HC Kladno – HC Litvínov 2:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 0:5 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
0:5 (0:2, 0:3, 0:0)
HC Dukla Jihlava
Středa 24.10.2012, 17:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod Kapacita: 4000 • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z dohrávaného desátého kola extraligy staršího dorostu. Dnes na nás čeká derby Vysočiny mezi regionálními rivaly. Dva největší rivalové HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Dukla Jihlava se dnes střetnou o další body do tabulky. Utkání začíná v 17:00.
     
    Rebelové o uplynulém víkendu nedokázali prolomit nepříznivou sérii proher a i nadále jsou poslední. Již celých devět zápasů nepoznala družina vedená Cachnínem sladkou chuť výhry a spíše okouší hořkost porážek. I proto jsou Havlíčkobrodští beznadějně poslední. O posledním víkendu podlehli Rebelové postupně Písku a Pardubicím. O všechny tři branky se postaral jediný hráč - Liridon Dupljaku.

    Havlíčkův Brod proti Jihlavě v letošní sezoně nasbíral 25% všech svých bodů. Získal jeden bod za prohru v samostatných nájezdech.

    Jihlava naopak zažívá výborné období. Dukla drží třetí příčku a o uplynulém víkendu si připsala dva velmi cenné skalpy. Jihlavané nejprve hostili lídra z Liberce, jehož zdolali 2:1 díky výbornému výkonu brankáře Dominika Svobody, který v posledních zápasech chytá parádní formu. Den na to odehrála Dukla další těžké utkání na ledě Písku, který drží druhou pozici. Jihlavští díky dvěma brankám Jan Mandáta svého soupeře porazili 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák (Vaněček) - Cívka "A", Ludvík "C", Klofáč, Hlídek "A", Bancíř, J. Vacek, L. Vala, Ficek, Polák, Semrád, Krajhanzl, Mozr, Málek, Dupljaku, Mäki

    HC Dukla Jihlava: Svoboda (D. Vacek) - Brussmann, Košař, Severa, J. Mandát "C", Žuček, Dvořák, Půža, M. Mandát, Mahút, Kochánek, Bambula, Hotař, Jícha, Beran "A", Port "A", Vykouk, Anděl

    Rozhodčí: Jiří Kareš - Milan Kis, Tomáš Kukeně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jihlava vyhrála úvodní buly a nahodila ze svého obranného pásma puk na domácí branku. Gólman Novák si připsal první zákrok. Puk podržel pod lapačkou.
     
    00:46
    Rebelové se probíjeli do útočné třetiny, ale nadvakrát se jim to nepovedlo. Nejprve je zastavili obránci soupeře a následně zahráli na zakázané uvolnění.
     
    01:13
    V permanenci byli nyní obránci obou celků. Nejprve zastavil Václav Ficek průnik Simona Berana a následně si Jaroslav Hotař poradil s výpadem domácího celku.
     
    02:20
    Bude se vylučovat a zimním stadionem se line tón hlasu rozhněvaného Richarda Cachnína. Na trestnou lavici totiž míří Dominik Cívka (HBR) za podražení.
     
    02:49
    Kombinaci Dukly zvládli Rebelové ubránit a hned zkraje se osvobozují. Jiří Severa byl na kruhu zablokován Rostislavem Klofáčem a kotouč ze třetiny odpálil Liridon Dupljaku.
     
    03:45
    Jihlava se nyní usadila napevno v útočném pásmu a na pravém kruhu se dostal ke střele Václav Půža, ale Čeněk Novák včas zasáhl lapačkou a kotouč v ní podržel.
     
    04:21
    Rebelové jsou v plném počtu. Závěr oslabení dohráli domácí hráči v poklidu, jelikož se jim podařilo vyhodit kotouč až do míst, kde je vládcem Dominik Svoboda.
     
    05:07
    Dukla právě vstřelila branku!

