Motor ČB – Pardubice 5:2 (kon.) | Kometa Brno – Slavia 3:4 (kon.) | Třinec – Vítkovice 5:2 (kon.)
Litvínov – Zlín 1:4 (kon.) | Chomutov – Liberec 3:2 (po pr.) | Kladno – Sparta 5:1 (kon.)
Plzeň – K. Vary 5:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 28.10.2012, 17:00Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kolektiv šéfredaktora Martina Stebla vás vítá u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Tým z Vítkovic v dosavadním průběhu soutěže předvádí výkony jako na houpačce. Jednou se Ostravanům daří sbírat body, pak ale přijde pár zápasů, ze kterých odejdou s prázdnou. Právě kvůli těmto rozdílným výkonům sídlí Vítkovičtí na deváté pozici, pouhý bod před desátými Piráty z Chomutova.

    Celek sídlící ve vítkovické ČEZ aréně přijíždí do Třince s touhou odčinit minulo porážku z Kladna. Nečeká je ale vůbec jednoduchý úkol. „Musíme se snažit podat co nejlepší týmový výkon, musíme bojovat, je to derby a to je vždy ještě něco navíc. Loni jsme tam dvakrát vyhráli, takže se o to chceme pokusit znovu. Musíme určitě bodovat,“ sdělil na klubovém webu asistent u jediné branky z posledního duelu, Ondrej Šedivý.

    Vítkovičtí přijíždí do Třince s nekompletním kádrem. Mimo hru jsou obránci Roman Polák, Tomáš Kudělka a Petr Punčochář. V útoku pak trenérské duo Trličík – Moták nemůže počítat s Petrem Kolouchem a Jan Káňou.
     
    Také Třinečtí nastoupí do duelu s touhou odčinit porážku z minulého kola. Slezané se představili na ledě druhé Komety Brno, kde ačkoli vyhráli první dějství, nezískali ani bodík. Porážka v Rondu znamenala propad Ocelářů na čtvrtou pozici, bod za třetí Kladno.

    Hráče z Werk arény ale nečeká žádná lehká práce. Duely s regionálním rivalem jsou vždy nevyzpytatelné, zvítězit může kdokoli. „Je to derby, ale neberu to nějak víc prestižně. Vítkovice se postupem času zlepšují, mají dobrou organizaci hry a nečeká nás snadný duel. Věřím, že na domácím ledě a před našim publikem ukážeme atraktivní hokej s vítěznou tečkou na závěr,“ nechal se slyšet lodivod Ocelářů Josef Turek.

    Třinecké trenérské trio si na rozdíl od vítkovických koučů nemusí lámat hlavu se soupiskou. Všichni hráči jsou v pořádku a připraveni naskočit do vypjatého duelu!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) - Hrabal, Zíb, Kesla, Galvas, Klouček, Roth, Lojek - Růžička, Bonk, Rákos - Orsava, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Květoň - Podešva, Zagrapan, Hrňa.

    HC Vítkovice Steel: Málek (Šindelář) - Rehák, Sloboda, Malík, Voráček, Štencel, Barinka – Szturc, Strapáč, Šedivý – Klimek, Burger, Ujčík – Svačina, Roman, Huna – Walker, Hlinka, Kucsera.

    Rozhodčí: Homola, Polák - Barvíř, Blümel.
     
    Hezký podvečer z třinecké Werk arény! Za nějakých deset minut začne střetnutí šestnáctého kola, půjde o zápas výjimečný. Proti sobě se postaví regionální rivalové - Oceláři Třinec a Vítkovice Steel! Utkání o nadvládu v Moravskoslezském kraji začíná od sedmnácti hodin.
     
    Oceláři oproti původním předpokladům nastoupí do zápasu s jednou absencí v sestavě. Do duelu dnes nezasáhne člen elitní třinecké formace - Václav Varaďa.
     
    Hráči nastupují na led, utkání začne za pár okamžiků!
     
    Pojďme si představit oba brankáře. Hostující svatyni bude střežit Roman Málek, mezi tři tyče třinecké branky se postavil Šimon Hrubec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Úvodní buly pro hostující celek. Vítkovičtí se poté pokusili o rychlou rozehrávku, ta ale končí icingem.
     
