plus do konce utkání dostal J. Divíšek (MST) za bodnutí špičkou hole do protihráče.
     
    19:20
    Kostourek nahodil kotouč do útočného pásma, pokusí se se svými spoluhráči ještě před první sirénou zahrozit.
     
    18:30
    Havlíčkův Brod i s trochou štěstí udržel útočné pásmo a dostal se k ohrožení branky. Meidlovu nahrávku z kruhu na Třetinu tečoval mostecký obránce a gólman Volke musel kotouč od své levé tyčky vyrážet betony.
     
    18:05
    Most dlouho v plném počtu nevydržel. Od mantinelu poslal Polodna puk mezi kruhy na hůl Třetiny, který byl faulován. T.Rohan (MST) pyká dvěma minutami za hákování.
     
    16:50
    Rebelové sice zůstali v útočném pásmu, kde pokračovali v kombinaci, jenže s ní to přehnali na úkor střelby, která se v danou chvíli doslova nabízela. O kotouč nakonec přišli.
     
    16:30
    Po několika nahrávkách v útočném pásmu vypálil od modré čáry zápěstím obránce Ostrčil, ale gólman Volke jeho projektil vyrazil do rohu kluziště.
     
    16:03
    Havlíčkův Brod se pokusil o rychlý návrat do přesilovkového postavení, ze kterého by mohli prověřit pozornost gólmana Volkeho, ale zamezil jim v tom odpískaný offside.
     
    15:30
    Severočeši si lépe poradil s vhazováním ve svém pásmu a po zisku kotouče jej bez dlouhého otálení podél mantinelu odpálili až do Dolejšova hájemství.
     
    15:25
    Nálada se náhle přesně otočila. Nyní jsou na koni domácí Rebelové, kteří si zahrají další přesilovku. Ve středním pásmu se dopustil podražení Slavíček (MST).
     
    14:49
    Domácí se sice znovu chopili vedení, ale musejí si dávat velký pozor na zadní vrátka. Důrazní Severočeši se v mlýnici před jejich bránou tlačili do zakončení, ale gólman Dolejš dobře utěsnil prostor ve svém brankovišti a přerušil hru.
     
    14:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Už jsem chtěl napsat, že Rebelové se zatím horko těžko dostávají přes střední pásmo, když se po nádherné nahrávce Radima Ostrčila v samostatném úniku objevil MILAN KOSTOUREK, který si sjel až před bránu a z několika kroků obstřelil brankáře Volkeho! Asistence: Radim Ostrčil.
     
    13:15
    Polodna mohl rychle vrátit vedení svému týmu, ale jeho střelu z velkého úhlu, kde byl úplně sám, gólman Volke likvidovat nemusel, protože proletěla kousek nad horní tyčkou.
     
    12:55
    Havlíčkobrodská družina ustála i další oslabení bez úhony, ale stále musí čelit ofenzivnímu snažení svého soupeře. Ten se zatím neprobil do koncovky.
     
    12:38
    Za nesportovní chování je desetiminutovým osobním trestem "oceněn" Polák (MST).
     
    12:15
    Svěřenci trenéra Baďoučka se i přes problémy protlačili do útočného postavení, kde však nemají puk zdaleka pod svou kontrolou. Ba naopak, neustále o něj musejí bojovat u hrazení.
     
    11:40
    Most se usadil v útočném pásmu, kde si několikrát vyměnil kotouč a povedlo se mu i zakončit. Tvrdý projektil však jen zaduněl o mantinel za Dolejšovou bránou a domácí se osvobodili.
     
    11:14
    Havlíčkův Brod ustál vhazování v obranném pásmu, když se zmocnil kotouče a rychle vyhodil. Nyní nepouští Severočechy přes střední pásmo.
     
    10:45
    Hosté jsou při chuti a pokračují v obléhání Dolejšovy svatyně. Za držení protihráče odjíždí ke dvěma minutám na lavici hanby Morava (HBR).
     
    10:23
    Most právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno! Od Zdeňka Tauše se kotouč trochu šťastně dostal na hůl LADISLAVA GENGELA, který si úplně sám v mírném úhlu na pravé straně položil na led Daniela Dolejše a podél jeho betonů k bližší tyčce propasíroval kotouč do sítě! Asistence: Zdeněk Tauš.
     
    10:00
    Od modré čáry tvrdě vypálil z mohutného nápřahu obránce Přindiš, jenže ještě dříve, než kotouč dolétl ke gólmanu Dolejšovi, skočil mu do cesty útočník Meidl. Puk tak skončil v ochranné síti.
     
