Rusko – Česko 2:2 (kon.) | Švýcarsko – Německo 1:3 (kon.) | Norsko – Francie 5:3 (kon.)
Srbsko – Anglie 0:1 (kon.) | Švédsko – Itálie 2:3 (kon.) | Dánsko – Španělsko 1:3 (kon.)
konec
Srbsko
0:1 (0:0)
Anglie
Úterý 16.10.2012, 18:00 • Stadion Mladost, Kruševac • Kvalifikace ME U21
Předzápasové kurzy
     
    Účastníky závěrečného šampionátu v Izraeli tak jsou:
    Izrael, Nizozemsko, Rusko, Německo, Anglie, Norsko, Itálie a téměř 100% i Španělsko, které vede deset minut před koncem utkání v Dánsku 2:0, když domácí duel vyhrálo 5:0. (20:07:10)
     
    Ani tento fakt však již nedokáže změnit skutečnost, že vítězem tohoto duelu se stává Anglie. Ta i přes velký tlak Srbska v druhém poločase odolala a v závěrečném brejku dovedl míč do prázdné branky Wickham, který tak stanovil na 1:0. Když se tento výsledek zrodil i v pátek, je nad slunce jasné, že postupujícím je družina kouče Stuarta Pearce. Celek Srbska se o svou šanci rval srdnatě, avšak až na šanci z prvního poločasu v podání Ninkoviće hostujícího Butlanda příliš neohrozil, a tak končí před branami šampionátu.
     
    Po závěrečném hvizdu se ještě na Stadionu Mladost strhla strkanice mezi hráči obou celků a hostující Rose vidí kartu červené barvy, která jej velmi pravděpodobně připraví o první utkání ME do 21 let v Izraeli 2013.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Anglie právě vstřelila branku!
    Domácím se však na útočné polovině i přes velkou snahu zakončit nepovedlo a hosté skórují z brejku, když do prázdné branky dovedl míč CONNOR WICKHAM.
     
    90+4
    Všechno nebo nic. Přímý kop domácí ze středu hřiště. V pokutovém území i brankář Butland.
     
    90+1
    Luka Milivojević ještě vidí žlutou kartu.
     
    90+3
    A právě Connor Wickham vybojoval na Rodićovi rohový kop pro svěřence Stuarta Pearce.
     
    90+2
    Srbsko je na útočné polovině v křeči a nedokáže přesně kombinovat. Faul Kosanoviće na Wickhama hostům nažene další vteřinky k dobru.
     
    90+1
    Po souboji Rose-Despotović si domácí hrot žádal pokutový kop, avšak ten nepřišel a ani přijít neměl, jelikož to faul v žádném případě nebyl.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Dlouhý nákop na útočnou polovinu Srbska parádně pohlídal Dawson, a tak bude od své branky rozehrávat Butland.
     
    89
    Hosté naposledy střídají. Connor Wickham nahradí Delfounesa.
     
    89
    Své si k tomu měl co říci domácí kapitán Medojević, který za diskuzi se sudím vidí žlutou kartu.
     
    88
    To však nepřichází a na druhé straně vidíme brejk Anglie. Sterling po levé straně vypálil, jenže jeho tečovaný pokus jde do zámezí. To hostům stačí.
     
    88
    Smith fauluje na polovině hřiště Malbašiće a pro domácí to je signál k dobití velkého vápna.
     
    87
    Jedna z mála útočných akcí hostů v druhém poločase měla jen velmi krátký život. Lowe vysunul na pravé křídlo Hendersona, jehož nepřesný centr končí v náručí Branimira Aleksiće.
     
    86
    A další akci domácích po pravé straně kazí nepřesnou nahrávkou útočník CZ Bělehrad Mudrinski.
     
    85
    Despotović sólem z pravé strany chtěl zakončit a to se mu nakonec i povedlo. Tečovaný míč znamená pro Srby rohový kop.
     
    85
    O pár vteřin později Malbašić nepochopil záměry spoluhráčů a nahrává do autu.
     
    84
    Sedmou žlutou kartu utkání vidí po vzdušném souboji Nathan Delfouneso.
     
    83
    Balon z levé strany od Gorana Čaušiće hledala na zadní tyči spoluhráče. Před ním však dobře vybíhá Butland, který situace uklidňuje.
     
    82
    Srbům již docházejí nápady kudy před branku. Centrovaným míčům ze strany poté chybí kvalita, která je v posledních metrech před Butlandem rozhodující.
     