    00:41
    Oceláři drželi svého soka pod tlakem, nedokázali si ale vypracovat žádnou šanci. Hra se poté rychle přenesla na druhou stranu, první zákrok zápasu si připsal Hrubec.
     
    01:05
    Slezané si zahrají první početní výhodu. Tomáš Voráček nedovoleně bránil Martina Adamského, Voráček si odsedí dvě minuty.
     
    01:16
    Hosté vyhráli buly a okamžitě odpálili kotouč ke Hrubcovi. Za domácí brankou se kotouče chopil Zíb, ten ale byl tísněn Klimkem. Oba se tak zapřeli do souboje až vyvrátili třineckou branku.
     
    01:45
    Ocelářům se úvodní přesilovka vůbec nedaří. Hostům se daří bránit střední třetinu, Třinečtí se nemohou dostat do obranného pásma soupeře.
     
    02:17
    Teď už se to domácím povedlo. Z rohu si chtěl najet Květoň, hostující obrana ho ale zastavila a odpálil kotouč do střední třetiny.
     
    02:50
    Podobný úmysl zkoušel Růžička. Ten najížděl od pravého mantinelu ani on ale neprošel skrz vítkovickou defenzívu.
     
    03:10
    Hosté jsou kompletní. Kotouč ve středním pásmu, kontrolují ho Oceláři...
     
    -1606:00
    Hra se přesouvá před Hrubce. Bek Klouček se pokusil o rychlou rozehrávku, nikdo ze spoluhráčů ale jeho úmysl nepochopil. Icing domácích.
     
    04:00
    Na ledě je opět elitní formace domácích. Růžička se pokusil objet branku a z otočky vystřelit, hosté mu to ale znemožnili.
     
    04:16
    Znemožnili mu to ale nedovoleným způsobem. Na trestnou lavici usedá Marek Malík, který hákoval Růžičku. Malík si odsedí dvě minuty.
     
    04:32
    Ocelářům se nepovedlo vyhrát buly, hosté se osvobodili. Ač se Slezané dokázali rychle dostat k útočné modré čáře, ta jim ale vystavila stopku. Vhazování v neutrální zóně.
     
    05:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři nakonec dokázali zužitkovat přesilovku a jdou do vedení! Kotouč se od Růžičky dostal k Radku Bonkovi, který chtěl zakončit z první. Třinecký kapitán ale trefil pouze před sebou stojícího beka. Kotouč se ale odrazil zpět na hůl Bonka, ten zvedl hlavu, našel zcela nehlídaného MARKA ZAGRAPANA, jenž už pouze doklepl kotouč do odkryté branky Vítkovic! Asistence: Radek Bonk, Martin Růžička.
     
    05:30
    Oceláři se pokusili přidat druhou branku, střela Orsavy ale skončila jen na boční konstrukci branky.
     
    05:56
    To byla trestuhodná záležitost od Strapáče. hostující forward chtěl rychle rozjet akci, svým paseme ale namazal najetému Polanskému! Třinecký útočník mohl pálit z první, jeho střela ale přeletěla branku!
     
    06:43
    O kotouč se dlouho bojovalo mezi modrými čarami. Jeden souboj střídal druhý, dlouho se nevědělo, kdo získá kotouč. Ten nakonec skončil na holích hostů, ti se ale nemohou radovat dlouho, neboť jejich následný přechod do útoku skončil ofsajdem.
     
    07:03
    Třinečtí se dokázali dostat do útočného pásma. Za brankou o kotouč bojoval Bonk s Voráčkem, druhý jmenovaný nakonec ve snaze odpálit puk trefil tvrzené sklo, od kterého se kotouč odrazil mezi diváky.
     
    07:40
    Hosté obrátili hru na druhou stranu. Kotouč se přesouvá z jedné hokejky na druhou, Hrubec zatím nemusí zasahovat...
     
    08:13
    Hra je přerušena, na ledové ploše zůstal ležet Josef Hrabal. Třinecký bek se s velkými obtížemi postavil na nohy a s bolestivou grimasou odjel na střídačku. Buly před Hrubcem.
     
    08:43
    Po jedné šanci na obou stranách. Nejprve od modré pálil mimo třinecký Galvas, na druhé straně vyzkoušel Hrubcovu pozornost Lukáš Klimek. Třinecký brankář byl úspěšnější.
     