    09:15
    Bojovníci z Kotliny hodně aktivně napadali obranu soupeře, které to činilo velké potíže. Nakonec však ošemetnou situaci ustála a před svou bránou i pod tlakem úspěšně rozehrála.
     
    08:56
    Po vhazování se ke kotouči protlačili hosté ze severních Čech, kteří založili bleskovou akci. Nepohlídali si však přechod přes modrou čáru, za což pykají postavením mimo hru.
     
    08:23
    Pokračuje se v útočném hokeji, který zatím více vyhovuje domácím hokejistům. Nyní se probil k zakončení z levého kruhu útočník Třetina, ale jeho projektil brankář Volke dobře viděl a schoval jej ve výstroji.
     
    07:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové ji bleskově využívají ve svůj prospěch, čímž se dostávají do vedení! Kotouč putoval po ose Ladislav Rytnauer - Martin Ondráček - MILAN KOSTOUREK, přičemž posledně jmenovaný se těsně před brankovištěm rychle zorientoval a úplně sám pohotově dorazil kotouč k bližší tyčce, kam gólman Volke nemohl dosáhnout! Asistence:Martin Ondráček, Ladislav Rytnauer.
     
    07:19
    Za svou snahu jsou odměněni přesilovkou. Hranáč (MST) se proti pravidlům provinil vysokou holí.
     
    07:05
    Svěřenci trenérského tandemu Dvořák - Chalupa pokračují v útočné aktivitě. Zatím drží puk na holích a kombinují v útočném pásmu, ale bez úspěchu.
     
    06:14
    Lukáš Endál o sobě dal důrazně vědět, když se uvolnil v prostoru mezi kruhy a vyslal tvrdou ranou zápěstím, jíž o kousek minul Volkeho levou tyčku!
     
    05:30
    Brankář Dolejš si poradil s dalekonosnou střelou, jíž si ztlumil betony a puk přikryl pod lapačku, čímž přerušil hru. Jeho spoluhráči se snaží rozjet nový útok z obranného pásma.
     
    04:56
    Musil poslal hezkou přihrávku do předbrankového prostoru, kam se vehementně tlačil jeden z jeho důrazných spoluhráčů. Gólman Volke kotouč za svá záda nepustil, těžil z dobrého postavení.
     
    04:40
    Domácí si začínají vynucovat územní převahu. Soupeř je zavřený v hloubi svého obranného pásma, kde se mu nedaří získat puk a osvobodit se.
     
    03:55
    Domácí družina okamžitě zkouší při hře 5 na 5 zaměstnat i obranu svého soupeře. Zatím se jí to nedaří, musí o kus černé gumy bojovat hlavně u mantinelů.
     
    03:22
    Havlíčkův Brod je kompletní. Sluší se podotknout, že oslabení zvládl na jedničku podtrženou, když nemusel čelit výraznějšímu tlaku ani nebezpečnějším šancím.
     
    02:40
    Mostu se nedá upřít v přesilové hře snaha ohrozit gólmana Dolejše, ale obrana Rebelů je zatím pevná jako skála. Všechny útoky odráží a vyhazuje kotouče do bezpečí.
     
    02:00
    Bojovníkům z Kotliny se podařilo vyhodit, ale Severočeši se nastěhovali zpět do útočných pozic. Odtud však byli po ztrátě kotouče rychle vyhnáni.
     
    01:22
    Polák pálil z kruhu, ale gólman Dolejš byl u bližší tyčky včas. Novotný (HBR) je po přerušení vyloučen za držení protihráče.
     
    01:06
    Zatím sledujeme strhující hokej se spoustou šancí na obou stranách. Po střele Meidla, jíž gólman Volke vyrazil, ještě pálil dvakrát od modré čáry obránce Pavlík, ale v obou případech do Volkeho náruče!
     
    00:44
    Havlíčkův Brod se pokusil odpovědět stejnou mincí, jenže jeho rychlý postup zastavilo postavení mimo hru. Most se poté dostal do zakončení ze strany, ale mladík Dolejš byl pozorný.
     
    00:11
    Hosté byli úspěšnější na vhazování a okamžitě založili od své brány nebezpečnou akci. V úniku se ocitl útočník Čurilla, ale tváří v tvář gólmanu Dolejšovi neuspěl se svou střelou, jež skončila na betonech!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V ledovém kolbišti už vidíme i hosty z Mostu. Zápas za pár okamžiků začne.
     
    Rebelové vedeni Danielem Dolejšem, osmnáctiletým gólmanem, který se dnes postaví mezi tyče, už se řadí na své modré čáře.
     
