Ružomberok – Nitra 2:1 (kon.) | Senica – Prešov 2:0 (kon.) | Trnava – Žilina 1:2 (kon.)
Zlaté Moravce – Myjava 3:1 (kon.) | Trenčín – B. Bystrica 1:1 (kon.)
konec
AS Trenčín
1:1 (0:1)
MFK Dukla Banská Bystrica
sk Sobota 20.10.2012, 17:30Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Vitajte, vážení priatelia futbalu, pri sledovaní ďalšieho corgoňligového víkendu. Po reprezentačnej prestávke sa nám opäť otvoria brány štadiónov. Inak tomu nebude ani pod Matúšovým hradom v Trenčíne, kde domáci futbalisti AS Trenčín privítajú hostí z Dukly Banskej Bystrice.

    Pri pohľade na tabuľku sú na tom domáci o niečo lepšie ako Bystrica. Zverenci Adriána Guľu sa aktuálne nachádzajú na piatej priečke s 18 bodmi vďaka niekoľkým výborným výsledkom, a to najmä z domácej pôdy. Naposledy sa Trenčania radovali zo zisku troch bodov v Nitre, kde zvíťazili 2:1.Pred sebou však majú húževnatého súpera, ktorý taktiež dokázal potrápiť nejedno mužstvo z horných priečok tabuľky.

    Banská Bystrica sa nachádza aktuálne na deviatej priečke. Pri kolónke s počtom bodov je napísané číslo 14, a to za 1 výhry a 5 remíz.Práve tento ukazovateľ radí mužstvo zo stredného Slovensku medzi najčastejšie remízujúce mužstvá. Bystričania sa pokúsia určite v Trenčíne získať nejaké body. Proti domácim, ktorým to však na umelej domácej tráve ide ako od ruky, to bude ťažký oriešok. Poradí sa Dukle rozlúsknuť ho?
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Volešák Baez, Depetris, Holúbek, Mondek, Čogley, Kleščík, Diaz, Godál, DaSilva, Štefánik.

    FK Dukla Banská Bystrica: Belic - Chrappan, Gyomber, Považanec, Pančík, Ferenčík, Turňa, Brašeň, Slančík, Hlinka, Savič.

    Rozhodca: Chmura - Vorel, Chocholuš.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Výkop mali hostia, ale prišli o loptu a Čogley bol pri samostatnom prieniku po pravej strane faulovaný.
     
    2
    Pokus od Baeza o vysunutie Depetrisa skončil neúspešne, lopta skončila v aute.
     
    4
    Ďalšia domáca kombinácia končí neúspechom, tentoraz ju však zastavil hvizd hlavného rozhodcu, ktorý Holúbekovi v úniku odpískal ofsajd.
     
    5
    Bystričania mali obrovské problémy s rozohrávkou, až sa zamotali a na ľavej strane pred pokutovým územím obral Holúbek o loptu Považanca, prihral Baezovi, ale ten z dobrej pozície netrafil bránu hostí.
     
    6
    Brejkom pohrozili aj hostia na druhej strane. Kolmú prihrávku do pokutového územia sa snažil spracovať Brašeň, ale pred ním odvracal do autu DaSilva.
     
    7
    Kleščík odkopával v nepríjemnom strete lopte, nohou dopredu ho nešťastne trafil hosťujúci Hlinka, bude sa rozohrávať štandardná situácia.
     
    8
    Domáci zahrali nakrátko a k strele z diaľky sa dostal Baez, no jeho pokus letel vysoko nad.
     
    8
    Ďalší pokus domácich, no teraz nie som istý, o čo Godálovi išlo, pretože jeho pokus nebola ani strela a ani strieľaná prihrávka.
     
    9
    Menšie zaváhanie brankára hostí Belica, ktorý vo veľkej vzdialenosti odkopával loptu smerom do brány, netrafil ju však ideálne. Tá pristála na kopačke Baeza, ktorý sa z prvej pokúsil trafiť odkrytú bránu, ale to by musel byť veľký kúzelník, aby sa mu to z takejto vzdialenosti podarilo.
     
    10
    Pokus hostí o únik sa skončil ofsajdom, v ktorom sa ocitol Brašeň. Lopta pre domácich.
     
    12
    Bystričanom bol odpískaný ďalší ofsajd, tentoraz sa však rozčúlil už aj tréner hostí a veruže právoplatne. Lopta bola totiž úplne niekde inde ako postavenie hráča, ktorý nemal záujem o hru.
     
    14
    Trošku kostrbatá akcia hostí sa nakoniec skončila zakončením. Po šťastných odrazoch lopty sa dostala na kopačku Hlinku, ktorý ale páli nad Volešákovu bránu spoza šestnástky.
     