    09:18
    Květoň vzal puk ve vlastní třetině, projel celé kluziště a zpoza branky adresoval pas volnému Lojkovi. Třinecký bek se napřáhl ke střele, ta ale byla tečována a skončila v ochranné síti.
     
    09:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Tohle pravidlo opět zafungovalo! Hosté drželi třinecké pod tlakem, Hrubce ale nepřekonali. Oceláři se poté vydali do protiakce tří proti dvěma. Kotouč vedl Bonk, třinecký kapitán našel volného MARKA ZAGRAPANA, který výstavní střelou podruhé propálil Málka! Asistence: Radek Bonk, Lukáš Zíb.
     
    11:00
    Vítkovičtí se pustili do útočení, kromě nahození od modré ale zatím nic nepředvedli.
     
    11:52
    Hosté dlouho míchali s kotoučem až se nakonec ke střele odhodlal Denis Rehák. Vítkovický bek pálil od modré čáry, kotouč ale mířil do středu branky, kde stál připravený Hrubec.
     
    11:57
    Hosté si zahrají první přesilovku. Při vhazování si nedovoleně počínal Lukáš Zíb, kterého sudí Polák poslal na dvě minuty za sekání.
     
    12:20
    Oceláři se dokázali osvobodit. Vítkovice ale rychle založily další akci, tu však zastavil ofsajd.
     
    12:43
    Po levé straně se do pásma domácích vřítil Rudolf Huna. Slovenský forward ve službách Vítkovic se ale dostal do příliš ostrého úhlu, odkud jen provětral Hrubcovu lapačku.
     
    13:29
    Zajímavá příležitost Vítkovic. Od modré nahazoval Malík, kotouč byl v průběhu letu několikrát tečován. Po pár odrazech se černá guma vznesla vysoko nad ledovou plochu, kde ji basebalovým zákrokem zastavil Hrubec.
     
    14:05
    Obrovská šance domácích! Třinečtí přečkali oslabení, po jeho skončení se pustili do rychlé protiakce! Přečíslení vedl Peterek, který kousek za modrou přihrál z trestné lavice naskočivšímu Lukáši Zíbovi. Třinecký bek pálil z hranice kruhu pro vhazovaní, kotouč orazítkoval pravou tyč hostující branky!
     
    14:34
    Oba soupeři teď předvádějí rychlý hokej stylem nahoru - dolů, diváci ve Werk aréně ale zatím nevidí další střeleckou příležitost.
     
    15:27
    Hra se trochu zklidnila, oba brankáři zatím nemusí řešit žádné šance soupeře.
     
    16:07
    Zíb našel volného Růžičku, ten ale postrádal rychlost, proto jen vrátil kotouč do zadních řad.
     
    16:57
    Bonk ve spolupráci se Zíbem vybojoval kotouč pro rozjetého Adamského. Třinecký rychlík se vřítil do útočné třetiny, střelou po zemi ale Málka nepřekvapil.
     
    17:27
    Od modré poté napřáhl Klesla, ani on ale střelou do dolních pater branky Málka nepřekonal.
     
    17:45
    Hosté si ještě v závěru první periody zahrají početní výhodu, na trestnou lavici usedl Martin Lojek, jenž se provinil sekáním.
     
    18:37
    Vítkovičtí si v dosavadním průběhu přesilovky vytvořily dvě šance, obě ale zlikvidoval jistý Hrubec.
     
    19:00
    Oceláři teď mohou děkovat Šimonu Hrubcovi, domácí gólman totiž zastavil tři dobré šance hostů.
     
    19:38
    Oceláři odolali drtivému tlaku a dostali se do protiakce. Nejprve pálil Růžička, po něm Zíb. První jmenovaný netrefil branku, Zíb jen prověřil brankáře Málka.
     
    19:40
    Hosté budou pro příštích deset minut postrádat Karola Slobodu, ten totiž, za protesty, od sudích obdržel desetiminutový osobní trest.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zásahy brankářů v první třetině: 19:6.

    Střely na branku v první třetině: 8:19.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:57.