    Jihlava se dostává do vedení! Dukla si kombinační hrou v útočné třetině vytvořila tlak, který vyústil v průnik SIMONA BERANA, který dostal za brankou puk od Jiřího Bambuly, vykroužil přes dva hráče až na kruh a pohotově zavěsil kotouč nad rameno Nováka! Asistence: Jiří Bambula.
     
    05:53
    Jihlava zklidnila hru. Její první útočnou akci zastavil ofsajd a následně se zaskvěla domácí obrana, která nepovolila Jihlavským další průnik.
     
    06:56
    Rebelové byli nyní pod drobným tlakem, ale spíše než několik střeleckých pokusů bylo na ledě k vidění dost soubojů u mantinelu a Rebelové následně vyvážejí kotouč.
     
    07:47
    Dukla právě vstřelila branku!

    Dukla Jihlava odskakuje do dvougólového vedení a to s Rebely vypadá zle! Tomáš Kochánek v rohu kluziště vybojoval kotouč, ale tem sebral Ondřej Hlídek, jenž však zariskoval a svou kličku nedotáhl do zdárného konce. Kotouče se chopil Simon Beran, který na modré čáře udělal pár rychlých temp a obloučkem přes tři hole našel na brankovišti volného JIŘÍHO SEVERU, který si vykoupal Nováka a zakončil nad jeho beton! Asistence: Simon Beran.
     
    08:54
    Rebelové se nyní drží v útočné třetině a snaží se napadat svého soupeře. Ten se však lehce brání a gólman Svoboda příliš mnoho práce nemá.
     
    09:29
    Jan Mandát se prezentoval krásným sólem ze střední třetiny. Hostující kapitán si vyjel na výlet po levém křídle a na úrovni kruhu si sjel k brance, ale svůj pokus nasměroval vedle bližší tyče.
     
    10:20
    Jiří Bambula vypálil chytře od levého mantinelu, ale jeho pokus skončil jen na připraveném Novákovi. Ten následně podržel kotouč pod lapačkou i před dotírajícím Jiřím Severou.
     
    11:03
    Rebelové se vydali do útočné třetiny, ale jejich výpad příliš nebezpečí nepřinesl a gólman Svoboda se pouze sklouzl po ledě proti nepřesnému a navíc tečovanému pokusu. Následně se Jihlava dopouští výhozu na zakázané uvolnění.
     
    11:47
    Další icing ze strany Dukly znamenal vhazování v útočné třetině. To vyhráli hosté a nahodili kotouč k domácí brance. Tam jej sebrala domácí obrana a chtěla založit rychlý kontr, ale ten skončil opět a pouze jen na zakázaném uvolnění.
     
    12:41
    Jihlavané si dlouho nahrávali v útočné třetině, až sebral kotouč Ondřej Hlídek, našel ve středním pásmu Davida Krajhanzla, který prohodil soupeři puk mezi nohy, ale v útočné třetině došla domácím šťáva a ani se nedostali ke střele.
     
    13:48
    Dukla je nyní jako přikovaná v útočném pásmu před domácím brankářem. Čeněk Novák se musí mít na pozoru, ale zatím odolává a další branku za svými zády nepřipouští.
     
    14:47
    Lukášové Jícha s Andělem měli nyní na holi třetí branku svého celku! Lukáš Jícha vyvezl puk zpoza brány, ale nadvakrát jej nedostal za Nováka. Následně kotouč vydoloval Anděl a na druhé straně brankoviště se snažil zasunout puk, ale Novák po kotouči skočil a lapačkou jej dostal za bránu!
     
    15:39
    Obraz hry je v posledních minutách neměnný. Jihlavský tlak se stupňuje a Rebelové pouze vyvážejí kotouč, čehož Dukla využívá ke střídání. Na modré čáře však Havlíčkův Brod své akce končí.
     