    80
    Blížíme se do cílové rovinky devadesáti minut. Po centru se v pokutovém území hostů uvolňoval Ognjen Mudrinski, jenže byl až příliš aktivní, a tak fauluje.
     
    79
    Ten se však příliš nepovedl a domácí šli do brejku. Z levé strany ale neměl Malbašić příliš možností ke kreativitě, a tak může být za vybojovaný roh pro jeho tým rád.
     
    78
    Rodićovi utíkal po pravé straně Ince, a tak musí faulovat. Pro Anglii to znamená přímý kop z nadějné pozice.
     
    77
    A novice na trávníku přivítal ostrým zákrokem za žlutou kartu domácí Nemanja Gudelj.
     
    76
    Srbsko zastavuje v dalším pokusu o útočnou akci ofsajd. Butland však ještě nerozehraje a počká, jelikož bude jeho celek střídat. Supertalent Liverpoolu Raheem Sterling nahradí na trávníku Zahu.
     
    74
    Velmi dobře hrající Nikola Ninković své představení dnes končí. Jeho místo zaujme Saša Marković. I tak to byl od sedmnáctiletého záložníka Partizanu Bělehrad dobrý výkon.
     
    72
    Brejk hostů se dostal na pravou stranu na Zahu, kterému dobře odcentroval Ince. Prvně jmenovaný upadl, ale penalta se nepíská a útočník hostí vidí žlutou kartu. Jsem však přesvědčen o tom, že tady zahrála hru špatná stabilita nadějného útočník a ne simulace.
     
    71
    Malbašić unikal po pravém křídle, jenže jej o míč připravil znovu výborný Dawson.
     
    70
    Do odraženého míče se ze zhruba třiceti metrů opřel Miloš Kosanović a jeho pokus vůbec nebyl špatný. Postupem času však mířil nad branku, kde také zhruba o metr končí.
     
    69
    Přízemní nahrávka našla v domácím pokutovém území Mudrinskiho, kterému však míč rychle odkopává Dawson. Srbsko bude následně kopat sedmý roh v utkání.
     
    67
    Angličané brání v bloku, který je stažen na vlastní polovinu s napadajícím Zahou, který působí v roli jediného útočného tykadla. Domácí tým si s tím zatím neví rady.
     
    65
    V pohádkové příležitosti už už zakončoval novic Malbašić, jenže je pískán ofsajd. Domácí hráč i tak pálí nad branku. Srbsko to teď zkouší na hosty centrovanými míči na útočnou polovinu hřiště.
     
    62
    Střídání hostů. Lees nahrazuje na trávníku Sordella.
     
    61
    Celku kouče Aleksandara Jankoviće se teď po stranách nedařilo, a tak navíc fauluje ve vzduchu Ninković svého strážce Rose.
     
    59
    A dohrál i Nemanja Kojić, jenž opustí hřiště a nahradí ho Djordje Despotović.
     
    59
    Ještě před ním ale i dvě střídání Srbska. Jako první hřiště opouští Lazović, kterého střídá Filip Malbašić.
     
    59
    Hrají pouze domácí a především aktivní Ninković. Jeho procházení obranou končí následnou střelou, která jde po teči do zámezí. Uvidíme roh.
     
    57
    Kosanović hledal dlouhým pasem na hrotu útoku Mudrinskiho, jenže ten na nepřesnou nahrávku zareagovat nedokázal. Butland rozehrává od své branky.
     
    55
    Tlak Srbů pokračuje, avšak příliš sebevědomí byl na pravém křídle Lazović, který obehrál obránce, ale nestačilo mu to a chtěl ho obejít i ve druhém případě. V tom už však byl Rose připraven a záměr přečetl.
     
    53
    Z pravé strany zahrál přímý kop domácích Lazović. Odražený míč zkusil bez většího ostychu poslat na Butlanda z levé strany agilní Ninković a hostující brankář musí vytáhnout parádní zákrok, kterým vyráží dělovku nad!
     
    51
    Velmi nebezpečně vypadající brejk domácích musel zastavit za cenu žluté karty Smith. Pro obranou čtyřku Anglie to tak již třetí žlutá, velmi nepříjemná situace pro celek kouče Stuarta Pearce.
     
    50
    A jsou to především Srbové, kteří hrozí v úvodních minutách druhé půle. Prudká nahrávka, či střela šla středem hřiště na Mudrinskiho, jenže tomu prošla bohužel pro domácí pod kopačkou.
     
