Charleroi – Mechelen 1:1 (kon.) | Leuven – Mons 1:3 (kon.) | Lierse – Gent 2:0 (kon.)
Waasland-Beveren – Club Bruggy 2:6 (kon.) | Cercle Bruggy – Genk 3:1 (kon.)
konec
Oud-Heverlee Leuven
1:3 (0:1)
RAEC Mons
Sobota 17.11.2012, 20:00 • Den Dreef • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Bude to souboj dvou vyrovnaných celků tabulky. Zatímco domácímu týmu poslední dvě kola překazily senzační sérii pěti vítězství v řadě, v nichž prohráli v Lutychu a remizovali s Kortrijkem, hosté hodlají napravit poslední porážku od Genku a přiblížit se svému soupeři v tabulce na rozdíl jednoho bodu.
     
    RAEC to ovšem bude mít hodně těžké. Venku se mu totiž šeredně nedaří, získal jen pět bodů, přičemž vítězství slavil jen jednou jedinkrát. Oud-Heverlee Leuven je naopak s jen jednou porážkou z osmi zápasů v tabulce domácích zápasů čtvrtý z celé belgické ligy.
     
    Domácí celek disponuje především velmi dobrým útokem, 31 vstřelených gólů je společně s Club Bruggy druhé nejlepší číslo. Mons má naopak vzadu velké rezervy, nad 30 inkasovaných branek se dostalo už jen poslední Cercle Bruggy.
     
    Letošní vzájemný zápas skončil lépe pro Mons, který porazil svého soupeře na konci července hned v 1. kole vysoko 5:2. Za posledních pět vzájemných střetnutí je to ovšem jak v rámci druhé ligy, tak i té nejvyšší, právě jediná výhra.
     
    Úvodní sestavy:

    Oud-Heverlee Leuven: Bailly - De Roeck, Thompson, Vanaudenaerde, Geraerts, Gísalson, Robson, Van Goethem, Ibou, Ogbu, Pouga

    RAEC Mons: Berthelin - Lépicier, Monteyne, Sapina, Debisschop, Angéli, Jarju, Le Postollec, Zola, Nong, Perbet

    Rozhodčí: Johan Verbist.
     
    Hráči jsou již na hrací ploše, následovat bude losování stran a poté samozřejmě to, na co tu všichni na Den Dreef čekají.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Mons právě vstřelilo branku!
    Tohle je přímo příšerný start do utkání ze strany domácích. Hosté udeřili už po dvou minutách hry, přesněji po devadesáti sekundách. Nong byl zakladatelem celé akce, předal míč Jarjuovi, jehož slabý centr z pravé strany podcenil hodně bek De Roeck a francouzský útočník JÉRÉMY PERBET měl poté snadnou práci před brankářem Baillym.
     
    7
    I nadále je RAEC lepším týmem. Perbet se snadno zbavil svého obránce, poslal míč na Nonga, který rovněž neměl příliš problémů s Robsonem. A gólman Bailly se po následné střele měl co ohánět.
     
    10
    Leuven je z obdrženého gólu jako opařený. Mons naopak hraje s obrovským klidem, brankář Berthelin se zatím s míčem příliš nepomazlil.
     
    12
    Určitě je vidět trocha zlepšení ve hře Oud-Heverlee. Trenér Ronny Van Geneugden ale zatím nemůže být spokojený s výkonem svého mužstva.
     
    13
    A další slibná šance na straně Mons. Zola za sebou hledal aktivního Perbeta, jenže o kousek na něj nedosáhl. Kdyby se mu to povedlo, měli by domácí o poznání větší problémy.
     
    23
    První polovina prvního poločasu je pro diváky přímo příšerná - a kromě gólu Perbeta nenabídla vůbec nic. A hodně zklamání musí vyzařovat hlavně ze hry Leuvena. Ten totiž není pro brankáře Berthelina vůbec nebezpečný.
     
    18
    Střed hřiště, míč v zázemí, párkrát zazní píšťalka sudího Verbista... A to je tak všechno, co se na Den Dreefu děje.
     
    30
    A stále ticho po pěšině... Jenže fotbalový stadion nejsou klidné lesy - lidé se tam chtějí bavit. A to jim ani jeden z týmů zatím nenabízí.
     
    34
    No, už bylo na čase, aby domácí ohrozili soupeřovu branku. Ibou už se nemohl na tu bídu dívat, narovnal si míč na kopačku a ze 40 metrů vypálil. A Berthelin musel zasahovat.
     
    35
    První žlutá karta zápasu, dostal jí od rozhodčího Verbista domácí Robson.
     
    44
    Pomalým a plazivým tempem se blížíme, a nutno podtknout, že to pro všechny bude vysvobození, konci prvního poločasu, který by tak tragicky nesespal ani Shakespear. Domácí mají v posledních minutách více míč na kopačkách, jenže směrem dopředu nedokážou vymyslet zhola nic.
     
    První poločas skončil.
     
