Utrecht – Heerenveen 3:1 (kon.) | Arnhem – Waalwijk 2:2 (kon.) | Feyenoord – Den Haag 3:2 (kon.)
Willem II – Ajax 2:4 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
3:2 (2:1)
HFC ADO Den Haag
Neděle 16.12.2012, 14:30 • De Kuip • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Fotbalisté Feyenoordu stále usilují o to dotáhnout se na dostřel samotnému čelu tabulky. V minulém kole tomu tak mohlo být, ale po remíze s Bredou museli své plány odložit o trochu dále na neurčito. Napravit vše před domácími fandy budou chtít nyní proti Den Haagu.
     
    Rotterdamský celek má jinak velice dobrou formu. Před utkáním s Bredou se před ním museli postupně sklonit Waalwijk, Alkmaar, Tilburg i Roda - a právě tahle série čtyž vítězství nechala trochu zapomenout na jeho vysokou porážku 0:3 od Twente před měsícem a půl.
     
    Den Haag se drží v klidném středu tabulky s cílem zabojovat o pohárové příčky. Poslední dobou se mu nedaří dotáhnout zápasy do vítězného konce, v minulých šesti hned třikrát remizoval. Celkově má na kontě osm nerozhodných výsledků, vůbec nejvíce z celé Eredivisie.
     
    Loni ADO překvapil celý De Kuip - vyloupil ho totiž naplno a navíc v úspěšném poměru 3:0! Nic takového nyní domácí nehodlají opakovat, tři body pro svoje cíle potřebují jako sůl.
     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Mulder - Elabdellaoui, de Vrij, Mathijsen, Martins Indi - Clasie, Immers, Vilhena - Verhoek, Pellé, Schaken

    HFC ADO Den Haag: Coutinho - Omeruo, Wormgoor, Beugelsdijk, Supusepa - Toornstra, Holla, Meijers - Poepon, van Duinen, Chery

    Rozhodčí: Ruud Bossen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Verhoek si na úvod nepočínal úplně v rukavičkách. Jeho faul vůči jednomu z obránců vypadal dost nebezpečně.
     
    3
    Standardkapro Feynoord. Centr do šestnáctky nebyl vůbec špatný, ale obrana soupeře dokázala míč odhlavičkovat pryč.
     
    4
    Chery se nyní hádá s rozhodčím ve středu hřiště po jednom ze zákroků, nic mu to není platné. Bossen je neoblomný.
     
    5
    Zajímavý moment. Clasie se dostal do průniku, pod nohy mu hrábl gólman Coutinho a domácí záložník se snažil vymodlit penaltu. Marně, je z toho jen rohový kop...
     
    6
    ... centr z rohového kruhu doputoval za vápno, odkud dost nebezpečně vypálil Clasie. Coutinho se po jeho střele po zemi skvěle vrhnul a chytil ji.
     
    7
    Cherry se tlačil k míči, nedokázal ho odzbrojit jeden z obránců. U brankové čáry však zakročil jeho kolega a odkopl balón do autu.
     
    9
    Tohle hodně zavánělo ofsajdem, van Duinen byl podle opakovaných záběrů asi opravdu mimo svoje pravidly dovolené postavení. Rohový kop pro Den Haag...
     
    10
    ... Cherry pár vteřin po rozehraném rohu posílal centr do vápna, tam ovšem nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    11
    To byla ale šance! Hosté mohli jít do vedení. Toornstra dostal vápna z pravé strany, kde byl úplně sám. Jenže trestuhodně bránu minul.
     
    13
    Po rohovém kopu ADO se dopustil faulu Meijers, u míče tak zůstane domácí celek, který bude rozehrávat přímý volný kop ze své poloviny.
     
    14
    Penaltový moment... A dle mého názoru měl být pokutový kop nařízen. Beugelsdijk totiž pronikajícího Elabdellaouie sundal opravdu dost nešetrně.
     
    15
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    GRAZIAON PELLÉ dostal parádní přihrávku za obranu od Martinse Indiho, následně jen tak drkl do balónu, a protože Coutinho špatně vyběhl, skončila slabounká střela za brankovou čárou.
     
    16
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Okamžitá odpověď hostů! Cherry dostal míč na levou stranu, odkud ho poslal skrz šestnáctku naproti na nabíhajícího MIKA VAN DUINENA, který se z vyložené pozice na hranici malého vápna a nikým nehlídaný nemýlil.
     
    17
    Tak to je start jako hrom, dva góly během jedné minuty. A začínáme od začátku, o ničem jiném vlastně skóre 1:1 v 17. minutě není.
     
    19
    Toornstra se tlačil k míči po centru ze středu hřiště, domácí ale tuhle akci dobře pohlídali. Odkopávat od branky tak bude Mulder.
     
    20
    Ostrý souboj teď svedl Poepon. A válí se v bolestech na zemi. Potřebuje ošetření a poté odchází za postranní čáru. Nevypadá to s ním dobře...
     
    23
    Hraje se dost ostrý fotbal, o tom žádná. Už od začátku bylo vidět, že do sebe hráči budou zajíždět. Zatím se všeobešlo bez žlutého potrestání.
     