    16:45
    Jihlava i nadále tlačí. Hraje se téměř bez přerušení a Dominik Svoboda již pomalu vyplňuje přihlášku na pracovní úřad. Nemusí totiž skoro zasahovat. Zato Čeněk Novák je v permanenci neustále.
     
    17:38
    Po ofsajdovém postavení jihlavských hráčů se do útočné třetiny chtěli dostat i Rebelové, ale jejich snažení skončilo pouze zakázaným uvolněním, které také rozhodčí odpískali.
     
    18:34
    Liridon Dupljaku sice nejprve dokázal zastavit Simona Berana, ale ten se následně znovu chopil kotouče a napálil jej na bránu, ale jeho pokus si to nasměroval nad horní tyčku.
     
    19:06
    Rebelové mají šanci na vstřelení kontaktní branky. David Košař (JIH) se totiž provinil v útočné třetině faulem (hrubost) a míří tak na trestnou lavici.
     
    19:50
    Havlíčkův Brod nejprve špatně nahrál a dopustil se ofsajdu a následně se Dukla výborně tlačila do presingu a také podržela kotouč na několik vteřin v útočné třetině.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Derby Vysočiny má zatím jednoznačný průběh. Rebelové totiž nestíhají a Jihlavané hrají mnohem lépe. Svou herní převahu zhodnotili také brankově, když se prosadili Beran a Severa. Jen díky výkonu Čeňka Nováka drží Rebelové "jen" dvougólovou ztrátu.

    Druhá třetina začne zhruba v 17:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Na zimním stadionu v Kotlině máme menší problém s časomírou. Kotouč vypadl na střídačku Jihlavy. Bude se vhazovat u branky Nováka.
     
    20:52
    Na čtrnáct vteřin se poměr sil na ledě vyrovná. Na trestnou lavici míří Rostislav Klofáč (HBR) za držení protihráče. Rebelové následně budou hrát v oslabení.
     
    21:06
    Nejprve Rebelové zahráli na zakázané uvolnění a následně se domácí družina ocitá na ledě v oslabení, jelikož na hrací plochu vklouzl z trestné lavice David Košař.
     
    21:58
    Jihlava tlačí a drží Rebely pevně pod zámkem. Domácí hráči však skvěle brání a nepouští Jihlavu do zakončení. Nyní sice pálil Václav Půža od modré čáry, ale hodně nepřesně.
     
    22:52
    Rebelové jsou v plném počtu. Jihlava se sice snažila, ale Rebelové se výborně dokázali ubránit. Ovšem musí býti stále na pozoru, jelikož Jihlava má i nadále útočné choutky.
     
    23:48
    Tak nyní se dopředu vydávají i Rebelové, ale vypadá to, že jejich akce skončí opět nezdarem. Puk totiž skončil v hloučku hráčů v rohu kluziště, kde o něj všichni bojují.
     
    24:30
    A také to tak dopadlo. Jihlavané kotouč sebrali a vydali se dopředu, ale ve středním pásmu se hrací gumy chopila opět domácí skvadra, ale ta zahrála na zakázané uvolnění.
     
    25:40
    Rebelové se nyní drželi v útočné třetině a vybojovali faul. Po střele, která Tomášovi Ludvíkovi hrubě nesedla se faulem na zdaním mantinelu provinil Radim Žuček (JIH). Dvě minuty napadení.
     
    26:18
    Jihlava rychle vyhodila a následně se i postarala o to, aby byl kotouč držel co nejdále od Dominika Svobody. To se jí daří. Novák musí být na pozoru.
     
    27:14
    Dukla právě vstřelila branku!

    Dukla Rebely do útočné třetiny nepustila a v oslabení udeřila! Havlíčkův Brod nebyl schopen vyvézt kotouč do útočné třetiny a to se mu nevyplatilo. Na pravém kruhu se dostal k volnému kotouči JAN MANDÁT a příklepem nedal Novákovi šanci! Gesto Rebelů, kteří je stěží usedali na střídačku v klidu bylo více než výmluvné. Bez asistence.
     