    Máme za sebou úvodní třetinu derby zápasu, diváci, kteří přišli na třinecký zimák zatím nemusí litovat. K vidění byl atraktivní hokej se spoustou šancí na obou stranách, spokojenější jsou zatím domácí Oceláři, kteří po první dvacetiminutovce vedou rozdílem dvou branek, obě zaznamenal Marek Zagrapan.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Třinecká elitní formace se s velkou chutí pustila do hostující defenzívy. Před Málkem se do střeleckých pozic dostali Zagrapan s Růžičkou, ani jeden ale nebyl úspěšný.
     
    21:30
    Teď se do útočných choutek pustili hosté z Vítkovic. V třinecké třetině operovali Ujčík s Burgrem, brankáře Hrubce ale ohrozit nedokázali. Slezané se poté osvobodili jen za cenu icingu.
     
    21:55
    Orsava se dokázal uvolnit za hostující brankou a přihrát zcela nehlídanému Jiřímu Polanskému. Třinecký forward však dostal kotouč na opačnou stranu, než měl hokejku, musel proto dlouho zpracovávat. Ten čas, který Polanský strávil zpracováním, stačil hostům na jeho zablokování.
     
    22:40
    V útočné pozici jsou opět hosté. Na Hrubce dotírali Hlinka a od modré střílející Rehák. Oba střelecké pokusy dokázal třinecký muž v masce zlikvidovat.
     
    23:36
    Oceláři se dočasně dokázali vymanit z hostujícího tlaku, to ale platilo jen chvíli. Hosté šli do šance dvou na jednoho, ta ztroskotala na přihrávce, kterou zastavil pohotový Hrabal.
     
    24:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané dokázali ustát tlak hostů a kontrovat třetí brankou v Málkově kleci! Za hostující brankou držel kotouč Jan Peterek, ten našel na brankovišti stojícího MARTINA RŮŽIČKU, který střelou z první propálil bezmocného Málka! Asistence: Jan Peterek, Marek Zagrapan
     
    25:12
    Třinečtí po vstřelené brance výrazně obživli, do další příležitosti se tlačili Adamský s Orsavou, ani jeden ale nepřekonal pozorného Málka.
     
    25:35
    Na druhé straně zahrozil Malík, střela od modré ale skončila v Hrubcově lapačce.
     
    25:46
    Před třineckým brankoviště se vzájemně pošťuchovali třinecký Lukáš Galvas a hostující Jiří Burger. Rozhodčí nakonec vyloučil oba, domácího beka za krosček, vítkovického kapitána za sekání. Pokračujeme se čtyřmi hráči na obou stranách.
     
    26:14
    Hosté se dostávají do nadějné situace. Na trestnou lavici si ke Galvasovi přisedne také Radek Bonk, který nedovoleně zastavil únik Lukáše Klimka. Vítkovice čeká 92 vteřin dlouhá přesilovka čtyř proti třem.
     
    26:39
    Třinecká situace se komplikuje mnohem víc! Na brankovišti se nedovoleného zákroku dopustil Rostislav Klesla, který krosčekoval dotírajícího Szturce.
     
    26:55
    O kotouč se bojovalo u pravého hrazení. Hlavní rozhodčí nakonec ztratil černou gumu z dohledu, vhazovat se bude před Hrubcem.
     
    27:04
    Neskutečný obranný zákrok Josefa Hrabala! Před třineckou brankou stál osamocený Viktor Ujčík, který se už chystal ke střele. V posledním okamžiku mu ale po nohy skočil Hrabal, který čistým způsobem obral hostujícího forwarda o kotouč!
     
    27:53
    Třinečtí poté třikrát vyhodili kotouč, těžké chvíle ale nekončí. Hosté jsou kompletní, pokračují ve dvojnásobné početní výhodě.
     
    29:00
    Kuriózní situace na ledové ploše. Ač by Oceláři měli hrát ve třech, na ledě jsou ve čtyřech hráčích. Rozhodčí si ničeho nevšímají a nechávají hru pokračovat.
     
    29:20
    Teď Slezané hrají ve čtyřech oprávněně. Vítkovičtí stále před Hrubcem...
     
    29:50
    Neskutečný zákrok třineckého gólmana! Metr před brankovištěm stál Ujčík, ten pálil do horních pater branky! Hrubec proti hostující střele vytáhl bravurní zákrok ramenem!
     
    29:59
    Třinečtí jsou kompletní! Do šance se mohl dostat Růžička, sudí ho ale zastavili ofsajd.
     