    48
    Nepříjemné chvíle teď hostům způsobila nahrávka Čaušiće, který ji převzal od Lazoviće a ostrým centrem hledal spoluhráče v pokutovém území. Dawson byl na místě a hlavou odvrací přízemní centr.
     
    47
    Signál z přímého kopu hledal na pravé straně pokutového území hostujícího Dawsona. Ten však na vysoký míč nedoskočil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvod patřil hostům, kteří díky Sordellovi mohli jít do vedení. Jeho pravačka však napálila pouze tyč, a tak se stav neměnil. Postupem času se do hry dostal i tým Srbska, který měl místy slušnou převahu, avšak na vyložené šance to nestačilo. Anglie tak je 45. minut + případné nastavení od postupu na ME do Izraele. Druhý poločas, který pravděpodobně začne v 19:04 však domácí tým hnaný frenetickým publikem rozhodně nevypustí a postup se ještě popere.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Souboj Lazović-Rose skončil lépe pro druhého jmenovaného, který si svým pohybem vysloužil faul.
     
    45
    První poločas je nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Opravdu hodně nepěkný zákrok teď použil Kojić, který, trefil Rose bez balonu a vidí za to žlutou kartu.
     
    43
    Henderson hledal v pokutovém území vysunutého Dawsona, jenže ten znovu fauluje. V Kruševaci navíc posledních pár minut začíná pršet, a tak terén bude horší a horší.
     
    41
    A po něm zakončuje Luka Milivojević z pokutového území jen zhruba dva metry nad horní tyč brankáře Butlanda.
     
    40
    Nepovedený výkop Branimira Aleksiće se poté se štěstím vrátil na útočnou polovinu, kde si až příliš velké sousto vzal na své kopačky Lazović. Na hranici velkého vápna se však do zakončení nedostal. O pár vteřin později to po zblokované ráně Mudrinskiho bude roh.
     
    38
    Po faulu na Smitha zahrával hostující celek přímý kop z pravé strany. Míč si vzal Henderson a jeho slušná nabídka do vápna našla hlavu Dawsona. Ten však ve spolupráci s Delfounesem fauloval brankáře Aleksiće, a tak z toho ohrožení branky není.
     
    36
    Po fázi hry, ve které bylo k vidění především hodně nepřeností zpracoval vysoký míč krásně Ninković. Mladý hráč Partizanu Bělehrad našel zpětnou nahrávkou Kojiće, jehož tečovaná rána končí mimo Butlandovu branku.
     
    33
    Hendersonův centr z levé strany se do pokutového území sice kroutil pěkně, jenže tentokrát si s ním Aleksić v brance domácích v pohodě poradil a boxuje pryč.
     
    31
    Houževnatý a nadšeně bojující tým Srbska je hnán za brankou skandujícím domácím publikem. Ninković výborně napadal Caulkera, ale ten zahrál zkušeně, a tak mají míč Angličané.
     
    29
    Druhá žlutá pro hosty. Hbitý Kojić unikal po levém křídle Caulkerovi, který jej zastavuje za hranicí pravidel.
     
    29
    A znovu ten Lazović! Ofenzivní hráč Crvene Zvezdy Bělehrad to zkusil přes Rose, chytře ho zkoušel obhodit, avšak neuspěl. Do útoku tak jdou svěřenci kouče Pearce, kteří si stále hlídají náskok z prvního utkání, které vyhráli 1:0.
     
    28
    Butland v akci proti nepříliš prudké ráně Lazoviće, kterou celkem v klidu chytá u své levé tyče.
     
    27
    Vidíme první žlutou kartu klání. V první chvíli to vypadalo, že fauloval domácí Gudelj, ale při bližším pohledu je jasné, že se provinil levý zadák Anglie Rose. Ten loktem trefil Kojiće.
     
    24
    Angličané odpovídají podobně! Centr z levé strany hrubě podcenil Aleksić, který při svém výletu mimo malé vápno vůbec neaatakoval míč a může být jen rád, že Dawson jeho minelu do branky nedopravil. Balon končí zhruba dva metry mimo.
     
    23
    A po něm přichází největší šance Srbska v duelu! Přímý kop Lazoviće byl prodloužen na Medojeviće. Ten nezazmatkoval a posunul zpětnou nahrávkou na Nikolu Ninkoviće, který však svou pravou nohou míří jen zhruba metr od hostující branky! Na velké šance tedy máme vyrovnáno 1:1!
     