    28:02
    Rostislav Klofáč (HBR) se opět ocitá na trestné lavici. Rebelové dokázali odolat menšímu tlaku Dukly jen za cenu faulu. Klofáč byl oceněn trestem za vysokou hůl.
     
    28:12
    Minutu a padesát vteřin se bude hrát čtyři na čtyři. Na trestnou lavici totiž míří Jan Mandát (JIH), který tak obírá svůj celek o výhodu přesilové hry.
     
    29:29
    Hra čtyř proti čtyřem zatím příliš krásy nepřináší. Oba celky ve svém obranném pásmu kazí šance soupeře a výborně brání. Naopak útoky zatím zaostávají.
     
    30:08
    Dukla právě vstřelila branku!

    Tak toto je již na Čeňka Nováka příliš a mezi tyče pouští svého kolegu Vítka Vaněčka! Jihlava přidává druhou branku v oslabení. Čtyři sekundy před návratem Mandáta na led se trefil JAN BRUSSMANN, který na pravém kruhu využil nabídky svého spluhráče! Asistence: Simon Beran.
     
    31:01
    Dukla právě vstřelila branku!

    Vítek Vaněček se v brance příliš neohřál a již inkasuje! Jihlava tak přidává pátou branku a koná tak Rebelům pořádnou přítrž. Jan Mandát prokázal svou chytrost a na levém křídle se vyháčkoval a našel křižnou nahrávkou na pravém rohu brankoviště LUKÁŠE JÍCHU, který bez milosti zakončil! Asistence: Jan Mandát.
     
    31:51
    Jihlava si nedá pokoj a je i nadále v tlaku. Asi dva těžké zásahy betonem si nyní připsal brankář Vaněček, který se tak od úvodních minut mezi tyčemi rozhodně nenudí.
     
    32:40
    Největší (a zatím asi jediná) pořádná šance Rebelů v zápase! Martin Polák s Markem Bancířem uháněli na bránu v akci dva na jednoho, ale Polákovo zakončení si cestu do poloodkryté klece nenašlo! Svoboda ani nemusel zasahovat!
     
    33:20
    Liridon Dupljaku (HBR) si nyní posedí dvě minuty na trestné lavici, jelikož se provinil faulem. Rozhodčí Milan Kis jej tam vykázal za podražení protihráče, který se před Vaněčkem dostával do šance.
     
    34:13
    Jihlavský tlak neustával a neustával. Jen na chvíli jej přerušilo postavení útočícího hráče v brankovišti. Následně se však faulem provinil Václav Ficek (HBR), který také dostává trest.
     
    35:06
    Kotouč se ocitl na střídačce. Rebelové si tak mohou vydechnout. Do návratu Dupljaka zbývá jen čtrnáct vteřin. Buly ve středním pásmu u jihlavské střídačky.
     
    35:46
    Rebelové nyní dokázali dvakrát po sobě rychle vyhodit a z trestu Ficka již také příliš času nezbývá. Vypadá to, že Rebelové se zvládnou ubránit tlaku soupeře.
     
    36:35
    Ano a také se jim to povedlo. Ovšem Jihlava je i nadále na kotouči a dělá peklo před brankou domácího muže s maskou Vítka Vaněčka, který však nyní spíše jen sleduje hru před sebou.
     
    37:03
    Přihrávka rukou zastavila akci Jihlavy, která nabírala solidní rozjezd. Ovšem čároví rozhodčí byli pozorní a všimli si kombinace hokeje s házenou a také přerušují hru.
     
    38:04
    Tomáš Kochánek se nyní probíjel do útočné třetiny, kde se pokusil o střelu, ale jeho pokus skončil jen na hokejce bránícího hráče. Puk tak skončil jen na zadním mantinelu.
     