    15
    Najväčšia šanca doterajšieho priebehu zápasu, ktorú však domáci Trenčania nepremenili na úvodný gól. Z pravej strany prišla centrovaná lopta posadená presne na hlavu Davida Depetrisa, ktorý ju však umiestňuje len tesne vedľa tyče !
     
    16
    Chybu hostí mohol pred pokutovým územím využiť Diaz, ale trafil len pred sebou stojaceho hráča Bystrice, roh pre domácich.
     
    18
    Rovnaká situácia ako pred chvíľkou s rovnakým koncom. Opäť prišiel center, na ktorý najvyššie dokázal vyskočiť Depetris, no ani tentoraz svoju hlavičku neumiestnil presne. Lopta opäť letela len tesne vedľa ľavej tyče.
     
    18
    Prvú žltú kartu v stretnutí vidí za faul domáci hráč DaSilva.
     
    20
    Hlavičkový pokus prišiel aj po tretej štandardnej situácii, ktorou bol teraz pre zmenu roh. Zmenil sa nám aj aktér hlavičky. Peter Kleščík netriafa vo vzduchu priestor brány.
     
    22
    Ďalšie ohrozenie brány Belica. Postaral sa oň Samuel Štefánik, ale brankár Bystrice bol pripravený na mieste.
     
    23
    Trenčín dal gól!
    Doteraz domácim hlavičkové pokusy nevychádzali, ale ten IVANOV DIAZOV z 23.minúty už skončil v bystrickej sieti. Po centri z pravej strany prehlavičkoval domáci záložník Belica a posiela svoj tím do vedenia. Treba podotknúť, že zaslúženého, keďže domáci sú aktívnejší.
     
    26
    Druhá žltá karta putuje taktiež na konto domácich. Videl ju za faul v strede poľa Samuel Štefánik.
     
    27
    Banskej Bystrici sa podarilo dostať sa na útočnú polovicu, ale k úniku sa dopracovali nedovoleným ofsajdovým spôsobom.
     
    28
    Narážačka domácich futbalistov pred pokutovým územím, po ktorej prišla strela z kopačky Štefánika, Belic len kontroloval let lopty vedľa brány.
     
    30
    Polhodina hry je za nami a môžeme po nej pokojne skonštatovať, že Trenčín je lepší, aktívnejší, kombinačne zrelší a zaslúžene vedie.
     
    32
    Domáci v ďalšom pokuse o hlavičkový súboju v šestnástke Bystrice. Síce ho vyhrali, ale jeho platnosť nebola odobrená ofsajdom.
     
    35
    Zápas nám trošku stráca tempo, hoci na domácich stále vidno aktivitu smerom dopredu.
     
    27
    Domáca kombinácia teraz vyústila takmer do gólovej šance. Čogleyho center sa nepodarilo zahlavičkovať Depetrisovi, no lepšie vyzerala následne Štefánikova dorážka. Aj tej však na ceste do brány chýbala toho viac.
     
    37
    Najväčšia šanca Banskej Bystrice uzrela svetlo sveta, no hostia po nej ostávajú sklamaní. Sám pred bránkou zľava sa ocitol Ferenčík, ale vybehnutého Volešáka len nastrelil, čím ho neprekonal.
     
    40
    Depetris to teraz dobre myslel s prihrávkou do behu spoluhráčovi Mondekovi, ktorý bol však o niečo rýchlejší ako lopta. Inak by sa rútil sám na Belica.
     
    42
    Únik hostí po ľavom krídle Ferenčíkom zastavený vzhľadom na ofsajd.
     
    43
    Godál pravačkou zatočil loptu do šestnástky, najvyššie však na ňu vyskočil Belic.
     
    44
    Čogley centroval, Holúbek loptu špičkou kopačky nadvihoval,, no nikoho týmto svojím zámerom nenašiel. Akurát tak rukavice pripraveného Belica.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    Godál posielal zo začiatku polčasu vonkajším priehlavkom center priamo na nožničky Depetrisa, ktorému chýbali centimetre na to, aby ich presvedčivo trafil.
     
    49
    Center z kopačky Čogleyho nabral zvláštny smer a Belic musel von z brány, aby ho vyboxoval.
     
    50
    AS od úvodu druhého polčasu v aktivite o strelenie druhého gólu. Center Štefánika sa snažil jemne hlavou pohladiť Depetris, no nestalo sa tak. Napriek tomu narobil Belicovi vcelku veľké problémy, lopta napokon neletela do priestoru brány.
     
    55
    Prvé striedanie prichádza v tábore hostí. Slančíka strieda Rejdovian.
     
    56
    Hra sa opäť presúva na útočnú polovicu AS, kde sa vlastne hrá od začiatku druhého polčasu.
     
    56
    A teraz sa mohla vyvíjaná aktivita domácim vrátiť druhým gólom. Čogley sa opäť prezentoval pekným centrom do pokutového, na ktorý ako posledný hráč nabiehal Depetris, ale opäť netriafa priestor brány !
     