    Trojice rozhodčích už se nám prohání po ledové ploše. Na hráče obou týmů zatím čekáme.
     
    Ochozy zimního stadionu v Kotlině se nám začínají pomalu plnit. Uvidíme, jaká bude dnešní návštěva.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Dolejš (Suchan) - Morava (A), Protivný, A. Jelínek, Soldán, Pavlík (A), Ostrčil, Novotný - Polodna (C), Endál, Vondráček, Knotek, Fiedler, Ondráček, Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Třetina, Musil, Kostourek, Stehlík.

    HC Most:
    Volke (Benda) - Parýzek, Hranáč (C), Pavlů, Charousek, Přindiš, Grundmanis, Tomeček, Havelka - J. Divíšek, Nevyhoštěný, Gengel, Bojer, Slavíček, Čurilla, Heřman, Tauš, Polák, Nedrda, T. Rohan, Vaněk.

    Rozhodčí:
    Robert Čech - Petr Kotlík, Roman Zídek.
     
    Pokud se podíváme na vzájemnou bilanci obou týmů od sezony 2006/2007, tak zjistíme, že Most patří mezi nejméně oblíbené soupeře Rebelů. Ze dvanácti společných duelů se Havlíčkův Brod radoval z vítězství čtyřikrát, zatímco Severočeši si užili vítěznou euforii hned v osmi případech, přičemž hned ve čtyřech vyhráli o tři branky. Výrazně ve prospěch týmu trenéra Baďoučka hovoří také skóre. Most nastřílel 40 gólů, zatímco klub z Vysočiny se trefil devětadvacetkrát.

    Počet odehraných zápasů: 12
    Bilance: 2-2-1-7
    Výsledky: 5:3, 0:3, 3:4, 1:4, 1:4, 3:2sn, 3:4, 2:1p, 3:4p, 3:2, 2:5, 3:4
    Skóre: 29:40
     
    První hokejová liga za sebou už má dvě kola. Pojďme se společně podívat na to, jak si v nich oba dnešní soupeři počínali.

    Havlíčkův Brod si odbyl v nové sezoně 2012/13 úspěšnou premiéru na kluzišti Berouna, kde zvítězil přesvědčivě 7:3. Hattrickem v dresu Rebelů se blýskl útočník Martin Ondráček, jedna z letních posil. Na tříbodový import z doupěte Medvědů chtěli bojovníci z Kotliny navázat v domácím prostředí proti Hradci Králové, ale tomu nakonec podlehli až po dramatické koncovce samostatných nájezdů 4:5. Vybojovali však cenný bod, soupeř totiž vedl pár minut před koncem už 4:2.

    Most se v úvodním kole představil na kluzišti Písku, kde začal dobře. Už v 7. minutě se ujal vedení, když se trefil Zdeněk Tauš. Soupeř ale dokázal v první dvacetiminutovce vyrovnat a v prostřední části překlopil pomyslné misky vah na svou stranu. Tři body už si pohlídal a zvítězil 4:2. Severočeši si mohli spravit chuť na svém ledě, kde přivítali Beroun. Po dvou třetinách Středočeši vedli už 3:0 a v závěrečném dějství dokonce zvýšili na pro domácí hrozivých 7:0. Mosteckým se potom povedlo dvěma brankami porážku trochu zkorigovat.
     
    Dobrý den, na zimním stadionu v Kotlině nás dnes čeká další prvoligové utkání, v němž se spolu střetnou domácí HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Most. Vítáme vás u sledování jeho on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 8. Kostourek (Ondráček, Rytnauer), 15. Kostourek (Ostrčil), 54. Novotný (Ondráček, Rytnauer), 60. Kostourek (Morava) - 11. Gengel (Tauš), 46. Tauš (Čurilla, Charousek)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Morava (A), Protivný, A. Jelínek, Soldán, Pavlík (A), Ostrčil, Novotný - Polodna (C), Endál, Vondráček, Knotek, Fiedler, Ondráček, Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Třetina, Musil, Kostourek, Stehlík.
    HC Most: Volke (Benda) - Parýzek, Hranáč (C), Pavlů, Charousek, Přindiš, Grundmanis, Tomeček, Havelka - J. Divíšek, Nevyhoštěný, Gengel, Bojer, Slavíček, Čurilla, Heřman, Tauš, Polák, Nedrda, T. Rohan, Vaněk.

    Rozhodčí: Robert Čech - Petr Kotlík, Roman Zídek.

    Diváci: 762
    bahis siteleri