    24
    Elbers nahrazuje Poepona, který kvůli svému zranění nemůže pokračovat ve hře.
     
    28
    První třicetiminutovka je hodně o bojovnosti. Teď s epo centru Schakena dostal k hlavičce Verhoek, ale slabá střela skončila jen v náruči Coutinha.
     
    30
    Útok Den Haagu je neúspěšný, Feynoord je vzadu neoblomný. A spěchá do brejku...
     
    31
    ... Pellé nemusí pokračovat v útočení, centr si totiž evidentně zpracoval rukou a to neušlo pozornosti asistentovi rozhodčího.
     
    33
    Pellé se mohl protlačit k přihrávce, asi deset metrů od vápna je ale stažený. Domácí budou mít k dispozici standardku z dvaceti pěti metrů...
     
    34
    ... střela zamířila jen do zdi. Následně Pellé fauloval ve snaze dostat se k hlavičce, a tak odkopávat bude Coutinho.
     
    36
    Hodně těžko se oba týmy prosazují před brankáře soupeřů. Nyní Schaken nedostal prostor na pravé straně, a tak přihrávkasměřuje jen zpátky dozadu.
     
    37
    Další neúspěšná dlouhá přihrávka na Pellého, míč jistí hned čtyři hráči hostů. Až se nakonec došourá ke Coutinhovi a ten bude rozehrávat.
     
    39
    Toornstra fauloval aktivního Pellého u lajny a dostal od Bossena zaslouženou žlutou kartu.
     
    40
    Schaken si nevedl vůbec špatně. Pěkný dlouhý pas si zpracoval ve vápně, jenže jakmile se dostal do úhlu, jako by nevěděl, co s míčem. A ten tak skončil jen na tribuně.
     
    42
    Tři minuty do konce. Chybná rozehrávka Feynoordu ve středu hřiště nabídla hostům šanci, vepředu ovšem nebyl nikdo.
     
    43
    Další zvláštní souboj ve vápně Den Haagu. Supusepa dokonce vyzul z kopačky nabíhajícího Schakena. Ale penaltu Bossen neodpsíkal.
     
    44
    Penalta pro domácí! Po několika sporných soubojích v šestnáctce Bossena nakonec přece jenom utvrdilo až vražení Wormgoora do naskakujícího Pellého a nařizuje pokutový kop.
     
    45
    Wormgoor zároveň dostává žlutou kartu za svůj penaltový faul.
     
    45+1
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    LEX IMMERS pokutový kop bez mrknutí oka proměnil. Coutinho se pohnul na opačnou stranu, než kam mířila Immersova střela, takže nebylo co řešit.
     
    45+1
    Dvě minuty se bude hrát přes čas.
     
    45+2
    Teď se zase na sudího Bossena zlobí van Duinen. Podle jeho posouzení alek faulu u šestnáctky nedošlo.
     
    První poločas skončil.
     
    První půle nenabídla příliš atraktivní fotbal, přesto jsme mohli vidět už tři branky. Feynoord byl přece jenom o něco lepším týmem, a tak asi nakonec zaslouženě vede. Hosté se snaží uhrát pozitivní výsledek díky bojovnosti, což se celkem daří, po přestávce ale budou muset zabrat v útoku.
     
    Hráči jsou už v tunelu, co nevidět odstartuje druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    První nebezpečnější centr, konkrétně od Schakena, do vápna před brankáře Coutinha, nicméně na něj si naskočil jen jeden ze stoperů Den Haagu.
     
    49
    Standardka pro hosty. Pas do vápna z pravé strany posílal Holla, jeho spoluhráč se dostal k hlavičce, ta ovšem zamířila jen mimo.
     
    51
    Další dlouhý postupný útok rotterdamského celku. Neúspěšný, středem hřiště přihrávka už neprošla.
     
    52
    Van Duinen zlobil na hranici vápna, byl ale skvěle odzrbrojen. A tak se gólman Mulder nemusel vůbec ničeho bát.
     
    53
    Pellé skončil na zemi, drží se za nohu. Zas tak tvrdý souboj to nebyl, aby se autor první branky zápasu nemohl zvednout a pokračovat ve hře.
     
    54
    Elabdellaoui zastavil dobře nabíhajícího si Cheryho a poprávu dostává žlutou kartu.
     
    55
    Následná standardka ze strany hostů nebyla zahrána dobře. Ze zdi vyběhl jeden z protihráčů, který střelu zablokoval.
     
    56
    Obrovská šance Den Haagu! Van Duinen byl blízko druhé branky, dostal parádní kolmici a jeho střelu jen jednoruč dokázal vyrazit Mulder. Ale pozor, pozor! Zezadu byl ještě podražen Martinsem Indim a bude se kopat penalta také na straně hostů.
     
    57
    Martins Indi zmažil vyloženou brankovou příležitost, jakmile stáhnul van Duinena, a sudí Bossen proti němu vytasil logicky červenou kartu.
     
    57
    Den Haag právě vstřelil branku!
    DANNY HOLLA se postavil jako exekutor k míči a bez větší problémů překonal z pokutové značky Muldera. Ten se může vzteakat, jak chce, ale balón v jeho síti prostě skončil.
     