    30:23
    Nepříjemná teč Hrabalovy střely přidělala Málkovi nemalé starosti, hostující gólman ale neposedný kotouč dokázal vyrazit.
     
    31:03
    Květoň se dostal ke kotouči, než však stačil něco vymyslet, byl sestřelen jedním z hostujících hráčů. Květoň se těžce zvedal z ledové plochy, vypadá to ale, že bude v pořádku.
     
    31:38
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté korigují stav zápasu! Před Hrubcem se zcela nehlídán objevil ROMAN SZTURC! Hostující forward naznačil kličku na levou ruku, stáhl kotouč zpátky a přišpendlil černou gumu pod horní tyč domácí branky! Asistence: Petr Strapáč.
     
    32:00
    Neskutečná šance Martina Adamského! Třinecký expres se zjevil před Málkem, napoprvé ho nepřekonal, následnou dorážku poslal do odkryté branky, hostující gólman ale zázračně zastavil černou gumu před brankovou čárou!
     
    32:40
    Oceláři drží svého soka pod tlakem, Málek zatím ale nemusel řešit další pokus Slezanů.
     
    33:20
    Galvas hledal na útočné modré stojícího Růžičku, ten ale nedokázal dobře zpracovat a přišel o puk.
     
    33:36
    Vítkovičtí mají k dispozici další přesilovku. Na trestnou lavici usedá Tomáš Klouček, který se provinil hákováním.
     
    34:00
    Oceláři začínají oslabení úspěšně, Martin Růžička dokázal odpálit kotouč až k Málkovi.
     
    34:35
    Hosté jsou opět nastěhováni před Hrubcem. Od modré pálil Malík, třinecký gólman dokázal jeho střelu vyrazit do rohu.
     
    34:46
    Oceláři se poté pokusili osvobodit, kotouč, tečovaný o tvrzené sklo, skončil v hledišti.
     
    35:24
    Nepřehledná situace před Hrubcem. Kotouč se po střele Svačiny dostal na brankoviště, kde ho nakonec přikryl Hrubec, nepříjemně ale na něj dotírali hostující forwardi.
     
    35:41
    Sotva Slezané ubránili jedno oslabení, už jdou do dalšího. Josef Hrabal chtěl vyhodit kotouč, trefil ale jen hostující střídačku. Dvě minuty - zdržování hry.
     
    36:11
    Hosté dvakrát vystřelili, v obou případech přestřelili. Ke kotouči se poté dostali domácí, kteří se dokázali osvobodit.
     
    37:07
    Přesilovka Vítkovic končí. Nedovoleným způsobem zahrával Rudolf Huna, hlavní sudí ho posílají na trestnou lavici, Huna dostal dvě minuty za hru vysokou holí. Příštích 33 vteřin budeme hrát ve čtyřech na obou stranách, pak začne přesilovka Ocelářů
     
    37:53
    Domácí sice hrají v kompletu, jsou to ale hosté, kdo zahrozil! Třinečtí obránci se nedohodli při střídání, výsledkem byla šance Jiřího Burgra. Hostující kapitán si najel do levého kruhu pro vhazování, odkud trefil tyč Hrubcovy svatyně!
     
    38:45
    Ocelářům se přesilovka příliš nedaří. Slezané se nemohou dostat do souvislejšího tlaku, Vítkovičtí se několikrát dokázali osvobodit.
     
    39:10
    Hosté jsou kompletní. V útoku jsou domácí, Málek zatím nemusel zasahovat...
     
    39:43
    Tlak Slezanů bude pokračovat. Do dobré šance se dostával Květoň, který by už zakončoval do volné části branky, kdyby ho nepodrazil Petr Strapáč. Ten za svůj počin dostal dvě minuty, za podražení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zásahy brankářů ve druhé třetině: 17:7.

    Střely na branku ve druhé třetině: 8:18.

    Střely na branku v utkání: 16:37.

    Závěrečná perioda začne přibližně v 18:57.

    Máme za sebou čtyřicet minut vypjatého duelu, o dvě branky jsou stále lepší domácí Oceláři. Ač jsou Vítkovičtí aktivnější v kolonce střel, zatím, až na jednu výjimku, nemohou najít recept na překonání výborně chytajícího Hrubce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Třinečtí začali poslední periodu v přesilovce, zatím se jim ale nedaří. Hosté nepouštějí Slezany do útočné třetiny, několikrát odpálili kotouč ke Hrubcovi.
     