    38:48
    V permanenci byl nyní po delší časové odmlce Dominik Svoboda, který do své široké rukavice uklidil polostřelu - polonahození od Rostislava Klofáče.
     
    39:13
    A Rostislav Klofáč (HBR) nyní potřetí v utkání míří na trestnou lavici. Důvodem jeho návštěvy lavičky pro hříšníky vedle boxu časoměřičů je napadení.
     
    39:50
    Jihlavané rozjížděli další slibnou kombinaci, ale Rebelové ji zastavili na modré čáře, když Jan Mandát přišel o kotouč a domácí jej dostali do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhou třetinu ovládli Jihlavští, za něž se nejprve prosadil jejich kapitán Jan Mandát, načež se ještě trefil Brussmann, který tak vyhnal Nováka z branky a nahradil jej Vaněček, který však po krátké době pobytu na ledě také inkasoval.

    Třetí třetina začne zhruba v 18:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Domácí dohrávají oslabení a zatím se jim vede. Dokázali vytlačit z útočné třetiny Jana Mandáta, který od tlakem nepodal přesnou nahrávku na Davida Košaře.
     
    41:00
    Sedmnáct vteřin zbývá z trestu Rebelů a domácí hokejisté vyhazují kotouč až k Dominiku Svobodovi, který si na něj poprvé v této třetině sáhne, ale pouze holí.
     
    41:43
    Rebelové jsou již v plném počtu, ale Dukla nyní držela kotouč. Na levém kruhu se ke střele odhodlal Simon Beran, ale svůj pokus namířil jen do připraveného Vítka Vaněčka.
     
    42:26
    Po souboji u mantinelu, jenž ohraničuje střídačku domácího celku se ke kotouči dostal Martin Polák, který udělal dvě rychlá tempa a nahodil puk na bránu, ale tu minul.
     
    42:53
    Vítek Vaněček si nyní připsal dva dobré zákroky, když nejprve zlikvidoval pokus Jana Mandáta z pravého kruhu a po buly si poradil i se střelou z protilehlé strany kluziště.
     
    43:41
    Rebelové se dostali před branku, kde začali dobře presovat svého soupeře. To vyústilo až ve faul Lukáš Vykouka (JIH), který tak míří na trestnou lavici.
     
    44:05
    Jiří Bambula spolu se Simonem Beranem mohli vytvořit malé unikum, když uháněli dva na jednoho a měli na holích třetí zásah v oslabení. Bohužel pro Jihlavské se druhý jmenovaný nedostal k zakončení přes hůl domácího obránce!
     
    45:20
    Tak konečně se i Rebelové dostali do útočné třetiny, kde se dostali ke střele, ale ta Dominika Svobodu příliš neohrozila, jelikož mířila nad branku, kam byla sražena.
     
    45:55
    Jihlava je v plném počtu, ale kotouč drží za bránou svého muže s maskou a oba celky střídají. Havlíčkův Brod se v přesilovce příliš nepředvedl, naopak Dukla mohla přidat "hattrick" v gólech v oslabení.
     
    46:51
    Jihlava byla nyní opět lehce v tlaku a tlačila se stále více do branky. Nakonec byla její akce zastavena nepřesností, když Jan Mandát nedal patřičně kvalitní nahrávku na Jiřího Severu.
     
    47:24
    Rebelové budou hrát znovu v oslabení. Na trestnou lavici putuje za krosček Martin Polák (HBR), který na útočné modré čáře "zbořil" svého protihráče.
     
    48:47
    Více jak polovina přesilovky je za námi a Dukla si zatím nevypracovala žádnou střeleckou příležitost. Domácí se výborně brání a vyhazují puky hlava nehlava k brance Svobody.
     
    49:43
    Rebelové jsou již v plném počtu a drží kotouč v rohu obranného pásma Jihlavy. Dukla nyní velmi polevila a je vidět, že nikam nespěchá a kontroluje vývoj zápasu.
     