    22
    Na levé straně obrany si povinnosti splnil Rose, který čistě zastavil Lazoviće. Následně však fauluje Delfouneso, a tak si domácí zkusí přímý volný kop ze slušné pozice.
     
    20
    Po delším čase i Anglie. Saha posunul na pravé straně na Sordella, jenže jeho pokus míří pouze do chráničů Medojeviće.
     
    18
    A do třetice akce domácích. Znovu u toho byl Nemanja Kojić, ale ani teď jeho nahrávka na levou stranu do tandemu nevyšla. Srbové přesto u míče.
     
    16
    Domácí se probouzejí. Přízemní a pomalý centr Kojiće si našel na hranici pokutového území hráč Partizanu Bělehrad Nikola Ninković, který ale Butlanda příliš neohrozil. Hostující brankář ránu pohodlně v pokleku chytá.
     
    15
    Lazović chytře nahrával z pravé strany do středu hřiště, kde si již dělal místo ke střele Kojić. Ten sice po souboji se Smithem upadnul, avšak hostující pravý bek zahrál precizně čistě, a tak hra pokračuje.
     
    13
    Thomas Ince centroval od rohového praporku přímo do branky, ale jeho navštívenku na Aleksiče ani nepustil Ognjen Mudrinski. Navíc byl pískán útočný faul, a tak hraje Srbsko.
     
    11
    Po další chybě domácích se na pravé straně dostal k míči Zaha. Jeho centr na zadní tyč ale Delfouneso stihnout nemohl, jelikož jde míč do zámezí.
     
    9
    Na celku kouče Jankoviće je více než znatelná nervozita. Drobné chyby v rozehrávce znamenají, že s míčem na kopačkách hraje zatím především Anglie.
     
    7
    Rodić zastavil průnikovou nahrávku Ince, ale i tak se domácí musí nadále bránit. Hráči Anglie mají na svém kontě za sedm minut snad dvacet autových vhazování.
     
    6
    Srbové jako opaření nedokáží odpovědět stejnou mincí a jejich dlouhé nákopy na útočnou polovinu zatím příliš úspěchů nesbírají.
     
    4
    Velká šance přichází na straně hostů až o pár vteřin později. Henderson našel parádně na levé straně Sordella, který si velmi snadno poradil z domácí obranou a prudkou střelou pálí svou pravačkou do tyče!
     
    3
    Hlučné domácí publikum žene domácí do dalšího útoku, avšak tým Srbska se musel bránit. Centr z levé strany ale Rose neposlal do vápna ideálně, a tak může být Aleksić v klidu.
     
    2
    V úvodních vteřinách to je podle očekávání celek domácích, který se tlačí směrem vpřed. Po dobré práci Mudrinskiho uvidíme první rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky na trávníku, po státních hymnách začínáme.
     
    Zatežené nebe a pomalu plnící se Stadion Mladost v Kruševaci již pomalu odpočítává poslední vteřinky do výkopu. Pro úplnost doplním, že dnešní klání bude řídit rozhodcovská trojice z Turecka, když hlavním sudím je Hüseyin Göçek, který má v domácí Süper Lig odpískáno přes sto utkání.
     
    Sestavy jsou oznámeny, tak si k nim něco málo povíme. Domácí lodivod Aleksandar Janković, který při funkci trenéra reprezentace do 21 let trénuje i Crvenu Zvezdu Bělehrad vyřešil absence takto. V obraně se nově objevují Kosanović s Rodićem, v záloze uvidíme od úvodního hvizdu Čaušiće a Ninkoviće. A v útoku pak dostává místo Despotoviće prostor Ognjen Mudrinski a Nemanja Kojić. Hostující trenér Stuart Pearce udělal změny jenom dvě, když Rodwella nahradí Lowe a Raheema Sterlinga ofenzivní hráč, který momentálně reprezentuje barvy Blackpoolu Nathan Delfouneso.
     
    Úvodní sestavy:

    Srbsko (4-4-2): Aleksić - Gudelj, Medojević, Kosanović, Rodić - Lazović, Milivojević, Čaušić, Ninković - Mudrinski, Kojić.

    Trenér: Aleksandar Janković

    Anglie (4-2-3-1): Butland - Smith, Caulker, Dawson, Rose - Henderson, Lowe - Zaha, Ince, Delfouneso - Sordell.

    Trenér: Stuart Pearce

    Rozhodčí: Hüseyin Göçek - Çem Satman a Kemal Yilmaz (všichni TUR).
     