    41:10
    Třinečtí se před Málka dostali až v závěru početní výhody. Od modré pálil Zíb, kotouč skončil za brankou. Vítkovičtí se poté opět osvobodili.
     
    41:45
    Hosté jsou kompletní. Kotouč v pásmu Ostravanů, tam jej ale kontrolují hráči v bílých dresech.
     
    42:03
    Pokus hostů o rychlý přechod střední třetiny končí na útočné modré, sudí pískají ofsajd.
     
    42:19
    Málek trochu zaváhal v rozehrávce, našel za brankou volného Polanského. Ten okamžitě adresoval kotouč do brankoviště, tam ale nebyl žádný z třineckých hráčů
     
    42:50
    Na Hrubce dotíral hostující Roman Szturc. Ten si ale počínal až přehnaně, rozhodčí ho proto posílají na trestnou lavici, kde si Szturc odsedí dvě minuty za sekání.
     
    43:08
    Ocelářům se opět v přesilovce nedaří. Hosté se dvakrát dostali ke kotouči, dvakrát se dokázali osvobodit.
     
    43:38
    Od modré střílel Hrabal, kotouč skončil za brankou. Tam se ho zmocnil Malík, který se nerozpakoval a opět odpálil puk až k Hrubcovi.
     
    44:31
    Oceláři se přeci jen usadili před Málkem a byla z toho nepříjemná chvilka pro hostujícího gólmana. Od modré pálil Klesla, kotouč byl tečován Květoněm. Málek s vypětím všech sil zastavil puk, než ho ale zcela schoval, dotíral na něho opět Květoň. Vítkovický brankář si nakonec dokázal poradit.
     
    44:55
    Hosté jsou kompletní. U Málkovy svatyně se strhla šarvátka, zatím se do ní zapojilo celkem osm hráčů...
     
    44:55
    Rozhodčí vylučují. Na hostující straně je vyloučen Marek Malík (2 min + 5 min + DKU - hrubost). Za Oceláře pak Rostislav Klesla (2 + 2 min - hrubost + 10 min osobní trest - nesportovní chování) a David Květoň (2 min - sekání). Hraje se ve čtyřech na obou stranách, po čtyřech minutách začne minutová přesilovka Třince.
     
    45:34
    Kousek za modrou se ke střele napřáhl Ujčík. Ten chtěl střílet skrz bránícího Hrabala, od něj se nakonec kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    46:00
    Galvas odehrával kotouč před dotírajícím Szturcem. Puk se nakonec po doteku tvrzeného skla odrazil do ochranné sítě. Buly před Hrubcem.
     
    46:24
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Schyluje se k dramatu! VIKTOR UJČÍK se dokázal prodrat mezi dvěma obránci až k zakončení, střelou po ledě překonal brankáře Hrubce! Asistence: Karol Sloboda, Jiří Burger.
     
    46:24
    Oceláři nejen, že inkasovali, ještě ke všemu jdou do tří. Na trestnou lavici byl poslán Lukáš Zíb, který se provinil sekáním.
     
    47:31
    Vítkovičtí pokračují v tlaku. Od modré střílel Barinka, poté Burger. První jmenovaný trefil Hrubcovu vyrážečku, hostující kapitán pak trefil Hrubce do náruče.
     
    47:39
    Oddechový čas pro hosty.
     
    48:06
    Vítkovičtí rozjeli hokejové bago. Kotouč létal z jedné strany pásma na druhou, nakonec přišla střela z hole Barinky. Kotouč mířil mezi Hrubcovy betony, třinecký gólman si dokázal pohlídat mezeru ve svém postoji.
     
    48:29
    Oceláři jsou kompletní. To si ale neuvědomil vyhazující Růžička a poslal kotouč jen na icing.
     
    49:08
    Zíb nepřesně přihrával, hosté se dokázali osvobodit.
     
    49:42
    Polanský hledal Květoně, ten se ale k puku nedostal. Dostali se k němu hosté a opět vyhodili.
     
    50:37
    Rákos přiťuknul Orsavovi, třinecký mladík chtěl obehrát dva hostující hráče a rozehrát další akci. To se ale Orsavovi nepovedlo, kotouč se zmocnili Vítkovičtí...
     