    59
    Ale, ale... Další červená karta v pořadí! Beugelsdijk se loktem opřel do jednoho protihráče, byl v tom také úmysl, takže jasná červená karta také na straně Den Haagu! Úplně zbytečné ze strany hostujícího stopera.
     
    61
    Teď je na hřišti opravdu hodně emocí. Sudí Bossen nepíská vůbec jednoduchý zápas, ten je vyhrocený z obou stran.
     
    62
    Feynoord poprvé střídá. Ze hřiště jde Elabdellaoui, do hry Nelom.
     
    63
    Další střídání, tentokráte na straně Den Haagu. Elbers sice střídal už ve 24. minutě, nyní ho alehostující kouč znovu stahuje. Do hry jde Malone.
     
    65
    Hra už se nyní trochu uklidnila, červené karty to asi potřebovalo. Teď měl Mulder pohotovost, vše ale zvládl.
     
    68
    Supusepa dostává žlutou kartu.
     
    69
    Dobrá standardka Feynoordu. K centru se málem dostal Schaken, vše ale nakonec společně s Omeruem pohlídal Coutinho.
     
    70
    Trenér Ronald Koeman sahá po změně. Verhoeka nahrazuje na závěrečných dvacet minut Boetius.
     
    70
    Další pas ze strany rotterdamského celku po přímém volném kopu, tentokráte Coutinho ale míč v pohodě sebral do náruče.
     
    71
    Coutinho je vypískáván ze strany domácích fandů, nelíbí se jim, jak dlouho otálí z odkopem od branky. Bossen si myslí, že je vše v pořádku.
     
    72
    A i Mulder musí na zem, Den Haag to teď velice dobře zahrál. Před ním byli van Duinen i Chery, takže pohotovost na prvním místě.
     
    73
    Supusepa mohl zahrát standardku pro hosty. Mulder si s ní však nakonec bez problémů poradil.
     
    75
    Den Haag se nyní drží na soupeřově polovině. Pellé fauloval, takže Holla mohl centrovat do vápna - zase však jen pro gólmana Muldera.
     
    77
    Na druhé straně zkusil štěstí Immers, ovšem bezúspěšně. Coutinho se nemusel ničeho obávat.
     
    78
    Meijers fauloval adostal od sudího Bossena další žlutou kartu.
     
    80
    Claise se snažil centrovat, jenže neměl šanci na úspěch. Obrana Den Haagu dokázala vše bez problémů ubránit.
     
    82
    Rohový kop pro domácí. Rozehrál ho Boetius, ke střele se dostal Vilhena a gólman Coutinho musel zasahovat! Dorážet se snažil ještě Pellé, byl ale v ofsajdu.
     
    83
    Hraje se nahoru, dolů... Na jedné straně nepřekonal Coutinha dnes aktivní Pellé, na té druhé neuspěl Chery vůči Mulderovi.
     
    86
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Domácí jdou krátce před koncem zápasu do vedení po vlastním gólu CHERYHO.
     
    88
    Holla se snažil z přímého kopu překonat Muldera a ještě s výsledkem něco udělat, to se mu ovšem nepodařilo.
     
    89
    ADO naposledy střídá, Supusepu nahrazuje Vicento.
     
    89
    Mokotjo nahrazuje Schakena a zakončuje třetí střídání Feynoordu.
     
    90+1
    Pellé se zase dokázal prosadit, jeho následný pokus ale zamířil pouze mimo tři tyče.
     
    90+3
    V závěru zápasu Bossen tasí ještě dvě žluté karty pro čerstvé nahradníky. Jednu dostává právě vystřídaný Mokotjo.
     
    90+3
    A také jeho protikolega Vicento si žlutou kartu vysloužil.
     
    90+4
    Malone vystřelil po rohu Cheryho směrem na Muldera, ten svému týmu ale drží vítězství svým pohotovým zákrokem. To byla asi poslední možnost Den Haagu.
     
    Konec zápasu.

    Patrik Sandev

    Branky: 15. Pellé, 45+1. Immers (pen.), 86. Chery (vla.) - 16. Duinen, 57. Holla (pen.)

    Karty:   54. Elabdellaoui (FEY), 90+3. Mokotjo (FEY) - 39. Toornstra (HAA), 45. Wormgoor (HAA), 68. Supusepa (HAA), 78. Meijers (HAA), 90+3. Vicento (HAA)   57. Indi (FEY) - 59. Beugelsdijk (HAA)


    Feyenoord Rotterdam: Mulder - Elabdellaoui (62. Nelom), de Vrij, Mathijsen, Martins Indi - Clasie, Immers, Vilhena - Verhoek (70. Boetius), Pellé, Schaken (89. Mokotjo)
    HFC ADO Den Haag: Coutinho - Omeruo, Wormgoor, Beugelsdijk, Supusepa (89. Vicento) - Toornstra, Holla, Meijers - Poepon (24. Elbers, 63. Malone), van Duinen, Chery

    Rozhodčí: Ruud Bossen