    50:25
    Jan Mandát se na levém kruhu dostal až k zakončení a z poměrné blízkosti napálil kotouč do helmy Vítka Vaněčka. Rozhodčí Milan Kis přerušuje a kontroluje domácího brankáře, zda je v pohodě. Je a může pokračovat.
     
    51:40
    Hra je utahaná a příliš krásy nepřináší. Zhruba padesátka lidí na tribuně prořídla a dobré dvě pětiny se již o dnešním hokeji vesele baví někde v teple.
     
    52:40
    Dukla se nyní držela v útočném pásmu a dokonce ohrozila domácího muže s maskou, ale ten odolal a kotouč podržel ve své výstroji. Následně po buly přišla Dukla o pásmo.
     
    53:43
    Jan Mahút zpoza brány našel mezi kruhy svého spoluhráče Daniela Dvořáka, který se dostal k zakončení, které mu ztečoval domácí obránce. Následně se po kotouči vrhl Vaněček a pokryl jej.
     
    54:15
    Puk nyní střídá pásma jako hudebník své štace. Ke kotouči se dostává nejprve ten a potom tenhle, ale ani jeden z nich nedokáže s pukem vymyslet akci, která by se rovnala nebezpečí před brankou.
     
    55:37
    Lukáš Vala nyní projel přes dva hráče, ale domácí hokejisté mu nepřišli na pomoc, a proto mladý Rebel přišel o kotouč a následně jej Jihlava nahodila za branku.
     
    56:10
    Po buly v útočném pásmu se ke střele od levého mantinelu dostal Jaroslav Hotař, ale jeho střelu ukryl ve své lapačce Vítek Vaněček, který taj opět svůj tým podržel.
     
    56:49
    Daniel Dvořák našel před brankou zcela volného Jana Mahúta, který se dostal k backhandovému zakončení, ale tu vystihl domácí muž s maskou, který se za a) včas přesunul a za b) včas natáhl proti střele beton. Bravo!
     
    57:56
    Po několika peripetiích se ke střele od levého mantinelu dostal Radim Žuček, ale jeho pokus vyrazil Vaněček lapačkou za branku. Ještě nedávno hrávali oba v jednom týmu a nyní stojí proti sobě.
     
    58:58
    Rebelové vyvezli kotouč do střední třetiny, ale tam se k hrací gumě dostala Jihlava, která ji také odpravila do bezpečí. Následně Rebelové kotouč zachytili, ale bez efektu.
     
    59:45
    Zápas se pouze dohrává. Jihlava drží puk na svých holích a pokud se nestane zázrak a například nevypadne proud na zimním stadionu, tak Dukla zápas bez problémů vyhraje...
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    A taky se tak stává. V nepříliš napínavé třetí třetině jsme branku neviděli, zato se však ukázal domácí muž s maskou Vaněček, který Rebely podržel.

    Já vám děkuji za pozornost, loučím se s vámi a někdy příště u onlajn přenosů z havlíčkobrodské Kotliny se těší Richard Wagner! Napočtenou! (18:57:33)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 6. Beran (Bambula), 8. Severa (Beran), 28. J. Mandát, 31. Brussmann (Beran), 32. Jícha (J. Mandát)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák (31. Vaněček) - Cívka "A", Ludvík "C", Klofáč, Hlídek "A", Bancíř, J. Vacek, L. Vala, Ficek, Polák, Semrád, Krajhanzl, Mozr, Málek, Dupljaku, Mäki
    HC Dukla Jihlava: Svoboda (D. Vacek) - Brussmann, Košař, Severa, J. Mandát "C", Žuček, Dvořák, Půža, M. Mandát, Mahút, Kochánek, Bambula, Hotař, Jícha, Beran "A", Port "A", Vykouk, Anděl

    Rozhodčí: Jiří Kareš - Milan Kis, Tomáš Kukeně
    bahis siteleri