    51:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se ale bleskurychle vrátili k puku a povedlo se jim odskočit na rozdíl dvou branek! Za Málkovou svatyni kotouč vybojovalo duo Zagrapan - Růžička. Druhý jmenovaný poté adresoval krásnou přihrávku na zcela nehlídaného RADKA BONKA, který střelou k pravé tyči propálil bezmocného Málka! Asistence: Martin Růžička, Marek Zagrapan.
     
    52:07
    Od modré pálil Zíb, kotouč zůstal ležet pod hostujícím obráncem. Třinečtí dokázali kotouč vydolovat a Polanský o kousek minul odkrytou branku!
     
    52:57
    Bonk se snažil najít rozjetého Zagrapana, ten si ale nepohlídal ofsajdovou hranici.
     
    52:57
    Dnešní utkání sleduje 4681 diváků.
     
    53:20
    Mohlo být vymalováno! Oceláři se dostali do dvou neskutečných příležitostí! Nejprve se svou tečí neuspěl Radek Bonk, puk skončil na tyči! Následná dorážka Martina Růžičky mířila těsně vedle levé tyče hostující branky!
     
    53:26
    Důvodem Růžičkova nezdaru mohl být faul Tomáše Voráčka, který v rozhodujícím okamžiku zahákoval nejlepšího střelce soutěže. Voráček si odsedí dvě minuty.
     
    54:25
    Třinecká situace se zlepšuje. Josef Hrabal ve svém obličeji pocítil hokejku hostujícího Michala Barinky. Hostující obránce od rozhodčích vyfasoval čtyři minuty za hru vysokou holí. Oceláře čeká minutová přesilovka pěti proti třem.
     
    54:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři bleskurychle využívají dvojnásobnou početní výhodu a jdou do tříbrankového trháku! Po vyhraném buly se kotouč dostal k Lukáši Zíbovi, který namazal Martinu Růžičkovi na jeho střeleckou parketu! Růžička se ale zachoval jako týmový hráč a našel ještě lépe stojícího RADKA BONKA! Třinecký kapitán z voleje propálil bezmocného Málka! Asistence: Martin Růžička, Lukáš Zíb.
     
    54:59
    Oceláři jdou do čtyř. Na trestnou lavici usedá Lukáš Zíb, který se provinil sekáním. Příští dvě minuty budeme hrát ve čtyřech na obou stranách, pak Oceláři dokončí svou přesilovku.
     
    55:27
    Květoň hledal volného Galvase, hostující obrana ale jeho úmysl vystihla a zastavila letící puk.
     
    55:59
    Na druhé straně se vyznamenal Šimon Hrubec. V ideální střelecké pozici stál Voráček, Hrubec tento pokus zlikvidovat betony.
     
    56:43
    Čas se neúprosně blíží ke konci. Kotouč ve středním pásmu, ani jednomu z celků se nedaří přechod do útočné třetiny.
     
    57:55
    Třinec je nastěhován v útočném pásmu.
     
    58:07
    Hra přerušena, vhazování po Málkově pravici.
     
    59:05
    Oceláři kráčí k zaslouženému vítězství, zimákem se ozývá děkovačka.
     
    59:45
    Ještě jedno vyloučení. Voráček obdržel dvouminutový trest za krosček.
     
    60:00
    Konec zápasu. (19:45:22)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 5. Zagrapan (Bonk, Růžička), 10. Zagrapan (Bonk, Zíb), 25. Růžička (Peterek, Zagrapan), 52. Bonk (Růžička, Zagrapan), 55. Bonk (Růžička, Zíb) - 32. Szturc (Strapáč), 47. Ujčík (Sloboda, Burger)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) - Hrabal, Zíb, Kesla, Galvas, Klouček, Lojek - Růžička, Bonk, Zagrapan - Orsava, Peterek, Adamský - Rákos, Polanský, Květoň - Klimenta, Podešva, Hrňa.
    HC Vítkovice Ridera: Málek (Šindelář) - Rehák, Sloboda, Malík, Voráček, Štencel, Barinka – Szturc, Strapáč, Šedivý – Klimek, Burger, Ujčík – Svačina, Roman, Huna – Walker, Hlinka, Kucsera.

    Rozhodčí: Homola, Polák - Barvíř, Blümel
    bahis siteleri