    Máme tu hrůzu za sebou. Není ani co hodnotit, snad jen připomeneme, že díky gólu Jérémyho Perbeta hosté vedeou už od druhé minuty 1:0. Doufejme, pevně věřme, že druhé dějství bude o dost lepší.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    De Roeck si vysloužil za hrubici při inkasování vystřídání, Azevedo jde na plac místo něho.
     
    48
    Oud-Heverlee je přece jenom ve druhé půli o něco aktivnější, je vidět, že chce se zápasem co nejrychleji něco udělat.
     
    51
    Vypadá to opravdu na zlepšení ze strany domácích. Geraerts poslal balón na Ogbu, který prošel mezi dvěma obránci. Jenže pak to nevyřešil dobře, měl přihrát lépe postavenému Pougovi.
     
    52
    Perbet ve vyložené pozici! Byl na místě kolem bílého puntíku, odkud se kope normálně penalta, brankář Bailly však jeho slabounkou střelu polapil.
     
    55
    A další tutovka na straně Leuvenu. Tohle může hosty hodně mrzet. A nabídl ho svou chybou soupeři tentokráte Robson. Jarju však také selhal v koncovce, Bailly mezi třemi tyčemi dobře zasáhl.
     
    59
    Dobře to teď sehráli domácí. Ogbu se po spolupráci s Geraertsem v pohodě zbavil Sapiny, dokázal se zbavit i dalších dvou strážců a následně hezky prověřil Berthelina.
     
    60
    Jarju udělal hlupáka i z Gíslasona. Dostal se do bezprostřední blízkosti Baillyho, toho ale ani nadvakrát nepřekonal! Zase neuvěřitelná chyba Leuvenu.
     
    62
    Druhá žlutá karta pro Oud-Heverlee, kterou dostal Gíslason.
     
    64
    A žluté potrestání také na straně hostů. Matthieu Debisschop se stal prvním z týmu Mons.
     
    67
    Nyní tedy rozhodčí Verbist s kartami nešetří. Další žlutou vidí hostující Lépicier.
     
    72
    Druhé dějství je určitě o dost zajímavější než to první. Domácí však předvádějí možná nejhorší výkon sezóny - často chybují a kdyby prohrávali o více branek, nikdo by se nemohl divit.
     
    75
    Mons právě vstřelilo branku!
    Nedivme se, že někteří příznivci Oud-Heverlee odcházejí ze stadionu. Teď už se RAEC dočkal zaslouženého druhého zásahu. Znovu se trefil JÉRÉMY PERBET, jemuž před prázdnou kasu nahrál Zola, jenž využil menší nepozornosti gólmana Baillyho.
     
    69
    Střídání na straně hostů. Dnes nevýrazného Nonga nahrazuje Chatelle.
     
    77
    Domácí střídají. Na zbytek zápasu sejdepodívat do hry Karuru, ze hřiště odchází znechucený Van Goethem.
     
    81
    Leuven právě vstřelilo branku!
    Panečku, tak to je rozuzlení. Dalo by se říci, že Mons už v tichosti zápas dohraje. Jenže po centru Ogbua se prosazuje CHRISTIAN POUGA i díky nedůraznosti obránce Monteyneho a zápas dramatizuje.
     
    85
    Žlutou kartu nyní obdržel hostující Angéli.
     
    88
    Tyčka! Wow, to je ale závěr zápasu. Pouga mohl vyrovnat, jenže trefil jen zařízení hostující svatyně. Ani Gíslason s Ogbou nedokázali dorazit.
     
    90
    Mons právě vstřelilo branku!
    Páni. Domácí sice nastřelili před několika okamžiky tyčku, na druhé straně ale JÉREMY PERBET zkompletoval hattrick. A rozhodl, že tři body budou u RAEC. Francouzský forvard zkrátka doklepl míč do branky po brejku, do kterého se vřítil společně s Chatellem.
     
    Konec zápasu.
     
    Hodně zvláštní zápas - po bídné první půlce jsme nakonec viděli hned čtyři branky, tři přitom zařídil hostující Perbet, klíčová postava Monsu. Oud-Heverlee dokázal v 81. minutě snížit na 1:2, na víc se už ale nezmohl a nakonec inkasoval v závěru. Musíme dodat, že hosté vyhráli zaslouženě.
     
    To je ode mě vše. Příjemný zbytek soboty. (22:01:27)

    Viktor Sandev

    Branky: 81. Pouga - 2. Perbet, 75. Perbet, 90. Perbet

    Karty:   35. Robson (LEU), 62. Gíslason (LEU) - 64. Debisschop (MNS), 67. Lépicier (MNS), 85. Angéli (MNS)


    Oud-Heverlee Leuven: Bailly - De Roeck (46. Azevedo), Thompson, Vanaudenaerde, Geraerts, Gíslason, Robson, Van Goethem (77. Karuru), Ibou, Ogbu, Pouga
    RAEC Mons: Berthelin - Lépicier, Monteyne, Sapina, Debisschop, Angéli, Jarju, Le Postollec, Zola, Nong (69. Chatelle), Perbet

    Rozhodčí: Johan Verbist
    bahis siteleri