    Mírnými favority jsou hosté, kterým k postupu na šampionát stačí uhrát jakákoliv remíza, avšak domácí Srbové slibují ústy svého kapitána Medojeviće úplně jiný duel, než jaký byl k vidění v Anglii. Kdo se připojí k již jistým účastníkům Izraeli a Rusku? Bitva o postup na mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 21 let 2013 v Izraeli začne na Stadionu Mladost v Kruševaci v 18:00.
     
    Srbsko

    Na druhé straně ''Orlići'', mladí orli, konkrétně jejich hlavní trenér Aleksandar Janković bude mít spolu se svým realizačním týmem před dnešním rozhodujícím duelem daleko větší problémy s tím, jak postavit základní jedenáctku. Pro přílišný počet žlutých karet dnes totiž jistě neuvidíme dva hráče Crvene Zvezdy Bělehrad, zadáky Aleksandara Pantiće a Filipa Mladenoviće. Srbská média navíc spekulují nad startem stěžejního hráče ofenzívy, Darka Lazoviće, který bojuje s nemocí.
     
    Anglie

    Teď už něco k samotným týmům, začneme hosty. Ti, jak jsem již poznamenal přijíždějí na horkou půdu soupeře a výhodou jedné branky. Pro jejich kormidelníka Stuarta Pearce však všechny zprávy až tak pozitivní nejsou. Hodně mrzet jej může obzvláště absence jednoho z lídrů, Jacka Rodwella, který pro zranění střídal v minulém utkání již o poločase. Do středního Srbska poté nedocestovali ani Robinson a Rudd, ale v obou případech se jedná o hráče širšího kádru. Zajímavostí je, že celek Anglie neabsolvoval předzápasový trénink v Kruševaci, ale v stokilometrů vzdáleném Niši.
     
    Sestavy z prvního utkání, které bylo odehráno 12.10.2011 na Carrow Road v Norwichi:

    Anglie 1:0 Srbsko (0:0)

    Branka: 65. Dawson (pen.)

    Anglie (4-2-3-1): Butland - Smith, Caulker, Dawson, Rose - Henderson, Rodwell (46. Lowe) - Zaha, Ince, Sterling (66. Townsend) - Sordell (77. Wickham).

    Trenér: Stuart Pearce

    Srbsko (4-2-3-1): Aleksić - Gudelj, Medojević, Pantić, Mladenović - Milivojević, Marković (66. Čaušić) - Milunović, Lazović (79. Kojić), Malbašić (57. Jojić) - Despotović.

    Trenér: Aleskandar Janković.

    Rozhodčí: Deniz Aytekin (GER).
     
    První duel tohoto dvojutkání se odehrál v Norwichi. Domácí výběr kouče Stuarta Pearce v něm sice měl po celý zápas územní a střeleckou převahu, ale do odvety vstupuje s náskokem pouze jediné branky. Tu zajistil ''The Young Lions'', tedy mladým lvům v 65. minutě obránce Craig Dawson, který se trefil z pokutového kopu.
     
    Baráž o mistrovství Evropy do 21 let v Izraeli v roce 2013 má v úterý před sebou šest utkání, která defenitivně zpečetí osm účastníků na finálovém šampionátu. Nás dnes bude zajímat duel mladíků Srbska, kteří ve středním Srbsku, v Kruševaci na Stadionu Mladost přivítají tým Anglie.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Mišovec

    Branky: 90+4. Wickham

    Karty:   44. Kojić (SRB), 77. Gudelj (SRB), 89. Medojević (SRB), 90+1. Milivojević (SRB) - 27. Rose (ENG), 29. Caulker (ENG), 51. Smith (ENG), 72. Zaha (ENG), 84. Delfouneso (ENG)   0. Rose (ENG)


    Srbsko: Aleksić - Gudelj, Medojević, Kosanović, Rodić - Lazović (59. Malbašić), Milivojević, Čaušić, Ninković (74. S. Marković) - Mudrinski, Kojić (59. Despotović).

    Trenér: Aleksandar Janković

    Anglie: Butland - Smith, Caulker, Dawson, Rose - Henderson, Lowe - Zaha (76. Sterling), Ince, Delfouneso (89. Wickham) - Sordell (62. Lees).

    Trenér: Stuart Pearce

    Rozhodčí: Hüseyin Göçek - Çem Satman a Kemal Yilmaz (všichni TUR)

    Diváci: 10 331
    bahis siteleri