    58
    Mondek v stopercentnej šanci. Dostal s k lopte v pokutovom území, kľučkou doľava sa uvoľnil, no lopte v postavení samého pred Belicom napálil len do stojaceho brankára Bystrice. Následne netrafil bránu z dorážky hlavou Depetris !
     
    60
    Žltou kartou prvýkrát v zápase odmenený aj hostia. Videl ju hráč s číslom 14 Michal Pančík.
     
    61
    Dobrá Depetrisova strela po zemi, Belic vyráža len na roh.
     
    63
    Priamy kop domácich z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    63
    Holúbekova ľavačka však letela veľmi vysoko.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2212 divákov.
     
    65
    Domáci vo veľkej aktivite v posledných minútach. Bystrica sa musí brániť a zatiaľ to na čele s brankárom Belicom úspešne zvláda.
     
    67
    Bystrická brána je teraz ako strelnica pred ostrými nábojmi z kopačiek domácich futbalistov. Naposledy sme videli nádherne vystreliť Mondeka, ale jeho pokus len o centimetre míňal spojnicu bystrickej brány.
     
    68
    Na druhej strane prichádzal rýchly protiútok hostí. Ferenčík stál v ofasjde, ale rozhodcovia dlho váhali, čo majú spraviť. Napokon odkývali ofsajd a podľa nás urobili správne rozhodnutie.
     
    69
    Banská Bystrica dala gól!
    Trenčania teraz dokonale doplácajú na svoju "neschopnosť" premeniť čisté gólové šance. MILAN FERENČÍK sa dostal k zakončeniu zvnútra šestnástky a lopta končí v sieti.
     
    72
    Domáce AS sa snaží ihneď odpoveď. Teraz na to mali príležitosť z rohového kopu a aj následnej dorážke, ale obrana Bystrice bola skalopevná.
     
    73
    Čogley teraz musel zatiahnuť ručnú pred prenikajúcim Ferenčíkom, a tak ho za cenu žltej karty stiahol na trávnik.
     
    75
    Domáci striedajú. Za Čogleyho Mazan.
     
    75
    A v tom istom čase za Diaza Lobotka.
     
    77
    Domáci po zmených ofenzívne ožili, ale gól sa im zatiaľ nedarí streliť.
     
    78
    Hra sa teraz presťahovala na opačnú stranu, Bystrica hrá pred Volešákom, ktorý ale chytá hlavičkový pokus hostí.
     
    79
    V pokutovom území AS Trenčín sa teraz ocitol ležať jeden z hráčov Banskej Bystrice. Nevieme, kto to je, no leží a nevstáva.
     
    81
    Zrejme bude všetko v poriadku, zranený Rajdovian už po vlastných kráča.
     
    82
    Rajdovian však ďalej nemôže hrať, preto ho strieda Sakhniuk.
     
    83
    Poslednýkrát striedajú aj domáci. Ihrisko opustil Baez, na jeho miesto prišiel Mazáň.
     
    85
    Lobotka si vymenil loptu s Godálom, napokon prvý menovaný odcentroval a našiel hlavu Mazána, ktorému sa ale hlavička vôbec nepodarila.
     
    86
    Posledné striedanie vidíme aj v celku Banskej Bystrice. Odchádza strelec gólu Ferenčík, prichádza Podstavek.
     
    87
    AS nasťahované na útočnej polovici v snahe o víťazný gól.
     
    88
    Depetris sa dostal k hlavičke, ale ani táto mu nevyšla, lopta skončila na sieti, ale zvrchu brány.
     
    90
    Blíži sa koniec zápasu, uvidíme, koľko hlavný rozhodca pridá k riadnej hracej dobe.
     
    90
    Podstavek mal na ľavej strane kopec priestoru, no svoje zakončenie spackal a poslal loptu vedľa Volešákovej brány.
     
    90
    Druhý polčas sa predĺži o tri minúty.
     
    90+1
    Štefánik si loptu pohodil dopredu, no jeho strela letela nad bránu.
     
    90+1
    Belic zdržiava, vyslúžil si za to žltú kartu.
     
    Koniec zápasu. (19:19:54)

    Tomáš Kyselica

    Branky: 23. Diaz - 69. Ferenčík

    Karty:   18. DaSilva (TRE), 26. Štefánik (TRE), 73. Čogley (TRE) - 60. Pančík (BBY), 90+1. Belic (BBY)


    AS Trenčín: Volešák Baez, Depetris, Holúbek, Mondek, Čogley, Kleščík, Diaz, Godál, DaSilva, Štefánik.
    MFK Dukla Banská Bystrica: Belic - Chrappan, Gyomber, Považanec, Pančík, Ferenčík, Turňa, Brašeň, Slančík, Hlinka, Savič.

    Rozhodčí: Chmura - Vorel, Chocholuš

    Diváci: 2212
    bahis siteleri